זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
03/12/19 16:51
15.79% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מנורה מבטחים הודיעה אתמול (ב') כי היא משיקה שירות חדש, בראשונה בישראל, שיאפשר למשוך כספים מקרן הפנסיה באופן דיגיטלי. השירות הייחודי תואם לערכי האסטרטגיה השיווקית החדשה של החברה: גמישות, התאמה אישית ויצירת חוויית לקוח מצוינת, תחת המיתוג "בטח שאפשר".
משה מורגנשטרן, משנה למנכ"ל ומנהל אגף מערכות מידע במנורה מבטחים, אמר כי "השקנו תהליך שמאפשר ללקוחות בקרן הפנסיה שלנו לבצע משיכת כספים מהקרן באופן דיגיטלי מקצה לקצה, בפשטות ובמהירות. התהליך הדיגיטלי משנה את כל תהליך משיכת הכספים המוכר בקרנות הפנסיה עד כה - יצרנו תהליך פרסונלי לחלוטין בממשק שיחה (צ'טבוט), שמציג ללקוח את המידע הרלוונטי ביותר עבורו לביצוע המשיכה".
עד כה, משיכת הכספים מקרן הפנסיה נעשתה באמצעות מילוי טופס באתר או פנייה למוקד. השירות החדש מאפשר משיכת כספי הפיצויים או התגמולים מקרן הפנסיה, בסכום של עד 100 אלף שקלים - דרך האתר, בכל האמצעים הדיגיטליים. הלקוח יכול לבחור את המעסיק הרלוונטי למשיכת הכספים ואת רכיב המשיכה - פיצויים או תגמולים, ולהזין את פרטי החשבון שאליו הוא מעוניין שיועברו הסכומים.
קבוצת מנורה מבטחים מתמחה בניהול עסקי ביטוח ופנסיה. הקבוצה מנהלת נכסים בהיקף של כ-200 מיליארד שקלים, ועם היקף פרמיות ודמי גמולים שנתיים של כ-23 מיליארד שקלים. מנורה מבטחים מציעה מגוון פתרונות בתחומי ביטוח חיים, ביטוח בריאות, ביטוח כללי, קרנות פנסיה חדשות וקופות גמל. הקבוצה מחזיקה במלוא הבעלות על קרן הפנסיה הגדולה בישראל, מבטחים החדשה, המנהלת נכסים בהיקף של כ-120 מיליארד שקלים. בשנות פעילותה, מאז 1935, ביססה מנורה מבטחים שם של חברה אמינה, יציבה ויצירתית, המעניקה ללקוחותיה שירות מקצועי, אמין ויעיל, ותשואות מהגבוהות בענף הביטוח והחיסכון ארוך הטווח - לאורך שנים.
03/12/19 16:42
13.16% of the views
מאת אנשים ומחשבים
האם עומד בפתח עוד אקזיט ענק של חברה ישראלית? היום (ג') נודע שאינטל מצויה במשא ומתן מתקדם לרכישת הבאנה לאבס הישראלית, תמורת סכום שלפי הערכות עשוי להגיע לשני מיליארד דולר. מטבע הדברים, אינטל לא הגיבה לדיווח, אולם גורמים בשוק אישרו כי מתקיים משא ומתן.
הבאנה לאבס נוסדה ב-2016 על ידי היזם הסדרתי אביגדור וילנץ, שמשמש כיו"ר, דוד דהאן, המנכ"ל, ורן חלוץ, סמנכ"ל המו"פ. החברה מפתחת שבבי בינה מלאכותית והיא מעסיקה כ-150 עובדים, המפוזרים בין תל אביב וקיסריה בישראל, סן חוזה בקליפורניה ובייג'ינג בסין. היא גם מחזיקה מרכז פיתוח בעיר הנמל גדנסק שבפולין.
החברה מפתחת את סדרת שבבי AI Goya, שמשמשים לעולמות הענן, הרכבים האוטונומיים, הרובוטיקה, לשימושים תעשייתיים, לרחפנים ולמוצרים נוספים שזקוקים לשבבים רבי עוצמה ויכולות.
הקשר בין אינטל להבאנה לאבס נוצר בשנה שעברה, בסבב גיוס של החברה בסך של 75 מיליון דולר, שאותו הובילה אינטל קפיטל - זרוע ההשקעות של ענקית השבבים. בשני הסבבים שלפני כן הבאנה לאבס גייסה 45 מיליון דולר ובסך הכל, מגיע הסכום שהיא שלשלה לקופתה עד כה מהמשקיעים ל-120 מיליון.
המגה עסקה השנייה של אינטל בישראל
במידה שהרכישה תצא לפועל, תהיה זו המגה עסקה השנייה בסך של יותר ממיליארד דולר בישראל, לאחר שרכשה לפני שנים אחדות את מובילאיי תמורת 15.3 מיליארד דולר.
נראה שהמניע המרכזי של אינטל לרכוש את הבאנה לאבס הוא התחרות עם אנבידיה, שגברה עליה במסע לרכישת מלאנוקס, לאחר שהציעה 6.9 מיליארד דולר עבור הענקית הישראלית. הבאנה לאבס סומנה בשנים האחרונות כסטארט-אפ הבולט ביותר בתחום מעבדי הבינה המלאכותית וכמתחרה של אנבידיה, ששולטת בשוק זה. ביוני האחרון התגברה התחרות בינה לבין הענקית האמריקנית לאחר שהיא השיקה את מעבד הבינה המלאכותית גאודי.
03/12/19 12:36
7.89% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הטכנולוגיה נרתמת, בפרט בשנים האחרונות, לצרכים חברתיים. הדוגמאות הן רבות - מקירוב בין אנשים ממקומות רחוקים ועד להבאת מים לכפרים נידחים במדינות נחשלות. אחד התחומים הבולטים בכך הוא החינוך, ששלל טכנולוגיות שמשפרות אותו במדינות שונות עד מאוד. כחלק מזה, הן מגיעות גם לחינוך המיוחד, ומאפשרות לתלמידים אלה לבצע דברים שהיו מתקשים לבצע בלעדיה.
מערכת החינוך הישראלית צריכה להשתפר רבות בכל הנוגע ללימוד וליישום טכנולוגיה, והוכחה לכך ניתן לראות בתוצאות מבחני פיז"ה, שפורסמו היום (ג') ושמעידות על ציונים נמוכים של התלמידים שלנו בכל התחומים שנבדקו - קריאה, מדעים ומתמטיקה.
יישום הטכנולוגיה במערכת החינוך, ובפרט בחינוך המיוחד, נדון בכנס Edutexpo, שנערך היום באולם האירועים לאגו בראשון לציון. התאריך נבחר מאחר שהיום הוא יום השוויון לאנשים עם מוגבלות. הכנס הופק על ידי אנשים ומחשבים, השתתפו בו מאות אנשי חינוך וטכנולוגיה, והנחה אותו יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.
האירוע התקיים בשיתוף קרן אתנה, שפועלת להעצמת מעמד המורים בכך שהיא נותנת לרבים מהם כלים דיגיטליים, ובעיקר אייפדים ומדפסות, 120 שעות הדרכה לכל אחד מהם ותמיכה טכנית. הקרן הוקמה לפני 12 שנים ובשנים האחרונות היא התרחבה לחינוך המיוחד. עד כה היא חילקה מחשבים ל-25 אלף ב-160 ישובים, מהם ל-9,000 מורים בחינוך המיוחד ב-100 ישובים. אתנה עושה את הדברים יחד עם השותפים שלה - משרד החינוך, הסתדרות המורים ובנק מסד.
אורי בן ארי, מייסד ונשיא הקרן, התמקד בדבריו בחינוך המיוחד ואמר כי הוא "פורץ דרך, כולל מבחינה טכנולוגית. בחינוך המיוחד מצאנו שכל מורה מטפל בילד לפי ההתפתחות שלו ויכולותיו, ובונה לו תכנית אישית. ראינו תופעות מדהימות בסיוע המחשב, הבנו שהטכנולוגיה מחוללת ניסים. למשל, ילד שלא דיבר עם אימא שלו עשה זאת בפעם הראשונה בסיוע הכלים הדיגיטליים, וכעת הוא מסוגל לדבר אתה ולהביע את רגשותיו ורצונותיו".
לדבריו, "הטכנולוגיה מביאה את תלמידי החינוך המיוחד להישגים. למשל, ראינו שהם מסוגלים לתכנת רובוטים, לפתור בעיות טכנולוגיות, לפענח צילומי אוויר שאחרים לא מסוגלים לעשות ולהביא לידי ביטוי את האינטליגנציה הרבה שלהם".
"מהפכה בתהליכי הלמידה"
ככלל, אמר בן ארי, "הטכנולוגיה גרמה למהפכה בתהליכי הלמידה. היא לב המהפכה התעשייתית הרביעית. השינויים מהירים מאוד - בעוד שלקח כ-8,000 נשים לעבור מהחקלאות המסורתית למהפכה התעשייתית, כיום השינויים מתחוללים בקצב של שבועות וימים". עם זאת, הוא אמר כי "המהפכה הטכנולוגית יוצרת שיבוש. אלא שהחינוך נמצא באמצע המהפכה ועדיין לא עבר את השיבוש הזה".
לדבריו, "מעמד המורה השתנה בגלל הטכנולוגיה. היא לקחה מהמורים את התפקיד הכי חשוב שלהם כמקור ידע. עליו ללמוד כישורים חדשים, כדי שיוכל להקנות אותם לתלמידים שלו, על מנת שישתלבו בעתיד בעולם התעסוקה הטכנולוגי והמאתגר. המערכת צריכה להתאים את עצמה לדור ה-Z, שמעדיף את האמצעים הדיגיטליים". בהקשר זה הוא ציין כי יוטיוב הוא מקור הידע השני של התלמידים - אחרי המורים.
בן ארי נתן דוגמאות מהנעשה במערכות החינוך בכמה מדינות בעולם. כך, ציין, "בסינגפור, כל המורים והתלמידים מקבלים מחשבים אישיים בחינם, כל המורים עוברים הכשרה טכנולוגית, וב-22 השנים האחרונות, משרד החינוך שם מעניק תשתיות מחשוב חינם לבתי הספר". נראה שהדבר סייע לסינגפור להגיע למקום השני בתוצאות מבחני פיז"ה, שפורסמו היום. הוא דיבר גם על המדינה שנמצאת במקום הראשון במבחנים אלה - סין, ואמר כי "יש בה שילוב גבוה של טכנולוגיות בחינוך, בעיקר בבייג'ינג ובשנחאי, ובעיקר טכנולוגיות בינה מלאכותית וביג דטה".
"באסטוניה, הכל ממוחשב, והמדיניות של משרד החינוך האמריקני היא שכל המורים ייהנו מתשתית תקשוב. זה לא קיים בכל המדינות והמחוזות בארצות הברית, אבל יש להם חזון. "בפינלנד, ההוראה היא אחד משלושת המקצועות החשובים במדינה, לרבות החינוך הטכנולוגי", הוסיף.
לסיכום ציין בן ארי כי "לא מספיקה הטכנולוגיה, צריך גם חדשנות. טכנולוגיה בלי חדשנות לא תעשה את השינוי הנדרש. הטכנולוגיה היא רק המאפשרת, היא לא המטרה, וצריך שינוי בלמידה".
[caption id="attachment_304580" align="alignnone" width="600"] ד"ר רונית אשכנזי, סמנכ"לית וראשת מנהל פדגוגיה ברשת עמל. צילום: ניב קנטור[/caption]
ד"ר רונית אשכנזי, סמנכ"לית וראשת מנהל פדגוגיה ברשת עמל, דיברה על הפעילות הטכנולוגית שמתבצעת בבתי הספר של הרשת. כך, היא ציינה את דירוגם של תלמידים מתיכון עמל ליידי דיוויס ירושלים, שמגיעים מהחינוך המיוחד או נשרו מבתי ספר אחרים בעיר, במקום השלישי בתחרות טכנולוגית בינלאומית בדרום אפריקה. הם פיתחו מוצר לביש של אנשים שלא יכולים לצייר, שקורא את המחשבות שלהם ומאפשר להם לצייר, ונתנו אותו לילדים המאושפזים בבית החולים אלי"ן. לדבריה, "ההעצמה של התלמידים כתוצאה מהפרויקט הייתה בלתי רגילה".
בין הפרויקטים הטכנולוגיים הנוספים שמבצעת הרשת לטובת הקהילה ניתן למנות את פרויקט גם אני יכול ותחרות יזמות לפיתוח טכנולוגיות שמסייעות לאנשים עם צרכים מיוחדים.
[caption id="attachment_304581" align="alignnone" width="600"] שלמה ישי, מנכ"ל הקרן לקידום מקצועי בהסתדרות המורים. צילום: ניב קנטור[/caption]
דובר נוסף באירוע היה שלמה ישי, מנכ"ל הקרן לקידום מקצועי בהסתדרות המורים. לדבריו, "מאז כניסתה של יפה בן דוד לתפקיד מזכ"לית הסתדרות המורים, אנחנו שמים דגש על סיוע לחינוך המיוחד. לכן הצטרפנו לפרויקט של קרן אתנה למתן המחשבים למורי החינוך המיוחד. אם המורים עושים עבודת קודש, המורים בחינוך המיוחד עושים עבודת קודש קודשים".
[caption id="attachment_304583" align="alignnone" width="600"] אבי קמינסקי, יו"ר איגוד מנהלי מחלקות החינוך. צילום: ניב קנטור[/caption]
אבי קמינסקי, יו"ר איגוד מנהלי מחלקות החינוך, ציין כי "המורים הם חוד החנית, כולל המורים בחינוך הטכנולוגיה, והפיתוחים החדשים מאפשרים להם להתקדם. אלא שצריך לשמור את הבלאנס בין החדשנות לערך האדם באשר הוא אדם, וחשוב שזה יהיה על סדר היום כל הזמן. האדם והמחויבות לחדשנות חייבים להיות לנגד עינינו".
[caption id="attachment_304584" align="alignnone" width="600"] רון כהן, מנהל שיווק ומכירות בבנק מסד. צילום: ניב קנטור[/caption]
רון כהן, מנהל שיווק ומכירות בבנק מסד, אמר ש-"הטכנולוגיה באה לשפר את ההוראה, אבל היא לא יכולה להחליף את המורה ולא תעשה זאת". הוא ציין את התרומה של בנק מסד, שמזה שנים מכונה "הבנק של המורים", לפרויקט מחשב נייד לכל מורה בחינוך המיוחד של קרן אתנה.
03/12/19 13:02
7.89% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת אפל הכריזה על האפליקציות שנחשבות כטובות וכפופולריות ביותר ב-2019. השנה הענקית מקופרטינו לא הסתפקה לא רק בשחרור הגרפים השנתיים של ה-App Store, אלא ערכה בניו יורק אירוע סביב הכרזת האפליקציות המנצחות כשלדבריה, הסיבה לכך היא, בין היתר, רצונה לכבד את המפתחים לא רק בהקשר של כנס המפתחים העולמי שלה, WWDC, אלא גם בפני הציבור הרחב.
אפל חשפה באירוע, שנערך אמש (ב'), את רשימת האפליקציות והמשחקים שהיא מתייחסת אליהם כטובים ביותר לשנת 2019 בעבור ה-iPhone, iPad וכן למחשבי Mac. היא גם חשפה את האפליקציות והמשחקים המובילים ב-App Store שלה.
[caption id="attachment_304588" align="alignleft" width="300"] מצלמת ספקטר - האפליקציה שנבחרה כטובה ביותר לאייפון ב-2019. צילום: אפל[/caption]
ב-iPhone, מצלמת ספקטר (Spectre Camera) היא האפליקציה שנבחרה כטובה ביותר של השנה. "זוהי אפליקציה המופעלת על ידי בינה מלאכותית וממנפת כמות מסחררת של טכנולוגיה בכדי לאפשר לכל אחד לצלם תמונות מדהימות עם חשיפה ארוכה", סיפרה אפל למי שלא מכיר את היישום. מאחר שמכשירי ה-iPhone החדשים שלה מתמקדים במיוחד גם במצלמה, אך הגיוני שאפל בחרה באפליקציית מצלמה חדשנית לתואר הנחשק.
ב-iPad זכתה פלואו של מולסקין להיבחר כאפליקציית הטובה ביותר השנה. היא מציעה חוויית "מחברת דיגיטלית אלגנטית" לבעלי המכשיר שיכולים לצייר ולשרטט בה באמצעות ה-Apple Pencil.
אפל פרסמה גם את רשימת האפליקציות והמשחקים המובילים ב-iPhone וב-iPad. אפליקציות הרשת החברתית הובילו בבטחה את רשימת האפליקציות החינמיות המצליחות לאייפון. בראשן התייצבה יוטיוב של גוגל, ואחריה אינסטגרם של פייסבוק, סנאפצ'ט ו-טיק טוק. חלק משירותי הזרמת הווידיאו קיבלו את המיקומים העליונים ברשימת האפליקציות המובילות בחינם לאייפד. יוטיוב הייתה הראשונה ואחריה נטפליקס ו-Amazon Prime Video, אולם בזירת המשחקים, מיינקראפט של מיקרוסופט תפסה את המקום הראשון כמשחק ה-iPhone וה-iPad המצליח ביותר שאינו חינמי.
[caption id="attachment_304589" align="alignnone" width="600"] פלואו של מולסקין - אפליקציית האייפד הטובה ביותר השנה. צילום: אפל[/caption]
רשימת הנבחרים המלאה:
אפליקציית ה-iPhone של השנה: Spectre Camera של לוקס אופטיקס.
אפליקציית ה-iPad של השנה: Flow by Moleskine של מולסקין.
אפליקציית ה-Mac של השנה: Affinity Publisher של מעבדות ספיר.
אפליקציית ה-Apple TV של השנה: The Explorers של האקספלוררס נטוורקס.
משחק ה-iPhone של השנה: Sky: Children of the Light של thatgamecompany.
משחק ה-iPad של השנה: Hyper Light Drifter של Abylight S.L.
משחק השנה ל-MAC: ה-GRIS של Devolver/Nomada Studio.
משחק השנה ל-Apple TV: ה-Wonder Boy: The Dragon’s Trap מבית DotEmu.
משחק השנה של ה-Apple Arcade Game: ה-Sayonara Wild Hearts של סימוגו.
03/12/19 16:42
7.89% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סיגל נסים מונתה לאחרונה למנהלת המטה במטריקס. נסים מצטרפת להנהלת החברה כאשר במסגרת תפקידה תהיה אמונה על הבטחת פעילויות חוצות ארגון וקידום הסינרגיה בין היחידות העסקיות. נסים שימשה כעוזרת מנכ"ל החברה, מוטי גוטמן, לאורך 18 השנים האחרונות, מיום הקמתה של מטריקס. לנסים תואר ראשון במדעי הרוח מאוניברסיטת תל אביב. "היקף הפעילות העצום, גודלו של המטה ומספר המנהלים הרב והמגוון שלנו בכל הדרגים מחייב תיאום וסנכרון מיטבי של משימות ופעילויות מטה החברה, שהפכו גם הן רבות ומגוונות ככל שצמחנו. אין בי ספק שסיגל היא האדם הנכון לתפקיד ואני בטוח כי יכולותיה וכישוריה יסייעו להנהלה ולכל עובדי החברה להמשיך את התנופה העסקית שבה נמצאת החברה מיום הקמתה", כך אמר גוטמן על המינוי.
03/12/19 17:26
7.89% of the views
מאת אנשים ומחשבים
באחרונה ערך הסניף הישראלי של יבמ, שכבר 108 שנים כינויה הוא הענק הכחול, מפגש מיוחד לציון 70 שנות פעילות החברה בארץ. אנשים ומחשבים היו על ההפקה ואירחו את חברי מועדון המנכ"לים והמנמ"רים C3, שפגשו את המנהלים הבכירים של יבמ ישראל.
יבמ נוכחת בישראל כמעט מאז קום המדינה - שנה לאחר מכן, ליתר דיוק. ההיסטוריה שלה בארץ שזורה בהיסטוריה של מדינת ישראל, והיא אחת החברות הרב לאומיות שתרמו את התרומה הרבה ביותר למשק הישראלי.
מהבמה סיפרו קצרות דניאל מלכה, המנכ"ל, על הדור הבא של הארגונים החדשניים, ד"ר איה סופר על המחשוב הקוואנטי וטל שחר על דרקונים ועננים.
גילוי נאות: אני בעצמי יבמר ותיק ביותר. כלקוח של החברה, עבדתי אתה כבר לפני יותר מ-50 שנים, ועבדתי בה כעשור בשנות ה-70'. בנוסף, מערכת אנשים ומחשבים בראשותי מסקרת את יבמ מאז היווסדה ב-1981 - כמעט 40 שנים.
[caption id="attachment_304660" align="alignnone" width="600"] מימין: מזי גל אור, יבמ; אורנה גרנות, ישראכרט; תמי אוחנה קול, מגדל; ונטלי גבאי, אנשים ומחשבים. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304662" align="alignnone" width="600"] מימין: דניאל מלכה, יבמ; ורונן יוכפז ואתי בן זאב, בנק הפועלים. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304663" align="alignnone" width="600"] מימין: תמי אוחנה קול, מגדל; אבנר זיו, בנק ישראל; ואורנה גרנות, ישראכרט. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304664" align="alignnone" width="600"] מימין: שמעון חיון, נטפים; ומשה לסמן, גלובל דטה סנטר. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304667" align="alignnone" width="600"] מימין: טל שחר, יבמ; ומיכל מרכוס, אל על. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304668" align="alignnone" width="600"] מימין: אבנר זיו, בנק ישראל; ואבנר שטראוס, שטראוס אסטרטגיה. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304669" align="alignnone" width="600"] מימין: עדו ביגר, אל על; מיכל פידל גרוס, יבמ; ודורון פלח, כלמוביל. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304670" align="alignnone" width="600"] דניאל מלכה, מנכ"ל יבמ ישראל, על הבמה, מדבר על הדור הבא של הארגונים, לפי הענק הכחול. צילום: ניב קנטור[/caption]
[caption id="attachment_304671" align="alignnone" width="600"] מימין: דניאל מלכה, יבמ; ודורי אפרת, בנק איגוד. צילום: ניב קנטור[/caption]
לחלק א' לחצו כאן.
לחלק ב' לחצו כאן.
המשך יבוא...
03/12/19 11:08
5.26% of the views
מאת אנשים ומחשבים
עוד אינדיקציה למצב העגום של החינוך בתחומי הטכנולוגיה: הנתונים של מבחני פיז"ה, שהתפרסמו היום (ג'), מעידים על ירידה בציונים של תלמידי ישראל בלימודי המדעים והמתמטיקה, ושהם מקבלים בתחומים אלה ציונים שנמצאים מתחת לממוצע ה-OECD.
הדו"ח אודות מבחני פיז"ה מתפרסם מדי ארבע שנים ומתמקד בשלושה תחומים: קריאה, מדעים ומתמטיקה. הנתונים מראים על ירידה של ציוני התלמידים הישראליים בכל התחומים הללו ועל הרחבה של הפערים בין תלמידים מרקעים שונים, לרבות בין יהודים לערבים. המחקר בישראל נערך במרץ אשתקד בקרב 6,623 תלמידים ב-17 בתי ספר, מהם 5,516 תלמידי כיתה ט', 1,052 מכיתה י' ועוד 55 תלמידים שנמצאים בכיתות אחרות. רק 22 מבתי הספר שנבדקו הם מהמגזר החרדי, ולכן ייתכן שהמצב גרוע יותר - מאחר שבניגוד לבתי ספר אחרים, בחינוך החרדי לא לומדים לימודי ליבה.
על פי הדו"ח, באוריינות הקריאה, ישראל נמצאת במקום ה-42 מ-77 המדינות שנבדקו, עם התלמידים הישראליים השיגו ציון של 462 נקודות, כאשר ממוצע ה-OECD עומד על 489 נקודות, ובאוריינות הקריאה - למקום ה-41, עם 470 לעומת 487 נקודות. בתחום המתמטיקה, הנתון עומד על 563 נקודות בהשוואה ל-489 נקודות - מקום 37. הציון במדעים ירד בחמש נקודות לעומת הנתון שפורסם ב-2015, שאז הוא עמד על 467 נקודות. יצוין כי שיעור התלמידים הישראליים המצטיינים בכל אחד מהמקצועות זהה לממוצע ה-OECD, עם 3%.
הנתונים מעידים על הפערים הגדולים בישראל בין תלמידים יהודים וערבים, ובין תלמידים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה ונמוך. כך, הפער בתחום המדעים עומד על 82 נקודות - 526 לתלמידים מרקע גבוה לעומת 444 לתלמידים מרקע נמוך. באוריינות הקריאה הפער גבוה יותר ועומד על 84 נקודות (544 לעומת 460) ובמתמטיקה - נמוך יותר ועומד על 76 נקודות (523 בהשוואה ל-447).
מהנתונים עולה כי הפער בין התלמידים היהודים והערבים ענק: בעוד שבקרב התלמידים מהחברה היהודית, הנתונים דומים לממוצע ה-OECD, ובאוריינות הקריאה אף גבוהים ממנו, אצל התלמידים הערבים הם נמוכים בהרבה. כך, התלמידים מהמגזר הערבי השיגו 144 נקודות בקריאה, 111 נקודות במתמטיקה ו-116 בלימודי המדעים. מדובר בירידות גדולות לעומת הנתונים שהשיגו התלמידים מהחברה הערבית במבחנים הקודמים, והם דומים לאלה שהושגו במדינות הנמוכות ביותר בדירוג. כמו כן, במגזר הערבי נרשמה עלייה במספר התלמידים המתקשים בתחומים השונים, כאשר בלימודי המדעים עומד הנתון על 10% ובלימודי המתמטיקה - על 3%.
במשרד החינוך ציינו כי מדובר בנתונים "לא מתקבלים" וכי הם פועלים על מנת לתקנם. לדברי שר החינוך, הרב רפי פרץ, "הנתונים אודות המצב בחברה הערבית מחייבים אותנו לערוך בדיקת עומק. לנוכח תמונת המצב, הנחיתי את מנכ"ל המשרד למנות צוות עבודה לגיבוש תכנית מקיפה, על מנת לחזק את מערכת החינוך בחברה הערבית, בדגש על לימודי השפה, המתמטיקה והמדעים".
03/12/19 11:45
5.26% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הצרכנים האמריקנים הוכיחו שוב שהם מסוגלים לשבור שיאי קניות - הם הוציאו סכום המוערך ב-9.4 מיליארד דולר במהלך יום האתמול (ב') - המכונה סייבר מאנדיי, ושהוא יום של מבצעי רכישות אונליין. הסכום מעיד על גידול של כ-19 אחוזים לעומת ההוצאות על קניות ביום המקביל אשתקד, כך לפי נתוני חברת אדובי אנליטיקס, שמדדה עסקאות מ-80 מתוך 100 הקמעונאים הגדולים בארה"ב.
סייבר מאנדיי - אשר חל ביום ב' הראשון שלאחר חג ההודיה והבלק פריידיי - נחשב ליום הקניות המקוון הגדול בשנה, ואולם לשם המשגת ה"הישג" הנוכחי - הקונים ברשת הוציאו 473 מיליון דולר עד לשעה 9:00 בבוקר, לפי שעון ניו יורק. עם זאת חברת אדובי אמרה כי ארבע "שעות הזהב הקמעונאיות" של היום החלו מהשעה 10:00 עד לשעה 14:00, ואלו ייצרו 30 אחוזים מההכנסות של סייבר מאנדיי כולו. לפי חברת המחקר, המרוויחות הגדולות של היום הן פלטפורמות המסחר האלקטרוניות הגדולות, כמו אמזון.קום, שהפיקו תועלת מרבית מהגידול במכירות.
המוצרים החמים ביותר שנמכרו, לפי אדובי, כוללים בין השאר צעצועים ממותגים של הסרט פרוזן 2, טלוויזיות של סמסונג, מחשבים ניידים של אפל, ומוצרים מליין הרמקולים החכמים Echo עם העוזרת החכמה אלקסה, מבית אמזון.
שיא רודף שיא ועוד לא נאמרה המילה האחרונה
עוד קודם לכן, ביום ו' האחרון, הצליח בלק פריידיי להציג גידול של 19.6 אחוזים בהיקף המכירות אונליין בארה"ב, בהשוואה לנתוני השנה שעברה, והדבר התבטא בסכום הגדול ביותר אי פעם שהלקוחות הוציאו במהלכו – 7.4 מיליארד דולר.
אם זה לא מספיק, הקונים האמריקנים הוציאו עוד קודם לכן על רכישות ברשת, ממש באחרונה במהלך חג ההודיה, עוד 4.2 מיליארד דולר, כך על פי נתוני אדובי. הממצאים הראו כי הוצאות המסחר האלקטרוני ביום ש', המכונה "יום שבת לעסקים קטנים", הגיעו ל-3.6 מיליארד דולר - ושוב מדובר בעלייה, הפעם של 18 אחוזים, לעומת נתוני השנה שעברה.
בסך הכל בחודש נובמבר האחרון, ועוד לפני התוספת המכובדת של הסייבר מאנדיי, הוציאו הקונים ברשת סכום כמעט בלתי נתפש של 68.1 מיליארד דולר.
במהלך חודש נובמבר, הטלפונים החכמים היוו כ-35 אחוזים מכלל הכנסות המסחר האלקטרוני, בעוד שכ-60 אחוזים מההכנסות הגיעו ממחשבים שולחניים וכחמישה אחוזים מטאבלטים, כך מסרה אדובי אנליטיקס.
מבחינת התנועה לאתרי הקניות, 58 אחוזים הגיעה מהטלפונים הניידים, 37 אחוזים ממחשבי PC וחמישה אחוזים מטאבלטים.
וזה עוד לא הסוף: בתקופת החגים המלאה, אותה מגדירה אדובי כפרק הזמן שבין ה-1 בנובמבר ל-31 בדצמבר, צפויים הקונים להוציא 143.8 מיליארד דולר ברשת - עלייה של 14.1 אחוזים לעומת הנתוני השנה שעברה.