The headlines that made most buzz on this page
11/06/23 08:24
9.52% of the views
מאת IsraelDefense
ה-ULTV, רכב שטח מודולרי, מחליף בימים אלה את רכב ה-Utility Task Vehicle (UTV), שהגיע לסוף מחזור חייו https://www.marcorsyscom.marines.mil/News/News-Article-Display/Article/3... חיל הנחתים האמריקאי החל להציב את הרכב הטקטי האולטרה-קל Ultra-Light Tactical Vehicle החדש במטרה להגיע ליכולת מבצעית ראשונית כציון אבן-דרך משמעותית בתכנית המודרניזציה של החיל.
רכב ה-ULTV מבוסס על רכב Polaris MRZR Alpha גרסה של כלי הרכב הטקטיים הקלים של ,Polaris שנרכשה גם על ידי פיקוד המבצעים המיוחדים של ארה"ב (USSOCOM).
בחיל הנחתים אומרים כי הרכב הטקטי החדש הזה אמור לשפר את הניידות והקיימות של חיל הרגלים, הסיור והלוגיסטיקה, לספק ללוחם המודרני פתרון מתקדם וקל-משקל המותאם לפעולות בסביבה קשה לכניסה ולתנועה.
ה-ULTV, רכב שטח מודולרי, מחליף בימים אלה את רכב ה-Utility Task Vehicle (UTV), שהגיע לסוף מחזור חייו. באמצעות היכולת לשנותו במהירות בהתאם לתנאי ודרישות המשימה, ה-ULTV תומך בצרכי חי"ר מגוונים, החל מתמיכה לוגיסטית ופינוי נפגעים ועד למשימות פיקוד ובקרה ולוחמה אלקטרונית.
יתר על כן, ניתן להטיס את ה-ULTV על גבי מטוסי MV-22 ומסוקי CH-53E/K, מה שמקל על פריסה מהירה יותר.
11/06/23 07:59
8.4% of the views
מאת IsraelDefense
מפציצים הטילו חימושים על מטרות סימולציה בשדה מטווחים בסעודיה, ובתום הגיחה טסו המפציצים לספרד A U.S. Air Force B-1B Lancer conducts a bilateral mission in the vicinity of Japan with Koku-Jeitai (Japan Air Self-Defense Force) F-15J Eagles, followed by a bilateral mission with Republic of Korea Air Force F-15K Slam Eagles carried out in ROK airspace. (Courtesy Photo) - dvidshub
במסגרת תרגיל אווירי אמריקני שנועד להרתיע את איראן הטילו שני מפציצים B-1B חימושים אל עבר מטרות בירדן ובסעודיה.
אל מוניטור דיווח כי בתרגיל בסוף השבוע שעבר השתתפו מטוסים מחילות האוויר של ישראל, ירדן וסעודיה. המטוסים טסו יחד עם המפציצים האמריקניים מעל אזור המפרץ הפרסי.
המפציצים הטילו חימושים על מטרות סימולציה בשדה מטווחים בסעודיה, ובתום הגיחה טסו המפציצים לספרד. המפציצים הטילו פצצות מסוגי AGM-158A ו-GBU-38.
אל מוניטור מציין שהתרגיל התקיים יום אחרי השתתפות מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן בכינוס "מועצת השת"ף במפרץ", כחלק ממאמץ ממשל ביידן להרחיב את השיתוף בין מדינות האזור נגד איראן.
פקידי ממשל אמרו כי טייסים ערביים וישראליים טסו ביחד עם מפציצים אמריקניים מאז תחילת כינון קשרי ישראל עם איחוד האמירויות, בחריין ומרוקו.
התרגיל התקיים בעת שבלינקן נמצא בסעודיה, בין היתר כדי לשכנע את נסיך הכתר הסעודי לנרמל את קשריו עם ישראל.
גנרל אלכסוס גרינקביץ, מפקד כוחות האוויר האמריקניים במזה"ת, אמר כי גיחות המפציצים מפגינות את מחוייבות ארה"ב לבעלות בריתה, ולהעניק ממד אסטרטגי למאמצי ההרתעה.
11/06/23 08:21
7.56% of the views
מאת IsraelDefense
אספקת הרכבים תחל כבר במהלך שנת 2023 וקיימת אופציה לרכישת 70 רכבים נוספים https://www.patriagroup.com/newsroom/news/2023/finland-to-purchase-91-pa... חברת פטריה (Patria) הפינית הודיעה בסוף השבוע שעבר כי הכוחות המזוינים הפיניים רוכשים 91 רק"מים זחליליים מדגם Patria 6×6 כחלק מתוכנית ה-CAVS (Common Armored Vehicle Systems) הרב-לאומית, הכוללת גם את לטביה, שוודיה וגרמניה.
בנוסף לרכבים, הרכישה כוללת גם חלקי חילוף, ואופציה לרכישת 70 רכבים נוספים. אספקת הרכבים תחל כבר במהלך שנת 2023.
החברה מספרת כי בשנת 2022 הכוחות המזוינים הפיניים רכשו שלושה רכבי קדם-יצור שעברו סדרת מבחנים לפני ביצוע ההזמנה הסדרתית. במהלך ניסויים אלו הייתה לצבא הפיני הזדמנות להכיר את המאפיינים השונים והשימוש המבצעי של רכבי Patria 6×6, כמו גם להגדיר את הדרישות הסופיות לרכבי ההזמנה הסדרתית.
CAVS, שהוקמה במקור על ידי פינלנד ולטביה, היא תכנית משותפת של מספר ממשלות לשילוב מערכת רכב משוריין חדש ומתקדם. גרמניה הצטרפה לתוכנית לאחרונה ושבדיה הזמינה את 20 הרכבים הראשונים שלה.
משלוחים ללטביה מתנהלים מאז שנת 2021. פינלנד חתמה בחודש אוגוסט 2021 על מכתב כוונות עבור 160 מובילי רכב חדשים ומשלוחים מוקדמים לפינלנד יתבצעו ביוני. שבדיה חתמה על הסכם מו"פ מוקדם יותר החודש לשלב המחקר ופיתוח המוצר.
11/06/23 09:18
7.28% of the views
מאת IsraelDefense
נראה שתכנות מוקדם של הרכב דומה לפעולה הנעשית לפני שנגזרה על האדם גזירת מוות, ועל כן מותר לעשותו תמונה: מכון צומת במאמר חדש בכרך מ"ג החדש של 'תחומין' של מכון צומת שיוצא לאור בימים אלה מפרסם הרב מהנדס ארז אברהמוב, מהנדס בתעשייה האווירית, מאמר הלכתי העוסק בשאלת האלגוריתם של הרכבים האוטנומים.
המאמר מברר את עמדת ההלכה והאתיקה היהודית באשר לשאלות הערכיות המתעוררות ביחס לפעולתם של כלי הרכב הללו, ונותן הנחיות מעשיות כיצד האלגוריתם צריך לפעול מבחינה הלכתית.
את המאמר פותח הרב אברהמוב בהסבר על הטכנולוגיה החדשה. "בעידן הטכנולוגי המתקדם של ימינו, לא רחוק היום שבו כלי רכב אוטונומיים - כלי רכב ממוחשבים הנוסעים ללא נהג - ישרתו אותנו. כלי רכב אלו מתנהלים על פי אלגוריתם שהוטמע בהם, המכיל סט של כללים המנחים אותם כיצד לפעול בכל מצב".
בהמשך סוקר המאמר מספר עקרונות בהצלת חיים כדוגמת: "וחי בהם, ולא שימות בהם", חייך קודמים לחיי חברך", חיי יחיד לעומת חיי רבים, הצלת עצמו בנפש חברו ועוד. במאמר דן גם הרב בשאלה האם מותר לאדם למנוע מעצמו נזק שעתיד להגיע אליו, כאשר כתוצאה מכך חברו יינזק?
"נהג שרכבו מידרדר לעבר קיר, והוא מבקש לעשות "פעולת הצלה" לעצמו ולהטות את הרכב, כך שבמקום להתנגש בקיר הוא יתנגש באדם יחיד ההולך על המדרכה - לשיטת החזון-איש הדבר מותר (וכל שכן אם יש ברכב כמה אנשים שעלולים להיהרג).
אבל אם הרכב מידרדר לכיוון אדם אחד, והנהג אינו מצוי בסכנה אך הוא מבקש לעשות "פעולת הצלה" ולהסיט את הרכב לכיוונו של אדם אחר - הדבר אסור. כאשר אנו דנים ברכב אוטונומי, תכנות הרכב נעשה זמן רב לפני שהסטת הרכב מתרחשת.
נראה שתכנות מוקדם של הרכב דומה לפעולה הנעשית לפני שנגזרה על האדם גזירת מוות, ועל כן מותר לעשותו".
בסיכום דבריו כותב הרב אברהמוב: "כאשר רכב רגיל שועט לכיוון קבוצת אנשים ואין לנהג אפשרות לעוצרו, אולם הוא יכול להסיט את הרכב ולפגוע באדם המצוי בצד השני - הדין תלוי במחלוקת האחרונים.
״אולם, ברכב אוטונומי נראה שלכו"ע מותר לתכנת את הרכב לסטות ממסלולו. כאשר הרכב האוטונומי שועט לכיוון אדם יחיד, מותר לתכנת את הרכב שיסטה לצורך "פעולת הצלה", אע"פ שעל ידי כך ייהרג אדם יחיד בצד השני.
כאשר רכב רגיל שועט לעבר קיר או תהום, כך שהנהג עתיד להיהרג, מותר לו להטות את הרכב גם אם כתוצאה מכך ייהרג אדם אחר, שכן הוא עושה פעולת הצלה לעצמו (וכל שכן אם יש ברכב אנשים נוספים).
ברכב אוטונומי - יש לראות את האלגוריתם כ"גורם שלישי" המתוכנת לפני שנגזר מיתה על מישהו ספציפי, ולכן מותר לתכנת את הרכב שיסטה ויציל את הנהג אע"פ שעל ידי זה ייהרג הולך הרגל.
כאשר רכב רגיל שועט לכיוון הולך רגל יחיד, והנהג יכול להסיטו ולהתנגש בקיר, אין הוא חייב לעשות זאת.
ברכב אוטונומי המקרה הזה דורש בירור, האם יש להתייחס לאלגוריתם כ"גורם שלישי" המציל עוד לפני שנגזרה גזירת ההריגה על הולך הרגל, ולכן יש להסיט את הרכב ולהצילו במחיר חייו של הנהג, או שמא ניתן לומר שהאלגוריתם הוא "הנציג" של הנהג ועליו להעדיף את חיי הנהג על פני חייו של אדם אחר.
כאשר אדם בר דעת 'קפץ' לכביש בפשיעה, הוא הזיק את עצמו, ובכל מקרה אין הנהג (או הרכב האוטונומי) צריך להצילו במחיר חיי הנהג".
המאמר המלא יתפרסם כאמור ב'תחומין'. בימים אלו יוצא לאור הכרך ה-43 מסדרת ספרי 'תחומין' של מכון צומת, אשר נועדה לשמש במה לחדשנות תורנית-הלכתית ומהווה במה למחקרים אורתודוקסיים ולבירורי הלכה בנושא המדינה היהודית וסוגיות הנולדות מהמפגש בין אורח החיים היהודי לבין הקדמה והטכנולוגיה.
11/06/23 12:48
7.28% of the views
מאת IsraelDefense
החברה הצטרפה למדד ה-DAX הכחול (.GDAXI) של גרמניה מוקדם יותר השנה REUTERS/Jana Rodenbusch מנכ"ל קבלן הביטחון הגרמני Rheinmetall אמר כי הוא מצפה לעלייה נוספת בשווי החברה בבורסה עקב מלחמת אוקראינה והגדלת הוצאות הביטחון באירופה.
"הרווח התפעולי שלנו ב-2025 אמור להיות כ-1.5 מיליארד יורו (1.6 מיליארד דולר), אולי אפילו 1.7 מיליארד יורו. להערכת שווי הוגנת, המכפיל צריך לעמוד על 11 או 12. זה נותן לך סדר גודל", אמר המנכ"ל ארמין פפרגר אמר להוצאת העיתון הגרמני RND בראיון שפורסם בשבת.
"הערכת שווי של 17 מיליארד יורו היא ריאלית עבור Rheinmetall בטווח הבינוני", הוסיף.
השווי הנוכחי של Rheinmetall הוא כ-10.5 מיליארד יורו, על רווח תפעולי של 754 מיליון יורו ב-2022.
שווי הבורסה של החברה, יצרנית טנקים, תחמושת וציוד מלחמה אחר, גדל פי שלושה מאז דצמבר 2021 והיא הצטרפה למדד ה-DAX הכחול (.GDAXI) של גרמניה מוקדם יותר השנה.
לאחרונה ביצעה גרמניה הזמנה בשווי 1.087 מיליארד יורו (1.20 מיליארד דולר) ל-50 רכבי קרב נוספים מדגם פומה מ- Rheinmetall ו-Krauss-Maffei Wegmann.
בנוסף החברה סיפקה כמעט 300 משאיות צבאיות TG3 MIL 8×8 לנורווגיה והיא מעוניינת בייצור משותף של כלי רכב משוריינים באוקראינה.
בין Rheinmetall ל-KMW מתקיימת גם תחרות עזה על טנקי העתיד של גרמניה.
החברה גם משתפת פעולה עם אלביט הישראלית בפיתוח תותח העתיד של ישראל, וגרסה שתמכר גם באירופה.
11/06/23 07:31
7% of the views
מאת IsraelDefense
מחקר חדש של מכון SIGNAL ליחסי ישראל-סין: סין שולטת ב- 30% מתשתיות המידע והכבלים התת ימיים במזרח התיכון ושואפת להגיע ל-60% מהכבלים התת ימיים בעולם עד 2025 Photo by Christian Lue on Unsplash המערכה על תשתיות המידע והטכנולוגיה במזרח התיכון מתגברת: סין הצליחה בשנים האחרונות לבסס נוכחות אסטרטגית במזרח התיכון באמצעות השקעות בהיקף של מאות מיליארדי דולרים בתשתיות מסורתיות (נמלים למשל), אך גם בתשתיות מידע וטכנולוגיה.
סין תפסה אחיזה ברשתות תקשורת סלולרית דור חמש, במיזמי "עיר חכמה" אשר מחברים אותה למצלמות אבטחה, מערכות ניהול תנועה, תשתיות קריטיות ועוד. במחקר חדש שערך מכון SIGNAL ליחסי ישראל-סין, עולה כי גם בעולם הכבלים התת ימיים, סין הולכת ותוספת אחיזה, וכבר כעת שולטת בכ-שליש מהכבלים התת ימיים במזרח התיכון וצפון אפריקה, ושואפת לשלוט ב-60% מהתשתית הגלובלית עד 2025.
לדברי עורכי המחקר, דייל אלוף וקאריס וויטי ממכון SIGNAL, "כבלים תת-ימיים במזרח התיכון ובצפון אפריקה שנמצאים בבעלות, נבנו או שודרגו על ידי חברות סיניות, ובמיוחד כבל הסיבים האופטיים של פקיסטן ומזרח אפריקה המחברים את אירופה (PEACE), צפויים להתגלות כנקודת המפנה הבאה בתחרות המעצמות הגדולות בין אמריקה לסין".
"מדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה הפכו תלויות יותר ויותר ברשתות כבלים תת ימיים אשר נמצאות בבעלות סינית או שנבנו או שודרגו על ידי חברות סיניות. כבלים תת ימיים הם בין התשתיות הדיגיטליות הקריטיות ביותר, ומשמשים "צינורות" כמעט לכל זרימות הנתונים והתקשורת הבינלאומיות, כולל כ-10 טריליון דולר בהעברות פיננסיות מדי יום.
ממצאים עיקריים
מאז שנכנסו לשוק בסוף שנות ה-90, חברות סיניות בנו, שדרגו או רכשו אחזקות בעלות ב-10 מתוך כ-35 כבלים שחוצים את אזור המזה"ת וצפון אפריקה, ויצרו 38 חיבורים ב-26 תחנות נחיתה.
עד 2024, עוד כבל אחד (2Africa) יעלה לרשת, מה שמעלה את סך החיבורים ל-55 חיבורים ב-37 תחנות נחיתה של באזור. סין שואפת לתפוס 60% משוק הכבלים התת ימיים, ובקצב הדברים הנוכחי אזור המזה"ת וצפון אפריקה עלול להסתמך יותר ויותר על רשתות סיניות כדי להעביר נתונים רגישים.
כבלים אלה חשובים מבחינה אסטרטגית למדינות האזור, במיוחד לאלה השואפות להפוך את הכלכלות שלהן לדיגיטליות. מדינות רבות במזה"ת ובאפריקה קיבלו בברכה את החיבורים הללו כאמצעי לגוון את הרשתות שלהן - מה שמפחית את התלות בכבלים אמריקאיים/מערביים.
באזור המזה"ת מצויות שלוש מנקודות החיבור הקריטיות לכבלים תת ימיים: מעבר תעלת סואץ, ים סוף, מיצרי מנדאב, מה שמגביר את חשיבות האזור לאסטרטגיית קישוריות הכבלים של סין.
כבלים אלה חיוניים לבייג'ינג משום שהם מקשרים בין נכסיה של סין (צבאיים ואזרחיים) באזורים שהם חוצים. עבור סין, כל נכסיה חייבים ליהנות מקישוריות במהירות גבוהה ללא הפרעה: זה קריטי עבור מפעילי הנמלים כדי לייעל ולשמור על שלמות שרשראות האספקה ופעילויות אחרות המבטיחות את השגשוג הכלכלי של המדינה.
יש לציין כי יבוא האנרגיה הסיני מהמזה"ת והרוב המכריע של הסחר מהאזור ומאירופה, עוברים דרך מעבר תעלת סואץ-הים האדום-מצר מנדאב.
ההיבט הבטחוני
כמו מדינות אחרות, סין מסתמכת על כבלים תת-ימיים כדי לתאם פעולות צבאיות. האינטרסים הכלכליים הנרחבים של סין והמעורבות הגוברת בענייני המזה"ת העלו את החשיבות של רכישת מודיעין אזורי אמין.
בייג'ינג השקיעה משאבים רבים בשיפור איסוף המודיעין על ידי יירוט אותות (SIGINT), PEACE וכבלים אחרים שנבנו, שודרגו או הופעלו על ידי חברות סיניות עשויים להיות שימושיים בהקשר זה.
חברות סיניות יכלו להתקין דלתות אחוריות במהלך ייצור או בנייה של כבלים כדי לסנן נתונים "הנוסעים" לאורך הרשת. חברות כמו Huawei הכחישו שוב ושוב הטמעת דלתות אחוריות בציוד שלהן, אך קובעי המדיניות הסיניים היו פתוחים באופן מפתיע לגבי רצונם למנף טכנולוגיה אזרחית כזו למטרות צבאיות.
סין גם ביקשה לבנות "חומת אש תת-ימית גדולה" - התאמת כבלים עם חיישנים ליצירת מערכות תצפית תת-ימיות שנועדו לזהות פעילות צוללות - היא צפויה להתרחב הרבה מעבר לסין הקרובה בעולם.
הדבר עלול לסבך את הפעילות הימית של ארה"ב ומדינות אחרות באזור.
היא גם נוגעת לישראל ולמדינות המפרץ, שכן סין עלולה לחלוק מידע שנאסף ממערכות אלה עם שותפתה האסטרטגית, איראן – במסגרת הסכם שיתוף הפעולה הידוע לשמצה ל-25 שנה, הכולל התחייבויות לשיתוף מודיעין ומאפשר גם לסין לנצל את הנמל האיראני בג'אסק.
PEACE, כבל הממומן, בבעלותו ובנוי כולו על ידי גורמים סיניים, ראוי לבחינה ביתר פירוט: PEACE נבנה במיוחד כדי להשלים את יוזמת "החגורה והדרך" - חיבור נכסים סיניים (צבאיים ואזרחיים) לאורך האזורים שהוא חוצה. הכבל מחבר נכסים סיניים בגוודאר, פקיסטן לג'יבוטי (המארחת בסיס ימי של צבא סין) דרך המזרח התיכון ומשם לאירופה.
לכבל תהיה משמעות אסטרטגית עצומה עבור סין גם אם הוא לא יהיה בר קיימא מבחינה מסחרית בשל ערכו בתמיכה ובשיפור יכולתו של צבא סין להקרין כוח.
הכבל PEACE עומד להתגלות כנקודת מפנה בגיאופוליטיקה של האינטרנט. בשנים האחרונות כבר ראינו את ארה"ב ואוסטרליה מתערבות כדי למנוע הפצת כבלים על ידי חברות סיניות באוקיינוס השקט.
PEACE לא חמק מתשומת לבם של קובעי המדיניות האמריקאים: הוא הוצג כמקרה בוחן בוועדת הסנאט של ארצות הברית ליחסי חוץ שכותרתה "ארצות הברית ואירופה: אג'נדה קונקרטית לשיתוף פעולה טרנס-אטלנטי בנושא סין", שהתווה את החששות האמריקאים בפירוט.
לבסוף, היכולת להחליט היכן, מתי וכיצד נבנים הכבלים מעניקה לבייג'ינג את היכולת לעצב את הצורה הפיזית של האינטרנט. זה מספק כוח משמעותי לסין במסעה לעצב מחדש את ממשל הסייבר ולקדם את חזון ריבונות הסייבר שלה.
למחקר המלא
11/06/23 15:08
6.72% of the views
מאת IsraelDefense
בן גביר מצא ש״ג - מפקד אגף סיף. זה לא עזר. עכשיו הוא ונתניהו רוצים ששב״כ יחשוף שיטות לעולם הפשע - על חשבון טרור וריגול תמונה: לשכת השר לביטחון לאומי בימים האחרונים נשמעים, שוב, קולות להכניס את שב״כ לסיכול פשיעה. בעיקר מול ארגוני פשיעה בישראל. שב״כ עד כה טיפל בסיכול ריגול וטרור. החשש העיקרי של שב״כ להכנס לתחום הפשיעה הוא לחשוף את שיטות העבודה שלו למשפחות פשע. ברגע ששיטה או אמצעי נחשף, אלו כבר לא יוכלו לשמש לסיכול טרור או ריגול. אזכיר את המאבקים של שב״כ עם הממשלה בהקשר ניטור חולי קורונה. מאותה סיבה, לא לחשוף אמצעי איכון סלולריים.
בן גביר מצא ש״ג - זה לא עזר לו
הדוחפים להכנסת שב״כ הם ראש הממשלה והשר לביטחון לאומי, שניהם כרגע חתומים על הכשלון של התמודדות עם הפשיעה במגזר הערבי. אף פוליטיקאי לא רוצה שכשלונות יהיו חתומים על שמו. זאת, לאחר שבממשלה הקודמת, ניצב בדימוס יואב סגלוביץ׳ עשה עבודה מצוינת במיגור הפשיעה במגזר הערבי. אך הוחלף לאחר בחירת הממשלה החדשה.
סגלוביץ׳ הוא איש מקצוע, מייסד להב 433, עו״ד בהכשרתו, שהגיע למשרד לביטחון פנים ״לתת עבודה״. הוא בנה תכנית עבודה סדורה, רב שנתית, כיצד ליישם סיכול פשע במגזר הערבי. ברגע שהוא הלך מהמשרד, העבודה נפסקה. הנהלת המשרד החדשה לא מצליחה כבר חצי שנה לעשות משהו בנידון.
בימים האחרונים מצאו במשרד לביטחון לאומי ש״ג - מפקד אגף סיף, האגף לסיכול פשיעה בחברה הערבית. ניצב נתן בוזנה הלך הביתה בהוראת השר הממונה, איתמר בן גביר. רק מה? את משפחות הפשע לא ממש מעניין כותרות בטוויטר או ש״ג, הן ממשיכות בשלהן. עכשיו שאין ש״ג להאשים, האשמה כולה נופלת על השר.
באופן מפתיע, בן גביר אינו סומך על המשטרה שהוא ממונה עליה. במקום זאת, הוא דורש ששב״כ, שכפוף לראש הממשלה, יטפל במשפחות פשע. רק לרענן את זיכרון הקוראים. למשטרה יש יחידות מסתערבים, הפעלת סוכנים, סיגינט, סייבר, רואי חשבון וחקירות. אבני היסוד למלחמה בפשע מאורגן. והמשטרה, כמו שב״כ, פועלת תחת מסגרת חוקית.
מעבר לכך שהשר לא סומך על גוף הביצוע (משטרה) שהוא אמון עליו, עולה שאלה והיא סטטיסטיקת ההפללה בין שב״כ למשטרה. הרי את משפחות הפשע צריך להפליל. לכן, גם שב״כ יצטרך להשתמש בשיטות שיובילו להפללה. האם סטטיסטיקת ההפללה של שב״כ טובה מזו של המשטרה? למשרד המשפטים התשובות. מעולם לא פורסמה השוואה אמפירית כזו לציבור.
גם אם נניח שלשב״כ יש יותר חופש פעולה בחוק מהמשטרה להפעיל אמצעים, עולה השאלה האם הליך איסוף הראיות במקרה זה יספיק בשביל הפללה. הרי המטרה שמשפחות הפשע ישבו מאחורי סורג ובריח. היו מקרי עבר, ולא אחד, ששב״כ אמנם הגיע לאמת, אך הראיות נפסלו בבית משפט.
סגמנטציה בשב״כ?
במידה ונתניהו ילחץ על שב״כ והכנסת תשנה את חוק שב״כ בהתאם, ושב״כ יכנס לפעולה באיסוף מודיעין אודות משפחות פשיעה במגזר הערבי, עולה השאלה כיצד שב״כ יעשה זאת. האם הארגון יבצע סגמנטציה תפעולית עפי שעשה בקורונה? אז, מדובר היה ביכולת טכנולוגית אחת, איכון סלולרי, ולכן נראה כי היה קל יותר לפצל את התפעול היומי.
מלחמה בפשיעה מאורגנת דורשת מספר יכולות, לא אחת. כיצד ניתן לבצע סגמנטציה כזו? כלומר, לתת יכולות מרודדות לחלק בשב״כ שיעבוד מול משפחות פשע ויהיה מנותק מיתר התפעול של שב״כ שעוסק בטרור וריגול. זאת, בהנחה ושב״כ לא ירצה לחשוף את כל השיטות והיכולות שלו לעולם הפשיעה הישראלי.
כמו גם, יש לקחת בחשבון שישנה זליגת מידע בין עולה הפשע לעולם הטרור. משפחת פשע במגזר הערבי שעושה הברחות סמים מגבול מצרים, כנראה נמצאת בקשר עם גורמים במצרים שפועלים בגבול. בואו לא ניתמם. ולכן, אם תתגלה יכולת מסוימת לאותה משפחה, היא תסחור בה עם המצרים. זה נכון גם לגבול ירדן, לבנון או סוריה. או לכל מדינה אחרת ממנה שולחים מרגלים לישראל.
אין כלים למשטרה
במקום להקטין את המשטרה מול שב״כ, רצוי היה שהשר הממונה, בן גביר, ידאג למשטרה לכלים שיאפשרו לה לעשות עבודתה. תוספת כוח אדם ועלייה בשכר לשימור הון אנושי זה חשוב, אך לא מספיק. המשטרה צריכה כלים. בעידן הדיגיטלי, חלק ניכר מהתקשורת בין גורמי פשיעה מתקיים באמצעים דיגיטלים. חלקם הגדול מוצפן ואינו מאפשר למשטרה להתחקות אחרי פושעים.
לאחרונה פסל יועמ״ש הממשלה ראיות בתיק רצח בשל שימוש ברוגלה, שלא בגבולות הגזרה של הצו שנתן השופט. הדאגה לפרטיות האזרחים חשובה, אך עולה השאלה האם היא צריכה להגיע על חשבון ביטחון אישי. קשה לבוא לטענות למשטרה כאשר היא פועלת עם שתי ידיים קשורות מאחורי הגב. מספיק שיש לפושע טלפון חכם עם טלגרם או ווטסאפ, בלי סוס בטלפון, המשטרה עיוורת. זו המציאות.
לאחר ״פרשת NSO״, טענה הממשלה כי יש להסדיר את השימוש ברוגלות בחוק. עד היום זה לא קרה. אין הליך חקיקה בכנסת כלשהו שמנסה לתת למשטרה את הכלים הללו. על מנת להלחם במשפחות פשע, יש צורך לרמוס את הפרטיות של כל חברי הארגון ושל המשפחות שלהם. למפות את כל העסקים שלהם, כל המנופים שלהם בחברה הישראלית.
כל מי שיעסוק או יהיה חלק מארגון פשיעה, לא משנה באיזה מעגל, צריך לדעת שלא תהיה לו זכות לפרטיות במדינת ישראל. ככה פשוט. המדינה תחפור עליו כל מידע שיאפשר לה להפליל אותו.
אין דרך אחרת להתמודד עם פשע מאורגן, פרט לייבש אותו כלכלית וחברתית. איך המשטרה אמורה לעשות זאת בלי כלים מוסדרים בחוק? ייתכן ולשב״כ יש יותר חופש פעולה מהמשטרה כאשר זה נוגע לתיקי טרור או ריגול. בפשיעה זה משחק של ראיות יציבות שהסניגוריה לא תצליח לערער עליהן.
ניהול שרשרת ראיות לצורך הפללה, זה משחק אחר. בשב״כ אין אפילו מצלמות בחדרי חקירות. הכל מבוסס על דו״חות ידניים שכותבים חוקרים, כך עולה מפסקי דין שניתנו בעבר בהם היה מעורב שב״כ. סנגורים פליליים יאכלו את שב״כ בלי מלח.
במשחק כזה, בספק אם לשב״כ יש יתרון על המשטרה.
11/06/23 08:18
6.16% of the views
מאת IsraelDefense
מקלעי נגב 7 מיועדים להחליף את מקלעי נגב 5, גם הם מתוצרת IWI באדיבות IWI האם הכוחות המיוחדים של צבא הודו עומדים להצטייד במקלע הקל נגב 7 מתוצרת החברה הישראלית IWI? האתר הגרמני Soldat & Technik מספר כי הכוחות המיוחדים ההודים מחפשים להצטייד במקלע קל חדש בקליבר 7.62X51 מ"מ וכי משרד ההגנה ההודי כבר הוציא לצורך כך מסמך בקשה למידע (RFI) בסוף חודש מאי 2023.
הכוחות המיוחדים ההודים משתמשים מזה שנים במקלע הקל נגב 5 של IWI בקליבר 5.56x45 מ"מ כנשק כיתתי ומחלקתי, בתוספת של מקלעי MK48 תוצרת חברת FN בקליבר 7.62X51 מ"מ. כעת מתכוונים בצבא ההודי להחליף אתה מקלעים בקליבר 5.56x45 מ"מ במקלעים בעלי קליבר גדול יותר.
האתר הגרמני מעריך כי למקלע נגב 7 של IWI יש סיכוי טוב מאד להחליף את המקלעים המתיישנים של צבא הודו בכל הצבא, אולם בנוגע לכוחות המיוחדים ההחלטה עדיין לא התקבלה. בעבר נעשתה פנייה לחברה הבלגית FN herstal, אבל לא התקבלה כל הזמנה.
מחברת IWI לא התקבלה תגובה בנושא זה.