זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:31 | 17:44 |
תל אביב | 16:45 | 17:45 |
חיפה | 16:35 | 17:44 |
באר שבע | 16:50 | 17:48 |
The headlines that made most buzz on this page
26/07/23 11:39
15.64% of the views
מאת IsraelDefense
כל החלטה של הממשלה סבירה בהגדרה ללא יכולת ערעור בבית משפט - ראש הממשלה, באמצעות שר הביטחון כמריונטה, למנות לצמרת צה״ל רק את אלו הנאמנים לו תמונה: דובר צה״ל בעקבות חוק ביטול עילת הסבירות (הצעת חוק-יסוד: השפיטה (תיקון מס' 3)), בית המשפט העליון לא יוכל יותר לדון בסבירות החלטות הממשלה. בהקשר צה״ל, הממשלה היא זו שקובעת את המינויים בצמרת צה״ל, באמצעות אישור שר הביטחון.
מכאן, שנכון מהיום, כל עוד החוק בתוקף, יכול ראש הממשלה, באמצעות שר הביטחון כמריונטה, למנות לצמרת צה״ל רק את אלו הנאמנים לו. למעשה, דרישת נאמנות לראש הממשלה יכולה להיות תנאי סף רשמי במינוי מעל דרגת סא״ל למשל, ללא כל בקרה שיפוטית. שוב, אין יותר בחינת סבירות להחלטות הממשלה. גם עילת המידתיות לא תתפוס כאן כגורם מאזן.
בהפשטה, ישנם שני סולמות קידום בהם יכול ארגון ביטחוני לקדם את אנשיו. סולם המקצועיות או הנאמנות הפוליטית.
נאמנות לשליט כתנאי סף
הסולם המקצועי מורכב מאוסף פרמטרים ידועים מראש וגלויים לכל, שעל פיהם מודדים קצינים או נגדים בארגון. המדד אוניברסלי וכל קצין או נגד יכול לדעת את ציון התקן שלו ביחס לאחרים. כך, שאם אינו מתקבל לתפקיד כלשהו, הוא יכול לערער ולהציג טיעונים אמפירים המבוססים על המדדים הידועים. בעגה מקצועית, סולם כזה נקרא קידום על בסיס ביצועים.
סולם שני, הוא סולם נאמנות פוליטית. סולם כזה נהוג בעיקר במשטרים דיקטטורים למיניהם, בהם הצבא משרת את השליט, ולא את המדינה. לכן, המדד היחיד שחשוב לשליט הוא הנאמנות של הקצין או הנגד לשליט. שיקולים מקצועיים מגיעים במקום שני.
היות וצה״ל הוא צבא עם ומשרת מדינה ולא שליט מסוים, הקידום בו עובד בסולם מקצועי. נכון, לא מושלם, גם לא קרוב. ברור שיש העדפות אישיות של ראש ממשלה, שר ביטחון ורמטכ״ל, אך אלו יכולות לבוא בחשבון רק כאשר נבחר מאגר קצינים מעל תנאי סף שנקבעו.
מתוך אלו, בוחרים את המינויים.
המנגנון לא מושלם כאמור. רחוק מזה. אבל החלופה גרועה יותר. הממשלה הנוכחית מראה שהיא רוצה להפוך את כל השירות הציבורי לפוליטי - קרי, נבחר על ידי חברי כנסת ולא על ידי וועדות מקצועיות. שופטים, מנכ״לים של חברות ומשרדי ממשלה, בכירים בתעשיות ביטחוניות, בארגוני ביון. הכל יהיה פוליטי על בסיס נאמנות לשליט.
צבא הגנה לממשלה. לא למדינה
מטרת הפוליטיזציה של השירות הציבורי, על כל זרועותיו, אחת היא: ניכוס עוצמה עודפת בידי הממשלה. היות ובישראל אין באמת הפרדת רשויות בין הכנסת לממשלה (ראש הממשלה שולט בכנסת), אזי, השליט רוצה לנכס עוצמה הן בגוף המחוקק והן בדרג המבצע (השירות הציבורי, כולל הביטחוני).
ניכוס כוח עודף בידי השליט, אינה המצאה של נתניהו. ״ספר ההפעלה״ נכתב מזמן. אלו שרוצים להעמיק יכולים לקרוא את ״הנסיך״ כרפרנס לשיטתו של נתניהו. המנגנון נכון לכל שליט שיהיה בעתיד בישראל, נתניהו פשוט בונה מנגנון שיאפשר זאת. זו הסיבה שביטול עילת הסבירות וביטול הפיקוח של מערכת המשפט על החלטות הממשלה, מהווה את תחילת סופה של הדמוקרטיה הישראלית.
בהקשר צה״ל, ביטול עילת הסבירות סגרה בפני הרמטכ״ל את היכולת לפנות לבית המשפט העליון, בגין כפייה של מינויים פוליטיים מצד הממשלה. כל החלטה של הממשלה מעתה ועד ביטול או שינוי החוק - סבירה בהגדרה.
ולכן, כאשר הרמטכ״ל טוען כי ״ימי מחלוקת ומשבר דורשים להדגיש את המשותף והמאחד - משימת ההגנה על המדינה היא המחויבות העמוקה שלנו.״ ו״רק יחד נגן על הבית.״ ראוי שהרמטכ״ל יגדיר לעצמו ולמשרתים תחתיו, מהו בית. מהו סט הערכים הבסיסי מבחינתו, שאם יחצה, מדינת ישראל לא תקרא יותר בית.
במילים אחרות, על הרמטכ״ל לקבוע בצורה גלויה, איפה עובר הגבול בין צבא שמשרת מדינה לבין צבא שמשרת שליט.
26/07/23 12:35
11.52% of the views
מאת IsraelDefense
אקדחים אלו ישמשו כאקדח השירות האישי של חיילי צבא אוסטרליה ויחליפו את אקדח ה-Hi-Power תוצרת בראונינג Australia's new service pistol - SIG Sauer P320 XCarry Pro (Australian Department of Defence) משרד ההגנה האוסטרלי החל ברכש ראשוני של אקדחי P320 X-Carry Pro תוצרת זיג זאואר בשווי של 20 מיליון דולרים כאקדח השירות האישי של חיילי צבא אוסטרליה.
האתר Thefirearmblog.com מספר כי בחודש אוקטובר 2022 הוחלט במשרד ההגנה האוסטרלי לבחור את אקדח ה-P320 כאקדח שיחליף את אקדח ה-Hi-Power תוצרת בראונינג כאקדח השירות האישי של הצבא.
את האקדחים תספק Aquaterro, החברה השותפה של זיג זאואר באוסטרליה והאקדחים יצוידו בכוונת נקודה אדומה SIG ROMEO2 ופנס SIG FOXTROT2.
במסגרת פרויקט מערכות נשק קטלני LAND 159 של משרד ההגנה האוסטרלי Aquaterro תספק לצבא האוסטרלי מוצרים נוספים של זיג זאואר כדוגמת רובה הסער MCX, כוונת אופטית ROMEO4T, מכפיל ראייה Juliet4 ומשתיקי קול.
26/07/23 09:57
9.47% of the views
מאת IsraelDefense
מרוקו העלתה את היחסים עם ישראל לדרג רשמי, ועכשיו גוזרת את הקופונים - הכרה ישראלית בריבונות מרוקו על מערב סהרה ובקשה לרכש F-35 מארה״ב תמונה: דובר צה״ל מקורות ברבאט מוסרים שמרוקו שוקלת לרכוש מטוסי קרב F-35 דור 5 כדי לשפר יכולות מול אלג'יריה שכנתה.
בין מרוקו לאלג'יריה יש מתח סביב המחלוקת על הריבונות על טריטוריית מערב סהרה, שלטענת מרוקו שייכה לה.
בעוד שאלג'יריה שידרגה את חיל האוויר שלה במטוסי סוחוי SU-30 ומיג-29 בני דור 4 פלוס, חיל האוויר המרוקני מטיס מטוסי דור 3 כמו F-16, F-5 ומיראז' F-1.
לפיכך, תוך קשירת קשרים הדוקים עם ישראל, מבקשת מרוקו לרכוש מטוסי F-35. מקורות ברבאט מסרו שהמלך מוחמד ה-4 הביע רצון לצייד את חיל האוויר שלו במטוסים אלו.
פגישה בין שר הביטחון הישראלי בני גנץ לבין עמיתו המרוקני עבדלטיף לודיי בנובמבר 2021 חיזקה את הסכמי ההגנה בין שתי המדינות.
ב-17 ביולי השנה הודיעה ישראל על הכרה בריבונות מרוקו על מערב סהרה, ובכך הודקו עוד יותר קשרי שתי המדינות. לישראל היסטוריה ארוכה של שת"פ אסטרטגי עם מרוקו, שסיפקה מידע מודיעיני רגיש לישראל לפני מלחמת ששת הימים, מידע שמילא תפקיד חשוב בהבסת מצרים וסוריה, אז בעלות ברית של בריה"מ.
במקביל לרצון מרוקו לרכוש מטוסי קרב חמקניים, אלג'יריה עשויה לרכוש מטוסי דור 5 חמקניים SU-57 ברוסיה. מומחים מעריכים שהחוזה הראשון ביבשת אפריקה לרכש מטוס קרב דור 5 עשוי להיחתם בין 2027 ל-2030 וכנראה ידובר ברכש מספר מצומצם של מטוסים, כדי לא להפר את המאזן בצבאי בצפון מערב אפריקה.
26/07/23 16:50
8.23% of the views
מאת IsraelDefense
המומחיות של Imperva באבטחת יישומים ונתונים תשלים את היכולות הקיימות של Thales במערכות מידע קריטיות, אבטחת ענן וניהול זהויות וגישה By Cinerama14 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34958063 קבוצת התעופה וההגנה הצרפתית Thales הודיעה על רכישת חברת אבטחת הסייבר Imperva מ-Thoma Bravo תמורת 3.6 מיליארד דולר. כך לפי techcrunch. תומא בראבו רכשה את Imperva ב-2.1 מיליארד דולר ב-2019.
Imperva, שנוסדה בישראל בשנת 2002 (שלמה קרמר, עמיחי שולמן ומיקי בודאי), היא חברת אבטחת נתונים ויישומים עם שירותים הכוללים חומות אש של אפליקציות אינטרנט (WAFs), אבטחת API, הגנת DDoS, הגנת השתלטות על חשבונות (ATO), ניטור פעילות נתונים (DAM) ועוד.
הרכישה מסמנת את כניסתה של Thales לשוק אבטחת האפליקציות, שהוא מגזר שצומח במהירות. Imperva צפויה לאפשר צמיחה באבטחת מידע ולהרחיב את תיק אבטחת הסייבר של Thales.
המומחיות של Imperva באבטחת יישומים ונתונים תשלים את היכולות הקיימות של Thales במערכות מידע קריטיות, אבטחת ענן וניהול זהויות וגישה. הרכישה של Imperva היא חלק מהאסטרטגיה של Thales להרחיב את היצע אבטחת הסייבר. החברה שואפת לספק ללקוחותיה פתרונות אבטחת סייבר מקצה לקצה, החל מייעוץ ועיצוב ועד ליישום וניהול.
Thales הוציאה משאבים רבים בשנים האחרונות כדי לחזק את היצע אבטחת הסייבר שלה באמצעות רכישות. זה כולל עסקה של 5.5 מיליארד דולר ב-2017 לרכישת Gemalto, חברה המציעה זיהוי דיגיטלי והגנה על נתונים עבור תעשיות כמו בנקאות. ולאחרונה היא רכשה גם את Excellium וגם את S21SEC, עסקאות שנסגרו בשנה שעברה. Thales נמצאת גם בתהליך רכישת סטארטאפ אבטחת הסייבר האוסטרלי Tesserent, בעסקה בשווי 176 מיליון דולר (AUD).
לפי כלכליסט (מאיר אורבך), ישראל לא צפויה לרשום הכנסות ממס מהותיות מהעסקה, למעט תגמולי עובדים.
26/07/23 10:23
7.82% of the views
מאת IsraelDefense
רוב מטוסי הנדמה הוצבו בבסיס של הצי הרוסי בים השחור, בסיס ייסק https://eng.mil.ru/en/multimedia/photo/gallery.htm?id=117279@cmsPhotoGal... צבא רוסיה חידש תקיפות כטמ"מים על קייב וכמה ערים נוספות במרכז אוקראינה ובצפונה. סוכנות רויטרס דיווחה ביום ג' כי צבא רוסיה תקף בכטמ"מים מסוג שאהד תוצרת איראן את קייב בפעם הששית בחודש זה, וחלק מהם יירטה ההגנה האווירית של אוקראינה.
ברחבי הבירה נשמעו אזעקות במשך יותר משלוש שעות.
במוסקווה פורסמו ידיעות כי תקיפות אלו הן תגמול על תקיפת כטמ"מים אוקראיניים על מוסקווה, בה ניזוקו שני בניינים במרכז העיר. ליד העיר אוקטוברסקוי שבחצי האי קרים נשמעו אתמול התפוצצויות עזות כעשר כטמ"מים אוקראיניים, ואולי גם טילי STORM SHADOW, פגעו במאגר תחמושת גדול של הצבא הרוסי ליד העיר סימפרופול.
הונאות נוסח מלחמת העולם ה-2: כדי להונות את המודיעין של אוקראינה הציבו הרוסים מטוסי דמה צבועים בשדות התעופה שלהם בחצי האי קרים.
דפנס בלוג מוסר כי צילומי לוויין הראו שהרוסים הציבו מטוסי דמה כדי להטעות מטוסים וכטמ"מים של האוקראינים, בעוד המטוסים הרוסיים האמיתיים מוסתרים בבסיסים וניצבים תחת מחסות.
רוב מטוסי הנדמה הוצבו בבסיס של הצי הרוסי בים השחור, בסיס ייסק.
26/07/23 15:19
7.41% of the views
מאת IsraelDefense
בצילומים של המצעד הימי בוונצואלה ב-24 ביולי 2023, הופיעו ספינות טילים מסוג זולפגאר מתוצרת איראן https://twitter.com/imp_navigator/status/1683839205569626113?s=20 אם לשפוט לפי הצילומים של המצעד הימי בוונצואלה ב-24 ביולי 2023, ספינות טילים מסוג זולפגאר מתוצרת איראן חמושות בטילים נגד ספינות Nasr-1 נכנסו לשירות הצי הוונצואלי (Armada Bolivariana). כך לפי פרסום של imp_navigator.
במהלך המצעד הוצגו לפחות שתי סירות טילים מסוג זולפגאר בשירות הצי של ונצואלה.
סירות הטילים מסוג זולפגאר הן סוג של ספינות סיור מהירות המופעלות על ידי חיל הים של משמרות המהפכה האסלאמית של איראן. הן ידועות גם בשם Peykaap III והן מבוססות על ספינות IPS-16 תוצרת צפון קוריאה שנרכשו בשנת 2002 על ידי איראן.
סירות הטילים מסוג זולפגאר מצוידות בשני משגרי טילים נגד ספינות קאוסר או נאסר לטווח 38 ק"מ (21 מייל ימי) במהירות 0.8 מאך.
26/07/23 12:47
7% of the views
מאת IsraelDefense
המתקפות בתקופה זו מתאפיינות בריבוי אתרים ומסרונים מתחזים, התחזויות רומנטיות וסחיטה, שיבוש אתרים בתחום ההיכרויות, דלף מידע רגיש ומתקפות תודעה Photo by Mayur Gala on Unsplash נערכים לחגיגות ט"ו באב? שהאקרים לא ישבשו לכם את התוכניות! מערך הסייבר הלאומי והרשות להגנת הפרטיות מפרסמים היום אזהרה לאזרחים, לבעלי אתרים ולחברות המאחסנות אתרים בחשש שהאקרים ינצלו את יום האהבה העברי ט"ו באב לביצוע מגוון מתקפות סייבר.
המתקפות בתקופה זו מתאפיינות בריבוי אתרים ומסרונים מתחזים, התחזויות רומנטיות וסחיטה, שיבוש אתרים בתחום ההיכרויות, דלף מידע רגיש ומתקפות תודעה העושות שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית ליצירת מצג שווא במטרה להפחיד. מערך הסייבר הלאומי פנה היום במכתב אזהרה חמור לבעלי אתרים ובעלי חברות אחסון אתרים עם הנחיות לנקיטת צעדים להגנה על האתרים ועל המידע האישי של הלקוחות.
האקרים נוטים לנצל ימי אזכור מיוחדים לביצוע מתקפות סייבר. כך, לקראת יום האהבה (וולנטיין) המצוין בעולם בפברואר, חלה מדי שנה עלייה במספר אתרי האינטרנט המתחזים לאתרי קניות, בניסיונות דיוג, בגניבת פרטים פיננסיים ואישיים, בשיבוש אתרי היכרויות והפחדה ואף מתקפות כופרה שעושות שימוש בקבצים או בקישורים מזיקים המכילים שם הקשור ליום זה.
בארה"ב למשל ניצלה קבוצת הפשיעה GandCrab את הוולנטיין להפצת קובץ בשם "מכתב אהבה" המכיל קובץ כופרה מזיק. שיטה נוספת שנצפתה היא של שליחת הודעות לפרופילים ברשתות בנוסח "ראיתי את הפרופיל שלך ואני מתעניין בך" בצירוף קובץ תמונות אישיות שלמעשה הכיל תוכנה מזיקה.
לאור כך, הצפי הוא כי האקרים ינסו לנצל את ט"ו באב כדי לבצע מתקפות דומות בישראל. המערך והרשות ממליצים לאזרחים לנקוט בצעדי זהירות וכן פנו באופן אקטיבי לכל חברות האחסון של אתרים בהתרעה לחזק הגנות ולשמור על פרטי הלקוחות. כמו כן פועל המערך כדי לצמצם את תופעת מסרוני הדיוג שינסו לנצל יום זה ולהתריע לחברות ספציפיות על פגיעויות פתוחות במערכות.
להלן המלצות מערך הסייבר הלאומי והרשות להגנת הפרטיות לאזרחים:
בדיקה וזיהוי אתרים מתחזים - מומלץ לוודא שמדובר באתר אמין ומוכר ובכלל זה לבחון סקירות אודות האתר, את הדף ברשתות החברתיות, האם יש כתובת ומספר טלפון לפנייה, וכן לשים לב שכתובת האתר בדפדפן מתחילה עם https לצד סמליל של מנעול סגור ושהיא ללא שגיאות כתיב. מבצעים מפתים מדי צריכים להדליק נורת אזהרה. שימו לב - באחרונה נפוצה באתרים אלו תופעה של גניבת מידע ושימוש בו לצורך התחזות.
נסיונות דיוג – מומלץ לשים לב להודעות חשודות המנצלות את יום האהבה לדליית פרטים אישיים או להפצת תוכנה מזיקה. עדיף לגלוש לאתר דרך חיפוש בלתי תלוי, ולא לפתוח קישורים או צרופות.
הכנת המכשירים לרכישה מקוונת - מומלץ לוודא שמערכת ההפעלה, האפליקציות, והדפדפן, מעודכנים לגרסה האחרונה, ולוודא שמותקנות תוכנות אנטי וירוס ותוכנת חומת אש מוכרות ואמינות.
הוספת אימות נוסף לסיסמה– בהרשמה לאתר או באפליקציות מומלץ להגדיר אימות נוסף כגון קוד שנשלח במסרון.
צמצום מסירת פרטים אישיים - מומלץ להמעיט במסירת פרטים אישיים ותמונות חושפניות באפליקציות השונות, כגון אתרי היכרויות, לקחת בחשבון את האפשרות שייתכן שהפרטים ייחשפו ולעולם לא להשתמש בדוא"ל של מקום העבודה.
שמירה על כרטיס אשראי – יש לוודא שיש לאתר תקן PCI DSS, תקן של חברות האשראי אשר מופיע לרוב בעת הכנסת פרטי התשלום. מומלץ לעקוב אחר חיובים, להוסיף אימות של קוד בעת רכישה באשראי או להשתמש בפלטפורמות תשלום דיגיטליות או בכרטיס נטען.
עירנות לנסיונות הפחדה ושיבוש אתרים – במקרה של כניסה לאתר שהוחלף בו התוכן לתוכן מאיים או מזויף, יש להימנע מללחוץ על קישורים בו ולסגור את הדפדפן. כמו כן, יש להימנע מהורדת קבצים מאתרים. בנוסף, היו עירניים לנסיונות הפחדה ברשתות החברתיות ואל תצטרפו לקבוצות שלא ברור מי עומד מאחוריהן.
זהירות מנסיונות סחיטה מינית – ככלל, רצוי לא לשתף באף פלטפורמה מקוונת תמונות בעלות אופי מיני של עצמכם או של אחרים. אם אתם מקבלים הודעה מהאקר הטוען שיש בידיו תמונות שלך בעלי אופי מיני, דווחו למשטרה.
26/07/23 15:01
7% of the views
מאת IsraelDefense
מקור במשרד ההגנה הצרפתי אישר כי קטאר גילתה עניין ברכישת 24 מטוסי קרב נוספים | אם תצא לפועל, קטאר תחזיק צי של 60 מטוסי רפאל Credit: Jonathan Rebboah / Panoramic Via Reuters Connect צרפת בוחנת עסקה חדשה עם קטאר לאספקת מטוסי קרב רפאל. כך לפי רויטרס.
קטאר הביעה את רצונה לרכוש מטוסי קרב נוספים של רפאל לאחר רכישת 36 מטוסים ב-2015 ו-2017. מקור במשרד ההגנה הצרפתי אישר כי קטאר גילתה עניין ברכישת 24 מטוסי קרב נוספים.
הגורם הצרפתי אמר שהתחושה היא שדוחא מרוצה מרכישת רפאל והתרשמותם הייתה שיש רצון לקחת את השותפות הלאה. המשמעות עשויה להיות רכישת מטוסים חדשים ושדרוג הצי הקיים, אמר המקור. (ככל הנראה לתקן F4).
שתי המדינות חתמו על עסקה ראשונית של 7 מיליארד דולר (6.34 מיליארד יורו) 24 ברפאל ב-2015 לפני שקטאר הזמינה 12 נוספים ב-2017.
כמה עולה מטוס רפאל?
ובכן, עלות התוכנית הכוללת לפיתוח וייצור מטוסי רפאל, נכון ל-FY2013, הייתה כ-45.9 מיליארד אירו, מה שמתורגם לעלות יחידה של כ-160.5 מיליון אירו (תקן F3). עם זאת, תלוי איך מודדים את עלות היחידה וכמה מעלות הפרויקט משיטים על יחידה בחישוב.
הודו רכשה 28 מטוסים במחיר 7.8 מיליארדי דולרים. כלומר 260 מליוני אירו ליחידה. מצרים רכשה את המטוס במחיר 216 מליוני אירו ליחידה בפעימה הראשונה של 24 מטוסים.
בפעימה השנייה, המטוסים כבר היו זולים יותר. מצרים רכשה 30 מטוסים במחיר של 3.75 מיליארדי אירו, כלומר, 125 מליון אירו למטוס. אחת הסיבות היא שלא צריך לשלם שוב על תשתיות תומכות, ולכן מחיר המטוס יותר זול. כך לפי פרסום של eurasiantimes.
יוון שילמה 2.5 מיליארדי אירו על 18 מטוסים, כלומר, כ-83 מליוני אירו ליחידה. כך לפי aljazeera.
מודרניזציה של צי המטוסים
אם העסקה החדשה עם קטאר תצא לפועל, סביר להניח שהמטוסים יימסרו לקטאר בתקן F4, המותאם ללחימה ברשת, עם קישור נתונים לוויני חדש, כמו גם שרת תקשורת ורדיו מוגדר תוכנה. ה-F4 כולל גם שדרוגים לרדאר, למערכת האלקטרו-אופטית ולצג המותקן על הקסדה.
ב-2021 חיל האוויר והחלל הצרפתי קיבל את הראשון ממטוסי הקרב המתוחכמים ביותר של רפאל, בתקן F4, שהגיע לאבן דרך לאחר ארבע שנים של פיתוח. המטוסים אמורים להיות מבצעיים לאחר כל הבדיקות בשנת 2025. התקן החדש כולל שדרוגים ליכולות קיימות כמו מכ"ם Thales AESA ופוד מודיעין Talios יחד עם מערכת הלוחמה האלקטרונית וחבילת התקשורת של Rafale.
היכולות החדשות של ה-F4 כוללות את הצג המותקן על קסדת Thales Scorpion, טיל אוויר-אוויר MICA NG (הדור הבא) של MBDA וגרסת 1,000 קילוגרם של ה-AASM (חימוש אוויר מודולרי) מדוייקת של ספרן.