זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
08/08/24 17:46
7.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
במלחמה הנוכחית הולכת ומתחזקת ההפנמה שמרחב הסייבר הוא עוד חזית בה – וחזית חשובה. האויבים שלנו, בעיקר מאיראן אבל לא רק, מנסים כל הזמן להתקיף אותנו בסייבר. אלא שיש עוד ממד של פעילות סייבר שהם משתמשים בו נגד ישראל, והוא הולך ועולה מאז ה-7 באוקטובר: קמפייני השפעה.
לחימת סייבר יכולה לגרום לנזק במגוון דרכים – החל מהשבתה של מקורות קריטיים למשק, כגון חשמל, מים ו/או דלק (מה שנקרא תשתיות לאומיות, או תשתיות קריטיות), עבור בפריצה וגניבה של מידע מסווג, ושיבוש מאגרי מידע כדי להטעות ולזרוע כאוס והרס, וכלה בהשבתה של מערכות מידע, בפרט חיוניות, כגון מערכות בבתי חולים, שחיוניות להצלת חיים. כבר ראינו ניסיונות כאלה בבתי החולים זיו ומעייני הישועה, בחברת המים הלאומית מקורות, ועוד. כל זאת, במקביל לעלייה דרמטית בניסיונות תקיפה של בתי עסק וחברות בישראל במהלך המלחמה.
סוג שונה של מתקפות סייבר
קמפייני השפעה, או תודעה, הם סוג שונה של מתקפות סייבר. אלה מתקפות שכביכול לא מזיקות באופן ישיר – הן לא מביאות לאובדן חיים ולא לגניבה של מידע קריטי, אלא מטרתן היא להשפיע על התודעה של אזרחי ישראל (או של ציבורים אחרים, תלוי במתקפה), לערער את המורל הלאומי, לזרוע ספקות בגופי השלטון ולהעמיק את הקיטוב בחברה. לעתים זה הרבה יותר חשוב ממתקפות טילים, בפרט אם הן לא גורמות לנפגעים ולהרס משמעותיים.
קמפיין השפעה בסייבר שמתחזה לאתר מאקו. צילום: מערך הסייבר הלאומי
למה אני מתכוונת בקמפייני השפעה? הנה דוגמה לאחד כזה: בסמוך לאחר ה-7 לאוקטובר, תוקפים השתלטו על שלטי חוצות בתל אביב ושינו את הפרסום בהם לכתובות פרו פלסטיניות, כולל תמונות קשות מהטבח. ועוד דוגמה, שניתן לראות בתמונה שמעל לפסקה זו: שלשום (ג') חשף מערך הסייבר הלאומי אתר זדוני, שהתחזה לאתר מאקו, עם כותרת מבהילה – "פיקוד העורף מעדכן – לא לצאת מהבתים בכל הארץ היום החל מהשעה 22:00". מכאן שהקמפיינים האלה יכולים להופיע במרחב הפיזי והווירטואלי כאחד, שלא לדבר על הרשתות החברתיות, הודעות הווטסאפ, המסרונים וההודעות האוטומטיות בטלפון. לא מעט ישראלים קיבלו בחודשים האחרונים הודעות מגורמים עלומים או מתחזים, שניסו להפחיד אותם.
קמפייני התודעה הם אחת הצורות המתפתחות של מתקפות הסייבר. התוקפים הולכים ומשתכללים, ולמרבה הצער יש להם הצלחות מדי פעם. כדי שזה לא יקרה שוב, אנחנו צריכים להיות מודעים לנושא, לדעת לזהות את הקמפיינים האלה ולהדוף אותם ככל יכולתנו
מה עושים?
האמרה הידועה היא שמודעות לבעיה מהווה חצי הדרך לפתרון שלה. גם כאן, חשוב קודם כל להיות מודעים לסוג תקיפה זה, וחשוב להבין שמי שאחראי להודעות האלה הוא האויב – כאמור, בדרך כלל האיראנים, שרוצים להפחיד אותנו. לא צריך להתייחס לקמפיינים האלה, ובטח שלא להפיץ את המידע הלאה. לא לחינם דובר צה"ל וגורמים רשמיים נוספים קוראים לציבור פעם אחר פעם שלא להפיץ את המידע – הפצתו עוזרת לאויב לממש את מטרתו. קיבלתם הודעה בווטסאפ או ב-SMS שמקורה בגורם שאינו רשמי או שאתם יודעים שהוא מהימן? אל תפיצו אותה. ולא רק זה: אל תתרגשו ממנה, גם אם היא מכילה מסרים מפחידים ואף מאיימים. פשוט תתעלמו ממנה, ורצוי שגם תחסמו את מי ששלח אותה.
בנוסף, בידקו בשבע עיניים כל חלון שקופץ במחשב או בטלפון הנייד, וכל מייל שמגיע עם קובץ. רק אחרי שתהיו בטוחים שהמייל הוא ממקור מהימן, ורצוי גם לאחר שתוודאו מול השולח את כתובת המייל, או שתשוו להודעות דואר אלקטרוני קודמות שהוא שלח, ורק אם חיכיתם להודעה – אתם יכולים לפתוח. הסיבה לכך היא שהשולחים העוינים מתחזים לעתים לאנשים שהקורבנות שלהם מכירים.
לסיום, עוד כמה המלצות: אל תענו למספר מחו"ל שאתם לא מכירים, ובמידה שעניתם ואתם שומעים הודעה מאיימת – נתקו ישר וחיסמו את המספר. ראיתם פרופיל ברשתות החברתיות שמפרסם הודעות שקריות? חיסמו אותו ואל תשתפו או תפיצו הלאה את המסרים שלו. ולא פחות חשוב: עיצרו שנייה, ממש עכשיו, ותבדקו שיש לכם אימות דו שלבי בווטסאפ וברשתות החברתיות. הפעלת אימות דו שלבי מקשה על הגורמים העוינים לפרוץ לחשבון שלכם ולהשתלט עליו. בדרך כלל, כדי להפעיל אותו צריך ללחוץ על הגדרות –> פרטיות –> חשבון –> אימות דו שלבי –> הפעלה.
קמפייני התודעה הם אחת הצורות המתפתחות של מתקפות הסייבר. התוקפים הולכים ומשתכללים, ולמרבה הצער יש להם הצלחות מדי פעם. כדי שזה לא יקרה שוב, אנחנו צריכים להיות מודעים לנושא, לדעת לזהות את הקמפיינים האלה ולהדוף אותם ככל יכולתנו. כמה הצעדים הפשוטים שתיארתי כאן מסייעים לעשות את זה.
הכותבת היא מומחית לניהול סיכונים וסייבר, מנכ"לית LT RISKMGMT וחברה בפורום דבורה לנשים במדיניות חוץ וביטחון לאומי.
08/08/24 19:22
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שיחות הוועידה, או, במילים אחרות, שיחות הזום (שלפעמים קוראים להן כך גם אם הן נערכות בטימס או בוובקס), התפתחו מאוד מאז הקורונה. אלא שהן ממש לא נולדו אז, וכמה וכמה חברות החלו להציע מכשירים שמתאימים לעבודה מרחוק, כולל שיחות ועידה, לפניה.
אחת מאותן חברות שזיהתה את ההזדמנות שהקורונה הביאה איתה בתחום היא HP, שרכשה ב-2022 את פולי – חברה שהיא בעצמה מיזוג של שתי חברות ותיקות בתחום האודיו, כולל הארגוני – פוליקום ופלאנטרוניקס. ענקית המחשוב שילמה עבור החברה 3.3 מיליארד דולר.
ה-Sync 40 Speakerphone הוא רמקולפון מסדרה ארוכה של מוצרים של HP שמיועדת לחדרי פגישות ו-ועידות. הרמקולפון המסוים הזה מיועד בעיקרון למה שמכונה כיום בארגונים "מרחבי היוועדות" – חללים ושטחים קטנים יחסית בארגון, לקיום פגישות קטנות, בנות כמה אנשים קטן בלבד. לפי החברה, גודל החדר המרבי המתאים לשימוש במכשיר הוא 5×5 מטר.
חלק מהמפגישות הללו כוללות, מן הסתם, אנשים שאינם נמצאים בארגון. ה-Sync 40 מאפשר גמישות רבה מאוד בכלל, וכדי לשתף גם את המשתתפים המרוחקים: הוא נייד, וכל מה שצריך לעשות זה לקחת לפטופ, לחבר אותו אל הרמקולפון – ולהתחיל לדבר. אין צורך בהכנות ובציוד מורכב, חוץ אולי משקע חשמלי בסמוך למקום הימצאו, למקרה שמתעורר צורך להטעין אותו.
ה-Sync 40 מאפשר גם שיחות אודיו בלבד, ובמקרים שכאלה, כשאין צורך במסך שיציג את המשוחח או המשוחחים מהצד השני, ממש לא צריך מחשב עם חיבור USB מסוג A או C – הכבל המגולגל מסביב לרמקולפון מציע את שני סוגי החיבורים ביחד באמצעות מתאם משולב. מספיק טלפון חכם שתומך ב-Bluetooth 5.1 וצימוד רגיל כמו של כל צמד אוזניות. הרמקולפון הזה תומך באפשרות לצימוד לעד שמונה מכשירים, כך שלא חייבים להשתמש תמיד באותו המכשיר לצורך קיום השיחה.
רמקול עוצמתי מאוד, שתומך בדופלקס מלא
ה-Sync 40 מצויד ברמקול בגודל של 50 מ"מ והוא עוצמתי מאוד, ולצידו יש שלושה מיקרופונים שמכוונים לאמצע ולצדדים ויכולים לקלוט היטב למרחק של עד 2.5 מטרים משני הכיוונים של הרמקולפון. הוא מציע בנוסף תכונות כמו החלשת רעשים סביבתיים, ויותר חשוב – הוא תומך בדופלקס מלא, מה שאומר שאפשר לנהל שיחה טבעית לחלוטין, כמו באמצעות טלפון שולחני וכמובן כמו בפגישה שמתנהלת פיזית פנים אל פנים.
איכות הקול מצוינת, ובבדיקות שביצעתי הצד השני זיהה בקלות שמשתתפים בכמה אנשים, ידע מי מדבר ושיש שינוי בדובר באמצע השיחה, וזה אומר היענות טובה מאוד ודיוק בפרטים. הצד השני נשמע נהדר, ואולי אפילו היה קצת יותר מדי בס.
המכשיר החדש נראה מצוין, עם שילוב צבעי לבן, אפור בהיר ואפור יותר כהה, עם בסיס מפלסטיק, כיסוי בד מעל ופס שמכיל את כפתורי המגע ממתכת. מעבר לכפתורי עוצמת הקול והצימוד, ומענה/ניתוק שיחה, יש כפתור מיוחד שניתן להגדרה באפליקציה Poly Lens, שזמינה להורדה בחינם. האפליקציה מאפשרת לבצע הגדרות שונות – כמו קביעה האם הרמקולפון "ידבר" במינימום או בשיא עוצמת הקול, או ישמיע צפצוף. אני, למשל, הגדרתי את הכפתור כך שלחיצה עליו תשמיע את הסטטוס שלו באופן ורבאלי: מצב הסוללה ולאיזה מכשיר הוא מחובר באותו הרגע.
שני Sync 40ים, רמקולפון אחד
בצד יש כפתור הפעלה/כיבוי, ובצד השני כפתור קישוריות, שמאפשר לחבר בקלות עוד Sync 40, נוסף למערכת, עבור חדרים גדולים יותר – והם ישמשו יחד כרמקולפון אחד. באמצע, בין שניהם, יש חיבור USB-A מוסתר בגומיית הגנה, שמאפשר להשתמש ברמקולפון גם כסוג של סוללה ניידת. עם סוללה של 5,000 מילי-אמפר/שעה ועם זמן עבודה של עד 30 שעות, אין בעיה להטעין טלפון, לדוגמה, תוך כדי עבודה. זמן הטעינה המלא, לפי החברה, עומד על כחמש שעות – וזה קצת יותר מדי לטעמי, במיוחד כשיש טלפונים בשוק עם סוללה זהה שעושים את זה בשעה ולא יותר.
עוד אלמנט ויזואלי נחמד הוא שמשני הצדדים של הרמקולפון יש פסי תאורה. כשהם לבנים המכשיר לא עובד וכשהם ירוקים אפשר לדעת במבט אחד ששיחה מתנהלת גם מחוץ לחדר. הפסים נצבעים בכחול בזמן הצימוד ואם יש תקלה, הצבע האדום מופיע במהרה.
עם משקל של 610 גרם ומידות של 3.8×10.2×27.3 ס"מ, בהחלט אפשר לקחת את ה-Sync 40 בתיק לצד המחשב גם אם יוצאים מחוץ למשרד, לדוגמה לארגון שלא בטוח שיש בו חדר מתאים ורוצים להתקשר משם, ובוודאי אם רוצים לערוך שיחות פרטיות. המחיר המומלץ שלו עומד על 1,350 שקלים, אבל יש לזכור שמדובר בסופו של דבר במכשיר ארגוני ולא לשימוש פרטי – יש, לדוגמה, אישור תאימות עם זום.
08/08/24 13:09
5.71% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: יפעת טאו, משנה למנכ"ל ומנהלת מחלקת תוכן בסטארט-אפ סייף סקול (Safe School).
ותק בתפקיד: שלוש שנים.
תפקידים קודמים: עורכת משנה וכתבת מגזין ב"שישי עם אילה חסון", חדשות 13.
השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב; תעודת עיתונאות מכותרת; סרן במילואים, שלישת טייסת מסוקי קרב, וראש לשכת מפקד בסיס בחיל האוויר.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? הגעתי לתחום במקרה. עזבתי את תחום החדשות לפני קצת יותר משלוש שנים ונסעתי לחו"ל לשלושה חודשים, כדי לנקות את הראש ולחשב מסלול מחדש. כשחזרתי, דורון הרמן, מייסד ומנכ"ל סייף סקול, הציע לי להצטרף לחברה. נדלקתי מייד על הרעיון, שמשלב עשייה ערכית בתחום החינוך עם עשייה מקצועית בתחום התוכן, שבו עסקתי בעשור האחרון.
אנחנו מנגישים למורים כלים רגשיים-חברתיים, עם תוכן איכותי ומערכי שיעור מעולים, וחוסכים להם זמן הכנה רב, מה שהופך כל שיעור למשמעותי יותר. החברה היום פועלת ביותר מ-1,000 בתי ספר בישראל ופועלת על מנת להתרחב למגזרים נוספים.
גדלתי בבית עם שני הורים מורים ואחות גדולה שהמשיכה את אותה הדרך, כך שהצטרפות למיזם שמשלב טכנולוגיה וחינוך הייתה טבעית עבורי. אני מרגישה שבעזרת הפלטפורמה שלנו אנחנו יכולים להשפיע על הצוותים החינוכיים בישראל ולהנגיש במהרה תוכן איכותי לכל תלמיד.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? כמו בכל תחום, גם בהיי-טק יש פערים בין נשים לגברים בשכר ובעמדות מפתח. הפערים נובעים לעיתים מכך שנשים יוצאות לחופשות לידה בעשור משמעותי בקריירה, ומתקשות להתקדם בסולם התפקידים, ולפעמים גם בגלל העדפות אישיות, כמו רצון להיות יותר עם הילדים בבית. אני מאמינה שאמהות ונשים בכלל יכולות להשיג הרבה יותר בפחות זמן. היום יש הרבה הזדמנויות לנשים להשתלב בהי-יטק בתפקידים משמעותיים, מבלי לוותר על חיי המשפחה. וכך לשמחתי, ישנה מגמה חיובית עם יותר ויותר נשים שמשתלבות בתפקידי ניהול.
ב-סייף סקול מרבית העובדים הן נשים (מעל 80%). בתחום ה-אדטק (ED-Tech), המימד האנושי מאוד חשוב, ואני מרגישה שיש לנו, הנשים, יתרון יחסי גם בעולמות האלה.
אני גאה להיות חלק ממיזם ערכי, שעוסק בהשפעה על דור העתיד, ומאפשר באותה נשימה לכל עובד להביא את עצמו לידי ביטוי בלי קשר למגדר.
האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה? אישית לא נתקלתי באפליה בגלל היותי אישה. לשמחתי, בכל מקום שבו עבדתי קיבלתי יחס אוהד מאוד.
08/08/24 14:07
5.71% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הפינטק הישראלית פיוניר הודיעה אתמול (ד') כי היא רוכשת את סקוואד הסינגפורית, שמציעה טכנולוגיה לתחום משאבי האנוש, בעסקת מזומן בסכום של 61 מיליון דולר. הרוכשת תשלם לנרכשת 20 מיליון דולר נוספים בתלות בביצועים שלה.
פיוניר תחגוג בשנה הבאה שני עשורים – היא נוסדה ב-2005 על ידי יובל טל ובן יניב צ'צ'יק, שפרש ממנה כעשור לאחר הקמתה. היא מציעה שירותי העברת כספים אונליין וביצוע תשלומים בעולם האי-קומרס. המטה שלה נמצא בניו יורק, אולם מרבית עובדיה מועסקים במרכז המו"פ שלה בפתח תקווה. מספר העובדים הכללי של החברה הוא 2.150. פיוניר הונפקה בנאסד"ק ב-2021, לאחר שהשלימה מיזוג עם חברת SPAC, לפי שווי חברה של 3.8 מיליארד דולר. מאז נחתך שוויה בכ-50% והוא עומד כיום על קרוב לשני מיליארד דולר.
סקוואד היא חברת טכנולוגיה בעולמות משאבי האנוש, לצוותים שעובדים מרחוק. היא נוסדה ב-2019 ומטרת הטכנולוגיה שלה היא לפשט את תהליכי גיוס העובדים, קליטתם בארגון וניהולם השוטף, כולל משכורות. היא עובדת עם עסקי SMB ב-160 מדינות, ותומכת ב-100 מטבעות.
הכוונה של פיוניר היא לאחד את פתרונות השכר וניהול החוזים של סקוואד עם הפתרונות שלה, שנמצאים בשימוש של שני מיליון עסקים במעל 190 מדינות וטריטוריות.
לדברי ג'ון קפלן, מנכ"ל הרוכשת, העסקה "תרחיב את הצמיחה שלנו ואת המומנטום שיש לנו בעסקי ה-SMB. יחד עם הטכנולוגיה והצוות של סקוואד ניצור פלטפורמה חזקה".
פיוניר פרסמה את ההודעה על הרכישה יחד עם פרסום התוצאות העסקיות שלה לרבעון השני של השנה. החברה הציגה במהלכו צמיחה של 16% בהכנסות – תוצאה שעקפה את התחזיות, אך לעומת זאת, צניחה של 29% ברווח הנקי. עסקי ה-B2B שלה רשמו גידול רבעוני של 25%. החברה אף העלתה את תחזית ההכנסות השנתיות שלה וצופה כי הן יגיעו ל-920-930 מיליון דולר.
08/08/24 11:21
5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השבתת הענק העולמית בחודש שעבר, שנגרמה בשל עדכון האבטחה הפגום בתוכנת ההגנה של קראודסטרייק (CrowdStrike), ממשיכה להכות גלים: קבוצת נוסעים שהושפעה מביטולי הטיסות המרובים של דלתא (Delta Airlines) – תובעת את חברת התעופה בטענה כי היא לא סיפקה להם החזרים כפי שנדרש.
התביעה הייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי של צפון ג'ורג'יה. הנוסעים טוענים, כי דלתא התעלמה מהבקשות שלהם להחזרים בגין טיסות שבוטלו בשל ההשבתה, וסירבה להשיב להם כספים המגיעים להם. עוד נכתב בתביעה הייצוגית, כי דלתא מסרבת להשיב ללקוחות שנפגעו החזרים כספיים על הוצאות אחרות שנגרמו להם עקב ביטול או עיכוב טיסותיהם – של הלנה והסעדה. "כתוצאה מהכישלונות של דלתא, נוסעים שנפגעו נאלצו להוציא מכיסם אלפי דולרים על הוצאות בלתי צפויות", נכתב בתביעה, "כולל טיסות של חברות תעופה אחרות, מלונות, שכירת מכוניות, תחבורה יבשתית ומזון. יתר על כן, אלפי נוסעים לא קיבלו את המטען שלהם, והם נותרו בלא תרופות, בגדים וחפצים אחרים".
אחד מהתובעים, שלדבריו הוא והסובבים אותו הוציאו מכיסם אלפי דולרים על טיסות שבוטלו, טען, כי דלתא הציעה להם שובר בשווי של 100 דולרים בעבור טיסה עתידית.
נוסע אחר טען בתביעה כי העיכובים והביטולים של דלתא הותירו אותו ואת אישתו תקועים מחוץ לעיר בלא מזוודותיהם, מה שגרם לכך, שהם החמיצו שיוט חגיגי עליו שילמו 10,000 דולרים לציון יום הנישואיםן שלהם. הנוסע תבע מדלתא החזר עבור עלות הטיסה שלו שבוטלה, בסך 800 דולרים, וכן סכום נוסף על הוצאות נוספות ששולמו עקב שיבוש הנסיעה שלהם, כמו גם על החמצת ההפלגה. אולם לדבריו, דלתא הציעה לו רק החזר של 219.45 דולר.
דלתא לא הגיבה על הדיווח של התביעה הייצוגית והפנתה לאתר שלה, שם מפורטות הנחיות לפעולה ורשימת ההוצאות שלקוחות שהושפעו מהשיבוש עשויים לקבל עבורן החזר – לרבות כרטיסי טיסה שנרכשו מחברות תעופה אחרות, כמו גם כרטיסי רכבת ואוטובוס, כלי רכב להשכרה והוצאות נוספות.
מניית דלתא איבדה יותר מ-20% ברבעון הזה לבדו וירדה ביותר מ-6% בשנה. זו חברת התעופה שנפגעה מהשבתת המחשוב הענקית בצורה החמורה ביותר.
08/08/24 11:52
5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת מפעיל הכריזה באחרונה על השלמת פרויקט הדפסה ארגונית חדשני, שהוטמע בהצלחה בספרייה הלאומית בירושלים.
"במסגרת הפרויקט, פרסנו שתי מערכות הדפסה מתקדמות, אשר כוללות מדפסות סגל בצבע, שחור-לבן, ובגדלים A3 ו-A4, וכן מדפסות לשימוש קהל המבקרים – לסריקה, הדפסה וצילום – המצוידות באמצעי סליקה חכמים", אמר איתן חלפון, מנהל סניף מפעיל בירושלים.
הפרויקט, שהושלם לאחרונה, הינו חלק מהמעבר של הספרייה הלאומית למשכנה החדש והמרשים בירושלים. פתרונות ההדפסה המאובטחת שניתנו לסגל כוללים בקרים מובנים ושחרור עבודות הדפסה באמצעות שלוש חלופות שונות: כרטיס חכם, קוד אישי, והזדהות באמצעות הטלפון הנייד. כך ניתן לספק גמישות מרבית ונוחות שימוש לכל סגל הספרייה.
מדפסות מפעיל הארגוניות לפני הפריסה בספרייה הלאומית. צילום: איתן חלפון
"פתרונות ההדפסה של מפעיל ענו במדויק על תפישת הספרייה הלאומית לקדם 'בניין ירוק'"
"פתרונות ההדפסה של מפעיל ענו במדויק על תפישת הספרייה הלאומית לקדם 'בניין ירוק', וכן על הצורך לספק שירותי הדפסה רחבים לקהל המשתמשים המגוון. מפעיל הוכיחו, משלב אפיון הצרכים ועד לסיום ההטמעה, כי הם קשובים לצרכים שלנו ומסוגלים לספק את הפתרונות המתאימים ובזמן, מה שבהחלט תרם להצלחת הפרויקט", אמר איציק בורשן, ראש אגף מערכות מידע, הספרייה הלאומית.
"אנו במפעיל גאים על שיתוף הפעולה המוצלח עם הספרייה הלאומית וממשיכים לשאוף לספק פתרונות הדפסה מתקדמים ואמינים לכל לקוחותינו", נמסר מ-מפעיל.
מפעיל מובילה את תחום ההדפסה הארגונית המאובטחת בישראל, ממרכזי הדפסה חכמים ועד פתרונות ניהול הדפסה בענן. למפעיל חטיבת פתרונות ייעודית וייחודית, שממפה את צורכי הלקוחות הגדולים, המבוזרים והגלובליים, ומעניקה להם את השקט והפניוּת לטפל ולפתח את ליבת עסקיהם.
למידע נוסף על מדפסות ומחשוב לעסקים היכנסו לאתר מפעיל
08/08/24 12:52
5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הפינטק IVIX הודיעה השבוע על שורת מינויים של בעלי תפקידים בכירים, אשר יצטרפו לפורום ההנהלה המובילה בחברה הצומחת, ויחברו לפעילות העסקית בישראל ובזירה הבינ"ל – סטיבן ריאן מונה לסמנכ"ל מכירות; אנדרי שומר מונה לסמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה; רו"ח לינוי פרדקין מונתה לסמנכ"לית כספים; ומליסה אנדרסון תוביל את תחום השיווק בחברה.
החברה פיתחה פלטפורמה מבוססת AI למאבק בהלבנות הון, שמסייעת לממשלות בארה"ב, אירופה ואסיה להילחם בפשיעה כלכלית, וגייסה עד כה במצטבר כ-25.5 מיליון דולר מהמשקיעים Insight Partners, Team8, Cardumen Capital ו-Citi VenturesI.
המינויים החדשים
ריאן, לשעבר סגן נשיא בכיר ומוביל תחום הקריפטו והחדשנות במאסטרקארד, שיכהן כעת כסמנכ"ל המכירות של IVIX הוא בעל 30 שנות ניסיון בתחומי האבטחה, המטבעות הקריפטוגרפים והתשלומים. בעברו, שימש כיועץ לחברות כמו פייפאל, והקים את CipherTrace – סטארט-אפ לניתוח בלוקצ'יין שנרכשה על ידי מאסטרקארד לאחר שש שנות פעילותו, כחלק מהתרחבותה לשוק הקריפטו.
שומר – מומחה בתחום אבטחת הסייבר ובעל ניסיון של עשור במחקר ופיתוח ביחידת 8200 – נכנס לתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיה. מאז שחרורו מהשירות הצבאי, שומר כיהן במגוון תפקידים ניהוליים במוצר, מחקר ופיתוח בחברות טכנולוגיות מתעשיות שונות.
רו"ח פרדקין, שתכהן כעת כסמנכ"לית הכספים של החברה, היא בעלת ניסיון רחב בניהול פיננסי ותפעולי, וגם בפיתוח אסטרטגי של חברות ציבוריות וחברות טק פרטיות.
אנדרסון – בעלת 30 שנות ניסיון בתחום התקשורת והאסטרטגיה השיווקית בכלל בחברות טק – תוביל את מרקטינג החברה. בעברה, מילאה תפקיד ניהולי ב-יבמ, ניהלה קמפיינים משמעותיים עבור אפל ומיקרוסופט ובעלת ניסיון בשיווק לחברות טכנולוגיות גלובליות וסוכנויות ממשלתיות.
בעלי התפקידים החדשים מצטרפים ל-30 העובדים ב-IVIX, ומתוכם 25 בישראל.
גיוון מגדרי – ערך חשוב ל-IVIX
על פי החברה, בין הערכים המובילים אותה בולטת המחויבות של המייסדים לגיוון מגדרי, בדגש על תפקידים טכנולוגיים – נשים מהוות 50% מצוותי המחקר והפיתוח, ו-45% מהצוות הגלובלי של החברה. הדבר מתבטא גם בתפקידי הנהלה – 66% מראשי צוותים הן נשים, ומינוין של הסמנכ"ליות הנכנסות, פרדקין ו-אנדרסון, שמעלה את אחוז הנשים בהנהלת החברה ליותר מ-40%, משקף את הייצוג הנשי המובהק שקיים בחברה.
מתן פטאל, מנכ"ל ומייסד IVIX: "בזמנים בהם הכלכלה משתנה בקצב מסחרר, IVIX הוקמה במטרה להילחם בפשיעה הפיננסית, ומביאה את מאמצי ה-בCompliance לעידן המודרני – באמצעות טרנספורמציה דיגיטלית. אני שמח להודיע על הצטרפותם של ארבעה סמנכ"לים חדשים, המביאים עימם מומחיות וניסיון ארוך שנים בתחומים בהם הם פועלים. ארבעתם עתידים למלא תפקיד מרכזי בצמיחה המהירה של החברה, שממשיכה לפתח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים המבוססים על בינה מלאכותית, ומאפשרים לממשלות לחשוף פשעים פיננסיים בזמן אמת ובקנה מידה משמעותי".
08/08/24 15:04
5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
טקס חילופי קצין חיל הקשר והתקשוב הראשי (הקשר"ר) נערך אמש (ד') באתר הנצחת חללי החיל ביהוד. תא"ל עומר כהן נכנס לתפקיד במקום תא"ל יוסי כראדי, ששימש בו בשלוש השנים האחרונות, ומשתחרר מצה"ל לאחר 31 שנות שירות.
ההחלטה על מינויו של כהן התקבלה ביולי אשתקד, במסגרת סבב מינויים בצבא, שעליו החליט הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי.
האלוף ערן ניב, ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר. צילום: פלי הנמר (ארכיון)
בכיר המשתתפים בטקס היה האלוף ערן ניב, ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר. הוא אמר כי "כשאנחנו מתבוננים 10 חודשים לאחור – בטננו מתהפכת. הכישלון הנורא של ה-7 באוקטובר לא יישכח לעולם. מאז, במשך 10 חודשים אנחנו נמצאים בלחימה עוצמתית. גם מערך התקשוב, שנפגע בצורה קשה, התאושש במהירות ובנה עצמו ללחימה, כשהוא מביא יכולות קיימות וכאלה שלא היו קיימות כלל – לשיאים חדשים".
"היכולת לעמוד באתגרי המלחמה לא נבנתה בשבועות או בחודשים", הוסיף ראש האגף. "היכולת הזאת היא תוצר של מאמץ מתמשך ומשולב של שנים – להשקיע גם באנשינו וגם בטכנולוגיות העומדות לרשותנו".
הקשר"ר היוצא, תא"ל כראדי, ציין בטקס כי "במהלך המלחמה כתבנו פרק בהיסטוריה של החיל, בהיסטוריה של המדינה. התכוננו זמן רב לרגע שבו ניקרא למלחמה". הוא פנה לאנשי אגף התקשוב ואמר: "ביצעתם ואתם מבצעים משימות בלתי אפשריות על בסיס יומי, נלחמתם על הקשר, סיכנתם את חייכם, הפגנתם מקצועיות מדהימה ודאגתם ש-'המברק עבור יעבור' (הסיסמה הראשונה של חיל הקשר, מיד לאחר שהוקם – י"ה)".
הקשר"ר החדש, תא"ל כהן, ציין כי "התפקיד הוא אתגר מנהיגותי, מקצועי ומבצעי: להוביל את חיל הקשר והתקשוב לכינון מרחב דיגיטלי במשימות ההגנה והתמרון בזירות השונות, וכן לבנות את כוחם של החיל ואנשיו, כשירותם ומוכנותם להתפתחות המערכה".
הוא הוסיף כי "יש לחיל תפקיד חשוב מאוד בעיצוב המערכה הנוכחית. מערך התקשוב המבצעי מממש את ייעודו בהצטיינות במערכה, מחדש את ימיו כקדם, נלחם על הקשר, מכונן מרחב דיגיטלי ומביא את כלל יכולות אגף התקשוב לידי מיצוי במרחב הלחימה".
לסיכום אמר תא"ל כהן ש-"חשוב לזכור שאל מול הכישלון בהגנה על הבית ב-7 באוקטובר, חיילי ומפקדי חיל הקשר והתקשוב הפגינו גבורה, אומץ לב ודבקות במשימה. אלה שינו את פני המערכה ואפשרו לצה"ל לעמוד במשימתו, לפתח תמרון, לנצח בקרבות ולהשמיד אויב".
כמעט 30 שנה של ניסיון בתקשוב
כהן נולד ב-1977 בקריית טבעון. הוא נשוי ואב לשלושה, ומתגורר ברמת צבי. הוא התגייס לצה"ל ב-1995 וצבר רזומה ארוך שנים. לאחר קורס קצינים, הוא שימש בשנים 1997-1998 כקצין תקשוב גדודי בגדוד שקד שבחטיבת גבעתי. בשנים 1998-2000 הוא היה סגן קצין הקשר החטיבתי בחטיבה הדרומית. לאחר מכן, ב-2000-2001, הוא שימש כמ"פ בגדוד התקשוב של פיקוד הדרום. בין 2002 ל-2004 הוא היה קצין הקשר של החטיבה הצפונית בעזה.
בשנים 2004-2006 שימש כהן כקצין הקשר של חטיבת גבעתי. לאחר מכן, ב-2006-2007, הוא כיהן כסגן מפקד גדוד התקשוב באוגדה 98. בהמשך דרכו הלך כהן ללמוד. כשחזר, ב-2011, הוא שימש כקצין אג"ם של התקשוב בפיקוד הדרום, עד 2013. משנה זו ועד ל-2015 הוא היה מפקד גדוד אמירים ביחידת חושן. התפקיד הבא שלו היה מפקד גדוד התקשוב של אוגדה 162, שאותו הוא מילא בין 2015 ל-2017. בשנתיים שלאחר מכן שימש כהן בשני תפקידים באגף התקשוב וההגנה בסייבר.
באוגוסט 2019 מונה כהן, שהיה אז אל"מ, ל-מקשא"פ (ר"ת מפקד קשר ואלקטרוניקה פיקודי, למעשה – מנמ"ר) פיקוד הדרום. כאשר הוא מונה לתפקיד מקשא"פ פיקוד הדרום, הוא החליף את אל"מ דאז כראדי. כעת הוא החליף אותו שוב, הפעם בתפקיד הקשר"ר.
כהן הוא בוגר לימודי הנדסה, תעשייה וניהול באוניברסיטת אריאל.