The headlines that made most buzz on this page
03/05/23 14:31
15.38% of the views
מאת IsraelDefense
בשדרות, בנתיבות, בישובי העוטף ובישובים במערב הנגב נשמעו התרעות צבע אדום | במשך היום התקיימו הערכות מצב ביטחוניות תמונה: דובר צה״ל יום של ירי רקטות ומרגמות מכיוון הרצועה לעבר ישראל ותקיפות של חיל האוויר. תקיפות מטוסי חיל האוויר החלו בסביבות השעה 23.00 בלילה, וגורמים ביטחוניים אמרו אמש כי התגובה הפעם לא תהיה קלה.
הירי מכיוון הרצועה החל בעקבות מותו בבית הכלא של איש הג'יהאד המוסלמי חאדר עדנאן, שמת אחרי 86 ימי שביתת רעב. בתגובה נורו לעבר ישובי הדרום כ-40 רקטות וזוהה גם ירי פצצות מרגמה.
בשדרות, בנתיבות, בישובי העוטף ובישובים במערב הנגב נשמעו התרעות צבע אדום. שבעה תושבים נפגעו קל, חלק לקו בחרדה.
במשך היום התקיימו הערכות מצב בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, הרמטכ"ל רא"ל הרצי הוי, ראש המל"ל צחי הנגבי, ראש אגף המבצעים וסגן ראש שב"כ. התנהלו שיחות עם המצרים להרגעת המצב.
ראש עיריית שדרות אלון דוידי אמר אמש כי הגיע הזמן "להפסיק עם מכבסת המילים. אי אפשר להמשיך עם האיפוק", וקרא לראש הממשלה, לשר הביטחון ולקבינט לחסל את ראשי החמאס והג'יהאד.
03/05/23 13:31
14.17% of the views
מאת IsraelDefense
סבב מינויים בדרגות אלוף אושר היום על ידי שר הביטחון | הקצינים שיועלו לדרגת אלוף צפויים ללוות את הרמטכ״ל הנוכחי לאורך כל הקדנציה שלו תמונה: דובר צה״ל שר הביטחון, יואב גלנט, אישר את המלצת ראש המטה הכללי, רב-אלוף הרצי הלוי למינויים הבאים במטה הכללי.
לתפקיד ראש אגף אסטרטגיה ואיראן ימונה אלוף אליעזר טולדנו.
לתפקיד מפקד פיקוד הדרום ימונה תת-אלוף ירון פינקלמן. הקצין יועלה לדרגת אלוף.
לתפקיד מפקד פיקוד העומק ומפקד המכללות הצבאיות ימונה תת-אלוף נמרוד אלוני. הקצין יועלה לדרגת אלוף.
לתפקיד מפקד פיקוד ההכשרות והאימונים בזרוע היבשה ומפקד הגיס המטכ״לי ימונה תת-אלוף דוד זיני. הקצין יועלה לדרגת אלוף.
לתפקיד ראש אגף התכנון ימונה תת-אלוף אייל הראל. הקצין יועלה לדרגת אלוף.
המינויים ייכנסו לתוקפם בחודשים הקרובים.
03/05/23 15:41
11.74% of the views
מאת IsraelDefense
משרד ההגנה הרוסי מדווח כי שני מל"טים אוקראינים ניסו לתקוף את מקום מגוריו של הנשיא ולדימיר פוטין אמש בסביבות השעה 3 לפנות בוקר https://twitter.com/francis_scarr/status/1653734878075142150?s=20 דיווחים ברשת מצביעים על ניסיון התנקשות אוקראיני בנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. זאת, באמצעות שני כטב״מים שיורטו מעל גג הקרמלין.
״משרד ההגנה הרוסי מדווח כי שני מל"טים אוקראינים ניסו לתקוף את מקום מגוריו של הנשיא ולדימיר פוטין אמש בסביבות השעה 3 לפנות בוקר ב"ניסיון התנקשות" לכאורה. המל״טים הופלו באמצעות מערכות לוחמה אלקטרוניות.״, לפי דיווח של סוכנות הידיעות TASS.
03/05/23 06:58
11.34% of the views
מאת IsraelDefense
A-10 הוא מטוס תקיפה משנות ה-70 שתוכנן במיוחד לתת סיוע קרוב לכוחות קרקע | כל מטוס יכול לשאת עד 16 פצצות SDB ולהק של ארבעה מטוסים יכול לטפל בעד 64 מטרות קרקע By Senior Airman Matthew Bruch - https://www.dvidshub.net/image/1173912/fearsome-four-ship-188th-warthogs..., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56208988 להק של מטוסי תקיפה אמריקניים מדגם A-10 נשלח למזה"ת כדי לתגבר את עוצמת האש האווירית של צבא ארה"ב עקב החרפת המתח בסוריה עם כוחות נתמכים על ידי איראן.
DEFENSE ONE מדווח שבמטוסי התקיפה A-10, שכינויו WARTHOGS, תותקן תוכנה שתאפשר לו לשאת עד 16 פצצות קוטר קטן (SDB), כך אומר גנרל אלכסוס גרינקביץ, מפקד כוחות האוויר בפיקוד מרכז של צבא ארה"ב.
מטוסי התקיפה האלו הגיעו לאזור כדי להעניק ביטחון לבעלות ברית וגם ככלי טיס בעלי יכולות להילחם באיומים בהקשר האיראני, אמר הגנרל.
בכל מטוס A-10 יש ארבעה משגרים של פצצות קטנות קוטר, ומבנה של ארבעה מטוסים יכול לטפל בעד 64 מטרות. כל מטוס יכול לשאת גם רקטות מונחות לייזר, בנוסף לתותח 30 מ"מ בחרטום המטוס. המטוסים יכולים לפעול ממסלולים קצרים ולא סלולים.
במרץ האחרון אמר מפקד פיקוד מרכז גנרל מייקל קורילה שהוא זקוק לתוספת עוצמת אש באזורו, וכך להק של מטוסי A-10 יצטרף לשתי טייסות F-16 השייכות לפיקוד מרכז של ארה״ב.
פקידי ממשל אמריקניים אמרו שקבוצות מיליציות נתמכות איראן פועלות בסוריה, ולפעמים תוקפות יחידות צבא אמריקניות. ניתן יהיה מעתה לשלוח מטוסי A-10 גם לסיורים מעל מצרי הורמוז, ומפקד הכוח האווירי מדבר על איומים ימיים באזור זה, שאף הם קשורים לאיראן.
A-10 הוא מטוס תקיפה משנות ה-70 שתוכנן במיוחד לתת סיוע קרוב לכוחות קרקע. המטוס הוכיח יכולות בקרבות רבים, כמה פעמים ניסו לקרקע אותם, אך הם הוחזרו לשרות, ומעתה במזה"ת. יש תכנית להגדיל את יכולת נשיאת פצצות מתחת לכנפיו מ-16 ל-24 פצצות.
03/05/23 07:03
9.72% of the views
מאת IsraelDefense
שווי העסקה 64.5 מיליון דולר והמסירה עד יולי 2024. לא נמסר מספר המערכות שצרפת קונה https://www.avinc.com/media_center/assets/tactical-missile-systems/switc... יצרנית הכטמ"מים האמריקנית AEROVIRONMENT חתמה עם צרפת על חוזה לרכישת חימושים משוטטים מסוג SWITCHBLADE 300 עבור צבא צרפת.
שווי העסקה 64.5 מיליון דולר והמסירה עד יולי 2024. לא נמסר מספר המערכות שצרפת קונה.
החברה הודיעה כי זו הפעם הראשונה שצרפת מצטיידת בחימוש המשוטט מתוצרתה. SWITCHBLADE 300 היא מערכת נשק בעלת חשיבות רבה במלחמה באוקראינה, אומר ברט האש, סגן נשיא AEROVIRONMENT.
"החוזה עם צרפת מעיד על הביקוש העולמי הגדול למערכת הטילים שהוכיחו עצמם בשדה הקרב".
DEFENSE INDUSTRY מוסר כי חימוש כזה מצוי בצבא ארה"ב כבר כעשור, וכאמור באוקראינה, שם הם בין מערכות הנשק המדוייקות והיעילות ביותר בלחימה נגד הרוסים.
03/05/23 15:34
9.72% of the views
מאת IsraelDefense
לפי מרכז תפעול האבטחה של HARMAN, רכב ממוצע מכיל רשת של בין 70 ל-100 ECUs, יחידות מחשוב שונות, השולטות בתפקוד המנוע, משפיעות על מערכת הבלמים של הרכב, מבקרות את מערכת מיזוג האוויר ברכב ועוד מורן חן | קרדיט: ״הרמן״ במחשבים שמניעים את מטוסי הבואינג 787 מסדרת ה-Dreamliner יש 14 מיליון שורות קוד. במכונית הממוצעת מהדורות החדשים הוטמעו מעל 100 מיליון שורות קוד, וזו הסיבה מדוע אתגרי האבטחה במכוניות הם כה גדולים, אומרת מורן חן, דירקטור, Program Management בחברת האוטומוטיב HARMAN, חברה בת בבעלות מלאה של Samsung Electronics, המתמחה בפיתוח טכנולוגיות למכוניות מקושרות ופתרונות IT אחרים.
״הרכבים בימינו״, אומרת מורן, ״הם מעין מחשבים נוסעים על גלגלים. רכבים מכילים רשת של בין 70 ל-100 ECUs, יחידות מחשוב שונות, השולטות בתפקוד המנוע, משפיעות על מערכת הבלמים של הרכב, מבקרות את מערכת מיזוג האוויר ברכב ועוד, וזה אומר לא מעט בעיות אבטחה שצריך להתמודד איתן״.
לדברי מורן, מעבר לכמות הקוד העצומה שיש היום במכונית המשפחתית, יותר ויותר רכבים מחוברים ומקושרים לענן (V2C), לרכבים אחרים (V2V), לתשתיות (V2X) ולהולכי רגל (V2P). כלומר, רמת הקישוריות מתרחבת, הטכנולוגיה מתקדמת ולצד היתרונות והיכולות שהיא מביאה איתה, הסיכון עולה - והפגיעות והחשיפה להתקפות גדלה.
"לא מדובר רק במקרים שבהם יש כוונת זדון של פריצה לרכב. למשל, לא מזמן פורסם מקרה בקנדה על בעל טסלה שהגיע לרכב, נכנס, נסע איתו ותוך כדי הנסיעה הבין שהוא לא נוסע ברכב שלו.
״בין השאר, הוא מצא באוטו מסמך רפואי של בעל הרכב המקורי ויצר איתו קשר - ובעלי הרכב הבינו שהם חנו אחד ליד השני. למזל בעלי הרכב, זה נגמר בשלום והם קיבלו את הרכבים שלהם בחזרה. אבל הסיפור מראה שהפגיעות הולכת וגדלה ככל שכמות הקוד והטכנולוגיה ברכב גדלה."
עם התפקיד ההולך וגדל שהאינטרנט והטכנולוגיה ממלאים בחיי היום-יום, חשוב במיוחד לתעדף את סוגיית הבטיחות, אומרת מורן. ״מערכות ארגוניות מורכבות ומקושרות זו לזו, ולכן פגיעויות נוטות להתפשט במהירות״. כחלק מסל הפתרונות של HARMAN, יש גם פתרונות אבטחת סייבר שנועדו להגן על כלי רכב ונוסעים כאחד.
יחידת ה-DTS של החברה יצרה את פלטפורמת ה-DefenSight Cybersecurity, הממנפת טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה כדי לעזור לחברות להתמודד באופן יזום עם איומי סייבר.
״כיוון שחברות כיום מתמודדות עם מגוון סיכוני אבטחה, ואין פתרון 'מתאים לכולם' - לכל ארגון יש נקודות לחץ ייחודיות משלו, DefenSight מבצעת ניטור רציף לתאימות של מערכות IT ארגוניות מול מדיניות האבטחה כדי לזהות במהירות ובדייקנות את המערכות הפגיעות ביותר - ומסוגלת לפתור את הפגיעות ולהחיל באופן אוטומטי את פתרון התוכנה המתאים כדי להפחית את העלות, המורכבות והזמן הנדרש לתיקון פגיעויות ארגוניות״.
להערכתה של מורן, מרכז תפעול האבטחה של HARMAN (SOC) בישראל מקבל מאות אלפי התראות מהענן של יצרניות הרכב בכל יום ודרכו ניתן לזהות פעילויות חדשות והתקפות ולהתריע עליהן ללקוח. "צריך גם לקחת בחשבון שבכל תוכנה עלולים להיות באגים וחשיפות אבטחה ולא משנה כמה בדיקות עושים בתהליך הפיתוח או אחריו.
הפתרון שאנו מפתחים בישראל, ה- OTA - over the air updates, מאפשר בכל שלב ובאופן מאד פשוט, ללא צורך בהגעה פיזית למרכז השירות, לעדכן את התוכנה שנמצאת ברכב בגרסה מעודכנת ובטוחה לשימוש. זה מאפשר ללקוח וליצרנית הרכב להגן על עצמם כשמתגלה התקפה, או פרצה, בין אם זה משהו שהלקוח זיהה או קיבל עליו מידע מגורם שלישי. יצרנית הרכב יכולה לסגור את המעגל ולתקן בצורה מהירה את הפגיעות ברכב."
03/05/23 07:07
6.48% of the views
מאת IsraelDefense
רובי הסער החדשים מיועדים להחליף את רובי שטייר AUG A1 שנמצאים כבר בשירות מזה מספר עשורים By MMFE - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49691964 לוקסמבורג הסמיכה את חברת הקלר וקוך (Hecler & Koch) לספק לכוחות המזוינים שלה סוגים שונים של רובי סער בשווי כולל של כ-10 מיליון אירו. הקלר וקוך גברו במכרז זה על חברה אחרת.
לדברי האתר הגרמני Soldat & Technik, רובי הסער החדשים מיועדים להחליף את רובי שטייר AUG A1 שנמצאים כבר בשירות מזה מספר עשורים.
הקלר וקוך תספק לצבא הלוקסמבורגי רוס"רים מסוג HK416 A7 (עם אורכי קנים של 11 ו-14.5 אינצ'ים), רוס"רים HK417 A2 בקליבר 7.62x51 מ"מ ומשגרי רימונים 40 מ"מ מסוג HK269.
הבחירה ברובי HK416 A7 הופכת את הדוכסות הגדולה למדינה הראשונה שמכניסה לשירות צבאה הסדיר את הדגם הזה, שעד היום היה רק בשימוש של כוחות מיוחדים במספר צבאות.
כך למשל, גרסת ה-14.5 אינצ'ים (אורך קנה) של ה-HK416 A7 נמצאת בשימוש הכוחות המיוחדים של צבא גרמניה. הכוחות המיוחדים של אסטוניה משתמשים גם הם מזה מספר שנים ברוס"רי HK416 A7.
03/05/23 15:09
6.48% of the views
מאת IsraelDefense
רכב ממוצע מכיל רשת של בין 70 ל-100 ECUs, יחידות מחשוב שונות, השולטות בתפקוד המנוע, משפיעות על מערכת הבלמים של הרכב, מבקרות את מערכת מיזוג האוויר ברכב ועוד מורן חן | קרדיט: ״הרמן״ במחשבים שמניעים את מטוסי הבואינג 787 מסדרת ה-Dreamliner יש 14 מיליון שורות קוד. במכונית הממוצעת מהדורות החדשים הוטמעו מעל 100 מיליון שורות קוד, וזו הסיבה מדוע אתגרי האבטחה במכוניות הם כה גדולים, אומרת מורן חן, דירקטור, Program Management בחברת האוטומוטיב HARMAN, חברה בת בבעלות מלאה של Samsung Electronics, המתמחה בפיתוח טכנולוגיות למכוניות מקושרות ופתרונות IT אחרים.
״הרכבים בימינו״, אומרת מורן, ״הם מעין מחשבים נוסעים על גלגלים. רכבים מכילים רשת של בין 70 ל-100 ECUs, יחידות מחשוב שונות, השולטות בתפקוד המנוע, משפיעות על מערכת הבלמים של הרכב, מבקרות את מערכת מיזוג האוויר ברכב ועוד, וזה אומר לא מעט בעיות אבטחה שצריך להתמודד איתן״.
לדברי מורן, מעבר לכמות הקוד העצומה שיש היום במכונית המשפחתית, יותר ויותר רכבים מחוברים ומקושרים לענן (V2C), לרכבים אחרים (V2V), לתשתיות (V2X) ולהולכי רגל (V2P). כלומר, רמת הקישוריות מתרחבת, הטכנולוגיה מתקדמת ולצד היתרונות והיכולות שהיא מביאה איתה, הסיכון עולה - והפגיעות והחשיפה להתקפות גדלה.
"לא מדובר רק במקרים שבהם יש כוונת זדון של פריצה לרכב. למשל, לא מזמן פורסם מקרה בקנדה על בעל טסלה שהגיע לרכב, נכנס, נסע איתו ותוך כדי הנסיעה הבין שהוא לא נוסע ברכב שלו.
״בין השאר, הוא מצא באוטו מסמך רפואי של בעל הרכב המקורי ויצר איתו קשר - ובעלי הרכב הבינו שהם חנו אחד ליד השני. למזל בעלי הרכב, זה נגמר בשלום והם קיבלו את הרכבים שלהם בחזרה. אבל הסיפור מראה שהפגיעות הולכת וגדלה ככל שכמות הקוד והטכנולוגיה ברכב גדלה."
עם התפקיד ההולך וגדל שהאינטרנט והטכנולוגיה ממלאים בחיי היום-יום, חשוב במיוחד לתעדף את סוגיית הבטיחות, אומרת מורן. ״מערכות ארגוניות מורכבות ומקושרות זו לזו, ולכן פגיעויות נוטות להתפשט במהירות״. כחלק מסל הפתרונות של HARMAN, יש גם פתרונות אבטחת סייבר שנועדו להגן על כלי רכב ונוסעים כאחד.
יחידת ה-DTS של החברה יצרה את פלטפורמת ה-DefenSight Cybersecurity, הממנפת טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה כדי לעזור לחברות להתמודד באופן יזום עם איומי סייבר.
״כיוון שחברות כיום מתמודדות עם מגוון סיכוני אבטחה, ואין פתרון 'מתאים לכולם' - לכל ארגון יש נקודות לחץ ייחודיות משלו, DefenSight מבצעת ניטור רציף לתאימות של מערכות IT ארגוניות מול מדיניות האבטחה כדי לזהות במהירות ובדייקנות את המערכות הפגיעות ביותר - ומסוגלת לפתור את הפגיעות ולהחיל באופן אוטומטי את פתרון התוכנה המתאים כדי להפחית את העלות, המורכבות והזמן הנדרש לתיקון פגיעויות ארגוניות״.
להערכתה של מורן, מרכז תפעול האבטחה של HARMAN (SOC) בישראל מקבל מאות אלפי התראות מהענן של יצרניות הרכב בכל יום ודרכו ניתן לזהות פעילויות חדשות והתקפות ולהתריע עליהן ללקוח. "צריך גם לקחת בחשבון שבכל תוכנה עלולים להיות באגים וחשיפות אבטחה ולא משנה כמה בדיקות עושים בתהליך הפיתוח או אחריו.
הפתרון שאנו מפתחים בישראל, ה- OTA - over the air updates, מאפשר בכל שלב ובאופן מאד פשוט, ללא צורך בהגעה פיזית למרכז השירות, לעדכן את התוכנה שנמצאת ברכב בגרסה מעודכנת ובטוחה לשימוש. זה מאפשר ללקוח וליצרנית הרכב להגן על עצמם כשמתגלה התקפה, או פרצה, בין אם זה משהו שהלקוח זיהה או קיבל עליו מידע מגורם שלישי. יצרנית הרכב יכולה לסגור את המעגל ולתקן בצורה מהירה את הפגיעות ברכב."