The headlines that made most buzz on this page
12/07/21 22:20
16.83% of the views
מאת IsraelDefense
מנהל ייעוץ הסייבר של BDO מסביר על הסדר פיצויים שנקבע בארה״ב, על פיו חברה נושאת באחריות כלפי לקוחותיה בנוגע לנזקי מתקפות סייבר, גם אם לא הותקפה בעצמה, אלא תוכנה בה נעשה שימוש
REUTERS/Lisa Baertlein/File Photo חברה נושאת באחריות כלפי לקוחותיה על נזקי מתקפות סייבר, גם אם היא לא הותקפה כלל אלא תוכנה בה נעשה שימוש, כך עולה מהסדר פיצויים שנקבע בתביעה שהתבררה בפני בית המשפט העליון בארה"ב.
מדובר בתביעה שהגישו 8158 לקוחות של ענקית הסופרמרקטים האמריקאית קרוגר, וזאת בשל דליפת מידע אישי שלהם במתקפה על משתמשי תוכנת Accellion שנעשה בה שימוש בבתי המרקחת של הרשת. בהסדר עם התובעים נקבע שהרשת תפצה את הלקוחות בסכום של חמישה מיליון דולר ותבצע סדרה של צעדי הגנה כדי למנוע הישנות המקרה. כן חויבה החברה לבצע ניטור ברשת האפילה כדי לגלות אם המידע האישי של לקוחות קרוגר מופץ ונמכר לגורמים שונים ולנסות להשמידו.
נועם הנדרוקר, מנהל יעוץ סייבר במרכז העולמי של BDO: "להסדר שנקבע ועוגן בהחלטה משפטית השלכות רחבות וזאת מאחר שנקבעה בו אחריותה של חברה כלפי לקוחותיה, גם אם הכשל היה בשרשרת האספקה אצל צד ג' שמספק לה שירותים או תוכנות. כבר אי אפשר להסתתר מאחורי תירוצים והשלכת האחריות על אחרים. במקרה זה חברת קרוגר ספגה מעבר לנזק הכספי בהתדיינות המשפטית ובסכום הפיצוי גם פגיעה תדמיתית בשל חוסר יכולתה להגן על המידע של לקוחותיה.
"ההחלטה מחייבת את כלל החברות לבצע בדק בית מקיף ועמוק של כלל גורמי צד ג' עימם החברה מנהלת מערכת יחסים," אומר נועם הנדרוקר, "חלק מהחברות מסתפקות כיום בגישה מינימליסטית של בדיקות שטחיות והחתמה על מסמכים שונים כדי לצאת ידי חובה. כל אלו לא יסייעו במקרה אמת. חייבים לצאת מנקודת הנחה שתביעות דומות במדינות נוספות אפילו בארץ הן רק עניין של זמן".
12/07/21 08:35
10.58% of the views
מאת IsraelDefense
לאחר ניסיון כושל אחד, צה״ל מנסה כעת שוב להכשיר נשים לתפקידי לוחמות שיריון על טנקי מרכבה סימן-4. הן יוצבו בגבול מצרים במסגרת גדוד קרקל דובר צה״ל מעכשיו יש גם נשים טנקיסטיות, צוות שלם של שריונאיות בטנק, כולל המפקדת המט"קית, בשרות לאורך גבול מצרים. אלו ישרתו במסגרת מערך הגנת הגבולות, בחטיבת פארן, בגדוד קרקל, שהוא גדוד מרחבי הכולל חי"ר, שריון, איסוף, יכולות ניוד וצליפה משופרות.
דרך ארוכה עברו הנשים, שהתעקשו וניהלו מאבק במשך שנים לשרת כלוחמות שריון. תחילה הן היו מדריכות בבית הספר לשריון. המעבר לתפקידי לוחמות בתוך טנק היה קשה ועד היום עדיין לא קיבל צה"ל החלטה סופית אם אמנם נשים ישרתו כלוחמות בחיל השריון. הפתרון הנוכחי: צוות נשים בטנק במערך הגנת הגבולות לאורך הגבול המצרי.
ב-1 ביולי הסתיימה הכשרת 15 לוחמות טנקים, והוענקו להן סיכות לוחמות טנקים. כמה שלבים היו בפרוייקט: ארבעה חודשי טירונות בבסיס סיירים שבדרום הרחוק, שלב לוחמות טנקים (בטנק מרכבה 4), אימון מתקדם צמ"פ והכשרה לשרת במערך הגנת הגבולות. בדרך הארוכה הנשים עשו סימולציות של הגנת הגבולות. ארבע סיימו קורס מפקדות טנקים, מט"קיות.
במהלך הכשרה הארוכה אמר קצין שריון ראשי תא"ל גיא חסון כי "לא התפשרנו בדרישות. אם הן יידרשו לפעולה מבצעית, כולל מרדף נגד חוליית דאעש שתנסה לחצות את הגבול מסיני, הן יוכלו לעשות את זה".
12/07/21 08:55
8.65% of the views
מאת IsraelDefense
״אין פתרון פשוט לחוסר היציבות של הפסקת האש הנוכחית בין עזה לישראל. מעורבות הרש״פ נותרה תנאי מקדים שהוא בגדר חובה למאמץ הייצוב לטווח הארוך״, טוענת סלין טובול, מנהלת שותפה של הקרן לשיתוף פעולה כלכלי (ECF) וחברת צוות רצועת עזה של תנועת ׳מפקדים למען ביטחון ישראל׳ סלין טובול. צילום: נדב גל מצער שהמודעות לצורך לבחון את מדיניות ישראל בעזה התעוררה רק בעקבות סבב הלחימה האחרון ברצועה. בהקשר זה נראה כי שר הביטחון בני גנץ ובכירים אמריקאים מסכימים כי אסטרטגיה שמטרתה הפסקת אש רציפה ברצועה מחייבת את העצמת הרש״פ ולאפשר לה מעורבות בשיקומה וייצובה של עזה.
ֿזהו שינוי משמעותי מגישתה של הממשלה הקודמת, שראתה ברשות הפלסטינית (רש״פ) שחקן לא רלוונטי, ובעצם כך העמיקה את הפער בין הגדה המערבית לעזה, וסיפקה לקטאר הפרו-חמאסית את האפשרות למלא תפקיד בייצוב עזה, אפילו במחיר חיזוקו של החמאס.
למרות ראיות סותרות במשך כעשור, מדיניותה של ממשלת ישראל ראתה בשליטת חמאס כגורם המייצב את עזה. כיום נראה סוף סוף כי מדיניותה של מצרים – שמאז מבצע ״צוק איתן״ (2014) ניסתה להוביל אסטרטגיה חלופית, המבוססת על חזרה הדרגתית של הרשות לנהל את עזה – זוכה לתהודה בארה״ב וגם בישראל. זהו שינוי מהותי שיוצר הזדמנות חשובה למאמץ ישראלי-מצרי-אמריקני מתואם. הרעיון המרכזי של מדיניות זו הוא תמיכה ב-׳חיזוק הרש״פ׳ ו-׳החזרת הרש״פ לעזה׳.
האתגר הנוכחי הוא תרגומן של סיסמאות אלו לפרקטיקת עבודה בשטח.
הדיון על ייצוב עזה נסוב כיום בעיקר בשאלה כיצד להימנע מהפניית חומרי גלם שונים וכספים לחמאס, וכיצד לתכנן מנגנון שיבטיח כי הארגון לא ירוויח ממאמצי השיקום. ההתחמשות החמאס לא אשם מנגנון השיקום של עזה (GRM), שנוצר לאחר המבצע ב-2014 ופועל על פי הוראות הן מן הצד הישראלי והן מן הצד של הרש״פ.
אמנם יש מקום לשיפור בפעולת המנגנון, אך כל שדרוג שלו צריך לא רק למנוע אספקת חומרים, אלא גם להקל – ולא להפריע – לשיקום ופיתוח עזה, תוך הגברת תפקיד הרש״פ ותרומתה למאמץ זה. אם זה יהיה ההיגיון המנחה את המנהיגים, שדרוג המנגנון מ-2014 יהווה חלק חשוב בפאזל של ייצוב עזה. עם זאת, מהלך זה לבדו לא יספיק בשינוי מאזן הכוחות בין חמאס לרשות.
חיזוק הרש״פ והקלה על חזרתה לניהול עזה מחייב את ישראל לפעול על פי חמשת הצעדים הבאים. ראשית, יש לשפר את סיכויי ההצלחה לתהליך, שכן אף צד לא יסכים לקחת חלק או להוביל את המאמץ שמראש נידון לכישלון. לשם כך, על ישראל להקל את הגבלות התעבורה של סחורות ובני אדם לרצועה בתוכה ומחוצה לה, ולתמוך בפרויקטים רחבי היקף, כולל תכנון, הקמה והפעלה של נמל ימי – הכל בפיקוח הרש״פ תוך התחשבות בצרכיה הביטחוניים של ישראל.
שנית, מכיוון שתפקיד גלוי ופעיל יותר של הרש״פ ידרוש הבנות בין פת״ח לחמאס על חלוקת הכח והאחרויות ביניהם, על ישראל לתמוך – ולא להטיל וטו – בהקמת ממשלה טכנוקרטית. ממשלה זו, בהנהגת הרש״פ, תהיה אחראית על ניהול העניינים האזרחיים בעזה. בכפוף למנגנון המבטיח כי לחמאס לא תהיה גישה לכספים המנוהלים על ידי ממשלה זו, ישראל תצטרך לעודד תורמים לתמוך בממשלה הטכנוקרטית ובניהול תקין ושקוף של הכספים הללו.
שלישית, יש לתת לרש״פ ביטחונות שכל עוד החמאס ופלגים אחרים בעזה לא פורקו מנשקם, וכל עוד לרש״פ אין אמצעי הגנה וביטחון אפקטיביים בעזה, ישראל לא תאשים את הרשות ותגרום לה לשאת באחריות לכל הפרה של הפסקת האש מצד שלישי.
רביעית, לא ניתן לצפות מהרש״פ לשתף פעולה עם אסטרטגיה המשפרת את התנאים בעזה בלבד. הגישה השלמה המוצעת כאן מחייבת לפיכך לדאוג שגם המצב בגדה המערבית ישתפר (ללא תלות במימד העזתי). הצעדים הנדרשים אינם מהווים בהכרח אתגר לגבולותיה האידיאולוגיים של ממשלת ישראל החדשה, מכיוון שאף אחד מחברי הקואליציה אינו מתנגד לצעדים הנוגעים ישירות לאיכות החיים, ליציבות ולביטחון בגדה המערבית.
ניתן ליישם מגוון צעדים להסרת מכשולים לפיתוח כלכלי פלסטיני – ולתמיכה אקטיבית בו; לשיפור יכולות הממשל של לרש״פ; לסיום נוכחות צה״ל בשטח A, נוכחות אשר מערערת את הלגיטימיות והיעילות של כוחות הביטחון הפלסטיניים; להתמודדות יעילה עם זרמים קיצוניים ואלימים בתוך קהילת המתנחלים בגדה המערבית ובירושלים ועוד.
חמישית, יש למנוע כל פרובוקציה קיצונית באתרים הקדושים של ירושלים ובסביבתה, להקפיד על הסטטוס קוו בהר הבית, לחדש את תפקידה של ירדן במתחם, ולעצור את פינויים של פלסטינים מבתיהם במזרח ירושלים. התועלת בנקיטת כלל צעדים אלה רבה, ובמיוחד כדי למנוע מחמאס טענה לייצוג הפלסטינים בירושלים. יתר על כן, פרובוקציות מתמשכות בירושלים יקשו על הרש״פ לקיים את מחויבויותיה לאי-אלימות, יקשו על שיתוף הפעולה עם ישראל, ויהפכו את מעמדה בעזה לרעוע.
אין פתרון פשוט לחוסר היציבות של הפסקת האש הנוכחית בין עזה לישראל. מעורבות הרש״פ נותרה תנאי מקדים שהוא בגדר חובה למאמץ הייצוב לטווח הארוך. פתרון הסוגיה הנוכחית רלוונטי לא רק למי שרוצה לשמר את פיתרון שתי המדינות, אלא גם לאלה בממשלת ישראל שאינם מעוניינים להיגרר לכיבוש מחדש של עזה, ולכן הם מבינים את הצורך האקוטי בממשל פלסטיני בעזה – ורצוי לא בהנהגת חמאס.
העימות האחרון הבהיר שכדי להעצים את הרש״פ לקראת תפקיד שכזה ברצועה על ישראל לתת את הדעת שהתפתחויות בגדה המערבית ובירושלים משפיעות על היציבות בעזה, ולהיפך.
הכותבת היא מנהלת שותפה של הקרן לשיתוף פעולה כלכלי (ECF) וחברת צוות רצועת עזה של תנועת ׳מפקדים למען ביטחון ישראל׳. המאמר תורגם מפרסום באנגלית באתר Fathom Journal.
12/07/21 09:50
8.65% of the views
מאת IsraelDefense
על פי מחקר חדש, חוסמת סין כ-311 אלף דומיינים על בסיס קבוע, אך רק כ-1,800 מהם מופיעים ברשימת המובילים בעולם. דומיינים חדשים נחסמים פעמים רבות כברירת מחדל, עד שהם מאושרים ע״י השלטונות BIGSTOCK/Copyright: karenroach כמעט כולם יודעים שסין מפעילה צנזורת אינטרנט מקיפה מאוד, המונעת גישה לדומיינים הפופולריים ביותר בעולם כיום כגון גוגל, פייסבוק, יוטיוב, ויקיפדיה ועוד. כעת, מפנה מחקר אקדמי חדש זרקור להיקף התופעה, וחושף כי חומת האש (Firewall) של סין חוסמת כ-311 אלף דומיינים, מתוכם כ-41 אלף בטעות.
המחקר נערך במשך תשעה חודשים בשנה שעברה (אפריל-אוקטובר 2020) על ידי צוות מארבע אוניברסיטאות בארה״ב ובקנדה. במהלך המחקר נבדקו שוב ושוב כ-534 מיליון דומיינים, כאשר ההרצה היומית עמדה על 411 מיליון בממוצע. עיקרי המחקר פורסמו באתר The Record, של חברת הגנת הסייבר האמריקנית Recorded Future.
החוקרים פיתחו מערכת שניגשה לדומיינים בתוך תחומי האינטרנט הסיני ומחוצה לו, ואז מדדה כיצד חומת האש הגדולה (the Great Firewall, או GFW – המערך הכוללני הסיני העוסק בניטור וחסימת תכנים בלתי רצויים ממדינות אחרות, הידוע גם בשם ״פרויקט מגן מוזהב״) מחבלת בשרתי ה-DNS על מנת למנוע ממשתמשים סינים גישה לדומיין כלשהו, או ממשתמש חיצוני גישה לתכנים סינים.
נתוני המערכת, שזכתה לשם GFWatch, חשפו בתום המחקר, כאמור, כי כ-270 אלף חסימות דומיינים התבצעו במתכוון על ידי הממשל הסיני, והאחרות נעשו בטעות, כנראה בשל טעות בסינון. כך, לדוגמא, החסימה של הרשת החברתית השיתופית Reddit שנעשתה במתכוון, הובילה גם לחסימה בשוגג (כנראה, על פי השערות החוקרים) של אתרים בעלי שמות דומים, כמו geareddit, חנות הדפסות מקוונת.
על פי המחקר, כ-40% מהדומיינים החסומים הנם כאלה שנרשמו לאחרונה, שהממשל חסם כברירת מחדל עד שיוכל להעריכם. כך, למשל, נצפו חסימות על דומיינים רבים הקשורים לנגיף הקורונה, שכצפוי הופיעו כפטריות אחרי הגשם במהלך 2020. חלק מהאתרים, שנותרו חסומים, כוללים האשמות נגד סין כמקור המגפה ונגד התנהלותה הכללית בנושא.
עוד נחסמו דומיינים הנוגעים לעסקים, פורנוגרפיה, IT, הימורים, אתרים פרטיים ובלוגים, בידור, חדשות, ואתרים זדוניים. מעניין לציין, כי מתוך דוגמא של למעלה מ-138 אלף אתרים שבחנו החוקרים, רק 1,800 מהם נמצאים ברשימת 100 אלף האתרים הפופולריים באינטרנט.
12/07/21 16:05
7.69% of the views
מאת IsraelDefense
איש עסקים ישראלי, יעקב אבואלגיעאן, בן 47 מחורה, מואשם בביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב אילוסטרציה. צילום: משטרת ישראל הותר לפרסום: פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בב"ש כתב אישום נגד איש עסקים ישראלי, יעקב אבואלגיעאן, בן 47 מחורה, המייחס לו ביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכת הדין אלכס דרנבוים, במסגרת הקשרים העסקיים של הנאשם, נוצר קשר בינו לבין אזרח עיראקי בשם ח'יידר, המתגורר בתורכיה ובעיראק. לקראת הבחירות שהיו בישראל, הצטרף הנאשם לרשימת תל"מ, ופרסם בעמוד הפייסבוק שלו תמונות עם בכירים בתל"מ ובכחול לבן, שביניהם בוגי יעלון ובני גנץ ובשיחות עם ח'יידר, פיאר הנאשם את עצמו, טען כי הוא נמנה בין מקבלי ההחלטות במדינה, כי הוא חבר קבינט וכי מדינת ישראל עתידה לבצע פעולות תקיפה בקרוב.
על פי כתב האישום, במספר רב של מועדים, מסר הנאשם לח'יידר מידע שנודע לו, בישראל, אודות פעילותם של כוחות הבטחון בישראל, פעילותו של שר הבטחון בני גנץ, ועסקאות צבאיות שנעשו בין ישראל לארצות הברית ועוד, מידע שנודע לנאשם מהתקשורת, או מקשריו עם אנשים שונים בישראל.
על פי כתב האישום, הנאשם עשה כן, על מנת להעלות את ערכו בעיני האיראנים ולקבל תמורה עבור המידע שמסר, שכן ח'יידר אמר לנאשם, כי יש אנשים בכירים מטהראן שמתעניינים בו ורוצים לפגוש אותו. בין היתר, הודיע הנאשם כי שר הבטחון בני גנץ, אשר כונה בתכתובת "הבחור שאצלנו", חזר מאמריקה, כי סיכם על מכירה וקניה מהאמירויות, וכי ישמע עוד דברים חדשים בעוד מספר ימים, וכן סיפר לו על מפגשים בין ישראל, סעודיה והאמירויות.
במהלך שיחה זו, הודיע ח'יידר לנאשם כי דיווח הלאה את מה שסיפר לו הנאשם, וכי התבקש לפנות לנאשם, ולבקש ממנו כי יגדיר את מיקומו העדכני של שר הביטחון. השניים המשיכו להיות בקשר והנאשם המשיך לעדכן בידיעות שונות אודות ההתנהלות של כוחות הביטחון והממשלה.
במהלך הקשר, ניסו השניים לתאם מפגש עם האיראנים, בהסכמת הנאשם ובעידודו, במדינות שונות, החל מעיראק, ירדן, תורכיה ומדינות אחרות, אך ללא הצלחה. כאשר ניסו לתאם מפגש בדובאי, הודיע ח'יידר לנאשם כי בקשתו לויזה לנסיעה לדובאי סורבה וביקש את סיוע הנאשם מול השב"כ, אשר הבטיח שיסייע לו.
מכתב האישום עולה, כי השניים בשיחות ובקשר ביניהם לאורך הזמן, ניסו להסוות את מהות הקשר ביניהם בכך שדיברו גם על מסחר, באופן שנחזה להיות כאילו הקשר ביניהם תמים, והתכנון למפגש עתידי הוא על רקע מסחרי. כמו כן, לא העלו על הכתב חלק ניכר מהשיחות ביניהם, אלא דיברו בוואטצאפ.
התיק נחקר ע"י שירות הביטחון הכללי ומחלק פח"ע בימ"ר נגב. בכתב האישום צוין, כי הנאשם במעשיו, קיים ביודעין מגע עם סוכן חוץ עבור איראן, ואין לו הסבר סביר לכך. בנוסף, מסר הנאשם ביודעין לאויב או בשבילו, ידיעה שעלולה להיות לתועלת האויב, ויש במעשיו אלו כדי לפגוע בביטחון המדינה. הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
12/07/21 09:26
6.73% of the views
מאת IsraelDefense
מרעום דולפין משתתפת במכרז לאספקת עשרות אלפי קסדות בשווי של כ-25 מיליון דולרים https://marom-dolphin.com/collections/helmets/products/helmets חברת מרעום דולפין משתתפת במכרז לאספקת קסדות לחימה לצבא הפיליפיני. האתר הפיליפיני phdefenseresource.com מדווח כי משרד ההגנה הפיליפיני הוציא בימים אלו קריאה מחדש להגשת הצעות לרכש של 41,584 קסדות בליסטיות רגילות ו-6,00 קסדות בליסטיות ליחידות מיוחדות בשווי כולל של כ-25 מיליון דולרים.
האתר מעריך כי במכרז זה תשתתפנה החברות הרגילות מהעולם שנוהגות להציג הצעות למכרזי קסדות והן חברת 3M מארה"ב, מארס ארמור מבולגריה, חברת MKU ההודית וכאמור מרעום דולפין מישראל.
12/07/21 09:43
6.73% of the views
מאת IsraelDefense
גיל יועלה לדרגת אלוף. המינוי בהתייעצות עם שר הביטחון, בני גנץ, ובהמלצת ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי תא"ל אבי גיל. צילום: דובר צה"ל
ראש הממשלה, נפתלי בנט, החליט אמש (א׳), 11 ביולי 2021, למנות את תת-אלוף אבי גיל למזכיר הצבאי לראש הממשלה. זאת לאחר התייעצות עם שר הביטחון, בני גנץ, ובהמלצת ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי.
בתיאום בין ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ״ל הוחלט על העלאת דרגת המזכיר הצבאי לראש הממשלה לדרגת אלוף, כפי שהיה נהוג בעבר.
12/07/21 09:39
6.25% of the views
מאת IsraelDefense
ממשלת ישראל נמנעה בשנתיים האחרונות מהקפאת כספי מיסים לרשות הפלסטינית במסגרת חוק הקיזוז. עכשיו נשאר רק לראות אם האוצר אכן מקפיא כספים אלו בפועל אריאל חרמוני - משרד הביטחון ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני) אישרה אתמול (א'), את הדו"ח שהציג שר הביטחון, בני גנץ, להקפאת כספים שמעבירה הרשות הפלסטינית למחבלים ובני משפחותיהם. על פי הדו"ח, שהוכן על ידי המטה ללוחמה כלכלית (מט"ל) במשרד הביטחון, העבירה הרשות הפלסטינית 597 מיליון ש"ח לתמיכה עקיפה בטרור בשנת 2020.
בעקבות אישור הדו"ח, כספים אלו יוקפאו מדי חודש מתוך כספי הסילוקין שישראל מעבירה לרש"פ.