The headlines that made most buzz on this page
20/10/22 15:17
12.64% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אדובי הכריזה בכנס השנתי שלה על עדכונים בחלק גדול ממערך התוכנה שלה, בהם שורה של תכונות חדשות בתוכנת פוטושופ – הן עבור שולחן העבודה והן עבור גירסת ה-iPad, כמו גם עדכון על התקדמות גירסת האינטרנט.
ראשית, אדובי שכללה את כלי בחירת האובייקטים כדי לשפר את הדיוק של בחירות אוטומטיות והרחיבה את רשימת הפריטים שפוטושופ יכולה לזהות בעצמה. זה מתבסס על יכולות הבחירה שהחברה הביאה לראשונה לאפליקציה ב-2020, מה שמאפשר לרחף מעל פריט בתמונה בזמן שפוטושופ מזהה אותו באופן אוטומטי ואז בוחרת אותו. עם העדכון הזה, Objection Selection יכול כעת לפי החברה לזהות דברים מורכבים כמו שמיים, בניינים, מים, צמחים, ריצוף ואדמה – אפילו הרים, מדרכות ורחובות. יש גם קיצור דרך חדש למחיקה ומילוי בלחיצה אחת (Shift + Delete), המשלב בחירת אובייקט עם מילוי באותם פריטים שהאפליקציה יכולה לזהות ולהדגיש באופן אוטומטי בתמונות.
אדובי הציגה גם מסננים עצביים בשנת 2020, תוך שימוש בבינה מלאכותית כדי לטפל בעריכת תמונות מרכבת תוך שניות. הטכנולוגיה מאפשרת פעולות שונות, כמו החלקת עור, שינוי הבעות פנים והעברת סגנונות מיצירות אמנות מפורסמות. הפעם החברה הוסיפה את מסנן Photo Restoration, שמשתמש בלמידת מכונה כדי לשחזר תמונות ישנות או פגומות. לדברי החברה, השימוש בבינה מלאכותית מאפשר לתוכנה לזהות ולתקן "שריטות ופגמים קלים אחרים".
עבור גירסת פוטושופ ב-iPad, אדובי ממשיכה להוסיף כלים שולחניים לגרסת הטאבלט. כעת ניתן בהקשה אחת להסיר רקע או מילוי. באמצעות אותה טכנולוגיה שמפעילה את Select Subject, גם ב-iPad ניתן כעת לבודד במהירות את הפריט הראשי או האדם שבתמונה ולהוסיף שכבה באופן אוטומטי כדי לנטרל את הרקע. פעולת מילוי עובדת בדיוק כמו בגירסת שולחן העבודה ומאפשרת להסיר מהתמונה חפצים או אנשים – בהקשה אחת. בנוסף, החברה שיפרה את Select Subject עבור תמונות דיוקן והוסיפה אפשרויות עריכה אוטומטית בלחיצה אחת של טון, ניגודיות וצבע אוטומטיים לחלונית המסננים וההתאמות.
לגבי גירסת האינטרנט, החברה הודיעה כי היא פועלת להרחיב את יכולות התוכנה. גירסה זו, שהושקה בשנה שעברה, עדיין מצויה בגירסת בטא מוגבלת, אך החברה מתכננת להוסיף כלים כמו בחירת אובייקטים, הסרת רקע, עריכות של Adobe Camera Raw ו-Content-Aware Fill לאפליקציה מבוססת הדפדפן.
20/10/22 13:00
11.49% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הסטרימינג נטפליקס (Netflix) הודיעה באחרונה כי החל מינואר הקרוב היא תגבה תוספת עבור שיתוף חשבונות. כלומר, מנויים שחולקים את הסיסמה שלהם עם אחרים יצטרכו לשלם על כך. כרגע התעריף ה'עמלה' שעליו מדווח בעולם הוא 2.99 דולר, ומן הסתם הוא יתורגם בישראל לכ-7 שקלים.
על המהלך דיווח USA Today Tech, שעדכן גם כי הוא מגיע אחרי ש-נטפליקס ביצעה בדיקות באמריקה הלטינית, ואילצה "מנויים לשלם 2.99 דולר נוספים עבור כל הזרמה נוספת של נטפליקס בבית".
נטפליקס רשמה ברבעון הקודם ירידה במניין המנויים שלה, שהייתה הגדולה ביותר שהחברה חוותה אי פעם. מצב זה השתנה בינתיים, עם מספר מנויים שמטפס בחזרה, כפי שדיווחנו אתמול (ד') בהתבסס על דו"ח החברה לרבעון האחרון.
מהדו"חות שהחברה פרסמה עלה כי מספר המנויים גדל ברבעון השלישי של השנה ב-2.41 מיליון ושבסך הכל מספר המנויים המשלמים של נטפליקס עמד בסוף הרבעון על 227 מיליון. כתוצאה מכך, החברה רשמה זינוק של 45% ברווח למניה ל-3.1 דולר וההכנסות גדלו ב-1% ל-7.9 מיליארד.
תחרות מאסיבית משלל שירותי סטרימינג. אילוסטרציה. צילום: BigStock
התחרות שהניבה ירידה בפופולריות
ואולם, עקב ירידת נפח המנויים הקודמת, ועוד בטרם הדיווח העדכני על השינוי ברבעון השלישי, בנטפליקס החלו לבחון דרכים שיסייעו לפלטפורמת הסטרימינג לגרום לחשבונות שאנשים חולקים יחדיו לשלם, וזאת לאחר שנים רבות שבהן החברה הייתה יחסית סובלנית לגבי שיתוף הסיסמאות.
למעשה הכל החל כשהדומיננטיות של נטפליקס בחזית התכנים בסטרימינג, יחד עם שנים של גידול מנויים מאסיבי, דחפו כמעט את כל חברות המדיה הגדולות בהוליווד להזרים מיליארדי דולרים לפעילות סטרימינג משלהן, במה שהביאו לפתחנו שלל שירותים דומים, ביניהם Paramount Plus, Disney Plus, HBO Max, Peacock וכמובן Apple TV Plus. מבול אפשרויות צריכת התכנים בהזרמה יצר לנטפליקס בעיה, עם איום מוחשי על ההגמוניה שלה.
מאחר שאחת השיטות הנפוצות ביותר בקרב משתמשי פלטפורמת נטפליקס, כידוע, היא לשתף את סיסמת החשבון שלהם עם חברים או בני משפחה, כדי לחסוך כסף, הסוגיה המסוימת הפכה לנושא שנטפליקס בחרה להתמקד בו, בכוונה למנף אותו לתועלתה.
לפיכך החל מהשנה הבאה נטפליקס תתחיל לנסות לייצור רווחים משיתוף החשבונות הזה, והמהלך עתיד להיות מוחל על מנוייה בכל העולם.
למתקוממים הבהירה החברה כי ל'חשבונות המשנה' שעליהם ישלמו המנויים עמלה יהיו אמצעי התחברות, פרופיל והמלצות ספציפיים משלהם.
החברה גם הסבירה לבעלי המניות שלה במכתב כי: "לאחר האזנה למשוב מהצרכנים, נציע למשתמשים בהלוואה (של סיסמתם – ג"פ), להעביר את פרופיל נטפליקס שלהם לחשבון משלהם, ולמשתמשים לנהל את המכשירים שלהם ביתר קלות וליצור, אם הם רוצים, חשבונות משנה בתשלום עבור משפחה וחברים".
יצוין כי בנוסף לעמלות שהחברה תגבה על שיתוף הסיסמאות, ועל אף שכאמור דו"ח הרווחים של החברה נראה טוב בהרבה, בחודש הבא נטפליקס מתכננת להשיק גם אפשרות לרכישת מנויים זולים יותר – שיכללו צפייה בפרסומות. גם תכנון זה נובע ככל הנראה ממאמץ להשיג עוד מנויים משלמים, גם אם משלמים פחות, לטובת המשך תחרות מצליח בתחום.
20/10/22 15:27
8.05% of the views
מאת אנשים ומחשבים
למרות גילי המתקדם משהו, איני מרכיב משקפיים בכלל. לא לקרוב ולא לרחוק. וכן אני יודע שאני מאוד יוצא דופן, כולל בקרב משפחתי. אבל רוב האנשים בשכבת הגיל שלי ומעלה כבר עושים את זה כדרך קבע, וביצרנית המשקפיים המוכרת אוקלי יודעים לספר שגם יותר ויותר אנשים בגילאים המתקדמים משחקים משחקי מחשב – חלקם כמוני עושים את זה כמעט מילדות, רבים הצטרפו לשורות בתקופת סגרי הקורונה הארוכים.
אז בחברה החליטו שמה שהיקום צריך זה משקפיים שיאפשרו לאנשים שזקוקים להרכיב אותם את היכולת לשחק בנוחות ובקלות, גם שעות ארוכות – ולא סתם, אלה גם משקפי שמש.
צריכים משקפיים מיוחדים? גיימרים. אילוסטרציה. צילום: BigStock
לאחרונה החברה השיקה את הדור השני של Prizm Gaming, שמציע סדרה של משקפי שמש עם השמות Plank, Fuller, Pitchman ואפילו Trajectory, שמצטרפים לרשימה של עוד מסגרות, במגוון מרשים למדי של צבעים ועיצובים, שהינם קלי משקל ומיועדים להרכבה לאלה הצריכים עדשות מרשם וגם ללא מרשם.
המשקפיים, כך לפי אוקלי, מעניקים נוחות משופרת, מאפשרים לשחק יותר זמן ומשפרים את זמן התגובה של השחקנים. העדשות שלהן מותאמות באופן ייחודי להחלשת האור הכחול הנובע ממסכי OLED ומסכי LED עם טכנולוגיה שנועדה להפחית 30% מהעוצמה.
טווח המחירים של המשקפיים נע בין 600 ל-1,200 שקל, ואתם רק צריכים להחליט קודם כל אם אתם באמת זקוקים למשהו כזה.
20/10/22 16:24
8.05% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הרכב האוטונומי של אילון מאסק, טסלה, ממשיכה להאיץ, ורשמה ברבעון השלישי של השנה עליות גבוהות הן בהכנסות והן ברווח הנקי שלה – כך עולה מהדו"חות הכספיים שהיא פרסמה אמש (ד'). מאסק אמר במסיבת עיתונאים לאחר פרסום התוצאות שהוא רואה את היום שבו שווי השוק של טסלה יהיה גדול יותר מאלה של חברת הנפט הסעודית עראמקו ושל אפל יחדיו. שתי החברות הן בעלות שווי השוק הגדול ביותר בבורסה האמריקנית.
במהלך שלושת חודשי הרבעון, ההכנסות של טסלה זינקו ב-56% ל-21.5 מיליארד דולר והרווח הנקי קפץ ב-87.2% ל-6.95 מיליארד דולר. בהתאם, הרווח הנקי למניה רשם צמיחה של 81.81% לשני דולר. עלייה יפה נרשמה גם ב-EBIDTA – הרווח לפני מיסים, ריבית ופחת, שנחשב למודד אמין לגבי רווחיות החברות. זה גדל ב-55% לחמישה מיליארד דולר.
ההוצאות התפעוליות גדלו ברבעון ב-2% בלבד ל-1.7 מיליארד דולר, ואילו הרווח התפעולי האמיר ב-84% ל-3.7 מיליארד.
שיא חדש של מכירות
טסלה רשמה במהלך הרבעון שיא חדש של מכירות: 343,380 כלי רכב. היא ייצרה בתקופה זו 366 אלף מכוניות.
בסוף הרבעון היו לחברה מזומנים בסך כולל של כ-21.1 מיליארד דולר – מה שעשוי, לדעת מומחים, ללחוץ על החברה לבצע רכישה מחדש של מניותיה. ואכן, מאסק אמר במסיבת העיתונאים שלא מן הנמנע שבמהלך 2023 טסלה תרכוש חזרה מניות בסך כולל של בין חמישה ל-10 מיליארד דולר. כמו כן, הוא העריך שהרבעון הרביעי יהיה "רבעון שיא – מה שיוביל אותנו לשנת שיא השנה".
20/10/22 15:05
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הטלטלות שעוברות יצרניות המחשוב האישי באופן גלובלי מורגשות גם כאן, בחלקה המקומית הקטנה. לפי הנתונים המקדמיים של IDC, שהגיעו לתיבת הדואר של אנשים ומחשבים, חלק ירידה קלה של כ-1.7% במכירות של כלל המחשבים ברחבי ישראל ברבעון המסתיים בספטמבר 2022, אך בגובה של 7% אם לוקחים בחשבון רק מחשבים ניידים, וזאת במונחים של שנה לשנה. בסך הכל נמכרו ברבעון הפיננסי השני של 22/23 כ-203,000 מחשבים, כ-115,000 מהם מחשבים ניידים.
השוק הישראלי, כך נדמה באופן כללי ובהתאם כאמור למגמה הגלובלית אם כי בעוצמה קצת נמוכה יותר, משלם כעת היטב על תקופת המכירות של כל הבא ליד בעת הסגרים הגדולים של הקורונה, אז כל היצרניות לא עמדו בביקוש של השוק, בעיקר הפרטי.
אחת המגמות הבולטות היא ההשתנות מרבעון לרבעון בשנה וחצי האחרונות פחות או יותר של החברה שמובילה את טבלת חמש הגדולות, לנובו, ובעיקר בשוק הניידים, בו נמכרו ברבעון השלישי הפיזי של השנה, השני מבחינה פיננסית, כ-115,000 יחידות בסך הכל, מול 120 אלף יחידות ברבעון הקודם לו, ומול 123 אלף יחידות ברבעון המקביל בשנה שעברה.
דל, לנובו, אפל, אסוס, HP – מי מכרה כמה ומה?
סיפקה את הנתונים העכשוויים. IDC
ברבעון הזה שלטה לנובו ביד רמה בשוק הניידים, עם נתח של 38.1% מול 28.9% ברבעון הקודם. אסוס, שהובילה את הרבעון הקודם עם 29.8%, צנחה ל-15.1%, כמו גם HP, שברבעון הפיזי הראשון של השנה שלטה בשוק עם 39.8% ואז צנחה ל-13%, ועכשיו עלתה שוב חזרה קלות. דל נמצאת במקום השני עם 22.7% – עלייה יפה מול 17.6% ברבעון הקודם ו-18.7% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
כשמכניסים לתמונה גם את המחשבים הנייחים ותחנות העבודה, השינויים עדיין מורגשים אך באופן מתון יותר. גם בסך הכל מובילה לנובו את השוק ברבעון הפיננסי השני של 22/23, עם 33.3% מול 33.8% ברבעון הקודם ו-30.9% לפי שנה, והיא מקדימה את דל עם 28.7% ועם ירידה קלה מול 30.3% לפני שנה. HP שמרה על נתח השוק מול הרבעון הקודם, עם 17.3%, ואסוס גם היא, באופן כללי, התרסקה מ-17.1% ל-9.5% במונחים של רבעון לרבעון, אך זה היה רבעון שיא, כי בהיבט שנתי זהו פחות או יותר נתח השוק שלה בשנה האחרונה.
אפל, בניידים כמו באופן כללי, עלתה קלות מבחינת נתח שוק בשנה האחרונה, מ-2.4% ל-3.5%, אך במספרים בפועל זה בעצם אומר עלייה במכירות של כ-50% במונחים שנתיים. עם זאת בישראל היא לא מצליחה להדביק את האחוזים הגלובליים שלה.
מה שבעצם אפשר ללמוד מהתמונה מהנתונים הללו של IDC הוא שני דברים עיקריים – האחד הוא שהשוק הישראלי קצת יציב מהעולמי, אך כמו בעולם כמות המחשבים הנמכרת נמצאת בירידה משמעותית מאז ימי הסגרים הגדולים של הקורונה. השני הוא שכנראה יש עדיין בעיות ביציבות של המלאי המקומי, כך שחברה שמצליחה להביא לארץ יותר מחשבים ברבעון מסוים בשנה עד שנתיים האחרונות, זוכה לנתח שוק מסיבי הרבה יותר מהממוצע שלה באותו רבעון.
20/10/22 18:28
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ישראל היא אחת משלוש המובילות בעולם ברשימה מפוקפקת למדי – של מדינות שמהוות יעד למתקפות כופרה. מדו"ח האיומים של ESET, שפורסם היום (ה') ונכון לשליש השני של השנה (חודשים מאי-אוגוסט), עולה שההאקרים חובבי הכסף "מחבבים" הכי הרבה אותנו ואת ארצות הברית, שזה לא מפתיע – ומהצד השני את סין. בעצם, גם נתון זה לא מפיל מהכיסא.
בצד הטוב של המטבע, הדו"ח מצביע על ירידה במתקפות הכופרה בתקופה המדוברת – באופן כללי ובתקיפות המבוצעות על רקע פוליטי בכלל. כמו כן, נראה שההאקרים מיצו את מלחמת רוסיה-אוקראינה, והפנו את המיקוד שלהם מהמדינה של פוטין, ש-"כיכבה" אצלם בשליש הראשון של השנה, למטרות השגרתיות שלהם – כאמור, ישראל, סין וארצות הברית. אגב, נראה שההאקרים לא בוחרים צד במלחמה שבין רוסיה לאוקראינה (או שהפעילות של ההאקרים הפרו-רוסים והפרו-אוקראינים שווה בהיקפה), כי הן נמצאות במקומות הרביעי והחמישי ברשימה, במעמד שווה.
המגזר הפיננסי במוקד מתקפות הפישינג
ESET יירטה במהלך התקופה כמעט 4.7 מיליון כתובות של אתרים מתחזים ששימשו למתקפות. בממוצע, מדובר על 38 אלף אתרים מדי יום. לפי ענקית אבטחת המידע, קטגוריית הפיננסים נשארה מובילה בכל הקשור לאתרי פישינג, והיא מהווה כמעט שליש מכתובות האתרים הייחודיים להתחזות. לאחר מכן נמצאת המדיה החברתית, שתפסה כרבע מסך כל הגילויים. מדובר בנתון שאינו מפתיע, משום שפייסבוק היא החברה שאליה מתחזים הכי הרבה.
10 הקטגוריות ה-"חביבות" על ההאקרים מבצעי מתקפות הפישינג. מקור: ESET
קטגוריית חברות השילוח רשמה עלייה משמעותית, של פי שישה (!), בכמות הזיהויים – מה שהזניק אותה אל המקום השלישי ברשימת קטגוריות הפישינג המובילות. אתרי הפישינג הפופולריים ביותר בקטגוריה זו מתחזים לספקי משלוחים, כאשר בטופ של יעדי ההתחזות של ההאקרים נמצאים המותגים DHL ו-UPS. ההתחזות מתרחשת באמצעות הודעות שמציגות לקהל בקשה לאשר פרטי משלוח כגון כתובות.
תחום שרשם ירידה בולטת בשליש השני של השנה הוא מתקפות ההונאה בעולמות הקריפטו – במקביל לירידות החדות בשערי המטבעות הדיגיטליים. עם זאת, האיומים הנשקפים מפעילות זדוניות הקשורה למטבעות הקריפטוגרפיים רחוק מלהיעלם, ובהם פעילויות שנצפו בתקופה המדווחת: גניבות NFT באמצעות פישינג ופרצה במכשיר כספומט, שאפשרה גניבה של ביטקוין.
20/10/22 14:26
5.75% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מייסד אמזון, המולטי-מיליארדר ג'ף בזוס, שיתף באחרונה את הצהרותיו של מנכ"ל בנק ההשקעות גולדמן זקס, דיוויד סולומון, כפי שנאמרו ל-CNBC. בדברים אלו התייחס סולומון לכלכלת ארה"ב, ובזוס הסכים למה שאמר המנכ"ל אודות מיתון קרוב במדינה.
סולומון הזהיר בדבריו משקיעים ומנהיגים עסקיים והמליץ להם להכיר ולהבין את הסיכונים העומדים לפתח כלכלת ארה"ב ולנקוט במשנה זהירות במהלכיהם השונים, בהתחשב בכך שיש סיכוי סביר לכניסה של כלכלת המדינה לתקופת מיתון. Yep, the probabilities in this economy tell you to batten down the hatches. https://t.co/SwldRdms5v
— Jeff Bezos (@JeffBezos) October 18, 2022 בזוס, שנוהג להיות פעיל ברשתות החברתיות בעיקר בפלטפורמת אינסטגרם, הגיב על הראיון המסוים הפעם גם בטוויטר וגם ב'אינסטה', מה שסימן לרבים את רצינות האמירה. בדבריו הוא הסכים לגבי סיכון המיתון, ואמר שהגיע הזמן להתכונן לקשיים ו/או משבר שבפתח. בציוץ שלו השתמש בזוס במינוח הצבאי "Batten down hatches" שמשמעותו המילולית היא 'לאטום את כל הפתחים' וכוונתו בפועל הייתה להתכונן לסערה על ידי הצמדת בדי קנבס מעל פתחים באמצעות קורות עץ.
בזוס מצטרף באמירתו זו לכמה מנהיגים עסקיים שהזהירו לאחרונה מפני מיתון קרב ובא לכלכלת ארצות הברית. בין המתריעים בשער נכלל למשל מנכ"ל ענקית הבנקים ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דימון, שסבור כי התחום הפיננסי בארה"ב יהיה נתון לסיכון בששת החודשים הקרובים.
יצוין כי זוהי אינה הפעם הראשונה שבה מנכ"ל אמזון מדבר על הכלכלה בארצו השנה. במאי האחרון נכנס בזוס – שנמצא במקום השלישי בדירוג עשירי תבל של פורבס בזכות שווי של 138.5 מיליארד דולר – לריב בטוויטר עם לא אחר מאשר נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, בנוגע למסים ששילמו תאגידים, כולל אמזון. "על העלאת מיסי חברות זה בסדר לדון. ריסון האינפלציה הוא קריטי לדיון. לערבב את הנושאים יחד זו הכוונה שגויה", צייץ אז הבוס של ענקית הקמעונאות אונליין את עמדתו.
20/10/22 11:04
4.6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: קרן כוכבי, מנכ"לית אקסקלוסיב נטוורקס ישראל
אקסקלוסיב נטוורקס (Exclusive Networks) היא חברת הפצה גלובלית הנסחרת ב-Euronext Paris, בעלת מחזור מכירות של כ-4 מיליארד יורו, מומחית עולמית לאבטחת סייבר, העוזרת להניע את המעבר לעולם דיגיטלי מהימן לכל הארגונים.
הסיפור של אקסקלוסיב נטוורקס הוא סיפור עולמי של חברה עוצמתית עם אסטרטגיה ברורה ומוכחת של שירות מצוין וחדשנות.
לחברה יש מודל ייחודי של 'מכירה מקומית, בקנה מידה עולמי' – מודל המשלב בין היכולות, הערך והמיקוד ללקוח ולמשווק המקומי, עם שירות ותמיכה של מעצמת הפצה עולמית אחת.
הגישה הייחודית שלנו להפצה מבדלת אותנו ומעניקה ללקוחות ולשותפים שלנו הרבה יותר הזדמנויות והרבה יותר חדשנות מוצרית מכל חברת הפצה מקומית. בתפקידי אני מנהלת את הסניף הישראלי של החברה, שהוא אחד מ-43 סניפים בעולם.
השכלה/שירות צבאי: B.A בניהול ומדעי החברה ובצבא הייתי משקי"ת קישור בחיל שלישות
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? את צעדיי הראשונים בתחום הטכנולוגי התחלתי בחברת דיגיטל ישירות אחרי השירות הצבאי ובמקביל ללימודיי האקדמאיים. העבודה חשפה אותי לעולמות היוניקס והשרתים. במהלך 20 השנים האחרונות השתלבתי בתפקידי מכירות וניהול שונים ונחשפתי לעולם טכנולוגי שקצב ההתפתחות והתאוצה שלו מרתק.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? תעשיית ההיי-טק והטכנולוגיה, להבדיל מתחומים אחרים, הביאה איתה מגמה של שוויון בכלל ושוויון מגדרי בעיקר – הדלת פתוחה לכולם. אחד המכשולים העומדים בפני נשים כיום ומונעים מהן להתקדם בארגונים ובתפקידי מפתח הוא חוסר האיזון בין החיים הפרטים לבין חיי הקריירה. החסם שאני זיהיתי שיכול להיתפש כמכשול הוא בדרישות והקצב. השוק הטכנולוגי מאופיין בעובדים ועובדות איכותיים ואמביציוזיים וההצלחה היא בעבודה קשה והתמדה. לא תמיד פשוט לשלב חיי משפחה עם קצב, שעות עבודה מרובות ודרישות גבוהות. לא לכולם.ן זה מתאים. למרות שתעשייה זו נחשבת לחדשנית, אחוז הנשים המועסקות בה נמוך, ואם זה לא מספיק, גם בתנאי השכר יש פערים גדולים. הנתונים מצביעים על כך שנשים מרוויחות כ-35% פחות מגברים, גם אם הן נמצאות בתפקידים זהים, ועדיין אין ייצוג הולם למחצית מהאוכלוסייה. במספרים הנתון מאוד ברור, כיום היחס עומד על 1:5 בלבד. לכן, בכל הנוגע לעתיד בתחומי ההיי-טק, אין ספק שהוא נראה יותר ורוד, אך עדיין יש הרבה על מה לעבוד.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? בתעשייה שבה בייצוג המגדרי היחס הוא 1:5 לרעת הנשים, באופן ישיר היכולת להתקדם וחובת ההוכחה יותר מאתגרות ומורגשות.
הדבר מאד נתון לתרבות הארגונית אליה משתייכים.
בחלק מהארגונים אליהם השתייכתי חוויתי אפליה, או בכלל מעצם היותי אישה רמת הציפיות היתה נמוכה יותר. לשמחתי, היתה ויש לי הזכות להשתייך לחברה בה התרבות הארגונית רואה את עובדיה כאינדיבידואלים, שמעודדת את מיצוי הפוטנציאל הגלום בכל אחד ואחת ללא קשר מגדרי, דתי או אחר.