The headlines that made most buzz on this page
26/11/23 09:17
20.13% of the views
מאת IsraelDefense
נראה כי למרות מאמצי המוסד לחסל את בכירי חמאס, קטאר צפויה להפוך לבית כלא פתוח עבורם תמונה: קובי גדעון - לע״מ המוסד וקטאר בניגוד אינטרסים. מחד, ראש המוסד, דדי ברנע, הפך את דוחא לביתו השני בשבועות האחרונים במטרה להשיב את החטופים הישראלים הביתה. מאידך, בכירי חמאס, אותם הוא אמור לחסל, מתחבאים בדוחא תחת ההגנה של ממשלת קטאר. אותה ממשלה שעוזרת לו לשחרר חטופים ישראלים משבי חמאס.
איך מיישבים את הדיסוננס הזה? המוסד כנראה לא יוכל לחסל את בכירי חמאס בקטאר ויצטרך להמציא תחבולות לגרום להם לצאת משם למדינות אחרות.
מאז הטבח בעוטף עזה בתחילת אוקטובר האחרון, לפני כחודשיים, כתבתי כי המוסד החל להתארגן לחיסול בכירי חמאס. המנגנון והחשיבה צפויים מראש. מאז טבח הספורטאים במינכן, עת המוסד הקים יחידת חיסול, האלגוריתם עובד ללא הפרעה.
ארגוני טרור מבצעים פשעים נגד ישראלים והמוסד משתדל לחסל את בכירי הארגונים הללו. לפחות את אלו השוהים מחוץ לגבולות ישראל או יו״ש.
גם הפעם האלגוריתם עובד. המוסד כנראה הקים צוות מיוחד שתפקידו לאסוף מודיעין לפני מבצע על כלל ההנהגה הבכירה של חמאס והג'יהאד האסלאמי המתגוררים בחו״ל. מבצע חיסול כזה יכול לארוך בין חודשים בודדים אם היעד כבר היה במעקב טרם ה7.10 או שנים אם היעד חדש ברשימת המעקב.
כמו גם, יש להניח כי מאז ה7.10 בכירי אותם ארגונים, חלקם שוהים כנראה באיראן, סוריה, לבנון, טורקיה, דרום ומרכז אמריקה או מדינות המפרץ, נכנסו לכוננות חיסול. קרי, הם במנוסה מהמוסד ומארגוני ביון מערביים שרודפים אחריהם, כחלק משיתוף פעולה עם ישראל.
כאמור בפתיח, לפחות בהקשר חמאס, חלק מבכירי הארגון מקבלים מקלט בדוחא ובאנקרה. שני מקומות בעייתים מאד לפעולה עבור המוסד, מבחינה פוליטית.
שתי המדינות, קטאר וטורקיה, מנהלות קשרים ענפים עם ישראל. הייבוא הישראלי מטורקיה מגיע למיליארדי ש״ח בשנה והקשרים עם דוחא נמשכים מאז 2006 בכל הקשור להתמודדות מול חמאס בעזה ורש״פ ביו״ש.
קטאר נחשבת לאחת המדינות המובילות בקשריה עם ארגוני טרור מוסלמים בעולם. הן בכל הקשור לשחרור חטופים והן בהקשר יצירת קשר עם ארגונים כאלו, כאשר ישנו משבר.
ניתן להניח כי כל עוד לא מוצו כלל המאמצים מול קטאר להחזיר את החטופים, בכירי חמאס זוכים להגנה בדוחא. גם לאחר מכן, יש להניח כי חלק מההסכם מול ישראל, זה שלא פורסם לציבור מסיבות פוליטיקה פנימית ומול ברנע באופן אישי, כולל סעיף כי בכירי חמאס יוכלו להמשיך לחיות חיים מאושרים - כל עוד הם בתוך גבולות קטאר.
במילים אחרות, קטאר צפויה להפוך לכלא פתוח עבור בכירי חמאס. אם הם יחליטו לצאת מגבולותיה, המוסד יעשה הכל כדי להגיע אליהם.
26/11/23 06:48
19.81% of the views
מאת IsraelDefense
באמצעותו, ניתן גם לעקוב אחר שלבי כניסה של טילים בליסטיים לאטמוספרה אחרי שיגורם Photo: U.S. Navy להק הניסויים של הצי האמריקני קלט מטוס חדש מסוג NC-20 שמצוייד במערכת מצלמות מיוחדת שנועדה לעקוב ולבחון יכולות וביצועים של טילים ושיגורים לחלל.
מדובר במטוס מנהלים מסוג גאלפסטרים 4 שהותקנה בו מערכת מצלמות מיוחדות (CAST GLANCE) שמיועדות לעקוב אחר טילים.
הציוד במטוס כולל מערכת דימוי מיוצבת ג'יירו ומצלמות שמצלמות ברזולוציות גבוהות וברמות דיוק מיוחדות בווידיאו ובצילומי סטיל. המערכת משדרת את החומר המצולם לתחנת בקרה קרקעית מטווחים גדולים.
בעבר נעשה שימוש בציוד כזה למעקב אחר לווייניים ששוגרו לחלל ואחר טילים מסוגים שונים. המצלמות מספקות נתונים אופטיים חיוניים בעת שיגור הטיל, בעת הפרדה בין שלבי טיל או לוויין, ובשלבים שונים של מעוף טיל באוויר.
ניתן גם לעקוב אחר שלבי כניסה של טילים בליסטיים לאטמוספרה אחרי שיגורם.
צוות של מטוס מסוג זה כולל טייס וטייס משנה, קצין טיסה של הצי (NFO) וכן צוות מומחים להפעלת המצלמות והציוד. להק הניסויים של הצי מפעיל גם מטוס מנהלים מסוג גאלפסטרים 5 שנועד למעקב אחר כלי טיס באמצעים טלמטריים.
26/11/23 12:10
19.5% of the views
מאת IsraelDefense
מרצדס זכתה לפני כשנה במכרז משרד הבטחון לאספקת 460 ראשי גורר תמונה: כלמוביל כלמוביל, יבואנית מרצדס, נמצאת בהליך מסירה מואץ של 112 משאיות ראש גורר מדגם מרצדס ארוקס במשקל 70-110 טון המיועדים להובלה כבדה.
כמו כן, מספקת החברה 30 אמבולנסים ייעודיים מדגם מרצדס ספרינטר שהוטסו במיוחד מארה"ב לשימוש מיידי במלחמה, והם מהווים פעימה ראשונה מתוך כמות גדולה יותר.
מדובר באמבולנסים מדגם ספרינטר 4X4 המיוצרים בארה"ב עבור הצרכים של צה"ל וחיל הרפואה.
מרצדס זכתה לפני כשנה במכרז משרד הבטחון לאספקת 460 ראשי גורר המיועדים לשינוע טנקי מרכבה סימן 4, נגמ"שים, דחפורים ומטענים אחרים. מדובר בראשי גורר שנבנו בהתאמה לדרישות הצבא.
ניר דקל סמנכ"ל יחידת הובלה והיסעים בכלמוביל מציין כי כלמוביל עושה כל מאמץ על מנת לסייע בהכנה ובמסירת המשאיות והאמבולנסים לפעילות מבצעית מיידית.
26/11/23 06:43
14.15% of the views
מאת IsraelDefense
האניה הפליגה במים בינלאומיים. הכטמ"מ התפוצץ, גרם נזק לאניה, אך לא היו נפגעים Photo by Venti Views on Unsplash אניית מכולות בבעלות ישראלית הותקפה על ידי כלי טיס בלתי מאוייש, כנראה תוצרת איראן, באוקיאנוס ההודי ביום שישי.
אנשי ממשל אמריקניים בדובאי מסר שהאניה SYMI הניפה דגל מלטה, וכפי הנראה הותקפה על ידי כטמ"מ מסוג שאהד-136 איראני.
האניה הפליגה במים בינלאומיים. הכטמ"מ התפוצץ, גרם נזק לאניה, אך לא היו נפגעים. ארה״ב הודיעה שהיא ממשיכה לעקוב מקרוב אחר המצב, ויש חשש שמשמרות המהפכה האיראניים ביצעו את התקיפה.
האניה שייכת לחברת CMA CGM שמרכזה במרסיי ובבעלות חברת הספנות 'איסטרן פסיפיק' בסינגפור, השייכת לאיש העסקים עידן עופר. החברה הודיעה שהאירוע מוכר לה והאניה ממשיכה להפליג לפי התכנית, ולצוות שלום.
סוכנות AP מוסרת שצה"ל ומשרד החוץ סירבו להתייחס לדיווח. מכשיר הזיהוי האוטומטי של האניה "סימי" לא פעל מאז יום שלישי שעבר, ומומחי ספנות אומרים שציוותי האניות נוהגים לכבות את מכשיר ה-AIS כדי שאנייתם לא תשמש מטרה לתוקפים.
26/11/23 13:23
12.26% of the views
מאת IsraelDefense
מול תעשייה אוויירית התחרתה חברת רפאל עם מערכת הספיידר https://www.iai.co.il/p/barak-mx-system משרד ההגנה הסלובקי החליט לרכוש שלוש מערכות הגנה אווירית לטווח בינוני מסוג Barak MX מתוצרת התעשייה האווירית הישראלית בשווי של מעל 128 מיליון אירו. בכל משגר ניתן לצייד בשמונה טילים.
המתחרה המרכזית של התעשייה האווירית במכרז זה הייתה חברת רפאל שהציעה משגרים של מערכת "ספיידר" (Spyder), עם 8 טילים בכל משגר, במחיר של כ-150 מיליון אירו.
מתחרות נוספות היו חברת דיאל (Diehl) הגרמנית עם 4 משגרים של מערכת IRIS-T SLM בשווי של כ-200 מיליון אירו וכן חברת MBDA הצרפתית שהציעה 3 משגרים של מערכת VL MICA בשווי של כ-170 מיליון אירו.
מערכת ה-Barak MX הנה מערכת הגנה אווירית ונגד טילים עם מבחר רב של אופציות טווחים: טווח בינוני עד 35 ק"מ, טווח ארוך עד 70 ק"מ וטווח מורחב עד 150 ק"מ.
המערכת יכולה ליירט מטרות עד לגובה של 30 ק"מ. בכל משגר ניתן לצייד שמונה טילים והמערכת כוללת קישור נתונים עוצמתי המחבר את מרכז ניהול הקרב (BMC) של מערכת "ברק" עם הטילים, תוך אבטחת תקשורת ותיאום יעילים.
למערכת יכולת התמודדות עם איומים כמו מטוסים, טילי גובה-ים וטילי שיוט, טילים בליסטיים טקטיים (TBM), כטב"מים, מסוקים ופצצות גלישה.
המערכת מיועדת למשימות שונות, כולל הגנה נקודתית, הגנה אזורית והגנה מפני טילים בליסטיים, מה שהופך אותה למתאימה לפריסה הן במערכות ימיות והן בטווח היבשתי, ניידת או נייחת.
במקביל לרכש מערכות Barak MX, רכש משרד ההגנה הסלובקי גם 36 משגרי טילי הגנה אווירית ניידים נישאי-אדם תוצרת החברה הפולנית פיורון (Piorun) בשווי של כ-66 מיליון אירו.
26/11/23 06:37
8.49% of the views
מאת IsraelDefense
התקבלה רשימת חטופים שעתידים להשתחרר היום (א׳) בהמשך למתווה קרדיט: אבי אוחיון / לע״מ באיחור של שבע שעות ועשרים דקות יצאה אמש לפועל לפני חצות הפעימה השנייה של שחרור חטופים, כאשר שמונה ילדים, חמש נשים ושבעה עובדים זרים חצו את מעבר הגבול בכרם שלום לשטח ישראל.
השלב, שאמור היה להתבצע בשבת בשעה 4 אחה"צ, בוצע סמוך לחצות תוך מאמצי תיווך אינטנסיביים בהם היו מעורבים כל המתווכים, כולל נשיא ארה"ב ביידן, מצרים, ממשלת קטאר וחברי משלחת קטארית שהגיעה אתמול לישראל, וכמובן הנציגים הישראלים.
המשבר שעיכב את הפעימה השנייה נעוץ בחמאס שיכול היה לרשום לעצמו "הישגים": גם להשפיל את ישראל ולמתוח עצבים של מאות בני משפחה וקרובים והציבור בישראל כולו, וגם לגלות כשרון לבלגן.
חמאס טען במשך הערב שישראל לא עמדה בתנאי המתווה בנושאים כמו הרכב קבוצת 39 המחבלות ששוחררו מבתי כלא בישראל, מספר משאיות הסיוע ויעדן, צפון הרצועה או מרכזה ודרומה.
במשך הערב נערכה הערכת מצב בהשתתפות ראש הממשלה, השרים גלנט וגנץ, הרמטכ"ל הלוי וראשי שב"כ ומוסד.
בשלב מסויים, כאשר לא היה ברור אם המשבר ייפתר עד חצות, נשמעו קולות לחדש את הלחימה החל מחצות. אולם את המשבר יישבו המתווכים הרבים, תוך אמירה שדברים כאלו עלולים לחזור על עצמם גם בפעימות הרבות, היום (יום א') ומחר.
אמר על כך דובר צה"ל תא"ל דני הגרי: "צריך הרבה סבלנות. ישראל נחושה לממש את המצווה. צריך להתרכז לילה-לילה במימוש המתווה, ואנו עומדים בהסכם כלשונו. אם לא ימומש, נחזור להילחם".
בערב, כשהחטופים עשו את דרכם לישראל, זיהו חברי קיבוץ בארי את כל השבים, ילדים ונשים, שהוטסו במסוקים לבסיס חצרים, ומשם לבתי החולים לפגישות ראשונות עם בני המשפחות.
שר הביטחון יואב גלנט אמר אתמול בכלי שיט של חיל הים: "לא נעזוב את עזה עד להשבת כל החטופים". לדבריו, חמאס מוכן לבוא עם הצעה למתווה שחרור רק כתוצאה מלחץ צבאי. הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי אמר בביקור בטייסת מסק"רים בבסיס רמון: "מיד אחרי הפסקת האש נחזור לתמרון בעזה. את ההפוגה אנו מנצלים להכין יכולות ולנוח קצת, ונחזור לתקוף ולתמרן בעזה כדי לפרק את חמאס וללחוץ להשיב את כל החטופים".
בשבת נחת בנתב"ג מטוס מנהלים ובו חברי משלחת מקטאר, שבאה לארץ כדי לדון בפרטי עסקת החזרת החטופים וב"עסקות עתידיות". הקטארים הקימו חמ"ל לטיפול בעסקת החטופים והשבים, והודיעו שברצונם היה "להיות קרובים להתרחשויות". שר בכיר בקטאר אמר בראיון לרשת NBC : "לא ננוח בדוחא עד שנוודא את שחרור כל האזרחים". ראש המוסד דודו ברנע היה בקטאר ביום רביעי שעבר.
שגרירות איראן בבנגקוק הודיעה שאיראן סייעה בשחרור 10 חטופים תאילנדים בידי חמאס. איראן סיפקה לתאילנד רשימת שמות של העשרה, ששוחררו בקבוצה הראשונה ביום שישי.
דובר משרד החוץ של תאילנד אמר ל-NBC: "מסרנו שמות לכולם, למצרים, לקטאר, לישראל ולאיראן". סוכנות רויטרס מוסרת כי באוקטובר באו לטהרן כמה מדינאים מוסלמים מתאילנד ונפגשו באיראן עם נציגי חמאס. ממשלת בנגקוק מוסרת שעדיין יש 20 מאזרחיה בידי חמאס.
ארבעה מטוסי תובלה של חיל האוויר המלכותי הבריטי הטיסו בימים האחרונים 23 טונות של ציוד סיוע לעזה ויהיו טיסות סיוע נוספות. הדברים סוכמו בעת ביקור בישראל של שר החוץ הבריטי החדש דיוויד קמרון, בעבר ראש ממשלת בריטניה.
26/11/23 08:04
5.66% of the views
מאת IsraelDefense
דיפנס ניוז מוסר שגרמניה וצרפת מובילות "קואליציית יכולות", שתכלול כ-20 מדינות By Boevaya mashina - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60748073 גרמניה תספק לאוקראינה ארבע מערכות הגנ"א מסוג IRIS-7 לטווח בינוני, כחלק מעסקת סיוע צבאי בשווי של יותר מ-1.3 מיליארד יורו, כך הודיע משרד ההגנה בברלין.
המערכות יסופקו לקייב ב-2025. חבילת הסיוע כוללת גם כטמ"מים ומערכות נגד כטמ"מים, כלי רכב לסילוק מוקשים, תקשורת לוויינים, ציוד ל"א, מוקשי נ"ט ופגזי ארטילריה, כל אלו פריטי ציוד צבאי שחסרים לצבא אוקראינה.
גרמניה היא כיום ספקית הנשק הגדולה ביותר לאוקראינה אחרי ארה"ב. בראשית החודש הודיע שר ההגנה בוריס פרטוריוס על הגדלת הסיוע, שלמעשה הוכפל בהשוואה לסיוע של 2024 שהוא שמונה מיליארד יורו.
אוקראינה תקבל גם מכ"ם עיקוב לסוללות פטריוט אחרי שצוותים של צבא אוקראינה יסיימו הדרכה בהפעלתו.
דיפנס ניוז מוסר שגרמניה וצרפת מובילות "קואליציית יכולות", שתכלול כ-20 מדינות שיסייעו בצוותא למערכות הגנ"א של אוקראינה.
על כך אמר משרד ההגנה הגרמני: "צבא אוקראינה חייב להיות כה חזק עד שיוכל להביס את התוקפות הרוסית היום ולהרתיע מפני תוקפנות רוסית מחר".