The headlines that made most buzz on this page
25/12/23 08:50
19.01% of the views
מאת IsraelDefense
התכנית כוללת שלושה שלבים עד לסיום הלחימה, החזרת כל החטופים והקמת שלטון טכנוקרטי פלסטיני בעזה
במהלך הלחימה עזה בעיקר באזור חאן יונס וגילוי מערכות מנהרות חדשות דנים בישראל בהצעות חדשות למתווי שחרור חטופים. הקבינט עומד לדון היום (ב') בהצעה מצרית בת שלושה שלבים.
המצרים מציעים הפסקת אש בת שבועיים ושחרור 40 חטופים ישראליים, קיום שיחות לכינון ממשלת מומחים לניהול עזה, והשלב השלישי - נסיגה מעזה ושחרור כל החטופים. בישראל רואים בהצעה המצרית "בוסרית וראשונית" ותגובש תשובה להצעה. גם לקטאר יש "מיני הצעה".
יש גם דיבורים על הצעה קיצונית, שדיברה על הגליית צמרת חמאס, כולל סינוואר ודף, לחו"ל בתמורה לשחרור כל החטופים. ראש הממשלה נתניהו התבטא אתמול כי "אנחנו יודעים בערך היכן נמצא סינוואר".
דובר צה"ל תא"ל הגרי הודיע אתמול כי צה"ל חילץ בעזה את גופותיהם של חמישה חטופים. הגופות הוחזקו על ידי חמאס, הוחזרו לישראל והובאו לקבר ישראל.
ראש האגף האסטרטגי במטכ"ל אלוף אליעזר טולדנו אמר אתמול כי המלחמה יכולה להימשך חודשים, ו"נצטרך לנהל כלכלת חימושים". נוכח ידיעות על הפחתה בתקיפות חיל האוויר בגלל נושא החימושים הבטיח דו"צ שצה"ל נותן מעטפת אש לכוחות צה"ל מהיבשה ומהאוויר ו"כל כוח שדורש סיוע אוויר מקבל".
לוחמי חטיבה 551 חשפו באזור ג'באליה רשת מנהרות טרור שבה היתה מפקדת פיקוד צפון של חמאס ברצועה ובראשה רנדור שחוסל.
עשרות מטרים מתחת לפני הקרקע, משם נוהלה חדירת חמאס לישראל ב-7 באוקטובר. גם בחאן יונס התגלו מנהרות תת-קרקעיות רבות, ודו"צ הודיע שצה"ל ימשיל להעמיק את פעילותו.
בצפון רצועת עזה צק"ח חטיבת 11 זיהה מחבלים והכווין אליו כלי טיס ומטוס קרב, שתקפו מבנה ומחבלים.
צק"ח 261 בה"ד 1 איתר בניין ובו אמל"ח של חמאס ליד בית ספר. היתה פשיטה של כוח צה"ל על מפקדה צבאית של צק"ח 900 בחאן יונס, בו נמצאו עשרות רימונים וחומרי נפץ.
בצפון: אלוף פיקוד צפון אלוף אורי גורדין אמר כי לוחמי צה"ל עוסקים באיתור תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון.
מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מטרות של חיזבאללה, תשתיות טרור ועמדות שיגור. זוהו שיגורים לישובים אביבים, מרגליות וערב אל-עראמשה. צה"ל השיב אש אטילרית וטנקים.
25/12/23 06:28
13.83% of the views
מאת IsraelDefense
מיליציית הדייגים, או הבאסיג' הימי, צפויות לפעול ממצרי הורמוז, דרך הים הערבי, מפרץ עומאן, האוקיינוס ההודי ועד קרן אפריקה fishing boats in harbour, Hormozgan, Bandar-e Kong, Iran | Credit: Eric Lafforgue / Hans Lucas via Reuters Connect בשלהי חודש דצמבר 2023, הכריז מפקד חיל הים של משמרות המהפכה של איראן, על הקמת זרוע חדשה הכוללת מיליציית דייגים ימית, שתפעיל אלפי סירות דיג גדולות.
מטרת המיליציה היא להוות בסיס קדמי לאיסוף מודיעין ובניית תמונה ימית רחוק מהחוף האיראני, כמו גם הגדלת כוח האש ויכולות התקיפה של חיל הים של משמרות המהפכה, בדגש מול הצי האמריקאי.
מיליציית הדייגים, או הבאסיג' הימי, צפויות לפעול ממצרי הורמוז, דרך הים הערבי, מפרץ עומאן, האוקיינוס ההודי ועד קרן אפריקה. סירות הדיג של המיליציות תהיינה חמושות במקלעים, נשק קל ורקטות 107 מ"מ.
הדייגים, אנשי המיליציות, עברו אימונים על ידי אנשי חיל הים של משמרות המהפכה. על פי דבריו של מפקד חיל הים של משמרות המהפכה, מיליציות הדייגים כוללות כ- 33,00 סירות דיג המגויסות באופן מלא, כ- 55,000 סירות נוספות של מתנדבים על פי הצורך וסירות דיג נוספות הפועלות באזור טנזניה.
יש לציין שעל פי חוק השיט הבינלאומי, לאוניות מלחמה אסור לפתוח באש או לעלות על סיפון כלי שיט אזרחי ללא הצדקה וחשד מבוסס כי כלי השיט האזרחי מבצע פשע. הצי האמריקאי יימנע מלפעול מול כלי שיט כאלו.
הפעלתן של המיליציות הימיות היא אימוץ הדוקטרינה של הצי הסיני, הפועל בדרך דומה מול הצי האמריקאי בים סין הדרומי.
האיראנים מפעילים צי גדול אך מיושן יחסית הפועל רחוק ממצרי הורמוז עם יכולות מגוונות, יחד עם חיל הים של משמרות המהפכה, הפועל בעיקר במצרי הורמוז ובמפרץ עדן.
מאז מלחמת איראן-עיראק בשנות השמונים של המאה הקודמת, מטפחים האיראנים את חיל הים של משמרות המהפכה, אשר מפעיל אלפי כלי שיט קטנים מסוגים, רובם כלי תקיפה מהירים עם יכולות ירי טילים נגד כלי שיט וטורפדו, ועשרות צוללות ננס.
המיליציות הימיות האיראניות היא עליית מדרגה ביכולת הלוחמה האסימטרית של חיל הים של משמרות המהפכה, בין אם לאיסוף מודיעין, הפגנת נוכחות, הטרדת הצי האמריקאי או תקיפת אוניות סוחר.
בשבועיים האחרונים הודיעו מספר חברות ספנות, כולל צים, כי נתיב השיט שלהן מאפריקה לאירופה השתנה, וכי הן לא תעבורנה במצרי באב אל-מנדב ותעלת סואץ עקב תקיפות מרובות של החות'ים מתימן.
נתיבי השיט השתנו ויעברו דרך קרן אפריקה, במסע המקיף את אפריקה. מיליציות הדייגים האיראניות הפועלות גם באזור טנזניה עלולות לשבש גם את נתיב השיט החלופי, לפגוע בתנועת אוניות הסוחר באזור, ולגרום לנזק כלכלי רב עוד יותר, מזה שנגרם כיום כתוצאה מתקיפות החות'ים.
הצי האמריקאי וציים אחרים הפועלים באזורי הפעולה של המיליציות האיראניות, יתקשו לזהות ולסווג את סירות הדיג כאיום (או כתמימות), כמו גם לפעול מולן. הזיהוי של הסירות האיראניות ידרוש מודיעין רב ולאורך זמן, מודיעין אשר הצי האמריקאי יידרש לו על מנת לפעול במרחבי הזירה.
מוטב יהיה אם גם המודיעין הימי הישראלי יפעל ליצירת מסד נתונים ומודיעין שוטף אודות פעולת המיליציות האיראניות, מיקום כלי השיט שלהן, דפוסי פעולתן, אמצעי הלחימה ובניין הכוח שלהן.
חשוב יהיה לעקוב האם מיליציות הדייגים יפעלו גם באזור באב אל-מנדב והים האדום, למניעת פיגועי טרור נוספים באזור ישירות על ידי האיראנים.
25/12/23 06:28
10.86% of the views
מאת IsraelDefense
חיל האוויר של ארה"ב ביצע באחרונה ניסוי ראשון מסוגו - מטוס תדלוק גדול מתדלק מטוסי תדלוק אחרים באוויר Photo by Heide Couch חיל האוויר של ארה"ב ביצע באחרונה ניסוי ראשון מסוגו כאשר הפך מטוס תובלה ענקי C-5M SUPER GALAXY ל"תחנת דלק מעופפת" שתדלקה מטוסי תדלוק.
בניסוי העביר הגלקסי הענקי כמות גדולה של דלק, 23,500 פאונד, במשך 30 דקות בלבד, למכליו של מטוס תדלוק מסוג KC-10 EXTENDER.
הניסוי נערך מעל צפון קרולינה ואורגון. בוצע גם תדלוק הפוך כאשר מטוס התדלוק העביר דלק למכליו של מטוס התובלה הגדול.
הרעיון הוא להפוך את הגלקסי ל"תחנת דלק מעופפת" שתתדלק מטוסי תדלוק, וכך להאריך את טווח הטיסה של מטוסי התדלוק, הם יוכלו לשהות באוויר זמן רב יותר כדי למלא את יעודם, תדלוק אווירי של מטוסי קרב, מבלי לשוב ולנחות בשדה תעופה כדי לתדלק.
דיפנס בלוג מסביר כי זו הפעם הראשונה שנעשו ניסויים כאלו, ואחרי שיילמדו חומרי הניסוי ותוצאותיו, הדבר ישפר את רמות הכוננות והזמינות של מטוס תדלוק.
קצין חיל האוויר האמריקאי מטייסת התובלה 22, הסביר כי כך יוכלו מטוסי התדלוק להיות קרובים יותר יחסית למטוסי הקרב בעת ביצוע משימות מבצעיות ולמלא את מכליהם.
25/12/23 08:30
9.88% of the views
מאת IsraelDefense
הקשיים נערמים בעיקר סביב היררכיית הפיקוד על כוח המשימה החדש https://x.com/TheCVN69/status/1738596152134541377 קשיים ועיכובים בהקמת הקואליציה בהובלת ארה"ב לשמירה על הספנות המסחרית וחופש השיט בים סוף ועד מצרי באב אחל מנדב. במקביל האיום האיראני קיבל תפנית כאשר כטמ"מ תקף אניה הרחק מחופי תימן, סמוך לחופי הודו.
WAR ZONE מדווח כי 20 מדינות הסכימו להצטרף לקואליציה. אלא שחלקן מסרבות שיפרסמו את זהותן, וחלקן שולחות לקואליציה כוח אדם ולא אניות להגנה על חופש השיט.
כך ספרד, איטליה וצרפת שסירבו שאניות מלחמה שלהן יפעלו ת"פ הצי האמריקני. רויטרס מדווחת שספרד הסכימה להצטרף בתנאי שהפיקוד על הכוח יהיה של נאט"ו או של האיחוד האירופה.
הפריגטה "וירג'יניו פאזאן" של הצי האיטלקי תפליג באזור, אך לא כחלק מפרוייקט "שומר החופש" שעליו הכריז הנשיא ביידן.
מומחי הצי האמריקני אומרים שבעוד תכנית הקמת הקואליציה מקרטעת, הרי לאיראן יש כבר צי גדול שמסוגל לשגר כטמ"מים ארוכי-טווח כמו הגרסה הימית של שאהד-136 שמונחה על ידי מפעיל אנושי.
אלו מזהירים כי אם איראן תחליט להגביר את ההתקפות על אניות סוחר שמפליגות בים סוף עד באב אל מנדב הרי תהיה זו הסלמה חמורה, ויקשה על הקואליציה המתוכננת להתמודד ולספק הגנה.
הצי האמריקני הפיל בשבת ארבעה כטמ"מים שכוונו אל משחתת של הצי האמריקני בדרום ים סוף. פיקוד מרכז סנטקום הודיע שבשבוע שעבר ביצעו החות'ים עשרות תקיפות נגד אניות סוחר מאז 17 בחודש.
הצי האמריקני קלט קריאות לעזרה משתי מכליות שהותקפו – המכלית "באמאן" מניפה דגל נורווגיה ומכלית של גאבון שהניפה דגל הודו.
שתי המכליות הפליגו סמוך אחת לשנייה ושתיהן נפגעו מתקיפות כטמ"מים של החות'ים.
25/12/23 12:06
9.14% of the views
מאת IsraelDefense
בקרוב אמור חיל האוויר לחתום על חוזה | החברה שתיבחר תתחיל לעבוד על המטוס החל ב-2024 Artist impression by Lockheed Martin showing a notional NGAD חיל האוויר האמריקני שלח השבוע מכתבי הזמנה ליצרניות המטוסים הגדולות בדרישה להגיש עד חודש מאי תכניות ראשוניות בתחומי ההנדסה, הפיתוח והייצור של מטוס הקרב הבא, מטוס דור 6, פרוייקט NGAD.
בקרוב אמור חיל האוויר לחתום על חוזה עם החברה שתיבחר, שתתחיל החל ב-2024 לייצר את "פלטפורמות העליונות האווירית" בת הדור הבא. NGAD יהיה מטוס קרב שיחליף את מטוסי F-22 RAPTOR וחיל האוויר מאמין שהמטוס בן הדור הבא יהיה מוכן עד סוף העשור.
המטוס מיועד להיות "משפחות מערכות", שיכלול יכולות שת"פ עם מטוסים אחרים, מאויישים ולא מאויישים, חיישנים חדישים מתקדמים ויכולות קישוריות עם לווייניים ועם מטוסים אחרים בזירה. תכונות נוספות רבות שחיל האוויר דורש ממי שייצר את המטוס הן מסווגות.
בשנת 2023 החליטה חברת נורת'רופ גראמן לפרוש מהכוונה לייצר את המטוס, ועל כן, כותב WAR ZONE, כמעט אין ספק שהתחרות תהיה בין שתי הענקיות לוקהיד מרטין ובואינג.
נורת'רופ גראמן הודיעה שתתחרה על ייצור הגרסה הימית של מטוס קרב דור 6, פרוייקט F/A-XX.
בשנה הבאה תיפול ההחלטה על מנוע המטוס החדש, שחלקים רבים בו אמורים להיות עשויים מחומרים מרוכבים (COMPOSITES) והמנוע יהיה בעל עוצמות חדשות.
חיל האוויר מבקש מהממשל תקציב של 595 מיליון דולר למטוס קרב דור 6 לשנת הכספים 2024, ב-375 מיליון דולר יותר מהתקציב המקורי של מטוס הדור הבא.
25/12/23 11:55
8.4% of the views
מאת IsraelDefense
ה-AM-50 Sayyad הינו רובה בריח נטען ידנית ללא שימוש במחסנית ויכול לפגוע במטרות במרחק מקסימלי של 1500 מטר https://x.com/war_noir/status/1737566534841639417?s=20 החמאס מייצר בייצור מקומי רובה צלפים איראני מסוג AM-50 Sayyad בקליבר 12.7 מ"מ, שפותח על בסיס רובה הצלפים האוסטרי Syeyr HS.50 שבזמנו נרכש על ידי איראן.
גדודי עיז א-דין אל קסאם פרסמו בשבוע שעבר סרטון בו נראה תהליך הייצור של רובה זה והתחמושת שלו במפעל תת-קרקעי ברצועת עזה.
בסרטון זה, ה-AM-50 Sayyad מוצג כרובה בריח, נטען ידנית ללא שימוש במחסנית ומיועד לתחמושת 99 × 12.7 מ"מ. במשקל של כ-12 ק"ג ובאורך של 1.5 מטר, רובה צלפים זה יכול לפגוע במטרות במרחק מקסימלי של 1500 מטר.
האתר Armyrecognition.com מספר כי השימוש של החמאס והג'יהאד האסלאמי (גא"פ) ברובה זה אינו עניין חדש.
היצור המקומי של רובים אלו הינו חלק משת"פ מתמשך בין חמאס ובין איראן מאז הבחירות הפלסטיניות בינואר 2006, אזי איראן התחייבה לתמוך בכוחות המזוינים של ממשלת חמאס.
לרובה ה-AM-50 קצב אש של 3-5 יריות לדקה, ניתן להתאים לו ציוד אופטי מגוון, כולל ציוד ראיית לילה ומצלמות טרמיות. מיליציות פלסטיניות שונות, כולל החמאס, עושים שימוש מצבעי ברובה זה מאז שנת 2010.
25/12/23 12:05
6.42% of the views
מאת IsraelDefense
החוזה כלל התקנת מערכת, בדיקות ואישור כשירות הן לכנף קבועה והן לכנף סיבובית Photo Credit: IAI התעשייה האווירית הודיעה כי חתמה על חוזה עם Korea Aerospace Industries לאספקת מערכת דיכוי משבשים בשם ADA למסוקים קלים (LAH) במהלך תערוכת Seoul ADEX 2023.
במסגרת החוזה, התעשייה האווירית תספק את מערכת ה-ADA, פתרון GPS Anti-Jamming המסוגל לדכא הפרעות של משבשים מרובים מכיוונים שונים, להתקנה סדרתית על פלטפורמות LAH.
בשנת 2017, מערכת ה-ADA של התעשייה האווירית נבחרה על ידי מינהל הרכש הקוריאני (DAPA) להתקנה על פלטפורמות שונות של חיל האוויר, הצי והצבא.
החוזה כלל התקנת מערכת, בדיקות ואישור כשירות הן לכנף קבועה והן לכנף סיבובית.
ניתן לשלב את מערכת ה-ADA עם פתרונות ניווט קיימים של פלטפורמות מוטסות. המערכת פועלת בו זמנית ברצועות L1 ו-L2, תומכת באותות C/A ו-(P(Y ויש לה תמיכה בתצורת M-code.
25/12/23 08:22
6.17% of the views
מאת IsraelDefense
מדובר בשיתוף פעולה בהובלת L3 HARRIS TECHNOLOGIES וחברת התעופה 'קוריאה אייר'
שילוב אמריקני-ישראלי-קוריאני בייצור מטוס התראה אלקטרונית. חברת L3 HARRIS TECHNOLOGIES, אלתא/תע"א וחברת התעופה 'קוריאה אייר' יפתחו בשת"פ מטוס פיקוד והתראה מוקדמת מוטסת מתקדם עבור חיל האוויר של דרום קוריאה.
הצוות הקוריאני המפתח מערכות התראה מוטסות למשימות מיוחדות כבר סיפק מערכות כאלו ללקוחות רבים בעולם. התכנית לייצור מטוס התראה מוקדמת מדברת על מערכת שכבר נוסתה והוכחה מבצעית ופועלת בזירות שונות בעולם. המערכת היא דיגיטלית ובנוייה כך שניתן לשדרג במהירות מול איומים משתנים.
המערכת מותקנת על פלטפורמה של מטוס מנהלים, ומכאן עלויות תפעול נמוכות ורמות כוננות וזמינות גבוהות. המערכת האלקטרונית של L3 HARRIS מותקנת במטוס מנהלים תוצרת בומברדייה GLOBAL 6500 ואת המכ"ם מייצרת ומתקינה אלתא.
גלובל 6500 הוא מטוס מנהלים מהיר ומתאים לטיסות בגבהים. שני המטוסים הראשונים עם מערכות ההתראה יעברו התקנות בטקסס ומשם יבואו לישראל להתקנה ולניסויים של מערכות המכ"ם של אלתא.