The headlines that made most buzz on this page
30/04/23 08:13
8.35% of the views
מאת IsraelDefense
דובר שירות המודיעין הגרמני, פרסם הודעה הודעת אזהרה לפיה שירותי המודיעין של רוסיה החלו להשתמש באפליקציית ההיכרויות טינדר | עשרות מרגלות רוסיות אומנו לפתות גברים Photo by Austin Distel on Unsplash דובר שירות המודיעין הגרמני, פרסם הודעה הודעת אזהרה לפיה שירותי המודיעין של רוסיה החלו להשתמש באפליקציית ההיכרויות טינדר.
אנשי מודיעין רוסים מתחזים לנשים באפליקציה ובאמצעותה הם מנסים ללכוד ברשתם פוליטיקאים ואנשי צבא גרמנים, כ"מלכודת דבש".
על פי העיתון הגרמני, Welt am Sonntag, שירות המודיעין הרוסי מנסה בעיקר ללכוד ברשתו אנשי צבא, ולהפעילם כסוכנים, אחרי שיפלו במלכודת הדבש, על מנת לחלץ מהם סודות צבאיים ומדיניים על המערכה באוקראינה.
זוהי אינה שיטה חדשה לגיוס סוכנים של ארגוני המודיעין הרוסים. רק בדצמבר האחרון עלה לכותרות סיפורה של עלייה רוזה, בת ה- 37, שחשפה את עברה כ"סוכנת פיתוי", ונמלטה מרוסיה.
רוזה חשפה את תוכנית האימונים הצבאית-מודיעינית שעברה, וסיפרה כי בבריטניה, ארצות הברית, מדינות אירופאיות ואולי אף בישראל, פועלות עשרות מרגלות רוסיות שאומנו לפתות גברים.
זו כמובן אינה החשיפה הראשונה של התוכנית להכשרת "סוכנות פיתוי", תוכנית אשר החלה ברוסיה במהלך המלחמה הקרה, ובמסגרתה שלחה רוסיה למדינות המערב נשים ולעיתים אף בני זוג, להתגורר במדינות המערב ויפעלו בהן על פי הצורך ובעת קריאה.
סוכנות הפיתוי מאומנות לבצע כל פעילות מבצעית מודיעינית, כולל איסוף מודיעין, הפעלת אמצעים, חבלה וחיסול, אך עיקר המיקוד שלהן הוא בפיתוי גברים (בעיקר), הנושאים במשרות בגופי ממשל, מודיעין וצבא, וחשופים למידע הנדרש על ידי רוסיה.
הסינים גם הם נוקטים בשיטות דומות, כשעיקר המאמצים שלהם הוא דווקא מול אנשי טכנולוגיה, צבאית ואזרחית, המגיעים לסין ושם נופלים קורבן ליחסי מין מזדמנים, בהם הם נתפסים ובאמצעותם הם נסחטים.
הפרסום בגרמניה, יש בו שכלול של השיטה הקיימת, כך שסוכנת רוסיה המפעילה את אפליקציית טינדר, יכולה למצוא את עובדי הממשל הגרמני או את משרתי הצבא, בטווח מסויים ממקום עבודתם, ולהתחיל עימם בקשר וירטואלי, הפונה אל עבר העולם המציאותי מהר מאד, בין אם ללילה סוער אחד (שמסתיים בסערה מסוג אחר מזה שהקורבן ציפה לו) או בין אם לרומן ארוך טווח.
שיטת הפעלת הטינדר ללכידת אנשי ממשל וצבא גרמנים עשויה לקרות בשני אופנים. הראשון הוא באופן מזדמן, כשגברים מספרים על עצמם שהם עובדי הממשל/צבא הגרמני, או באופן אחר, שבו קיים מודיעין מקדים על אובייקטים בממשל/צבא, העשויים להשתמש בשירות הטינדר ולשירות המודיעין הרוסי יש עניין בהם.
כך או כך, אין ספק שגם אם יעילות השיטה עשויה להיות נמוכה יחסית (אך לאו דווקא), הרי שזוהי דרך יצירתית נוספת של המודיעין הרוסי להעלות בחכתו אובייקטים חדשים ובמהירות יחסית.
כפי שראינו בעבר, המודיעין האיראני וגוף המודיעין של חיזבאללה מייצר פניות לאזרחים ישראלים (יהודים וערבים) על מנת לגייסם באמצעות הרשתות החברתיות. דוגמה לכך היה גיוסן של נשים ישראליות על ידי דמות פיקטיבית, אווטר, של איראני אשר הציג עצמו כיהודי המתגורר באיראן. הדמות הפיקטיבית פנתה לנשים גרושות, הפגין מולן רגישות ואמפתיה, והצליח להפעילן למשימות איסוף שונות.
נדרשת ערנות של מערכת הביטחון הישראלית גם סביב השימוש בטינדר על ידי גורמים איראניים, חמאס או חיזבאללה, לפיתוי וסחיטה של אנשי המערכת.
30/04/23 09:02
7.22% of the views
מאת IsraelDefense
ההגנה האווירית הסורית יירטה חלק מהטילים – מסרה סוכנות הידיעות הסורית SANA מפי מקור צבאי סורי דובר צה״ל שלושה אזרחים נפצעו בתקיפה ישראלית של מטרות ליד העיר חומס בשבת בבוקר. ההגנה האווירית הסורית יירטה חלק מהטילים – מסרה סוכנות הידיעות הסורית SANA מפי מקור צבאי סורי.
הארגון לשמירה על זכויות האדם בסוריה דיווח שהטילים הישראליים השמידו מחסן תחמושת של ארגון חיזבאללה בסוריה והטילים פגעו גם בשדה תעופה צבאי באזור חומס.
זו התקיפה השנייה של ישראל באזור זה החודש. הראשונה היתה ב-2 באפריל.
30/04/23 12:40
7.22% of the views
מאת IsraelDefense
סוכנות MDA עושה מאמצים מול התעשייה לפתח את ה-GDI שאמור ליירט טילים היפרסונים המגיעים מכיוון סין או רוסיה - בינתיים, הפרויקט מאחר בלוחות הזמנים https://www.raytheonmissilesanddefense.com/news/2022/11/16/rmd-builds-on... הפנטגון נתן לסוכנות להגנת הטילים אור ירוק לעשות את הצעד הבא בפיתוח ה-Glide Phase Interceptor (או: GPI), שנועד ליירט טילים היפרסוניים לפני שהם מתחילים בתמרונים המהירים.
לורה דסימון, מנהלת בכירה ב-MDA, אמרה למועדון הקצינים של Potomac כי מועצת המנהלים של הגנת טילים - בראשות ביל לפלנט, מנהל הרכש של משרד ההגנה, והיידי שיו, ראש תחום מחקר והנדסה - חתמה ב-21 באפריל על התחלת שלב הפיתוח הטכנולוגי.
"אנחנו צריכים להבשיל מספר טכנולוגיות קריטיות כדי לפתח ולספק את מערכת הנשק הזו. השכבה תצטרף לגישת ההגנה המרובדת שהייתה לנו במשך שנים מול טילים בליסטיים, גם לאיום ההיפרסוני", אמרה דסימון.
מנכ״ל MDA, ג'ון היל, בישר את ההחלטה בנאום ב-24 במרץ, והסביר כי בעוד שהעבודה עד כה התמקדה במודלים וניתוח, השלב הבא של התוכנית יכלול בניית חומרה בפועל.
דסימון: "ההתמקדות שלנו תהיה בהבשלת הטכנולוגיות הקריטיות הללו. התחומים האלה כרגע כוללים את הרש״ק, מערכת ניהוג, חומרים, טכנולוגיה, ראש הביות. זה לא רק החומרים, נכון? אנחנו הולכים לבחון גם פיתוח אלגוריתמים חדשים לעיבוד נתונים.״
כפי שהשם מרמז, תוכנית ה-GPI נועדה להפיל טילים היפרסוניים בשלב הגלישה של הטיסה כאשר ראש הנפץ ההיפרסוני עדיין בחלל, לפני שהוא חוזר לאטמוספירה - השלב הארוך ביותר של הטיסה בין השיגור לשלב ה"טרמינלי".
GPI תכלול מיירטים חדשים כמו גם שינויים במערכת הנשק Aegis הדרושים כדי לשגר אותם. בבקשת התקציב הכספית של MDA לשנת 2024 ביקשו 209 מיליון דולר עבור תכנון מוקדם עבור GPI.
עד כה, ניסתה סוכנות MDA, ללא הצלחה יתרה, להציע פיתוח מהיר של מערכת יירוט כזו עקב הדאגה הגוברת מצד מחוקקים, לגבי היכולות ההיפרסוניות של סין ורוסיה. לאחרונה, דאג למבורן, יו"ר ועדת המשנה לכוחות אסטרטגיים של השירותים המזוינים של בית הנבחרים, תקף את היל על הקצב האיטי של פיתוח GPI במהלך שימוע ב-18 באפריל.
"התקציב המוצע של הממשל אינו משיג לנו אפילו יכולת ראשונית של ה-Glide Phase Interceptor עד סביבות 2035. רק בוושינגטון די.סי. תוכנית פיתוח טילים נמשכת 13 שנים", טען למבורן.
לפי מקור של breakingdefense, שעוקב מקרוב אחר התפתחות ה-GPI, המחוקקים היו "מתוסכלים" מ"התגלגלות האיטית" של התוכנית מצד משרד ההגנה, כאשר תאריך הסיום מתרחק ככל שחלף הזמן. תאריך המסירה המתוכנן "היה 2028 לפני מספר שנים", אמר המקור.
בנובמבר 2021, סוכנות MDA הכריזה על הסכמים עם Raytheon, Northrop Grumman ולוקהיד מרטין לפיתוח קונספטים עבור GPI. ביוני 2022, MDA בחרה ב-Raytheon וב-Northrop Grumman לעבור לשלב הבא במסגרת שינויי חוזה בשווי של יותר מ-41.4 מיליון דולר כדי להמשיך ולפתח את ההצעות שלהן.
30/04/23 12:12
6.77% of the views
מאת IsraelDefense
מחקר חדש עשה שימוש במודל בינה מלאכותית (AI) לחיזוי העפת רגמות כתוצאה משימוש בחומרי נפץ בחציבה ובכריה והצליח למפות את ההשפעה של הגורמים המעורבים בפיצוץ Photo by Pascal Bullan on Unsplash שימוש בחומרי נפץ היא הגישה הנפוצה ביותר לניפוץ של סלעים במחצבות ובמכרות. לפעולות פיצוץ שכאלו יש את היכולת לייצר רגמות (Flyrock), שעלולות לגרום לפגיעות בנפש וברכוש. משום כך יש לנהל את הסיכונים הללו: לזהות אותם, להעריך אותם כמותית ולנקוט בבקרות כדי להפחית את הסיכונים לרמה קבילה.
שטח סכנה
נושא זה כבר הועלה כאן לאחרונה פעמיים: פעם אחת במאמר, שסקר את הכנס הלאומי הראשון לבטיחות בנפיצים של האיגוד הישראלי להנדסת בטיחות בלשכת המהנדסים, שבו נתתי הרצאה בנושא "שטח סכנה" כהגדרתו בתקנות חומרי נפץ (מסחר, העברה, ייצור, החסנה ושימוש), תשנ"ד-1994.
פעם שניה במאמר קודם שלי בנושא פרסום להערות הציבור של התיקון לנוסח רישיון חציבה התייחסתי למונח "שטח סכנה", ולדרישה שבתקנות, שהממונה על הפיצוצים יקבע את שטח הסכנה. בעקבות תאונות שהתרחשו בארץ במהלך עבודות חציבה, המלצתי על החלת חובה להכין נוהל לקביעת "שטח הסכנה" בעבודות פיצוץ במחצבות.
במאמר הנוכחי אסקור מחקר, שפורסם באפריל 2022 בכתב העת International Journal of Environmental Science and Technology, עליו חתומים שני חוקרים מאיראן (מדינה עם אתרי חציבה וכריה רבים) ואחד מרוסיה (מדינה, שגם לה לא חסרים אתרי חציבה וכרייה).
המחקר עסק במודל בינה מלאכותית (AI) של חיזוי העפת רגמות כתוצאה משימוש בחומרי נפץ בחציבה ובכריה. המודל החדש הזה נבנה ממכלול של מודלים שהיו בשימוש לצורך חיזוי העפת רגמות, שנוצרות על ידי פיצוץ במחצבה.
סוגי מנגנונים שיוצרים העפת רגמות
השיטה השכיחה ביותר לשבירת סלעים היא קידוח קדחים בסלע, טעינת הקדחים בחומר נפץ, יישום סתימה של הקדח ופיצוץ חומר הנפץ. האנרגיה המשתחררת בפיצוץ דוחסת את שולי הקדח, מפרקת את הסלע הסמוך, גורמת לגלי הלם חזקים בסלע, עוקרת אותו ממקומו וזורקת את הסלע המפורק ממנו והלאה.
לביצוע פיצוץ ישנן השלכות לא-רצויות על הסביבה, כגון: זעזועי קרקע, הדף אוויר, רגמות ו"שבירה לאחור" (Back Break). מבין כל אלו העפת רגמות היא הגורם המרכזי לפגיעות בנפש ולנזק לרכוש.
רגמות הן שברי סלע חופשיים, ששוחררו בתהליך הפיצוץ ושיכולים לעוף למרחקים ניכרים מאזור הפיצוץ. יצירת מכתש, שבירה לאחור והתפוצצות הפנים החופשיות (Free Face) הם שלושה מנגנונים ראשוניים, שעלולים לגרום להעפת רגמות.
כאשר מטען חומר נפץ מתפוצץ באזורים גיאולוגיים חלשים, הלחץ הגבוה של גזי חומר הנפץ עובר לאורך הנתיבים בעלי ההתנגדות הנמוכה יותר, ומייצר העפת רגמות. במצבים אלה המרחק, שעפות הרגמות למול הפנים החופשיות, נשלט בדרך כלל על ידי העומס.
מכתש לעומת זאת נוצר, כאשר הערך של היחס בין גובה הסתימה לבין קוטר הקדח קטן מדי. במקרה זה הרגמות ישוגרו לכל כיוון מהמכתש של הקדח. כאשר הסתימה אינה יעילה דיה או חסרה, הגזים הנוצרים בפיצוץ יכולים לזרום במעלה הקדח בעקבות נתיב ההתנגדות החלש ביותר, מה שגורם לפליטת שברי סלעים מקוטר הקדח והעפה שלהם כרגמות מסוכנות.
סוגי מודלים להערכת העפת רגמות
הערכת טווח העפת הרגמות היא צעד ראשון לניהול הסיכון ולמזעורו. מספר לא מבוטל של מודלים משמש לשם כך ברחבי העולם, וניתן לחלק אותם לשלוש קטגוריות.
הדמיה מכנית - בה מזוהים המנגנונים הפיזיים של העפת רגמות. שני החסרונות העיקריים של מודלים מסוג זה, הם שלצורך השימוש בהם נדרשים פרמטרים שאינם קלים להשגה (כמו זווית ומהירות שיגור) ושהם תלויי-אזור ספציפי.
גישה אמפירית - שבה נמדדים נתונים, מבוצע ניתוח שלהם וממנו נגזרת משוואה אמפירית. החיסרון העיקרי של מודלים אמפיריים, הוא ש(גם) הם תלויי-אתר ספציפי, שכן בדיקות סטטיסטיות מתבצעות רק עבור טווחי נתונים שנרשמו במיקום ספציפי. על קטגוריה זו נמנה גם "חוק אתר" (Site Law), שבו נעשה שימוש בארץ בפיצוץ בשטח בנוי ובקירבת מבנים רגישים.
טכניקות של בינה מלאכותית (AI) – לדוגמה: רשתות עצביות מלאכותיות (ANNs). לטכניקות אלו יש יכולת לקשר בין השפעות פרמטרים של קלט על פרמטרים של פלט, והן מסוגלות לפתור בעיות מדעיות והנדסיות. במקרה של העפת רגמות, פותחו שיטות בינה מלאכותית רבות.
למשל רשתות עצביות מלאכותיות/מדומות (SNNs/ANNs), שהן תת-קבוצה של למידת-מכונה, ושנמצאות בלב האלגוריתמים של למידה עמוקה. גם השם וגם המבנה שלהן מחקים את האופן, שבו נוירונים ביולוגיים מאותתים זה לזה במבנה של רשתות עצביות במוח האנושי.
היבטים ישומיים של תוצאות המחקר
כאמור במחקר הנוכחי נעשה שימוש במודל חדש מסוג בינה מלאכותית (AI) של חיזוי העפת רגמות כתוצאה משימוש בחומרי נפץ בחציבה ובכריה. החוקרים עשו שימוש במתודולוגיה מסוימת על מנת כדי להעריך את התרומה היחסית של כל אחד מהפרמטרים, המשפיעים על העפת רגמות.
נמצא, שקוטר הקדח הוא הגורם מספר אחד, המשפיע על העפת הרגמות. הגורמים הבאים אחריו היו (בסדר יורד): חומר הנפץ, עומק הקדח, והיחס שבין המיפתח (Spacing) לבין העומס (Burden). החוקרים דיווחו, שהמודל החדש שלהם עלה ביכולת הניבוי שלו על כל המודלים האחרים.
30/04/23 12:36
6.77% of the views
מאת IsraelDefense
החברה הישראלית התחרתה למול יצרן מקומי הודי בשם Economic Explosives שזכה במכרז ולמול החברה הפולנית WB Electronics Picture source: ia Vayu Aerospace משרד ההגנה ההודי החליט לרכוש 450 יחידות חימוש משוטט מסוג NAGASTRA-1 לכוחות המזוינים ההודים מתוצרת החברה ההודית אקונומיק אקספלוסיבס (Economic Explosives), חברת בת של Solar Industries Nagpur, בשיתוף עם Z-Motion, בנגלור.
בהודעת משרד ההכנה נמסר כי ה-NAGASTRA-1 גבר על מתחרים מישראל ופולין.
לדברי היצרן, ה-Nagastra-1 היא פיתוח פנימי ומורכב מרכיבים ש-75 אחוזים מהם הם מתוצרת הודית. הוא מצויד בראש נפץ מפוצל-מראש של 1.5 ק"ג ובמסת שיגור של שמונה ק"ג ומסוגל לזהות ולפגוע באופן עצמאי במטרות במרחק של עד 15 ק"מ.
למערכת יש גם מצלמת ראיית יום ולילה בחזית. ה-Nagastra-1 מונע על ידי שני מדחפים בעלי מנועים חשמליים, המשולבים בכנפיים. מפעיל המערכת יכול להישאר בתפקידו עד רגע לפני הפגיעה ולבטל את ההתקפה במידת הצורך.
ה-Nagastra-1 יכול לשהות באוויר עד 60 דקות ולחפש או לתקוף מטרות שהוקצו. באם לא נעשה שימוש בחימוש המשוטט, ניתן להחזירו לקרקע במצנח ולעשות בו שימוש חוזר.
האתר הגרמני Soldat & Technik מציין כי ההחלטה ללכת עם ה-Nagastra-1 התבססה על צורך מבצעי מיידי של הכוחות המזוינים ההודיים. הליך זה, המכונה הוראת חירום, מאפשר מתן חוזים עד לסכום של שלושה מיליארד רופי הודי (כ-33 מיליון יורו) ודורש אספקה או ביצוע מלא של השירות תוך שנים עשר חודשים.
המתחרות הפולניות והישראליות שהוזכרו בהצהרה לא צוינו בשמן, אבל אפשר להניח שמדובר בחימושים המשוטטים מדגמי ה-Waremate ו-SkyStriker.
הודו הזמינה בעבר 120 SkyStrikers מאלביט בספטמבר 2021, שיוצרו על ידי מיזם משותף עם יצרן הודי תחת הכינוי Alpha Elsec.
30/04/23 11:28
6.32% of the views
מאת IsraelDefense
הטכנולוגיה החדשה מאפשרת זיהוי מהיר ומדויק של מערכות הגנ"א רוסיות, וזיהויים אלו כבר בוצעו – זוהו מערכות S-300 הכוללות סוללות טילי קרקע-אוויר תמונה: לוקהיד מרטין מטוסי קרב חמקניים F-35 של חיל האוויר האמריקני מבצעים סיורים מעל אזורי האגף המזרחי של נאט"ו במזרח אירופה כשהם מנטרים מערכות הגנה אווירית של רוסיה ושל בלארוס תוך הפעלת טכנולוגיות חדישות של לוחמה אלקטרונית.
AIR FORCE ו-WAR ZONE מדווחים כי 'ל"א קוגניטיבי' פירושו יכולת מתקדמת להאצה ולאוטומציה של מערכות ל"א, וכך מפתחים אמצעי-נגד אלקטרוניים. המטרה היא שחליפות ל"א המותקנות במטוסי קרב יפעלו במהירות, בזמן אמת ובאופן אוטומטי לחלוטין בעת משימה מבצעית בלוחמה האווירית.
הטכנולוגיה החדשה מאפשרת זיהוי מהיר ומדויק של מערכות הגנ"א רוסיות, וזיהויים אלו כבר בוצעו – זוהו מערכות S-300 הכוללות סוללות טילי קרקע-אוויר. מניחים שמטוסי F-35 אספו מידע על מערכות הגנ"א רוסיות על פי השידורים שהפיקו מכשירי המכ"ם של סוללות הטילים.
הטכנולוגיה החדשה מאפשרת למטוסי F-35 לנטר במהירות שידורי מכ"ם של מערכות הגנ"א גם במקרה שנעשו שינויים בתדרי השידור. כך יכולים החמקנים לשדר לקרקע בזמן אמת מידע מודיעיני מעודכן, ומפקדים של מבצע צבאי יקבלו "מפת קרב אלקטרונית" מעודכנת ומדוייקת של כוחות האויב בעת תכנון מבצע צבאי.
30/04/23 14:10
6.09% of the views
מאת IsraelDefense
חברת Tencent Cloud הסינית משיקה פלטפורמת Deepfakes-as-a-Service המאפשרת לכל אחד לייצר מתחזה סינטטי שלכם. כל זה ב-145 דולרים לסרטון Photo by Onur Binay on Unsplash חברת Tencent Cloud הודיעה שהיא מציעה פלטפורמת Deepfakes-as-a-Service או DFaaS בקיצור. לפי התקשורת הסינית, השירות זקוק לשלוש דקות בלבד של סרטון חי ו-100 משפטים מדוברים - ותשלום של 145 דולר - כדי ליצור מתחזה דיגיטלי בחדות גבוהה. תהליך היצירה של הדמות הדיגיטלית אורך עד 24 שעות. הדמויות הדיגיטליות זמינות בחצאי גוף או גוף מלא, והשירות זמין גם בסינית וגם באנגלית.
היבטים מסוימים, כמו רקע וגוון, ניתנים להתאמה אישית. הסרטונים נמנעים מהאינטונציה השטוחה ומקצב הדיבור המלאכותי שפוקד את המודלים הקיימים. צ'ן ליי, המנהל הכללי של Tencent Cloud Intelligent Digital Human Products, אמר כי הוא מקווה לבנות מפעל אוטומטי של "AI+ Digital Intelligent Human Factory" ולהסתמך על פלטפורמה במשרות ייצור, מכירות ושירות.
המפעל האנושי הדיגיטלי המתוכנן מסתמך על פלטפורמת Tencent Cloud TI - פלטפורמת למידת מכונה המציעה יותר מעשרה אלגוריתמי AI. חברת Tencent מציעה חמישה סגנונות עבור הדמויות הדיגיטליות: תלת מימד ריאליסטי, תלת מימד חצי ריאליסטי, קריקטורה תלת מימדית, אדם אמיתי דו מימדי וקריקטורה דו מימדית. ניתן ליצור שאלות ותשובות מותאמות אישית עבור האדם הדיגיטלי, ולהפוך אותו לסוג של צ'אט בוט מזויף עמוק.
נראה ש-Tencent הכי נלהבים להשתמש בטכנולוגיה לפרסומות בשידור חי - צורה פופולרית של מסחר אלקטרוני בסין. כלי תקשורת מקומיים דיווחו גם כי Tencent יכולה ליצור רופאים, עורכי דין ואנשי מקצוע אחרים.
אין ספק, יותר ויותר קשה להבחין בין תמונות שנוצרו בינה מלאכותית לבין תמונות אמיתיות. דוגמאות כוללות תמונות שנוצרו לאחרונה על ידי בינה מלאכותית של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ שנעצר לכאורה והאפיפיור לובש ז'קט לבן מעוצב. דוגמא נוספת היא סרטון תעמולה פרו-סינית שעלה לאחרונה לרשת, הכולל מגישי חדשות, שלא ניתן היה להבחין אם הם אמיתיים. לפחות במבט ראשון.
למרות שמחוללי תמונות מזוייפות מציאותיות זמינים בקלות, יצירת וידאו מזוייף אמין, הוכיחה את עצמה כקשה יותר להשגה. במחיר של 145 דולר לסרטון, Tencent הפכה את תהליך טכנולוגי מורכב, לפשוט ועל הדרך, הנגישה את הטכנולוגיה של יצירת דוברים סינתטיים לכל אחד.
30/04/23 15:44
6.09% of the views
מאת IsraelDefense
תקיפת טילים רוסיים בעיר אומן באוקראינה | תקיפת כטמ"מים אוקראיניים נגד מאגר דלק גדול בעיר סבסטופול בחצי האי קרים https://t.me/V_Zelenskiy_official/6032 סוכנות AP דיווחה כי רוסיה שיגרה יותר מ-20 טילי שיוט ושני כטמ"מים למטרות בעיר אומן שבמרכז אוקראינה, לשם נוהגים חרדים רבים מישראל לבוא בחגי תשרי. 23 איש, ביניהם חמישה ילדים, נהרגו בתקיפה זו, כך הודיע שר הפנים של אוקראינה. פיקוד חיל האוויר של אוקראינה מסר כי יורטו שני כטמ"מים שאהד-136 תוצרת איראן וכטמ"מ תצפית אחד.
במקביל, שריפת ענק פרצה במאגר דלק גדול בעיר סבסטופול בקרים, שנפגע משני כטמ"מים של צבא אוקראינה. מושל העיר מיכאיל רזבוז'ייב מסר שהאש כובתה, אך מכלי דלק נשרפו כליל. דובר המודיעין של אוקראינה אנדרי יוסוב אמר שתקיפת מאגר הדלק בקרים היא "עונש מאלוהים" על רצח עשרות אזרחים חפים מפשע בבית מגורים באומן.
מפקדת נאט"ו הודיעה כי חברות נאט"ו שלחו עד כה כסיוע לאוקראינה 1,550 כלי רק"ם, 230 טנקים וכמויות עצומות של תחמושת. כמו כן אימנו וציידו מדינות נאט"ו תשע חטיבות של צבא אוקראינה. מזכ"ל נאט"ו, יינס שטולטנברג, אמר כי לאחרונה סיפקו שוודיה ואוסטרליה לאוקראינה נגמ"שים, וסיוע זה מיועד לאפשר לצבא אוקראינה לכבוש מחדש שטחים שהרוסים השתלטו עליהם.
הנשיא פוטין חתם על צו, לפיו החל מחודש יולי יועברו לרוסיה תושבים בארבעה המחוזות במזרח אוקראינה שרוסיה סיפחה אם יסרבו לקבל עליהם מרצון אזרחות רוסית.