The headlines that made most buzz on this page
18/01/24 09:11
30.47% of the views
מאת IsraelDefense
התרנגול מיועד ליחידות קומנדו וכוחות מיוחדים עבור משימות מודיעין, סיור ומעקב (ISR) ולוחמה טקטית ונמצא כבר בשימוש בצה"ל ובצבאות שונים ברחבי העולם תמונה: רובוטיכאן לישראל דיפנס נודע כי צה"ל משתמש בלחימה ברצועת עזה ברחפן רובוטי היבריד בשם "תרנגול" (Rooster) תוצרת חברת רובוטיכאן (Robotican) הישראלית, מפתחת ויצרנית של מערכות רובוטים ורחפנים אוטונומיות.
ה"תרנגול" המיועד ליחידות קומנדו וכוחות מיוחדים עבור משימות מודיעין, סיור ומעקב (ISR) ולוחמה טקטית כבר נמצא כאמור בשימוש בצה"ל ובצבאות שונים ברחבי העולם.
לדברי רובוטיכאן, הרחפן ההיברידי "תרנגול" הנו פתרון פורץ-דרך המשלב בצורה חלקה רובוטיקה קרקעית ויכולות רחפנות ןמשדרג את יכולות הסריקה של תשתיות פנימיות ותת-קרקעיות.
התרנגול תוכנן במיוחד כדי לתת מענה לדרישות הייחודיות של יחידות צבאיות קרביות וכוחות מיוחדים ומסמל התקדמות משמעותית בגיוון, בטיחות ויעילות מבצעית.
לתרנגול זמן טיסה של עד 15 דקות וזמן תנועה קרקעית של 40 דקות, עם זמן תפעול ממוצע של עד 90 דקות. הרחפן יכול לעבור בקלות ממצב של טיסה באוויר לתנועה על הקרקע, מה שמבטיח התאמה לכל שטח.
התרנגול מסוגל לנוע על כל סוגי השטח ולעוף מעל מכשולים, מרחף בקלות מעל גרמי מדרגות, רהיטים או דרך חלונות. כלוב מיוחד מונע נזק לרחפן שיכול להיגרם כתוצאה מהתנגשויות בטיסה עם מכשולים.
ניתן להתאים לתרנגול מגוון של מטענים ייעודיים, כגון מצלמה תרמית, חיישני גז וחיישני קרינה, תוך התאמה לדרישות משימות מרובות.
החברה אומרת כי ניתן ליישם את התרנגול במגוון רחב של משימות, כולל פעולות נגד טרור, תרחישי פשיעה פנימיים, מצבי בני ערובה, שדה קרב עירוני, משימות חיפוש והצלה, כמו גם משימות בדיקה.
לא רק לשימוש בכוחות מיוחדים, התרנגול מתאים ליחידות חי"ר. התרנגול יכול לתפקד בסביבות מנועות-תקשורת, מה שהופך אותו אידיאלי למשימות במקומות כמו בניינים, ספינות, בונקרים ומתקנים תת-קרקעיים.
מנכ"ל רובוטיכאן חגי בלשאי, אומר: "משתמשי-הקצה המרוצים שלנו משתפים עד כמה מערכת התרנגול תורמת לשדה הקרב ומהווה כלי טקטי חשוב ללחימה נבונה ולצמצום נפגעים. עם יכולות המבצע והתצפית שלה מעל ומתחת לקרקע, המערכת משיגה יעדי הצלחה במהלך הקרב".
מחברת "רובוטיכאן" לא התקבלה כל תגובה בנוגע לשימוש של ה"תרנגול" ברצועת עזה.
18/01/24 08:08
17.97% of the views
מאת IsraelDefense
דובר צבא ארה"ב הודיע בסוף השנה שעברה שכל טנקי אברמס שהובטחו לצבא אוקראינה סופקו לה Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115029 טנקי אברמס תוצרת ארה"ב שמסופקים לצבא אוקראינה מצויידים בשיריון ריאקטיבי. מדובר במערכת הגנה על רק"ם שכינויה RAT, תוצרת משותפת של החברה הבריטית BICKFORE AEROSPACE AND DEFENSE ויצרנית חגורת האריחים.
חומר הנפץ מתפוצץ בצורה כיוונית החוצה מהטנק ברגע שהוא נפגע מחימוש תוקף, וכך נמנעת פגיעה במרכב הטנק ובצריח.
WAR ZONE מדווח כי לא ברור כמה מ-31 טנקי אברמס שארה"ב הבטיחה לאוקראינה כבר מוגנים במערכת RAT.
דובר צבא ארה"ב הודיע בסוף השנה שעברה שכל טנקי אברמס שהובטחו לצבא אוקראינה סופקו לה.
18/01/24 10:41
15.63% of the views
מאת IsraelDefense
״הבוקר ביצעה פקיסטן סדרה של תקיפות צבאיות מדויקות ומתואמות במיוחד נגד מטרות טרור במחוז סיסטן-או-בלוצ'יסטן שבאיראן״, לשון ההודעה הרשמית של ממשלת פקיסטן https://x.com/DGPR_PAF/status/1705506320915533862?s=20 מסתבר שחיל האוויר הפקיסטני יודע לתקוף באיראן, כתגובה למתקפת טילים איראנית קודם לכן. בשלב זה, טרם ברור האם סבב המהלומות הסתיים או שאיראן תמשיך להסלים את המצב. ישנם גם דיווחים על מעורבות מדינות אחרות למניעת הסלמה בין הצדדים.
״הבוקר ביצעה פקיסטן סדרה של תקיפות צבאיות מדויקות ומתואמות במיוחד נגד מטרות טרור במחוז סיסטן-או-בלוצ'יסטן שבאיראן. במהלך המבצע המודיעיני נהרגו מספר מחבלים״, על פי פרסום רשמי של ממשלת פקיסטן.
״במהלך השנים האחרונות, במגעים שלנו עם איראן, פקיסטן שיתפה בעקביות את דאגותיה החמורות בנוגע למקלטים ולמקומות המקלט הבטוחים מהם נהנים טרוריסטים ממוצא פקיסטני המכנים עצמם סרמאצ'רים במרחבים הבלתי מנוהלים בתוך איראן. פקיסטן גם שיתפה מספר תיקים עם ראיות קונקרטיות לנוכחותם ולפעילותם של הטרוריסטים הללו.
״עם זאת, בגלל חוסר פעולה למרות דאגותינו החמורות, המשיכו סרמאצ'רים אלה לשפוך את דמם של פקיסטנים חפים מפשע ללא עונש. הפעולה הבוקר ננקטה לאור מודיעין אמין.
״פעולה זו היא ביטוי לנחישותה של פקיסטן להגן על ביטחונה הלאומי מפני כל האיומים. הביצוע המוצלח של המבצע המורכב ביותר הזה הוא גם עדות למקצועיות של הכוחות המזוינים של פקיסטן. פקיסטן תמשיך לנקוט בכל הצעדים הדרושים כדי לשמור על הבטיחות והביטחון של תושביה.
״פקיסטן מכבדת באופן מלא את הריבונות והשלמות הטריטוריאלית של הרפובליקה האסלאמית של איראן. המטרה היחידה של המעשה של היום הייתה חתירה אחר האינטרס הביטחוני והלאומי של פקיסטן עצמה, שהוא בעל חשיבות עליונה ואי אפשר להתפשר עליו.
״כחברה אחראית בקהילה הבינלאומית, פקיסטן מקיימת את העקרונות והמטרות של אמנת האו"ם, לרבות שלמות טריטוריאלית וריבונות של המדינות החברות. בהנחיית עקרונות אלה, ובמימוש הזכויות הלגיטימיות שלנו במסגרת המשפט הבינלאומי, פקיסטן לעולם לא תאפשר לערער על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית, בכל עילה או נסיבות.
״לתושבי פקיסטן יש כבוד וחיבה רבה לעם האיראני. תמיד שמנו דגש על דיאלוג ושיתוף פעולה בהתמודדות עם אתגרים משותפים לרבות איום הטרור ונמשיך להשתדל למצוא פתרונות משותפים.״
18/01/24 17:24
11.33% of the views
מאת IsraelDefense
ישראל ירתה לעצמה השבוע כמה כדורים ברגל, אך גם משדרת נחישות בלחימה בחאן יונס, ויש הישגים לכוחות בחאן יונס. בינתיים, האיראנים מחמשים ומפציצים
ישראל יצאה למערכה בעזה עם תוכנית מוקדמת שמוכרת היטב לממשלה. למעשה, תוכנית בת שבעה שלבים, שזהו שמה, לכיבוש רצועת עזה ומיטוט מרכזי השלטון בעיר עזה עצמה, קיימת מזה כמה שנים. נערכו עליה ישיבות בקבינט הרבה לפני המלחמה.
על פי התוכנית, ההשתלטות על מרכזי השלטון בעיר עזה, כחלק מהפעולה בצפון הרצועה, הייתה אמורה לקחת כמה שבועות. היא הבסיס לתוכנית שיצאה בסופו של דבר אל הפועל, בהתאמות שונות, והחלק הצבאי שלה התממש, פחות או יותר, על פי הציפיות. את המשך הפעולה הקרקעית של צה"ל אחרי כיבוש העיר עזה, כולנו מכירים, בדיעבד.
אך לפעולה הקרקעית אמור להיות המשך, שאינו קורה: הכרזה על מהלך לשיקום תמורת פירוז מוחלט של רצועת עזה. את הפירוז המלא לצד החזרת החטופים אפשר להתנות גם בעצם החזרתם של מיליון תושבי עזה לבתיהם בחלק הצפוני של הרצועה.
אמצעי לחץ נוסף יכול להיות סגירה הרמטית של רצועת עזה למעט אספקה של מזון וציוד המוניטארי, לאחר שהחמאס גלגל אלינו בתחילת המלחמה את האחריות לתושבי הרצועה, גם בשל הלחץ עלינו מצד ארצות הברית. בראש ובראשונה, נדרש לעצור את אספקת הדלקים לרצועה.
מי שאמור להניע את המהלך הוא הדרג המדיני, בראשות ראש הממשלה. לא שמענו על היעד הזה משום שישראל אינה מקדמת מהלך מדיני שיביא לסיום המערכה.
זהו הרקע להצהרה יוצאת הדופן של שר הביטחון יואב גלנט מול מצלמות בתחילת השבוע, לפיה "סופה של המערכה חייב להיות מעוגן במעשה מדיני. המחשבה המדינית היא המובילה את הצבאית. הנחתי תכנית לממשלה. חובתה לדון בנושא".
שר הביטחון לא אמר בפומבי מיהם הגורמים הבינלאומיים שאמורים לקחת את האחריות על רצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, לפי הצעתו. גם ראש הממשלה לא. למעשה, ישראל עדיין לא הציגה שום תכנית "ליום שאחרי".
לכאורה, השר גלנט אמר את המובן מאליו. כל קורס בסיסי בלימודים צבאיים מתחיל בקביעתו של הגנרל הפרוסי קרל פון קלאוזוביץ, לפיה המלחמה היא המשכה של המדיניות, ולהפך.
אך מעבר לשאלה מהו המהלך המדיני הנדרש, עצם עובדה ששר הביטחון העביר את המסר שלו לראש הממשלה וליתר חברי קבינט המלחמה דרך שידור בטלביזיה ולא במפגש פנים מול פנים, יש משמעות גדולה, שלילית.
כבר בתחילת המלחמה כתבתי בטור זה כי ראש הממשלה ושר הביטחון אינם מדברים ביניהם. מאז, המצב רק הלך והחמיר ובא לידי ביטוי אפילו בהסתלקות של גלנט מישיבת קבינט המלחמה במוצאי שבת בגלל שלא הותר לו להכניס אליו את עוזריו.
בסופו של דבר, גלנט השתתף בישיבה, אבל חשוב להבין כי היחסים הרעילים בצמרת הביטחונית שלנו אינם בגדר רכילות. הם גורם בחוסן הלאומי שלנו, לרעה. בכל הצמרת המדינית ביטחונית לא שוררת הרמוניה, אך במיוחד היחסים בין גלנט לנתניהו כבר מתחילים להזכיר את התיעוב ההדדי ביניהם בימים שקדמו לפיטורי גלנט על ידי נתניהו בחודש מרס בשנה שעברה, לפני שחזר בו.
היו השבוע עוד כמה סימנים מעוררי דאגה לגבי התנהלות הדרג הצבאי והמדיני. אחד מהם הוא הפארסה בנושא האספקה של תרופות לחטופים. הפרטים סביב הסאגה הזאת פורסמו בהרחבה.
מה שמדאיג במיוחד זה שלאחר לחימה כה ארוכה אנחנו עדיין מתעסקים בכמה ארגזי תרופות שאולי הגיעו לעזה ולא בהחזרת החטופים עצמם, ושישראל עדיין אינה נראית בעמדה להכתיב תנאים לחמאס. להפך. אם זה המצב, עדיין קשה לראות את החטופים עצמם חוזרים הבייתה. הטענה שהלחץ הצבאי הוא זה שיביא לשחרורם אינה מוכיחה את עצמה.
הסכנה: זולפיקאר
עוד נקודות שכדאי לשים אליהם לב השבוע קשורה להתגברות המתיחות ביחסים שבין ישראל לארצות הברית, וגם התנהלותה של ירדן, שהצטרפה כצד לתביעה כנגד ישראל בבית הדין לפשעי מלחמה בהאג.
מצד אחד, השלטון האשמי בירדן תלוי בנו לשרידותו. מצד שני, יש אתגרים לאחיזה הביטחונית של ישראל וירדן לאורך הגבול המשותף הארוך, שבו מפטרלים רק כוחות צבאיים מעטים.
המתיחות המדינית בין ישראל לירדן לא תשפר את המצב הביטחוני בגבול הזה. דווקא כאשר יש סימנים לכך שאיראן פועלת בצורה נמרצת כדי להבריח ליהודה ושומרון כמויות גדולות של כסף ואמצעי לחימה שיכולים להיות גם קטלניים במיוחד, כדי לחמם את השטח ולייצר זירה ביטחונית נוספת קשה לישראל, בנוסף ללחימה ברצועת עזה, ולמערכה שאינה שוככת בצפון.
ואכן, מעבר לפיגוע הדריסה ברעננה, שבוצע על ידי שוהים בלתי חוקיים מחברון, ניכרת עליה בהתראות לפיגועים גם בשטחי יהודה ושומרון עצמם. צה"ל והשב"כ פועלים מסביב לשעון כדי לעצור את הפיגועים שמתוכננים.
המבצעים המרכזיים של השבוע בגזרת יהודה ושומרון התמקדו בשכם ובטול כרם, כולל חיסולי חוליות מחבלים מהאוויר, שהפכו לדבר כמעט שגרתי, כמו בעזה.
לגבי הזירה הצפונית, הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי אמר השבוע, כי גדל הסיכון למלחמה כוללת מול חיזבאללה. בצדק. אנחנו כמעט שם. הירי הישיר לעבר כפר יובל, שבו נהרגו השבוע אם ובנה, ומצד שני, מתקפה ארטילרית ואווירית חסרת תקדים על יעדי חיזבאללה באזור ואדי סלוקי הזכור לרע מן התמרון הקרקעי במלחמת לבנון השנייה - יכולים להיות סימנים למלחמה רבתי ממשמשת ובאה. שני הצדדים עדיין אינם מעוניינים בכך, לפחות לא בעיתוי הנוכחי, אבל ציפיות עלולות להגשים את עצמן.
אגב, במקביל להברחות דרך גבול ירדן, איראן מאיצה גם את חימוש חיזבאללה לקראת מלחמה כוללת אפשרית מול ישראל. במיוחד צריך לשים לב לחשש מפני כך שחיזבאללה יצטייד בטיל "זולפיקאר", פאר תעשיית הנשק האיראנית.
יש לו טווח של 700 קילומטרים, ראש קרב במשקל חצי טון, ומנגנון הכוונה שיכול להוביל אותו למטרה בדיוק של כ-60 מטר. אם יופיע בזירה, החיזבאללה כנראה ינסה לשגר אותו תוך כדי ירי מקביל של אלפי רקטות "טיפשות", כדי להקשות על היירוט מצד מערכות ההגנה הישראליות.
"מלחמה ב-720 מעלות"
בלחימה ברצועת עזה עיקר המאמץ עדיין קשור להרס תשתית המנהרות האינסופית מתחת לפני הרצועה.
כיוון שייקח שנים להרוס כל מטר במנהרות, אם בכלל, ההתמקדות הייתה השבוע במנהרות מתחת לעיר חאן יונס. הניתוק בין שני חלקי הרצועה הכרחי כדי ליצור מצב חדש, בזמן שאוגדה 99 מבתרת את הרצועה בין צפון לדרום, על בסיס קו נחל עזה.
בחלק הצפוני של הרצועה, שם עבר צה"ל ל"שלב ג'" של המלחמה, פעלו השבוע כוחות דלילים יחסית, דבר שאפשר לאנשי חמאס לצאת בצורה הפגנתית מתוך המנהרות בחלק מן המקומות וגם לשגר מטח רקטות חריג בגודלו לעבר נתיבות. ככלל, החמאס מנסה לשקם את פעילותם של 12 גדודים שלכאורה פורקו על ידי צה"ל בצפון הרצועה.
גם מדרום לקו נחל עזה יש 12 גדודים, בשלוש חטיבות. צה"ל הצליח עד כה לפגוע קשות בחמישה גדודים מתוכם, באזור מחנות המרכז וחאן יונס, אך שבעה גדודים עדיין לא נפגעו באופן משמעותי מאוד.
ארבעה מהם נמצאים באזור מרחב רפיח שכלל לא "טופל", ועדיין לא הוחלט לגביו על פתרון קבע שינתק את רצועת עזה משטח מצרים, במנהרות שמתחת לציר "פילדלפי".
עד שיוחלט לגבי רפיח, עיקר המאמץ מתמקד בעיר חאן יונס, שמתחתיה אולי נמצאים עדיין בכירי החמאס וחלק ניכר מן החטופים.
הפשיטה של צוות הקרב של חטיבת גבעתי על מוצב השוהדא ביום רביעי, במרחב הדרומי ביותר של חאן יונס, שהוא גם האזור הדרומי ביותר שאליו הגיע צה"ל עד כה, יכולה להמחיש את אופי הלחימה בשלב הזה: לוחמי צוות הקרב פשטו על המוצב ששייך לגדוד הדרומי של חטיבת חאן יונס.
זאת, תוך כדי ירי טנקים מסיבי, ולאחר אש כבדה של חיל התותחנים וחיל האוויר. חילופי האש מנשק קל היו כבדים גם כן. השטח הפתוח באזור הזה נרחב, המבנים לא גבוהים. הדחפור הממוגן, הדי-9, מלך הקרב של צה"ל ברצועת עזה במלחמה הזאת, הרס קיר אחרי קיר כדי לאפשר את התקדמות הכוחות הלוחמים, בזמן שאנשי החבלה של ההנדסה עשו את שלהם.
בקרב ב"שוהדא" חוסלו בסופו של דבר עשרות מחבלים. למרבה הצער, גם צה"ל ממשיך מידי פעם בהודעות על נפגעים, שנפתחות ב"הותר לפרסום".
גם לחימתה העיקשת של חטיבה 4, בלב חאן יונס, יכולה ללמד על האתגר במתכונתו הנוכחית: החטיבה פועלת תחת אוגדה 98 שקיבלה את המשימה לכבוש את חאן יונס לאחר ההפוגה שבה הוחזרו החטופים.
זוהי חטיבת השריון היחידה במילואים שמבוססת על טנקי מרכבה סימן 4, אך צה"ל פועל בצוותי קרב שמערבים בין חי"ר, שריון הנדסה מרמת החטיבה ועד רמת הגדוד. לכן לצד שריונרים פועלים גדודים של חירניקים שמבוססים על אנשי צנחנים ונח"ל בעברם.
הלחימה מתנהלת ב720 מעלות, אומרים לי המפקדים. זהו אתגר ששום צבא לא נתקל בו קודם לכן בעולם. האויב יכול להגיח לפתע גם משטח שאותו עברת כבר, ולכן צריך להיות ערני לכל מה שקורה גם מאחור, ולא רק מלפנים.
הלחימה מול מבנים בגובה מתנהלת במקביל למאמץ העצום מתחת לפני הקרקע. שם עדיין רב הנסתר על הגלוי. צה"ל אינו חושף את כל השיטות שבו הוא פועל כנגד החמאס במנהרות, אם כי אפשר להגיד שפותחו טכנולוגיות הן לגילוי המנהרות עצמם והן להריסתן.
ניתן להגיד גם את זה: צה"ל אינו משתמש בגזים רעילים במנהרות, בגלל שהדבר אסור לפי האמנות הבינלאומיות. שימוש בגז עלה כהשערה בגלל מותם של חטופים בתוך המנהרות, לאחר שנחשף שאין עליהם סימני ירי או פגיעה פיסית אחרת.
"שם המשחק הוא להפיק את הלקחים הכי מהר", סבורים בצה"ל. החמאס לומד את לקחיו מהעימותים מול צה"ל אחרי כל קרב. בצה"ל מרכז את הפקת הלקחים ברמה הכללית תא"ל גיא חזות, שהוחזר לשם כך מתפקידו כנספח בסינגפור.
במקביל, לכל אוגדה וחטיבה יש את צוות הפקת הלקחים שלה. המפקדים משקיעים בכך זמן רב, וחלק מן הלקחים מועברים בזמן אמת אפילו בקבוצות מסרים מיידים בטלפון הסלולארי המוצפן של הצבא. גם לכל חיל יש את הדרך שלו להפיק לקחים רבים ככל האפשר.
אגב, אחד הלקחים הפתיעים של השריון זו העובדה שלא רק מערכת "מעיל רוח" האקטיבית, אלא גם ה"הגנה הריאקטיבית", המבוססת על מאות פצצונות המקיפות את מעטפת הטנק, יעילים מאוד להגנה כנגד איום הנ"ט של חמאס.
במקרה שיש פגיעה בטנקים היא בדרך כלל קלה. אפשר לראות זאת במשטח לטיפול בטנקים ליד כיסופים מול רצועת עזה: טנקים שנפגעים מירי נ"ט מטופלים שם בזה אחרי זה ומוחזרים ללחימה, לעיתים בתוך שעות ספורות.
המילואימניקים של חטיבה 4 משרתים ברציפות מאז 7 באוקטובר, דבר שמעלה ביתר שאת את סוגיית השחיקה בצה"ל לאור התארכות המלחמה. הצורך לרענן הוא חלק מהסיבה שצה"ל דילל השבוע את כוחותיו באזור מחנות המרכז והוציא משם את אוגדה 36. האוגדה ובה חטיבת גולני, שספגה כמעט 100 הרוגים מאז שמחת תורה המר, תיערך עתה לקראת המשימה הבאה, שיכולה להיות גם בצפון .
איך מביאים לפריצת דרך שתזרז את השגת יעדי המלחמה ברצועת עזה?
לקראת סוף השבוע ביקשתי לשוחח עם ח"כ אביגדור ליברמן, לשמוע לדעתו. ברור לי מצד אחד, ליברמן אינו יכול להיות "אובייקטיבי" כדמות פוליטית מרכזית (ליברמן עדיין מוכן להצטרף לממשלה, לתקופתה מלחמה בלבד, אם יהיה בקבינט המלחמה ולא בקבינט המורחב).
מצד שני הוא היה שר ביטחון במשך שנתיים וחצי, ולזכותו תמיד ייזכר שהתריע מפני ההשלכות ארוכות הטווח של ה"סדרה" מול החמאס, כאשר פרש מתפקידו ב-14 בנובמבר 2018. ליברמן רחוק מלהיות אופטימי, השבוע. למעשה, הוא פסימי מאוד.
"אין לממשלה שום יכולת לייצר תמונת סיום", טוען ליברמן. "לא בעזה, לא בצפון, לא מול הח'ותים. שום דבר לא יוכל לקרות בכוחות שמרכיבים כרגע את הקבינט. לא יהיה מהלך מדיני לסיום המלחמה, שיסכן את שלמות הקואליציה שנמצאת מעל לכל, והסעודים לא ייכנסו לשום מהלך של ה"יום שאחרי" מבלי שיכלול את הפלשתינים.
״במצב הנוכחי, הממשלה לא יכולה להעביר אפילו החלטה אפילו על פיילוט לכניסת פועלים מיהודה ושומרון. נוסף לכל, ראש הממשלה נלחץ גם על ידי ארצות הברית. להערכתי, שום דבר משמעותי לא ישתנה במצב עד שהמחנה הממלכתי לא יפרשו מהממשלה. כשיפרשו, יתחיל כדור השלג שיביא לשינוי".
להארות והתייחסות אנא היו איתי בקשר אישי גם בטוויטר ובלינקאדין. עמיר רפפורט
18/01/24 11:25
8.59% of the views
מאת IsraelDefense
מושל המחוז אמר שבשלב זה אין מידע אם כל עובדי המפעל נהרגו ושחוקרים מטעם הרשויות הגיעו לאתר כדי לחקור מאת Roi Boshi - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16923355 סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום (18/01/2024) לפנות בוקר, שאתמול בשעות אחר הצהריים התרחש פיצןץ במפעל זיקוקין די-נור במחוז Suphan Buri, כ-120 ק"מ צפונית לבנגקוק הבירה. סיבת הפיצוץ אינה ידועה בשלב זה.
מהמשטרה המקומית נמסר, שמחקירה ראשונית עולה כי מניין ההרוגים עומד על 20, ורבים נפצעו.
מושל המחוז אמר, שבשלב זה אין מידע אם כל עובדי המפעל נהרגו, ושחוקרים מטעם הרשויות הגיעו לאתר כדי לחקור.
ראש הממשלה Srettha Thavisin תודרכה על הפיצוץ, בעת ששהתה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שווייץ וקראה לבצע חקירה מהירה. היא הורתה לבדוק, אםהמפעל פעל כחוק ואם הפיצוץ נגרם כתוצאה מרשלנות. ממשרדה נמסר, שיש לאכוף את החוק במלוא העוצמה מכיוון שיש הרוגים ופצועים חפים מפשע.
תאונות זיקוקין אינן נדירות בתאילנד: בראשית חודש אוגוסט 2023 דווחו שני אירועים. באחד נפצעו מספר בני אדם בפיצוץ של זיקוקין דינור בעיר הצפונית צ'יאנג מאי, ובשני באותו שבוע ממש אירע מקרה נוסף ובו לפחות 12 בני אדם נהרגו ו-121 נפצעו בפיצוץ מחסן זיקוקין בדרום תאילנד.
שלושה מההרוגים היו ילדים, בהם בן ארבע ובת שמונה חודשים. האירוע הפך את המחסן וסביבתו לעיי חורבות, ולמעלה ממאה בתים ניזוקו מהפיצוץ.
מאמרים קודמים שלי כאן בנושא זיקוקין די-נור
חשבתם, שזיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 הם חומרי נפץ מאושרים? תחשבו שוב
פיצוץ במפעל זיקוקין די-נור בסלובניה הביא למותו של עובד
הערות ושאלות לתיקון אכרזת חומרי נפץ שפורסם להערות הציבור
הסורים על הגדר?
פרשנות | רציתם משילות? תיקון אכרזת חומרי נפץ - מעט מידי ואינו צפוי לשנות כלום
לקראת יום העצמאות: תאונות זיקוקין מסביב לעולם
הפתעות בנהלי משטרה הקשורים לנפיצים: אנשי קשר שנפטרו, אי תאימות לחקיקה וצו שבוטל לפני 22 שנים
זיקוקין די-נור לא חוקיים הפכו ל׳מכת מדינה׳ לא רק בישראל, אלא בכל העולם
שימוש באמצעים פירוטכניים באצטדיוני כדורגל: סקירה עולמית
ארה״ב חוגגת עצמאות: כ-75% מכלל הפציעות הקשורות לזיקוקין בארה"ב בשנה שעברה התרחשו בסמוך לארבעה ביולי
סקוטלנד: חוק הזיקוקין והפירוטכניקה החדש נכנס לתוקף
12 הרוגים בפיצוץ מחסן זיקוקין דינור בדרום תאילנד
פרשנות | העדר הפיקוח והאכיפה על שימוש בזיקוקי דינור ממשיך
הליך חקיקה בכנסת המגדיר זיקוקי די-נור מסוג 2 כחומר נפץ - נסמך על הפנייה שגויה למקור
המידע מתוך פרסומים, שהופיעו בקבוצת ה-LinkedIn שאני מנהל Fireworks and Pyrotechnics OSH.
18/01/24 08:13
8.2% of the views
מאת IsraelDefense
דובר החות'ים מוחמד עבדול סלאם הגיב ואמר שהצעד האמריקני לא ישפיע על פעילות הארגון REUTERS/Khaled Abdullah ממשלת ארה"ב החזירה את החות'ים לרשימת הטרור, ופירוש הדבר הטלת סנקציות שמטרתן לנתק את החות'ים ממקורות מימון וקניית נשק.
רישמית הוחזרו החות'ים לרשימת SDGT , "טרוריסט עולמי מיוחד". היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן הסביר לסוכנות רויטרס כי מדובר באמצעי חשוב כדי למנוע סיוע פיננסי מהארגון ולדרוש מחבריו נטילת אחריות למעשיהם.
סאליבן הוסיף כי אם החות'ים יפסיקו לתקוף אניות בים סוף, ארה"ב מיד תבטל את הצעד שננקט אתמול.
הממשל גם פרסם צעדים שנועדו למנוע פגיעה בתושבי תימן בגלל הסנקציות נגד החות'ים, ומדובר באספקת מזון וסיוע הומניטרי.
דובר החות'ים מוחמד עבדול סלאם הגיב ואמר שהצעד האמריקני לא ישפיע על פעילות הארגון, שמיועדת לפגוע באניות ישראליות או כאלו שמפליגות לישראל.
18/01/24 08:33
7.81% of the views
מאת IsraelDefense
מערכת ה-IHSS הנה מערכת לבישה, המאפשרת לחיילים להישאר ניידים בעודם רוכשים, משתפים ומשתמשים במידע חיוני בשדה הקרב U.S. Army photo by Sgt. Paul Won אלביט מערכות אמריקה תייצר אב-טיפוס למערכת חיישנים משולבת נישאת על קסדת-ראש (IHSS) עבור יחידות חי״ר בצבא ארה"ב.
החברה הודיעה כי קיבלה את החוזה הזה מהקונסורציום לחיישנים, תקשורת ואלקטרוניקה (SCEC) המנוהל על ידי תאגיד SOSSEC.
מערכת ה-IHSS של אלביט אמריקה הנה מערכת לבישה, המאפשרת לחיילים להישאר ניידים בעודם רוכשים, משתפים ומשתמשים במידע חיוני בשדה הקרב. המערכת משלבת מגוון של חיישנים לתוך תצוגת-ראש קלת-משקל המספקת מודעות מבצעית חסרת-תקדים. אב-הטיפוס של אלביט עבר 3 שלבי פיתוח אב-טיפוס במשך תקופה של 72 חודשים.
בכוונת אלביט אמריקה לפתח ולהביא לבשלות מסך נישא קסדת-ראש עם טכנולוגיית הדמיה מעולה ומציאות רבודה במהלך שש השנים הבאות במסגרת חוזה זה. במהלך התהליך, החברה עובדת ישירות עם חיילים כדי לאסוף משובים רבים שהינם קריטיים לפיתוח ומאפשרות למוצר להתפתח במהירות, תוך שילוב המשובים מהחיילים.
החברה מספרת כי מערכת ה-IHSS היא רק מערכת אחת שהחברה מפתחת עבור חיילי העתיד. אלביט כרגע מפתחת מספר עזרי קבלת-החלטות מתוחכמים, מערכות תצוגה בכדי לעזור ליחידות פורקות בסביבות עירוניות, תת-קרקעיות ובאזורים מאתגרים אחרים.