The headlines that made most buzz on this page
12/10/20 16:20
17.86% of the views
מאת וואלה!
המועדון, שהוקם ב-1996 על ידי הסתדרות ההנדסאים והטכנאים, ממשיך לצבור תאוצה, משום שאנשים פונים אל הרכישה החברתית: ""העלייה במספר הפניות להצטרפות למועדון מוכיחה את האפקטיביות של כוח צרכני גדול"
12/10/20 14:01
14.29% of the views
מאת וואלה!
בספטמבר התקבלה הודעה מהמכס על כך שנמצאו מוצרים שנחשדו כמזויפים. רב בריח הגישה תביעה נגד היבואן ובה דרישה להשמדת הציוד ולפיצוי כספי מצד היבואן
12/10/20 12:28
12.5% of the views
מאת וואלה!
המציאות קשה ומורכבת. בכל יום אנו נחשפים לעוד ועוד מעשי אלימות בתוך המשפחה ומקווים שהדין ימוצה עם הפוגעים. אבל מה קורה כשבת הזוג טופלת האשמה במשך עשר שנים ולא מצליחה להוכיח אותה? בימים אלה העבירה השופטת שלי אייזנברג מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה ביקורת קשה על אישה שרדפה לאורך יותר מעשור את בן זוגה לשעבר, בהאשמות שווא על פגיעה מינית בבתם. השופטת לא הסתפקה בביקורת, אלא קבעה כי על כל טענות האישה להימחק והטילה עליה עיצום כספי. הסאגה החלה כאשר האישה פנתה לבית המשפט לענייני משפחה בטענה כי בן זוגה ואבי בתם המשותפת פגע בילדה מינית. בית המשפט שדן בבקשה מצא אותה חסרת בסיס. האישה ערערה על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, אשר הורה לבית המשפט למשפחה לערוך בדיקת מסוכנות לגבר. השופט פסק כי על הצדדים לממן מומחה אשר יבדוק את מסוכנות הגבר, אך האישה סירבה לשאת במחצית מעלות הבדיקה. חרף זאת, הגישה האישה ערעור על ההחלטה על מינוי מומחה במימון הצדדים לבית המשפט המחוזי - וערעורה נדחה. לדברי עורכת הדין איריס צור, המייצגת את הגבר, עד לימים אלה לא מונה מומחה מפני שהאישה עמדה בסירובה להשתתף במימונו, ואף סירבה להפקיד כספי עירבון בקופת בית המשפט לצורך המשך ההליך - בטענות על חיסרון כיס. חרף זאת פנתה האישה בהליך נוסף לבית המשפט למשפחה, בבקשה לפסול את השופטת שדנה בעניינה. לאחר שהשופטת סירבה לפסול את עצמה, ערערה האישה על החלטתה לבית המשפט המחוזי, אשר דחה את ערעורה והטיל עליה הוצאות משפט בסך 5,000 שקלים.
12/10/20 16:05
12.5% of the views
מאת וואלה!
שיתוף פעולה בין מותג הלייפסטייל הבינלאומי והקונדיטורית, היזמית ואושיית הרשת, במסגרתו תוכלו לרכוש ערכה ייחודית להכנת סבונים ריחניים לפי מתכון בלעדי שרקחה שפיץ
12/10/20 09:35
10.71% of the views
מאת וואלה!
לאחר תלונות רבות שהתקבלו ברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בדבר חוסר הלימה בין מה שהובטח להם בשיחה שבה נערכה העסקה לבין מה שקיבלו בפועל במסגרת אותה עסקה. השרים עמיר פרץ ומירב כהן מקדמים יחד עם הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, חוק שיחייב את החברות בהקלטת שיחות, שמירתן ומסירתן לצרכן. החוק יאפשר להגיע לחקר האמת בצורה מיטבית במקום שבו קיימת מחלוקת בין הצרכן לעוסק לגבי ההבטחות, עיקרי העסקה ופרטים אחרים הקשורים בעסקה שנמסרו באמצעות הטלפון. החוק יקדם מסחר הוגן במשק ויש בו כדי להעצים את הצרכן, ולסייע לו לשמור על האינטרסים הכלכליים שלו. כמו כן צפוי החוק להביא לשיפור השירות הניתן לצרכן בידי העוסק ונציגיו ולאפשר בקרת איכות על השירות. על פי תזכיר החוק, מוצע הסדר שמחייב עוסקים להקליט שיחות עם צרכנים, לשמור אותן למשך שנתיים ולמסור אותן לבקשת הצרכנים . זאת, במטרה לצמצם ככל שניתן את הפער במידע המועבר באמצעות שיחות טלפון לרבות תקשורת אלקטרונית, בין העוסק לצרכן, הטלת חובת הקלטת שיחות, שמירתן ומסירתן לצרכן בידי העוסק יש בה כדי להגביר את השקיפות ביחסים בין העוסק לצרכן ולאפשר לצרכן לבקר את פעולות העוסק ולעמוד על זכויותיו. קביעות אלו יאפשרו לרשות לבצע אכיפה יזומה, דבר שיש לו משקל רב בניסיון למזער את הפגיעה בצרכנים בכלל ובצרכנים מוחלשים בפרט. העלויות הכרוכות בהטמעת חוק הקלטות טלפוניות הן מינוריות ביחס לתועלת הן לצרכנים והן לנותני השירותים. כיום, רוב רובן של החברות מבצעות הקלטות של השיחות עם הצרכנים, אך עושים בהקלטות אלו שימוש רק כאשר המידע המוקלט בשיחות משרת את עניינם.
12/10/20 08:54
8.93% of the views
מאת וואלה!
מתלבטים איפה ללמוד משפטים? כדאי שתשאלו את עצמכם כמה שאלות חשובות, שיעזרו לכם להחליט: מי המרצים, אילו סדנאות יש, מה הערך המוסף שתקבלו, מה לגבי שכר לימוד ועוד. כל התשובות שחיפשתם - ממש כאן
12/10/20 11:19
7.14% of the views
מאת וואלה!
לוח החופשות במערכת החינוך ידוע לכל ושומר על יציבות במשך שנים. כמעט ואין הפתעות, מה שמאפשר תכנון עתידי מדויק ביחס לחלוקת זמני השהות בין ההורים בחופשות והחגים. מרבית הסכמי הגירושין כוללים טבלה המפרטת את אופן חלוקת זמני השהות של הילדים בין בני הזוג, בחופשות בית ספר ובחגים. התרחישים הנוספים בהם ילד עלול להיעדר ממסגרת החינוך הם מחלה או שביתה, ובחלק מההסכמים נקבע כי ההורה שאמור לשהות עם הקטין, באותו היום, אחר הצהריים, יהיה אחראי עליו החל משעות הבוקר במקרה בו הילד חולה או שיש שביתה. בדרך כלל נקבע שהאב יאסוף את הילדים מסיום מסגרות חינוך או החל משעה מסוימת. גם אם הסכם הגירושין נעדר התייחסות לסיטואציה של שביתה או מחלת ילד, זוהי אפשרות שנלקחת בחשבון. אלא שווירוס הקורונה שינה את העולם. אף אחד לא צפה אפשרות של סגירת מערכות החינוך. אם נאמר את האמת, מרבית הישראלים גם לא ציפו שיהיה סגר שני כי היינו בטוחים ש"לשם כבר לא נחזור". והנה, הממשלה החליטה על סגירת מערכות החינוך בפעם השנייה וציבור שלם מוצא עצמו מנסה למלא את יומם של הילדים בבית, מתמרן בין שיעורי זום, לעבודה, להכנת ארוחת צהרים, ניקיונות ומה לא. לסגרים השלכות כלכליות רבות: גובה ההכנסות של ציבור שלם נפגע אנושות ובאותה נשימה אנו נדרשים להתמודד עם חשבון החשמל שקפץ, הוצאות מכולת שהוכפלו פי כמה וכמה, ופתאום גם בלון הגז נגמר מהר יותר. את הסגר הראשון קיבלנו בהבנה ובאחדות. עמדנו במרפסות ומחאנו יחד כפיים לצוותים הרפואיים (נשמע היסטוריה). את הסגר השני כבר קשה לנו לעכל, מה שגורר לעיתים גם חוסר סבלנות כלפי הילדים שכבר "מטפסים על הקירות".
12/10/20 10:26
5.36% of the views
מאת וואלה!
מומחים בעולם יחד עם ארגון הבריאות העולמי מזהירים מפני האתגר הבא של המגפה - השטחת עקומת מצוקת הבריאות הנפשית שעולה. כשמדינות רבות נמצאות בתוך ההתמודדות עם גל הקורונה השני, ישראל מקדימה את כולן והיא היחידה שנמצאת לקראת סיום הסגר השני. התחושות קשות ויש להן אפילו מונח מקצועי - "pandemic fatigue", עייפות המגפה. זה המונח שמגדיר בדיוק את מה שכולנו מרגישים. הגענו לקצה היכולת והסבלנות להתמודד עם המגפה והמחיר הכלכלי החברתי הבריאותי שהיא גובה. אחד הדברים הקשים ביותר שאנחנו נדרשים כעת למצוא בעצמנו הוא כוח נוסף, לא רק להתמודד עם הסגר אלא גם עם תהליך ההדרגתי של היציאה. נראה שזה לא יהיה פשוט. בעלי העסקים הקטנים כבר מאיימים לפתוח ללא קשר למתווה היציאה וגם רשתות המסחר הגדולות מאיימות. מפרי ההנחיות מכל המגזרים יחד עם המנהיגים ממשיכים בשלהם כבר שבועות, ואנחנו עדיין אמורים ומתבקשים למצוא כוחות נפשיים כשאין הבטחה ששום פעולה מזו שעשינו הפעם תבטיח את סיום המגפה. אין הבטחה לסוף הטוב.