זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
23/08/22 15:26
13.86% of the views
מאת IsraelDefense
משרד הביטחון הגדול הפסיד בסוף לסיטיזן לאבס, גוף מחקר אקדמי בקנדה שיזם קמפיין תקשורתי אפקטיבי נגד NSO. את הרגישות הזו לא הבינו במשרד ונתנו לשב״כ לעקוב אחרי פלסטינים עם דרכון אמריקאי ביו״ש. זה דלף,האמריקאים התעצבנו והמשרד הפסיד. סגמנט הסייבר ההתקפי בישראל בדרך לסגירה צילום: יונתן בלום בימים האחרונים פורסם בכלכליסט כי חברת NSO, המותג הכי מזוהה עם שוק הסייבר ההתקפי של ישראל, מפטרת 100 עובדים והמייסד- מנכ״ל שלה, שליו חוליו, מפנה את כס המנכ״ל כדי להתמקד במכירות ובפלונטר עם האמריקאים. חוליו ישמש כ״שר חוץ״ של החברה, וירון, ה-COO, ישמש כסוג של מנכ״ל בפועל. החברה, כך לפי הערכות, תסיים את 2022 עם היקף מכירות של כ-150 מליוני דולרים. כמעט חצי מממזור החברה בשנים טובות.
מה בעצם גרם לקריסה של ענף הסייבר ההתקפי בישראל? ובכן, קמפיין מתוזמן בעיתונות הבינלאומית בהובלה של סיטיזן לאבס, גוף אקדמאי מקנדה, ששם לו למטרה להפיל את NSO. מי מממן את הגוף הזה? זו שאלת המליון דולרים. ל-NSO יש שני אויבים עיקריים, מתחרה מהמפרץ וחברת פייסבוק, הבעלים של ווטסאפ. עם זאת, אין שום הוכחות שמישהו מהגופים הללו מימן או הכווין את סיטיזן לאבס.
הסיפור עם פייסבוק החל אי שם ב-2019 עם טענה של החברה כי חולשה המיוחסת ל-NSO בפלטפורמת ווטסאפ אפשרה ללקוחותיה לעקוב אחרי 1400 משתמשים. לאחר מכן הצטרפה גם אפל עם תביעה משלה סביב חולשות המיוחסות לשירות Facetime. שתי התביעות עדיין מתנהלות בארה״ב, טרם הגיעו לשלב ההוכחות.
קמפיין העיתונות של סיטיזן לאבס נעזר גם בעיתונאים מקומיים בארצות שונות בהם המצאו קורבנות המיוחסים לכלי התקיפה של NSO הידוע בשם פגסוס. בין היתר, מדינות כמו ישראל, סעודיה, האמירויות, תאילנד, ספרד ועוד ועוד. בכל מדינה חברו סיטיזן לאבס לכלי תקשורת מקומי, והדהדו את הטענות לציבור.
חלק מהטענות שימשו פוליטיקאים ככלי נשק, כמו המקרה הספרדי, כאשר ״ראשים עפו״ (בספרד ראש שירותי הביון התפטרה), ללא צורך בהוכחת הטענות של סיטיזן לאבס. מספיק לשתול ספק, היו אומרים בקגב הסובייטי. הספק כבר יעשה את שלו. הוכחות זה לחלשים.
בנוסף לקמפיין התקשורת הארוך שניהלו סיטיזן לאבס, פייסבוק ואפל, משרד הביטחון והשב״כ התנהגו בשלומיאליות ועקבו אחרי פלסטינים עם אזרחות אמריקאית ביו״ש. נכון, הנעקבים היו חשודים בטרור. אבל הם היו אזרחים אמריקאים. בשב״כ ובמשרד הביטחון לא הבינו את הרגישות ולא תיאמו עם הבית הלבן את המעקב.
המידע דלף, הגיע לבית הלבן, שכבר היה טעון על הסייבר ההתקפי הישראלי בגלל הקמפיין העולמי נגדו והחברות NSO וקנדירו, שתיהן ישראליות, נכנסו לרשימה השחורה של משרד המסחר האמריקאי. במקום של כבוד לצד חברות טכנולוגיה סיניות אותן כינה ממשל טראפ ״אויבי המדינה״.
צריך לזכור, משרד הביטחון הוא זה המעניק רישיונות שימוש וייצוא לחברות הללו. בלי משרד הביטחון, אף חברה (שעובדת לפי חוק) לא יכולה למכור או לשווק מוצרים. משרד הביטחון, בשלומיאליות אופיינית למערכת הביטחון הישראלית בכל הקשור להיבטים מדיניים, הוא זה שבגללו החברות הללו כעת עומדות בפני כלייה פיננסית.
לצד הכנסת החברות הישראליות לרשימה השחורה, הלחץ האמריקאי אילץ את משרד הביטחון לצמצם את כמות המדינות שיכולות לרכוש את המוצרים. אם בעבר NSO הייתה יכולה למכור ל-100 מדינות בעולם, בשנה האחרונה היא יכולה למכור לפחות מ-40. זו הסיבה שהכנסות החברה ירדו והיא צריכה לפטר עובדים. גורמים בתעשייה טוענים שרמת הביקוש למוצרי החברה נשארה גבוהה, אבל משרד הביטחון לא מאשר למכור.
מאז ההחלטה האמריקאית, מנסים במשרד הביטחון וב-NSO, לתקן את המצב מול הבית הלבן. בינתיים ללא הצלחה. בלי הסדרת הנושא מול הבית הלבן, רשימת מדינות הייצוא לא תפתח וחברות סייבר התקפי יהיו בבעיה. חלקן יסגרו. חוץ מ-NSO וקנדירו, יש גם את פאראגון, קוודרים, קוגנייט כבר סגרה פעילות ויש עוד כמה חברות. כולן עם מחזור מכירות קטן משמעותית ממחזורי המכירות של NSO. כולן כפופות לאישור הייצוא של משרד הביטחון.
משרד הביטחון הפסיד. הוא הפסיד לסיטיזן לאבס. הקמפיין התקשורתי שחלחל גם לישראל עם ״פרשת NSO" של כלכליסט, פרשה שהסתיימה בלא כלום, עשו את שלהם. הלחץ על מקבלי ההחלטות בארה״ב, הוביל ללחץ על משרד הביטחון, שהתקפל כמו מקופלת וכעת הוא הורס במו ידיו את תעשיית הסייבר ההתקפי. תעשייה המשמשת את גופי הביון הישראלים ואת אלו בעולם המערבי.
מעבר לכך, זו תעשייה שמעסיקה מאות חוקרי חולשות, אנשים עם כישורים ייחודיים, שאם לא ימצאו עבודה בישראל, ילכו עם הכשרון שלהם למדינות אחרות. כאמור, ביקוש לסייבר התקפי לא פוחת כי סוגרים את הברז הישראלי. לא יהיה פתרון ישראלי? יהיה פתרון אחר. לכל אחד יש מחליף. מה יעשו שירותי ביון ישראלים? יקנו פתרונות מחו״ל? יפתחו על חשבון משלם המיסים? האוצר יעסיק את אותם מאות חוקרי חולשות? בספק רב.
לא סתם שליו מפנה את עצמו לעסוק רק בזה. זה עתיד החברה שלו והענף בישראל. אם הבעיה מול האמריקאים לא תוסדר, אין עתיד כלכלי לסייבר התקפי בישראל. את פרויקט הלביא סגרו גם בגלל לחץ אמריקאי, עשרות שנים לאחר מכן, אותה אמריקה בדרך לסגור גם את הסייבר ההתקפי הישראלי.
23/08/22 08:41
13.2% of the views
מאת IsraelDefense
https://www.af.mil/About-Us/Fact-Sheets/Display/Article/104539/x-37b-orb... תמונות של רקטת שיגור הלוויינים הסינית החדשה, ה-CZ2F/G או Shenjian, מצביעות על האפשרות שהרקטה למעשה מבוססת על רקטת השיגור האמריקאית ה-X-37B תוצרת בואינג.
בין שתי פלטפורמות השיגור ישנם קווי דמיון רבים, לרבות הממדים והמבנה האווירודינאמי. הרקטה האמריקאית מבצעית החל מ- 2006 ושיגרה לראשונה לוויינים לחלל מ- 2010, וסה"כ שוגרו באמצעות חמישה לוויינים (השישי בדרך).
הרקטה הסינית החלה פיתוח במהלך שנות ה- 90', והדגם הראשון שלה, Long March 2E, ביצע את השיגור המבצעי הראשון שלה ב- 1999, במקביל לפיתוח האמריקאי. עד 2011 שוגרו באמצעות הרקטה הסינית שבעה לוויינים, אך היא סבלה לאורך שנים מבעיות בטיחות ובעיות ביצועים רבות מאד.
ב- 2011 צץ הדגם המשודרג של הרקטה, ה-CZ2F/G, זה הנראה דומה במבנהו ובממדיו לרקטה של חברת בואינג האמריקאית. מאז שוגרו עוד 11 לוויינים באמצעות רקטה זו, וסה"כ 18 לוויינים. הלוויין האחרון שוגר ב- 2 לאוגוסט 2022.
בארה"ב חוששים כי הסינים הצליחו לגנוב את סודות הפיתוח של משגר הלוויינים מחברת בואינג בין אם באמצעות מקור מודיעיני אנושי (סוכן סיני) או אם באמצעות תקיפות סייבר על חברת בואינג.
הסינים אוספים מידע טכנולוגי וכלכלי אמריקאי כמעט בכל אמצעי ודרך אפשריים. באמצעות הפעלת סוכנים בתעשיות הביטחון, בארגונים הממשלתיים ובעיתונים מקומיים, באמצעות אנשי אקדמיה אמריקאיים וסינים המעבירים "ברשות ובסמכות" מידע טכנולוגי רגיש.
זאת, באמצעות מכירת ציוד "מטופל", כגון מחשבים, טלפונים, מצלמות ועוד - דרכו אוספים את המידע הרגיש, באמצעות תקיפות סייבר וכמו גם באמצעות תשתית כיסוי של תרבות, חינוך ואומנות.
גורמים בכירים בארה"ב, בראשם בכירי ארגוני קהילת המודיעין, שרי ההגנה והיועצים לביטחון לאומי לדורותיהם, מזהירים מזה שנים רבות את הארגונים הממשלתיים והחברות העסקיות מפני מאמצי הריגול הטכנולוגי הסיני.
הריגול הסיני בארה"ב, שעיקרו איסוף מודיעין טכנולוגי ומדעי, הוגדר על ידי האמריקאים כאחד מגורמי האיום המרכזיים ביותר על הביטחון הלאומי האמריקאי.
23/08/22 10:49
9.9% of the views
מאת IsraelDefense
המצרים צבועים. מחד הם מתווכים בכל סכסוך עם ישראל מול הפלסטינים, ומאידך, מאפשרים הכנסת חומרי גלם לעזה לייצור רקטות ובוכים כאשר ישראל מחלישה את הגי׳אהד ביו״ש. אולי הגיע הזמן שגם ראש השב״כ יחשוף שיניים בקהיר? סטילס: חיים צח /לע"מ ראש השב״כ, רונן בר, נשלח למצרים ״לכבות שריפה״ מדינית, לכאורה, בין ירושלים לקהיר, בשוך הקרבות במבצע ״עלות השחר״. חלק מהפרסומים בישראל טוענים כי המצרים כועסים על המעצרים ביו״ש בחודשים האחרונים במסגרת מבצע ״שובר גלים״ של צה״ל ושב״כ.
מדוע ראש השב״כ נשלח לפתור בעיה מדינית עם מצרים ולא משרד החוץ? זו שאלה פתוחה. על פי פרסומים זרים, אחת התזות טוענת כי בין ישראל למצרים יש הסכם סודי, כזה המאפשר לישראל להפעיל מל״טים, סמוך לגבול עם ישראל מול ארגוני טרור. זאת, באישור מצרי. אותה תזה טוענת שאת התיאום הזה עושה השב״כ מול המודיעין המצרי.
המצרים מצידם פרוסים בגבול ישראל, כולל במקטע מול עזה באזור רפיח. מדובר ברצועה של כ-13 ק״מ שצה״ל נסוג ממנה בהתנתקות והצבא המצרי נכנס. הרעיון היה שהמצרים לא יאפשרו לארגוני טרור פלסטינים לפעול מסיני וכן לא יאפשרו להם להבריח חומרי גלם לייצור רקטות לעזה.
ובכן, ההתנתקות הייתה ב-2005, מאז עברו כ-17 שנים, עם אין ספור סבבי לחימה בעזה ועשרות אלפי רקטות במצטבר ששוגרו לשטח ישראל מעזה. היות ואין בעזה מחצבי מתכות, יצרני מחרטות ועוד חומרי גלם הדרושים לייצור רקטות, כולל חומרים לדלק המוצק, עולה השאלה מאיפה החומרים האלו מגיעים.
כפי שהסברתי במאמר קודם, התשובה לכך בינארית. או שצה״ל נכשל ומאפשר הברחות מהים או משטח ישראל לתוך עזה או שהמצרים מאפשרים הברחות משטח סיני לתוך עזה. חומרי הגלם לא נופלים על עזה מהשמיים. צה״ל, שב״כ והמשטרה משקיעים המון משאבים בסגירה של הים והברחות משטח ישראל. כך שהאצבע המאשימה מופנית למצרים.
מצרים צבועה. מחד היא מתווכת בכל סכסוך של ישראל מול הפלסטינים ומצד שני היא מאפשרת לארגוני הטרור הפלסטינים להתעצם ולהמשיך להלחם מול ישראל. סבב אחרי סבב. האם רונן בר לא יודע מאיפה מגיעים חומרי גלם לרצועת עזה? סביר להניח שהוא יודע. הנחה סבירה תהיה ששב״כ עוסק גם בשרשרת האספקה של חמאס וג׳יאהד בעזה. כנראה גם המוסד עוסק בזה, היות ומדובר בנתיבי הברחה הנמתחים עמוק לתוך אפריקה.
מכאן, הגיוני, שאם ראש שב״כ נוסע למצרים כי בקהיר ״כועסים״ על מעצרים של טרוריסטים פלסטינים ביו״ש, שגם ראש השב״כ ״יכעס״ על חומרי הגלם הנכנסים לעזה. מבצע ״עלות השחר״ נגמר ובעזה התחילו להשלים את החוסרים ברקטות ששוגרו במהלך המבצע. מעל 1000.
23/08/22 08:46
7.92% of the views
מאת IsraelDefense
חברת ENI הודיעה שהגז שנתגלה בקרונוס-1 מעיד על פוטנציאל הגז באזור, והוא חלק ממאמצי הקונסורציום לספק גז לאירופה bigstock מאגר גז חדש נתגלה מול החוף הדרומי של קפריסין, ומעריכים שהוא כולל 2.5 טריליון רגל רבוע (CUBIC FEET) – כך הודיע אתמול משרד האנרגיה של קפריסין.
המשרד מסר לרשת AP כי מאגר הגז נתגלה על ידי חברות ENI האיטלקית ו-TOTAL הצרפתית בבאר קרונוס-1 כ-160 ק"מ דרומית לחוף בתחום המים הכלכליים של קפריסין.
זה המאגר השני באותו אזור. חברת ENI הודיעה שהגז שנתגלה בקרונוס-1 מעיד על פוטנציאל הגז באזור, והוא חלק ממאמצי הקונסורציום לספק גז לאירופה.
בסך הכל יש היום ארבעה מאגרי גז מול חופי קפריסין: שנים של חברות ENI ו-TOTAL, אחד של חברת אקסון-מוביל בשותפות עם חברת קטאר פטרוליום, והרביעי של חברות CHEVRON, SHELL והחברה הישראלית NEWMED ENERGY.
ממשלת קפריסין הודיעה שהפלישה הרוסית לאוקראינה האיצה חיפושי גז, ואילו שרת האנרגיה נטסה פילידס אמרה שהתרחיש הסביר ביותר להעברת גז לשווקי אירופה הוא הנחת צינור למצרים, שם יעובד הגז ויעבור תהליך הנזלה, ומשם יועבר לאירופה בים במכליות.
23/08/22 14:51
7.59% of the views
מאת IsraelDefense
״לכלוכים״ על בריטניה בקרב שירותי ביון אירופאים, צעקות בקבינט הבריטי ושזה לא עזר - סנקציות נוספות על Huawei. גם משרד התקשורת הישראלי לא היה עומד בזה REUTERS/Peter Nicholls/Pool ארה"ב רצתה שבריטניה תוותר על תשתיות דור-5 של חברת Huawei, במהלך שיעלה בסופו של דבר למשלם המיסים הבריטי כשני מיליארדי ליש״ט. כל האמצעים היו כשרים. שירות הביון האמריקאי, ה-CIA, הלך ללכלך על בריטניה בקרב שירותי ביון, יועצים של הבית הלבן צעקו בקבינט הבריטי. לבסוף טראמפ החליט לאסור על Huawei להשתמש ברכיבים אמריקאים - החלטה שסתמה את הגולל על הקו שניסה לקדם שירות הביון ה-GCHQ נגד האמריקאים.
משימת שיבוש מדיניות
את הפרטים הללו חושף פרסום עדכני של thetimes.co.uk כיצד משלחת של הבית הלבן הגיעה ללונדון במאי 2019 במשימת שיבוש מדיניות. הכוונה הייתה להתנגד לתוכנית בריטית שתאפשר ל-Huawei גישה מוגבלת כדי לסייע בבניית רשת הנתונים הסלולרית של הדור הבא במדינה.
בתוך דקות מהגעת המשלחת ללשכת הקבינט, סיארן מרטין, מה--GCHQ (מקבילה של 8200) ובכירים אחרים, כולל סגנית היועצת לביטחון לאומי של בריטניה, מדלן אלסנדרי, חטפו צעקות על ידי אחד מאורחיהם האמריקאים במשך חמש שעות ברצף.
האורח הזה היה מתיו פוטינגר, קצין מודיעין לשעבר בנחתים אמריקאים שצנח לתוך הבית הלבן בתחילת 2017 כדי להפוך למנהל המועצה לביטחון לאומי באסיה. הוא נודע בחוסר האמון שלו במשטר של סין, סנטימנט שעוצב במהלך חייו הקודמים ככתב חוץ ב"וול סטריט ג'ורנל" בבייג'ינג, שם הוא היה נתון למעקב והותקף פיזית על ידי השלטונות. שנה אחת לאחר מינויו, פוטינגר מילא תפקיד מפתח בהחלטת הבית הלבן להטיל מכסים על 200 מיליארד דולר ייבוא של סחורות סיניות לארה״ב.
"היינו להוטים לעבוד עם ארה"ב כדי להתמודד עם השאיפות [האסטרטגיות של סין]", נזכר מרטין. "הבעיה הייתה, מהצד שלנו, לא חשבנו שהמעורבות המוגבלת של Huawei ב-5G בבריטניה היא הדבר החשוב ביותר באתגר אסטרטגי רחב הרבה יותר - בעוד שארה"ב התעניינה רק בחלק הזה של הבעיה, מסיבות שאנחנו לא מבינים.״
גורם מודיעין בריטי שהיה בפגישה אמר: "פוטינגר פשוט צעק ולא היה מעוניין לחלוטין בניתוח של בריטניה. המסר היה, 'אנחנו לא רוצים שתעשה את זה, אין לך מושג כמה סין רעה'. זה היה חמש שעות של צעקות עם תסריט מוכן, כועס ובאופן מוזר לא מאיים. ניסינו להציע דיון מדיניות אבל לפטינגר לא היה אכפת. אפילו אמרנו שלא ערערנו על הניתוח של האיום הסיני והסברנו את הדברים הטכניים שלנו, אבל הפקידים האמריקאים לא היו מעוניינים בכך.״
הדליפה שעצבנה את הבית הלבן
לפי הפרסום, ממשל טראמפ הביע את אי הסכמתו לתוכנית הבריטית לאחר שפרטים, שלא היו צריכים להתפרסם במשך כמעט שנה נוספת, הודלפו ל"דיילי טלגרף" שבועיים קודם לכן על ידי שר ההגנה דאז של תרזה מיי, גאווין וויליאמסון. הוא פוטר, למרות שהכחיש שוב ושוב שהוא המדליף. הוא היה בין קבוצה קטנה אך קולנית של חברי פרלמנט שמרנים שהתנגדו בתוקף לכל מעורבות של Huawei ביצירת רשת ה-5G של בריטניה.
״ניתן לייחס את העוינות של וושינגטון ל-Huawei ל-2012, כאשר חקירה של ועדת המודיעין של בית ארה"ב הגיעה למסקנה כי מדובר באיום ביטחוני לאומי, מכיוון שהיא לא הייתה מוכנה "לספק ראיות מספיקות" לגבי "היחסים או האינטראקציה הרגולטורית שלה עם הרשויות הסיניות בבייג'ינג"״, כותבים בפרסום.
״ממשל אובמה אסר על Huawei וחברה סינית אחרת, ZTE, להציע הצעות עבור חוזים של ממשלת ארה"ב. חמש שנים מאוחר יותר, ממשל טראמפ הזהיר כי חוק המודיעין הלאומי של סין לשנת 2017, הקובע שארגונים חייבים "לתמוך, לשתף פעולה ולשתף פעולה בעבודת מודיעין לאומית", עלול לאלץ את Huawei לאפשר לבייג'ינג לחטט במדינות שבהן היא פועלת.״
במאי 2019 - באותו חודש בו טס פוטינגר לבריטניה לפגישה במשרד הקבינט - הנשיא האמריקני חתם על צו ביצוע האוסר על חברות סיניות, כולל Huawei, למכור ציוד באמריקה בגלל "הסיכון המופרז לחבלה" ו" השפעות קטסטרופליות" על מערכות תקשורת ותשתיות.
משרד המסחר הכניס את Huawei ו-68 מהשותפים שלה לרשימה שחורה של סחר בגין "פעילויות הנוגדות את האינטרסים הביטחוניים הלאומיים או מדיניות החוץ של ארצות הברית". (אותה רשימה אליה נכנסו החברות הישראליות NSO וקנדירו).
"לא באמת היו טיעונים טכניים משכנעים״
מרטין נתן לפוטינגר הבטחות שהעבודה של Huawei ברשת 5G לא תפגע בערוצי שיתוף המודיעין של בריטניה עם Five Eyes, מערכות ממשלתיות או מתקני גרעין, מכיוון שאזורים רגישים כאלה היו מקושרים לרשתות מחשבים שאינן נגישות ל-Huawei. ערבויות כאלה לא הספיקו כדי לפייס את האמריקאים במהלך - או אחרי - פגישתם בלונדון.
לורד דארוך, ששימש כיועץ לביטחון לאומי של בריטניה לפני שהפך לשגריר בריטניה בארה"ב בינואר 2016, אמר כי למשלחת האמריקנית "לא באמת היו טיעונים טכניים משכנעים שערערו את אלו של GCHQ. אני זוכר ש-GCHQ נראה די לא מתרשם. המפגש חשף שהמקרה בארה"ב היה פוליטי, לא טכני. אז GCHQ דבקו בשלהם, ובהתחלה גם ראש הממשלה.״
ה-CIA ניסה להכפיש את עמדתה של בריטניה לגבי Huawei בעיני בעלות בריתה האירופיות. קצינים מתחנת בלגיה של הסוכנות פגשו את עמיתיהם בשירותי הביון הצרפתים, הגרמניים, האיטלקיים והנורווגים, בין היתר, כדי להביע את דאגותיהם מ"שיקול דעתה המוטעה" של בריטניה. פקידי מודיעין בריטיים זעמו על מה שהם תיארו כמשימת black ops בהנחיית ה-CIA - חלקם אפילו כינו זאת בגידה.
על פי הפרסום, היחסים המיוחדים בין לונדון לוושינגטון היו מתוחים והסתכנו בשיבוש לצמיתות. ראש הממשלה החדש, בוריס ג'ונסון תמך בהמלצותיו של מרטין להתמודדות עם ענקית התקשורת הסינית. בינואר 2020, הוא נתן ל-Huawei אישור מוגבל לבנות את רשת ה-5G, אך עם מגבלות נוספות, תוך החרגה מגישה לאתרים צבאיים וגרעיניים ולתשתיות לאומיות. Huawei הורשתה לבנות רק את חלקי הרשת המחברים ציוד ומכשירים לתורני האנטנות.
״תלויים כעת לחלוטין בנוקיה ובאריקסון״
ואז הגיע טראמפ עם סנקציות שאסרו על Huawei להשתמש בשבבים מתוצרת ארה"ב בציוד שלה. ההתרסה של בריטניה נתקלה בשח-מט האולטימטיבי. מרטין כבר לא יכול היה להבטיח את אבטחת המוצרים של Huawei, וחודשיים לאחר מכן, בסיבוב פרסה ציבורי יוצא דופן, ג'ונסון אסר סופית על Huawei לפעול בבריטניה. המהלך שעתיד לעכב את השקת ה-5G במדינה עד שלוש שנים ויעלה לה לפחות 2 מיליארד ליש"ט להסיר את כל ציוד Huawei 5G מהרשתות שלה עד 2027.
זאת, לאחר שבשנת 2020 מועצה מקומית באנגליה אישרה את השלב הראשון של פרויקט, במימון Huawei, בהיקף של יותר ממיליארד דולר לבניית מתקן מו"פ חדש במדינה. המרכז היה אמור להבנות בסאוסטון, כפר באזור הכפרי האנגלי של קיימברידג'שייר.
האתר אמור היה לשמש בסופו של דבר כמטה הבינלאומי של Huawei עבור עסקי האלקטרוניקה האופטיים שלה, שם היא תחקור, תפתח וייצר טכנולוגיית מוליכים למחצה המתמקדת באלקטרואופטיקה המשמשת ברשתות פס רחב של סיבים אופטיים.
מרטין התפטר מתפקיד ראש המרכז הלאומי לאבטחת סייבר של ה-GCHQ בספטמבר 2020 כדי להיות פרופסור בבית הספר לממשל באוניברסיטת אוקספורד בבלווטניק. הוא טוען שהאמון שלו בתוכנית ש-Huawei תעזור לבנות את רשת ה-5G במדינה היה תמיד מבוסס על הערכות טכניות, והוא לא היה תחת אשליות לגבי הסיכונים הפוטנציאליים ש-Huawei הציבה.
"במציאות, כל אחד יכול לנסות לפרוץ כל דבר", אמר. "אנחנו בבריטניה, בזכות הסנקציות של ארה"ב, תלויים כעת לחלוטין בנוקיה ובאריקסון. מה שבטוח, אנחנו סומכים על הדירקטוריונים שלהם. אבל האם אנחנו ברצינות אומרים שרק בגלל שהם לא סינים, אי אפשר לפרוץ אותם? על ידי רוסיה השכנה, למשל? או סין?"
23/08/22 08:57
7.26% of the views
מאת IsraelDefense
פוסיידון הוא מטוס רב-משימתי טעון בחיישנים ובמערכות נשק למשימות חילוץ והצלה, סיור ותצפית תוצרת בואינג | סירתם של שני החותרים התהפכה בים הסוער והם אותרו על ידי צוות המטוס https://raf.mod.uk/news/articles/raf-poseidon-launches-on-search-and-res... מטוס חיפוש והצלה של חיל האוויר המלכותי הבריטי מסוג פוסיידון (בואינג) הוזעק למשימה מיוחדת לפני כמה ימים וסייע להצלת חייהם של שני אנשים שחתרו בסירה קטנה במים הסוערים של צפון האוקיאנוס האטלנטי.
סירתם של שני החותרים התהפכה בים הסוער. השנים הזעיקו עזרה, וקריאתם נקלטה בבסיס חיל האוויר בצפון אנגליה. מטוס פוסיידון המריא, ציוותו גילה בסביבת מיקומם של שני החותרים אניית סוחר והפנה אותה אל שני החותרים. הם הועלו לסיפון וחייהם ניצלו.
פוסיידון הוא מטוס רב-משימתי טעון בחיישנים ובמערכות נשק למשימות חילוץ והצלה, סיור ותצפית. הוא מצויד במכ"ם רגיש במיוחד, חיישנים אקוסטיים, ציוד אלקטרוני נוסף ונשק ליירוט צינורות טורפדו, למלחמה נגד צוללות וליירוט איומים ם תת-ימיים.
חיל האוויר המלכותי הודיע שפוסיידון הוא המטוס המתקדם בעולם מסוגו והוא שימש למעשה ממסר אלחוטי שהביא להצלת חייהם של אנשים שסירתם נטרפה בים.
23/08/22 08:25
5.28% of the views
מאת IsraelDefense
צבא יפן מודאג מהיכולות של סין, צפון קוריאה ורוסיה, והוא רוצה לפתוח יכולות יירוט דו שלביות מול טילים היפרסונים https://twitter.com/Japan_GSDF/status/1552931987760943104?s=20&t=vSYFh5N... בקשות התקציב של משרד ההגנה היפני לשנת 2023 יכללו כספים לחיזוק יכולתה של יפן לזהות וליירט טילים היפרסוניים. הפרויקט יהיה אחד מתוך יותר מ-100 שהמשרד צפוי לבצע ללא ציון עלויות.
קוריאה הצפונית ערכה מוקדם יותר השנה ניסויים שכללו טילים היפרסוניים, והעלו ביפן תחושת דחיפות לחזק את ההגנה מפני כלי נשק מסוג זה.
בהשוואה לטילים רגילים, טילים היפרסוניים מסוכנים יותר מכיוון שהם יכולים לנוע במהירות של יותר מפי חמישה ממהירות הקול, או מאך 5, שהיא כ-6,000 קמ"ש.
הם יכולים גם לטוס בגובה נמוך, מה שהופך אותם פחות פגיעים לזיהוי על ידי מכ"ם ומערכות מעקב אחרות. הם יכולים גם לנוע במסלולים לא סדירים, כמו עלייה וירידה, בניגוד לנתיבי הטיסה הצפויים של טילים בליסטיים.
אם טילים ישוגרו על ידי מדינה שכנה לעבר יפן, צבא יפן רוצה לעקוב אחריהם באמצעות מערכות מכ"ם המוצבות ברחבי המדינה וכן מטוסי התראה מצוידים במכ"מים עד שהם קרובים לשטחי יפן.
אם הצבא יקבע כי הטילים ינחתו בשטח יפן, טילי יירוט הנישאים על ידי ספינות המצוידות במערכת Aegis ייפרסו כדי להפיל אותם מחוץ לאטמוספירה של כדור הארץ. אם היירוט ייכשל בשלב זה, ישוגרו מיירטים מהיבשה כדי ליירט את האיום.
כדי לחזק את ההגנה מפני טילים היפרסוניים, צבא יפן מתכנן לשדרג את הביצועים של אתרי המכ"ם ולהציג יותר מטוסים עם התרעה מוקדמת.
המשרד גם מנסה לשפר את יכולתה של מערכת פיקוד יירוט הטילים הידועה בשם Japan Aerospace Defense Ground Environment לתפעול יעיל של הגנת הטילים הדו-שלבית של המדינה.
טילים היפרסוניים מגיעים בשני סוגים: טילי שיוט היפרסוניים (HCM) המונעים על ידי מנועים; וכלי גלישה היפרסוניים (HGV), אשר גולשים למטרותיהם לאחר שיגור ממאיץ רקטי. רוסיה וסין מקדימות מדינות אחרות בטכנולוגיית HGV.
23/08/22 09:49
4.95% of the views
מאת IsraelDefense
מסתערבי מג"ב הכוונו אל המקום בסיוע רחפן, זיהו שלושה חשודים ורכב וביצעו מעצר תמונה: משטרת ישראל מסתערבי משמר הגבול יחד עם כוחות צה"ל סיכלו הלילה חדירה של שלושה חשודים לבסיס בדרום.
בפעילות של מסתערבי מג"ב דרום באזור שטחי האש בצאלים התקבל דיווח מצה"ל בדבר חשודים שעושים את דרכם לכיוון הבסיס.
מסתערבי מג"ב הכוונו אל המקום בסיוע רחפן, זיהו שלושה חשודים ורכב וביצעו מעצר. ברכב נתפסו כלי פריצה שונים, כפפות ורעלות פנים.
שלושת החשודים, תושבי הפזורה הבדואית בדרום, יחד עם הממצאים הועברו לחקירה במשטרת ישראל.