The headlines that made most buzz on this page
10/07/22 08:10
13.35% of the views
מאת IsraelDefense
במקרה האחרון, בכיר בחברת הגז גזפרום נמצא מת בבריכת השחייה שלו עם כדור בראש. מדובר באוסף מקרים בחודשים האחרונים בהם בכירים בתעשייה האנרגיה הרוסית מצאו את מותם http://kremlin.ru/events/president/trips/65770/photos/65808 בכיר בתעשיית הגז הרוסי, יורי ורונוב בן ה- 61, בעל קשרים ענפים לחברת הגז גזפרום, מצא השבוע את מותו. הבכיר נמצא כשהוא ירוי בראשו משתי יריות אקדח, בבריכת השחייה בביתו. בבדיקת המשטרה נמצא אקדח לא רחוק מביתו.
ורונוב הוא בעל חברת VORONOV וחברת התובלה ASTRA, המתמחות במציאת והפקת גז באזור הארקטי.
למרבית "ההפתעה" המשטרה לא מצאה כל תיעוד וידאו או תצלומים של כניסות ויציאות מביתו של ורונוב מה- 1 ביולי, שבוע לפני חיסולו.
אשתו של ורונוב טענה כי ביום חיסולו הוא חזר לביתו בסנט פטרסבורג, שכשהוא שיכור לחלוטין. היא סיפרה עוד כי הוא נתקל בבעיות רבות בחברה שלו, שעסקה בחוזים לא חוקיים. שתי החברות בבעלותו נקלעו לקשיים כלכלים גדולים מאד החל מ- 2020.
זהו החיסול החמישי במספר של בכירים בתעשיית הגז הרוסית, הקשורים לחברת הגז גזפרום. באפריל האחרון נמצא סרגיי פרוטוסניה כשהוא תלוי בוילה הספרדית שלו, ואקדחו לצידו, יחד עם גופותיהם של אשתו ובתו. שתיהן נורו. פרוטוסניה היה סגן נשיא חברת Novatek, חברת גז בלת קשרים הדוקים עם בנק גזפרום, הזרוע הכלכלית של חברת גזפרום.
יום לפני שגופתו של פרוטוסניה נמצאה, המשטרה הרוסית מצאה את גופתו של ולדיסלב אוייב, בדירתו במוסקבה יחד עם גופות אשתו ושתי בנותיו. המשטרה הרוסית מתייחסת לכל האירועים הללו כאירועי רצח של בני המשפחה ולאחריהם התאבדות.
בפברואר האחרון, בכיר בחברת גזפרום, אלכסנדר טיולאקוב בן ה- 61, נמצא כשהוא תלוי בחניון בסנט פטרסבורג. המשטרה טענה כי מצאה ליד גופתו מכתב התאבדות.
ליאוניד שולמן, בכיר נוסף בחברת גזפרום, נמצא מת בינואר האחרון, בוילה שלו. המשטרה הרוסית לא פרסמה את סיבת המוות.
בכיר אחר בחברה, מיכאל ואטפורד, מצא את מותו בתלייה בחניון ביתו בבריטניה בפברואר האחרון.
לא ברורה סיבת מותם ה"טבעי" של כל בכירי חברות הגז הרוסיות בחודשים האחרונים, אך סביר להניח שהמדובר בחיסולים המגיעים בהנחייתו של פוטין לאור ניסיונות של הבכירים ככל הנראה למכור גז באופן לא חוקי.
10/07/22 12:12
10.99% of the views
מאת IsraelDefense
המערכת של MCTECH הגנה על ביטחונם של 130,000 צופים בשני קונצרטי רוק ובמסיבת חוף באיטליה
תמונה: MCTECH חברת MCTECH הישראלית, יצרנית של מערכות טכנולוגיית RF המתמחה בתכנון, פיתוח וייצור משבשי תדרי רדיו, בשיתוף עם חברת MD Systems האיטלקית, פרסה מערכות כנגד רחפנים להגנה על שלושה קונצרטי רוק ומסיבת חוף בעיירת הקיץ לינאנו באיטליה, בסוף חודש יוני ובתחילת חודש יולי.
המערכת מסוג MC-HORIZON D360 V3 מתוצרת MCTECH, אשר נבחרה ואושרה לשימוש ע"י גורמי הביטחון והמשטרה האיטלקית, נפרסה בכדי לספק כיסוי "אווירי" ובכדי למנוע טיסה של רחפנים ומל"טים מעל ההופעה והקהל.
חברת MCTECH אישרה, שבמהלך ההופעות, נצפו 24 רחפנים שניסו לחדור למרחב האווירי המוגן, אך ייורטו ונוטרלו ע"י המערכת ובכך הגנו על ביטחונם של 130,000 הצופים.
עידו בר- עוז, סמנכ"ל החברה מסביר כי "פריסת מערכות כנגד רחפנים ויצירת מתחם אוירי מוגן מעל אירועים רבי משתתפים הינה כורח המציאות. אנו עדים לשימוש גובר והולך של נסיונות הטסה של רחפנים מעל אירועים שכאלה, ללא אישור, תיאם או בקרה, דבר שיוצר מספר בעיות וביניהן: בעייה ביטחונית, בעיה בטיחותית ואף בעייה של הפרת זכויות יוצרים של האומנים על הבימה.
אנחנו רק יכולים לדמיין מה יכול היה לקרות אם בטעות יתרסק רחפן על הקהל או גרוע מכך ישמש ככלי לפעולות טרור וישא חומר נפץ למרכז הבמה, התוצאות יהיו הרסניות בקנה מידה רחב.
זו גם הסיבה המרכזית שרשויות המדינה באיטליה בחרו במערכות שלנו, שכן הן מיצרות כיפת הגנה סביב האצטדיון ומונעת ניסונות חדירה של רחפנים בצורה אוטומטית לחלוטין". המערכות מגלות רחפנים מטווחים העולים על 3.5 ק"מ סביב האצטדיון ומונעות ניסיונות תעופה סביבו או מעליו"
10/07/22 08:22
8.64% of the views
מאת IsraelDefense
דיוויד וון ויל (David van Weel), עוזר המזכיר הכללי של נאט"ו לאתגרים ביטחוניים מתעוררים, הגיע לביקור בישראל. ״ישראל היא שותף מוערך של נאט״ו. אנחנו חולקים אותם ערכים״, אומר וון ויל. ראיון מיוחד דיוויד וון ויל (David van Weel) | תמונה: נאט״ו בימים האחרונים ביקר בישראל דיוויד וון ויל (David van Weel), עוזר המזכיר הכללי של נאט"ו לאתגרים ביטחוניים מתעוררים. ישבתי איתו לשיחה, להבין את האתגרים הטכנולוגיים עמם מתמודדת ברית נאט״ו לאור הפלישה הרוסית לאוקראינה ומול התעצמות סין.
וון ויל מרכז תחתיו מספר תחומים טכנולוגיים, ביניהם מלחמה נגד טרור, סייבר, אקלים וביטחון אנרגיה. ״לאחרונה הקמנו קרן ייחודית של נאט״ו לקידום טכנולוגיות. הקמנו יוזמה למאיצים טכנולוגים שישמשו את נאט״ו לאימוץ טכנולוגיות אזרחיות בתחום הביטחוני (פרויקט DIANA). אם אתה מסתכל לדוגמא על מכוניות חשמליות, הן יותר תוכנה מחומרה. אנחנו נראה את אותה מגמה בתחום הצבאי״, מסביר וון ויל.
״המטרה לקצר את הזמן בין פיתוח טכנולוגיה אזרחית לבין האימוץ שלה בנאט״ו. המאיצים בשלב זה יתבססו על מאיצים קיימים במדינות הברית באירופה וארה״ב. נתבסס על תשתית חדשנות קיימת. מאיצים קיימים שכעת מרוכזים בטכנולוגיות אזרחיות שיפתחו גם מסלול פתרונות עבור נאט״ו. אחד האתגרים שלנו הוא לאפשר תקשורת מתחת למים למרחקים של מעל 100 ק״מ. איך עושים זאת? היום אין לנו אפשרות. זה אתגר שאפשר לפתור בשיתוף עם התעשייה המסחרית וחברות הזנק.״
תכנית ההאצה של נאט״ו תחולק לשני שלבים באורך כולל של שנה. כל שלב במאיץ יארך חצי שנה, כאשר בשלב הראשון החברות יקבלו 50,000 אירו כל אחת. אלו שיעברו לשלב השני, יקבלו עוד 150,000 אירו. הכסף מגיע מנאט״ו. במהלך תהליך ההאצה החברות יצוותו למנטורים של נאט״ו.
תפתחו מאיץ כזה גם בישראל? ״ובכן, כרגע היוזמה מוגבלת למדינות הברית בלבד. אולם, היפותטית, אם נחליט להרחיב את המעגל, TAU Ventures באוניברסיטת תל אביב הוא מקום טוב להתחיל בו״, אומר וון ויל.
וון ויל ביקר ב-TAU Ventures, מאיץ המשמש גם את שב״כ. במפגש השתתפו נמרוד כהן, מייסד ומנכ"ל טאו ונצ'רס ועידן פישר, האחראי על שיתופי פעולה אסטרטגיים בקרן וכן מייסדי הסטארטאפים XTEND ו-Cyabra שהציגו באופן מפורט את הפיתוחים הטכנולוגיים. הקרן משקיעה בתחומי הבינה המלאכותית, פינטק, סייבר, רובוטיקה, תקשורת, חקלאות מתקדמת ובריאות.
הפעלת Article 5
ה׳גביע הקדוש׳ של נאט״ו, המהות העליונה של הברית, הוא סעיף ההגנה הקולקטיבית. כלומר, תוקפים מדינה אחת - כל האחרות מתגייסות ועומדות לצידה מול התוקף. מדובר בסעיף 5 (Article 5) המפורסם. אולם, בעוד סעיף זה נועד בעיקרו למלחמה גרעינית עם רוסיה, אחת השאלות היא האם סעיף זה יופעל, מעשית, גם במתקפת סייבר.
״במקרה תקיפת סייבר נגד ViaSat מיד לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה, נפגעו גם תשתיות אנרגיה בגרמניה. אלפי שבשבות לייצור חשמל הושבתו בגרמניה בנזק אגבי. רוסיה ידעה שיכול להיות נזק אגבי לתקיפה כזו והחליטה לבצע למרות זאת. זו דוגמא למורכבות של הפעלת סעיף 5 בעולם הסייבר״, מסביר וון ויל.
״אנחנו בתקופה שאין יותר הבדל בין זמן שלום, מלחמה ומשבר. בסייבר, בשונה מהממד הפיזי, בנוסף למדינות, יש גם ארגוני פשיעה, טרוריסטים, יחידים ועוד. אנחנו מדברים על עולם תוכן עם הרבה שחקנים. מרחב פעולה יותר מורכב להתמודדות. לכן התאמנו את סעיף 5 לסייבר לפני כשנה.
״הבנו שבמלחמה הבאה, זה לא רק תרחיש של מלחמה גרעינית או פלישה צבאית למדינת ברית, אלא יכול להיות גם קמפיין תקיפה בסייבר עם נזקים אסטרטגיים לאירופה. חשוב להבין שהפעלת סעיף 5 דורשת קונצנזוס מלא מכל חברות הברית. מספיק שאחת מתנגדת ואי אפשר להפעיל אותו. זה אינו סעיף בינארי. אין ספים מוגדרים, קשיחים, מתי מפעילים אותו. מצד שני, הוא המהות של הברית. בלעדיו, כל רעיון הברית הצבאית מתערער.
״באירוע המתקפה על מגדלי התאומים בארה״ב הופעל סעיף 5 לבקשת ארה״ב. הייתה הסכמה מלאה מצד כל חברי הברית. זה היה הבסיס החוקי למעורבות שלנו באפגניסטן לצד ארה״ב. אם אין אמינות שסעיף זה יתבצע, כל הביטחון בנאט״ו מתערער. לכן, תרחיש שבו תוקפים מדינה בנאט״ו ובגלל פוליטיקה פנימית בין חברי הברית לא מפעילים את הסעיף - כמעט ולא יכול להתרחש. זו המהות של הברית.״
יש שיתוף מידע בסייבר בברית?
כאשר מדובר בשיתוף מידע בין חברות הברית, וון ויל מחלק את העולם למודיעין וסייבר. ״במידע מודיעיני רגיש, בעולם הפיזי, מטבע הדברים פחות משתפים מידע. רק על בסיס מה שצריך לדעת. לעומת זאת, בהגנה בסייבר, חולשת יום אפס שמצאת, יכולה מחר לפגוע בחברה אחרת בברית״, אומר וון ויל.
״בסייבר המטרה לצמצם נזק ככל הניתן לחברות הברית וכולם מבינים שצריך לשתף מידע. אנחנו רואים יותר שיתוף מידע במרחב הסייבר בין החברות בנאט״ו. כולל TTP ועד חולשות יום אפס. ישנם מאמצים להרחיב את מעגל שיתוף המידע לחברות מסחריות. ראינו במלחמה באוקראינה חברות סייבר אזרחיות שפרסמו מידע אודות תקיפות סייבר של רוסיה. אנחנו צריכים לעבוד יחד.״
מלחמה היברידית
האיום העיקרי של נאט״ו היא רוסיה. ורוסיה נחשבת למובילה עולמית במלחמת מידע. הקרמלין לא בוחל בכל שיטה שהיא לביצוע מניפולציה פסיכולוגית על קהלים גדולים באמצעות כלי תקשורת למיניהם.
״אנחנו מנטרים באמצעות בינה מלאכותית מידע ציבורי להבין כיצד נאט״ו נתפסת בתקשורת. מאז המלחמה באוקראינה ראינו פעילות ענפה בפורומים ניאו נאצים. השאלה איך אתה מתמודד עם זה? מהירות תגובה היא מרכיב קריטי. אחרי שנרטיב משתרש, קשה לשנות אותו. עם זאת, להגיע לאמת לוקח זמן. זה לא תמיד הסיווג שמפריע. אלא הצורך לבסס את האמת. אם אנחנו כנאט״ו נתפס בשקר, האמון שהציבור רוכש לנו יעלם״, מסביר וון ויל.
״הנרטיבים שרוסיה שותלת נגד נאט״ו, נתפסים בידי קהלים מסוימים כאמת. בחברות חופשיות ופתוחות, אנו צריכים לחיות עם העובדה שחלק מהציבור לא יאמין לנו לעולם. יש ציבור שעבורו הממשל, מוסדות המדינה והקהילה הבינלאומית - הם האויב. שזו תפיסת העולם, קשה מאד להתמודד עם פייק ניוז ונרטיבים שתולים. רוסיה יודעת איך להגיע לקהלים כאלו.״
ביטחון אנרגיה
וון ויל מסביר כי המנדט של נאט״ו בתחום האנרגיה הוא להבטיח שיש לצבאות אירופה מספיק אנרגיה לפעול בצורה אפקטיבית מול איום צבאי. ״אנחנו מסתכלים על אנרגיה בהקשר של צבאות אירופה. מה צריך צבא. האם יש את התשתית לאחסנה והפצה של דלקים, מאיפה קונים, האם קונים מספיק. ישנה הסכמה שאירופה צריכה להתנתק מהגז הרוסי. ישנה גם הבנה שהעולם מתחיל לזוז מדלקים מבוססי מאובנים לאנרגיה ירוקה. יש פתרון לטווח קצר ואחד לטווח ארוך״, אומר וון ויל.
״בטווח הקצר אנו נדרשים לגוון את מקורות רכש האנרגיה. בטווח הארוך, אנו מסתכלים על טכנולוגיות ירוקות באזרחות ומבינים שזה יגיע גם לצבא. אחת החלופות האפשריות היא שימוש במימן לפלטפורמות הכבדות. הצבא יצטרך לעשות התאמה לפתרונות אנרגיה אזרחיים. מדינה לא תחזיק שתי תשתיות לוגיסטיות שונות - אחת למשק האזרחי ואחת לצבא. אין לזה צידוק כלכלי. בנוסף, אנו רוצים לגוון את סוגי האנרגיה המשמשים אותנו בנאט״ו. לא להיות תלויים בסוג אחד. לדוגמא, אם אתה תלוי בסוללות ליתיום - אתה תלוי בסין.״
טכנולוגיות עתידיות
וון ויל מסביר שהברית עוסקת גם בטכנולוגיות עתידיות ובשאלה איך נכון ליישם אותן בשדה הקרב. אחד החששות של הברית הוא שמהנדסים באירופה וארה״ב פחות רוצים לעבוד על פרויקטים צבאיים. זאת, מתוך חשש שהטכנולוגיות שהם יפתחו ישמשו את נאט״ו לפעולות שאינן אתיות.
״יש היום כוח אדם טכנולוגי באירופה שמעדיף לעבוד בשביל חברת טלקו סינית ולא בשביל נאט״ו. מוטלת עלינו אחריות להבטיח להם שאנחנו עושים שימוש אתי ומוסרי בטכנולוגיות שהם מפתחים או יפתחו״, אומר וון ויל. ״ניתוח נתונים, בינה מלאכותית, אוטונומיה, קוונטים, ביולוגיה סינטטית ועוד. חלק מהתחומים הללו כבר שמישים וחלק יהיו שמישים בעתיד.״
הטיפול של נאט״ו בטכנולוגיות עתידיות נכנס תחת תכנית בשם Emerging and Disruptive Technologies או EDT. מדובר בקבוצת חשיבה שאמורה לפרסם אסטרטגיה לכל תחום טכנולוגי כזה, במטרה לבהר את האי וודאות סביב השימוש בטכנולוגיה בצבאות אירופה. קווים מנחים גם להיבט האתי.
״הפלישה של פוטין לאוקראינה שינתה את התפיסה באירופה. אנו צריכים לשלוט בטכנולוגיות בעצמנו, כדי להגן על עצמנו. אנו נדרשים להראות לציבור שהשימוש בהן מידתי וכפוף לערכים מוסריים. אחרת לא נוכל להשיג כוח אדם מתאים לעסוק בטכנולוגיות הללו״, מסביר וון ויל.
שינויי אקלים
שריפות, הצפות, הגירה ותופעות נוספות יכולות להשפיע על פעילות נאט״ו, אם צבאות אירופה ידרשו להגיב לאירועים. בנוסף, תופעות כמו סופות חול בעירק מפריעות לפעילות נאט״ו באזור. ״אלו תופעות שצריך להתחשב בהן ולהבין אותן לעתיד״, אומר וון ויל.
״מה יהיה העתיד של המזרח התיכון כאשר העולם יפסיק להשתמש בנפט וגז? יש כלכלות באזור שתלויות בכך. שאלה נוספת: מה אנחנו עושים כדי להפחית את ההשפעה של הצבא על האקלים, בלי לפגוע באפקטיביות של הצבא. גם כאן, טכנולוגיות חדשות יאפשרו זאת. תכנית DIANA וקרן החדשנות שלנו יעסקו גם בתחום אנרגיה ירוקה ואקלים.״
מקומה של ישראל
ישראל אינה חברה בנאט״ו, אך מקיימת עם הברית שיתופי פעולה. ״ישראל דומה לאירופה וארה״ב בהיבט ערכים מוסריים. אנחנו רוצים דמוקרטיה, חופש פרט ועוד. אלו ערכים משותפים. בנוסף, ישראל היא מרכז חדשנות עולמי. סייבר, נגד-טרור ועוד. תחומים שגם אנו בנאט״ו עוסקים בהם כאמור. לא סתם אני כאן. ישראל היא שותף מוערך של נאט״ו. יש לנו שיתופי פעולה בתחום הסייבר ואנחנו רוצים להעמיק שיתופי פעולה שיכולים להעצים אותנו״, מסכם וון ויל.
10/07/22 13:28
8.38% of the views
מאת IsraelDefense
שלוש הצוללות שנתפסו הן אוטונומיות ואפשרו למבריחים לנווט דרך רצועת הים הצרה יחסית של מצרי גיברלטר היישר לספרד | הצוללות הלא מאויישות בעלות יכולת נשיאת משקל של עד 200 ק"ג Spanish police released this video of drones המשטרה הספרדית תפסה שלוש צוללות ננס לא מאויישות, שמשימתן הברחת סמים ממרוקו לספרד. הצוללות הלא מאויישות בעלות יכולת נשיאת משקל של עד 200 ק"ג.
לאחר חקירה שנמשכה למעלה משנה, הצליחה המשטרה הספרדית ללכוד שמונה אנשים המעורבים בהפעלת הצוללת הננסית, ושפעלו ממלגה ומברצלונה. השמונה פעלו במסגרת כנופייה מאורגנת היטב, שייצרה את הצוללות עבור מבריחי הסמים. הצוללות העבירו, על פי טענת המשטרה הספרדית, את הסמים מספרד בצוללות דרך הים לכל רחבי אירופה.
שלוש הצוללות שנתפסו הן אוטונומיות ואפשרו למבריחים לנווט דרך רצועת הים הצרה יחסית של מצרי גיברלטר היישר לספרד. עם הצוללות נתפסו עשרות קילוגרמים של סמים מסוגים שונים ולמעלה מ- 150 אלף אירו במזומן. המשטרה הספרדית חושדת כי צוללות אלו גם העבירו סמים מסוג קוקאין לצרפת, דנמרק ואיטליה.
מתברר כי השמונה שנתפסו פיתחו ובנו 13 סוגים שונים של כלים לא מאויישים – צוללות ננס, צוללות-למחצה, סירות, רחפנים גדולים ואף כלי רכב לא מאוייש. ברשות חבורת המו"פ הזו נתפסו גם טריילרים למשאיות, בהם הותקנה תחתית כפולה ויכולת נשיאה של עד 800 ק"ג.
כל כלי השיט הופעלו באמצעות טייס אוטומטי, המחובר ל- GPS והופעלו באמצעות תוכנת הפעלה שפותחה על ידי הקבוצה והותקנה על טאבלט.
בשנה האחרונה נתפסו מספר כלי שיט צוללים למחצה וצוללות ננס בהם נעשה שימוש להעברת סמים מקולומביה לספרד ופורטוגל. ספרד היא צומת מרכזית להעברת סמים מדרום אמריקה ומאפריקה (ובדגש על מרוקו) אל תוך אירופה.
המרחק הימי הקצר בין מרוקו לספרד, כ- 15 ק"מ, קוסם למבריחי הסמים ההולכים ומשתכללים עם השנים ומפתחים יכולות תובלה מתקדמות ומעניינות. פיתוח כלים אוטונומיים ימיים בהקשר זה, היא בהחלט קפיצת מדרגה טכנולוגית משמעותית בעניין זה.
10/07/22 08:45
7.07% of the views
מאת IsraelDefense
הכיסוי החדש, שכולל טכנולוגיות חומרה ותוכנה המגובות בששה פטנטים, מוצע במגוון תצורות המותאמות לצרכי המשתמש, לכל דגם ולכל רשת. הכיסוי מונע האזנת נפח וצילום ע״י גורם חיצוני לא מורשה. בעתיד יוכל גם לשבש את זיהוי המיקום, ה-Bluetooth וה-Wi-Fi של המכשיר Photo credit - Eyal Toueg חברת הסטארט-אפ סירוטה (Cirotta) מתל אביב, משיקה כיסוי מגן חדש לטלפונים סלולריים שחוסם הרמטית כל יכולת של האזנת נפח וצילום מרחוק. הכיסוי מונע אפשרות של האזנה וצילום מרחוק – ללא כל הפרעה להפעלה המלאה של הסמארטפון.
הכיסוי הוא תוסף עצמאי וחיצוני לחלוטין, שאינו דורש קישוריות בינו לבין הסמארטפון ועל כן לא יכול לשמש כנתיב פריצה מרחוק ובאמצעות הרשת למכשיר הסלולרי. הכיסוי וטכנולוגיות האלקטרוניקה והתוכנה שמאחוריו פותחו בידי יוצאי גופים ביטחוניים ומודיעיניים לאומיים בישראל.
הכיסוי החדש מוצע כתוסף מעוצב ופונקציונאלי המגן על המכשיר באמצעות: חסימת עדשות המצלמות ומניעת האפשרות של האקרים לצפות דרכם בסביבה, חסימת האפשרות להקליט ולנטר שיחות המבוצעות בסביבת המכשיר וחסימת האפשרות לחדור ולגנוב מידע סביבתי שנשלף מתוך נתוני המכשיר ממחשב סמוך באמצעות ווייפיי ובלוטות'.
כיסוי המגן עושה שימוש באלגוריתמים מתקדמים אשר עוקפים את מערכות סינון הרעשים, ועל ידי כך בולמים את איום השימוש החיצוני במיקרופון. בנוסף לכך, המכשיר מבצע חסימה של האפשרות לשלוף מידע על המיקום בזמן אמת בעזרת ה-GPS מה שלמעשה מבטל את זיהוי המיקום של המכשיר. כמו כן, הוא מנטרל את הגישה לרשתות ה-Wi-Fi וה- Bluetooth מצד גורם חיצוני. ההטענה של הכיסוי מספיקה להפעלה במשך יום עבודה מלא.
סירוטה, המעסיקה 15 עובדים במרכז המו"פ בתל אביב, נוסדה בשנת 2019 על ידי המנכ"ל שלומי ארז, אלוף משנה במיל. בחיל האוויר ובעבר מאנשי קומברס, ועל ידי בנו ערן ארז, מנהל התפעול של החברה ששרת ביחידת המודיעין של חיל האוויר.
נשיא החברה הוא תא"ל במילואים יחיאל גוזל, ששימש בין היתר כנספח צה"ל בצרפת, פורטוגל וספרד. בתפקיד ה-CTO משמש ערן שול, בעל יותר מ-20 שנות ניסיון בתחום האלקטרוניקה. בתפקיד סמנכ"ל השיווק מכהן מומחה האבטחה ערן פירני, מייסד ומנכ"ל Pirani Security and consultation אשר סיפק יעוץ ואבטחה לגורמים שונים בארץ ובחו"ל.
"הסמארטפון הוא אמצעי התקשורת הנפוץ בעולם, אך יחד עם זאת מדובר במכשיר פרוץ ולא מוגן. אמנם ישנם פתרונות תוכנה לבלימת מתקפות נוזקה ורוגלה, אך מעט מאוד נעשה כדי לעצור האקרים משימוש בחומרה ובחולשות מערכת התקשורת במטרה לחדור לנתוני המשתמש", אומר שלומי ארז, מנכ"ל ומייסד משותף של חברת סירוטה.
"כל זה היה נכון עד עתה. הכיסוי שלנו הוא אמצעי בלתי פולשני עבור משתמשים פרטיים וארגונים שמגן על הסמארטפונים מפני חדירות. הוא מאפשר למשתמש לכבות ולהפעיל את מערכת הכיסוי ולשמור על פונקציונאליות מלאה של הסמארטפון בעת השימוש".
10/07/22 07:53
5.76% of the views
מאת IsraelDefense
בשנת 2026 יקלוט החייל את שני מסוקי K הראשונים מתוך 12 מסוקים שהוזמנו. שתי טייסות יסעור 114 ו-118 יאוחדו לצורך קליטת המסוקים תמונה: לוקהיד מרטין טייסת 114 בחיל האוויר, טייסת 'מובילי הלילה', תהיה הטייסת הראשונה שתקלוט את מסוקי הסער המתקדמים החדשים CH-53 KING STALION (לוקהיד מרטין) שעתידים להחליף את מסוקי יסעור בשנת 2026.
לקראת היערכות לקליטת המסוקים החדשים יאוחדו בשנה הבאה שתי טייסות יסעור 114 ו-118 'דורסי הלילה' כדי לאפשר תהליך מיטבי של קליטת המסוקים החדשים.
מסוקי K יביאו עמם יכולות חדשות ומתקדמות לקידום יעילות ושרידות בשדה הקרב. בשנת 2025 תוקם מחדש טייסת 114 בשלב האחרון לקראת קליטת המסוקים החדשים שנה אחרי כן.
בשנת 2026 יקלוט החייל את שני מסוקי K הראשונים מתוך 12 מסוקים שהוזמנו. ארבעה מסוקים כבר נחתמו לקראת תחילת ייצורם בלוקהיד מרטין. עתה מתקיימים דיונים על מהות המערכות הישראליות תוצרת התעשיות הביטחוניות שיותקנו במסוקים.
10/07/22 07:56
5.76% of the views
מאת IsraelDefense
ישראל מבקשת להאריך את תוקף ההיתרים לחברות התעופה ישראליות לטוס ליעדים באסיה מעל התחום האווירי של סעודיה מאת LLHZ2805 - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62574105 ישראל ביקשה מסעודיה להתיר טיסות ישירות מתל אביב למכה לעולי רגל מוסלמיים, כך הודיע בסוף השבוע השר לשת"פ אזורי עיסווי פרג' לקראת ביקור ביידן השבוע.
ישראל מבקשת גם להאריך את תוקף ההיתרים לחברות התעופה ישראליות לטוס ליעדים באסיה מעל התחום האווירי של סעודיה.
סוכנות רויטרס מדווחת כי סעודיה עדיין איננה מכירה רשמית בישראל, אך מקור יודע דבר בוושינגטון אמר כי יתכן שבת ביקור ביידן יפורסמו הסכמי התעופה החדשים בין ישראל לסעודיה. כל הפרטים עדיין טעונים דיונים והם עדיין לא הושלמו.
השר פרג' הוסיף ואמר כי ישראל עומדת על כך שקשרים "מתחת לשולחן" עם סעודיה, המבוססים בעיקר על אינטרסים כלכליים וחשש מאיראן, ייהפכו לגלויים. "אני רוצה לראות את היום שבו אוכל לטוס מנתב"ג לג'דה כדי למלא את מצוות דתי", אמר השר פרג', "דיברתי על כך עם נציגים סעודיים, ואני תקווה שיבוא היום".
איש ממשל ישראלי, מדווח ג'רוזלם פוסט, אמר שישראל מקיימת שיחות לקבלת אישור סעודי לטוס מעל סעודיה ולקיים טיסות ישירות כמו הטיסות לדובאי, לאבו דאבי ולמנעמה.
10/07/22 13:20
5.5% of the views
מאת IsraelDefense
״לאחר שהנהג המשיך בנסיעתו בלי שהמתין להוראות הנאשם, שלף הנאשם את אקדחו האישי וירה שלוש יריות לעבר תא המטען של הרכב, זאת ללא הצדקה״, נכתב בכתב האישום תמונה: משטרת ישראל המחלקה לחקירות שוטרים הגישה לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום נגד מתן אורייה דייסי, אופנוען במשטרה, וזאת לאחר שירה לעבר תא מטען של רכב ללא הצדקה.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד סיון דוק, במהלך משמרת של הנאשם ושוטר נוסף הם הבחינו בנהג הנוסע ברכב בעודו אוחז בידיו בטלפון נייד. השניים ניסו לעצור את הרכב, וכשלא נענה לבקשתם ביצעו אחריו מרדף עד שעצר בצד הדרך.
לאחר שהנהג המשיך בנסיעתו בלי שהמתין להוראות הנאשם, שלף הנאשם את אקדחו האישי וירה שלוש יריות לעבר תא המטען של הרכב, זאת ללא הצדקה, באופן מהיר רשלני ומסוכן. כתוצאה ממעשיו של הנאשם נגרמו נזקים לרכב.
מספר ימים לאחר מכן, כתב הנאשם דו"ח פעולה בו פירט בכזב על נהיגה פראית של הנהג, כזו שגרמה לפגיעה בנאשם, כל זאת במטרה להצדיק את מעשיו.
כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של מעשה פזיזות ורשלנות ושיבוש מהלכי משפט. החקירה נוהלה על ידי צוות צפון במחלקה לחקירות שוטרים.