07.05.2019
Tuesday
ב' באייר התשע"ט (ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל [הוקדם])
The headlines that made most buzz on this page
07/05/19 15:05
15.38% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בשבת האחרונה, במהלך הפגישה השנתית של ברקשייר האת'ווי עם משקיעים, קמה משקיעה צעירה ומפתיעה, ילדה בת 8 מניו יורק בשם דפני, ושאלה את וורן באפט, היו"ר בן ה-88, ואת שותפו העסקי צ'רלי מאנגר, בן ה-94, על ההשקעות האחרונות של החברה.
וממש כמו בשיר "בשמלה אדומה ושתי צמות" גם הפעם הייתה זו ילדה קטנה ששאלה "למה".
"למה ברקשייר האת'ווי החמיצה כל כך הרבה הזדמנויות להשקיע בגוגל, פייסבוק ועליבאבא ובקבוצות אינטרנט מוצלחות אחרות?" תהתה הילדה המרשימה.
"אנחנו לא רוצים לנסות לנצח במשחק שאיננו מבינים", הודה באפט בפני דפני ו-42,000 בעלי המניות שנוכחו באירוע שנערך במרכז הרפואי צ'י באומהה, נברסקה.
[caption id="attachment_185440" align="alignnone" width="600"] וורן באפט. צילום: מארק הירשי, מתוך ויקיפדיה[/caption]
דפני קליר-סטאר, שאביה ישראלי לשעבר ומשקיע בחברה, הייתה בת חמש בלבד עת במהלך ביקור שלה עם אביה לישראל ביקשה ממנו להקריא לה מהספר שהיה שקוע בו: "כדור השלג" - הביוגרפיה של באפט. וזו הייתה תחילתה של התאהבות מיוחדת.
השפעתו של המשקיע המיליארדר שדפני החלה להעריץ מאז גרמה לה לפתוח דוכן לממכר לימונדה בסנטרל פארק, אבל עשתה יותר מכך - כבר כשהייתה בת 7 התייצבה בתור הארוך שהשתרך משעות לפנות בוקר, של מרעיצים שבאו לראות את ה"אורקל של אומהה" במפגש המשקיעים השנתי של החברה, ומאז עשתה זאת כבר שלוש פעמים.
האב, ארז קליר, הוא שמגבה את בתו ומשתף פעולה עם רצונה לנסוע לאומהה לפגישת בעלי מניות. לדפני עצמה יש שתי מניות של ברקשייר ואחת של אפל, כך שהיא מתכננת לעקוב אחר השוק וללמוד עוד מקברניטי ההשקעות של החברה.
"את הורגת אותי, דפני"
ובכך לא הסתיימו ההתקלות של דפני את באפט - בהמשך דבריה, אגב, הצביעה דפני על כך שההשקעות ההיסטוריות של ברקשייר היו בעסקים מצליחים בקנה מידה נרחב, כמו קוקה קולה, Candies ו-Geico, אבל שלאחרונה חברת ההשקעות בוחרת לממן חברות עם צרכי הון עצומים ושיעורי תשואה נמוכים, כמו למשל חברת Burlington Northern.
"האם תוכל להסביר מדוע ההשקעות הגדולות העכשוויות של ברקשייר נטשו את הפילוסופיה הישנה הזאת של הון יעיל?" שאלה דפני את איל העסקים הקשיש. שאלתה זו השאירה את באפט ומאנגר ללא מענה. "את הורגת אותי דפני", הצליח להשיב באפט אחרי כמה שניות של שתיקה.
לבסוף ענה לה באפט ואמר כי "אנחנו תמיד מעדיפים עסקים שמרוויחים תשואות נהדרות על פני מימון, כמו במקרה Candy של See, כאשר קנינו אותה, או הרבה עסקים אחרים. ואת יודעת, אמריקן אקספרס מרוויח תשואה נהדרת על הון עצמי, והוא עושה זאת כבר מזה זמן רב". "העובדה שאנחנו קונים (חברות כמו - ג"פ) BNSF, Burlington Northern, אומרת שלמעשה אנחנו לא יכולים לשים יותר כסף בעסקים שנדרשים למימון הון במחירים שהגיוניים בעבורנו. ונכנסו לעסקים עתירי הון, שהם עסקים טובים".
07/05/19 11:04
10.26% of the views
מאת אנשים ומחשבים
התלונה שהגישה ספוטיפיי לוועדת ההגבלים של האיחוד האירופאי נגד אפל, בטענה כי האחרונה חורגת מכללי המסחר ההוגן, תוביל לחקירה רשמית של הוועדה.
האתר פיננשל טיימס דיווח בימים אלו כי דיבר עם כמה אנשים המכירים את העניין מקרוב, וציין כי "לאחר שהוועדה בדקה את התלונה ואחרי שתחקרה לקוחות, חברות יריבות וגורמים אחרים בשוק, היא החליטה לפתוח חקירת הגבלים עסקיים רשמית כדי לבחון את ההתנהלות של אפל".
מס של 30% בעת שדרוג מהתכנית החינמית
כזכור , ספוטיפיי הגישה את התלונה במהלך מרץ האחרון וטענה כי אפל דורשת מעין מס של 30% בעת שדרוג מהתכנית החינמית שמציע שירות הזרמת המוזיקה שלה, המבוסס על השמעת מודעות מדי פעם, לתוכנית במנוי חודשי בעלות כספית.
כמו כן טענה ספוטיפיי שאפל מונעת ממנה לפרסם חלק מהתכונות שהיא מציעה, כולל חודשי מנוי בעלות מופחתת.
הרקע לתביעה הוא התחרות הקשה בין שירותי המוזיקה של שתי החברות. ספוטיפיי כמובן רומזת בעדינות של פיל בחנות חרסינה שאפל רוצה שהמנויים לחנות האפליקציות שלה יעדיפו את השירות שלה על פניה.
שתי החברות לא הגיבו לאחר הדיווח שהוועדה מתכוונת לפתוח בחקירה, אך לאחר הפרסום טענה אפל כי "בספוטיפיי פשוט רוצים להתנהל כמו אפליקציה שמוצעת בחינם מבלי להיות כזאת במציאות, וכן שהיא שכחה לציין שאחרי השנה הראשונה, העמלה יורדת ל-15%".
07/05/19 13:25
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הייזנברג קפיטל - קרן הון סיכון העוסקת בתחום הקריפטו, שאותה ייסד ושבראשה עומד איש ה-וול סטריט הוותיק מקס קייזר - טוענת שערכו של מטבע הביטקוין הווירטואלי ינסוק ל-100 אלף דולר על חשבון כל המטבעות הקריפטוגרפיים האחרים, ויעשה זאת בתוך שנתיים בלבד.
הקרן טוענת שזו הסיבה שהיא משקיעה בלעדית בביטקוין כיום, והדגישה בציוץ שפרסמה בחשבונה בטוויטר את הצפי שלה לזינוק העצום בשווי המטבע, שהוא למעשה גבוה פי 17 ממחיר הביטקוין הנוכחי, אשר עומד על 5,865 דולרים, נכון לכתיבת שורות אלו ולפי אתר CoinDesk.
יצוין כי אומקר גודבול, אנליסט ופרשן מוביל ב-FXStreet, צופה גם הוא למטבע נסיגה לטווח הקצר בלבד. We see the market rejecting everything, except BTC.
This has been our dominant investing thesis since 2011.
We’re doubling down on Bitcoin Maximalism with new capital.
As BTC climbs toward our 2011 target of $100,000, we believe everything except BTC will die-off.
— Heisenberg Capital (@HeisenbergCap) May 5, 2019
קרן הייזנברג השקיעה במספר חברות קריפטו מובילות, כולל Bitpay, Kraken, ShapeShift ו-Bitfinex, והפרסום מטעמה עורר תגובה מיידית של רבים שהגנו בטוויטר על האסימונים והמטבעות החלופיים האחרים, אלא שלפי הניתוח של הייזנברג מטבעות קריפטו כמו אית'ריום וריפל, והמטבע המכונה ביננס (Binance Coin), אשר לו הביצועים הטובים ביותר השנה, פשוט יידחו על ידי השוק.
"השוק דוחה הכל, למעט ביטקוין"
מייסדי הייזנברג, מקס קייזר וסטייסי הרברט, טוענים כי תיאוריה זו שלהם בנוגע לביטקוין היא תוצר של פילוסופיה ארוכת שנים שבאה אחרי בחינת השוק המטלטל הזה, ושהקונספט הזה יהיה הכוח המניע היחיד שיעמוד מעתה מאחורי החלטות ההשקעה שלהם.
"אנחנו רואים את השוק דוחה הכל, למעט ביטקוין", הסבירה הקרן בציוץ הדרמטי שלה והוסיפה, "זו הייתה התיזה השלטת שלנו מאז 2011".
לא קל להתנבא אודות שוק הקריפטו בכלל והביטקוין בפרט. המטבע הכי מוכר בתחום - שהציג לרבים בעולם את זירת הקריפטו ומשך אותם אליה ואל הלכותיה המוזרו - ושהמצאתו מיוחסת ליזם יפני עלום בשם סאטושי נקאמוטו, הוא בן עשר.
השימוש המעשי בו נעשה בפעם הראשונה בינואר 2009, וערכו עמד על כ-1,100 דולרים בשנת בשלהי 2013, מה שנחשב כשיא זמני בעבורו, משום שייצג סכום שהיה גבוה פי כמה עשרות מהמחיר שבו הונפק לראשונה.
בשנת 2015 הביטקוין צנח לשווי של 200 דולר ליחידה, וגורלו נראה כעומד להיחרץ, אבל לקראת סוף שנת 2017 ותחילת 2018 באופן חסר תקדים ממש הגיע לפסגות, כשערכו נסק ל-20,000 דולר. מאז הוא עולה ויורד ושוב עולה, אך טרם שב לערך האסטרונומי ההוא. עכשיו נשאלת השאלה אם כדאי להקשיב לקרן הייזנברג וקייזר ולהשקיע בהתאם במטבע המפורסם, אם לאו.
07/05/19 16:36
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יש כנראה תקלות שאי אפשר לחזות מראש, ותקלה משונה שחווים משתמשי סנאפצ'ט היא תולדה של אירוע שכזה. מתברר שהאפליקציה לא ממש מתאימה במלואה לשימוש עם הטלפונים החדשים בהם המצלמה מוסתרת מתחת לחריר במסך, בעיצוב שזכה לכינוי Infinty O בידי סמסונג.
סנאפ השיקה גרסת אנדרואיד חדשה
המכשירים החדשים של סמסונג בסדרת ה-Galaxy S10 הם דוגמה מצוינת לבעיה שצצה כשמשתמשים בסנאפצ'ט כדי לבצע שיחות וידאו: כפתור סיום השיחה ממוקם בדיוק בפינה בה נמצא החריר כך שקשה מאוד לבצע עליו לחיצה. במקרה של Samsung S10 Plus, בו יש חריר כפול באורך כי יש שתי מצלמות סלפי, הכפתור מוסתר באופן מלא ומוחלט כך שהלחיצה ממש בלתי אפשרית.
במקרה שיוזמים את השיחה, על מנת לסיים אותה, צריך לנסות לסגור את האפליקציה לחלוטין או לקוות שהצד השני ינתק אותה.
סנאפ השיקה גרסת אנדרואיד חדשה של סנאפצ'ט, שנכתבה לטענת החברה מאפס, לפני חודש בלבד.
07/05/19 10:02
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פרויקט ה-IT תנופ"ה שנערך בפרקליטות המדינה, בעלות של עשרות אם לא מאות מיליוני שקלים - לא נוהל, בוצע בצורה רשלנית, בזבזנית ואף שחלפו 14 שנים מתחילתו - הוא טרם הסתיים; כך קבע מבקר המדינה, השופט (בדימוס) יוסף חיים שפירא, בדו"ח 69-ב' שפורסם אתמול (ב').
ב-2005 החל פרויקט למחשוב הפרקליטות, עם מערכת תכנון, ניהול ובקרה - תנופ"ה. המערכת תוכננה לאגור את כל המידע הנדרש לעבודת הפרקליטים באופן אלקטרוני ולנהל אותו, להפוך לכלי העבודה העיקרי של הפרקליטים, לשפר ולייעל את עבודתם, להאחיד את שיטות העבודה במחוזות השונים ולבנות יכולת בקרה וניתוח של עבודת הפרקליטות.
"פרויקט תנופ"ה עדיין לא הושלם", קובע המבקר, "המערכת נפרסה במחוזות הפליליים אך לא עלתה לאוויר בכל המחוזות האזרחיים ובמקצת יחידות המטה. חלקים ניכרים מתכולות הפרויקט - טרם החלו".
אין תוכנית עבודה רב-שנתית, אין הגדרת תחומי אחריות
לאחר שב-2009 עבר ניהול הפרויקט מספק חיצוני לניהול משרד המשפטים, "הפסיק המשרד לנהל את פיתוח המערכת כפרויקט אחוד, הכולל הגדרות של תכולה, משאבים ולוחות זמנים. האגף למערכות מידע עבר מניהול פרויקט לניהול משימות פיתוח פרטניות, ו-ויתר על חלק משמעותי ממטרותיו המתוכננות. האגף והפרקליטות לא הכינו תוכנית עבודה רב-שנתית לביצועו. האגף לא ניהל את הפרויקט לפי נוהל מתודולוגיית פיתוח ותחזוקה (מפת"ח), שהיה נוהל מחייב. לא הוסדרו תחומי האחריות של ועדת ההיגוי למחשוב הפרקליטות. הוועדה התכנסה פחות משליש פעמים מהנקבע. לא נקבעו סוגי הבקרות שנדרש לבצע, מדדי תפוקה ותוצאה לבקרה...הפרקליטות והאגף למערכות מידע לא עמדו בחלק מכריע מלוחות הזמנים שנקבעו. הם גם לא עמדו בקביעה מ-2011 ולפיה יש להשלים את הפרויקט בתוך שנתיים. העיכובים בעלייה לאוויר בכל אחת מהיחידות נעו בין שנה לארבע שנים... פרויקט תנופ"ה רחוק מסיום ותכולתו עדיין לא הושלמה... הפרויקט מתנהל כיום בלא מסגרת לוחות זמנים מתכללת, ולא נקבע מועד לסיומו. משרד המשפטים אינו מנהל את עלויות הפרויקט בראייה רב-שנתית ואינו מבצע מעקב מתמשך ופרטני אחר עלויותיו. אין במשרד אומדן של העלויות הצפויות להשלמת הפרויקט. הפרויקט נוהל בלא תקציב ייעודי, ולכן הוא נטול מעקב ובקרה אחר".
"האגף למערכות לא ביצע ניהול סיכונים מלא של הפרויקט, אף שמוטלת עליו החובה לעשות זאת", קבע המבקר, "מסמכי הפרויקט נמצאו מפוזרים אצל גורמים רבים. טרם הושלמו הפריסה הגיאוגרפית של המערכת והטמעתה במחוזות וביחידות הפרקליטות. ב-15 יחידות, בהן כ-30% מכלל עובדי הפרקליטות, המערכת לא עלתה כלל".
המערכת לא אחודה
אף שתנופ"ה הוגדרה כמערכת אחודה, "שתספק את הצרכים המחשוביים לכלל מערכות הפרקליטות, אין היא עושה זאת. יחידות שונות בפרקליטות משתמשות בתנופ"ה ובמערכות מקבילות; המערכת אינה ממלאת את כל צורכיהם של כלל הדרגים בפרקליטות ושל כלל יחידותיה... המטרה הבסיסית שהציבה הפרקליטות - מעבר לניהול תיק אלקטרוני באופן מלא ומחייב - הושגה חלקית. תנופ"ה איפשרה לפרקליטות לעבור לשיטת ניהול מבוססת נתונים, אולם אי-ניהול הידע המקצועי במערכת, וביסוסו על מנוע חוקים עסקיים, שלא נבחרו - מקשים לקיים בקרה על עבודתם המקצועית של פרקליטים".
לא הוקמו ממשקים עם גורמי חוץ
"פיתוח ממשקי עבודה ממוחשבים עם מערכות המידע של גורמי אכיפת החוק - כמעט שאינו מקודם זה שנים", קובע המבקר, "12 שנים לאחר שהמשטרה והפרקליטות החלו לדון ביצירת ממשקים ממוחשבים ביניהן, עדיין לא הסתיימו הדיונים וטרם פותחו ממשקים משמעותיים. תהליכי העבודה של הפרקליטות והמשטרה לא היו רציפים ונקטעו לתקופות ממושכות, ומחלוקות מקצועיות בנושא הממשקים עדיין לא יושבו... ב-2018, יותר מ-15 שנים לאחר ייזום הממשקים, השלב הראשון בהם - שימוש בתיק החקירה הדיגיטלי, עדיין נמצא בשלבים מוקדמים. סוגיות יסוד עדיין שנויות במחלוקת זה שנים וטרם הוכרעו... לא הוקמו ממשקים בין תנופ"ה ובין מערכות המידע של גופים כמו שירות בתי הסוהר; רשות המיסים; הרשות לניירות ערך ויחידות במשרד המשפטים, משרד האוצר ועוד".
"בסוף 2018, שנים לאחר שהוחל בביצוע פרויקט תנופ"ה", מסכם המבקר, "רק חלק מהפרויקט הסתיים וחלק ניכר ממנו לא מומש. יש שורת ליקויים יסודיים בניהול הפרויקט שגרמו לתוצאה האמורה. המשותף להרבה מהליקויים הוא היעדר ניהול במישור הפרויקטלי".
תגובת הגופים המבוקרים
האגף למערכות מידע, הנהלת המשרד והפרקליטות מסרו בתגובה כי "פרויקט תנופ"ה מנוהל על פי מתודולוגיה פנימית שהמשרד כתב... מנכ"לית המשרד תנחה את הפרקליטות ואת האגף להגיש תוכנית רב שנתית להמשך הפרויקט...לא נדרשים כתבי מינוי בפרויקטים של מחשוב בפרקליטות, תחומי האחריות של בעלי התפקידים בפרויקט מוסדרים... לא עלה צורך לקיים דיון ייעודי של ועדת המחשוב המשרדית בעניין תנופ"ה.
תוקם ועדת משנה לוועדת ההיגוי המשרדית שתהיה אחראית לפקח על פרויקטים משמעותיים בהיקפם ובהם תנופ"ה... לוחות הזמנים שהוגדרו לפני 2011 לא היו ריאליים ולא תאמו את היקף הפרויקט בפועל... ניהול הסיכונים הוא תהליך מוסדר ומבוצע במסגרת הבקרות שאנו עושים באגף, עם תעדוף... עלייה לאוויר של מערכת בכל פרקליטות מחוז לוותה בתוכנית הטמעה ששונתה ושוכללה במשך השנים... מטבעה של מערכת מורכבת ומתפתחת כתנופ"ה, הצרכים והדרישות מתעדכנים 'תוך כדי תנועה'... המנכ"לית תנחה את הפרקליטות לגבש מסמך תפיסה אסטרטגי של פרויקט תנופ"ה שיגלם את התפיסה העכשווית של מטרות הפרויקט ותכליותיו שהשתנו משמעותית לאורך הפרויקט... קיימים ממשקים ממוחשבים רבים שטרם הוקמו. נושא זה לא התקדם בלוח הזמנים הרצוי".
07/05/19 11:27
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כתב: עוזי מירון.
מה צפוי למשתתפים בכנס רד-האט השנה? אילו הכרזות צפויות?
"ההכרזות הצפויות של רד-האט במסגרת הכנס מספקות את התפאורה לחגיגה של ממש בעולם הענן ההיברידי. החידושים שיוצגו בכנס ידגימו את המרכיבים הטכנולוגיים של הפורטפוליו שלנו ואת היכולת המוגברת של הלקוחות לשלוט עליהם, וכתוצאה מכך על החדשנות שלהם - על הקצב והמהירות שהם יכולים להשיק פתרונות חדשים, שיציבו אותם בעמדה תחרותית טובה יותר.
באשר למוצרים, אחד מאלה שיוכרזו באירוע הוא גרסה 8 של Red Hat Enterprise Linux (או, בקיצור, RHEL8). על אף הנטייה לראות בו מוצר תשתית, מרחב האפשרויות שהוא מספק רחב מאי פעם. מדובר במהפכה אמיתית ברמת השימושיות וביכולת הפתרון לספק מענה ברמות התשתית, אבטחת המידע, התקשורת, האחסון ועוד. יתרונות אלה מאפשרים לנו לבסס את מעמדנו כמובילי הטרנספורמציה של ארגונים לעולם הענן, עם לינוקס, המהווה תשתית מובילה למהלך, ורד-האט, שמובילה את עולם הלינוקס".
אילו חידושים צפויים בגזרת OpenShift?
"גם כאן צפויה לנו בשורה משמעותית. בכנס נכריז על גרסה 4 חדשה ומז'ורית של Red Hat OpenShift Container Platform (או, בקיצור, OCP4). מדובר במוצר דגל בפורטפוליו המוצרים שלנו, המהווה בסיס להובלת רד-האט בשווקי הפלטפורמות, הקונטיינרים והקוברנטיס. העובדה שמדובר כבר בגרסה רביעית מצביעה על בשלות הפתרון וכברת הדרך שעבר בהתאמתו לצרכים העתידיים של ארגונים".
מה הערך של הכרזות אלה עבור מקבלי ההחלטות בארגונים?
"מקבלי ההחלטות בארגונים מבינים שהטכנולוגיה שלנו מאפשרת להם יותר שליטה וגמישות. הם יודעים ששם המשחק הוא חדשנות טכנולוגית ומחפשים טכנולוגיות שיאפשרו להנגיש את החדשנות בצורה המהירה, הגמישה והבטוחה ביותר. רד-האט יודעת לספק להם את זה ומכאן המעבר המסיבי לרכישת פתרונותינו".
כולם מדברים על חדשנות. מה מייחד את הפתרונות שלכם?
"אנחנו יודעים להנגיש את החדשנות באופן המאפשר ללקוחות לקחת בעלות עליה. החדשנות כיום צריכה להיות היברידית. ארגונים לא יכולים להסתפק בפתרונות רק בעננים ציבוריים, הם חייבים לשמור חלק מהשליטה אצלם בבית. זה דורש מערכת שהאופי שלה היברידי ועם זאת, היא מאוד גמישה ומהירה. נדרשת יכולת מרבית של תנועה בין סוגים שונים של עננים, פלטפורמות, מערכות הפעלה וסביבות פיתוח... אנחנו יודעים לספק את הפתרון שמאפשר לתזמר את כל המערכת הזו ביחד, ולעשות זאת בצורה מהירה ופשוטה מכל מה שהיה מוכר בעבר".
מה הבשורה שמביאה הרכישה של רד-האט על ידי יבמ?
"יש כאן שילוב כוחות מדהים בעוצמתו, המחזק את יכולתנו לייצר שיתופי פעולה עם גורמים שבעבר נחשבו למתחרים טהורים. זה מרחיב יותר מאי פעם את גמישות הפתרון שלנו ואת יכולתנו לספק לכל מגוון הסביבות והלקוחות את הפתרון הפתוח והנגיש ביותר עבורם. דוגמה אופיינית לכך היא שיתופי הפעולה הרבים עם מיקרוסופט, שהמנכ"ל שלה, סאטיה נאדלה, יהיה מהדוברים המרכזיים בכנס ויספר על נקודות הממשק הרבות של החברה עם עולם הקוד הפתוח".
מה מייחד את השוק הישראלי בפעילות העולמית של רד-האט?
"העובדה שיש כאן מרכז פיתוח, שמונה 250 מפתחים, מייצרת קשר בלתי אמצעי עם המפתחים ומובילי החדשנות בארגונים, ומספקת להם סביבה מאתגרת וחדשנית. זו אחת הסיבות לכך שהשוק הישראלי מקבל פתרונות מותאמים ומהירים יותר, ובפירוש משפיע על עיצוב המוצרים העולמיים. זו גם אחת הסיבות לכך שקצב הצמיחה של רד-האט בארץ כפול מהממוצע העולמי, שכבר עומד על קצב דו ספרתי. למעשה, במהלך חמש השנים האחרונות הכפלנו את הפעילות בישראל פי חמישה. זו הבעת האמון הטובה ביותר לפתרונות של רד-האט עבור השוק הישראלי".
07/05/19 12:11
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זה שלושה עשורים מובילה Comax את תחום ה-ERP. היא לא מגדירה את עצמה כחברת היי-טק טכנולוגית פרופר, אלא כחברת לואו-טק שמעניקה פתרונות ניהוליים ולא טכנולוגיים. הטכנולוגיה, אומרים בחברה, היא משנית לסיפור, והדגש שלה הוא לייצר פתרונות ניהוליים ואמינים בעולם המפתיע של ה-ERP. דקה לפני כנס ERP 2019 מספר לנו מוטי פרנקל, ממייסדי Comax, על החידושים שלה בתחום.
נייטיב דטה מערכות, החברה האם של Comax, נוסדה ב-1995, עם מיזוג הפעילויות של נייטיב מערכות והחברה הבורסאית דטה מיכון, ומטרתה הייתה להעניק פתרונות מחשוב לעסקים ולארגונים, עם התמקדות בעולם הבנייה. ב-2002 עברה החברה אפיון מחדש וביצעה שינוי אסטרטגי פורץ דרך, שמטרתו הייתה להקדים את העתיד בתחום ה-IT. לשם כך היא פיתחה מערכת ERP בטכנולוגיה ובמודל הכלכלי המוכרים כיום כטכנולוגיית SaaS (ענני מחשוב וכלי ניתוח עסקי). במסגרת הפיתוח החדש שונה שוק היעד למתן פתרונות כוללים לעולם הקמעונות. חברה של אנשים שנותנים שירות יצירתי לאנשים
אחד התחומים הבולטים בפעילות Comax הוא תחום הקמעונות במגזרי הרשתות הפרטיות והחנויות הבודדות. בפתרונות התוכנה המתקדמים של החברה משתמשים כיום כ-1,500 לקוחות, כאשר לכל חברה או רשת יש עשרות סניפים, מי יותר ומי פחות - החל מרשתות ענק כמו רמי לוי, חצי חינם, ויקטורי, הודי'ס, קרולינה למקה, מניה ומקס סטוק, וכלה בחנויות בודדות או משפחתיות. הפתרון של Comax מספק לאותם עסקים את כל התשתית הנחוצה לניהול העסק - החל מרמת הקופה והמכירות ועד לניהול ארגוני ענק, בהיקף של מיליארדי שקלים בשנה. הטכנולוגיה ב-Comax היא הסיפור המשני
מייסדי החברה, יצחק ביר ומוטי פרנקל, מובילים את Comax מיום הקמתה. מטרתם היא לאפשר לכל לקוח, מקטן ועד גדול, לקבל מכלול שירותי מידע מבלי להזדקק להשקעה ברכישת מערכות מחשוב יקרות וללא צורך בתחזוקה שוטפת או גיבויים - וכל זאת בעלויות ידועות מראש. זוהי הסיבה שלאורך כל הדרך הם שמו דגש על ביטחון וגיבוי המידע בענן, כמו גם על שירות הדרכה אישי שיאפשר ללקוח לנצל בתבונה את יכולות המערכת. כיום עובדים על המערכת כ-10,000 משתמשים בו זמנית - מה שהופך אותה למערכת ה-ERP הגדולה ביותר בישראל.
[caption id="attachment_290278" align="alignleft" width="149"] מוטי פרנקל, ממייסדי ומנכ"ל Comax. צילום: יח"צ[/caption]
לדברי פרנקל, "אנחנו לא חברת היי-טק, אלא חברת לואו-טק שמעניקה פתרונות ניהוליים ולא טכנולוגיים. הטכנולוגיה היא משנית לסיפור ולא הדבר עצמו, מכיוון שאנחנו רוצים לתת למשתמש מערכת ניהולית אמינה וידידותית לעבודה, כמו גם אפשרויות לעבוד במגוון של שיטות המתאימות לאופי הארגון שלו. האינטרנט מאפשר לתת לעסקים הקטנים הרבה יותר, מה שפעם רק הגדולים יכולים היו לקבל, מכיוון שאנחנו משכירים ללקוח מערכת בעלות קבועה ונותנים לו את כל התשתית הנחוצה".
חברה שמבינה את המטריה ומפתחת פתרונות ניהוליים יצירתיים
Comax הקדימה את זמנה בהרבה מובנים, והיא מתפתחת ומפתחת. בעבר היא נכנסה לתחום האונליין, בהמשך יצאה ממנו ומשהבינה שהאינטרנט הוא חלק אינטגרלי מהעולם הקמעונות המודרנית, היא חזרה אליו. בהתבסס על הבנה זו, החברה הקימה פלטפורמת אי קומרס שמאפשרת ללקוח לקבל את כל השירות בבית. האג'נדה של החברה - "להמשיך להשקיע בפיתוח מערכת ה-ERP, כדי שהלקוחות יובילו את השוק שבו הם פועלים" - כבר הביאה קבלות. לדברי פרנקל, "אנחנו מבינים את המטריה, חיים אותה ומשתדלים להתקדם כל הזמן ולתת פתרונות יצירתיים ומעודכנים בתחום הריטייל".
באחרונה פיתחה Comax חידושים למערכת ה-ERP, שתפקידם לקצר באופן משמעותי את זמן ההמתנה בקופות ולספק ללקוח חוויית שירות שמתאימה לעידן המודרני. אחד מהם הוא קורא ברקוד 360 מעלות, שמאפשר לשים את המוצרים על המסוע והמערכת מזהה את הפריטים המורצים והברקודים. פיתוח זה חוסך את ההרמות של המוצרים על ידי הקופאיות. נציין שהמערכת כבר פעילה ומצליחה בסניפי רמי לוי.
עוד יצוין ש- Comax פיתחה מערכת לקנייה עצמית, כלומר - הלקוח מקבל עגלת קניות עם מסופון עליה, סורק את המוצר ומכניס אותו לעגלה. בתום הקנייה, הוא עובד דרך עמדת תשלום, משלם ויוצא.
פיתוח נוסף הוא פקודות יומן אוטומטיות, שמאפשרות לעשות סדר בכל החשבוניות של ספקים. המשתמש יכול לצלם עם האפליקציה חשבוניות של ספקי שירות והן נקלטות במערכת כפקודות יומן מוכנות. הפיתוח חוסך את ההקלדה של החשבונית במחלקת הנהלת החשבונות.
.
07/05/19 13:45
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יש כנראה תקלות שאי אפשר לחזות מראש, ותקלה משונה שחווים משתמשי סנאפצ'אט היא תולדה של אירוע שכזה. מתברר שהאפליקציה לא ממש מתאימה במלואה לשימוש עם הטלפונים החדשים בהם המצלמה מוסתרת מתחת לחריר במסך, בעיצוב שזכה לכינוי Infinty O בידי סמסונג.
סנאפ השיקה גרסת אנדרואיד חדשה
המכשירים החדשים של סמסונג בסדרת ה-Galaxy S10 הם דוגמה מצוינת לבעיה שצצה כשמשתמשים ב-סנאפצ'אט כדי לבצע שיחות וידאו: כפתור סיום השיחה ממוקם בדיוק בפינה בה נמצא החריר כך שקשה מאוד לבצע עליו לחיצה. במקרה של Samsung S10 Plus, בו יש חריר כפול באורך כי יש שתי מצלמות סלפי, הכפתור מוסתר באופן מלא ומוחלט כך שהלחיצה ממש בלתי אפשרית.
במקרה שיוזמים את השיחה, על מנת לסיים אותה, צריך לנסות לסגור את האפליקציה לחלוטין או לקוות שהצד השני ינתק אותה.
סנאפ השיקה גרסת אנדרואיד חדשה של סנאפצ'אט, שנכתבה לטענת החברה מאפס לפני חודש בלבד.