The headlines that made most buzz on this page
16/12/19 12:36
11.54% of the views
מאת אנשים ומחשבים
העמותה האמריקנית ניו סטורי מנסה כבר מזה זמן להציע לאנשים בתים מודפסים בטכנולוגיית תלת-מימד אשר יהיו איכותיים, זמינים במהירות, ויזכו לתו מחיר סביר שיאפשר לאנשים שאינם בעלי אמצעים לרכוש אותם בקלות יחסית ולהתגורר בהם.
במרץ 2018 חשפה חברה אמריקנית המתמחה בטכנולוגיות בנייה, ואשר מכונה אייקון, את יכולותיה להדפיס בתים. החברה סיפרה אז לעולם כי בית תלת-מימד מודפס עשוי מלט ובנייתו מסתיימת בתוך יממה אחת, כשעל העבודה מופקדים רובוטי 3D גדולים, ולא כוח אדם אנושי. וחשוב לא פחות – בית כזה עולה, כך אמרה החברה בזמנו, רק 10,000 דולרים.
ניו סטורי ו-אייקון חברו לשת"פ, והציגו מודל ואבטיפוס ראשון לתכנית שאפתנית לבנות קהילה ראשונה בעולם שחיה בבתי תלת-מימד באמריקה הלטינית.
עמותת New Story פועלת בבוליביה, מקסיקו, האיטי, ואל סלבדור, מתוך שליחות שבמרכזה הרצון לעזור ליצור עולם שבו אף אדם לא צריך לחיות במצב של הישרדות. על ידי שותפות עם ICON ומינוף טכנולוגיית ההדפסה בתלת-מימד לצורך בניית בתים, לטענת הארגון, העולם מתקדם צעד אחד נוסף אל המטרה, וזאת משום שהדפסת בתי 3D עשויה לאפשר הצעת בתים איכותיים וחזקים, בני-השגה ובני-קיימא, לחלקים הנזקקים של העולם.
בית מלט מוזרק במקום מקלט רעוע
לפעמים הכרזות לחוד ופעולות לחוד אבל לא במקרה הזה. כעת מוציאות שתי החברות אל הפועל את חזונן וחשפו את מה שהן מכנות 'הקהילה הראשונה בעולם בהדפסות תלת-מימד', וזו נמצאת כעת בבנייה באזור מקסיקו הכפרית.
לצורך הפרויקט שותפה ביוזמה גם עמותת אצ'לה המקומית - שעוסקת בדיור בר-השגה ואקולוגי לחסרי יכולות - ויחדיו שואפים הגופים לייצר 50 בתים למשפחות באזור המתאפיין בעוני קיצוני, ובו חיים התושבים לרוב במקלטים מסוכנים ורעועים.
למרות שהדפסת בית אורכת 24 שעות בלבד, עד כה הושלמה בניית שני בתים בלבד, אולם המשפחות שנבחרו לאיישם יזכו לרכוש אותם בריבית אפסית, ובמשכנתא סמלית ממש בסכום של כ-400 פזו מקסיקני, שהם כ-20 דולר אמריקני בחודש - תשלומים שיפרסו על פני כשבע שנים.
בתהליך הבנייה של הבתים מעורבת מדפסת 'וולקן II' של אייקון, שמבצעת הזרקת מלט מתוך זרבובית, שכבה אחר שכבה, עד להשלמת המבנים הבסיסיים של הבתים. תהליך זה הוא שאורך 24 שעות פר-בית. לאחר מכן נכנסים בונים אנושיים לשלד המוגמר ומשמישים אותו למגורים על ידי הוספת גגות, חלונות ודלתות. "כמו מדע בדיוני הפוגש את המציאות"
הפרויקט המיוחד והמרשים, אולי מתעכב מעט בשל מגוון אתגרים. למשל שיתפו בניו סטורי כי "מדפסת התלת-מימד לבתים, המכונה Vulcan II, מיועדת לעבוד תחת אילוצים הנפוצים במקומות כפריים, אך המסע לא היה קל. לדוגמה, "גשמים מקומיים הציפו לרוב דרכי גישה לאתר הבנייה", עידכנו מהעמותה. ובכל זאת המשימה מתבצעת, כפי שניתן לראות בסרטון שהעלו היזמיות ליוטיוב.
לפי הדיווחים, המדפסת - שביצועיה, כאמור, נועדים להתמודדות עם מחסור בדיור בעבור אוכלוסיות פגיעות - היא הראשונה מסוגה. "הבתים המוגמרים גודלם 46.5 מ"ר ונראים נוחים ועשויים היטב", כך על פי ניו סטורי. העמותה דיווחה גם שחלל הפנים של המבנים פרוס על פני קומה אחת ומחולק לשני חדרי שינה, סלון, מטבח וחדר רחצה, ויש אפילו מרפסת קטנה שמאפשרת לאוכל בחוץ. הבתים מגיעים עם חיבורי לחשמל ולמים, ועל פי ניו סטורי, הונדסו מעל דרישות הבטיחות הסטנדרטיות בכדי להבטיח שיעמדו הן בתנאי האקלים המקומיים והן בפגעי הזמן.
"אנחנו חיים ברגע היסטורי, עם הקמת הקהילה הראשונה של בתים מודפסים בתלת-מימד", אמרה גרטל אוריבה, מנהלת הפיתוח ב-Échale. "אבל יותר מההישג הטכנולוגי שזה מייצג, וזה מרגיש כמו מדע בדיוני הפוגש את המציאות, אני רוצה לציין שהטכנולוגיה הזו מפותחת ומשמשת כדי להביא דיור הולם למשפחות הפגיעות ביותר", הוסיפה.
"אני חושבת שהפרויקט הזה הוא שיעור שאם נתכנס לעבודה, נצרף כישרונות ומשאבים, ונוביל אותם לפתור בעיות אמיתיות, חלום הקיימות וההגינות החברתית יוגשם", סיכמה אוריבה בהתרגשות.
ניו סטורי סירבה לפרסם את עלות הבנייה בפועל של בתים בשלב זה, אך אמרה כי בכוונתה להגדיל את היעילות ולהוזיל את העלות ככל שהפרויקט יתקדם. חברת ICON אמרה עוד ב-2018 כי היא מקווה שבסופו של דבר תוכל אפילו להוריד את עלות הדפסת הבתים עד לסכום המדהים של 4,000 דולרים ליחידה. עמותת ניו סטורי גם היא אופטימית וצופה כי 48 הבתים הנותרים יתמלאו במשפחות עד השנה הבאה.
16/12/19 16:59
9.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בנק ישראל רואה, לדבריו, חשיבות רבה בקידום התחרות במערכת הבנקאית, ועד היום נקט בצעדים שונים לשם כך. כעת הוא מוסיף לכך פעולה להקלת יכולת המעבר של הלקוחות מבנק לבנק.
לפי הודעת בנק ישראל, "אבן דרך משמעותית בקידום התחרות הושגה היום, בפרסום כללי נגיד בנק ישראל, בהסכמת שר האוצר, ובפרסום הוראות הביצוע של המפקחת על הבנקים למערכת הבנקאית (הוראות ניהול בנקאי תקין). פרסום זה מהווה יישום של החקיקה וקידום התשתית הרגולטורית למעבר מקוון בין בנקים".
רפורמת המעבר אונליין בין בנקים
עיקרי המהלך הם שינוי המצב המקובל כיום, כשלקוחות המבקשים להעביר את הפעילות הבנקאית שלהם לבנק אחר נתקלים לעתים בקשיים בעת השלמת הליך המעבר והתהליך נמשך זמן רב. נוכח קשיים אלו, ומתוך רצון להקל על הלקוחות ככל שניתן בעת הליך המעבר, החליט בנק ישראל לקדם יחד עם משרד האוצר את רפורמת המעבר אונליין בין בנקים.
לפי הודעת הבנק, "מדובר בפרויקט טכנולוגי מורכב ובעל עלות גבוהה למערכת הבנקאית". עם השלמת הפרויקט, המתוכננת למהלך שנת 2021, יוכלו לקוחות הבנקים לעבור בין הבנקים אונליין ונוח, כאשר הליך המעבר יהיה ללא עלות עבור הלקוח ויושלם בתוך כשבעה ימי עסקים. "רפורמה זו תפשט את הליך המעבר בין הבנקים, תגביר את התחרות במערכת הבנקאית ותעודד חדשנות ויעילות בבנקים, לטובת הלקוחות", כך נטען בהצהרת הבנק לתקשורת.
[caption id="attachment_217642" align="alignleft" width="300"] המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר. צילום: רון קדמי[/caption]
המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר: "אנו ערים לכך שלקוחות רבים חוששים לעבור בנק, ושאלה שכן עוברים חווים תהליך ארוך ולא ידידותי. מסיבה זו, ולנוכח ההתקדמות הטכנולוגית, קידמנו יחד עם משרד האוצר, את פרויקט מעבר מבנק לבנק באופן מקוון. לקוחות שיהיו מעוניינים בכך יוכלו לעבור בין בנקים בקלות ובמהירות, תוך שהם פונים לבנק החדש בלבד וזה מבצע עבורם את כל הנדרש תוך שבעה ימים". עוד לדבריה, "פרויקט זה יחזק את כוח המיקוח של הלקוחות אל מול הבנק שלהם, גם אם הם בוחרים להישאר בו".
אילו חשבונות ניתן לנייד?
בהתאם לכללי הנגיד שפורסמו היום, ניתן יהיה לנייד בין בנקים בצורה מקוונת כ-80% מחשבונות העובר ושב. החשבונות אשר לא יהיו ניתנים לניוד בצורה אוטומטית הם חשבונות שקיימת לגביהם מורכבות, או מניעה משפטית (כגון חשבונות נאמנות, חשבונות נפטרים, חשבונות אפוטרופסות וכדומה). במקרים אלו העברת הפעילות בין הבנקים תהיה בהתאם לתהליכים שהיו קיימים עד כה.
כמו כן, ייתכנו מקרים בהם לא ניתן יהיה לבצע את הניוד, בשל פעילות מסוימת שקיימת בחשבון הישן. כך למשל, לא ניתן יהיה להשלים את הניוד אם ללקוח ישנה יתרת חוב בחשבון שהוא מעוניין להעביר, ואותו חוב אינו מגובה בביטחונות מספקים, או שלא הושגה לגביו הסכמה עם הבנק באשר לאופן המשך פירעונו.
סוגי הפעילויות הפיננסיות שינוידו באופן אוטומטי: יתרות זכות בשקלים ובמט"ח; יתרות חוב בשקלים ובמט"ח; הרשאות לחיוב חשבון עובר ושב; הוראות קבע (למעט חריגים); שיקים; ניירות ערך שניתנים להעברה; חיובים בכרטיס חיוב בנקאי; ו-חיובים בכרטיס חיוב חוץ בנקאי.
למה מחויבים הבנקים במסגרת הרפורמה?
בנוסף להגדרת החשבונות והפעילויות שינוידו, נקבעו ופורסמו היום גם הוראות ביצוע שעל הבנקים ליישם במסגרת הטיפול בבקשת לקוח להעביר את פעילותו לבנק אחר.
בין היתר, נקבעו הוראות לעניין הגילוי הנאות שיינתן ללקוח לאורך התהליך וההסכמות שהוא נדרש לספק, השלבים השונים של התהליך, הכללים לשמירת הרציפות בפעילות הפיננסית של הלקוח, והוראות לתקופת הניתוב. כל זאת, במטרה לאפשר תהליך קל, ברור, הגון ופשוט ללקוח.
בנק ישראל פרסם גם את זכויות הלקוח במהלך תהליך הניוד, והן: הלקוח יכול לקבוע את יום המעבר של הפעילות בחשבון; הלקוח יכול לבטל את הבקשה להעברת הפעילות (עד יום לפני יום המעבר בפועל); הלקוח זכאי שההטבות וההנחות בבנק הישן ישמרו לו לפחות למשך שלושה חודשים ממועד הבקשה (במידה שהניוד מתעכב או מתבטל), או עד למועד המעבר בפועל במידה שהוא מוקדם יותר; פעולות שימור מצד הבנק הישן, ככל שיהיו, יתבצעו באופן הוגן וללא לחצים; הלקוח רשאי להעביר מספר חשבונות לחשבון אחד; הלקוח יכול להגיש כמה בקשות שירצה, ללא מגבלה, למעט אם קיימת בקשה בתהליך באותו הזמן או שטרם עברו שלושה חודשים מהניוד הקודם; הבנק החדש ישמש ככתובת לכל פניות הלקוח אודות התהליך; גם הבנק הישן מחויב לתת מענה לפניות הלקוח הנוגעות לפעילות שנותרה אצלו; ולבסוף וחשוב ביותר - כל מידע שיעבור יהיה כפוף לדיני הפרטיות.
16/12/19 13:12
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הבחירות הקרבות לכנסת הן הזדמנות טובה להאיר את הזרקור את אחד הפרויקטים הטכנולוגיים החשובים שנעשו בשנים האחרונות במשכן: המעבר לטפסים דיגיטליים. הח"כים שייבחרו, חדשים (ככל שיהיו) וישנים, יתבקשו למלא את הטופסולוגיה הכרוכה בכך ללא נייר. יצוין כי הפרויקט רלוונטי לכל עובדי הכנסת - שכבר עושים זאת.
המערכת שאותה בחרה הכנסת להטמיע היא PB Digital של קונסיסט. שמעון עמית, מנהל הפיתוח העסקי של המערכת, ושי ברקוביץ', ראש תחום בכיר למערכות מינהליות בכנסת, הסבירו על הפרויקט בכנס ניהול הידע השנתי KMDM של אנשים ומחשבים. האירוע נערך ביום ה' האחרון במרכז האירועים לאגו בראשון לציון, בהנחיית אשר גליקמן, סמנכ"ל ומנהל תחום ניהול מסמכים וידע במטרופולינט.
[caption id="attachment_305763" align="alignnone" width="600"] שמעון עמית, מנהל הפיתוח העסקי של מערכת PB Digital בקונסיסט. צילום: ניב קנטור[/caption]
עמית אמר כי המערכת מהווה "פתרון הוליסטי אחד לטרנספורמציה דיגיטלית: טפסים דיגיטליים, מודול חתימות דיגיטליות ותקשורת רב ערוצית. אנחנו מציעים טפסים דיגיטליים עם בוט מבוסס מנוע בינה מלאכותית. היא מאפשרת שיחה עם הבוט ובעקבותיה את יצירת הטופס - כל זאת באמצעות ווטסאפ. הטופס נוצר מהמידע שהמשתמש תורם לשיחה, ומיד עם סיומה הוא מקבל לינק לטופס, לחתימתו". יצוין כי המשתמש יכול למלא בכל פעם טופס אחד, מספר טפסים או את כולם.
ברקוביץ' אמר כי המניעים לביצוע הפרויקט היו חיסכון בנייר ובמילוי טפסים ידניים, שמירה על איכות הסביבה, קיצור זמן התגובה, יצירה של חוויית משתמש טובה יותר וחיסכון בעלויות.
[caption id="attachment_305764" align="alignnone" width="600"] שי ברקוביץ', ראש תחום בכיר למערכות מינהליות בכנסת. צילום: ניב קנטור[/caption]
לדבריו, "הפרויקט המדובר הוא טרנספורמציה דיגיטלית לטפסים. עד היום, עובדים וח"כים חדשים קיבלו אוסף של טפסי נייר והיו צריכים למלא אותם. שליחת אוסף הטפסים בוצעה ידנית וגם המעקב אחרי התהליך היה ידני. מה שעשינו הוא לפתח אפליקציה שמאפשרת למלא את הטפסים". אחד הפיצ'רים באפליקציה מאפשר לעובד או לח"כ לראות על איזה טופס הוא חתם ועל איזה לא, באמצעות הצבעים ירוק ואדום, וכך גם המחלקה הרלוונטית בכנסת.
ניהול ידע לטיפול באוכלוסיות שזקוקות לשירותי רווחה
פרויקט ניהול ידע נוסף במגזר הציבורי שדובר עליו בכנס בוצע במשרד הרווחה. הוא הוצג על ידי .
הרמל סער אמרה כי בניגוד לארגונים עסקיים, "ניהול ידע במשרד הרווחה זה מפגש עם משפחה כואבת עם צורך אמיתי. אנחנו צריכים לתת את מיטב הידע לאדם הנכון בזמן הנכון".
[caption id="attachment_305765" align="alignnone" width="600"] מימין: אפרת הרמל סער, מנהלת תחום תכנון ופיתוח מקצועי, ומיטל ויצמן צברי, הממונה על ניהול הידע באגף המחקר, התכנון וההכשרה במשרד הרווחה. צילום: ניב קנטור[/caption]
הדוברות ציינו כי הפרויקט כלל בחירת תהליכי ניהול ידע נבחרים, שנהוגים במשרד כבר 18 שנים, "על מנת לעלות רמה בפיתוח ובניהול הידע, לשימוש כל עובדי המשרד"; פתיחת קבוצות למידה; שכלול קהילות הידע בארגון, ש-"מאפשרות לכל מי שעובד בעולם הרווחה להיות חלק מכלי מקוון, שמאפשר ערוץ תקשורת להעברת נושאים מקצועיים, להתלבט, לשאול ולהעלות סוגיות מקצועיות"; שיפור חוויית המשתמש; והכשרה של העובדים לתהליכים החדשים ולמערכת החדשה שפותחה לצורך כך, שבוצעה בבית הספר המרכזי להכשרת עובדים בשירותי הרווחה, שהרמל סער מנהלת אותו.
לדבריהן, "השינויים בעולם הרווחה מהירים - נוספות אוכלוסיות חדשות, מגוונות תרבותית, שירותים חדשים וכדומה. אנחנו מאמינים בשיתוף - מזיהוי הצורך ועד לתוצר. זה דבר קשה כשמדובר בארגון מאוד היררכי כמו משרד הרווחה. אלא שזיהינו בפרויקט זה הזדמנות גדולה, כי יש במשרד הרווחה ובקהילת עובדי הרווחה אנשים איכותיים ומקצועיים, בעלי ידע וניסיון, שמשתפים ידע בדרכים שונות. כאן הצענו להם כלי טוב יותר, עם חוויית משתמש טובה יותר, לעשות זאת, ולנהל את הידע".
16/12/19 14:07
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חלפו להן כבר 12 שנים מאז שהחלו המכוניות של גוגל עם ציוד הצילום שעל גגן לצלם ולמפות את העולם – מן הערים הגדולות ביותר ועד הכפרים הנידחים ביותר וכל מה שביניהם. בסוף השבוע הרימה גוגל את המסך מעל פרויקט המיפוי האדיר שלה, וחשפה מספרים מדהימים לא פחות: יותר מ-16 מיליון קילומטרים של צילומי רחובות לאפליקציית Street View, שהם שווי ערך ל-400 הקפות של כדור הארץ.
פלטפורמת Street View מאפשרת כעת לצפות ביותר מ-93 ק"מ רבועים של תמונות לוויין באיכות גבוהה, ולדברי גוגל, מדובר ב-98% מהאזורים המאוכלסים על כדור הארץ. למרות זאת, המיפוי "המיפוי הוא משימה שלא נגמרת", כתב תומאס אסקובר, מנהל מוצר בכיר בגוגל, בבלוג הרשמי של החברה.
אסקובר מספר בבלוג כיצד גוגל אוספת את הצילומים: באמצעות מכוניות, קרני לייזר, סירות ואפילו עדרי צאן וגמלים, שמותקנים עליהם מכשירים הלוכדים תמונות באיכות גבוהה גם במקומות שקשה להגיע אליהם על כדור הארץ. המצלמות של גוגל נבנו כדי להתמודד עם טמפרטורות קיצוניות ביותר, וגוגל אף משתמשת בחיישני LIDAR שעושים שימוש בקרני לייזר כדי למדוד מרחקים בצורה מדויקת. "ב-2019 בלבד", כתב אסקובר, "התמונות שהגיעו מקהילת Google Maps סייעו לנו לקבוע כתובות לכמעט שבעה מיליון בניינים במקומות שלא מופו בעבר, כמו ארמניה, לבנון, מיינמאר, טונגה, זנזיבר וזימבבואה".
"הרעיון של Street View החל כפרויקט צדי לפני יותר מ-12 שנים, כחלק מן היעד שלנו למפות את כל העולם", הוא כתב. "מאז, Street View בשילוב עם צילום אווירי ולווייני הפך לבסיס של התהליך הכולל של יצירת המפות שלנו, והסיבה לכך שאנו יכולים לבנות מוצרים שימושיים שאנשים משתמשים בהם מדי יום ביומו".
"המיפוי הוא משימה שלא נגמרת", חותם אסקובר את הבלוג שלו, "ואנו עובדים בקביעות כדי לבנות כלים חדשים וטכניקות כדי לאסוף תמונות בצורה מהירה יותר, מדויקת יותר ובטוחה יותר לכולם".
16/12/19 16:31
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
העשור השלישי של המאה העשרים ואחת כבר דופק בדלת, ובטיים מגזין החליטו, לקראת הימים האחרונים של העשור השני, לבחור עשרה גאדג'טים שלדעת המגזין היו החשובים ביותר בעשור הנוכחי. בטיים בחרו שלא לדרג את הגאדג'טים לפי רמת חשיבותם בעיניהם, אלא סידרו את הרשימה לפי השנים שבהן כל אחד מהם הגיע לשוק.
ברשימה - כנראה שבאופן די צפוי בעבור מגזין שמתפרסם בארץ המכורה לחברה שמייצרת אותם - נמצאים שלושה מוצרים של אפל, שלדעת הכותבים השפיעו במידה רבה במיוחד, ובראשם ה-iPad שהוצג ב-2010 ולפי הטיים הוליד את הרעיון שניתן להשתמש בטאבלט עם מקלדת כמחשב אישי לכל דבר, וגם קבע את הטון של המחשוב האישי באמת לאורך העשור.
[caption id="attachment_229217" align="alignnone" width="600"] AirPods. צילום: יח"צ[/caption]
האפל השני ברשימה הן אוזניות ה-AirPods, שהפכו לאוזניות האלחוטיות הנמכרות ביותר והמוכרות ביותר עלי אדמות, וזאת למרות שעם השקתן ב-2016 הן זכו גם ללא מעט הקנטות ובדיחות בגלל המראה. אבל כמו כל דבר כמעט שעושה אפל, מהר מאוד התחילו להופיע בשוק תעתיקים מבחינת העיצוב, מה שרק הבטיח את מעמדן - גם בזכות האיכות.
הבחירה השלישית, ולא במפתיע, הייתה ב-Apple Watch, שהפך גם הוא בתחומו לפופולרי ביותר. הוא אולי התחיל ב-2015 כסוג של סמל סטטוס אופנתי, אבל בהמשך הצליחה אפל להפוך אותי לאחד ממוצרי הרפואה הדיגיטלית החזקים והחכמים ביותר שיש כיום, מהסוג שמדברים עליו יותר מפעם אחת גם בכנסים רפואיים בכירים. ההטמעה של יכולת האק"ג בגרסה האחרונה שלו יכולה והצילה כבר חיי אדם, והזניקה את המכירות שלו עוד יותר קדימה בשוק השעונים החכמים - עליו אפשר לומר שנכון להיום לא ממש ברור לאן הוא הולך.
[caption id="attachment_305799" align="alignnone" width="600"] ה-Model S של טסלה. צילום: BigStock[/caption]
בטיים בחרו בין השאר גם את ה-Model S של טסלה וגם הסבירו כי מי שחושב שמכונית חכמה היא לא גאדג'ט, זה סימן שהוא לא נהג בטסלה, וגם לא ראה כיצד היא נוסעת אליו כשהוא קורא לה. לטענת המגזין מדובר ברכב ששינה את תעשיית הרכב והניע אותה קדימה אל עבר העתיד החכם והאוטונומי, גם בגלל שמדי פעם צריך לשדרג את הרכב מבחינת תוכנה. הטיים אף טוען שמדובר ברכב מ-2022, שפשוט הושק עשור מוקדם מדי.
בשנה בה הושקה הטסלה המוזכרת לעיל הושק גם המחשב הזעיר רספרי פיי, שמאז כבר נמכרו 25 מיליון יחידות שלו. הוא אולי תוכנן בהתחלה לסייע בלימודי תכנות, אבל מהר מאוד הפך לכלי פיתוח מתקדם שגם נמצא בקרבם של פתרונות לא מעטים, כולל שרתי ענן מחד ורמקולים חכמים מאידך.
[caption id="attachment_215404" align="alignnone" width="600"] רחפן Inspire של DJI. צילום: יח"צ[/caption]
עוד ברשימה הרחפן של DJI מ-2013, שנחשב לפופולרי ביותר בשוק האזרחי, הרמקול החכם Echo של אמזון מ-2014, קונסולת המשחקים הניידת Swith של נינטנדו, וכן בקר המשחקים Xbox Adaptive Controller, שהושק ב-2018 ונועד לאפשר גם לאנשים עם מוגבלויות פיזיות לשחק במשחקי וידיאו.
16/12/19 14:07
5.77% of the views
מאת אנשים ומחשבים
משחק וידיאו בשם "סאלאם" (שלום) עושה כותרות בעולם בימים אלו. הסיבה אינה בהכרח המשחק עצמו, אלא היזם שפיתח אותו והאתגרים שבהם עמד לצורך הגשמת החזון שלו.
Salaam, שהחל להימכר רשמית ביום ה' האחרון, פותח בסביבה ייחודית - במחנה פליטים בצפון-אוגנדה - והמפתח שלו, לואל מאיין בן ה-25, הוא פליט שהגיע למקום לאחר שברח מהמלחמה הנוראה שמתחולל בדרום-סודן בה נולד. Want to be the first to know when Salaam drops in 2020? Visit our website at https://t.co/B6YEfL1sH9 and sign up now!#TheGameAwards @FacebookGaming @Ayzenberg pic.twitter.com/3LTcKV0TSz
— Junub Games (@junubgames) December 13, 2019 מאיין, המתגורר כעת בוושינגטון בארצות הברית, נמלט מארצו כשהיה רק ילד בן 12 בלבד. הוא ברח יחד עם אמו לאוגנדה, והשניים מצאו מקלט במחנה הפליטים, בתנאי מחיה קשים במיוחד. למשל - במקום לא היה חשמל כלל. גם הרעיון של בית ספר היה מופרך בעבור מאיין, שבעיקר עסק במאמץ להתקיים ולשרוד את היומיום הקשה במחנה. כל ילדותו עברה עליו במחנה פליטים.
"אנחנו יכולים לעשות כל מה שאנחנו רוצים לעשות"
אלא שבשלב מסוים השתנה משהו - מאיין ראה לראשונה מחשב במשרדים של פקידים מקומיים והרגיש, לפי דבריו, שהוא "רוצה להשתמש במכשיר הזה ביום מן הימים".
למזלו אימו החליטה להגשים את חלומו והצליחה, למרות העוני הקשה, לחסוך 300 דולר ולרכוש בעבורו מחשב נייד משומש. וכך הפליט צעיר החל להשתמש במכשור החדשני (יחסית) - הוא נהג ללכת שלוש שעות ברגל בכדי לטעון את המחשב הנייד במקום שבו כן היה חשמל, ואז לימד את עצמו לקודד.
מאיין סיפר ל-CBS News כי "ההזדמנות להיות בחיים" הייתה המוטיבציה שלו, ואמר שבמהלך התקופה הזו הבין ש"אנחנו יכולים לעשות כל מה שאנחנו רוצים לעשות". ואכן, בסופו של דבר הצליח לפתח משחק וידיאו די ייחודי וסיפר לתקשורת כי "ההתמקדות העיקרית שלי כשהכנתי את המשחק הזה הייתה רק לעזור לילדים במחנה להיות יחד".
ואכן, משחק הווידיאו מתרחש במחנה פליטים, והדמות הראשית בו היא אימו של מאיין, אותה רצה לכבד. במהלך המשחק המשתמש נדרש להתמודד עם נסיבות קשות, כשעליו לחמוק מאלימות, והמטרה שלו היא להביא שלום וליצור סביבה שלווה וטובה לכל התושבים.
בזכות היזמות והנחישות כיום מאיין הוא מנכ"ל החברה המכונה משחקי ג'ונוב, אשר לה דף טוויטר פעיל, וכבר בהחלט יכול לכנות את עצמו 'פליט לשעבר'. באחרונה הוא התארח באירוע The Game Awards 2019, שם חלק עם הקהל את סיפורו המרשים. Check out @OfficialLual at @TheGameAwards, where he announced his next game - Salaam.
Salaam puts a player in the shoes of a refugee forced to flee a war torn region.
Visit https://t.co/B6YEfL1sH9 to learn more!
Huge thanks @FacebookGaming @Ayzenberg @LuolDeng9 @GeoffKeighley pic.twitter.com/QmdM4DqS6l
— Junub Games (@junubgames) December 14, 2019 אם יש מישהו שהצלחת הפיתוח שלו עתידה להיות משמחת במיוחד - הרי הוא האיש.
16/12/19 14:20
5.77% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל שחררה את גרסה 79 של הדפדפן שלה כרום לפני מספר ימים, אבל אתמול (א') בערב החברה הודיעה שהיא משהה את המשך העדכון של המהדורה המיועדת למכשירי האנדרואיד עד להודעה חדשה.
הסיבה, הסבירו בגוגל, היא דיווחים על באג שגורם לכך שאפליקציות רשת מסוימות סובלות מאובדן נתונים שנשמרו בעקבות הרצה של כרום. מדובר באפליקציות שפותחו באמצעות שימוש ב-WebView, ערכת הפקודות שגוגל מציעה כדי להציג תכני רשת באפליקציות.
הבעיה היא שמזה זמן מה כרום כבר משמש במקרים רבים כ-WebView. באפליקציות רבות הוא מהווה את המנוע שמאפשר להציג את התכנים באפליקציה, כשיש ערכות פיתוח פופולריות למדי כמו Apache Cordova, שלמעשה תלויות ב-WebView לחלוטין בכדי לפעול בסביבת האנדרואיד.
הבעיה נולדה לאחר שגוגל ביצעה שינוי בכרום 79 לגבי המיקום בו נשמרים נתונים מהגלישה, כולל נתונים מ-LocalStorage ו-WebSQL, שהן שתי שיטות פופולריות באפליקציות רשת. בגלל השינוי, למרות שהמידע לא נמחק, הוא גם מצד שני לא נגיש לחלוטין, ומבחינת המשתמש גם אבד.
ההשהיה הגיעה אחרי שכ-50% מהמשתמשים כבר שידרגו, לפי גוגל, לכרום 79. "אנחנו בודקים כרגע את האסטרטגיה הנכונה לפתירת הבעיה הזו, והיא תהיה או להמשיך את ההמרה, ולהעביר את הקבצים שהלכו לאיבוד למיקום החדש שלהם, או להפוך חזרה את התהליך על ידי העברת הקבצים שעברו המרה למיקומים הישנים שלהם", נמסר מטעם החברה.
16/12/19 14:54
5.77% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הממשל הסיני יוצא למלחמה נגד הניסיון להחרים את וואווי בגרמניה: "אם גרמניה תעשה החלטה שתחרים את וואווי בשוק הגרמני – יהיו לכך תוצאות". כך, במילים ישירות התריע השגריר הסיני בגרמניה, תוך שהוא מזכיר גם את מיליוני כלי הרכב שמוכרות יצרניות הרכב הגרמניות בסין.
שגריר סין בגרמניה, וו קן, ציין את הדברים באירוע תקשורתי בעקבות התגברות ההתנגדות לוואווי בקרב מחוקקים בגרמניה מהקואליציה של הקנצלרית, אנגלה מרקל, שמתנגדים למדיניותה בנוגע לסין והגישו טיוטת חוק, שעשוי להציב איסור רחב על השתתפות ספקים "שאינם ראויים לאמון" של תשתיות דור 5.
אין אזכור מפורש לוואווי בהצעת החוק, אך נראה שהוא "נתפר" בשבילה לאחר קרבות ומאבקים בממשל הגרמני בנוגע לנושאי אבטחה של דור 5 במדינה.
טיוטת החוק אמורה להיבחן על ידי אנשי משרדה של מרקל ומשרד הכלכלה הגרמני, שדווקא הביעו בעבר דאגה מהטלת מגבלות קשות על חברות סיניות כדי שלא לפגוע ביחסי הסחר עם בייג'ינג.
בעיית וואווי הפכה רגישה יותר דווקא עכשיו גם לאור הבחירה של מפעילת הסלולר טלפוניקה בוואווי כאחת החברות לפריסת תשתיות דור 5 ברשת שלה, ומנגד – הנחרצות של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לגייס את בנות בריתה של ארה"ב באירופה להחרים את וואווי כספקית לפריסת תשתיות דור 5.
השגריר הסיני ציין באירוע גם, כי לוואווי אין שום מחויבות חוקית לספק נתונים לממשל הסיני, והזכיר גם כי יצרניות הרכב הגרמניות מכרו בשוק הסיני בשנה האחרונה 28 מיליון מכוניות, והרמז יותר מברור.