The headlines that made most buzz on this page
10/08/22 16:46
21.83% of the views
מאת IsraelDefense
תת-אלוף אוהד נג׳מה, אשר שירת בתפקיד זה בשלוש שנים האחרונות יסיים את שירותו הצבאי לאחר 28 שנים תמונה: דובר צה״ל תת-אלוף הישאם אבראהים נכנס לתפקיד קצין השריון הראשי במקומו של תת-אלוף אוהד נג׳מה, אשר שירת בתפקיד זה בשלוש שנים האחרונות. תת-אלוף אוהד נג'מה יסיים את שירותו הצבאי לאחר 28 שנים.
מדברי מפקד מערך התמרון והגיס הצפוני, אלוף סער צור: "חיל השריון נמצא בתנועה מתמדת. במקצוע שלנו, ללא תנועה יש קיפאון. החיל מתחדש כל הזמן בפלטפורמות שונות ומשמעותיות, בשיטות לחימה וארגון; אבל החדשנות והפלטפורמה אינן אלא חוטים וברזל הנדרשים לאנשים מצוינים שידעו לחברם יחדיו ולהפוך אותם למכונת מלחמה קטלנית ולהכריע כל אויב.״
מדברי קצין השריון הראשי היוצא, תת-אלוף אוהד נג׳מה: "זהו מעמד מאוד מיוחד ובעל המון משמעות עבורי, אני מסיים את תפקידי כקשנ"ר ובמעמד זה גם מסיים את שירותי בצה״ל. בשיח הצבאי והציבורי מרחפת כל הזמן שאלת מימוש יכולות היבשה והתמרון. לאחר כמעט 30 שנות שירות ביבשה, אין לי ספק בכך שהיבשה חזקה היום יותר מאי פעם, בשילוביות, ביכולות, באנשים, באימונים ועוד.״
מדברי קצין השריון הראשי הנכנס, תת-אלוף הישאם אבראהים: "לחיל תרומה אדירה בכתיבת דפי ההיסטוריה. הן בעבר והן בהווה, היה לטנק תפקיד מכריע, בניצחון ובקביעת תוצאות המערכה. כך היה וכך יהיה. יחד עם זאת, המציאות בזירת המלחמה ממשיכה להשתנות בקצב מהיר.״
10/08/22 08:38
12.23% of the views
מאת IsraelDefense
סוכני ה-FBI חיפשו בעיקר מסמכים מסווגים שהעביר טראמפ, כך נטען, מהבית הלבן לביתו הפרטי By The White House from Washington, DC - President Trump Signs H.R. 133, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98188946 סוכני הבולשת הפדרלית FBI פשטו על אחוזתו הפרטית של הנשיא לשעבר דונלנד טראמפ בפאם ביץ', פלורידה, בחיפוש אחר מסמכים מסווגים שהנשיא לשעבר נטל לביתו הפרטי, כנראה בניגוד לחוק.
הסוכנים נכנסו לאחוזת מאר א-לאגו בעוד טראמפ שהה בניו יורק. ניו יורק טיימס כותב כי זה מעשה נדיר וחריג. הרפובליקנים מיהרו לגנות את הפשיטה "חסרת התקדים והאנטי אמריקנית".
סוכני ה-FBI חיפשו בעיקר מסמכים מסווגים שהעביר טראמפ, כך נטען, מהבית הלבן לביתו הפרטי. יתכן שחיפשו מסמכים הקשורים למהומות שהיו מול הקונגרס. טראמפ עצמו האשים את משרד המשפטים בשימוש בנשק החיפוש בביתו הפרטי על מנת למנוע ממנו לרוץ לבחירות לנשיאות ב-2024.
הסוכנים נכנסו בשקט לבית המגורים ולמועדון הצמוד אליו כדי לחפש מסמכים. זמן קצר אחרי תחילת הפשיטה הגיעו למקום ציוותי טלוויזיה שצילמו מכוניות רבות של ה-FBI וסוכנים, שכמה מהם החזיקו כלי נשק.
משרד המשפטים של ארה"ב סירב להגיב על הפשיטה לאחוזת טראמפ.
10/08/22 14:30
11.79% of the views
מאת IsraelDefense
אם אתם גרים בעוטף עזה, תדעו שכל סבב לחימה מתרחש בגלל מצרים. ללא תמיכת קהיר, לארגוני הטרור ברצועה לא היו חומרי גלם לייצור אלפי רקטות
ראש המודיעין המצרי, עבאס כמאל עם ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט | צילום: קובי גדעון - לע״מ
אם מסתכלים על עזה, רואים שאין יותר מידי שטחים מהם ניתן להבריח מוצרי גלם לייצור רקטות. יש את הגבול עם ישראל, הים התיכון והגבול עם מצרים. ישראל מצידה עושה מאמצים כבירים, צבאיים, מודיעינים ופיננסיים, לאטום את הגבול בצד שלה. כולל בניית מכשול תת קרקעי באורך של 65 ק״מ בעלות מוערכת של כ-3.5 מיליארדי ש״ח.
בגזרה הימית, צה״ל ושב״כ משקיעים משאבים רבים לחסום ניסיונות הברחה דרך הים של מוצרי גלם לייצור רקטות. המשטרה ורשות המעברים מצידם משקיעים משאבים לגילוי וסיכול עבריינים ישראלים שמבריחים מוצרי גלם לעזה דרך המעברים. והיו כאלו, חלקם אפילו גרים בסמוך לרצועה.
המשמעות היא שהשטח היחיד שאינו מפוקח על ידי ישראל הוא גבול רצועת עזה עם מצרים. ציר פילדלפי לשעבר. מדובר בציר באורך של כ-12 ק״מ ברוחב של כק״מ. בעבר, צה״ל דאג לחסום אותו, כך שלא יעברו חומרי גלם משטח מצרים לעזה. כיום, המצרים אמורים לדאוג לכך.
סבבי הלחימה התכופים האחרונים מול ישראל, מראים כי הצבא המצרי לא ממש עושה זאת. אם חמאס וג׳יאהד מסוגלים לשגר אלפי רקטות בכל סבב, גם אם הוא מתרחש שנה אחרי שנה, המשמעות היא, שחומרי גלם עוברים משטח מצרים לעזה בכמויות גדולות.
בלי רקטות, אין לארגוני הטרור בעזה כמעט שום מנוף צבאי על ישראל. המכשול התת קרקעי סיכל את המנהרות ההתקפיות ואת האפשרות לתקיפה קרקעית עילית כלשהי משטח עזה לכיוון ישראל. המוצר היחיד שנשאר לארגוני הטרור הוא רקטות. והם משקיעים בכך המון משאבים בייצור סדרתי ופיתוח דגמים חדשים ומדוייקים יותר. הם גם משקיעים בפיתוח וייצור כלים בלתי מאוישים. גם אלו צריכים חומרי גלם שמגיעים משטח מצרים.
צביעות מצרית
ומצרים? היא משחקת בשני כובעים. בשפה פחות דיפלומטית קוראים לזה צביעות. מצד אחד, קהיר ״מתנדבת״ כל פעם לתווך בין ישראל לארגוני הטרור בעזה. מצד שני, אותה קהיר, כבר עשרות שנים, מאז ההתנתקות ב-2005, ממשיכה להעלים עין מהברחות דרך שטח סיני לעזה. וזה במקרה הטוב. האם הצבא המצרי מרוויח מהברחות אלו? זו שאלה פתוחה.
כלומר, ביד אחת קהיר מקבלת תשבוחות מהצמרת המדינית בישראל אחרי כל מבצע בשל התיווך בין הצדדים. ביד השנייה, אותה קהיר, בתרחיש הטוב, מעלימה עין מהברחת חומרי גלם המשמשים לייצור רקטות בעזה. כאלו שמוצאות את דרכן לעורף הישראלי בכל סבב בעזה. בתרחיש הרע, אנשי צבא ועסקים מצריים מרוויחים מירי רקטות על ישראל.
ישראל הרשמית , גם אם יודעת ומבינה (וספק אם לא), חסרת אונים בכל הקשור להגבלת קהיר. הסכם השלום עם מצרים הוא נכס אסטרטגי. גם אם את מחיר קיומו צריכים לשלם תושבי עוטף עזה.
לישראל הרשמית גם קל עם העובדה שדעת הקהל בישראל נוטה להפעלת כוח נגד חמאס או ג׳יאהד כפתרון לבעייה בעזה. אם הציבור הישראלי היה דורש לעשות משהו מול מצרים, המאפשרת את מעבר חומרי הגלם לייצור רקטות בעזה, זו הייתה בעיה עבור לשכת ראש הממשלה ומשרד הביטחון. שני גופים שאין להם הרבה מה לעשות מול מצרים בהקשר זה.
כעת, שתם עוד סבב, הפעם בשם ״עלות השחר״, מצרים תמשיך להעלים עין, חומרי גלם ימשיכו לזרום דרך שטח מצרים, מסיני לעזה. חמאס וג׳יאהד ימשיכו לייצר רקטות ובסבב הבא, מצרים תתווך עוד פעם בין ישראל לארגוני טרור. והציבור בישראל ימשיך להסיר אחריות ממצרים לבניין הכוח בעזה.
בירושלים ימשיכו לחייך ולספק מחמאות ציבוריות לשלטון בקהיר, על אף שגם שם יודעים - בניין הכוח של ארגוני הטרור בעזה, קשור בטבורו לשלטון בקהיר.
10/08/22 08:48
9.17% of the views
מאת IsraelDefense
מדובר בסדרת ניסויים להפעלה של בין 10 ל-20 כלי טיס בלתי מאויישים בנחילים | במשרד הגנה הבריטי מצפים שעוד בשנת הכספים הזו ייוודעו תוצאות הניסויים בהתנהגות כטמ"מים כנחיל https://www.army.mod.uk/news-and-events/news/2022/08/exercise-vigilant-fox/ משרד ההגנה הבריטי חתם על חוזים עם חברות Malloy Aeronautics ו-Sierra Nevada Corporation לפיתוח פרוייקט של נחילי כטב"מים למטרות צבאיות – כך הודיע לג'יינס בריגדיר מרק טוטם, סגן מנהל הרכש במשרד ההגנה.
מדובר בסדרת ניסויים להפעלה של בין 10 ל-20 כלי טיס בלתי מאויישים בנחילים, קבוצות של עשרות כטמ"מים, על מנת לבדוק את רמות הקישוריות בין הכלים ובאיזו מידה הם מסוגלים להעביר מידע ונוניים ביניהם בעת טיסה מבצעית משותפת של הנחיל כולו.
במשרד הגנה הבריטי מצפים שעוד בשנת הכספים הזו ייוודעו תוצאות הניסויים בהתנהגות כטמ"מים כנחיל. פרטים רבים בתכניות הבריטים להפעלה כזו של כלים בלתי מאויישים נשמרים בסוד ונחשבים מסווגים.
עם זאת, ידוע שכבר נערכה טיסה מבצעית משותפת של נחיל כטמ"מים במסגרת אימוני חיל הנחתים המלכותי, רויאל מרינס, של הצבא הבריטי.
10/08/22 08:29
8.73% of the views
מאת IsraelDefense
שרת ההגנה של צ'כיה יאנה צ'רנוחובה מסרה לדפנס פוסט שממשלות צ'כיה וישראל מקיימות מו"מ ישיר בנושא | בישראל אין התייחסות של משרד הביטחון לפרסום | העסקה, אם תצא לפועל, תהיה במודל G2G By SSGT REYNALDO RAMON - commons.wikimedia, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=105145106 צ'כיה פותחת במגעים עם ישראל לרכש שלושה מל"טים גדולים מסוג HERON של התעשיה האווירית, כולל קרונות שליטה ושרתי נתונים למערכת. כך לפי פרסומים בתקשורת הזרה.
עסקת הרכש היא חלק מפרוייקט "בניית קונספט יכולות", שמיועד למודרניזציה של הצבא הצ'כי באמצעות ציודו בכלי טיס בלתי מאויישים למטרות תצפית והגנה. משרד ההגנה בפראג מצפה שהמו"מ יסתיים עד סוף השנה.
שר ההגנה של צ'כיה יאנה צ'רנוחובה מסרה לדפנס פוסט שממשלות צ'כיה וישראל מקיימות מו"מ ישיר בנושא, שיאפשר גם שת"פ ארוך-טווח בין שתי המדינות, ויבטיח אספקות ושרות למל"טים, חלקי חילוף וציוד נלווה.
משרד ההגנה הסביר כי החליט לרכוש את המל"ט הישראלי אחרי התייעצויות בשאלה איזה כלי טיס מתאים לדרישות הצבא הצ'כי, ונמצא ש'הרון' הוא העדיף.
איש משרד ההגנה, קולונל פאבל נקלדל, הוסיף כי המל"ט מתאים לפעולות של צבא צ'כיה גם "מחוץ לגבולות המדינה", וכי השלב הבא הוא להשיג מחיר טוב ומועדי אספקה קצרים.
10/08/22 09:30
8.3% of the views
מאת IsraelDefense
תמונה של המל״ט מראה כי הוא נושא שני התקנים לנשיאת טילים, כל אחד עם ארבעה טילים. סה״כ, 16 טילים במל״ט אחד https://twitter.com/GenAtomics_ASI/status/1556973978849263619/photo/3 MOJAVE הוא מל"ט גדול חדש של הצבא האמריקני, בעל יכולות המראה ונחיתה על מסלולים קצרים ומשובשים וחימוש רב. התוספת החדשה למשפחת מל"טי PREDATOR תוצרת ג'נרל אטומיקס.
המל"ט החדש תואם את דרישות הצבא האמריקני ליכולות אוטונומיות, למידת מכונה ותוספת משמעותית של כוח אש, ללא התפשרות על משך השהייה באוויר ויכולות השרידות של כלי הטיס.
ג'נרל אטומיקס מדווחת כי מוג'בי מאפשר הפעלה מבצעית בבסיסים קדמיים, קרוב לשדה הקרב, כולל המראה ונחיתה מנושאות מטוסים למבצעים בסביבה ימית.
המל"ט מסוגל לנחות, להתחמש במהירותו ולהמריא למשימה נוספת. המטע"ד יכול לשאת עד 1,633 ק"ג ציוד, הוא מצוייד בחבילת חיישנים, מכ"ם, מכוון מטרות נעות ויכולת מודיעין אותות לתמיכה במבצעי יבשה וים.
10/08/22 08:55
7.86% of the views
מאת IsraelDefense
בפסגת הר שגובהו שני ק"מ מותקן מערך לייזר אופטי הקשור לטלסקופים. אחד הטלסקופים אמור לכוון אלומות לייזר בדיוק רב לעבר לווייניים בחלל https://spp.fas.org/military/program/track/okno.pdf יש עדויות שבמתקן חלל רוסי בצפון הקווקז מותקנת מערכת לייזר חדישה KOLINA, המיועדת ליירט מערכות אופטיות של לוויינים עויינים מעל שטחי רוסיה.
מדובר בפרוייקט שתחילתו בשנת 2011 אך לקה בעיכובים. תצפיות ב-GOOGLE EARTH גילו באחרונה שמבנה המתקן קיים ומתקינים בו מערכת לייזר ניידת, לכאורה, מבצעית מאז 2019.
THE SPACE REVIEW מדווח ש'קולינה' היא חלק ממערך החלל של משרד ההגנה הרוסי הנמצא כמה ק"מ מזלנצ'וקסקייה, שם מתגוררת ופועלת קהיליית האסטרונומים הרוסיים.
בסמוך נמצא מצפה החלל של האקדמיה למדעים, ובו כמה טלסקופים משוכללים הקשורים למערכות הלייזר נגד לוויינים.
באותו אזור, בפסגת הר שגובהו שני ק"מ מותקן מערך לייזר אופטי הקשור לטלסקופים. אחד הטלסקופים אמור לכוון אלומות לייזר בדיוק רב לעבר לווייניים עויינים. קרני הלייזר פועלות בתיאום עם הטלסקופ באמצעות מספר רב של מראות מסתובבות.
הרוסים פיתחו בעבר כמה פרוייקטים של לייזר נגד לווייניים. פותחה מערכת מוטסת סוקול-אשלון, אולם לא ברור מה הסטטוס שלה היום.
מערכת נוספת, סמולה, כוללת לייזר המותקן על משאית והלייזר פועל בתיאום עם סוללות טילים בליסטיים, שמשימתם היא למנוע מלוויינים עויינים לטוס מעל רוסיה למטרות תצפית או תקיפת מטרות.
10/08/22 16:16
5.68% of the views
מאת IsraelDefense
אם עד כה מתקפת כופר בסייבר הייתה אירוע מורכב להכלה עבור מרבית הארגונים העסקיים בעולם, כעת, תופעה חדשה עתידה להקשות על התאוששות מאירוע - תקיפות ברצף של אותה מטרה, על ידי קבוצות כופר שונות ג'ון שייר | תמונה: Sophos סופוס (Sophos), חברת אבטחת מידע, פרסמה היום דוח איומים פעילים בשם "Multiple Attackers: A Clear and Present Danger (ריבוי־תוקפים: סכנה ברורה ומיידית)," שנכתב על ידי צוות מומחי הסייבר Sophos X-Ops בסופוס ובמסגרתו דווח כי שלוש קבוצות כופרה מוכרות – Hive, LockBit ו־BlackCat – תקפו את אותה רשת בזו אחר זו.
שתי המתקפות הראשונות התרחשו בהפרש של שעתיים זו מזו, בעוד שהשלישית אירעה שבועיים לאחריהן. כל קבוצת כופרה שלחה דרישה משלה לתשלום דמי כופר, וחלק מהקבצים הוצפנו שלוש פעמים.
"אם ההתמודדות עם מתקפת כופרה לא הייתה קשה מספיק גם ככה, הרי שאיום חדש מאיים להפוך את מתקפות הכופרה לסיוט של ממש," מסביר ג'ון שייר, יועץ אבטחה בכיר בסופוס.
ריבוי־תוקפים
"ריבוי־תוקפים על אותה רשת יוצר רמת מורכבות וקושי חדשים לגמרי בכל הנוגע להתאוששות יעילה ממתקפת כופר, ובפרט כאשר הקבצים הוצפנו שלוש פעמים. אף אחד לא חסין מפני האיום החדש הזה, ויכולות מניעה, זיהוי ותגובה למתקפת סייבר הופכות לחיוניות אפילו יותר עבור ארגונים מכל הגדלים וענפי המשק."
בדוח מתוארים מקרים נוספים שבהם אירעו מתקפות סייבר במקביל או בסמיכות זו לזו, ובהן מתקפות להשתלת תוכנות לכריית מטבעות מבוזרים (קריפטוגרפים), סוסים טרויאנים המאפשרים גישה מרחוק (RAT) ובוטים.
אם עד כה התאפיינו מתקפות על אותה רשת שבהן היו מעורבים כמה תוקפים בהפרשים של שבועות וחודשים ארוכים ביניהן, המתקפות שנחשפות עכשיו בדוח של סופוס התרחשו בהפרש של ימים או שבועות בודדים, ובאחד המקרים אפילו בו־זמנית, כשבדרך כלל ניצלו התוקפים את אותה חולשת אבטחה כדי לתקוף שוב את אותה רשת.
בדרך כלל, קבוצות התקיפה מתחרות על משאבים, מה שמקשה על תרחיש של ריבוי־מתקפות כנגד אותה רשת. כך לדוגמה: תוכנות לכריית מטבעות מבוזרים (קריפטוגרפים) בדרך כלל מחסלות את המתחרים האחרים הפועלים באותה רשת, וכיום מפורסמת בפורומים של פושעי סייבר יכולתם של סוסים טרויאנים המאפשרים גישה מרחוק (RAT) לחסל בוטים מתחרים כיתרון תחרותי.
עם זאת, במתקפה שבה היו מעורבות שלוש קבוצות הכופרה, לא רק שקבוצת BlackCat, האחרונה לפרוץ לרשת, מחקה כל זכר לפעילותה, אלא שהיא גם מחקה כל זכר לפעילותן של קבוצות LockBit ו־Hive.
במקרה אחר, המערכת הודבקה בכופרת LockBit וכשלושה חודשים לאחר מכן ניצלה קבוצת Karakurt, שלה קשרים עם קבוצת הכופרה Conti, את הדלת האחורית ששתלה קבוצת LockBit כדי לגנוב מידע רגיש ולדרוש תמורתו דמי כופר.
"בגדול, נדמה שאין עוינות בין קבוצות הכופרה השונות. למעשה, בדוח של סופוס נחשף כי קבוצת הכופרה LockBit מצהירה במפורש שהיא לא אוסרת על פושעי סייבר המשתמשים בתוכנת הכופרה שלה לעבוד עם קבוצות כופרה מתחרות," מציין שייר.
"אין לנו ראיות מוצקות לשיתופי פעולה רשמיים בין הקבוצות, אבל ייתכן שהגישה הפייסנית הזאת נעוצה בכך שהתוקפים מבינים שמספר המטרות בשוק הוא סופי ושהתחרות על כל אחת מהן הולכת וגדלה. ייתכן שהם מאמינים שככל שהקורבנות ימצאו עצמם במצוקה גדולה יותר, כמו במקרה של ריבוי־מתקפות על אותו ארגון, כך יגדלו הסיכויים שהם ישלמו את דמי הכופר.
״אפשרות נוספת היא שראשי הקבוצות האלו נמצאים בקשר ומסכמים ביניהם על שיתופי פעולה לתועלת הדדית, כמו חלוקת אחריות שבה קבוצה אחת אחראית על הצפנת המידע והשנייה על הוצאתו מחוץ לרשת. בשלב מסוים, יהיה על הקבוצות האלו להחליט האם להרחיב את שיתופי הפעולה או לאסור עליהם ולהפוך ליריבות, אבל לעת עתה אין חוקים וזירת הסייבר נותרת חשופה לריבוי־מתקפות על אותם ארגונים ומערכות."
חולשות אבטחה מוכרות
מרבית ההדבקות הראשונות המתוארות בדוח של סופוס ניצלו חולשות אבטחה מוכרות שלא תוקנו בזמן, ובהן Log4Shell, ProxyLogon ו־ProxyShell או ליקויים בהגדרת תצורת שרתי RDP שהותירה אותם חשופים.
ברוב המקרים שבהם היו מעורבים כמה תוקפים, לא הצליחו הארגונים לתקן את חולשות האבטחה שהובילו למתקפה הראשונית ונותרו חשופים למתקפות נוספות מצד פושעי סייבר אחרים. פושעי הסייבר השתמשו באותם ליקויים בהגדרת תצורת שרתי
ה־RDP וביישומי גישה מרחוק כמו RDWeb או AnyDesk כדי להוציא לפועל מתקפות נוספות כנגד אותה רשת.
רשימות של שרתי RDP ו־VPN חשופים הן אחת מהסחורות המבוקשות ביותר ברשת האפלה.
"כפי שמוזכר בדוח Active Adversary Playbook האחרון, בשנת 2021 הבחינה לראשונה סופוס במקרים שבהם נפל אותו ארגון קורבן למתקפות שונות והזהירה שזאת עלולה להפוך למגמה חדשה," מזכיר שייר.
"אמנם בשלב זה הראיות לריבוי המתקפות שבהן מעורבים כמה תוקפים הן עדיין אנקדוטליות, אבל פרצות וחולשות האבטחה שארגונים רבים לא מתקנים יוצרות תמריץ והזדמנות לתוקפים להגביר בהתמדה את מאמציהם בכיוון הזה.״