זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
20/09/23 11:12
12.67% of the views
מאת IsraelDefense
שוטרי תחנת נשר איתרו את הטנק בתוך מגרש גרוטאות באיזור נשר צילום: משטרת ישראל משטרת ישראל פתחה בחקירת גניבת טנק מבסיס האימונים סמוך למחלף אליקים.
הלילה התקבל דיווח מנציג מטעם משרד הביטחון אודות טנק שנגנב מבסיס אימונים של צה"ל בסמוך למחלף אליקים.
עם קבלת הדיווח החלו שוטרי מחוז חוף בביצוע סריקות וכעבור זמן קצר איתרו שוטרי תחנת נשר את הטנק בתוך מגרש גרוטאות באיזור נשר.
בתוך כך, מבירור ראשוני של נסיבות המקרה עולה חשד כי הטנק אינו פעיל והוא נגנב מהמקום מסיבות שנחקרות בשלב זה.
כאמור, עם איתור הטנק הגנוב הועברה הודעה למשרד הביטחון ו והמשטרה פתחה חקירה משותפת עם מצ"ח.
20/09/23 08:47
12.22% of the views
מאת IsraelDefense
בהמשך לדיווחים בנושא מקיץ 2022, כעת טוען אתר intelligenceonline כי ההחלטה התקבלה באופן רשמי תמונה: רפאל על פי דיווח של intelligenceonline, ויאטנם ביטלה רכש שתי מערכות ספיידר תוצרת רפאל בהיקף של כמיליארד דולרים. מדובר בפרסום המשך לפרסום של יוסי מלמן בהארץ מלפני כשנה (אוגוסט 2022).
על פי הפרסום, הבעיות בויאטנם החלו כאשר אשת עסקים מקומית שייצגה את התעשיות הביטחוניות במדינה, נאלצה לעזוב את ויאטנם. ״לרפאל יש כעת סוכן חדש בווייטנאם, אך אדם זה עדיין לא השיג עסקאות לחברה״, כותבים בפרסום.
״רפאל רוצה לעשות עסקים עם וייטנאם לפני שהתעשייה הצבאית האמריקאית תשתלט לצמיתות על המדינה. ב-10 בספטמבר, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לווה במשלחת גדולה במיוחד מהמגזר הביטחוני, שהגבירה את המאמצים המסחריים שעשתה ארה"ב בכמה חוזים מרכזיים ללוויינים ול-F16 בארבע השנים האחרונות. גם חברות רוסיות מנסות לדחוף את עצמן לשוק בווייטנאם״, מסכם הפרסום.
בפרסום נוסף, טוען האתר, כי עסקת לווין התצפית לויאטנם, עליה מתחרה תעשייה אווירית מול תעשיות אמריקאיות וצרפתיות - מושהת.
על פי הפרסום, על ההחלטה אחראי Pham Ngoc Hung, מנהל סוכנות הביון הויאטנמית Directorate General No. 2 או DG2.
20/09/23 10:04
10.41% of the views
מאת IsraelDefense
לדגם החדש של רוכ"ש יש יכולות אנליטיות והוא מרחיב את היקף היכולות המבצעיות של כוחות טקטיים תמונה: אלביט חיל התותחנים יקבל מחברת אלביט מערכות דגם משודרג ומשופר של סקיילרק-1 של יחידת רוכב שמיים.
הדגם החדש של רוכ"ש שוקל 20 ק"ג, מהירותו עד 120 קמ"ש, רום טיסה 4.500 מטרים, ניתן לשגרו מהקרקע, מכלי שיט או על ידי לוחם אחד שנושא את הכלי על גבו במנשא מיוחד.
אלביט הודיע, מדווח DEFENSE POST, שלדגם החדש של רוכ"ש יש יכולות אנליטיות, הוא מרחיב את היקף היכולות המבצעיות של כוחות טקטיים ומאפשר פריסה והפעלה מהירות למשימות של איסוף מודיעין, סיור ותצפית ורכישת מטרות.
מדובר גם על משימות המוגדרות "מעבר לגבעה" להגנת שיירות, הגנת גבולות, מבצעי חילוץ והצלה, פעילות נגד טרור וניטור הסביבה.
20/09/23 17:45
9.5% of the views
מאת IsraelDefense
נתניהו צודק, ישראל צריכה יתרון עולמי בבינה מלאכותית - כדי לצמצם פערים מול המדינות המובילות, צריך גם להפעיל את שירותי הביון תמונה: קובי גדעון - לע״מ ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ערך בימים האחרונים ביקור מתוקשר במפעל טסלה בארה״ב ונפגש עם איילון מאסק, אחד מיזמי הטכנולוגיה המוערכים ביותר בעולם כיום. כחלק מהביקור, ערכו השניים מפגש מתוקשר שבו הם דנו במספר נושאים. אחד מהם, הוא בינה מלאכותית.
במהלך המפגש, מאסק, דיבר הרבה על הצורך ברגולציה על בינה מלאכותית ועל הפוטנציאל שלה להתעלות מעל בני אדם (מי ישלוט במי). בשלב כלשהו בשיחה, מאסק אפילו השווה בין כמות המעגלים הממוחשבים בעולם למוחות הביולוגים. כפראפרזה על התחרות בין כוח העיבוד הממוחשב של המכונות לבין זה של האנושות.
מאסק גם דיבר על הצורך להשתמש בבינה מלאכותית לטובת האנושות. לפני שמאסק הופך להיות מפיץ תורתו של עמנואל קאנט, רצוי לזכור שהעולם הרבה יותר ריאליסטי מזה. בעולם האמיתי, מדינות מתחרות זו בזו על עליונות טכנולוגית כמעט בכל תחום. המאבקים בין ארה״ב לסין ורוסיה סביב מעבדים היא רק דוגמא אחת לכך.
בינה מלאכותית - צורך צבאי וכלכלי
בלי קשר לדעתכם הפוליטית על נתניהו, בדבר אחד הוא צודק - בינה מלאכותית עתידה לתפוס מקום בשורות הראשונות של טכנולוגיות משבשות בעשורים הקרובים. רק בימים האחרונים, טען מייסד חברת DeepMind שנרכשה על ידי גוגל, כי מודלי השפה הגדולים (LLM) עליהם מבוססים כלים כמו ChatGPT, הם רק ההתחלה. השלב השני בהתפתחות הטכנולוגיה הוא בינה מלאכותית אינטרקטיבית עם המשתמש.
"הגל הראשון של AI עסק בסיווג. למידה עמוקה הראתה שאנו יכולים לאמן מחשב לסווג סוגים שונים של נתוני קלט: תמונות, וידאו, אודיו, שפה. עכשיו אנחנו בגל הגנרטיבי, שבו אתה לוקח את נתוני הקלט ומייצרים נתונים חדשים", אמר מוסטפה סולימן ל-MIT Technology Review.
"הגל השלישי יהיה השלב האינטראקטיבי. לכן אני מהמר כבר הרבה זמן שהשיחה היא הממשק העתידי. אתה יודע, במקום פשוט ללחוץ על כפתורים ולהקליד, אתה הולך לדבר עם ה-AI שלך."
ובכן, כאמור, נתניהו אולי אינו מומחה לבינה מלאכותית, אבל הוא מבין איפה צריך להשקיע כדי להשאיר את ישראל בחוד הכלכלה והביטחון העולמיים. אם היום טכנולוגיות סייבר הן הקטר של המשק הישראלי, בעתיד כנראה בינה מלאכותית תתפוס גם היא מקום של כבוד בדו״חות הלמ״ס לצד סייבר.
מדינת Wannabe
נכון לכעת, אף ישראלי לא נכנס לרשימת 100 המשפיעים בעולם בתחום בינה מלאכותית - וזו קריאת השכמה. נתניהו מדבר על הקמת ״קריית בינה מלאכותית״ והשקעה ממשלתית בפיתוח התחום, אך במציאות, זהו תחום יותר מאתגר מסייבר.
כדי לפתח אלגוריתמים שיבססו יישומים עתידיים, צריך אקדמיה תומכת ומכוני מחקר. לרוב, את האלגוריתמים המתקדמים מפתחים אלו עם תארים מתקדמים בתחומים משיקים.
יתרה מכך, בשונה מסייבר, גם אזרוח טכנולוגיות צפוי להיות מאתגר יותר. אם חייל שסיים עכשיו שירות ביחידת מודיעין או תקשוב בצה״ל, יקח אלגוריתם שפותח עבור משימה בצה״ל, וינסה לאזרח אותו, הוא ״שורף״ את האלגוריתם ואת היכולת בצה״ל. בתחום הסייבר, עוד הצליחו לשמר תהליך אזרוח לאורך השנים, שלא פגע ביכולות של צה״ל.
ובכן, סיכום ביניים. ישראל היא מדינת Wannabe. היא רוצה להיות מובילה עולמית בבינה מלאכותית - במציאות היא עדיין לא שם. כדי להגיע לשם יש צורך להשקיע הרבה במכוני מחקר, מעבדות, חוות שרתים, בהון אנושי.
גם אם ישראל תעשה את ההשקעה הזו בצורה אפקטיבית, ידרשו לה שנים לפתח יכולות שכבר היום יש בגוגל, Open Ai, IBM או מיקרוסופט. ואנחנו לא יודעים מה יש במעבדות ה-NSA, ה-CIA, ה-MI6 או ה-GCHQ.
בעולם של ימינו ובטח בעתיד הנראה לעין, אלגוריתמים הולכים להיות אחד הסודות הגדולים שכל חברה או מדינה רוצה להסתיר. אלו הם אבני היסוד למובילות כלכלית או ביטחונית ובדומה לנשק גרעיני (ככל שניתן להשוות) - מדובר ביכולת שוברת שוויון.
הגביע הקדוש: קבלת החלטות בשדה הקרב
כבר היום ישנן חברות המפתחות מערכות קבלת החלטות עבור הצבא האמריקאי (פלנטיר למשל), במטרה להפוך את הקצינים האמריקאים ל״סופר קצינים״. כאלו שלוקחים החלטות יותר אפקטיביות מהאויב בזמן לחימה.
כמו צבא ארה״ב, סביר שכל צבא מסביב לעולם מתחיל או כבר שואל שאלות בנושא. כולל צבאות במזה״ת או במפרץ הפרסי.
המשמעות היא שצבא שיחזיק באלגוריתמים יותר אפקטיביים לקבלת החלטות בעת לחימה (סימטרית או א-סימטרית), יחזיק ביתרון בשדה הקרב.
צריך לזכור שאנחנו מדברים על אלגוריתמים ש״רצים״ על בריכות נתונים ענקיות הכוללות מגוון עצום של סוגי נתונים הנאספים בזמן אמת.
כמות המידע שאלגוריתם קבלת החלטות כזה חשוף אליו בזמן אמת, גדולה בהרבה מכמות המידע שקצין אנושי יכול לקלוט ולעבד בזמן אמת. בטח תחת לחץ אש מנגד.
צורך מיידי בהשלמת פערים
כאמור, לצד היבט הביטחון הלאומי, קיים גם ההיבט הכלכלי. אם רוצים שחברות הזנק ישראליות ימציאו מוצרים מבוססי בינה מלאכותית, יש צורך ביכולת פיתוח אלגוריתמים חדשים ומחדשים. להיות עוד מאותו דבר, לאו דווקא יתן למשק הישראלי יתרון על משקים מערביים אחרים.
נקודה נוספת היא שגם אם, כפי שפרסם נתניהו, איילון מאסק יקים בישראל גוף פיתוח לחברה שלו בתחום הבינה המלאכותית, תוצרי גוף כזה יהיו נתונים למגבלות ייצוא אמריקאיות בהיבט כלכלי. בהיבט ביטחוני, האמריקאים ידעו מה מפתחים אצל מאסק. במילים אחרות, מרכזי פיתוח אמריקאים הם לא תחליף לפיתוח ישראלי מקומי.
היות וישראל ״פספסה את הרכבת״ של הבינה מלאכותית, היא צריכה לצמצם פערים. בעוד תהליך כזה באמצעות אקדמיה ומשק עסקי צפוי לקחת מספר שנים, ישראל יכולה להשתמש בשירותי המודיעין שלה, בראשם המוסד שפועל בחו״ל, כדי לגנוב אלגוריתמים מאקדמיות, מכוני מחקר או חברות עסקיות בעולם.
גניבת אלגוריתמים מרחבי העולם יכולה לצמצם את פרק הזמן הדרוש לתעשייה הישראלית (ביטחונית ומסחרית) לצמצם פערים מול המדינות המובילות בתחום.
עבור אלו מכם שמרימים גבות, אזכיר כי ישראל הקימה בעבר גוף שנקרא לק״מ, שכל מטרתו הייתה גניבת טכנולוגיות צבאיות מסביב לעולם, לטובת פיתוח התעשייה הביטחונית הישראלית.
ישראל אינה היחידה לעשות זאת. ריגול עסקי או ביטחוני הוא פעולה שגורה של כל מדינה בעולם.
כעת, כאשר איכות ומבחר האלגוריתמים בתחום בינה מלאכותית צפויים לקבוע את היתרון הצבאי והכלכלי של ישראל - אותן יכולות ריגול צריכות להיות מופנות בהתאם לצורך.
20/09/23 11:02
7.69% of the views
מאת IsraelDefense
האוקראינים השמידו את סוללות BUK באמצעות רקטות ארטילריה By Vitaly V. Kuzmin - http://vitalykuzmin.net/?q=node/313; exact source, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18807755 צבא אוקראינה השמיד שתי סוללות הגנ"א רוסיות מסוג BUK-M3 הנחשבות לבין המתקדמות ביותר בצבא הרוסי.
מערכת הגנ"א BUK עברה שדרוגים, כולל שיפור האלקטרוניקה, המכ"ם והמשגר. למכ"ם המערכת יש עתה יכולות של רכישת מטרות ועיקוב אחריהן. טווח הגילוי הוא 85 ק"מ, והמכ"ם יכולות לגלות מטרות שטסות בגובה נמוך.
AIR RECOGNITION מדווח שהשמדת שתי הסוללות על ידי צבא אוקראינה אירעה ב-17 בחודש באזור דונייצק.
האוקראינים השמידו את סוללות BUK באמצעות רקטות ארטילריה. מערכת הגנ"א זו משלבת טכנולוגיית מכ"ם מתקדמת, יכולות טעינת חימוש אוטומטית מהירה ויכולת להעסיק כמה וכמה איומים בו-זמנית.
סוכנות AP דיווחה כי ששה סגנים של שר ההגנה של אוקראינה פוטרו אתמול מתפקידיהם בעקבות פיטוריו לפני כשבועיים של שר ההגנה אולכסיי רזינקוב. הסיבה: שערוריות שוחד.
ממשלת קייב חוקרת פרשיות שוחד בצבא אוקראינה הקשורות לרכש ציוד. שר ההגנה רזניקוב חשוד בכך שרכש כמות גדולה של מדים לצבא אוקראינה במחיר גבוה פי שלושה ממחירם האמיתי. רזניקוב הכחיש את ההאשמות.
20/09/23 09:56
7.24% of the views
מאת IsraelDefense
המערכת כוללת מטריצת וידאו, תצוגת מפעיל ובקר פתיחה ומיועדת לשיפור היכולות המבצעיות של הדחפורים קרדיט: Max Golovanov ניר-אור הישראלית, חברת-בת של קבוצת אימקו, המתכננת, מפתחת, מייצרת ומשלבת מערכות אלקטרו-אופטיות וניהול חשמל עבור מגוון רחב של יישומים צבאיים, תספק מערכת מודעות מצבית לדחפורים המשוריינים של צה"ל.
המערכת כוללת מטריצת וידאו, תצוגת מפעיל ובקר פתיחה ומיועדת לשיפור היכולות המבצעיות של הדחפורים.
השווי הכולל של עסקה זו מוערך בכ-10.8 מיליון ש"ח וקבוצת אימקו צופה להשיג הזמנות עתידיות למערכות דומות המותאמות לדחפורים צבאיים משוריינים נוספים, בשווי משוער של 4 מיליון ש"ח.
לטענת החברה, מערכת ניהול הווידאו המתקדמת של ניר-אור כוללת צברן (אגרגטור) וידאו משוכלל, המשלב בצורה חלקה הזנות וידאו שונות ממערכות הרכב.
אינטגרציה זו מספקת למפעילים מבט מגובש וברור על הסביבה ומגבירה את המודעות המצבית שלהם בזמן שהם בתוך הרכב המשוריין. עם טכנולוגיית מסך-מגע, מערכת ניהול הווידאו של ניר-אור מעצימה למפעילים את השליטה המלאה על פעולות הרכב בסביבתו.
תכונה זו לא רק מייעלת את היעילות המבצעית אלא גם מחזקת את בטיחות הפעלת הרכב.
חברת ניר-אור אומרת כי תנהל את תהליך הפיתוח והייצור בשיתוף החברה-האחות האמריקאית, ADTi, יצרנית של פתרונות אלקטרוניים מתקדמים למגזר הצבאי. האספקה תחל משנת 2023 והמשלוחים צפויים להימשך עד שנת 2025, מה שמבטיח יישום ושילוב הדרגתי של מערכות המודעות המצבית המתקדמות בקרב צי הדחפורים המשוריין של צה"ל.
20/09/23 09:26
6.79% of the views
מאת IsraelDefense
בנוסף, יש אפשרות שבשנה הבאה יגוייסו נשים ליחידות שריון מתמרנות תמונה: דובר צה״ל מתרחב שירות נשים בצה"ל גם ליחידות הקרביות יותר. על פי הודעת הרמטכ"ל לבג"צ נפתחה הדרך לפתיחת שורות סיירת מטכ"ל לבנות, וכך גם ביחידות מובחרות נוספות.
דובר צה"ל הודיע כי ״בצה"ל רואים בשירות נשים ובשיוויון ערך משמעותי ושמים דגש על השירות המשותף".
רב אלוף הרצי הלוי החליט לפתוח לניסיון מסלול נוסף לנשים, כולל סיירת מטכ"ל, והחלו ניסויים מעשיים לגיוס נשים ליהל"ם, יחידת החוד של חיל ההנדסה, וביחידת 669 של חיל האוויר.
יש אפשרות שבשנה הבאה יגוייסו נשים ליחידות שריון מתמרנות. כיום משרתות נשים בטנקים במשימות של הגנת הגבולות.
ביחידת יהל"ם של חה"ן כבר משרתות כמה נשים, ואילו ב-669 ייערך הניסיון הראשון בגיוס נובמבר השנה.
20/09/23 09:45
6.33% of the views
מאת IsraelDefense
עלות העסקה נאמדת בכחצי מיליארד דולרים baesystems.com חברת BAE Systems הודיעה בשובע שעבר כי חתמה על חוזה עם מנהל הרכש הצבאי השבדי (FMV) בשווי של כחצי מיליארד דולרים לרכישת 48 תותחי ארצ'ר (Archer) מתוצרתה עבור הצבא השבדי. אספקה ראשונה לצבא השבדי צפויה בשנת 2025.
התותח הנייד ארצ'ר, אשר תוכנן ומיוצר במפעלי BAE בשבדיה, נמצא כבר בשירות הצבא השבדי והגיע לרמות הגבוהות ביותר של מוכנות טכנית וייצור.
לדברי BAE Systems, הארצ'ר יכול לירות חימוש נגד-שריון מסוג BONUS עד למרחק של 35 ק"מ, חימוש קונבנציונלי עד למרחק של 40 ק"מ וחימוש מונחה-מדויק מסוג Excalibur עד למרחק של 50 ק"מ.
ניתן לטעון את התותח במגוון של סוגי חימוש וראשי נפץ המסוגלים לתמוך בכל משימה.
בנוסף לצבא שבדיה, גם הצבא הבריטי בחר בארצ'ר כתותח הנייד שלו. שבדיה אף תרמה תותחי ארצ'ר לאוקראינה והמערכת הגיעה לשלב הגמר במכרז התותחים החדשים של צבא שוויץ.