The headlines that made most buzz on this page
14/07/21 17:26
16.67% of the views
מאת אנשים ומחשבים
משבר הקורונה (לפחות זה הכלכלי) חולף, ואולי אפילו חלף, וההיי-טק, שממילא כמעט שלא נפגע ממנו, רותח: לצד שיאי גיוסי הכספים וההשקעות בסטארט-אפים וההנפקות של חברות ישראליות רבות בנסדא"ק, לא מעט חברות מרחיבות את הפעילות שלהן ומגייסות בימים אלה עובדים.ות. זוהי כתבת המשך בפרויקט של אנשים ומחשבים, לאחר שבעקבות פרסום הכתבה הראשונה הגיעו אלינו פניות רבות נוספות של חברות שמחפשות עובדים.ות.
החברות מופיעות לפי סדר ה-א"ב (וה-ABC). חברות נוספות שרוצות להודיע לנו – ובאמצעותנו למועמדים.ות פוטנציאליים.ות – שהן מגייסות כעת עובדים.ות מוזמנות לפנות לחתום מטה כאן.
איטרניטי
הסטארט-אפ, שמציע פלטפורמה להנצחת סיפורי חיים בצורות דיגיטלית ופיזית, מגייס 20 עובדים.ות לתפקידים שונים, כמו תפקידי פיתוח תוכנה, פיתוח עסקי, ניהול מוצר ושירות לקוחות. בנוסף, הוא מגייס עובדים ל-"סיירת הזיכרונות" – צוות שמגיע לבתים של משפחות ומסייע להן להנציח את יקיריהן באתר הנצחה מותאם אישית.
אליין טכנולוג'י
מפתחת הטכנולוגיות לעולם רפואת השיניים תגייס בשנה הקרובה כ-150 עובדים.ות בישראל, שיתווספו ליותר מ-500 עובדי.ות החברה. כיום קיימות בחברה כ-100 משרות פתוחות במגוון רחב של תפקידים ורמות – ממשרות סטודנטים.ות ועד למנהלים.ות בכירים.ות. המשרות הן בתחומי הפיתוח, DBA ,DevOps ,IT ותכנות ענן, כמו גם תפקידים רבים בתחומי המסחר והשיווק.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
אלעד מערכות
מהחברה נמסר כי היא תגייס לשורותיה 250 מומחי פיתוח עד לסוף השנה – נוסף על 1,000 העובדים שמועסקים בארבעת מרכזי הפיתוח שלה בארץ. אלעד מערכות מחפשת עובדים בעולמות אלה: BI ואנליטיקה, DBA ,DevOps ואוטומציה, חוויית משתמש וממשק משתמש (UI/UX), מערכת ה-CRM דיינמיקס של מיקרוסופט, מובייל, סאפ, בדיקות תוכנה, ניתוח מערכות וניהול פרויקטים, סייבר ואבטחת מידע, סיסטם ותקשורת, פיתוח ווב, פיתוח תוכנה ותמיכה טכנית. המשרות הן בתחומי הפיתוח, CRM, פרונטאנד, מנתחי.ות BI, מהנדסי.ות אינטגרציה ועוד.
ארמטיק
חברת הסייבר, שמספקת פתרונות הגנה מפני סיכוני גישה והרשאות בענן, מגייסת לכמה משרות בישראל, בהן ארכיטקט.ית פתרונות, מהנדס.ת בדיקות תוכנה, מהנדס.ת תוכנה ומהנדסי.ות תוכנה בכירים.ות. החברה מעסיקה 65 עובדים ומשרדיה ממוקמים בתל אביב.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
צילום אילוסטרציה: BigStock
בזק אונליין
החברה מקבוצת בזק, שפועלת בעולם המוקדים הטלפוניים, יוצאת בגל גיוס מסיבי ומגייסת 460 עובדים.ות למוקדים שלה בבאר שבע, בקריית מלאכי ובעפולה. בחברה אומרים כי המשרות הן במשמרות נוחות וגמישות, עם תנאי רווחה ואופציות קידום. נדרשים ידע ביישומי מחשב ויכולת עבודה בסביבה ממוחשבת.
למשלוח קורות חיים לחצו כאן.
ג'יו אדג'
החברה, שמתמחה בפתרונות אבטחת מידע לפרסום אונליין, מגייסת 5 עובדים.ות בישראל. בסיס החברה בתל אביב והיא מחזיקה משרדים בארצות הברית, אירופה ויפן. כיום היא מעסיקה 60 עובדים.ות. המשרות הפנויות הן: מהנדס.ת תמיכה, CSM, מנהל.ת שיווק, מנהל.ת צוות בקאנד ומפתח.ת בקאנד בכיר.ה.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
ג'ינג
החברה, שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת למפרסמים בדיגיטל להגדיל את מעורבות הקהל ולבצע מוניטיזציה של תכנים, תגייס 5 עובדים.ות בארץ, שיצטרפו לכ-30 הא.נשים שמועסקים במשרדי החברה בתל אביב. ג'ינג מחפשת מפתחי.ות Full Stack בכירים.ות ומנהלי.ות צוותי הנדסת תוכנה.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
ווייזסייט
חברת הסטארט-אפ, שמפתחת פתרונות טכנולוגיים לניהול חנייה בעיר החכמה, תגייס 5 עובדים.ות בישראל, שיצטרפו לכ-15 הא.נשים שמועסקים במשרדיה בירושלים. החברה מחפשת עובדים למשרות בתחומים הבאים: איש.אשת QA ובקרת תהליכי פיתוח, מנהל.ת כספים ראשי.ת, איש.אשת אינטגרציה, מנהל.ת פרויקטים ומנהל.ת משרד ועוזר.ת אישי.ת.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
צילום אילוסטרציה: BigStock
מורפיסק
חברת הסייבר, שמספקת מערכת אבטחה לנקודות קצה בשיטת המטרות הנעות (MTD), מגייסת 11 עובדים.ות בישראל. בין המשרות הפנויות: מהנדס.ת DevOps, מנהל.ת צוות ליבת לינוקס, מנהל.ת צוות ג'אווה, מהנדס.ת מכירות, מהנדס.ת Windows Internals ומהנדס.ת אוטומציה בכיר.ה לעולם ה-Windows. המטה של מורפיסק נמצא בבאר שבע והיא מעסיקה 109 עובדים בישראל ובארצות הברית.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
סייסנס
החברה, שפועלת בתחום המודיעין העסקי, מציעה מגוון משרות – החל מתפקידים בעולמות הביזנס, כגון מנהל.ת הצלחת לקוח ומשרות תמיכה בלקוחות אסטרטגיים של החברה, ועד לתפקידי פיתוח במחלקת ההנדסה ההולכת וגדלה, אנשי.נשות Devops ומגוון תפקידי ניהול בפיתוח.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
קפיטוליס
חברת הפינטק, שפיתחה פלטפרומה לשיתוף פעולה בין בנקים על מנת שיוכלו לבצע אופטימיזציה לפעילות ההון שלהם, מגייסת 19 עובדים.ות למרכז הפיתוח שלה בישראל. בין המשרות הפנויות: מפתח.ת אוטומציה, מהנדס.ת Full Stack, מהנדס.ת QA, מנהל.ת צוות פיתוח תוכנה, מהנדס.ת תוכנה, מנהל.ת רווחה ותפקידים משרדיים. החברה מעסיקה 125 עובדים בתל אביב, ניו-יורק ולונדון.
למשרות הפתוחות לחצו כאן.
Nym
חברת ה-הלת' טק, שפיתחה מערכת לניתוח והבנת טקסטים רפואיים מתיקי חולים בכדי לבצע אוטומציה לתהליך גביית הכספים מחברות ביטוח, עתידה לגייס בחודשים הקרובים 30 עובדים.ות למשרות מגוונות. החברה מחפשת א.נשים מוכשרים.ות ובעלי.ות כישורים מגוונים, בהם.ן בלשנים.ות חישוביים.ות, רופאים.ות בעלי.ות אוריינטציה טכנולוגית ומפתחי.ות בקאנד. כיום מעסיקה החברה 54 עובדים, מהם 45 בישראל ותשעה בארצות הברית.
המשך הפרויקט – בימים הקרובים.
14/07/21 10:24
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בעקבות העלייה בהיקף ובחומרת מתקפות הכופרה בתקופה האחרונה, השיק היום מערך הסייבר הלאומי קמפיין נרחב להעלאת המודעות של הציבור, ובעיקר של עסקים, למשמעויות התקיפה ולדרכים להתגונן מפניה.
הקמפיין מבוסס על עדויות ומקרים אמיתיים של עסקים שהותקפו במתקפת כופרה וחוו נזקים משמעותיים – אובדן ימי עסקים, עלויות שחזור, אובדן מידע על לקוחות ואי יכולת לחייב תשלומים. בעלי העסקים שהשתתפו בתשדיר, חלקם בשמם המלא, הסכימו לחשוף את הסיפור שלהם כדי לסייע לעסקים אחרים להיערך מראש ולהתגונן מבעוד מועד.
מתקפת כופרה, לרוב למטרות סחיטה פיננסיות, נועלת ומצפינה את המידע על מערכות המחשב ודורשת סכום לשחרורו. מניתוח מתקפות הכופרה שדווחו למערך עולה, כי הן החלו לרוב באמצעות שליחת דוא"ל עם הודעת דיוג או באמצעות חדירה דרך ממשקים חשופים לרשת האינטרנט, בפרט ממשקי גישה מרחוק כגון RDP או ציודVPN ארגוני, וכן שרתי Web. שיטה נוספות שנצפתה היא ניצול נקודת תורפה בספק שמחובר ללקוחותיו והתפשטות ממנו הלאה.
"לא רק שתקיפות כופרה הפכו נפוצות יותר, הן גם נהיו בוטות ונועזות יותר", מסביר יובל שגב, ראש מרכז טכנולוגיות מתקדמות במערך הסייבר הלאומי. "תוקפים לא רק מצפינים את מערכות המחשוב הארגוניות, אלא גם גונבים את המסמכים והמידע ומאיימים לפרסמם ברשת. ארגון שכבר הותקף ולא נערך מראש עם גיבוי יעיל יתקשה מאוד להתאושש. בנוסף, רוב מתקפות הכופרה שראינו בארץ היו יכולות להימנע באמצעות פעולות הגנה בסיסיות".
המענה למתקפות מסוג זה, מסבירים במערך הסייבר, הוא בעיקר ביצוע גיבויים עיתיים וסגירת חולשות, אך לא רק. לדברי ארז תדהר, מנהל אגף CERT במערך הסייבר הלאומי, "מאירועי הכופרה שהתקבלו אצלנו ניתן לראות, כי חברות המסתמכות על גיבויים בלבד, ללא סיוע של חברות לטיפול באירוע (IR), מוצאות עצמן מתגלגלות בתוך תקיפת כופרה זמן ממושך יותר, דבר המוביל להפסד כספי אדיר".
במערך פרסמו מדריך ייעודי לאזרח, לעסקים קטנים ולארגונים גדולים. בנוסף, מעמיד המערך מענה לציבור בחיוג ישיר 119. במערך ממליצים להיעזר באיש/אשת מקצוע וחברות סייבר לתכנון ולהטמעה של שיטות ההגנה המתאימות לארגון.
המערך מציין חמישה צעדים פשוטים להגנה מבעוד מועד ולצמצום הסיכוי להיפגע ממתקפת כופרה:
צמצום משטח חשיפה וסגירת ממשקים לא נחוצים – מומלץ להשתמש בממשקים מאובטחים לגישה מרחוק – טכנולוגיית VPN משולבת במנגנוני הזדהות חזקה – דו-שלבי ואף רב-שלבי – במיוחד לאור המעבר לעבודה מרחוק.
לשים לב למתחזים בדוא"ל ולהודעות דיוג – אם יש לכם ספק, צרו קשר ישירות עם השולח באמצעי תקשורת אחר. כדאי לשים לב גם לקבצים המצורפים בדוא"ל. במקרה שהיישום או מערכת ההפעלה מתריעים מפני חשד לשימוש לא ראוי בצרופות, לא לאשר את פתיחת הקובץ ובמיוחד בסיומות הבאות: EXE, VBS, SCR. כמו כן, יש להיזהר מסיומות כפולות, כגון AVI.EXE, DOC.SCR, המנסה להסוות קבצים זדוניים.
תוכנות הגנה בסיסיות וסגירת חולשות – התקינו תוכנות אנטי וירוס ו"חומת אש" והגדרת עדכוני תוכנה אוטומטיים לכל המערכות הטכנולוגיות בארגון. מומלץ לתעדף במיוחד סגירת חולשות חמורות ונפוצות שעליהן מתריע מערך הסייבר.
גיבויים – בתקיפה מסוג כופרה, שחזור המידע מגיבוי יסייע להתאושש במהירות יחסית ולחזור לתפקוד. גיבוי הוא עותק המידע הדיגיטלי שאינו מאוחסן על המחשב אלא במיקום נפרד. בגיבוי בתוכנת ענן, מומלץ להגדיר אימות דו-שלבי.
הכנת תוכנית פעולה למקרה של תקיפה – היערכות מבעוד מועד תסייע בצמצום וניהול נכון בעת משבר, ובכלל זה התקשרות עם חברת IR, שתאפשר לזהות את נתיב התקיפה ולנקות את רשת המחשוב או התשתיות שהודבקו לפני השחזור מהגיבויים כדי למנוע הישנות התקיפה לאחר ההתאוששות.
במקרה של מתקפת סייבר ניתן לדווח גם באופן אנונימי למערך הסייבר הלאומי בחיוג חירום 119.
14/07/21 13:17
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סאס לא משתוקקת, למרות ואחרי הכול, להיות חלק מתאגיד השבבים הענק ברודקום.
השבוע דווח כי ברודקום נמצאת במגעים לרכישת סאס, תמורת מחיר שטרם נסגר ושעומד על בין 15 ל-20 מיליארד דולר. אתמול (ג') הודיעה סאס כי היא "איננה עומדת למכירה". לפי הוול-סטריט ז'ורנל, שהיה הראשון לדווח על הרכישה הפוטנציאלית, סאס "סיימה את השיחות" בנושא. דובר סאס מסר כי ד"ר ג'ים גודנייט, מייסד ומנכ"ל ענקית ה-BI, העביר הודעה לכלל העובדים ובה כתב כי "אנחנו לא עומדים למכירה". לפי הדובר, "סאס נותרה ממוקדת בקידום החדשנות לשירות לקוחותיה".
ד"ר ג'ים גודנייט, ממייסדי ומנכ"ל סאס. צילום: קירסטן המסטרה, מתוך ויקיפדיה
עסקת הרכישה הייתה אמורה להסתיים בשבועות הקרובים, כך דווח, אלא שכאמור, מייסדי סאס, ד"ר גודנייט וג'ון סאל, שינו את דעתם והחליטו שלא למכור את החברה.
ברודקום לא הגיבה לדיווח על ביטול העסקה.
מסע הרכישות שמבצעת ברודקום
ענקית ה-BI מצפון קרוליינה היא חברת התוכנה הגדולה בעולם שנמצאת בבעלות פרטית. היא הוקמה ב-1976, מעסיקה יותר מ-13 אלף עובדים במדינות שונות והכנסותיה מוערכות בשלושה מיליארד דולר. היא מיוצגת בארץ על ידי מיה אנליטיקס. סאס מתחרה בעולם ה-BI מול סאפ, אורקל, יבמ ומיקרוסופט. יש לה יותר מ-80 אלף לקוחות, מכלל מגזרי התעשייה, כשהמגזרים המובילים הם בנקאות ובריאות.
ענקית השבבים ברודקום מוערכת בכ-200 מיליארד דולר. בשנים האחרונות היא נמצאת במסע רכישות שמטרתו להפוך אותה לשחקן מוביל בשוק התוכנות העסקיות. בינואר 2020, חצי שנה בדיוק לאחר שרכשה את עסקי האבטחה הארגונית של סימנטק תמורת סכום של 10.7 מיליארד דולר במזומן, וכחודשיים לאחר השלמת העסקה, ברודקום מכרה את יחידת שירותי האבטחה של סימנטק לאקסנצ'ר תמורת סכום שלא פורסם. החברה לא הסבירה מדוע החליטה להיפטר מיחידת שירותי האבטחה של סימנטק לאחר חודשים ספורים בלבד. כך או כך, הרכישה שלה את ענקית האבטחה הרימה לא מעט גבות בענף, משתי סיבות: מה ליצרנית שבבים ולאבטחת מידע? ומדוע היא שילמה מחיר כה גבוה? כך, לאחר הרכישה אמר אריק פאריזו, אנליסט בכיר באובום, כי "המורשת של ברודקום היא בתחום החומרה, לא התוכנה, והיא מעולם לא עשתה מאמץ רב לשילוב מוצרי התוכנה שהיא רכשה". הוא העריך שברודקום ראתה בסימנטק מקור לתזרים הכנסות, ואמר שלא נראה לו שיש לה חזון, או מפת דרכים, לאופן שבו עסקי סימנטק יתאימו לאלה שלה.
פורסטר ציינה אז כי ההיסטוריה של ספקי חומרה שרוכשים ספקי תוכנות אבטחה אינה מוצלחת. האנליסטים של החברה הזכירו שאינטל קנתה את מק'אפי ב-2010 ומכרה אותה ב-2016, לאחר שהנרכשת איבדה שלושה מיליארד דולר משוויה.
ברודקום נעה לעבר עולמות התוכנה לאחר שב-2018 עצר ממשל טראמפ את הצעתה לרכוש את היריבה שלה, קוואלקום. העצירה באה לאחר שה-FTC – ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית – בחנה את הטקטיקה של ברודקום סביב מכירות המעבדים שלה.
במחצית יולי 2018 הודיעה יצרנית השבבים כי היא קונה את CA Technologies, המתמחה בפיתוח תוכנות ארגוניות, כולל למערכות מיינפריים, בעסקת מזומן של 18.9 מיליארד דולר. בנובמבר 2016 היא קנתה את ברוקייד שפועלת בעולמות הרישות והאחסון, ושילמה תמורתה 5.5 מיליארד דולר.
14/07/21 14:00
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כתב: הילל יוסף.
"הקורונה הביאה לגידול משמעותי בהיקף הפעילות שלנו, בשיעור דו ספרתי באחוזים, בשנים 2020-2021. זאת, בשל הצורך לספק לעובדי הארגונים תשתית לעבודה מרחוק ולעבודה מהבית – וזה קרה כמעט בן לילה. כעת אנחנו נערכים לעידן
לוי אמר את הדברים באירוע המשווקים שאותו ערכת חברת ההפצה CMS Compucenter בשיתוף דל. האירוע התקיים אתמול (ג') באולם רוקח בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות יותר מ-200 משווקים.
"הדרישה העיקרית הייתה למחשבים ניידים ולאביזרי קצה, דוגמת מסכים, אוזניות, תחנות עגינה ואביזרים משלימים", אמר. הוא ציין כי "הגידול בדרישה נגע בכל מגזרי התעשייה, כאשר חווינו גידול רחב במיוחד במגזר הציבורי".
"המחשבים שלנו", הוסיף לוי, "מגיעים עם תוכנה מבוססת בינה מלאכותית בשם Dell Optimizer, שלומדת את דרכי העבודה של המשתמש, מקצה משאבים רבים יותר ליישומים הפופולריים יותר, וכוללת יכולות תפעול ושינה מתקדמות, שמזהות את המשתמש ואת קרבתו או ריחוקו מהמחשב".
"החזון שלנו הוא לסייע ללקוחות להאיץ את קצב השינוי וההתפתחות כדי להכין אותם טוב יותר לעולם המשתנה שבו אנחנו נמצאים", סיכם לוי, "נמשיך בתמיכה מסיבית ליצירת פתרונות לעבודה ולמידה מכל מקום, עם מיקוד בשביעות רצון הלקוח ושיפור חוויית המשתמש".
אביחי נאמן, מנהל קטגוריית מחשוב פרטי ב-דל טכנולוגיות ישראל. צילום: ניב קנטור
אביחי נאמן, מנהל תחום מחשוב פרטי ב-דל טכנולוגיות ישראל, אמר כי "הגידול בדרישות למוצרי מחשוב אישי בלט בעיקר בסדרות המחשבים היוקרתיות ובעולם הגיימינג. האתגר הגדול שלנו היה להביא לישראל כמה שיותר ציוד – וכמה שיותר מהר. כדי לענות לצרכי הלקוחות ערכנו שינוי באופן השינוע של המוצרים לישראל, וכיום הכול מגיע דרך האוויר".
לדברי נאמן, "אחת הסיבות לגידול במכירות נבעה מכך שמאות משווקים קטנים, שעד הקורונה מכרו בחנויות, עברו לפעול כמעט לחלוטין אונליין. הדבר הביא לגידול משמעותי במכירות, שאצל רבים מהם היה בשיעור של יותר מכפליים".
הוא ציין כי "אנחנו עונים בצורה טובה לדרישות הלקוחות, עם מגוון רחב יותר של מפרטים, כוח עיבוד גבוה יותר, נפחי זיכרון גדולים יותר ושילוב הדוק יותר של נפחי זיכרון ומעבדים עוצמתיים. כלל מוצרינו מגיעים עם שלוש שנות אחריות, באתר הלקוח".
אריה גוטהייט, מנהל תחום דל טכנולוגיות ב-CMS, אמר כי "אנחנו חברת הפצה רשמית של דל בישראל ועובדים מול כ-2,000 משווקים, שמוכרים לכלל הלקוחות בישראל – מארגוני אנטרפרייז ועד ללקוחות ביתיים".
הוא ציין כי "הערך המוסף שלנו הוא כוח האדם המקצועי בחברה. באמצעות צוות מקצועי ואנשי פריסייל אנחנו יודעים לתמוך בלקוח הסופי, להבין מהם צרכיו ולהתאים לו באופן אישי את הפתרון הנכון עבורו".
"הקורונה", אמר גוטהייט, "הביאה לגידול משמעותי, של פי שלושה, בהיקף המכירות השנתי שלנו ב-2020. זה קרה בכל התחומים: בעיקר בעולם המחשבים הניידים, אבל גם בתחומי התחנות, המסכים ופתרונות הדטה. השנה אנחנו ממשיכים לחוות גידול בדרישות, בעיקר בתחום המחשוב העסקי, וזה נובע מהגיוסים בהיי-טק. אנחנו עדים להמשך הצמיחה והדרישה למוצרים התומכים בשיחות ועידה, כגון שלושה מסכים חדשים משולבי מצלמות מבית דל, לטובת שיחות וידיאו. אני צופה שנמשיך לחוות צמיחה גם בעידן
14/07/21 14:32
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לא ברור איפה REvil: שני האתרים של קבוצת ההאקרים, שביצעה את המתקפות על קסיה ועל ספקית הבשר JBS, ירד אתמול (ג') מהאוויר (בדארקנט, כמובן). בפורבס דווח כי ניסיונות של אנשיו להיכנס לבלוג של הקבוצה, שאותו היא מכנה "הבלוג השמח", נתקלו בהודעה שלפיה "הסיבה הסבירה ביותר (לכך שהם לא מצליחים להיכנס לאתר – י"ה) היא שהאתר עבר מהאונליין לאופליין". ב-BBC דווח שגם האתר שבאמצעותו REvil גובה תשלומים מהקורבנות שלה ירד מהאוויר.
לא ברור מדוע הקבוצה, שפועלת מרוסיה אבל מקושרת לקרמלין, נעלמה. אחת ההערכות היא שמדובר בתוצאה של פעולת אכיפה של רשויות החוק האמריקניות – אם כי אף אחת מהן לא דיווחה על כך – ואולי של הרשויות הרוסיות. ייתכן בנוסף שב-REvil נבהלו מתשומת הלב הרבה שהמתקפות שלה על קסיה ו-JBS גררו, ואולי מדובר פשוט בבעיות טכניות שגרמו לאתר לרדת מהאוויר.
האמריקנים לוחצים
הורדת האתר מגיעה על רקע הלחץ האמריקני על רוסיה להפסיק את תקיפות הסייבר שהיא מבצעת – לפחות לטענת האמריקנים. נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, שוחח בנושא עם מקבילו הרוסי, ולדימיר פוטין – הן בטלפון ביום ו' האחרון והן בפגישה שנערכה לפני שבועות אחדים בז'נבה. ביידן אמר לכתבים שהוא "הבהיר לפוטין היטב… שאנחנו מצפים מהם לפעול (נגד קבוצות הסייבר – י"ה)". הוא אף רמז שייתכן שארצות הברית תבצע פעולה נגד השרתים שבאמצעותם קבוצות כמו REvil פועלות.
REvil מבצעת מתקפות כופרה, ובעקבות המתקפה שביצעה על JBS בחודש שעבר, היא הצליחה לסחוט ממנה 11 מיליון דולר. זאת, לאחר שהמתקפה שיבשה חלק ניכר מפעילותה של ספקית הבשר ואילצה מפעלי בקר בקנדה, באוסטרליה ובארצות הברית לעצור את עבודתם. כמו כן, בתחילת החודש הנוכחי תקפו חברי הקבוצה מאות חברות מרחבי העולם, לאחר שחדרו לתוכנת הניהול מרחוק של רשתות מבית קסיה. המתקפה הפילה קורבנות בעיקר בארצות הברית, אך גם במדינות כגון בריטניה, גרמניה וקולומביה, ופגעה בעשרות אלפי משתמשי קצה. מומחי אבטחה העריכו אותה כאחת המתקפות הגדולות ביותר על שרשרת אספקה.
14/07/21 16:40
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מלכוד הטיק-טוק: תכונת Sounds הפופלרית בפלטפורמה, המאפשרת להוסיף לסרטונים ערוצי אודיו, נוצלה כדי להפר את מדיניותה בנוגע להפצת תוכן מסולף על חיסוני הקורונה.
אחד הטרנדים בקרב משתמשי טיק-טוק הוא הוספת ערוצי אודיו פופולריים שונים לסרטונים שלהם במטרה להעשיר את התוכן שהם מפרסמים. אבל ערוץ אודיו אחד קיבל חיים משלו בטיק-טוק, כשלסרטונים רבים נוסף ערוץ אודיו מסרטון וידיאו אחר, שמדבר נגד החיסונים, תוך מסירת מידע שקרי על תופעות הלוואי שלהם.
יותר מ-4,500 סרטוני וידיאו שכללו את ערוץ האודיו השקרי הופצו ברשת החברתית, ונצפו יותר מ-16.7 מיליון פעמים – זאת לפי מחקר שפורסם על ידי המכון לדו-שיח אסטרטגי בלונדון, העוקב אחר הפצת מידע שקרי.
לדברי החוקרים, זוהי דוגמה לאחת הבעיות של פלטפורמות הסרטונים, שהפכה פופולרית בשנים האחרונות. "התכונה הזאת משמשת בדיוק כפי שטיק-טוק תכננה אותה, ומשתמשים משתפים את האודיו, אבל התוצאות הן שהדבר יוצר לולאה של סיפורים נגד החיסונים", ציינו החוקרים.
טיק טוק מסרה כי הסירה כמה מהסרטונים האלה והגבילה את ההפצה של הסרטונים וערוצי האודיו המוזכרים בדו"ח של מכון המחקר.
דובר של טיק-טוק מסר, כי "אנו חותרים לקדם חוויית טיק-טוק אותנטית באמצעות הגבלת הפצה של תוכן מטעה, כולל אודיו, ומקדמים מידע מוסמך רשמי בנוגע ל-Covid-10 והחיסונים באמצעות האפליקציה שלנו. מידע שקרי מהווה אתגר בתעשייה, ואנו אסירי תודה על דו"חות שמסייעים לנו לפעול במקרים של הפרה".
סרטון הווידיאו עם ערוץ האודיו המדובר פורסם בדצמבר האחרון על ידי משתמש המכונה בטיק-טוק the_alpha_k9 ומספר לאלפי עוקביו שהוא יסרב לקבל חיסון ל-Covid-19. הסרטון הזה הוסר, דרך אגב, וגם בפלטפורמות אחרות הוא סומן על ידי בודקי עובדות כמפיץ מידע לא מדויק.
14/07/21 14:55
5.21% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק נאלץ להתייצב שלשום (ב') וגם אתמול בבית המשפט העסקי המרכזי של דלאוור, ה-Delaware Court of Chancery, כדי להעיד בתביעה שהגישו נגדו כמה מבעלי המניות של טסלה, החברה שייסד ושהוא מנכ"לה.
את התביעה יזמו שבעה ממשקיעי ענקית הרכבים החשמליים, הטוענים כי מאסק גרם לטסלה לרכוש את סולאר-סיטי (SolarCity) – חברה המייצרת לוחות סולאריים, אותה ייסדו לינדון רייב ופיטר רייב, בני דודו של מאסק, שהיה שותף בהקמתה, וכן שכיהן כיו"ר הדירקטוריון שלה – כדי להציל אותה מפשיטת רגל. התובעים סבורים כי מדובר ברכישה שהונעה מאינטרסים אישיים, ודורשים ממאסק החזר מלא של עלות הרכישה, שבוצעה ב-2016 בתמורה לכ-2.5 מיליארד דולר.
מדוע נרכשה על ידי טסלה? סולאר-סיטי
מה לחברת רכב ולחברה סולארית?
בשני ימי המשפט, ובמשך תשע שעות בסך הכל, נתן מאסק עדות שבמהלכה פירט אודות הדרך העסקית שעשה עד שהפך ליזם ולמולטי-מיליארדר שהוא כיום, והגן על עצמו מפני ההאשמות שנכללו בתביעה.
מיד בתום עדות מאסק ניסה השופט המכהן בתביעת בעלי המניות להבין את ההיגיון שעמד מאחורי הרכישה. "טסלה התמודדה עם רוח נגדית, היו לה בעיות משלה", אמר השופט, שצוטט על ידי הוול סטריט ג'ורנל, "אז מדוע ברגע הזה טסלה מעוניינת ברכישה הזו של חברה סולארית?"
"המטרה (של טסלה – ג"פ) היא לא להיות חברת רכב. יש הרבה חברות רכב", הגיב מאסק. "אבל חברת מכוניות חשמליות היא חלק מעתיד של אנרגיה בת קיימא, כמו גם אחסון סולארי ואחסון נייח", המשיך האיש השני בעושרו בעולם והסביר לשופט.
עורכי הדין של מאסק גרסו גם הם כי הרכישה הייתה חלק מהחזון ארוך הטווח של המנכ"ל להפוך את טסלה לחברת תחבורה ואנרגיה. כהוכחה לכך הוצג פוסט בבלוג, שכותרתו "תכנית מתאר, חלק שתיים", אשר פורסם באתר האינטרנט של טסלה בסמוך לסגירת העסקה. בפוסט זה מאסק ציין כי שילוב סולאר-סיטי וסטארט-אפ הרכב החשמלי היה המפתח למימוש חזונו לשלב את פאוורוול (Powerwall – סוללת ליתיום נטענת המיוצרת על ידי חברת טסלה לשימוש ביתי) ולוחות הגג הסולאריים שמייצרת הנרכשת לכדי פורטפוליו המוצרים ההוליסטי של טסלה.
מוצרי סולאר-סיטי המוצעים על ידי טסלה כיום. צילום מסך מאתר החברה
הצלה של חברה כושלת שבבעלות קרובים או עסקה לגיטימית וטובה?
התובעים טוענים כי הרכישה של סולאר-סיטי לא הייתה אלא חילוץ של חברה בעייתית שהוקמה על ידי בני משפחתו של מאסק ובשיתופו. כמו כן מאשימה התביעה גם את דירקטוריון טסלה ב"ממשל תאגידי חלש", במובן של התכופפות בפני מאסק ובחירה להשקיע ביודעין ב"עסקה גרועה" תחת הנהגתו הדומיננטית.
בתביעה נטען כי עוד לפני שמוזגה לטסלה, סולאר-סיטי "לא הצליחה להשיג רווח באופן עקבי, החזיקה בחוב מצטבר, ובמקביל 'שרפה מזומנים' בשיעור שאינו בר קיימא". התובעים גורסים כי הרכישה בוצעה פשוט כי הועילה למאסק, לבני משפחתו ולגורמים אחרים בטסלה, ושנעשתה "על חשבון טסלה ומיעוט מחזיקי ניירות ערך שלה".
אחיו של מאסק וחבר דירקטוריון טסלה, קימבל מאסק, עלה על דוכן העדים אתמול, אחרי שמאסק סיים את עדותו. קימבל הצטרף לדירקטוריון טסלה בשנת 2004, והיה גם הוא ממשקיעי סולאר-סיטי. לדבריו, אחיו המפורסם אינו שולט במועצת המנהלים של טסלה. "בהשוואה לרוב החברות בהן לקחתי חלק, זה דירקטוריון בריא מאוד", אמר האח לבית המשפט. הוא גם סיפר כי מאסק עצמו לא השתתף, בגלל החשש לניגוד אינטרסים, בהצבעה על רכישת חברת הלוחות הסולאריים שנערכה בטרם הרכישה.
עורכי הדין של מאסק חיזקו את דבר אחיו, וטענו אף הם להגנתו כי התנזר מדיונים בדירקטוריון בעניין הרכישה המסוימת, וכן נמנע במכוון מהשתתפות במשא ומתן בנוגע אליה.
הקאה באולם וציוץ שקשור בעקיפין לתביעה
מעניין לציין שמאסק, הנוהג לצייץ בטוויטר על כמעט כל דבר ועניין, לא דיווח לעוקביו אודות המשפט המתוקשר. מאידך, בסוף השבוע שקדם למשפטו הוא כן צייץ ציוץ אקראי, אבל כזה שהקשר בינו לבין המשפט אינו מקרי כלל וכלל.
מאסק כתב: "סוללה סולארית + סוללת פאוורוול מבטיחות שהבית שלכם לעולם לא יהיה ללא חשמל". Solar + Powerwall battery ensures that your home never loses power
— Elon Musk (@elonmusk) July 9, 2021 האנקדוטות בנוגע לאירוע עצמו היו העובדה ש-מאסק נכנס לבניין בית המשפט דרך כניסה שאינה ציבורית כשעה לפני תחילת הדיון ביום ב' בבוקר, במטרה להימנע מצלמי החדשות שניצבו בהמוניהם מול הבניין, וכן שהוכנס לאולם הדיונים דרך דלת צדדית – ולא דרך דלתות האולם ששימשו עדים אחרים.
בנוסף אירע עוד מקרה דרמטי-משהו, שיש הרואים בו סמליות מסוימת, כשאדם שהשתייך לצוות התובעים הקיא במהלך עדותו של מאסק, מה שקטע את הדיון והצריך את דחייתו.
המשפט צפוי להימשך 10 ימי עסקים. בבית המשפט המסוים שבו נדונה התביעה אין חבר מושבעים; במקום זאת, מי שיכריע בתיק הוא השופט, סגן הקנצלר ג'וזף סלייטס השלישי. לפי TechCrunch, גם אם סלייטס ימצא כי העסקה לא הייתה תקינה, הוא יכול בסופו של דבר לחייב את מאסק לשלם לתובעים הרבה פחות מ-2.6 מיליארד הדולרים ששילמה טסלה עבור הרכישה ב-2016.
14/07/21 09:36
4.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת המודיעין העסקי זום אינפו (ZoomInfo) הודיעה כי תרכוש את הסטארט-אפ הישראלי Chorus.ai, שפיתח מערכת שמנתחת שיחות מכירה באמצעות בינה מלאכותית, תמורת 575 מיליון דולר.
על פי תנאי ההסכם, זום אינפו תרכוש את הנכסים וההתחייבויות של Chorus.ai תמורת כ-575 מיליון דולר בעסקת מזומן. 200 עובדי Chorus.ai יצטרפו לחברת זום אינפו, והמנכ"ל, ג'ים בנטון, ימונה לסגן נשיא בכיר בזום אינפו ולמנהל תחום מוצרים חדשים.
המערכת של Chorus.ai מקליטה את כל שיחות המכירה, מתמללת אותן, ולאחר מכן מבצעת ניתוח של הנאמר בהן. לאחר הניתוח המערכת מסוגלת להפיק תובנות ולשלוח אותן לאנשי המכירות והמנהלים שלהם. החברה נוסדה ב-2015 על ידי רועי רענני, שכיהן כמנכ”ל ונשיא החברה, מיכה בריקסטון וראסל לוי. עם לקוחות החברה נמנות חברות כמו Qualtrics ,Marketo, אדובי ועוד. עד היום גייסה החברה 100 מיליון דולר. בחברה מועסקים כ-200 עובדים ברחבי העולם, כ-40 מהם במשרדי החברה בתל אביב.
זום אינפו, שנסחרת בנאסד"ק בשווי שוק של 20 מיליארד דולר, מספקת פלטפורמה לאיתור ושימור מידע עסקי עבור ארגונים. הפלטפורמה מאפשרת למחלקות השיווק והמכירות לאתר מידע עשיר על ארגונים ואנשי מפתח בארגונים אלה, ובכך מקצרת זמני מחקר ושימור מידע ומאפשרת למקד קמפיינים שיווקיים וגם לאתר מועמדים מתאימים לגיוס. הטכנולוגיה, שמבוססת על בינה מלאכותית, מזהה מגמות בעולם העבודה, כמו תפקידים חדשים בשוק ומעבר בין תפקידים. החברה מונה כ-1,800 עובדים בארה״ב. מרכז הפיתוח של זום אינפו שוכן ברעננה ומונה יותר מ-300 עובדים, מתוכם כ-240 אנשי פיתוח.
הרכישה צפויה להביא לצמיחה משמעותית, להגדיל את רווחי התפעול ותזרים המזומנים החיובי של החברה כבר במחצית השנייה של שנת 2022. בנוסף, הרכישה תביא להתרחבות השוק הפוטנציאלי של זום אינפו לכ-70 מיליארד דולר.
כיום משתמשים בפלטפורמה של זום אינפו יותר מ-20,000 צוותי שיווק ומכירות ברחבי העולם. הרכישה של Chorus.ai תוסיף קטגוריה חדשה של תובנות בפלטפורמה של זום אינפו, והיא תסייע לצוותי השיווק והמכירות לאתר ולהגיע ללקוחות חדשים.
הנרי צ'אק, מייסד ומנכ"ל זום אינפו אמר, כי "הרכישה של Chorus.ai היא עוד צעד בדרך להגשמת החזון שלנו לספק פלטפורמה מודרנית, שתאגד את מודיעין השוק היעיל ביותר, עם תוכנת ניהול נתונים מקיפה. הנתונים הם הבסיס של הכלכלה החדשה, הם מאפשרים לקבל החלטות עסקיות בזמן אמת, ליצור הצעות ערך מותאמות אישית ללקוחות ולייצר יתרון תחרותי. אנחנו משקיעים משאבים עצומים בתחום הנתונים, ורואים בו את אחד ממנועי הצמיחה החשובים ביותר שלנו כחברה".
הנרי צ'אק, מנכ"ל זום אינפו. צילום: יחצ
ג'ים בנטון, מנכ"ל Chorus.ai, אמר, כי "אנו שמחים על ההזדמנות לשלב כוחות עם זום אינפו ולספק מודיעין לצוותי השיווק והמכירות. לזום אינפו חזון נועז לספק פלטפורמה ברמה עולמית, המאפשרת לחברות להגיע לביצועים טובים יותר ולהכנסות גדולות יותר. ל-Chorus.ai יש תפקיד חיוני במימוש חזון זה בזכות הטכנולוגיה שלה, המנתחת אינטראקציות מול לקוחות בזמן אמת ומספקת מידע קריטי על ניהול אותם ממשקים בין צוותי המכירות ללקוחות".