The headlines that made most buzz on this page
21/12/22 10:52
23.68% of the views
מאת IsraelDefense
המטוס החשמלי הדו מושבי, מסוגל להמריא ולנחות אנכית על כל משטח שטוח עם מטען של עד 250 ק"ג ומסוגל לטוס במהירות של עד 250 קמ"ש קרדיט צילום - AIR חברת AIR הישראלית, מפתחת מטוסי eVTOL (כלי חשמלי בעל יכולת המראה ונחיתה אנכית) לשוק הפרטי, הודיעה כי כלי הבכורה שלה, AIR ONE, השלים בהצלחה את הטיסה המלאה הראשונה שלו, תוך מעבר מושלם מרחוף לשיוט.
AIR ONE, אב הטיפוס בגודל ומשקל מלא (1100 ק"ג) המריא ועבר למהירות השיוט שלו. הישג זה, המהווה ציון דרך משמעותי מאוד לחברה, הוא נקודת הפתיחה לאלפי שעות טיסה מתוכננות עבור ה-AIR ONE כחלק מתהליך הרישוי מול ה-FAA, אשר במהלכו יראה שיפורים בטווח ובמהירות ככל ש-AIR תמשיך לייעל את המטוס עד להגעה לפרופיל הטיסה המלא שלו.
בעוד שחלק גדול משוק ה-Advanced Air Mobility מתמקד ביישומים מסחריים כדוגמת מוניות אוויר (AIR TAXI), אייר מובילה קטגוריה חדשה בתעשייה: תעופה חשמלית אישית או במילים אחרות, FLY-TECH.
ה-eVTOL הייחודי של AIR לשימוש אישי מציע אלטרנטיבה יומיומית לנסיעות למרחקים קצרים. המטוס החשמלי הדו מושבי, מסוגל להמריא ולנחות אנכית על כל משטח שטוח עם מטען של עד 250 ק"ג ומסוגל לטוס במהירות של עד 250 קמ"ש.
רני פלאוט, מנכ"ל ומייסד שותף בחברה: "AIR גאה מאוד למלא תפקיד חשוב בתעשיית ה AAM העולמית ואנחנו מסתכלים קדימה והלאה לשנת 2024, כאשר אימוץ של eVTOLs בבעלות פרטית יוביל את התעשיה תוך מסירת כלים, הרבה לפני שחקנים גדולים וחשובים בקטגוריה."
בעקבות אבן דרך אחרונה זו, AIR מתכננת להעביר את עיקר הפעילות והמו"פ שלה לארה"ב, שם יתקיימו טיסות ניסוי נוספות תוך כדי המשך פיתוח ושיתוף פעולה מתמשך עם ה- FAA.
21/12/22 09:14
15.79% of the views
מאת IsraelDefense
לאחר שנים של ציפייה והשקעה מצד אלביט לחזק נוכחות בשוק הרומני - הפירות נקטפים | העסקה תבוצע דרך תאלס שתמכור לרומנים את ההרמס 450 באירופאית: Watchkeeper https://u-tacs.co.uk/product/watchkeeper-x על פי דיווח של אתר hotnews הרומני, נחתם הסכם המסגרת לאספקת "מערכת מל״ט טקטית-מבצעית class II". הדיווח מבוסס על הודעה של משרד הביטחון הרומני. הרכש יתבצע באמצעות חברה מקומית בשם CN Romtehnica SA. את אישור מסגרת העסקה מ-2021 (אז טרם היה ברור מי הקבלן הזוכה) אפשר למצוא כאן: legislatie.just.ro.
העסקה בוצעה על ידי תאלס שמכרה את גרסת ה-Watchkeeper של ההרמס 450, אותה גרסה שנמכרה לצבא הבריטי. מדובר בשבע מערכות, 21 כלים ובמסגרת העסקה אלביט תעביר טכנולוגיה לרומניה לצורך ייצור ותחזוקה מקומית.
על פי תנאי העסקה, החל ממערכת Watchkeeper X הראשונה, ייצור מבנה הפלטפורמה האווירית וייצור מבנה תחנת השליטה הקרקעית, וכן ייצור רכיבים חשמליים ומכניים יתבצעו בשטח רומניה.
החל מהמערכת השלישית, ייצור כל המערכות החשמליות והמכניות הקשורות יתבצע ברומניה. במקביל, פעולות תחזוקה במהלך מחזור החיים של המערכות יבוצעו על ידי קבלנים מקומיים. כך שבמצבי משבר ומלחמה אין צורך לבצע פעולות אלו מחוץ לשטח רומניה.
21/12/22 08:44
11.84% of the views
מאת IsraelDefense
ב-10 בחודש קרתה תקלה במפציץ B-2, הטייס ביצע נחיתת חירום בבסיס חיל האוויר במדינית מיזורי, ומיד אחרי הנחיתה פרצה אש במטוס, שכובתה מיד. איש לא נפגע By Staff Sgt. Bennie J. Davis III - commons file, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65006961 חליל האוויר של ארה"ב קרקע את כל צי מפציצי B-2 החמקניים בעקבות נחיתת אונס של מפציץ בראשית החודש.
ב-10 בחודש קרתה תקלה במפציץ B-2, הטייס ביצע נחיתת חירום בבסיס חיל האוויר במדינית מיזורי, ומיד אחרי הנחיתה פרצה אש במטוס, שכובתה מיד. איש לא נפגע.
בחיל האוויר יש כיום 20 מפציצים מדגם זה, שיחד עם מפציצי B-52 הישנים יותר מהווים את צי המטוסים בעלי היכולת לשאת נשק גרעיני. באחרונה ביצעו כמה מפציצים מסוג זה גיחות ראווה להפגנת נוכחות בהודו, באוקיאנוס השקט ובאירופה.
AP NEWS מדווחת כי מפציצי B-2 טסים מאז שנת 1989 ותצורת הכנפיים הייחודית שלהם הועתקה למחליף החדיש המפציץ B-21 RAIDER שנחשף בחודש זה ואמור לבצע את טיסת הבכורה בשנה הבאה.
21/12/22 09:34
11.84% of the views
מאת IsraelDefense
https://youtu.be/CokbWoYm9w4 היום היה אמור להיות יום מאושר בחברת איירבוס, לפחות בחלק שאחראי על תחום החלל. שני לוויני ביון מתקדמים מסוג Pléiades Neo בעלות של כ-600 מליוני אירו היו אמורים להכנס למסלול ולחזק את קונסטלציית הביון של החברה. אבל הגורל רצה אחרת והלווינים התרסקו לקרקעית האוקיאנוס בשל תקלה במשגר Vega-C של חברת Arianespace.
"אני רוצה להתנצל עמוקות בפני הלקוח שלנו, Pléiades Neo ואיירבוס Defence and Space, על הכישלון הזה הלילה", אמר מנכ״ל Arianespace. "עתה נצטרך לעבוד עם כל השותפים שלנו כדי להבין טוב יותר מדוע ה-Zefiro 40 לא עבד כמו שצריך הלילה, מה שגרם לכישלון המשימה".
טלמטריה מהמשגר הראתה שהוא איבד מהירות כשלוש דקות וחצי לתוך הטיסה. נראה כי הרקטה הגיעה לשיא גובה של כ-360,000 רגל, או 110 קילומטרים. נתוני המעקב הצביעו על כך שהטיל נכנס מחדש לאטמוספירה מעל האוקיינוס האטלנטי, כאשר המדידה הסופית הראתה את Vega C כ-570 מיילים (917 קילומטרים) צפונית לנמל החלל לפני שהוא ככל הנראה התפרק מכוחות חימום ואווירודינמיים.
השלב השני של ה-Zefiro 40, כמו שאר שלבי המאיץ בדלק מוצק של Vega-C, מיוצר על ידי הקבלן הראשי של הרקטה, חברת התעופה האיטלקית Avio. מנוע השלב השני נועד לשרוף 40 טון (36 טון מטרי) של חומר הנעה מוצק ארוז מראש תוך כ-90 שניות. השיגור ביום שלישי בלילה היה הטיסה המסחרית הראשונה של רקטת Vega C המשודרגת של אירופה, לאחר טיסת הניסוי הראשונה ב-13 ביולי.
21/12/22 12:47
11.84% of the views
מאת IsraelDefense
בפעם השניה השנה, קוד מקור של אוקטה דולף | בסוף ינואר האקרים השיגו גישה לפרטים של כ2.5 אחוז מלקוחות החברה | כעת דלף הקוד של שירות WIC bigstock על פי פרסום של bleepingcomputer, הודעת דוא"ל 'חסויה' שנשלחה על ידי Okta ונראתה על ידי BleepingComputer, חושפת אירוע אבטחה הכולל גניבה של קוד המקור. מוקדם יותר החודש, GitHub התריע ל-Okta על גישה חשודה למאגרי הקוד של Okta, נכתב בהודעה.
"לאחר חקירה, הגענו למסקנה שגישה כזו שימשה להעתקת מאגרי קוד של Okta", כותב דייוויד ברדבורי, קצין האבטחה הראשי (CSO) של החברה באימייל.
למרות גניבת קוד המקור של Okta, התוקפים לא קיבלו גישה לשירות Okta או לנתוני לקוחות, אומרת החברה. "לקוחות HIPAA, FedRAMP או DoD" של Okta לא מושפעים מכיוון שהחברה "אינה מסתמכת על סודיות קוד המקור שלה כאמצעי לאבטחת שירותיה". ככזה, אין צורך בפעולת לקוח.
בזמן כתיבת הפרסום, נראה שהתקרית רלוונטית למאגרי הקוד של Okta Workforce Identity Cloud, אך לא למוצר Auth0 Customer Identity Cloud, בהתחשב בנוסח האימייל.
״ברגע שנודע ל-Okta על הגישה החשודה האפשרית, הטלנו מייד הגבלות זמניות על הגישה למאגרי Okta GitHub והשעינו את כל האינטגרציות של GitHub עם יישומי צד שלישי״, מסבירים בחברה.
״מאז בדקנו את כל הגישה האחרונה למאגרי תוכנת Okta המתארחים ב-GitHub כדי להבין את היקף החשיפה. סקרנו את כל ההתחייבויות האחרונות למאגרי תוכנת Okta המתארחים ב-GitHub כדי לאמת את שלמות הקוד שלנו, והחלפנו את אישורי GitHub. הודענו גם לרשויות אכיפת החוק.
״בנוסף, נקטנו בצעדים כדי להבטיח שלא ניתן להשתמש בקוד זה כדי לגשת לסביבות לקוחות. Okta אינה צופה כל הפרעה לעסק שלנו או ליכולתנו לתת שירות ללקוחותינו כתוצאה מאירוע זה.״
זו הייתה שנה קשה עבור אוקטה עם סדרת תקריות סייבר. בספטמבר השנה, Auth0 בבעלות Okta חשפה תקרית בסגנון דומה. במקרה זה, מאגרי קוד מקור ישנים יותר של Auth0 הושגו על ידי "צד שלישי". אבל, הבעיות של Okta החלו הרבה לפני, על רקע חשיפת הפריצה מוקדם יותר, בחודש ינואר.
במרץ, קבוצת סחיטת הנתונים Lapsus$ טענה שיש לה גישה לקונסולות הניהול של Okta ולנתוני הלקוחות כשהחלה לפרסם צילומי מסך של הנתונים הגנובים בטלגרם. לאחר שהצהירה כי היא חוקרת את הטענות הללו, אוקטה הודתה תוך זמן קצר כי הפריצה שאליה מתייחסים התרחשה למעשה בסוף ינואר 2022 והשפיעה על 2.5% מלקוחותיה.
נתון זה הוערך בכ-375 ארגונים באותה עת, בהתחשב בבסיס הלקוחות של Okta של יותר מ-15,000 אז.
21/12/22 11:24
9.87% of the views
מאת IsraelDefense
חברת Acronis פרסמה דו״ח שנתי ל-2022 והוסיפה תחזית משלה לגבי עלות דליפת מידע בשנה הבאה | לפי הפרסום, שוק מפעילי תוכנות הכופר נשלט על ידי 4-5 שחקנים bigstock Acronis דיווחה ביום שני האחרון כי האיומים מדיוג ודוא"ל זדוני גדלו ב-60% והעלות הממוצעת של דליפת מידע עשויה להגיע ל-5 מיליון דולר עד השנה הבאה. הדוח מצא כי בין יולי לאוקטובר, שיעור התקפות הדיוג עלה פי 1.3, המהווים 76% מכלל ההתקפות.
"החודשים האחרונים הוכחו כמורכבים כתמיד - עם איומים חדשים שצצים ללא הרף ושחקנים זדוניים ממשיכים להשתמש באותן שיטות להשיג תשלומים גדולים", אמר קנדיד ווסט, סגן נשיא אקרוניס לחקר הגנת סייבר ב-Acronis.
תוכנת כופר ממשיכה להיות האיום מספר אחת
איומי תוכנות כופר נגד עסקים כולל ממשלה, שירותי בריאות, חינוך ומגזרים אחרים מחמירים. בכל חודש במחצית השנייה של השנה, כנופיות תוכנות כופר הוסיפו 200-300 קורבנות חדשים לרשימה שלהן. כך לפי הדו״ח.
שוק מפעילי תוכנות הכופר נשלט על ידי 4-5 שחקנים. עד סוף הרבעון השלישי, המספר הכולל של היעדים שנפגעו שפורסם על ידי המפעילים העיקריים בשנת 2022 היה כדלקמן: LockBit - 1157, Hive - 192, BlackCat - 177, Black Basta - 89.
היו 576 אירועי תוכנות כופר שהוזכרו ברבעון השלישי 22, עלייה קלה לעומת הרבעון השני.
רוב השחקנים הגדולים מרחיבים את היעדים שלהם למערכות MacOS, לינוקס וסביבות ענן.
ארצות הברית הובילה כמדינה עם הכי הרבה לקוחות שחווים תוכנות זדוניות. כ-22.1% באוקטובר 2022, אחריה גרמניה עם 8.8% וברזיל עם 7.8%.
התעשיות הממוקדות המובילות: נדל״ן, קמעונאות, שירותים מקצועיים (מחשבים ו-IT) ופיננסים.
21/12/22 09:57
7.89% of the views
מאת IsraelDefense
ביידן עומד להרחיב את הסיוע הצבאי לאוקראינה | הסיוע האמריקני לאוקראינה במלחמתה ברוסיה מגיע עד כה להיקף 20 מיליארד דולר https://t.me/V_Zelenskiy_official/4464 שלוש מאות ימים אחרי תחילת מלחמת אוקראינה הנשיא זלנסקי יוצא בפעם הראשונה לחו"ל ואמור להיפגש היום (ד') עם הנשיא ביידן בבית הלבן בוושינגטון.
רשת CNN ו-וול סטריט ג'ורנל דיווחו כי זלנסקי ינאם בפני כינוס מיוחד של שני בתי הקונגרס וייפגש עם מחוקקים. פרטי הביקור נשמרו בסוד מטעמי ביטחון ופורסמו ברגע האחרון.
ביידן עומד להרחיב את הסיוע הצבאי לאוקראינה ולהודיע על חבילת סיוע חדשה בסך 1.8 מיליארד דולר, שתכלול כנראה טילי פטריוט. הסיוע האמריקני לאוקראינה במלחמתה ברוסיה מגיע עד כה להיקף 20 מיליארד דולר.
וולודומיר זלנסקי לא יצא מארצו מאז הפלישה הרוסית ב-24 בפברואר, אך נהפך למדינאי בעל עמדה ציבורית ראשונה במעלה בעולם כולו נוכח עמידתו במלחמה. הוא אירח בקייב מנהיגי עולם, בעיקר מאירופה, ונאם בזום בפני עשרות ממשלות, ארגונים וכנסים.
לא ידוע כמה סוללות פטריוט יישלחו לאוקראינה, אך אם יקרה, זו תהיה תוספת חשובה ליכולות ההגנה האווירית של אוקראינה מפני המתקפות הרוסיות ההולכות וגוברות.
21/12/22 11:56
7.24% of the views
מאת IsraelDefense
השת״פ יאפשר ל-Marubeni לפתח את מגזר אבטחת ה-OT במדינות אסיה ויסייע ללקוחות החברה לפתור את אתגרי אבטחת הסייבר שלהם bigstock תאגיד Marubeni, קונגלומט יפני, חתם על הסכם השקעה עם CyberGym, חברה ישראלית המפתחת פתרונות אבטחת סייבר לתחום ה-OT.
השת״פ יקיף מערכות מידע חיוניות לתפעול חברות בקבוצת Marubeni. במיוחד, בתשתיות קריטיות, כמו תחנות כוח ותעשיית ייצור ואוטומציה.
CyberGym הוקמה בשנת 2013 כחטיבת אבטחה עצמאית של חברת החשמל.
השת״פ יאפשר ל-Marubeni לפתח את מגזר אבטחת ה-OT במדינות אסיה ויסייע ללקוחות החברה לפתור את אתגרי אבטחת הסייבר שלהם ולהשיג תפעול יציב של תשתיות קריטיות.