The headlines that made most buzz on this page
25/05/20 14:54
20.51% of the views
מאת וואלה!
הפרקליטות זימנה לשימוע לפני העמדה לדין פלילי את בכירי חברת הליסינג אלבר ושורה של חשודים נוספים בפרשת הייבוא המקביל של רכבים ורשיונות ייבוא במירמה. פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום לחברת אלבר ציי רכב, לבעלים ויור החברה - אלי אלעזרא ולשורת בכירים בחברה כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע. בין הבכירים שזומנו לשימוע, ינון עמית - ששימש מנכל החברה עד לתחילת 2015, מנכל החברה הנוכחי אורן אלעזרא, אירית פרנקו, שהייתה סמנכלית הכספים, ורעות בנודיס - מנהלת הרכש.בנוסף הודיעה הפרקליטות לחברת חיים לוי טרייד אין בעמ, לחברת גלובל אוטומקס בעמ ולבעלי ומנהלי חברות אלה - דניאל לוי וחיים לוי כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע. עוד הודע לעוהד ירון גולדמן וגיל איזנברג, שייצגו את ינון עמית, כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע בגין הדחה בחקירה, שיבוש מהלכי משפט וקשירת קשר לביצוע עבירות.
25/05/20 10:05
17.95% of the views
מאת וואלה!
משרד הפרסום מקאן תל אביב נערך לתקופה שלאחר משבר הקורונה בסדרת מהלכים הכוללים פיטורים, קיצוצי שכר ושינויים בצמרת הניהולית במשרד. אתמול הודיעו במשרד על פיטורי כ-35 מתוך 400 שעובדים בקבוצה, ושכרם של כל המשתכרים מעל 10 אלף שקל קוצץ. בנוסף, נערך שינוי בצמרת הניהולית של המשרד, במסגרתו מחלקת האסטרטגיה של המשרד שבה לניהול מנהלת האסטרטגיה המיתולוגית אתי עבדי. נזכיר כי לפני קצת יותר משנה עברה עבדי לנהל יחד עם שי אלמגור את מקאן טק - הזרוע הטכנולוגית של הקבוצה המטפלת בלקוחות הטכנולוגיים. את מקומה תפסו שני סמנכ"לי אסטרטגיה שגויסו מחוץ לקבוצה: שי ניסנבוים וזוהר מנור. מקאן ת"א נחשב למשרד שהמשכורות של עובדיו - בוודאי העובדים הבכירים שבהם - גבוהות יחסית לענף הפרסום. צמצום כמות המנהלים משמעותו גם ייעול העבודה וגם חיסכון כספי משמעותי.
25/05/20 09:34
15.38% of the views
מאת וואלה!
בסרטון: ארה"ב עדיין מתנהלת במשבר קורונה עמוק. משבר הקורונה העצום בגודלו התגלגל בעוצמה גדולה אל תוך המשק הישראלי והעולמי ולתוך השווקים הפיננסיים. מטבע הדברים, תשומת הלב התמקדה בשוקי המניות שקרסו בתוך חודש מה-19 בפברואר בשיעור שנע בין 30% ל-40%, ואז עשו פניית פרסה מהירה וחדה ותיקנו חלק ניכר מהירידות. ואולם, לא רק המניות הגיבו בעוצמה, גם האג"ח הקונצרניות הגיבו בקריסה של ממש. הסיבה לכך ברורה: אם לגבי שוקי המניות, הטריגר לירידות היה החשש מפני פגיעה קשה ברווחיות, הרי שלגבי שוקי האג"ח הקונצרניות הטריגר היה הפגיעה בתזרים המזומנים של החברות והחששות שיהיו לא מעט חברות שלא יעמדו בהתחייבויות כלפי הנושים, מחזיקי האג"ח, מכיוון שהכנסותיהן נפגעו הרבה יותר מאשר הירידה בהוצאותיהן, ומכיוון שבמצב שנוצר הן יתקשו למחזר את החובות באמצעות הנפקת אג"ח חדשות, כפי שהן נוהגות לעשות בשגרה. וזהו מעגל שמזין את עצמו. ירידות בשערי האג"ח של החברות מעלות את התשואה לפדיון שבהן הן נסחרות, והעלייה בתשואות לא מאפשרת להן למחזר את חובותיהן בעלות מימון סבירה. הפגיעה לא נגמרת בחברות שהאג"ח שלהן נסחרות בבורסה. מה שקורה להן משפיע על כל החברות העסקיות, גם אלה שאין להן התחייבויות בורסאיות, אלא התחייבויות אחרות - לבנקים, לספקי אשראי חוץ-בנקאי ועוד. הבורסה משמשת סוג של בנצ'מארק למשק כולו, והחשש במצב כזה הוא של מחנק אשראי.
25/05/20 15:46
15.38% of the views
מאת וואלה!
גיא ברנד חושף לראשונה את החזון הפיננסי המשותף עם אלדד תמיר ומספר איך הציבור בישראל הולך להרוויח מזה דווקא עכשיו
25/05/20 12:43
10.26% of the views
מאת וואלה!
דוד היה רק בן 62 שנים במותו. דוד היה איש מסודר ולמרות שהיה צעיר, כאילו חזה את העתיד והכין צוואה כמה שנים לפני מותו. אחת הסיבות לכתיבת הצוואה היתה שנישא בשנית. על פי אותה צוואה בת זוגו (בפרק ב) אמורה היתה לרשת את מרבית רכושו. אלא שמספר שנים לאחר שכתב את הצוואה נפרד דוד מבת זוגו במלחמה מכוערת, ומאז עברו חייו תהפוכות ואף מחלה קשה והוא שכח או לא טרח לשנות את צוואתו, ככל הנראה משום שסבר שנותר לו עוד זמן רב עלי אדמות, בו יוכל לשנות את צוואתו. אלא שרצה הגורל והוא הלך לעולמו באופן פתאומי בגיל 62. למרות ניסיונותיהם של הילדים להתנגד, בכל זאת קיבלה בת הזוג לשעבר נתח משמעותי מעזבונו.עם התבגרותנו אנו עומדים בפני דילמה מה יעשה עם רכושנו לאחר מותנו - האם לכתוב צוואה ומה לרשום בה. הדילמה הזו מתחדדת כאשר אנחנו נמצאים במערכת יחסים שניה (מה שנקרא פרק ב) עם בן או בת זוג שאינו הורה של הילדים מהנישואין הראשונים. לא פעם אלה הם דווקא הילדים והידועה בצבור שלוחצים להסדיר את ענין הירושה ולעיתים היוזמים ללחץ הם דווקא בני או בנות הזוג של הילדים - חתן או כלה של הקשיש.
25/05/20 14:13
10.26% of the views
מאת וואלה!
המשק התכווץ ברבעון הראשון של שנת 2020 בשיעור שיא של 7.1% לעומת הרבעון הקודם, כך עולה מהאומדן הראשון של נתוני החשבונאות הלאומית שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בלמס מציינים כי ירידה זו שמקורה בעיקר בהשפעת משבר הקורונה היא הגבוהה ביותר בעשרים השנים האחרונות גם בהשוואה לירידות שידע המשק בשנת 2001 וברבעון האחרון של שנת 2008.התוצר המקומי הגולמי ללא ייבוא מכוניות ירד אף הוא בשיעור חד של 4.6%. בלמס מדגישים כי מדובר באומדנים ראשונים של החשבונות הלאומיים לרבעון הראשון המתבססים על נתונים חלקיים שהתקבלו עד עתה, והם מתייחסים רק לחודשים ינואר פברואר ומרץ. כך שאינם מביאים בחשבון את שיא המשבר, בחודש אפריל.
25/05/20 09:44
5.13% of the views
מאת וואלה!
מגפת הקורונה פגעה גם בעסקים רווחיים, וכעת יש חברות שמבקשות לערער על רכיב מסורתי של מגזר הנדל"ן: תשלומי שכירות קבועים וצפויים מראש. חוזי שכירות קבועים לטווח ארוך נהוגים בענף הנדל"ן לאורך עשרות שנים. אבל ההאטה הכלכלית חשפה פגם מסוכן במודל הזה: הכנסות של חברות עלולות לקרוס תוך חודש, אך התחייבויות השכירות שלהן נשארות קבועות, והן חשופות לחדלות פירעון או אפילו לכינוס נכסים. עכשיו חברות שונות מחפשות תרופה למצב זה: לעבור מחוזים ארוכי טווח עם תשלומים חודשיים או שנתיים קבועים, לסידורים גמישים יותר שכוללים התחלקות בהכנסות עם בעלי הנכסים כתחליף לדמי שכירות. חלק מבעלי הנכסים פתוחים לרעיון הזה.
25/05/20 16:07
5.13% of the views
מאת וואלה!
בנק ישראל הותיר את הריבית בהתאם לתחזיות המוקדמות בשוק מוקדם יותר פורסמו נתוני הצמיחה של המשק - התכווצות של 7.1% ברבעון הראשון