The headlines that made most buzz on this page
01/07/19 15:43
27.08% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"העידן הדיגיטלי הוא משהו שאנו ניצבים בפתחו. הטרנספורמציה הדיגיטלית היא כבר לא שאלה של 'האם' – אלא 'מתי'. זה כבר לא 'אולי' – אלא כורח. כיום, לא רק המנמ"רים מבינים זאת, אלא גם המנכ"לים. כך, בסקר שערכנו בקרב בכירי המשק הישראלי, עלה כי 77% מהם מאמינים כי עליהם להאיץ את הכנסת הטרנספורמציה הדיגיטלית לארגונים שלהם", כך אמר ליאור פוני, מנכ"ל דל טכנולוגיות ישראל.
פוני דיבר בפתח Dell Technologies Forum בישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות יותר מ-1,500 איש, לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
"לפני שנתיים", אמר פוני, "התחלנו לדבר על הצורך במימוש השינוי הדיגיטלי וציינו כי יפה שעה אחת קודם. כיום אנו חוזרים על המסר, ועל הצורך בטרנספורמציה דיגיטלית אמיתית. אנו רואים התקדמות משמעותית בתחום - בחלק מהארגונים עצם ההחלטה על כך, היא לכשעצמה מהווה פריצת דרך".
"כדי להצליח במסע", אמר פוני, "כל ארגון נדרש לשותף שיכוון, ייעץ יבין את צרכיו ויידע לבחור את הטכנולוגיות הנדרשות להטמעה ולאחר מכן להטמיע אותן. אנו מציעים מכלול שלם, תחת קורת גג אחת, עם ידע, ניסיון ופתרונות, לטובת יישום מוצלח של המסע הדיגיטלי".
"כל מנהל צריך לחשוב טכנולוגית"
"הדיגיטציה", ציין פוני, "חייבת להיות מרכיב מרכזי בכל ארגון השואף לשגשג ולהצליח. המנמ"ר נדרש לבנות את האיזון בין ציפיות ההנהלה, מגבלות התקציב הקיים ותכנון ה-IT החדש. בדרך זו ניתן לבנות מצע עם כישרון וחדשנות. כל חברה כיום היא חברת IT, כל מנהל צריך לחשוב טכנולוגית. אנו מתחברים למטרות העסקיות של הארגון. על פי גרטנר, 84% מהמנמ"רים הבכירים בעולם אחראים גם להיבטים עסקיים. מנגד, כל מנהל הוא גם מנמ"ר. כל הצוותים נדרשים לפעול במשותף, למימוש המסע הדיגיטלי – מנהל הכספים, השיווק, הפיתוח העסקי, הטכנולוגיות והמנכ"ל, ולבנות תהליך שקוף של הטמעת טכנולוגיה המובילה לצמיחה עסקית".
לפני שלוש שנים, סיכם פוני, "בעקבות המיזוג בין דל ל-EMC, הפכנו לחברה הטכנולוגית הגדולה בעולם. אנו מחויבים לבנות עולם טוב יותר, בהתאם לחזון מייסד החברה, מייקל דל. בארץ, מאז המיזוג, חווינו גידול של עשרות אחוזים בהיקף הפעילות שלנו".
01/07/19 13:08
10.42% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"ל ומייסד אמזון, ג'ף בזוס, וזוגתו מזה יותר מ-25 שנים, מקנזי, הגיעו להסכמה על החלוקה הפיננסית של נכסיהם לקראת גירושיהם. הסיכום ביניהם אינו רק הסכם הגירושין היקר בעולם עד כה, אלא בפשטות אחת מהעברות ההון הגדולות ביותר בהיסטוריה, וזו צפויה להתרחש ממש בימים הקרובים - נתח של 4% ממניות ענקית הקמעונות אונליין בשווי של 38 מיליארד דולר יעבור אל מקנזי, אחרי שהוחלט שזה יהיה חלקה בהונו של האיש העשיר בעולם, בעלה-כמעט-לשעבר.
זמן קצר אחרי שבינואר האחרון בישרו בני הזוג בזוס על פרידה ידידותית לכאורה, נחשפה הסיבה האמיתית לגירושים - רומן של מנכ"ל אמזון עם המגישה והשחקנית האמריקנית לורן סנצ'ז, שהתגלה באופן מטלטל ואכזרי.
כעת קרב הסוף של הפרשייה עם ההסכם המסקרן והדרמטי, ובמקביל גם ההוגן במיוחד מצד הרעיה, שעליו מבשרת התקשורת.
"אלו גירושי גודזילה", אמר פיטר וולצר, נשיא האקדמיה האמריקנית לעורכי דין לענייני משפחה, והמייסד השותף של פירמת עורכי הדין וולצר מלצ'ר. "שום דבר לא מתקרב לזה בגלל כמות העושר שמתחלקת פה", הסביר.
הסכם הגירושין היקר בעולם
ובאמת, עד היום לא נראו עוד גירושים כה יקרים. שווי גירושי בני הזוג בזוס עקף את השיא שקבע ב-2014 הסכם הגירושין ה"שמן" ביותר בהיסטוריה - גירושי האוליגרך הרוסי דימיטרי ריבולובלב ואשתו אלנה אחרי 24 שנות נישואים. במסגרת ההסכם ביניהם שילם הבעל לאישה 4.5 מיליארד דולרים - שהיוו מחצית מהונו.
כתוצאה מכללים של ה-SEC האמריקני, המחייבים לחשוף שינויים באחזקות, החודש עתיד להתפרסם גילוי רגולטורי המפרט את השינוי בבעלות על ההון, וזה יספק הצצה נדירה לתוך הגירושים היקרים בעולם, שגם לאחריהם יוות ג'ף בזוס, בן ה-55 - האיש שמוביל את אחת מחברות הטכנולוגיה השוות והמצליחות בעולם - בעל התואר "האיש העשיר בתבל", בין היתר בזכות מניות אמזון שבבעלותו ויתר נכסיו - כולל הבעלות על ה-וושינגטון פוסט וחברת חקר החלל בלו אורג'ין - ששוויים עומד כעת על 118 מיליארד דולרים, כך לפי מדד המיליארדרים של בלומברג. התואר הזה נשמע הגיוני, בהתחשב בכך שאמזון המשגשגת דיווחה על הכנסות של 233 מיליארד דולר אשתקד.
הגזרה הטכנולוגית כבר ידעה גירושים מפורסמים בעבר - לארי אליסון מאורקל נחשב למתגרש סדרתי, אבל הצליח למרות זאת לשמור על אחזקותיו ביצרנית התוכנה; הונו של המייסד השותף של גוגל, סרגיי ברין, נשאר גם הוא ללא שינוי לאחר שהוא ו-אן וויצ'יצקי התגרשו ב-2015.
מקנזי התחייבה: חצי מ-38 המיליארדים יתרמו לצדקה
במקרה של הבזוסים המקרה שונה, גם בגלל הבגידה המגה-מתוקשרת וכואבת, אבל בעיקר משום שמקנזי פשוט הייתה שם לצד ג'ף כשהגה את הרעיון לייסד חנות ספרים אונליין, ולאורך כל הזמן שבו אמזון גדלה והפכה למפלצת ההכנסות שהיא, כך שהם פשוט עשו את ההון העצום הזה יחד. אגב, מקנזי "מסתפקת" ב-38 מיליארד הדולרים על אף החוק הקיים במדינה שבה השניים מתגוררים, שקובע שבני זוג נשואים אמורים לחלוק ביניהם חצי-חצי את הונם בעת פרידה.
מה עתידה מקנזי בזוס בת ה-49 - שהופכת כעת לאישה הרביעית בעושה בתבל - לעשות עם הונה האדיר? באופן חסר תקדים ולא יאמן למדי, הגברת בזוס הודיעה כבר במאי כי בכוונתה לתרום מחצית מהונה לצדקה. מחווה נדירה ביותר של רוחב לב ועשייה למען העולם.
מקנזי, שהיא סופרת וכן מייסדת ארגון נגד בריונות בשם Bystander Revolution, אמרה בשבוע שעבר כי יש לה "סכום לא פרופורציונלי של כסף לחלוק", והבטיחה לעבוד קשה בכדי לתת את ההון הרב לצדקה "עד שהכספת תישאר ריקה", כך על פי דיווח של הגרדיאן. את ההצהרה על כך היא פרסמה במכתב ל-Giving Pledge, יוזמה פילנתרופית שנוצרה על ידי המשקיע וורן באפט ומייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, במטרה לעודד את האנשים העשירים בעולם להתחייב לתת לפחות מחצית מכספם לצדקה.
לעומת מקנזי, באפט וגייטס - ג'ף בזוס אינו ידוע כנדבן גדול. עד היום הוא העביר רק 2 מיליארד דולר, שהם פחות מ-2% מעושרו, לקרן Bezos Day One Fund בכדי לעזור לטפל בתופעת ההומלסיות ולשפר את החינוך לילדים במשפחות בעלות הכנסה נמוכה.
01/07/19 13:49
8.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פוסטים של מכירת שמלות כלה בפייסבוק ובאינסטגרם של חנות למכירת שמלות כלה חשפו כי בעל החנות העלים מיסים והסגירו את מעשיו לרשויות המס.
במסגרת מבצע שערך פקיד שומה תל אביב 3 בנושא, כאשר הגיעו המבקרים לחנות הם בדקו בספרי העסק ומצאו כי ארבע מכירות שונות של שמלות כלה לא נרשמו בספרים.
במס הכנסה אמרו כי לשאלתם מדוע לא נרשמו מכירות אלו, ענה בעל העסק כי "היה לי הרבה לחץ ולא יכולתי גם לעצב , גם לתפור ,וגם לרשום".
[caption id="attachment_282751" align="alignnone" width="600"] פייסבוק. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
במבצע ביקורות שערך פקיד השומה בעסקים בענפי המסחר ומתן השירותים בתל אביב יפו נמצא כי מתוך 70 בתי עסק שנבדקו רק 6 לא רשמו הכנסות כדין. למבצע קדמו תצפיות וקניות ביקורת סמויות.
ברשות המיסים אמרו כי מבצע ביקורת זה, נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור. זאת, במסגרת המדיניות של הגברת פעילות האכיפה לשיפור ולשימור יכולת ההרתעה, הרחבת המודיעין, בין היתר על ידי עריכת מבצעי שטח, שמטרתם להביא לדיווחי אמת ולגביית מס אמת ובכך להגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.
01/07/19 11:20
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט ישראל הודיעה הבוקר (ב') כי מינתה את רונית אטד לתפקיד מנכ"לית החברה במקום שלי לנצמן, שהודיעה לפני כחודש על פרישתה מהתפקיד. אטד תיכנס לתפקיד באוקטובר ותוביל במסגרתו את הזרוע העסקית של החברה, שמקדמת את המוצרים הבולטים שלה לארגונים, בהם Office 365 והענן Azure. זאת, לצד אסף רפפורט, שמשמש כמנכ"ל המחקר והפיתוח שלה בארץ.
אטד מצטרפת למיקרוסופט ישראל לאחר ששימשה בשנתיים האחרונות כמנכ"לית אלעד מערכות, אחת מחברות התוכנה הגדולות בארץ, שמונה כ-1,000 עובדים. כחלק מתפקידה באלעד היא הובילה להרחבת ההפצה של אחד ממוצרי הדגל של החברה - SimpleChat, שהינו פתרון רב ערוצי לתמיכה בלקוחות. תחת ניהולה, החברה אף רכשה בספטמבר האחרון את פישה, חברה ישראלית שעוסקת בעולם האי קומרס.
לאטד ניסיון של 20 שנים בניהול מערכות IT מורכבות וגדולות, וכן ידע וניסיון בהובלת תהליכים עסקיים, הטמעת טכנולוגיות חדשניות ורכישות. לפני שהצטרפה לאלעד היא כיהנה כסמנכ"לית בכירה במגוון תפקידי ניהול ומכירות באמדוקס - תחילה בארצות הברית, בחטיבת AT&T, במשך 12 שנים, ועם חזרתה לארץ כסמנכ"לית בחטיבה העסקית של החברה. במסגרת תפקיד זה היא לקחה חלק ברכישת קומברס ושילובה באמדוקס.
ההשכלה האקדמית של אטד כוללת תארים ראשון ושני בהנדסת תעשייה וניהול מאוניברסיטת בן גוריון. בנוסף, היא בוגרת מסלול המצוינות בניהול באמדוקס וחברה בארגון YPO העולמי.
מיקרוסופט ישראל מתמקדת בטכנולוגיות ובפתרונות ענן המבוססים על שלושת העננים של החברה - Azure, Office 365 ו-Dynamics 365. הענן של הענקית מרדמונד אמנם הולך וצובר תאוצה בארגונים בישראל, אך החברה נתקלת בתחרות קשה מצד המתחרות הפופולריות לא פחות, ובמרכזן AWS וגוגל.
01/07/19 15:46
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחרי שהתכוננו למסע, עברנו את רובו וחטפנו מחלת גבהים, הגענו בבוקרו של יום ו' האחרון לשיא: החלק המסיים של הטיפוס על האלברוס, ההר הגבוה ביותר באירופה. ההגעה אל הפסגה.
[caption id="attachment_294222" align="alignnone" width="600"] בדרך כלל, אנשים מתעוררים אחרי עלות השחר. טל, אלון ושאר החבורה התעוררה באותו הבוקר הרבה לפני כן[/caption]
בהתאם לתכניות ולחלון הזמנים הצר, הטיפוס החל עוד לפני עלות השחר - ב-03:00. לכן, השכמנו ב-01:00. לקחנו את כל הציודים אתנו ואחרי ארוחת בוקר קלה, הגענו למקום היעד. לחלק הזה של הטיפוס התלוו אלינו עוד שני מדריכים, בנוסף למישקה.
את הטיפוס התחלנו מסלעי פסחוב, בגובה של 4,700 מטרים, כשנוסף על זה שחשוך, הטמפרטורה עמדה על מינוס 15 מעלות, עם רוח מורגשת. טיפסנו בעקומת עלייה חדה ואצבעות יד שמאל שלי בערו מכאב, על אף שלבשתי כפפה בתוך כפפה. הזזתי את היד שוב ושוב, כדי שלא תקפא.
[caption id="attachment_294223" align="alignnone" width="600"] הקור - כלבים, ואתו באו הכוויות[/caption]
א-פרופו קיפאון, כאן המקום לספר על טעות שעשינו: השתמשנו ב-"שלוקר מים" - שקית מים בתרמיל עם צינורית שמגיעה עד לאזור הפנים. לכאורה מים זמינים, ברם, בקור ששרר במעלה ההר הצינורית עם המים קפאה ואתה גם הזמינות שלהם. מה ששכחנו לעשות הוא בטרם היציאה לנשוף לתוך הצינורית, כך שלא ייוותרו בה מים. מזל שסחבנו אתנו גם בקבוקי מים, שהצילו את המצב.
המשכנו בטיפוס בעלייה החדה במשך שעתיים, עד שהשמש החלה להפציע, ואז קרו שני דברים נפלאים: נגלה לנו הנוף, רכס הרי הקווקז במלוא תפארתו, מואר בצבעי אש מדהימים, והטמפרטורה עלתה מעט - ואתה מצב הרוח.
[caption id="attachment_294225" align="alignnone" width="600"] עולה עולה[/caption]
אחרי שלוש שעות וחצי של טיפוס בשיפוע חד הגענו לעלייה מתונה יותר ובחלוף עוד חצי שעה - לאוכף שבין שתי הכיפות. בשלב הזה היינו בגובה של 5,350 מטרים - קרוב, אבל מסתבר שהקרוב הזה מאוד רחוק לכמה אנשים, או לפחות לבחור היפני שהיה חלק מהמשלחת. ראינו את המדריך של הקבוצה השנייה רץ למטה בטירוף כשהוא קשור בחבל ליפני ולבחור נוסף. המדריכים זיהו בתוך שנייה את הבלבול וחוסר השליטה שלהם - אפשר לקרוא לזה שיכרון הגבהים - ופעלו מהר ובהחלטיות. לשני נדרשי הטיפול מהקבוצה השנייה הצטרף חוסיין האיראני, מהקבוצה שלנו.
השארנו את תיקי הגב באוכף, לקחנו רק מים וקצת פירות יבשים ונערכנו לחלק האחרון באמת של הטיפוס. היינו על הכיפה המערבית וכדי להגיע לפסגה, עלינו בשיפוע הכי חד במסע, ובאיטיות רבה. גם התנאים היו בעוכרינו - היה קשה לנשום, כולל למנוסים יותר שבינינו (טל ואני היינו ה-"ירוקים" היחידים בקבוצה), ובחלקים מסוימים אף נקשרנו לחבל האבטחה.
[caption id="attachment_294227" align="alignnone" width="600"] פסגת האלברוס[/caption]
אחרי חמש שעות כבר היינו בגובה של 5,400 מטרים. ראינו חוזרות מולנו קבוצות שכבר הגיעו לפסגה והן מעודדות אותנו, באחוות מטפסים נעימה וחמימה. המשכנו שעה נוספת בטיפוס על צלע ההר צפונה, ואז ניתקנו את חבלי האבטחה ופנינו בחדות מערבה. אחרי עוד קטע קצרצר של עלייה ראינו את פסגת האלברוס במלוא הדרה בפעם הראשונה. ההתרגשות הייתה מטורפת, וכנראה שהתעצמה בגלל השפעת הגובה. במהלך 20 הדקות הבאות אלון נחנק מדמעות כמה פעמים.
רצינו לרוץ אל פסגת הפסגה, אבל בקושי זזנו. במקום זה, הלכנו בהליכה איטית, תוך ששמענו אחרים צוהלים שם למעלה. אחרי שסיימנו את 20 המטרים האחרונים התחבקנו, והצטרף אלינו מישקה, המדריך, שאמר: "איחוליי, עשיתם את זה!", ושלושתנו צעקנו: "בוקר טוב, אירופה".
אחרי ההתרגשות וכמובן הצילומים, התפנינו לירידה, שהתגלתה כעסק לא פשוט בפני עצמו, במיוחד בהתחשב בעובדה שהרגליים שלנו היו עייפות מהטיפוס הרב והקשה. בגובה של 5,100 מטרים נפרדתי מהמשלחת, שעלתה על חתול שלג בדרכה למטה, והחלטתי להמשיך את הירידה לבד. לקיים את חלקי בתכנון שלי ושל חוסיין האיראני, שכפי שאתם מבינים מהכתוב קודם לא יכול היה לקיים את חלקו.
[caption id="attachment_294229" align="alignnone" width="600"] צילום אחרון וירידה[/caption]
כך הגענו למטה. ההתרגשות, החוויה, ההרגשה המצוינת - כולן היו שם עוד זמן רב. טיפוס כל כך אינטנסיבי על הר כל כך גבוה הוא דבר שלא שוכחים לשנים, שלא לדבר על שעות.
המסקנה מהמסע הזה היא, כמו המשפט הידוע, שאין הר שהוא גבוה מדי. מי שמוכן לתנאים קשים ומאמץ מטורף יקבל כאן חוויית חיים שהוא לא ישכח לעולם.
צילומים: מישה קורטקין.
01/07/19 16:43
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"ניהול קבוצות עובדים גדולות, העוסקים בביצוע משימות מורכבות ולא הומוגניות - זו משימה מאתגרת. פערי הגילאים, ההשכלה והסטנדרטים בין העובדים, והעובדה שחלק ניכר מהם הם צעירים, עם דרישות וציפיות שונות, מוסיף לאתגר ממד נוסף. חלק מהמענה לרתימת כלל העובדים למשימות הרבות – הוא הכנסת היבטים של מישחוק, גיימיפיקציה", אמר עומר דרור, מנהל V-NESS , חטיבת הבדיקות של נס.
דרור דיבר בפתח אירוע לקוחות שערכה החברה ביום ה' האחרון ל-80 סמנכ"לי פיתוח, בדיקות ומנמ"רים בכירים. המפגש נערך במרינה בהרצליה ודן בהטמעת מישחוק בתהליכי בדיקות.
"כיום", אמר דרור, "יש לארגונים קבוצות גדולות, העוסקות במגוון רחב של משימות מורכבות, עם הרבה מאוד אינטראקציות בין החברים בקבוצה ומול קבוצות חיצוניות, כגון הפיתוח, האפיון, והמשתמשים. כל אחד מהבודקים נדרש לטפל בו זמנית במספר נושאים גדול, עליו לתעדף את משימותיו ולתכנן את לוחות הזמנים. כיום, העובדים מחפשים אתגרים חדשים בקצב מהיר יותר, הם רוצים סיפוק מידי לצד משוב מידי, ואם לא יקבלו - יחושו זנוחים. עליהם להבין שיש להם ערך ושהם יוצרים ערך. נדרשת תקשורת קבוצתית, לקבלת פתרונות מעמיתים".
מנהלים, אמר דרור, "צריכים למקד את העובדים במטרות האישיות והצוותיות ולשפר את הנעת העובד למטרות האישיות והקבוצתיות. בנוסף, העובד 'החדש' מצפה ללימוד מתמיד ולהתפתחות ותפקיד ראש הצוות הוא לאפשר לעובד לשפר את רמתו המקצועית".
תהליך הבדיקות כמשל למירוץ מכוניות
המענה לכלל האתגרים האלה, ציין דרור, "הוא בהכנסת אלמנטים של משחק, תחרות ופרסים - לעשייה היומיומית. אנו מייצרים משחק תחרותי: כל שבוע התחרות מתחילה מחדש, וכל אחד מהעובדים רואה עצמו במעין מירוץ מכוניות, כמה נקודות צבר, כמה התקדם, מה מצבו בהשוואה לעמיתיו, ומה מצב צוותו לעומת צוותים אחרים. ב-14 שלבי המשחק, העובד צובר נקודות על בסיס השלמת משימות דליברי ולימוד, במעבר בין השלבים במשחק הנקודות מומרות למטבעות זהב, שניתן לרכוש בהם גאדג'טים בחנות וירטואלית. זה מייצר תחרות בריאה בין אנשים ואווירה כיפית ונינוחה".
"בחרנו בפלטפורמה של GameEffective והתאמנו אותה לצרכים של ארגוני בדיקות ופיתוח". לדבריו, "ב- EffectivNess יש תוכן מקצועי רב. חלקו הוא תוכן חובה וחלקו להעשרה. לעובד חדש המגיע לפרויקט בדיקות, יש אוסף לומדות וקורסים שעליו ללמוד, והוא מתוגמל על הלמידה והמבחנים. יש לנו קטלוג קורסים עשיר וכל ראש צוות מחליט מה חובה ומה רשות. המתודולוגיה שפיתחנו היא של מיקרו-למידה, שברנו תכנים גדולים ליחידות של 5-10 דקות, כי זה הקשב הממוצע של דור ה-Y. בנוסף, המערכת מאפשרת פרגון הדדי בין האנשים".
כלל ההיבטים במערכת, הסביר, "מביאים לגישור בפערי הידע בין העובדים השונים, ומייצרים דיאלוג בטווחים קצרים, עם משובים שוטפים".
[caption id="attachment_294243" align="alignnone" width="600"] ד"ר אייל רונן , פסיכולוג ארגוני. צילום: יח"צ[/caption]
"יש לנו היום יותר מ-800 מומחי בדיקות, מתוכם יותר מ-600 נמצאים בקבוצות בודקים גדולות ובינוניות. ניהול של כה הרבה אנשים דורש התייחסות לתהליכי גיוס, שימור והנעת עובדים. התחלנו בהטמעת המערכת באתרים הגדולים שלנו, בגופי פיננסים והיי-טק, ואנו בתהליכי הטמעה בארגונים קטנים יותר", אמר דרור.
"המערכת גמישה ומאפשרת לנו להתאים את סוגי המשימות ותדירותן לאופי המקום, המנהל והבודקים", סיכם דרור, "המערכת יודעת להתחבר למערכות הניהול של הבדיקות והפיתוח, ולשאוב מהן נתונים תפעולים. יש לנו מדדים פר עובד וצוות, וכך ניתן לתת חיווי לכל בודק, בזמן אמת - האם הוא עומד ביעדיו היומיים והשבועיים. הטמעת המערכת הביאה לעלייה בשביעות רצון העובדים, האחווה הקבוצתית גדלה, תהליכי הלמידה אפקטיביים יותר. זמן קליטה של עובד חדש התקצר בכמעט מחצית, ונטישת העובדים ירדה ב-10%. המערכת הביאה לירידה של 7-12% בהיעדרויות בלתי מוצדקות, ולעליה של יותר מ-200% ברמת הידע של העובדים".
[caption id="attachment_294242" align="alignnone" width="600"] ניר שמואלי, מנהל פעילות הבדיקות של נס בבנק לאומי. צילום: יח"צ[/caption]
בהמשך המפגש הירצו, במשותף, ד"ר אייל רונן , פסיכולוג ארגוני שליווה את נס וגופים נוספים בתהליכי הטמעה של פלטפורמת המישחוק בצוותי בדיקות ופיתוח – עם ניר שמואלי, המנהל את פעילות הבדיקות של נס בבנק לאומי. הם הציגו את כל הזוויות של הטמעת תהליכי מישחוק בצוותים טכנולוגיים: ההיבטים הפסיכולוגיים ותרומתם לעובדים ולדרג ההנהלה, והזווית הטכנולוגית - השיפור של איכות תהליך הבדיקות ועוד. ערן תור, יזם ויו"ר נינטנדו ישראל, סיפר את סיפורה של חברת המחשקים הגדולה והוותיקה בעולם. לאחר מכן יצאו המשתתפים לשייט יאכטות - לחוות תהליכי משחק ותחרות .
[caption id="attachment_294244" align="alignnone" width="600"] ערן תור, יזם ויו"ר נינטנדו ישראל. צילום: יח"צ[/caption]
01/07/19 10:52
4.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל עובדת על הוספת פרוטוקול חדש לשיתוף קבצים בין מכשירים, שיחליף את Android Beam. השירות החדש, Fast Share, מזכיר מאוד את השירות AirDrop שמציעה אפל עבור מכשירי ה-iOS שלה. בדיוק כמוהו, הוא יאפשר לשני מכשירי אנדרואיד להעביר קבצים זה לזה במהירות, ללא צורך בחיבור לאינטרנט.
להבדיל משירותים קודמים ואחרים שקיימים לאורך השנים ואשר הסתמכו על חיבור והעברת קבצים באמצעות בלוטות', ב-Fast Share קישורית זו תשמש ליצירת הקשר בלבד. לאחר יצירת הקשר העברת הקבצים תתבצע באמצעות שימוש ב-WiFi. בנוסף, להבדיל מפתרונות המבוססים על תקן NFC, לא יהיה צורך במגע פיזי בין המכשירים המשתתפים בהעברת הקבצים, וכן ניתן יהיה לשגר קבצים אל יותר ממכשיר אחד בו זמנית.
לפי הדיווחים, ניתן יהיה גם להשתמש ב-'נקודה חמה לשיתוף אינטרנט', אליה יכול להתחבר כל טלפון עם או בלי סיסמה, כדי ליצור את חיבור ה-WiFi הנדרש להעברת הקבצים בפועל.
לפי הקוד של Android Q, אמור Fast Share לאפשר התחברות, לפחות זמנית, למחשבי כרומבוק, לטלפוני פיקסל, להתקני Android Wear וגם למכשירי iPhone. עם זאת, אפשר להניח שבסופו של דבר ניתן יהיה להשתמש בתכונה זו בכל מכשיר בו תותקן מערכת ההפעלה החדשה
01/07/19 13:12
4.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה באחרונה כתב אישום לבית משפט השלום בירושלים נגד שלום מירון, בן 32 מירושלים, מנהל אבטחת מידע בחברת היי-טק, שבו הוא מואשם בביצוע עבירות פדופיליה באמצעות רשתות חברתיות. על פי כתב האישום, הוא פיתה נערות להצטלם בעירום "צילומים אמנותיים", תמורת תשלום כספי. האישומים הם בשורה של עבירות מין בקטינות ועבירות של ייצור חומרי תועבה פדופיליים, כמו גם עבירות של פגיעה בפרטיות והאזנת סתר.
המקרה נחקר ביחידה 105 בלהב 433 של המשטרה וכתב האישום הוגש באמצעות עו"ד אדר לר מפרקליטות מחוז ירושלים. לפי עובדות כתב האישום, החל מ-2017 ועד למועד מעצרו בתחילת החודש פרסם הנאשם, במספר הזדמנויות, מודעות בחשבונות אינסטגרם שונים, בהן קרא לקטינות בנות 16-12 שנה עמו קשר אם הן מעוניינות להגיע ליום צילומים בירושלים. הוא הציע להן תשלום כספי.
כתוצאה מכך, 55 קטינות יצרו עמו קשר, והנאשם הסביר להן שהוא מעוניין לצלם אותן ב-"צילומים אמנותיים" שנערכים באמבטיה מלאה בצבעי גואש. עוד הוא כתב להן שמאחר שמדובר בצילומים הכוללים טבילה באמבטיית צבע, יהיה עליהן להתקלח בתום הצילום ולשם כך, הן צריכות להביא אתן כלי רחצה ובגדי החלפה. מירון התקין, על פי כתב האישום, מצלמות נסתרות בחדר האמבטיה שבו הקטינות נדרשו לערוך מקלחת בתום הצילומים, ותיעד את מה שהן עשו שם.
בפרקליטות אומרים ששש קטינות הגיעו לאותם "צילומים אמנותיים" וצולמו בסתר בחדר האמבטיה, ותשע בנות נוספות קבעו להיפגש אתו בדירת הצילומים, אבל הנאשם נעצר עוד לפני שהפגישות האלה יצאו לפועל.
"הנאשם ניצל את מאפייניה שלח אינסטגרם"
בהמשך כתב האישום מפורט כיצד מירון יצר קשר עם שלוש קטינות נוספות, שאתן קבע להיפגש בווילה ביישוב בצפון הארץ. שם הוא צילם אותן בעירום מלא ובתנוחות מיניות, בהתאם להוראות בימוי שנתן להן ועבור תשלום כספי של אלפי שקלים במזומן. בנוסף, הוא איתר עוד שבע קטינות, שלהן הציע שיצטלמו עבורו בעירום כשהן מבצעות בגופן מעשים מגונים - גם כאן תמורת תשלום כספי. אותן קטינות עשו כן ואת התשלום הן קיבלו בתמורה באמצעות קוד שמסר להן, המאפשר משיכת מזומן מכספומט ללא כרטיס בנקט.
לצד כתב האישום הגישה הפרקליטות בקשה למעצרו של מירון עד תום ההליכים. בפרקליטות הדגישו את העובדה שהנאשם "ניצל את מאפייניה של פלטפורמת האינסטגרם, שאפשרה לו ליצור קשר עם עשרות קטינות ולנצלן כדי להצטלם בעירום ללא ידיעתן (בחלק מהמקרים), תוך הצגת מצג שווא כלפיהן".