זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
19/06/22 12:56
8.4% of the views
מאת אנשים ומחשבים
תמונה של מצבה לדפדפן "המנוח" אינטרנט אקספלורר (Internet Explorer), שהוקמה בדרום קוריאה, הפכה באחרונה לוויראלית.
התמונה, עליה דיווחה רויטרס אתמול (ש'), היא של המצבה שהקים ג'ונג קי-יונג, מהנדס תוכנה דרום קוריאני, כדי להנציח את מותו של הדפדפן המיתולוגי.
ההחלטה של מיקרוסופט (Microsoft) לחתום פרק היסטורי ולסיים את השימוש בדפדפן אקספלורר שלה מסמנת את סופה של רבע מאה שלמה מאז הושק הכלי שאפשר למשתמשים לגלוש באינטרנט. וכדי להנציח את מותו של הדפדפן שחל ביום ד' האחרון, קי-יונג הוציא 430,000 וון (שהם כ-330 דולר) על המצבה המדוברת. לדבריו, המצבה נועדה גם כדי להראות את רגשותיו המעורבים כלפי הדפדפן ששיחק תפקיד גדול בחיי העבודה שלו. "זה מבאס, אבל הייתי קורא לזה יחסי אהבה-שנאה כי אקספלורר עצמו שלט פעם בעידן", אמר המנדס לרויטרס, והודה כי השימוש באקספלורר ארך זמן רב מדי, והאתרים היו עולים בו באטיות גדולה בהרבה מאשר בדפדפנים מהדורות שבאו אחריו. מאידך סיפר כי הלקוחות שלו דווקא המשיכו לבקש ממנו לוודא שהאתרים שלהם נראים טוב באקספלורר, שנשאר דפדפן ברירת המחדל במשרדי ממשלת דרום קוריאה ובבנקים רבים במדינה.
הדפדפן האיטי מכולם
מיקרוסופט הפחיתה את התמיכה באקספלורר לאחר 27 שנים ברציפות בהן שימש את הגולשים, וזאת כדי להתמקד בדפדפן המהיר יותר מתוצרתה, ה-אדג' (Microsoft Edge).
אקספלורר, שהושק בשנת 1995, נחשב כדפדפן המוביל בעולם שנים, שכן היה מצורף למערכת ההפעלה חלונות של הענקית מרדמונד, המותקנת מראש על מיליארדי מחשבים, כברירת מחדל.
אבל הדפדפן הוותיק התחיל להפסיד משתמשים שנטשו אותו לטובת גוגל כרום (Google Chrome) בסוף שנות ה-2000, וכן הוא הפך למושאם של אינספור ממים, כשחלק מהמפתחים מכנים אותו 'הדפדפן האיטי מכולם'.
לאחר שמצבת הזיכרון הוצגה בבית קפה שניהל אחיו של קי-יונג בעיר גיונגג'ו שבדרום המדינה, צולמה והועלתה לרשת – התמונה הפכה לוויראלית. יונג סיפר שהתכוון להצחיק אנשים עם המצבה, אבל עדיין הופתע מכמה רחוק הבדיחה הגיעה בתפוצה שלה ברחבי האינטרנט. ייתכן שהרגשות כלפיי אקספלורר עזים משתיאר, או שנוסטלגיה היא פשוט באמת חומר ויראלי במיוחד.
19/06/22 13:00
6.72% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בכלכלות המתקדמות בעולם, חלקה של ההוצאה הציבורית בתוצר המקומי הגולמי מגיע לכדי 40%. מדובר במימון עצום של שירותים בסיסיים כמו מערכת הבריאות, תשתיות, ביטחון פנים והגנת הסביבה.
בשנים האחרונות, במסגרת תת-תחום של ניהול במגזר הציבורי בשם 'חדשנות במגזר הציבורי', החלו לחקור את מידת היעילות של מערכות ציבוריות ואיך הן יכולות לשפר את מתן השירותים הבסיסיים. אחת מהדרכים המובילות לחדשנות היא שדרוג הרשתות הציבוריות והגישה אליהן.
המגזר הממשלתי מחפש כיום השראה בעולם העסקים החדשניים, ה-IT. דור חדש של מומחים אלה רואה במהפכה הדיגיטלית דרך לפשט את תהליכי העבודה, לספק שירותים טובים יותר ולשים קץ להוצאות מיותרות. הם גם מבינים שהשלב הראשון בתהליך הארוך של שיפור דעת הקהל והגישה לתועלות הוא עדכון של אותן רשתות מחשוב מקומיות, מפני שהן ישנות ומיושנות מאוד.
שיתוף פעולה וחדשנות
הצוותים של גוגל קלאוד (Google Cloud) זיהו את השינוי בחזון בקרב מוסדות ציבוריים ויצרו פתרון שמיועד ספציפית לצרכים של המגזר הציבורי.
כיום, מוצרי גוגל קלאוד מאפשרים לגופים ממשלתיים להשתפר בדרכים שונות, כולל התייעלות תפעולית, הפקת תובנות מנתונים בהיקפים גדולים (Big Data), חיבור לאזרחים ויצירת סביבת עבודה שבה רשויות ציבוריות שונות יכולות לשתף פעולה, תוך התייעלות ושיפור הפרודוקטיביות.
"המשימה כיום היא ליצור גמישות במגזר הציבורי ובמוסדות החינוך, כדי לשרת טוב יותר את האזרחים, העובדים והתלמידים", אמר שי מור, מנהל הפעילות העסקית במגזר גוגל קלאוד הממשלתי והציבורי בישראל.
"אנחנו שמחים לעבוד בצמוד למגזר הציבורי, כדי לאמץ ולהתאים את 'הנורמה החדשה' וניתוח נתונים חכם, ולתת מענה לבעיות מורכבות על ידי מינוף היכולות המובילות בתחום ב-AI בדרכים חדשות".
מהירות ובטיחות בענן גוגל
גוגל מציעה גם כלים, לצד סיוע ושיפור המשימות הבסיסיות של המגזר הממשלתי, לבעיות האופייניות למאה ה-21. אחת מהן היא הסוגיה של שינויי האקלים.
בגוגל עובדים בצמוד לרשויות מקומיות ולאומיות מכל העולם כדי לעזור להן לנתח את השימוש של התושבים בתחבורה בעיר, במטרה לצמצם את פליטות הפחמן.
אחת מהדוגמאות לעבודה שנעשית מגיעה אלינו מנורווגיה, שבה תאגיד ציבורי גדול הוקם במטרה לשלב בין מערכות התחבורה של המדינה ולשפר אותן. בתאגיד כבר השתמשו בגוגל קלאוד כחלק מסל הפתרונות הטכנולוגיים, כך שהייתה הרגשה שמעבר מלא לגוגל יהיה צעד חכם.
חלפו כמה שנים, ובתאגיד מפעילים כבר יותר מ-100 מיקרו-שירותים ייחודיים, והוקמה ארכיטקטורה מהירה וחסכונית בענן לטיפול בעומס הנתונים הגדול.
ברשויות מקומיות ולאומיות אחרות נעזרו בגוגל מפות (Google Maps) כדי להילחם בשריפות חורש. באחד המחוזות בקולורדו, שבו שיטפונות ושריפות הם דבר שבשגרה, ביצעו רה-אורגניזציה במוקדי החירום המקומיים בעזרת הפלטפורמה של גוגל מפות ופתרונות בענן.
השינוי הוביל לקיצור זמני התגובה במקרי אסון ולתיאום טוב יותר בין כוחות ההצלה.
המידע שלכם, האבטחה שלנו
בכל הקשור לאיסוף מידע, אמון הציבור הוא דבר חיוני. אף אזרח לא צריך לחשוש שהמידע הפרטי שלו יהיה בסיכון או שישתמשו בו בדרכים לא הולמות.
בגוגל קלאוד הארכיטקטורה מבוססת על מודל אבטחה של אפס אמון, כדי להגן מפני איומים על אבטחת המידע. למעשה, מדובר באותה הטכנולוגיה שבה החברה משתמשת ברשתות הפנימיות שלה.
"בזכות הטרנספורמציה הדיגיטלית, יש לנו הזדמנויות חדשות לשנות את הכלכלה מהיסוד וליזום פתרונות חדשניים כדי לשרת טוב יותר את האזרחים", אמר מור, "ובגוגל עושים הכל כדי לספק ענן מאובטח, כך שבכל עיר יוכלו לישון בשקט בידיעה שנתוני התושבים מוגנים בכל שכבה ושכבה".
אנחנו מזמינים אתכם ואת העובדים שלכם להצטרף אלינו בתל אביב, ב-23 ביוני, לפורום גוגל קלאוד, כדי להבין איך ניתן לחולל מהפכה בשירותים הממשלתיים בעזרת גוגל קלאוד – להרשמה לחצו כאן
19/06/22 14:02
6.72% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חדשות מפתיעות צצו באחרונה בנוגע לאחד המייסדים השותפים המיתולוגיים של גוגל – סרגיי ברין. אתמול (ש') נפוצו דיווחים, שהתבססו על דבריהם של גורמים יודעי דבר, שברין בן ה-48 הגיש תביעת גירושין מאשתו, ניקול שנהאן.
אלא שבדיעבד הסתבר כי תביעת הגירושין הזו הוגשה למעשה בית המשפט העליון שבסנטה קלרה, קליפורניה, כבר לפני חודשים רבים – בינואר 2022. העניין נשמר בסוד עד כה והגירושים המתוכננים של יזם הטק המפורסם, ואחד מעשירי תבל הבולטים כיום – עם הון המוערך בכ-94 מיליארד דולר – הפכו למוכרים לציבור רק כעת. אבל מהי הסיבה המיוחדת לכך שבני הזוג היו כה חשאיים לגבי הפרידה שלהם?
"המבקש הוא מייסד שותף של גוגל, ואחד היזמים הטכנולוגיים העשירים והידועים בעולם. מכיוון שמערכת היחסים ביניהם ידועה לציבור, סביר להניח שתהיה סקרנות רבה בציבור לגבי נושאי הפרידה ומשמורת הילדים שלהם", נכתב במסמכי בית המשפט. בנוסף נכללה בהם התייחסות שיכולה להסביר את הסיבה הספציפית לחשאיות המפתיעה – חששות של שאהנן מפני סיכונים לבתה עקב פרסום הגירושים, כולל חטיפה אפשרית.
ברין – שייסד יחד עם לארי פייג' את חברת גוגל, ושימש כנשיא אלפבית עד ה-3 בדצמבר 2019 – שהוא כאמור האדם השישי בעושרו בעולם, היה נשוי לשנהאן שלוש שנים ואלו הגירושים השניים שלו, לזוג ילדה בת שנתיים. Google founder Sergey Brin marries Nicole Shanahan https://t.co/8Hpx17D2cT pic.twitter.com/Ee96jzVgQA
— Page Six (@PageSix) October 3, 2019 בני הזוג ברין ביום חתונתם.
כמה מהונו "יאבד" ברין לגרושתו?
לטענת ביזנס אינסיידר, הסיבה לפרידה היא "הבדלים בלתי ניתנים לגישור" בין בני הזוג. בדיווח נאמר גם שיש לשניים נכסים משותפים, ושהם "יצטרכו לקבוע" מה יעשה איתם, בכל הנוגע בחלוקת הרכוש.
"כל הנושאים הנוגעים לזכויות הקניין או לחובותיהם של הצדדים ייקבעו בבוררות סודית מחייבת, בהתאם להסכם בכתב בין הצדדים", צוין במסמכי הגירושין שהגיעו לידי התקשורת האמריקנית.
על פי הדיווחים, ברין ביקש לחלוק משמורת משותפת יחד עם גרושתו על בתם הפעוטה.
ברין ושאנהן שכרו שירותים של "שופט זמני" פרטי, שיוביל את התיק, כך לפי האינסיידר. נוהג זה אפשרי בקליפורניה – שם הוגשו המסמכים – מכיוון שהמדינה האמריקנית מנסה לנקות עומסים על בתי המשפט שלה באופן זה. בהתאם למצב דווח כי בני הזוג יוכלו להתגרש בתוך זמן קצר, וגם להעניק לעצמם רמת פרטיות גבוהה יותר בתהליך.
יצוין כי בשנים האחרונות חוו כמה מהזוגות החזקים והיציבים של עולם הטכנולוגיה גירושים מתוקשרים וקשים למדי. כך קרה למשל בכל הנוגע בגירושים המאוד מפתיעים של מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, ואשתו לאורך שנים מלינדה פרנץ' גייטס. השניים הודיעו על גירושיהם ב-2021 לאחר 27 שנות נישואים, כאשר הונם המשותף הוערך אז ב-145 מיליארד דולר.
עוד זוג שפירק את החבילה הם מייסד אמזון, ג'ף בזוס, ומקנזי סקוט, שפירקו את נישואיהם ב-2019, כאשר הונם עמד על כ-137,000 מיליון דולר. בעקבות הגירושים שלהם, וחלוקת הרכוש עם בנות זוגם לשעבר, בזוס וגייטס הפכו לגברים השני והרביעי (בהתאמה) העשירים בעולם כיום. את הטבלה מוביל כעת אילון מאסק, מייסד ומנכ"ל חברות הענק טסלה ו-SpaceX, שאפשר שהדרך לפסגה לא הייתה כה קלה עבורו אלמלא פירוק הקשרים של גייטס ובזוס, וחלוקת הרכוש בינם שחוו. בינתיים לא ברור מה יולידו הגירושים האחרונים לכשיבשילו ויתרחשו, אבל אפשר ברין אולי לא יפרד מנתח כבד מרכושו בגירושים אלו – למשל אם היה לו הסכם פרה-נישואים מול שאנהן – כפי שקרה לגייטס ובזוס. הבדל נוסף בין המקרים, שעליו כבר אפשר לעמוד, הוא שגייטס ובזוס ובנות זוגן לשעבר הודיעו על הפרידה שלהם באופן מגה-מתוקשר דרך טוויטר, בעוד שברין לא אמר שום דבר בפומבי על כך שהחל בהליך גירושין שנתיים וחודשיים בלבד לאחר שנישא בשנית.
19/06/22 15:32
6.72% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל נאלצה לסגור את הסניף שלה ברוסיה. החברה הכריזה על פשיטת רגל, תוך שהיא מפנה אצבע ישירה אל הממשל הרוסי. מדובר בצעד שגוגל ציינה שעומד להתרחש כבר לפני כמה וכמה שבועות, לאחר שהמדינה עיקלה את חשבון הבנק של החברה. לפי הדיווחים ברוסיה, מהלך זה אכן התרחש בסוף השבוע.
"ההשתלטות על חשבון הבנק של גוגל רוסיה, בידי השלטונות הרוסיים, הפכה את התפקוד של המשרד שלנו ברוסיה לבלתי נסבל, כולל העסקה ותשלום לעובדים רוסים, תשלום לספקים וספקים, ועמידה בהתחייבויות פיננסיות אחרות", הודיעה גוגל לאחר הגשת מסמכי פשיטת הרגל.
עם זאת, גוגל לא תעלם לחלוטין ממפת האינטרנט הרוסי, ותושבי המדינה – כל עוד הממשל יאפשר – יוכלו להמשיך להשתמש בשירותי החינם שמציעה החברה, כולל חנות האפליקציות למכשירי אנדרואיד, שירות המפות, שירות הדואר בענן ג'ימייל, יוטיוב ואפילו מנוע החיפוש.
גוגל היא כמובן לא החברה המערבית הראשונה שהפעילות שלה ברוסיה נפגעת משמעותית או פוסקת לחלוטין בעקבות המלחמה עם אוקראינה. עם זאת, להבדיל מחברות אחרות שפרשו או צמצמו את הפעילות בעקבות לחצים וסנקציות של מדינות המערב, במטרה ליצור לחץ כלכלי על רוסיה, במקרה של גוגל מדובר בצעד מהותי שביצע הממשל הרוסי, כדי לנסות להוציא אותה מהתמונה במדינה.
19/06/22 16:41
6.72% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ועדת הכספים אישרה לפני ימים אחדים להעלאה בקריאות שנייה ושלישית תקנות בנוגע למיסוי עסקאות בין לאומיות וחובות דיווח על תאגידים. התקנות האלה רלוונטיות מאוד גם לתעשיית ההיי-טק הישראלית, שכמחצית ממנה מבוססת על חברות רב לאומיות ועל המרכזים שהן מפעילות בארץ.
הצורך בתקנות אלה נולד כחלק מהוראות חלק 13 ב-BEPS, שהיא תוכנית של ה-OECD למניעת התחמקות ממסים של תאגידים רבי לאומיים. התקנות דורשות אישור של מליאת הכנסת, וספק אם הן יעברו בכנסת הנוכחית, לאור המשבר הפוליטי.
ב-OECD לא מאושרים מהעיכובים הרבים בחקיקת התקנות, שכן ישראל התחייבה לעשות זאת עוד ב-2016. השאלה הנשאלת היא למה התהליך התעכב כל כך הרבה זמן, וכיצד זה ישפיע על החברות הרב לאומיות הפועלות בישראל.
"אני לא יודע מדוע אישור התקנות התעכב זמן רב, אך אני חוזה שההשפעה על מרבית הסקטור העסקי הישראלי לא תהיה גדולה בטווח הקצר", אמר לאנשים ומחשבים רו"ח (משפטן) ארז חגי ממשרד המס בנימיני ושות'.
רו"ח (משפטן) ארז חגי ממשרד המס בנימיני ושות'. צילום: יח"צ
לדבריו, "התקנות החדשות חלות על חברות רב לאומיות שמרכזן בישראל, כמו צ'ק פוינט, נייס וטבע, וחברות רב לאומיות שמרכזן מחוץ לישראל אך מחזיקות כאן פעילות או חברה בת, כמו אינטל, מיקרוסופט וגוגל. מטרתן הן לחייב את אותן חברות בהגשת מידע נוסף, שיכול לעזור לרשות המסים להבין את חלוקת הרווחים בתוכן, ובמידת הצורך לפעול ולייחס לפעילות בישראל, או לחברה הבת הישראלית שלהן, רווחים נוספים ומס נוסף שישולם כאן. מטרה נוספת היא לוודא שרווחי החברות האלה לא מועברים לחברות במקומות אחרים בעולם, שבהם יש משטרי מס מיטיבים".
למה אמרת שזה ישפיע מעט על הסקטור העסקי הישראלי? אם לא עליו – אז על מי?
"משום שצריך לזכור שבמסגרת החוק לעידוד השקעות הון, שיעורי המס על הקבוצות הזרות שמשקיעות בישראל במרבית המקרים הם מיטיבים מאוד, בייחוד לחברות שפועלות מישראל ושיש להן כאן פעילות טכנולוגית. מעבר לכך, צריך לבחון כיצד תעבור החקיקה ומה יהיו החובות שיוטלו בפועל על החברות לאחר פרסום התקנות".
לדברי רו"ח חגי, "התקנות ישפיעו לטובה על פעילותה של רשות המסים, אם כי אני בטוח שהיא הייתה מעדיפה שחובות הדיווח והמידע יהיו רחבות יותר. מניסיוני במס הכנסה, בפעילות בתחום מחירי העברה ועסקאות בין לאומיות, אני יכול לומר לך שעבודת הרשות תוקל רבות אם היא תוכל לקבל מידע מלא על פעילות של קבוצות רב לאומיות שפועלות בישראל. יש תיקים רבים במס הכנסה, בהיקפי מס של מיליארדי שקלים, שמתמודדים עם סוגיות של העברת רווחים (Profit Shifting), אשר מתקשים לקדם אותם, בגלל מחסור בנתונים. מה גם שלעתים יש מחלוקת משפטית האם מדובר בנתונים שאותם תאגידים בין לאומיים מחויבים להעביר לרשות הישראלית".
19/06/22 11:43
5.88% of the views
מאת אנשים ומחשבים
NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, ו-Veracode יקיימו בשבוע הבא יום עיון בנושא שמעסיק ארגוני פיתוח בכל העולם: הצורך לגשר בין תהליכי DevOps גמישים ומהירים לבין הצורך לוודא כי המערכות והקוד המפותח יעמדו בסטנדרטים אבטחתיים. יום העיון יתקיים ביום ד' הקרוב, ה-22 ביוני, ב-Kitchen and Garden בתל יצחק, בין השעות 09:00-14:00, וירצו בו מומחים מ-Veracode ומ-NessPRO. לתוכנית המלאה של יום העיון ולהרשמה אליו לחצו כאן.
Veracode הינה חברה גלובלית בתחום של פתרונות לבדיקות אבטחת אפליקציות (AST), ומובילה כבר תשע שנים ברציפות בדו"חות של חברות מחקר וייעוץ טכנולוגי בולטות. מוצרי Veracode משווקים בישראל בלעדית על ידי NessPRO.
"צוותי ה-DevOps צריכים ללמוד ולהכיר היטב כלי בדיקת אבטחה המיועדים לתהליכי פיתוח כגון SAST ,DAST ,IAST ו-SCA", אמר כריס ויסופאל, המייסד והמנהל הטכנולוגי הראשי של Veracode. "הם צריכים להבין כיצד ניתן למנוע חשיפות אבטחת מידע או לתקן את הממצאים שזוהו על ידי כלי האבטחה. על צוותי אבטחה להבין כיצד עובדים תהליכי וכלי DevSecOps. בהתאם לכך, הם יוכלו להגדיר כללי מדיניות, כגון משך זמן לתיקון החשיפות שיתאימו לצוות ה-DevSecOps".
מה החזון של Veracode לגישור על הפער בין DevOps לאבטחה?
"הלקוחות שלנו משתמשים בכלים של Veracode בתהליכי אינטגרציה, כלי ותהליכי DevSecOps כגון אינטגרציות IDE ,Pipeline ,Repo ואיתור של ליקויים וכשלים", אמר ויסופאל. "Veracode Security Labs יכולה להדריך את המפתחים כדי שיוכלו להבין, למנוע או לתקן את ממצאי האבטחה. צוות האבטחה לוקח על עצמו תפקיד של קביעת המדיניות והוא לא חייב להשתתף בפועל בתהליכי הבדיקה או הטיפול בממצאים, אלא על בסיס חריג. ככלל, בכל ארגון, לצוותי האבטחה ולצוותי הפיתוח יש את המטרות שלהם, והם צריכים לעבוד בשיתוף פעולה על מנת לעמוד גם ביעדי הפיתוח וגם בצרכי אבטחת המידע של הארגון".
בחודש שעבר הכריזה Veracode על CSSP (ר"ת Continuous Software Security Platform), שמהווה קפיצת מדרגה ודור חדש של פלטפורמת אבטחת תוכנה. לדברי ויסופאל, הרעיון של CSSP הוא שכלי אבטחת תוכנה חייבים להיות חלק מתהליך פיתוח התוכנה כבר מהשלב המוקדם (Far left) של הגדרת ואפיון הדרישות, ועד לשלב המתקדם (Far right) של ניהול וניטור (Observability) במערכות הייצור.
"אבטחת התוכנה עברה מזמן לשלב מוקדם בתהליך הפיתוח (Shifted left), אבל היא חייבת להקדים עוד יותר ולהתחיל לפני תהליכי הקידוד, ולכלול מידול איומים ועיצוב מאובטח. ניטור נכון בשלבי הייצור יכול לזהות שונות ושחיקה ביחס למה שהוכנס לייצור על ידי צוות ה-DevOps, כך שניתן לתקן אותה. תהליכי משוב מהייצור יכולים להתריע על מודל איומים אופרטיבי כאשר מערכות הייצור משתנות", לדברי ויסופאל.
APIs הם כיום קריטיים יותר מתמיד לבניית אפליקציות מודרניות, וגם הם פגיעים. ויסופאל הסביר שהפתרון של Veracode לבעיית הפגיעות של APIs הוא Veracode DAST, שתומך בסריקתם באמצעות בדיקה של מפרטי API או טרנזקציות מוקלטות כנקודת התחלה. סריקה זו יכולה להתבצע בשלב הבדיקה או בייצור. יש לנתב את התוצאות למערכת מעקב אחר שגיאות וליקויים. תהליך ניטור המתוכנן להמשך יזהה APIs חדשים בשימוש, כך שניתן יהיה לבדוק אותם.
לסיום, הכשרה וחינוך של המפתחים חשובים ביותר להגברת האבטחה. Veracode Security Labs מאפשרת למפתח ללמוד ולתרגל בסביבה מעשית, תוך אינטראקציה עם אפליקציות אמיתיות, שכתובות בשפה שבה הוא מפתח. ויסופאל הדגיש שהדבר מאפשר למפתח להבין באמצעות התבוננות בקוד ובהתנהגות של אפליקציה פועלת כיצד מתקפה אמיתית, כגון XSS, פועלת. בהתאם לכך, הוא יכול לאבחן היכן נדרש תיקון בקוד, ולבצע זאת לפני שנגרם נזק אמיתי.
לתוכנית המלאה של יום העיון ולהרשמה אליו לחצו כאן.
19/06/22 17:04
5.88% of the views
מאת אנשים ומחשבים
החשש שהממשל הסיני יוכל לגשת למידע של משתמשים אמריקניים בטיק טוק התממש: פרסומים מסוף השבוע מעלים שעובדים סיניים של בייטדאנס, החברה המקומית שטיק טוק נמצאת בבעלותה, ושהועלה חש שהיא משתפת פעולה עם השלטון בבייג'ינג, ניגשו שוב ושוב למידע של בעלי חשבונות מארצות הברית.
הקלטות אודיו שהודלפו משיחות בין עובדים בבייטדאנס ונחשפו בבאזזזפיד כוללות 14 פעמים שבהן ציינו תשעה עובדים בחברה שמהנדסים סיניים ניגשו למידע פרטי של משתמשים אמריקניים ברשת החברתית. בסך הכול, מדובר בהקלטות מ-80 פגישות. התקופה המצוינת בהקלטות, שבה חדרו העובדים למידע המדובר, היא בין ספטמבר אשתקד לינואר שנה זו. אולם, בהחלט ייתכן שהם המשיכו לעשות זאת גם אחר כך, ואולי עד עכשיו.
בהצהרה שנתן בכיר בטיק טוק בעדות שנשא באוקטובר האחרון בסנאט האמריקני הוא אמר כי "קבוצת אבטחה שיושבת בארצות הברית" היא זו שמחליטה מי מקבל גישה למידע הזה ומי לא. אלא שעל פי ההקלטות, בתשעה מקרים, עובדים בארצות הברית נאלצו לפנות לקולגות שלהם בסין על מנת להחליט האם ניתן לעקוב אחרי משתמשים אמריקניים מסוימים. עוד מצוין בהקלטות כי לעובדים בארצות הברית לא הייתה כל רשות או דרך לגשת למידע בעצמם. בין היתר, העובדים אמרו בפגישות המדוברות כי "את הכול רואים בסין" וכי יש שם "מאסטר אדמין, שיש לו גישה להכול".
צדק? דונלד טראמפ, הנשיא לשעבר של ארצות הברית. צילום: BigStock
דוברת מטעם טיק טוק, מאורין שנאהאן, מסרה בתגובה לבאזזזפיד כי "אנחנו בין הפלטפורמות הנבדקות ביותר מבחינת אבטחה, ושואפים להיר כל ספק בנוגע לאבטחת נתוני המשתמשים שלנו בארצות הברית. זו הסיבה שאנחנו שוכרים מומחים בתחומם, עובדים ללא הרף בנושא ומביאים צדדים שלישיים בעלי מוניטין ובלתי תלויים כדי לבדוק את ההגנות שלנו". לא התקבלה תגובה מבייטדאנס.
ממצאים אלה מעלים שוב דאגות בארצות הברית, לאחר שהממשל האמריקני הקודם, בראשותו של דונלד טראמפ, אסר על פעילות טיק טוק במדינה בצו נשיאותי שהוא הוציא באוגוסט 2020. הצו הוצא לאחר שהועלו חששות רבים שלפיהם בייטדאנס פועלת בשיתוף פעולה עם המשטר הסיני. האיסור בוטל ביוני אשתקד על ידי הממשל של מי שהחליף את טראמפ בבית הלבן – הנשיא הנוכחי, ג'ו ביידן.
19/06/22 17:17
5.88% of the views
מאת אנשים ומחשבים
תחרויות רובוטיקה בינלאומיות לתלמידי תיכון הפכו זה מכבר לעוד זירה שבה ישראל מצטיינת. יותר נכון, אותם תלמידי תיכון שמתחרים בהן. בכל שנה, נבחרות מישראל מגיעות למקומות הראשונים בקטגוריות שונות בתחרויות בתחום, וקוטפות פרסים. לא מכבר הייתה זו נבחרת מגמת הרובוטים של תיכון אביב מרעננה, שזכתה במקום השני בגמר הכללי של אליפות העולם (אלוף האלופים) בתחום, לאחר שהגיעה לפני כן למקום הראשון בקטגוריה שבה התמודדו התלמידים – תכנון הרובוטים והיכולת לשלוט בהם בזמן נתון.
בתחרות התמודדו השנה 9,000 קבוצות מ-45 מדינות, ואת ישראל ייצגו תשע קבוצות. אולם, מקרב הנבחרות הישראליות, רק זו מתיכון אביב הגיעה לתחרות ה-Final Six, שבה בוחרים את האלופים מכל הקטגוריות השונות.
אורנה אהרון, מנהלת תיכון אביב, לא הסתירה את גאוותה. "התחרות הזו היא חלק מה-DNA של בית הספר שלנו", היא אמרה לאנשים ומחשבים. "אנחנו עושים מצוינות בכל התחומים, כאשר המוטו שלו הוא שמצוינות היא לא מילה גסה".
לדבריה, "זה בא לידי ביטוי באחוזי הבגרות הגבוהים של הבוגרים שלנו, ובמעטפת שלימה של צוותי חינוך, שמטפלת ב-800 תלמידים, ברמות שונות – ממצטיינים בכל התחומים ועד לכאלה שזקוקים לתגבור, לקויי למידה, תלמידים על הרצף האוטיסטי ועוד". "התהליך מתחיל מגיל החטיבה", הסבירה אהרון. "יש אצלנו קרקע פורייה של יצירתיות, מעטפת של מנטורים – חלקם בוגרי בית הספר – והורים שמעוניינים בהצלחת ילדיהם".
"כחלק מההכנה לתחרות", אמרה, "התלמידים לומדים כיצד לעבוד בצוותים. כל נבחרת כזו של רובוטיקה פועלת כמו חברת סטארט-אפ, עם מחלקות, כאשר בראש כל מחלקה עומד תלמיד בוגר מ-י"ב, שמעביר לתלמידים את הידע והניסיון שלו מהשנים הקודמות". "בנוסף", ציינה אהרון, "חשוב לנו להעניק לתלמידים ערכים של נתינה, עזרה הדדית, ועצמאות לחשב ולפתח דברים".
"וירוס שמדביק את כולם"
אורי כהן, רכז מגמת הרובוטיקה בתיכון אביב, הוא זה שמוביל את הנבחרות שיוצאות מבית הספר ברעננה לתחרויות השונות, מזה 12 שנים. כהן, איש היי-טק בעברו, החליט לעשות הסבה להוראה, לאחר שעשה אקזיט. הוא מוביל את מגמת הרובוטיקה, לרבות ההכנות הרבות, שמתחילות מהיום הראשון ללימודים ועד לתחרות עצמה.
"אין מתכון להצלחה בחינוך דור של מצטיינים ומצוינות", אמר כהן. "אנחנו לוקחים ילדים חדורי מטרה, כבר מכיתה ז', שמוכנים להשקיע את האנרגיות, יודעים בדיוק לאן הם נכנסים ומחויבים למשימה".
הוא תיאר סיבות נוספות להצלחה של התיכון בתחרות העולמיות: "החדר שבו אנחנו לומדים, הדינמיקה בין הילדים והדבקות במטרה הם הווירוס שמדביק את כולם".
מימין: אורי כהן, רכז מגמת הרובוטיקה בתיכון אביב, ומעיין אהרון, אחד התלמידים שהשתתפו בנבחרת. צילום: פרטי
"מצוינות היא לא רק יכולת הלימוד של התלמידים, אלא חלק ממעטפת שלמה של מורים, ובעיקר של הורים, שמוכנים במשך ארבעה חודשים לאסוף את הילדים באחת או שתיים אחר חצות, כי הם יושבים במעבדה ומתכוננים לתחרות, ולהחזיר אותם לבית הספר כעבור כמה שעות, בבוקר. זה לא מובן מאליו", הוסיף.
מטבע הדברים, הוצאת נבחרת כזו לתחרות כרוכה בעלויות יקרות, והמימון מגיע מעיריית רעננה, משרד החינוך ונותני חסות. אפל פרשה את חסותה על הנבחרת השנה.
"ההתרגשות בעלייה לגמר הייתה מטורפת"
אחד מחברי הנבחרת, שהשתתפו בתחרות האחרונה, הוא מעיין אהרון, שיסיים מחר (ב') את כיתה י'. הקבוצה שלו תכננה השנה רובוט ייעודי למשחקים. "הקטגוריה שבה זכינו היא איך לבנות רובוט, או, יותר נכון, איך להיות נהגים טובים יותר", אמר אהרון. "ההפעלה של הרובוט היא על ידי שלט רחוק, והיכולת של המתמודד לשלוט עליו היא חלק קריטי בתחרות – ועל זה אפשר להיפסל".
"התחרות מאוד מאתגרת וקשה", הוסיף. "בחלק הראשון של התחרות, הרובוט הפגין את היכולת שלו להתנהל בעצמו, כרובוט אוטונומי, ובהמשך היינו צריכים לנהוג בו בשלט רחוק. את כל זה היינו צריכים לעשות בדקות בודדות, שבהן הפגנו את היכולות שלנו".
העלייה לשלב אלוף האלופים הפתיעה את התלמידים ואת הצוות של תיכון אביב. "ההתרגשות הייתה מטורפת, כי לא ציפינו לזה", אמר אהרון. "ב-15 השנים שבהן הנבחרת של תיכון אביב מתמודדת, היא מעולם לא עלתה לשלב הגמר של אלוף האלופים. זו היה בפירוש לפרוץ תקרת זכוכית. התמודדנו שם עם נבחרות בעלות שם עולמי, שתמיד הסתכלנו עליהן ביראה, ולא כי אנחנו פחות טובים, אלא מפני שהן נחשבות בעולם לטובות ביותר".
אהרון העיד על עצמו ש-"כבר מגיל צעיר התעניינתי בטכנולוגיה וברובוטיקה, וכשהגעתי לתיכון, ההגעה למגמת הרובוטיקה ולתחרויות הייתה מסלול טבעי עבורי".
ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא, ציין כי "הלב מתמלא גאווה וסיפוק על ההישג האדיר שאליו הגיעו תלמידי מגמת הרובוטיקה של תיכון אביב, ועל הכבוד הגדול שהם הביאו לרעננה ולמדינת ישראל. הם דור העתיד, הם אלה שייקחו חלק בהתפתחות הטכנולוגית הצפויה לנו בשנים הבאות, ואנחנו גאים בהם".