זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
24/10/19 16:08
13.85% of the views
מאת אנשים ומחשבים
Apple Watch הוא אביזר לביש מגניב למדי. הוא מסייע למשתמשים שלו לנהל את הכושר שלהם ומציע להם עוד שלל תכונות נוחות. והוא גם נראה מעולה, כמו כל מוצרי החברה למעשה. במרץ 2018 חשף מחקר שהוא גם יודע לזהות חריגות בקצב הלב בדיוק של 97%, ובכלל - כל העת מתגלות עוד ועוד יכולות שלו בהיבט הבריאותי. אבל הסיפור הבא, המדהים (לרעה) לכשלעצמו, מספק עוד סיבה נוספת מדוע כדאי לענוד את השעון החכם של אפל.
אישה בקלגרי, קנדה, גוללה את פרטי האירוע המצמרר שחוותה בתקשורת, וסיפרה כי ככל הנראה ה-Apple Watch שלה הציל את חייה וגם הגן עליה מפני אונס בפוטנציה - ב-1 באפריל היא ישנה בביתה לאחר יום עבודה מייגע, אך התעוררה משום שכלביה החלו נובחים. כשזיהתה דמות חשודה מסתובבת בביתה, היא ניסתה להושיט את היד אל הטלפון שלה, אך הבינה שהוא לא היה היכן שחיפשה אותו. לכן, בתושיה ובתבונה, היא שלחה לחבר שלה הודעת טקסט באמצעות השעון החכם שלה, והוא התקשר למספר החירום 911, כך סיפרה האישה ל-CBC.
[caption id="attachment_292288" align="alignnone" width="600"] Apple Watch. מקור: אפל[/caption]
כשהמשטרה הגיעה ופרצה את הדלת, השוטרים מצאו את החשוד, ג'ון ג'וזף מקינדאו, שהסתתר במטבח. בעקבות חקירות, הודה מקינדו השבוע (ג') בבית משפט בקלגרי, באשמה של פריצה וכניסה לבית הקורבן המתוכנן שלו, בכוונה לבצע באישה תקיפה מינית.
על פי הדיווח, מקינדו תכנן את האונס במשך שבועות, אם לא חודשים. הוא הצליח להשיג שכפול של כרטיס הגישה של הבניין שלה, ועותק של מפתחות ביתה. בנוסף, נמצא כי מקינדו היה מצויד במעין "שקית אונס" ובה הפריטים המצמררים: כובע גרב, סכין מתקפלת, צבת, אזיקונים, קונדומים, חומר סיכה, מתקן לחסימת הפה בצורת כדור, ועוד זוועות.
חיפוש נוסף בביתו של מקינדו חשף שקיות הכוללות קווצות שיער של האישה שאחריה ריגל ושאותה תכנן לאנוס, ושני זוגות תחתונים שלה. המשטרה טוענת שהשניים הכירו זה את זו, מה שמסביר את האובססיה דווקא על האישה המסוימת, אולם שלא היו ביניהם מעולם כל יחסים קרובים.
מזל שהאפשרות לסמס דרך השעון קיימת - אחרת אין לדעת איך עלילת הסיפור הזה הייתה מסתיימת.
24/10/19 17:16
13.85% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברות ההיי-טק עובדות קשה בין היתר כדי להיכלל בצמרת דירוגים שונים - לא רק רביע הקסם של גרטנר או הדו"חות של פורסטר, אלא גם רשימות כמו מקום העבודה הטוב ביותר, החברה הטובה ביותר ללהט"בים, נשים או כל ציבור אחר, ועוד. כתב העת הרווארד ביזנס ריוויו, מגזין הניהול מבית האוניברסיטה היוקרתית, פרסם לפני ימים אחדים רשימה שמדרגת את אלה שנמצאים בצמרת של כל חברה - המנכ"לים, בחברות היי-טק ובתאגידים אחרים.
דירוג 100 המנכ"לים הטובים בעולם הנו חלק מרשימת ה-Global 1200 של חברת הייעוץ S&P, והוא שונה מדירוגים אחרים בכך שהוא עוקב אחרי ביצועיהם של המנכ"לים לאורך כל כהונתם, ולא רק בשנה אחת. המדדים שנבדקו הם ביצועים פיננסיים לאורך זמן, לצד אחריות סביבתית וחברתית.
כמעט כצפוי, חמישה מעשרת המנכ"לים שמדורגים בעשירייה הראשונה מגיעים מתעשיית ההיי-טק וה-IT: את צמרת הרשימה כובש ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, כשמיד אחריו מארק בניוף מסיילספורס. ריצ'רד טמפלטון מטקסס אינסטרומנטס מגיע למקום הרביעי, שאנטאנו נאראיין מאדובי למקום השישי וסאטיה נאדלה ממיקרוסופט מדורג תשיעי.
[caption id="attachment_301636" align="alignnone" width="600"] ובמקום הראשון: ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה. צילום: יח"צ[/caption]
העשירייה השנייה כבר מגוונת יותר מבחינת התעשיות שהמנכ"לים הכלולים בה מגיעים מהן, כאשר לתעשיית ה-IT יש בה נציג אחד בלבד: ברנרד שארלס מדאסו סיסטמס במקום ה-15. שארלס הוא גם מנכ"ל חברת ההיי-טק הלא אמריקנית שנמצא במקום הגבוה ביותר ברשימה.
בהמשך הדירוג ניתן למצוא את ליסה סו מ-AMD במקום ה-26, צ'אק רובינס מסיסקו במקום ה-32, ריינהרד פלוס מאינפינאון טכנולוגיות הגרמנית - 40, קרלוס רודריגז מ-ADP מיד אחריו, לואיס מרוטו מאמדאוס IT הספרדית - 44, מייק לוורי מ-DXC במקום ה-59, פיטר וונינק מ-ASML ב-60, טים קוק מאפל ב-62, אלפרד קלי הבן מ-ויזה (שמשום מה מוגדרת ברשימה כחברת IT) ב-87 וגארי דיקרסון מאפלייד מטיריאלס במקום ה-98.
בין המדורגים גבוה ברשימה שמגיעים מחברות מתעשיות אחרות ניתן למצוא את אג'איי באנגה ממסטרקארד במקום השביעי, ז'אן-פול אגון מלוריאל במקום ה-19 ומארק פרקר מנייקי - ב-20. השבוע דווח כי פרקר יוחלף בתפקידו על ידי ג'ון דונהיו, מנכ"ל סרוויס נאו - שבמקומו ייכנס ביל מק'דרמוט, שניהל עד לפני פחות משבועיים את סאפ.
יש לציין שמרבית החברות הכלולות ברשימה, מכל התעשיות, הן אמריקניות, אך יש בה ייצוג גם למדינות אחרות, בעיקר מאירופה ומאסיה. מה שאין בה הוא מנכ"ל של חברה ישראלית - אף לא אחת מהן כלולה בדירוג.
אדי איגנטיוס, העורך הראשי של הרווארד ביזנס ריוויו, אמר כי "המנהיגים שנבחרו לדירוג של 2019 הפגינו ביצועים העולים על אלה של עמיתיהם לאורך זמן - הן מבחינה כספית והן במדדים שחשיבותם גדלה והולכת, כגון סביבה, חברה וממשל התאגידי. משקלם של היבטים אלה בדירוג הוגדל השנה מ-20% ל-30%, לנוכח חשיבותם העולה".
24/10/19 14:50
10.77% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ענקית האי קומרס אי-ביי סיימה את הרבעון השלישי של השנה עם תוצאות חיוורות, שאמנם היו בהתאם לתחזיות של החברה, אבל ודאי מדאיגות את ההנהלה שלה. הדו"חות הכספיים שהחברה פרסמה אמש (ד') מראים כי ההכנסות שלה כמעט שלא השתנו ברבעון האחרון והרווח הנקי רשם ירידה חדה.
צלילה אל המספרים מראה כי הכנסות החברה הרבעוניות עמדו על 2.65 מיליארד דולר - נתון שגבוה במקצת מתחזית האנליסטים, שצפו שהן יעמדו על 2.64 מיליארד. ההוצאות, לעומת זאת, גדלו ב-1.15% ל-2.12 מיליארד. כתוצאה מכך, וממעבר להוצאות בסעיף המימוני, הרווח הנקי של אי-ביי צנח ב-57% ל-310 מיליון דולר והרווח למנייה - בכ-50% ל-37 סנט. חבות המס הרבעונית צללה ב-65% ועמדה על 80 מיליון דולר.
הדו"חות מראים בנוסף שההוצאות הגולמיות רשמו עלייה של 3.1% ל-627 מיליון דולר, הרווח הגולמי פחת בקרוב ל-1% לכשני מיליארד והרווח הגולמי השולי הסתכם ב-76.33%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות גדלו ב-0.34% ל-1.5 מיליארד דולר והרווח פחת ב-4.3% ל-532 מיליון.
לצד נתוני הרבעון פרסמה אי-ביי את הדו"חות לתשעת החודשים הראשונים של 2019. ההוצאות שלה קטנו בתקופה זו ב-1% ל-6.3 מיליארד דולר, ההכנסות עלו ב-1.5% לשמונה מיליארד, הרווח התפעולי גדל ב-10.45% ל-1.7 מיליארד והרווח הנקי צנח ב-30.5% ל-1.2 מיליארד.
סקוט שנקל, המנכ"ל הזמני של אי-ביי, אמר בעקבות פרסום התוצאות כי "הביצועים שלנו היו בתאם לתחזיות. במהלך הרבעון שמרנו על רמת ההכנסות ממכירת מודעות. אנחנו גם מקדמים עריכת סקר על מנת לבחון דרכים כדי לשפר את הרווחיות ומגבירים את ההשקעות שלנו בתהליכים לטובת הלקוח".
24/10/19 09:32
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"כדי להבין את היקום אנחנו נדרשים לסימולציה מקנה המידה הקטן ביותר ועד ליקום הנראה כולו". כך אמרה פרופ' ליזה רנדל, פיזיקאית מאוניברסיטת הארווארד, באירוע Science in the age of experience, שערכה חברת דאסו סיסטמס בבוסטון. הכנס יועד להצגת מערכות 3Dexperience המכילות רכיב סימולציה בפני מקבלי החלטות של חברות מוטות מדע. האירוע התקיים במבנה בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארווארד.
שתי האוניברסיטאות היוקרתיות הגדולות בבוסטון, הארווארד ו-MIT, כמו אוניברסיטאות רבות אחרות בעולם משתמשות בכלי 3Dexperience.
לדברי פרופ' רנדל, הפיזיקאים משתמשים רבות בסימולציה כדי להבין מה קורה בממדים שבהם לא ניתן לצפות ישירות. "הטבע פועל בקני מידה שונים, אבל ההשפעה ביניהם היא הדדית. במיוחד חשוב לנו להבין איך מה שקורה בקנה המידה הקטן ביותר משפיע על מה שאנו רואים בעולם בקנה המידה האנושי, וכמובן על כל סדרי הגודל עד ליקום הנראה כולו. אי אפשר לתאר את התקרה בלי להבין את הרצפה. אם נתבונן במגדל אייפל מקרוב נראה את הפלדה ואת המסמרים המרכיבים אותו. נלך רחוק מדי, לחלל - לא נראה אותו בכלל".
מהאדם ועד לאטום
"בקנה המידה האנושי, האינטואיציה שלנו מונחית על ידי מה שאנו צופים בו, וכך גם קורה בתיאוריות פיזיקליות. חוש הראייה שלנו פועל בתחום האור הנראה של הספקטרום ומצליח לזהות חפצים מקנה מידה של מילימטר ועד לקילומטר. ואולם היקום הפיזיקלי כולל טווח גדול הרבה יותר של קני מידה. אם נרד למטה - קנה המידה עד לגודל של ננומטר נשלט על ידי המכניקה הקלאסית. בקנה מידה זה קוטרו של תא דם אדום כ-7 מיקרון (עשר בחזקת מינוס 6), קוטר מולקולת ה-DNA הוא 2 ננומטר (ננומטר – 10 בחזקת מינוס 9). "
כשיורדים עוד למטה, נכנסים לתחום שבו שולטת מכניקת הקוונטים. קוטר גרעין המימן הוא 5 פיקומטר (עשר בחזקת מינוס 12 של מטר), קוטר האלטקרון שלו הוא 2 פיקו מטר, הקווארק הקל קוטרו 0.1 פיקומטר והטופ קווארק - 10 אטומטר (אטומטר – 10 בחזקת מינוס 18). המדידות של החלקיקים שיוצר מאיץ ההדרונים הגדול בסרן (LHC) הוא כ-10 בחזקת מינוס 19 מטר.
"מעבר לאזור זה יש 16 סדרי גודל שהמדע לא יודע מה יש בהם. התיאוריות גורסות, שבתחום של 10 בחזקת מינוס 32 מטרים כל כוחות הטבע מתאחדים, ובשלב מסוים עוברים למה שנקרא כבידת הקוונטום – תחום שבו החלל והזמן מתפרקים ויש לנו אולי קצף של חלל זמן".
מהאדם ועד ליקום
פרופ' רנדל אומרת, כי צריך גם לחקור את הדברים הגדולים. קנה המידה של קוטר כדור הארץ הוא 10 בחזקת 7 מ', השמש - 10 בחזקת 9 מ', מסלול כדור הארץ - 10 בחזקת 11 מ', וגודל מערכת השמש הוא 10 בחזקת 13 מ'. קוטר גלקסיית שביל החלב מגיע ל-10 בחזקת 20 מ', ופה אנו עוזבים את קנה המידה התת גלקטי ועוברים לקני מידה קוסמולוגיים, כאשר קוטרו של היקום כאשר נוצרה קרינת הרקע הקוסמית היה 10 בחזקת 24 מ' וכיום אנו יכולים רק לחקור את היקום הנראה, שקוטרו 10 בחזקת 27 מ'.
"אבל היקום שאנו יכולים לראות עדיין רחוק מלהיות שלם. כשאנחנו צופים בגלקסיה כלשהי אנו רואים שהיא מכילה חומר נראה, אבל גם חומר אפל שאיננו יכולים לראותו, אך כבידתו עדיין משפיעה. אנו עדיין מחפשים מהו אותו חומר אפל. יש לכך יסודות במבנה הבסיסי של היקום".
בסרטון שהציגה הראתה פרופ' רנדל סימולציה של היווצרות גלקסיה בשל הפרעה במבנה הבסיסי של היקום והתפתחותה לאורך זמן, כלומר אחד המבנים הגדולים ביקום נוצר כתוצאה מהפרעה בתחום הקטן מאוד. "אנו נעזרים בתצפיות של הלוויין גאיה, שצופה במיליארד כוכבים בשביל החלב. נקבל ממנו מידע רב, שיסייע לנו לשפר את המודלים והסימולציות.
"באמצעות התיאוריות והתצפיות אנו יכולים אפילו ללמוד על אודות ממדים חבויים. ממש בשנים האחרונות אנו יכולים לצפות בגלי כבידה וללמוד על ממד חדש של , שלא הכרנו קוד"."
היישום בחיי היום יום
הציבור הרחב מאוד אוהב חדשות בתחום החלל, אבל רבים שואלים האם יש לכך השלכות מעשיות או שכדאי אולי לתת את הכסף לעניים. הדוגמה המוכרת ביותר היא שימוש במכניקת הקוונטים לבניית מערכות ה-GPS שכולנו נעזרים בהן. רנדל נתנה דוגמאות נוספות.
"המדע הטהור מוביל להתקדמות, אך לא תמיד אנו יודעים באילו קני מידה לחפש או מתי להתחיל. האתגרים – הבנת היקום שלנו, ויישומים מעשיים יותר – מחקרים בתחום האנרגיה והאקלים, שיפור איכות החיים וחדשנות במוצרי.
"דוגמה לכך – גילוי הגרפן ב-2005 על ידי גיים ונובוסלוב, שקיבלו פרס נובל ב-2010, שהיום מוצאים לו שימושים רבים, ושכלול נוסף – הצבת שני משטחי גרפן צמודים בהטיה קטנה יוצרת מערכות בעלות תכונות שונות לחלוטין.
24/10/19 15:08
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט הכריזה על יוזמה חדשה לשיפור האבטחה ברמת החומרה. הפרויקט החדשה הזה, שמכונה Secured-core PC, נועד לספק הגנה נגד התקפות ברמת הקושחה של המחשבים. אמנם מדובר בהתקפות נדירות יחסית, אבל תוקף מתקדם יכול להשיג גישה שעלולה לאפשר לו יכולת ניצול גבוהה במיוחד, כזו שהדרך הכמעט יחידה להתמודד עמה היא פשוט לזרוק את לוח האם, לכל הפחות, לפח.
אחת הבעיות העיקריות היא שהתקפה מעין זו מאוד קשה לאיתור. מערכות האנטי וירוס למיניהן, כולל זו שמיקרוסופט עצמה מספקת עם Windows, פועלת ברמת מערכת הפעלה, ובדרך אין גישה והרשאה לבדוק את הקושחה, ואם כבר - אז רק בדרך עקיפה.
היוזמה החדשה נבנית למעשה על כלי שכבר קיים ברוב המחשבים כיום, שמבטיח אתחול מאובטח, אך זו מערכת שנבנית על כך שהקושחה תקינה. הכלי שמיקרוסופט מציעה, System Guard Secure Launch, אמור להציע את היכולת להפעיל את המחשב גם עם קוד לא תקין ולא בטוח לשימוש, אך המערכת לוקחת מיד שליטה על המעבד ועל שאר משאבי המחשוב, ולאחר מכן כופה החלפה עם קוד בטוח שמוכר היטב למנהלי המערכת. הקוד המסוים הזה נשמר במערכת במקום בטוח, וכאן נכנסות לתמונה AMD ואינטל, שצריכות לשלב במעבדים תהליכים שיאפשרו לבצע את 'איפוס הקושחה'.
מעבר לכך מוצע כלי נוסף, System Management Mode, שכבר אמור לפעול בתוך מעבד x86 ולספק הגנה נוספת על פני אפשרות לפגיעה בכלל המערכת, על ידי ביצוע דברים שהקריאות ברמת התפעול הנמוכה ביותר לא אמורות לבצע. זהו מצב לטיפול בפעולות כמו ניהול כוח, תצורת חומרה וניטור טמפרטורה.
כשהמערכת זקוקה לפעולה כזו היא מובילה לביצוע קוד SMM, שמותקן בידי ה-BIOS של המחשב ברמת ההרשאות הגבוהה ביותר, שבעצם הופכת אותם לבלתי נראים מבחינת מערכת ההפעלה. הכלי לבצע זאת אמור להיות מסופק בידי יצרניות לוחות האם או המעבדים, כדי להבטיח שקוד ה-SMM יהיה תקין.
בשוק כבר קיימים מספר מחשבים שמציעים יכולות Secured-core PC, ומיקרוסופט עצמה מציגה מחשבים של לנובו ופנסוניק, כשבדרך לחנויות יש גם מחשבים כאלו של דל, HP ומיקרוסופט עצמה.
24/10/19 12:01
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המרכז הישראלי לניהול (המי"ל), שהינו מרכז ההדרכה המוביל בישראל להכשרת מנהלים, קיים לאחרונה את אירוע מועדון הפרימיום, הנערך אחת לרבעון למנהלי הדרכה ומשאבי אנוש בארגונים. האירוע התקיים במשרדי המי"ל בתל-אביב בהשתתפות כ-80 מנהלי הדרכה ומשאבי אנוש של החברות המובילות במשק הישראלי בהן בנק לאומי, נובל אנרג'י, בנק ישראל, אמדוקס, שופרסל, יבמ עוד.
המפגש של מועדון הפרימיום עסק במבט אל עתיד חוויית ההדרכה והלמידה בארגון, בדגש על היכרות עם תהליכי הטכנולוגיה הצפויים בתחום זה. את האירוע פתחה שרון משה, מנהלת המרכז הישראלי לניהול, שהסבירה, כי "האירוע מתקיים סביב ההתפתחות הטכנולוגית והדיגיטלית בעולמות העבודה וההדרכה. ארגונים צריכים להכיר את ההתפתחויות האלו ולשלבן בתהליכי הלמידה בארגון, באמצעות כלים פרקטיים מתחום ה-IoT, התורמים להתייעלות ולשיפור מערכי ההדרכה". כמו כן, הציגה שרון בפני המשתתפים שני קורסים חדשים המועברים בעזרת חדשנות הדרכתית וצפויים להיפתח לראשונה באוקטובר הקרוב - "קניינות וניהול רכש" וקורס "הכשרת מדריכים".
אלעד דרמון, מנכ"ל Digital Colture, הרצה על "עולם שלם של הדרכה ולמידה – בסמארטפון" וסקר את התוכנות והאפליקציות היעילות ביותר שכל מנהל הדרכה בארגון צריך להכיר. לדבריו, "העולם הדיגיטלי, היום יותר מאי פעם, עובר שינוי תפיסתי ושיפור טכנולוגי בארגונים רבים. מערכי הדרכה מתקיימים על ידי למידה דיגיטלית מקוונת, וארגון שיידע להתאים את תפיסתו ישיג חסכון משמעותי בעלויות. כך, למשל, בעולם ה-IoT אין צורך לקבץ את בכירי הארגון המגיעים מרחוק במקום אחד, כיוון שבעזרת הדיגיטל ניתן לקיים את הישיבה באופן מקוון בליווי מצגת וקיום דיון וירטואלי".
[caption id="attachment_301556" align="alignnone" width="598"] מועדון הפרימיום של המי"ל. צילום: יח"צ[/caption]
בהרצאה שעסקה ב"מפת הדרכים אל הטכנולוגיה" אמר רוני קרן, CTO, ג'ון ברייס הדרכה, כי "העולם עובר לאוטומציה וזה קורה מהר מאוד. לדוגמה, כיום אין צורך בביקור פיזי של טכנאי שעון המים בבית הלקוח על מנת לבדוק את שעון המים, הודות לחידושי ה-IoT, שיעשו זאת עבורו. למרות שתהליכים כאלו מתרחשים בקרבנו כל העת, אנחנו עדיין לא מוכנים לאוטומציה הזאת ברמה החברתית, הכלכלית והמדינית, שכן במקום לחיות לצד זה בשלום ולנצל את חידושי הטכנולוגיה לטובתנו, אנו משיגים את התוצאה ההפוכה בדמות עלייה בשיעור האבטלה והיעלמות של מקצועות מהשוק".
אסתי פייפל, מנהלת תחום פתרונות טכנולוגיים, ג'ון ברייס הדרכה, אמרה בהרצאתה בנושא "וידאו וחוויית למידה", כי "העברת מסר בעזרת וידיאו הינה דרך חווייתית, ואף הוכח מחקרית, כי אנחנו זוכרים טוב יותר בעזרת וידיאו. באמצעות הדרכות וידיאו יש לאפשר לעובדים ללמוד את מערכות הארגון באופן עצמאי, בהתאם למה שרלוונטי ונכון עבורם". עוד הוסיפה פייפל, כי וידאו הוא כלי להעברת כל סוגי התוכן והוא פתרון ארגוני אידיאלי להדרכות ארגוניות - "במקום לבזבז משאבים רבים בשינוע העובדים לצורכי הדרכה רחוקה וארוכה, ניתן בעזרת וידיאו מקוון להעביר את תוכני ההדרכה בתמצות, ובכך לחסוך לארגון זמן רב, בירוקרטיה לוגיסטית ועוד".
24/10/19 13:21
4.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פייפאל סגרה את הרבעון השלישי של השנה עם עליות בסעיפים העיקריים - ההכנסות והרווח הנקי; כך עולה מהדו"חות הכספיים, שאותם היא פרסמה אמש (ד'). החברה רושמת לזכותה כמה נתונים חיוביים נוספים: מדובר ברבעון הראשון שבו בוצעו באמצעות פייפאל יותר ממיליארד עסקות בחודש, היא צירפה אליה במהלכו 9.8 מיליון לקוחות חדשים ורשמה זינוק של 25% במחזור התשלומים ל-179 מיליארד דולר - יותר מתחזיות האנליסטים, שצפו שהנתון יעמוד על 177.4 מיליארד.
תוצאות הרבעון מעלות כי הרווח הנקי גדל בתקופה זו ב-6% ל-462 מיליון דולר והרווח למנייה - ב-8.33% ל-39 סנט. זאת, לאחר שההוצאות אמנם עלו ב-15.3% ל-3.7 מיליארד דולר, אולם ההכנסות זינקו ב-19% ל-4.4 מיליארד. סעיף הרווח הנקי ניזוק ממעבר מהכנסות מימון של 43 מיליון דולר להוצאות של 213 מיליון. לעומת זאת, חבות המס צללה ב-77%.
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאות הגולמיות גדלו במהלך הרבעון ב-24.5% ל-1.7 מיליארד דולר, הרווח הגולמי עלה ב-15.5% ל-2.7 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 61.2%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות רשמו עלייה של 8.4% לשני מיליארד דולר והרווח זינק ב-42.2% ועמד על 697 מיליון.
חברת התשלומים אונליין הזרה הראשונה שפועלת בסין
לצד הנתונים הרבעוניים פרסמה פייפאל גם את התוצאות לתשעת החודשים הראשונים של השנה. החברה הציגה בתקופה זו עלייה של 10% בהוצאות ל-10.9 מיליארד דולר וצמיחה של 14.1% בהכנסות ל-12.8 מיליארד. הרווח התפעולי גדל ב-20.3% ל-1.9 מיליארד דולר וזה הנקי האמיר ב-32.5% ל-1.95 מיליארד.
דן שולמן, מנכ"ל פייפאל, סיכם את התוצאות באמרו כי "היה לנו רבעון מצוין – פיננסית וביצועית כאחד, עם גידול של כמעט 19% בהכנסות, עלייה במחזור ההכנסות והוספה של קרוב ל-10 מיליון לקוחות פעילים חדשים. בנוסף, ברבעון זה קיבלנו אישור לפעול בסין - התפתחות חשובה, משום שאנחנו חברת התשלומים אונליין הזרה הראשונה שמקבלת אישור פעילות שם. התפתחות זו מסייעת להרחיב במידה ניכרת את השווקים שבהם אנחנו פועלים".
24/10/19 13:29
4.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בסוף השבוע (ו') שלח דיוויד קיי, המפקח המיוחד של האו"ם לנושא ההגנה על חופש הביטוי וחופש הדעה, מכתב חריף לקבוצת NSO, יצרנית הסייבר ההתקפי הישראלית. המכתב מעביר ביקורת על ההכרזות של NSO שהיא אימצה מדיניות חדשה לגבי זכויות אדם ומיישרת קו, לטענתה, עם הקווים המנחים של האו"ם באשר לעסקים ולזכויות אדם.
הכרזה זו של ש-NSO על שינוי במדיניותה, שלטענתה גובש על ידי שורת שמות בינלאומיים של מומחים, היא שגרמה לקיי לשלוח את המכתב הנחרץ ל-NSO, לאחר שבעבר כבר קבע כי ישראל אינה מפקחת כראוי על חברות הסייבר ההתקפיות והריגול, ואף קרא להקפאת כל המכירות של תוכנות הריגול באופן מיידי, עד להצגתם של צעדים ממשיים ומספקים להבטחת מניעת הפרות זכויות אדם באמצעותן.
שאלות מטרידות בנוגע לשליטה בשימוש במוצרים
במכתבו לקבוצה הישראלית - שנשלח כחודש לפני הדיון בבית המשפט המחוזי בעתירת אמנסטי אינטרנשיונל לביטול רישיון הייצוא הביטחוני של NSO שהוגשה במאי האחרון - קובע קיי כי "המדיניות החדשה לזכויות אדם" שבה מתהדרת הקבוצה "מעלה שאלות רבות".
השאלה הראשונה שמעלה המפקח המיוחד, לאחר שהוא קובע כי אכן נעשה שימוש לרעה במוצרי הקבוצה, היא "כיצד קבוצת NSO תוודא שלקוחותיה אכן מצייתים לחוקי זכויות האדם?". המכתב מוגדר על ידו כ"הערכה בלתי ממצה של מספר נקודות שבהן המדיניות עלולה לחתור תחת המטרה הכוללת של עקרונות האו"ם המנחים והקורפוס הרחב יותר של חוק זכויות האדם".
עוד כותב קיי כי המדיניות החדשה "לא מתייחסת למורשת הנזק שנגרם כתוצאה מכשליה של NSO להבטיח שהשימוש בטכנולוגיה שלה נעשה באחריות, שאף איננה מבהירה מדוע המדיניות החדשה שלה בהכרח תוביל לתוצאות טובות יותר עבור קורבנות מעקבים והטרדות". בין היתר כותב קיי כי "המנגנון שלכם, נראה שנסמך באופן משמעותי על דיווח מצד לקוחותיכם על שימוש לרעה במוצרים שלכם", הוא מוסיף כי "הדבר מעלה שאלה בסיסית: כיצד קבוצת NSO יכולה באופן אמיתי לאכוף את הקווים המנחים של האו"ם, כשאין לה כל דרך לפקח ישירות על השימוש במוצריה?".
המדיניות החדשה, בניגוד לנהלים המנחים של האו"ם, אינה כוללת שקיפות בכל הנוגע לפיתוח מדיניות ואכיפתה, או ביקורת על הציות למדיניות זו, כך טוענים באמנסטי אינטרנשיונל.
ריגול אחרי פעילי זכויות אדם
[caption id="attachment_290897" align="alignleft" width="300"] אמנסטי אינטרנשיונל[/caption]
יצוין כי שמן של חברת הסייבר הישראלית והתוכנה שפיתחה, פגסוס, נקשר לכאורה בכמה וכמה פרשיות מעוררות מחלוקת, בהן רציחתו של העיתונאי הסעודי מבקר הממלכה ג'מאל חאשוקג'י. על פי הנטען, ומה שלא הוכח, לפחות עד כה, החברה סיפקה לשלטונות הסעודיים את התוכנה, והם עקבו אחריו באמצעותה, עד לרציחתו בשגרירות הסעודית באיסטנבול. באמנסטי אומרים שחוקרים בתחום הסייבר תיעדו שימוש בפגסוס גם נגד עיתונאים וחברי פרלמנט במקסיקו ובמרוקו, וכן נגד הפעילים הסעודים עומר עבדול עזיז, יחיא עסירי ור'אנם אל מסאריר, פעיל זכויות האדם אחמד מנסור ואף כנגד איש צוות של הארגון.
חן בריל אגרי, קמפיינרית באמנסטי אינטרנשיונל ישראל הגיבה לדברים ואמרה כי: "מכתבו של מפקח האו"ם, דיוויד קיי, מוכיח שהצהרות NSO על מדיניות זכויות אדם הן ריקות מתוכן ונראות כמהלך יח"צני גרידא. אנחנו לא מאמינים להצהרותיהם ובהמשך למסקנות הדו"ח המיוחד מצפים ממשרד הביטחון הישראלי לשלול את רישיון הייצוא של NSO באופן מיידי".
תגובת NSO: הקבוצה פועלת לפי תכנית ציות לזכויות אדם
מ-NSO נמסר בתגובה כי היא החברה הראשונה בתחומה, וכנראה גם היחידה בארץ, אשר פועלת לפי תכנית ציות לזכויות אדם, בהתאם ל-UNGP. "במכתבו דיוויד קיי כותב כי הוא שמח על הניסיונות להטמיע תכנית ציות לזכויות אדם, ואף מפנה לחברה שאלות לגבי היישום של התכנית שלה". NSO הבטיחה שהיא שוקדת על "נהלים מפורטים ליישום", ושאלו "יתייחסו לחלק נכבד מהנושאים שקיי מעלה במכתבו".
שלו חוליו, מייסד משותף של NSO כותב לקיי כי החברה מברכת על ההזדמנות לדון בעניין עם מומחים בקהילת זכויות האדם, וציין אף הוא שהחברה נמצאת בתהליך בדיקת שאלותיו של קיי, כפי שעלו ממכתבו.