זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
25/05/22 17:47
12.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שיתוף הפעולה בין מיקרוסופט לקוואלקום להרצת Windows על מעבדי ה-Snapdragon, שמבוססים על הטכנולוגיה של ARM, נמשך כבר כמה שנים. במסגרת הזו הצליחו החברות להוביל למצב שבו כמעט כל יישומי Windows הרגילים פועלים בסביבת ARM באמצעות ביצוע של המרת קוד. עם זאת, מחשבי ה-Windragon לא זכו להצלחה מסחרית, ולא נכתבו לסדרה זו יישומי ARM טבעיים.
עכשיו שתי החברות לוקחות את השותפות הזו צעד קדימה והן הכריזו בכנס Build של מיקרוסופט, שנערך השבוע, על פרויקט בשם Volterra. מדובר במיני מחשב שמבוסס על מערכת על שבב לא מוכרת ולא מוכרזת רשמית של קוואלקום, אם כי היא משויכת למשפחת מעבדי ה-Snapdragon שלה. המטרה של הפרויקט היא לעודד כתיבת יישומים עבור Windows לסביבת ARM שיפעלו בה באופן טבעי, בלי צורך בהמרת קוד. הסיבה היא שהפעולה של המרת קוד גוזלת מהמערכת משאבים שגם ככה די דלים בסביבת ARM, במיוחד בהיבט של הביצועים.
מיקרוסופט תציע בנוסף, בקרוב, מגוון מלא של כלי פיתוח שיוכלו לפעול על מחשב הפרויקט הזה במטרה לקדם את פיתוח היישומים. היא תציע, בין השאר, את Visual Studio 2022, Visual C++, .NET ו-Windows Terminal. כל הכלים הללו יושקו במהלך השנה הנוכחית.
קוולאקום, מצדה, תציע ערכת כלים מלאה עבור פיתוח יישומי בינה מלאכותית ולימוד מעמיק, שינצלו את יכולות המחשוב העצבי שמציעה ערכת השבבים ה-"מסתורית".
25/05/22 09:19
9.09% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הפינטק הישראלית נימה (Neema) מבית ביטוח ישיר, בנק דיסקונט ובנק הפועלים, השיקה אתמול את שירות Kesh – חשבון כספים דיגיטלי, המעניק שירותים פיננסיים מתקדמים ללא צורך בחשבון בנק. השירות יאפשר, בין היתר, פתיחת חשבון דיגיטלי בכמה צעדים פשוטים, דרך אפליקציה, ולאחר מכן העברת כספים בארץ (לחשבונות Kesh ולחשבונות בנק), הנפקת כרטיס ויזה בינלאומי בלחיצת כפתור ועוד.
שירות Kesh מאפשר ליצור חשבון דיגיטלי, אשר לא מחובר לבנק, כאמור, ללקוחות כל הבנקים וגם למי שאין לו חשבון בנק. בהמשך, Kesh יאפשר שירותים נוספים, כמו חיבור לעסקים, "קנה עכשיו, שלם אחר כך" ועוד.
משה קמחי, מנכ"ל נימה, אמר, כי "נימה קמה מתוך הבנה אמיתית שבשביל ליהנות משירותים פיננסיים בסיסיים לא צריך חשבון בנק. Kesh מהווה אבן דרך חשובה לא רק במפת הדרכים האבולוציונית של נימה, אלא של כל ההתנהלות הפיננסית-בנקאית של אזרחי המדינה. Kesh מבשר על בואה של מהפכה בגישה הפיננסית-בנקאית בישראל, התקדמות מהעולם הבנקאי המסורתי ומעבר לחשבון דיגיטלי, שלא מחובר לבנק, לניהול כלכלת הבית האישית של כל לקוח".
Kesh הוא הכלי הפיננסי השני שפיתחה נימה. הכלי הראשון שפיתחה החברה הינו חשבון דיגיטלי המיועד עבור אוכלוסיית העובדים הזרים בישראל. השירות פועל בישראל זה שש שנים ומאפשר לעובדים זרים להעביר כספים לבני משפחתם בחו"ל וגם העברת כספים בינם לבין עצמם ללא צורך בחשבון בנק ישראלי.
25/05/22 12:15
7.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק קיבל באחרונה תמיכה מבכירה בחברת החלל שייסד ושהוא ממנכ"ל, SpaceX. התקשורת חשפה כי נשיאת החברה, גווין שוטוול – האישה הבכירה ביותר ב-SpaceX – שלחה בשבוע שעבר מייל פנימי לכל העובדים, ובו הגיבה לדיווחים על האשמות בהטרדה מינית נגד הבוס, מאסק.
במייל, עליו דיווחה לראשונה רשת CNBC, אישרה שוטוול של-SpaceX יש מדיניות "אפס סובלנות" נגד הטרדה מינית.
"באופן אישי, אני מאמינה שההאשמות (נגד מאסק – ג"פ) שקריות; לא בגלל שאני עובדת עבור אילון מאסק, אלא בגלל שעבדתי איתו במשך 20 שנה ומעולם לא ראיתי או שמעתי שום דבר הדומה להאשמות האלה", כך ציינה הנשיאה באימייל, שצוטט אתמול (ג') על ידי The Verge. שוטוול הוסיפה: "כל מי שמכיר את אילון כמוני, יודע שהוא לעולם לא יתחייב או יסכים להתנהגות הבלתי הולמת הזו".
המייל של שוטוול נשלח לעובדים יום לאחר שהביזנס אינסיידר פרסם דיווח על הפרשה שהוסתרה מעין הציבור עד כה.
250 אלף דולר כדמי שתיקה?
לפי הדיווח, שהתפרסם בסוף השבוע הקודם, בשנת 2018 שילמה SpaceX, לכאורה, "דמי שתיקה" בגובה 250 אלף דולר לאחת הדיילות שהעסיקה. ההסכם הגיע אחרי שבשנת 2016, כך לטענת הדיילת, מאסק הציע לה לקיים איתו אקט מיני במהלך עיסוי שקיבל במטוסו הפרטי. לדברי חברתה, אשר חשפה את האירועים, מאסק כביכול הציג בפני הדיילת את איבר מינו הזקור והציע לה גם לקנות לה סוס בתמורה לאקט המיני. הדוברת סיפקה הצהרה החתומה על ידיה, שנעשתה לצורך תמיכה בתלונת הדיילת, אשר מנועה מלדון עם התקשורת בפרשה.
מאסק בתגובה הכחיש שהתרחשה התנהגות מינית בלתי הולמת מצידו. הוא הגיב לטענות כמעט מיד ואמר כי "הסיפור רחב הרבה יותר". מאסק הוסיף: "אם הייתי נוטה להטריד מינית, לא סביר להניח שזו תהיה הפעם הראשונה בכל 30 שנות הקריירה שלי". הוא גם צייץ בטוויטר, וכינה את ההאשמות נגדו "סיפור שמונע מסיבות פוליטיות". Astute observers of my plane (and there many) will note that I don’t use a flight attendant.
Moreover, only fruit & nuts are stocked on the plane. I use flights as an opportunity to fast.
— Elon Musk (@elonmusk) May 23, 2022 כאמור, שוטוול עצמה טענה גם היא דבר דומה, באימייל שלה לעובדי החברה שכותרתו "חדשות אחרונות". בנוסף היא ציינה שכל האשמות על הטרדה בחברה נלקחות ברצינות רבה, ללא קשר למי היה מעורב בכך לכאורהכ. לדבריה, צוות משאבי האנוש של SpaceX חוקר את כל התביעות שמתקבלות ובוחן אותן בכובד ראש.
אלא שהנשיאה לא ציינה כל פרטים נוספים אודות המקרה שבו "מככב" הבוס של החברה. היא גם לא סיפקה הסבר לתשלום הסכום ה"נכבד" לדיילת, ורק כתבה כי "מטעמי פרטיות, לעולם לא אגיב על עניינים משפטיים כלשהם הקשורים לבעיות תעסוקה", כתבה שוטוול.
לא יוצאת בינתיים לפועל. רכישת טוויטר על ידי מאסק. אילוסטרציה. צילום: BigStock
פרשייה שצצה בגלל מניעים פוליטיים?
יצוין כי השבוע (ב') צייץ מאסק כתגובה בטוויטר: "משקיפים נבונים על המטוס שלי (והם רבים) ישימו לב שאני לא משתמש בדיילת. יתרה מכך, רק פירות ואגוזים מצויים במטוס. אני משתמש בטיסות כהזדמנות לצום".
אם נחזור לטענות של מאסק שקיים מניע פוליטי מאחורי הפרשה – כידוע, בימים אלו שרוי היזם והמולטי-מיליארדר בסוג-של מו"מ מול חברת טוויטר, אותה הוא אמור לרכוש ב-44 מיליארד דולר, כפי שסוכם מול הדירקטוריון שלה בחודש שעבר.
מאסק, שנכנס למחלוקת מול החברה בנוגע למספר החשבונות המזויפים (חשבונות הבוט) הפעילים בפלטפורמה, אמר באחרונה (שוב, בתגובה לציוץ בטוויטר) כי הוא מוכן לעמוד בעסקה מול החברה לרכישתה, בתנאי שהסכום יפחת בכ-25%, מאחר שזה מניין החשבונות הלא אותנטיים שהיא לא עדכנה אותו לגביהם בעת הסיכום על הרכישה.
מאסק החליט, לפחות בהצהרה, לקנות את הרשת החברתית המצייצת והפוך אותה לפרטית כדי לקדם בה יותר חופש דיבור, בעיקר לשמרנים שאותם הנהלת החברה נוטה לצנזר יותר, כפי שהוכיחו מחקרים.
רשת FOX 4 פרסמה באחרונה תוצאות של מחקר חדש, שערכו פרופסורים ב-MIT ובאוניברסיטת יל, שבדק האם טוויטר מוטה נגד שמרנים, כפי שטוענים הרפובליקנים בארה"ב.
מחברי המחקר עקבו אחר 9,000 משתמשי טוויטר אשר מעורבים פוליטית, מחציתם דמוקרטים ומחציתם רפובליקנים, מאוקטובר 2020. המחברים המשיכו לעקוב אחר הרגלי הטוויטר שלהם במשך שישה חודשים לאחר הבחירות ב-2020, והמחקר אכן מצא פער, ואפילו פער ענק, בין מספר המשתמשים מכל מפלגה שהושעו מהפלטפורמה של טוויטר – 7.7% מהדמוקרטים לעומת 35.6% מהרפובליקנים.
25/05/22 13:02
6.82% of the views
מאת אנשים ומחשבים
דילטייל (Dealtale) הישראלית, שפיתחה פלטפורמה לניתוח ואופטימיזציה של מסעות לקוח לשימוש של צוותי שיווק ומכירות, עושה אקזיט ונמכרת למפתחת מערכות ה-AI מסן פרנסיסקו ויאנאי (VIANAI), סכום הרכישה לא נמסר, אך גורמים בשוק מעריכים אותו ביותר מ-20 מיליון דולר.
החברה נוסדה לפני כשנתיים, בשיא מגיפת הקורונה, על ידי אריאל גייפמן (מנכ"ל), עדי מזרחי, אבירן משה וניר גולדברג. המערכת של דילטייל תשולב עם הטכנולוגיה של ויאנאי ותספק מדע הכנסות (Revenue Science), המאפשר שיפור תוצאות עסקיות באמצעות ענף ייחודי של בינה מלאכותית, שנקרא "לימוד מכונה סיבתי" (causal machine learning). בעקבות הרכישה תרחיב ויאנאי את מרכז הפיתוח בארץ ותגייס עשרות עובדים נוספים.
ויאנאי הוקמה על ידי ד"ר וישאל סיקה, המנכ"ל לשעבר של ענקית הטק אינפוסיס ולשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של סאפ. החברה מפתחת פתרונות לימוד מכונה, שמאפשרים הטמעת מודלים מתקדמים בצורה קלה ופשוטה בחברות ענק.
מאז הקמתה צמחה דילטייל בשיעורים גבוהים והיא משרתת עשרות לקוחות מחברות ציבוריות הנסחרות בנאסד"ק ועד ליוניקורנים טכנולוגיים מובילים. הפלטפורמה מאפשרת לנתח מידע על לקוחות מעשרות מקורות מידע שונים, ללא כתיבת שורת קוד אחת. מערכות החברה מאפשרות לצוותים שאינם טכניים לקבל תובנות מעמיקות בצורה מהירה ויעילה. מאז הקמתה גייסה החברה 1.7 מיליון דולר מ-Hyperwise Ventures וכמה משקיעים פרטיים.
"כל החברות בעולם שואפות ליצור קשר עמוק עם המשתמש, ומגיפת הקורונה האיצה את המגמה באמצעות מעבר לעולם הדיגיטלי", אמר סיקה. "בשלוש השנים האחרונות, הצוות הישראלי של ויאנאי עבד קשה כדי להביא לשוק את הטכנולוגיה שפיתחנו, Human-Centered AI, בעיקר סביב הטכנולוגיות החדשות ביותר בתחום, כמו Causal Intelligence, על מנת לחזק את הקשר עם הלקוח. דילטייל, פלטפורמה שאינה דורשת כתיבת קוד על מנת לנתח מידע, מאפשרת לנו לצאת עם קטגוריה חדשה שאנו קוראים לה Revenue Science".
"ויאנאי מהווה שותף האידיאלי על מנת לאפשר למשתמשים עסקיים להפוך את הדטה שלהם ליתרון עסקי כלכלי", אומר גייפמן. "אנו שמחים להצטרף למהפכת ה- Revenue Science שמובילה ויאנאי ולסייע לחברה להגיע לשיאים חדשים. החברה, הפועלת עתה מהרצליה, מגייסת עשרות עובדים חדשים על רקע הביקוש העצום לפתרונותיה".
25/05/22 14:34
6.82% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מלם תים סיימה את הרבעון הראשון של 2022 עם עלייה חד ספרתית בהכנסות, אולם גם עם ירידה דו ספרתית ברווח הנקי – כך עולה מהדו"חות הכספיים שהחברה פרסמה היום (ד'). הירידה ברווחים נובעת מהשפעת פרויקט מחשוב ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-24, לקראת ובמהלך הבחירות, שהתקיימו ברבעון המקביל אשתקד. זאת, לאחר שהדבר הביא לגידול דו ספרתי בהוצאות של החברה.
על פי הנתונים, ההוצאות של מלם תים רשמו ברבעון עלייה של 17.5% ל-575.5 מיליון שקלים, בעוד שההכנסות גדלו רק ב-5.8% ל-604.5 מיליון. הרווח הנקי צנח ב-33.1% ל-16.8 מיליון. הדבר בא לידי ביטוי בחבות המס, שפחתה ב-9.6% ל-6.6 מיליון שקלים.
נתונים נוספים מראים כי ההוצאות הגולמיות הרבעוניות של מלם תים גדלו ב-8.52% ל-529.6 מיליון שקלים, הרווח הגולמי פחת ב-7.8% ל-75 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 12.4%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות רשמו עלייה של 4.75% ל-46 מיליון שקלים והרווח פחת ב-22.6% ל-29 מיליון.
לאחר תאריך ביצוע המאזן מלם תים דיווחה כי היא רוכשת את צילומעתיק תמורת 22.9 מיליון שקלים. הנרכשת מציעה שירותי מיכון משרדי מתקדמים ומשווקת מגוון גדול של מוצרי טכנולוגיה, בהם של שארפ וזירוקס.
עם פרסום התוצאות, דירקטוריון החברה הכריז על חלוקת דיבידנד בסך של כ-21.9 מיליון שקלים (שקל למניה).
25/05/22 15:17
6.82% of the views
מאת אנשים ומחשבים
Airbnb תסגור את רשימת מקומות האירוח שלה בסין, כך לפי דיווח שפורסם ב-CNN המתבסס על מקור המקורב לנושא. אותו מקור ציין, כי החברה קיבלה את ההחלטה בשל הסגרים שמפעילה סין כבר שנתיים, "בלי סוף באופק" שמובילים לירידה בעסקים ולאילוצי תפעול "יקרים ומורכבים".
חברת שיתוף הבתים תפסיק להציע בתים ודירות בסין החל מהקיץ הקרוב, אם כי לא תפסיק את פעילותה במדינה לחלוטין. החברה תמשיך להחזיק משרד בבייג'ינג, כשמאות העובדים שלה יתמקדו בתיירות יוצאת ובפרויקטים גלובליים.
סין היא עדיין אחת המדינות היחידות על כדור הארץ שנוקטת מדיניות "אפס קורונה". רק בשבועות האחרונים הפעילה סין סגרים בעשרות ערים. מדיניות זו פגעה קשות בכלכלה ושיבשה כמעט כל תחום עסקי – החל מהיי-טק ועד צריכה. רק באחרונה פורסם, כי אפל שוקלת להעביר את הייצור מסין לאזורים אחרים בעולם בשל הסגרים המתמשכים.
סין נחשבת לשוק הגדול בעולם לתיירות יוצאת, אבל מאז תחילת המגיפה חוותה המדינה ירידה חדה בתנועה, וגם נסגרה לרוב הנוסעים הבינלאומיים.
לדברי המקור המצוטט בידיעה, העסקים המקומיים של Airbnb, שאירחה כ-25 מיליון אורחים מאז 2016, התכווצו לנתח של 1% בלבד מהכנסות החברה בשנים האחרונות.
25/05/22 10:54
5.68% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הישג בינ"ל לחברת הסטארט-אפ איירספאן נטוורקס. פתרון לתדר ייעודי לדור 5 לרשתות פרטיות, שהחברה פיתחה, קיבל הכרה רשמית ממשרד התקשורת בארה"ב והוא יהיה זמין כעת ללקוחות בארה"ב.
הפתרון, המיועד לשימוש בתדר CBRS (ר"ת Citizen Broadcast Radio Service), שפותח במרכז המו"פ של החברה בארץ, הוא הראשון בעולם שקיבל אישור זה. התדר המיוחד הזה מיועד לרשתות פרטיות ייעודיות, ועל מנת להשתמש בו נדרש אישור מיוחד של הרשויות בארצות הברית.
"המוצר שפיתחנו הינו תחנת בסיס המשדרת בטכנולוגיה של G5", הסביר אלי לייזרוביץ, ראש תחום מוצרים באיירספאן. "התחנה מותקנת בחוץ ושייכת לקטגוריה, היא שייכת לקטגוריה שהיא למעשה תחנת בסיס סלולרית קטנה, המכסה בדרך כלל שטח קטן, כגון מרכזים מסחריים או תחנות רכבת", המשיך לייזרוביץ והבהיר.
הוא הסביר כי המטרה היא, בדרך כלל, כדי לשפר את הכיסוי באזורים מסוימים, או כדי להוסיף קיבולת רשת באזורים עם שימוש צפוף מאוד בטלפון. "התחנה שפיתחנו מאפשרת הקמת רשתות פרטיות בהשקעה נמוכה, אולם נדרשים אישורים לשימוש בתדר זה. הפתרון שלנו קיבל את האישור והוא מהווה פריצת דרך בשוק הרשתות הפרטיות בארה"ב ועבור החברה מהווה פריצת דרך משמעותית", אמר לייזרוביץ. הוא העריך שהיקף השוק צפוי לגדול בעשרות אלפי מערכות בשנים הבאות.
חברת איירספאן מפתחת תשתיות סלולר עבור רשתות G4 ו-5G, הכוללות פתרונות חומרה ותוכנה, עם פריסה עולמית של למעלה ממיליון מערכות שסופקו ל-1,000 לקוחות ביותר מ-100 מדינות. מרכז הפיתוח הישראלי ממוקם באיירפורט סיטי ומעסיק מאות עובדים. ההישג לחברה הישראלית הוא שהפתרון אושר בפורום החדשנות האלחוטי של משרד התקשורת האמריקני, הנחשב לאחד הפורומים היוקרתיים והחשובים בעולם.
25/05/22 14:50
5.68% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אמדוקס הודיעה היום (ד') כי היא רוכשת את החברה הבריטית MYCOM OSI, שמספקת פתרונות תוכנה כשירות (SaaS) לבקרת והבטחת שירותים ורשתות תקשורת בסביבה מבוססת ענן. לקוחות הנרכשת הם ספקיות תקשורת ברחבי העולם, לרבות כאלה שמספקות שירותי 5G, והרכישה מבוצעת תמורת 188 מיליון דולר. הצפי הוא שהעסקה תיסגר ברבעון האחרון של השנה ולא תניב לאמדוקס הכנסות משמעותיות (פחות מ-1%) ב-2022.
הרכישה תרחיב את הפורטפוליו של אמדוקס בתחום הרשת לפתרונות מקיפים לניהול ואופטימיזציה של משאבי הרשת והשירותים שעליה, עם יכולות לבקרת והבטחת רשתות הדור הבא. פתרונות בקרת והבטחת הרשת של MYCOM OSI כוללים מערכות לניהול ביצועי הרשת, תקלות רשת וניהול איכות השירות בה. זאת, תוך שימוש ביכולות בינה מלאכותית ולמידת מכונה לזיהוי וחיזוי אנומליות ברשת, ועל מנת לאפשר פתרון תקלות אוטומטי ומבוסס AI במעגל סגור.
MYCOM OSI היא חברה פרטית שמספקת פתרונות ויישומים לבקרת והבטחת שירותי 5G ללקוחות רבים עם רשתות דור חמישי, וכן עבור רשתות של מפעילות תקשורת קוויות, שהופכות ליותר וירטואליות, מבוססות קונטיינרים ותוכנה. המטה שלה נמצא בלונדון ויש לה משרדים בארצות הברית, צרפת, איחוד האמירויות, הודו וסינגפור.
"מהלך צמיחה אסטרטגי"
שוקי שפר, נשיא ומנכ"ל אמדוקס, כינה את הרכישה "מהלך צמיחה אסטרטגי, שמתווסף לרכישות מוצלחות אחרות שלנו בעולמות הרשת והענן, והוא מביא לידי ביטוי את שלוש פעילויות הליבה שעליהן נשענת האסטרטגיה שלנו: אוטומציה חכמה של הרשת, 5G והענן". לדבריו, "ככל שהרשת והשירותים של עידן הדור החמישי הופכים לדינמיים ומורכבים יותר, גישה הוליסטית מקיפה היא הכרחית וניתן להשיגה רק עם פתרון משמעותי להבטחת הרשת, המושתת על בינה מלאכותית. לכן ביצענו את הרכישה".
אנדרו קול, מנכ"ל MYCOM OSI, אמר כי "הרכישה מאפשרת לשלב את המומחיות שלנו ושל אמדוקס תחת קורת גג אחת. בתקופה של טרנספורמציה מהירה בענף התקשורת, ניצור ביחד מגוון רחב של יישומים משלימים וחדשניים, כגון אוטומציה במעגל סגור, על מנת לסייע לספקיות שירותי התקשורת לפרוס רשתות ושירותי 5G בקנה מידה גדול".