The headlines that made most buzz on this page
25/05/21 12:11
21.31% of the views
מאת IsraelDefense
מפקד כנף 168 מתאר את שיטת הפעולה, שאפשרה ירי תגובתי רציף של לוחמי כיפת ברזל באופן מיידי לאחר מתקפה מהרצועה, ללא מחסור בחימוש צילום: REUTERS/Amir Cohen במבצע שומרי החומות פעלה מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל סביב השעון, ללא הרף, במשך כל ימי המבצע. איך מחמשים את סוללות הטילים בעיקר אחרי ירי מרוכז של רקטות רבות מכיוון הרצועה? תוך כדי המבצע פותחה שיטה לוגיסטית שכינויה "הספקי הגנה".
אל"מ תמיר צימבר, מפקד כנף 168 במערך הגנ"א, מתאר לאתר חיל האוויר את השיטה, שאמורה הייתה לספק לגדודי כיפת ברזל הפרוסים בכל הארץ מספר מתאים של טילים כדי שניתן יהיה לבצע ירי רציף ולהיות מוכן לירי מיד אחרי מטח גדול של רקטות מהרצועה, כדי שלא יצטמצם מלאי הטילים בגדודי כיפת ברזל.
בסיס השיטה: הלוגיסטיקה שהופעלה לראשונה הם מפעלי חימוש, לשם מגיעים מארזי טילים מהתעשייה האווירית. ממלאים את המארזים בטילים, מעמיסים את המארזים על משאיות שנוסעות לאתרי השיגור ומספקות את החימושים לסוללות. כך עומד לרשות כל גדוד כיפת ברזל כוח אש זמין כל הזמן, ואין מחסור בחימושים לירי.
העובדים במערכת הלוגיסטית הזו עבדו בימי המבצע 24 שעות ביממה, במשמרות של 24 שעות,. הם קיבלו לידיהם חבילות מארזים, בנו אותם מחדש, ואלו נשלחו מיידית לגדודים הפרוסים בשדה. במבצע זה, שהבטיח זמינות טילים ומיירטים, נטלו חלק טייסות התחזוקה והתעופה של כנף 168, יחידות 'להב' ומתנ"ם של בסיס 108, עם סיוע של אט"ל, אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה.
כל העושים במלאכה ציינו שהשיטה נלמדה תוך כדי עבודה וכולם, לכל הדרגות והתפקידים, דיברו על תחושות של שליחות, הכרה בחשיבות מערכת כיפת ברזל. נדרשה משמעת כדי שהכול יעבוד, ולא תיוותר סוללה ומשגר שהם חסרי חימוש.
25/05/21 16:25
9.38% of the views
מאת IsraelDefense
״אני מקווה שארה"ב לא תחזור להסכם הגרעין הקודם עם איראן״, אמר נתניהו לאנתוני בלינקן בפגישתם בירושלים סטילס: חיים צח/ לע"מ אתמול (ב), הכריז נתניהו על ראש המוסד החדש. נתניהו, שידע כי שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בדרכו לישראל ביום למחרת, בחר את הטקס במוסד כדי לזרוק עקיצה לבית הלבן - אנחנו נפעל עצמאית באיראן, למרות הסכמות הגרעין.
זאת, כאשר ברקע הנשיא ג׳ו ביידן פועל מאז ינואר האחרון לחזור להסכמות הגרעין עם איראן והאיראנים נתנו עוד חודש הקלטות לסבא״א במטרה ללחוץ על האמריקאים לחזור להסכמות 2015.
יש בכך מן האבסורד - נתניהו ויוסי כהן, ראש המוסד היוצא, היו אלו שלחצו על טראמפ לצאת מהסכמות הגרעין מיד עם בחירתו, והם אלו שעומדים על הפודיום במוסד, ארבע שנים לאחר מכן, כאשר ארה״ב בדרכה לחזור להסכם הגרעין. אותו הסכם מ2015.
ובכן, סביר שבלינקן לא הגיע עד ישראל, ימים לאחר שוך הקרבות בעזה, על מנת להציע לנתניהו משהו בנושא האיראני. להפך, נראה כי הוא הגיע ללחוץ על ישראל להכנס למו״מ עם הפלסטינים. ביידן אינו מעוניין בהסלמה במזרח התיכון, ויש לצידו את כלל מדינות המפרץ - בראשן סעודיה.
בריאד כבר ״מזילים ריר״ על האפשרות ללחוץ את ישראל להכנס למתווה ההצעה הסעודית באמצעות ביידן. יורש העצר יהיה שמח להתהדר בהסכם שלום בדרכו לכס המלכות. את מאמצי השכנוע הישראלים שמע בלינקין בבית הלבן מפיו של יוסי כהן שנשלח לשם לפני מספר שבועות בשליחות נתניהו. לא נראה שיש לו סבלנות לשמוע שוב את אותן טענות. גם פיסות המל״ט, הלכאורה איראני, שהציג נתניהו, לא עושות רושם על הבית הלבן.
בבית הלבן מכירים את היכולות האיראניות מהזירה הסעודית והישראלית וכן משירותי הביון האמריקאים. עם זאת, בינתיים, ישראל לא הצליחה לשכנע את הבית הלבן שחזרה להסכמות הגרעין יגררו כאוס במזרח התיכון. להפך, נראה כי בבית הלבן רואים במהלך כזה גורם מרסן. לאיראן יהיה כסף, היא תשקם את הכלכלה שלה, ותרגיש פחות מאוימת.
כיום, איראן היא בבחינת ״חיה פצועה״ לאחר שנים של סנקציות בינלאומיות. וככזו, היא אמורה להיות תוקפנית יותר מאשר בתקופה שלפני הסנקציות. יתרה מכך, בממשל ביידן ראו שתכנית הלחץ המקסימלי של טראמפ לא עבדה בפועל, להפך. איראן יצאה ממנה עם תכנית גרעין מפותחת יותר מאשר זו שהייתה לה בתקופת ההסכמות. למרות ההצלחות המיוחסות למוסד הישראלי.
לגבי ההערה של נתניהו על יכולות ישראל לתקוף עצמאית באיראן. ובכן, על פי פרסומי עבר, בתקופת אובמה, האמריקאים ראו את התרגילים הצבאיים של ישראל ושלחו מסר לירושלים. בעתיד, אין הנמנע, שביידן יחליט לחשוף פומבית מה עושה צה״ל בנושא, אם ישראל תנסה לחבל לו במאמצים המדיניים מול איראן. או שהוא יחשוב שישראל עלולה לגרור את המזרח התיכון לכאוס, למרות שאין וודאות כי צה״ל מסוגל להשמיד את הגרעין האיראני לבדו.
25/05/21 12:16
8.81% of the views
מאת IsraelDefense
משרד המשפטים האמריקני הגיש את כתב האישום בסוף השבוע האחרון. מהבולשת הפדרלית נמסר כי ״היקף המידע המסווג שנשמר אצל הנאשמת הוא פשוט מדהים" REUTERS/Lucas Jackson משרד המשפטים האמריקני הגיש כתב אישום נגד אנליסטית לשעבר של ה-FBI, בגין גניבת מסמכים הקשורים לביטחון הלאומי ושמירתם בביתה הפרטי במשך 13 שנים, מיוני 2004 ועד דצמבר 2017.
בהצהרה רשמית מטעם משרד המשפטים, נכתב כי במהלך שנות עבודתה שובצה הנאשמת, קנדרה קינגסברי, במספר חוליות FBI שונות ובכללן כאלה שהתמקדו בסחר בסמים, פשע אלים, מודיעין מסכל ועוד. קינגסברי אחזה בסיווג הביטחוני הגבוה ביותר במערכת האמריקנית.
קינגסברי מואשמת בשני סעיפים של אחזקת בלתי חוקית של מסמכי ביטחון לאומי. הסעיף הראשון מתייחס ל״אינספור מסמכים״ בסיווג ״סודי״, הקשורים למאמצי ארה״ב להתגונן מפני מתקפות טרור ואיומי סייבר. המסמכים כללו מידע בנוגע למטרות ולסדרי העדיפויות של ה-FBI ברחבי העולם, כולל מידע לגבי פעולות שהיו בעיצומן באותה עת ולגבי היכולות הטכנולוגיות של הבולשת. הסעיף השני מתייחס למסמכים הקשורים לדרכים השונות בהן ניסתה ארה״ב לאסוף מודיעין על קבוצות טרור, כולל מידע על חברי אל קעידה.
״היקף המידע המסווג הקשור לביטחון לאומי שנשמר אצל הנאשמת במשך למעלה מעשור הוא פשוט מדהים״, מסר אלן א. קוהלר, עוזר מנהל מחלקת המודיעין המסכל של הבולשת, בהצהרה שפרסם משרד המשפטים. ״הנאשמת, המאומנת היטב בטיפול במידע מסווג, העמידה את הסודות הרגישים של מדינתה בסכנה״. פרקליטת המדינה של מערב מיזורי, תרזה מור, הוסיפה כי ״על אלה שלהם אחריות כה משמעותית (לשמור על ביטחון המדינה) לתת דין וחשבון אם הם מפרים את שבועתם ובוגדים במדינה״.
25/05/21 08:41
8.24% of the views
מאת IsraelDefense
בהמשך ל״צוק איתן״, מבצע ״שומר החומות״ הוא שלב נוסף בהתפתחות הדוקטרינה הצה״לית שמטרתה התמודדות עם לחימה בחמישה ממדים. ראיון מיוחד עם תא״ל (מיל׳) נתי כהן, לשעבר קצין קשר ראשי ומנכ״ל משרד התקשורת צילום: דובר צה״ל מבצע ״שומר החומות״ הסתיים לפני ימים אחדים בעזה ואחת השאלות הנשאלות, בהקשר הצבאי, היא מה ההבדל בין המבצע הנוכחי לקודמיו. ובכן, על מנת להבין את ההיבט התקשובי בלחימה האחרונה בעזה, ראיינתי את תא״ל (מיל׳) נתי כהן. כהן היה בעברו קצין תקשוב ראשי ולאחר מכן מנכ״ל משרד התקשורת. כיום הוא נוכח כמילואימניק במנהלת התרגילים של אגף התקשוב.
״להזכירך, מבצע ״שומר החומות״ יצא לדרך בדיוק בימים הראשונים לתרגיל המלחמה הגדול שצה״ל התכונן אליו״, מסביר כהן. ״אנחנו התכוננו לתרגיל מלחמה ובסוף את התרגיל יישמנו, הלכה למעשה, במלחמה בעזה. זה היה צירוף מקרים מפתיע. שאתה מבצע את התרגיל בפועל. התכוננו לתרחישים מהסוג שצה״ל נתקל בהם בלחימה בעזה.״
פירותיו של צבא יבשה דיגיטלי
השיחה עם כהן התחלקה לשני חלקים. ראשון, האפקטיביות המבצעית. שני, הלחימה במרחב הסייבר. ובכן, כהן לוקח אותי ללקחי לבנון השניה ב2006 כנקודה לפתיחת השיח. ״צה״ל יצא ממלחמת לבנון השניה עם לקח מרכזי - העדר רישתיות וחיבוריות. כל אגף וחיל נלחמו במערכות שלו. גם בין כוחות היבשה, בינם לבין עצמם, כל אחד השתמש במערכות אחרות וגם בינם לעולם החיצון״, מסביר כהן.
״קדם לכך מבצע חומת מגן ב2002. אז, הרמטכ״ל, רא״ל אביב כוכבי היה מח״ט בכיבוש שכם. הוא הבין כבר אז שהיה עושר מודיעיני שנשאר במפקדות המטה הכללי והאוגדה. המודיעין לא הגיע לקמ״ן שלו. כאשר כוכבי הפך להיות ראש אמ״ן, הוא רצה לוחמה מבוססת מודיעין.
״כוכבי רוצה שכל חפ״ק חטיבתי וקמ״ן חטיבתי יקבל את העושר המודיעיני הזה. הוא הוריד חיילי 8200 למפקדות כדי לתפעל את האירוע. האתגר התקשובי המרכזי היה לדחוף את המידע לדרג הטקטי. כאן יש לציין את אלוף (מיל׳) יפתח רון טל שדחף את פרויקט צי״ד (צבא יבשה דיגיטלי). זה הביא שינוי מהותי לצה״ל.״
שו״ב כאמל״ח
השינוי הגדול של מערכת הצי״ד טמון בכך שבצה״ל התחילו להתייחס לשו״ב כאמל״ח. ״לפני כן, ההתייחסות בצה״ל הייתה שונה. לפני רון טל, זו לא הייתה התפיסה ביבשה. ביבשה התעסקנו באמל״ח חד חיילי. טנקים, תותחים, נק״ל. זרוע היבשה תפסה את עצמה כספק אמל״ח לחי״ר. לא ראו את החשיבות הגדולה בתקשוב בעימותים עתידיים״, אומר כהן.
״בפעם הראשונה, זרוע היבשה ראתה ברישתיות חשיבות כמו אמל״ח. פרויקט צי״ד יצא לדרך כפרויקט עתיר ממון, שעסק בשני מרכיבים. שדרוג הציוד הדיגיטלי ביבשה ומרחב העבודה. חמ״לים וחפ״קים שודרגו. סביבת העבודה הייתה יותר מתאימה למקבלי ההחלטות בשעת לחץ.
״אחרי לבנון השניה, אני הייתי מקשא״פ צפון. התחלנו עם אוגדה סדירה ואוגדת מילואים. עם הזמן, הצי״ד הגיע לכל הסד״כ היבשתי. זה היה החזון. לא רק ליחידות איכות. אלא לכל צה״ל. אחרי שהיבשה הטמיעה את צי״ד, אגף התקשוב נכנס לתמונה עם תכנית ׳צה״ל רישתי׳. רצו לחבר כמה וקטורים יחד כדי לייצר שרשרת ערך לתהלכים. תהליך לוגיסטי, תהליך האש, התהליך המודיעיני. כל תהליך כזה פורק לגורמים והותאם לכל גורם מערכות.
״כך, לאט לאט, קם האינטרנט המבצעי. הרעיון הוא לשפוך את כל המידע המודיעיני למאגר אחד (בריכה) וכל אחד ימשוך מה שהוא צריך לפי הרשאות מתאימות. במקום חיבורי תהליכים ורשתות, רצינו לייצר אינטרנט אחד לכל הצבא. כל אגף יהיה נגיש אל מול התהליכים שלו, לשאוב את המידע הרלוונטי. זה צה״ל רישתי ובתוכו האינטרנט המבצעי.״
כיום, התקשוב בונה את הקישוריות לכלל זרועות צה״ל, כאשר כל רכיב שמתחבר לרשת, מתחבר למאגרי המידע של צה״ל. ״היכולת הזו פגשה את צה״ל בצוק איתן בשנת 2014״, מסביר כהן. ״כטב״מ שעולה בבסיס חיל האוויר, המפעיל שלו, מסוגל לדבר עם המ״פ בשטח. הוא מסוגל לראות איפה הוא נמצא ואיך הוא מכווין אותו לנקודה מסוימת. המ״פ יכול גם לציין למפעיל איפה האויב נמצא בזמן אמת. זו הייתה המלחמה הדיגיטלית הראושנה בעולם - בזכות מערכת צי״ד. ׳ניצני האינטרנט המבצעי׳ - קראו לזה אז.
״גם רא״ל (מיל׳) גדי אייזנקוט וגם כוכבי שכללו את זה. צה״ל הפך את עצמו לצבא דיגיטלי הלכה למעשה. נחזור שוב למלחמת לבנון השניה - אחוז הפגיעה במטרות היה כ15 אחוזים ממה שנורה. למה? כי ציירו פוליגון גדול וכולם ירו לשם. המצב הזה יצר אפקטיביות מבצעית נמוכה. יורים הרבה בשביל מטרה קטנה. הרבה כסף לחינם. האמצעים הללו מאד יקרים והאפקטיביות הייתה נמוכה. מנהלתית ומבצעית זה היה לא טוב. גם הנזק האגבי היה גדול יחסית להיום.״
חמאס מחפש את הבטן הרכה של צה״ל
מבצע ׳שומר החומות׳ הוא שדרוג המערכה הדיגיטלית שהתחילה בצוק איתן. כהן מסביר כי מאחורי המטוס שממריא לתקיפה, יושבים אלפי חיילים וחיילות שמנגישים את המידע לטיס. ״אלו מייצרים את המטרות ומנגישים את המטרות. להפעיל מטרה זה תהליך עם המון גורמים שצריכים לאשר אותה. מה ההישג, מה הנזק האגבי ומהי רמת הדיוק. בשביל זה יש לחבר לתוך בריכת המידע מודיעין, אש, תקשוב ועוד״, אומר כהן.
״היום אין כמעט רכיב או אמל״ח שלא מתחבר לרשת הצה״לית. לא משנה הזרוע. האויב הבין זאת כבר בצוק איתן, ואמר ׳אוקיי. נחתכמה לצה״ל׳. נקים יחידות ל״א של חמאס במטרה לשבש את הדיוק של צה״ל. חמאס רוצה לחדור או לשבש את מערכות צה״ל. בספקטרום, ברשת, באמצעות שבשי GPS ועוד יכולות.
״המטרה היא לגרום לכך שרמת הדיוק של האמל״ח תרד והקישוריות תפגע. בחמאס מבינים שזה החוזק של צה״ל. הבטן הרכה שלו. ראינו בשנים האחרונות בניין כוח עוצמתי של חמאס במרחב הקיברנטי. צריך לזכור, שיבוש של טיל מדויק, אפילו בחמישים מטרים, כתוצאה מל״א, יכול לגרום נזק עצום למדינת ישראל. בנוסף, אירוע כזה גם מוריד את הביטחון העצמי של צה״ל. בצה״ל הבינו זאת ולכן צריך מודיעין ליכולות האויב במרחב הקיברנטי ובספקטרום.״
בניין החדשות בעזה כמשל
במבצע ״שומר החומות״ מטרות בתחום הסייבר והספקטרום הפכו למטרות לגיטימיות. בין שמדובר בכוח אדם מקצועי או מבנים המאחסנים פעילות מסוגים אלו. ״בבניין של החדשות, היו סוכנויות תקשורת בינלאומיות. אבל, באותו בניין היו אמצעים ויחידות של חמאס. כאלו שמטרתן לשבש את המערכות של צה״ל. שאתה מסתכל על הגג, יש הרבה אנטנות, לכאורה של תקשורת. אבל לא כולן כך. חלקן של חמאס״, מסביר כהן.
״כאמור, מדובר בבניין כוח משמעותי של חמאס עם מדינות ציר הרשע (בראשן איראן). חמאס רוצה לשבש את העליוניות התקשובית של צה״ל. זה מרכיב חדש בלחימה, גם ספקטרום וגם סייבר. כאמור, חמאס בנה יחידות עלית בנושא הזה. חלק מהאנשים שחוסלו היו בציר בניין הכוח הזה. לפחות עשר מטרות שהושמדו בשומר החומות היו מטרות תקשוב ולוחמה אלקטרונית של חמאס.
״כראש מנהלת תרגילים בתקשוב במילואים, התרגיל הגדול שהתכוננו אליו המחיש בדיוק את תרחיש ׳שומר החומות׳. בצלע של התקשוב והסייבר, התחפשנו לאויב. כל מה שהיה מוכן לתרגיל - הופעל בלחימה בעזה.״
על פי הערכות, חלק מההכנות של חמאס למערכה עם ישראל כוללות אמצעים לנסות ולשבש את התווך האווירי הגבוה והנמוך וגם את זה המשמש לפעולה קרקעית. אם תהיה כניסה יבשתית לעזה, ככל הנראה, חמאס יהיה מוכן עם אמצעי שיבוש מוכנים לתרחיש זה. המטרה: לשבש את היכולת של צה״ל לפעול באופן אפקטיבי.
האתגר: מטרות זמן אמת
על מנת להבין את הערך המוסף של התקשוב ללחימה, יש לבחון את הקצה המבצעי שלו - כלומר, את היכולת של צה״ל לטפל במטרות שלא נצפו מראש. מטרות אד-הוק. אלו מטרות שצה״ל לא הכיר מראש, לא חקר אותן והן נחשפות לזמן קצר מאד - לא הצלחת לפגוע בהן, הן נעלמות. זה יכול להיות משגר מוטמן, מפקד בכיר או חוליית נ״ט.
״יש מטרות מזדמנות וקבועות מראש. הקבועות נחקרות לפני המלחמה ומוכנות בבנק המטרות של הצבא. המזדמנות, הן אלו שהרישתיות מאד חשובה לטפל בהן״, מסביר כהן. ״אתה מייצר את המטרה מאפס - ייצור המטרה, חקירת המטרה, התאמה של חימוש למטרה ובסוף להוריד פקודה לטיס שיעשה זאת. יש מעטפת שלמה מסביב למטרה. כל זה נעשה על בסיס מערכות תקשוב, בצורה וירטואלית. כל אחד מהגורמים נמצא פיזית במקום אחר. והכל בפרק זמן קצר מאד, של דקות.
״לראשונה בספרי הלחימה בעולם, התרחשה בעזה לחימה קיברנטית. מדובר בדיגטציה של צה״ל מול לוחמה מנגד של חמאס. כראש אגף התקשוב, אתה צריך לייצר מטרות להשמדה. זה ממד לחימה חדש. בעבר, היה קמ״ן אוסף ול״א שעושה שיבוש. זה לא עולם הנוכחי. רק תחשוב על ערוץ ההתראה מהמכ״מ שמזהה את היציאה מעזה, עד ההתראה לאזרח ביישום סלולרי או בצפירה. כל זאת, בפוליגון מאד מדויק.
״המכ״מים הם של חיה״א, האזעקה של פיקוד העורף ובדרך יש עוד מספר גורמים. זו שרשרת ערך לדייק את הצפירה ל300 אזורים במדינה. רוצים להגיע ל2000 אזורים. זה תהליך שמתחיל בשיגור בעזה, לצפי מיקום הנפילה והתראה בזמן לאזרח - בשניות בודדות. וזה תהליך שצריך להיות אמין ב100 אחוזים ולפעול ללא השבתות.
״לא מן הנמנע שיחידות הסייבר של חמאס ירצו לשבש את שרשרת הערך הזו. לאחוז בה, ולתקוף אותה בזמן אמת. אגף התקשוב לא רק בונה רשת ודיגיטציה, אלא נדרש להגן עליה. בצוק איתן התעסקנו ברשת של צה״ל. עכשיו התעסקנו גם ביכולות מנגד של חמאס.״
בניין כוח מחודש של חמאס
עם זאת, כהן מדגיש כי צה״ל לא רוצה לפגוע בתשתיות אזרחיות כמו רשתות סלולריות. ״זה אמצעי שאתה רוצה להעביר באמצעותו מסר או לאסוף מידע. זה אמצעי אזרחי. האינטרס שלנו לא לפגוע במטרות אזרחיות ולא במרקם החיים האזרחי. אנחנו לא רוצים להתפס כמדינה שבלחימה נועלת את האינטרנט של עזה. זה אמנם אמצעי לגיטימי, אבל זה שיקול מדיני, לא של צה״ל״, ממשיך כהן.
ומה לגבי התקיפה של חוות שרתים של חמאס? ״זו דילמה בין הקמ״ן שרוצה איסוף לבין התקשוב שרוצה לשבש יכולת מנגד. יש תמיד מתח בין האיסוף לתקיפה. מיצינו את המידע, והוחלט שחוות השרתים מייצרת כוח עודף לחמאס. בייצור מסרים , מטרות שלהם. אז החווה הפכה למטרה לגיטימית. זו אמנות המלחמה. מתי נכון לעשות את הדברים האלו״, מסביר כהן.
״במבצע הזה אגף התקשוב הניח הרבה מטרות. יש מחלקת מודיעין של קמ״נים שמייצרים מטרות תקשוביות של האויב. זה חדשני בעולם המלחמה. היחידים שיש להם יכולת דומה אלו הרוסים. אצלם זה בעולמות התודעה. העברת מסרים. הם מומחים ללחימה תודעתית. לניצול אמצעי התקשורת של האויב לצורך שיבוש או עיוות מסרים.
״הדוקטרינה שיש לנו - לייצר דיגיטציה והגנה על הדיגיטציה, ייחודית לצה״ל. אחרי שהפללת מטרה, השאלה היא מתי ואיך לטפל בה. היו הרבה מטרות שעושים לגביהן מבצעי הכלה. מסיטים, מכילים ומביאים למצבים. בחלק מהמקרים חמאס היה בטוח שהוא אוחז בערוצים דיגיטלים שלנו. למעשה, זו הייתה הונאה מכוונת שלנו.״
כהן מסביר כי ברובד הטקטי, ניתן לרכוש במרשתת שבשים די בקלות. ״את בניין הכוח הטקטי מאד פשוט לשקם״, אומר כהן. ״עם זאת, ברמה האסטרטגית, חמאס יצטרך מדינה זרה שתחליט לעזור לו. לאותה מדינה יש כמובן סיכון בכך - היא חושפת את היכולות שלה לצה״ל. חמאס יוכל לשקם יכולות במהלך 2-3 שנים מהיום. המטרה היא לאו דווקא למנוע בניין כוח. בהיבט מודיעיני, אתה רוצה לעוקב , ללמוד ולחקור את היכולות של האויב דרך בניין הכוח שלו.
מוכנים ללבנון ועזה - יחד
״היינו מוכנים גם למלחמה בלבנון״, משיב כהן לשאלה מה היה קורה אילו הלחימה הייתה מתפתחת לגזרת לבנון. ״היכולות של חיזבאללה הרבה יותר גדולות מחמאס. לכן, כאשר צה״ל מתרגל, הוא מתרגל את ההחרפה ומצבי קיצון. אלו הנקודות שאתה בוחן את עצמך.
״בעימות רב זירתי, כל היכולות מאדירות את עצמן - של צה״ל ומנגד. ב׳שומר החומות׳ לא הגענו אפילו ל15 אחוזים מיכולות צה״ל. ועדיין, יש לומר בהגינות - האתגר של חזית הצפון מאד משמעותי.״
25/05/21 17:15
8.24% of the views
מאת IsraelDefense
מערכת SatGuard מבוססת על בינה מלאכותית, ביג דאטה ולמידת מכונה ופותחה בתוכנית מואצת במסגרת מרכז החדשנות התאגידי של התעשייה האווירית https://www.youtube.com/watch?v=MnqPpygeUvg חדש מהתעשייה האווירית: מערכת חדשנית לתפעול ולניהול לוויינים ומרכז חדשנות לחטיבת מערכות טילים וחלל SPARX. מערכת SatGuard מבוססת על בינה מלאכותית, ביג דאטה ולמידת מכונה ופותחה בתוכנית מואצת במסגרת מרכז החדשנות התאגידי של התעשייה האווירית.
התעשייה האווירית חנכה מרכז חדשנות בחטיבת מערכות טילים וחלל - SPARX Innovation LAB בו תתמקד התעשייה האווירית בהנבטות ובפיתוח מיזמים רוחביים בכל קווי העסקים של החטיבה. במרכז יושם דגש על חדשנות פתוחה, חדשנות אורגנית וזיהוי מגמות וטכנולוגיות עתידיות.
במסגרת זאת, התעשייה האווירית פיתחה מערכת לתפעול, לתחזוקת ולניהול לווייני תצפית ותקשורת המיועדת להארכת חיי הלוויין במסלול בשם SatGuard. המערכת מבוססת על טכנולוגיות בינה מלאכותית AI, ביג דאטה ולמידת מכונה ומטרתה לזהות אנומליות והתנהגות לא שגרתית בפעילות לוויין.
פיתוח המערכת החדשנית מבוסס על היכולות הנרחבות שנצברו בתחום החלל בחטיבת מערכות, טילים וחלל של החברה וכחלק מתשתית החדשנות הרוחבית בתעשייה האווירית.
25/05/21 10:56
7.39% of the views
מאת IsraelDefense
הקצין נמנע מלדווח על אירועים של אלימות בין שוטרים תחת פיקודו לגורמים הרלוונטיים, כפי שמחויב לעשות. לאחר מכן, שיקר בחקירה אילוסטרציה. צילום: משטרת ישראל המחלקה לחקירות שוטרים הגישה היום לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום נגד קצין מג"ב ג'ריס ג'ריס (48), מפקדו של הנאשם אפיק טויבי, בגין עבירות של מרמה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכי הדין ליאת יונניאן ורונן יצחק, הנאשם, קצין בדרגת רב-פקד, שירת כמפקד פלוגה במשמר הגבול בבסיס מג"ב 'סמ"ג חוף' בעכו, בו שירת שוטר החובה אפיק טויבי, המואשם בבית המשפט המחוזי בחיפה בהמתה בקלות דעת של חברו נעים מאדי ז"ל וכן בעבירות נוספות, ובינהן תקיפת שוטרי מג"ב אחרים בדרך קבע ובהזדמנויות רבות.
באחד המקרים, נגח טויבי בפניו של אחד השוטרים, עמיתו לפלוגה ותקף אותו באגרופים. על פי עובדות כתב האישום, מפקדו של טויבי שמע על אירוע התקיפה, בין היתר מאביו של השוטר שהותקף, אך נמנע מלדווח על האירוע לגורמים הרלוונטיים, כפי שמחויב לעשות.
גם במקרה אחר, כאשר חנק טויבי את אחד השוטרים בפלוגה וסיפר על כך למפקדו, נמנע הנאשם גם כן מלדווח על האירוע. עוד עולה מכתב האישום, כי במסגרת חקירתו של אפיק טויבי, אשר עסקה, בין היתר, גם במעשי האלימות כלפי שוטרים אחרים בפלוגה, טען הנאשם טענות כוזבות בנוגע לאירועי החניקה והתקיפה, ובפרט בנוגע לשאלה איזה פרטים הובאו לידיעתו בזמן אמת אודות אירועים אלו.
25/05/21 09:53
5.97% of the views
מאת IsraelDefense
תומ"ת ה-ATMOS הישראלי תוצרת אלביט משתתף בסדרת מבחנים זו וביצועיו עשויים לסלול את דרכו לצבא הבריטי
תמונה: אלביט האם תומ"ת ההוביצר ATMOS תוצרת אלביט בדרכו לצבא הבריטי? האתר Army-technology.com מדווח כי בכוונת משרד ההגנה הבריטי לפקח ולבדוק את סדרת הניסויים שעורך הצבא האמריקאי בתקופה האחרונה לצורך בחירת התומ"ת (תותח מתנייע) העתידי של צבא ארה"ב. בניסויים אלו משתתפות מערכות הארטילריה המתנייעת הבאות: ATMOS 2000 של אלביט מערכות, Archer של חברת BAE Systems, Caesar של נקסטר ו-Nora מתוצרת חברת Yugoimports.
בכוונת הבריטים לרכוש 116 תותחים מתנייעים בשווי של 800 מיליון לירות שטרלינג עד לשנת 2032, כאשר 18 התותחים הראשונים יופעלו מבצעית כבר בתחילת שנת 2029. סביר להניח כי תוצאות המבחנים האמריקאים יהוו שיקול משמעותי בבחירה הבריטית ולפיכך ייתכן כי הביצועים של ה-ATMOS בסדרת מבחנים זו עשויה לסלול את דרכו גם לצבא הבריטי.
25/05/21 10:50
5.68% of the views
מאת IsraelDefense
זעם בעולם על שליט בלארוס ששיגר מטוס קרב כדי ליירט מטוס נוסעים אזרחי ולעצור עיתונאי מתנגד לשלטון By Okras - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34558726 מדינות במערב שוקלות הטלת סנקציות כבדות על בלארוס, כולל ניתוק קשרי התעופה עמה, אחרי שהשלטונות הזניקו מטוס קרב כדי ליירט מטוס נוסעים ולעצור במינסק עיתונאי מתנגד השלטון.
נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו עורר זעם רב בעולם על שהורה לשגר מטוס קרב, שטייסו אילץ את טייס מטוס הנוסעים של חברת רייאנאייר, שהיה בטיסה מאתונה לווילנה, לנחות נחיתה בלתי מתוכננת במינסק, אז נעצרו מתנגד השלטון העיתונאי רומן פרוטסביץ', בן 25, וחברתו סופיה ספגה.
אמש שודר בטלוויזיה הממלכתית של בלארוס סרטון, שבו נראה פרוטסביץ' מאשר שהוא בכלא במינסק ו"מודה" בארגון הפגנות. על פניו נראו חבורות שחורות, אולם הוא טען שטיפול "על פי החוק". הוא צפי ל-15 שנות מאסר.
מנהיגי האיחוד האירופי המכונסים בבריסל קראו להחרמה מיידית של חברת התעופה של בלארוס, וקראו לחברות תעופה אירופיות לא לטוס מעל המרחב האווירי של בלארוס. כן הוחלט באיחוד האירופי להרחיב את רשימת האישים בבלארוס שעליהם הוטלו סנקציות לפני זמן רב.
סוכנות רויטרס והאתר EUROACTIV מוסרים כי ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה קרו הבהיר שהעונשים נגד בלארוס יבוצעו ללא דיחוי. בריטניה הודיעה שחברות התעופה הבריטיות לא יטוסו מעל המרחב האווירי של בלארוס, וכי בוטלו אישורי הנחיתה בבריטניה של חברת התעופה הבלארוסית BELAVIA.
מנהל חברת התעופה ריינאייר מייקל או'לירי אמר שלדעתו בטיסה שיורטה היו אנשי ביטחון בלארוסיים. ואילו שר החוץ הרוסי לברוס הגיב ואמר כי בלארוס נקטה "בגישה הגיונית".