08.05.2019
Wednesday
ג' באייר התשע"ט (יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל | ערב יום העצמאות ה - 71 למדינת ישראל [הוקדם])
The headlines that made most buzz on this page
08/05/19 10:05
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מנהלים בכירים שילמו להאקרים אתיים, "לבנים", יותר מ-50 מיליון דולר בשנה החולפת, בשל חשש מתגבר מפני איומי סייבר. דולרים
שירותיהם של האקרים "לבנים" נשכרים במטרה לחזק את ההגנות של ארגונים, וכדי למנוע פריצות יקרות – ומביכות. על פי חברת אבטחת המידע Hackerone, הסכום ששולם למומחים הללו גדל באופן אקספוננציאלי בשנים האחרונות. "מצב אבטחת המידע כל כך גרוע" אמר מרטן מיקוס, מנכ"ל Hackerone , "כל מצב שתדמיינו - בפועל הוא גרוע יותר".
ככל שאיומי הסייבר מחריפים סביב העולם, חברות פונות להאקרים "לבנים", על מנת לזהות חולשות במערכות שלהן. Hackerone , המעסיקה האקרים רבים שכאלה, אומרת שהיא מצפה להגיע ליעד הכנסות של 100 מיליון דולרים, עד סוף השנה הבאה - וכי סכום זה צפוי לנסוק למיליארדי דולרים במהלך העשור הבא.
האסטרטגיה הזאת הביאה להרמת גבות בקרב כמה חברות, עם ביקורת לגבי השימוש בהאקרים למטרת הגנת סייבר. כריס בויד, אנליסט מודיעין סייבר בחברת Malwarebytes , אמר כי הבחין במגמה גדלה של האקרים "אפורים" לכאורה, שפעילים בשני השדות - הן כפושעי סייבר והן כמומחי אבטחה.
דיוויד וורבורטון, מומחה איומים בכיר ב-5F, אמר כי "למרות שזה נראה מנוגד לאינטואיציות - להשתמש בהאקרים על מנת לתכנן ולבחון את הגנות הסייבר, הדבר שיש להם בשפע, הוא ניסיון מעשי רב ערך. לכן, זה טוב מאד לראות כי חברות דוגמת
Airbnb ,Paypal, וספוטיפיי, מבינות את היתרונות בעבודה עם האקרים אתיים". לדברי וורבורטון, "לארכיטקטים של אבטחת מידע יש ידע עשיר בנוגע ל-best practices בתעשייה, אבל מה שחסר להם פעמים רבות, הוא הידע המעשי: כיצד התוקפים מבצעים תחקיר, קושרים ביחד התקפות מרובות ומשיגים גישה לרשתות הארגוניות. כדי להגן על יישומים, יש לקחת בחשבון כל זווית תקיפה אפשרית. עם הטכנולוגיה והחולשות שמתפתחות כל הזמן, זוהי משימה אינסופית. כאן מגיע היתרון שבהעסקת ההאקרים הלבנים, הם רק צריכים למצוא אזור אחד של חולשה, על מנת לחדור פנימה ולזכות בניצחון". הוא סיים באומרו כי "האקרים לבנים ופושעי סייבר לשעבר יכולים להביא ידע רב ערך מהעולם האמיתי לטווח רחב של פעילויות אבטחת מידע, כולל יצירת מודל איומים ומבחני חדירות. הם יכולים להציע פרספקטיבה, שאחרים לא חשבו עליה - ויכולים להראות לעסקים כיצד להתאים את עצמם לאיומים, על ידי הבאת תובנות לתוך הטקטיקות והגישות שלהם".
אילן סגלמן, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי פאואר תקשורת, מפיצת פתרונות Sophos בישראל, אמר כי "מה ההבדל בין האקר שמנסה לחדור למערכת בתשלום של הלקוח, לבין חברות סייבר שעושות את אותו הדבר? אין הבדל. הראשון הוא עצמאי, ונקרא האקר 'לבן' והשני עובד בשביל חברה ונקרא pen-tester (בודק חדירות). זוהי מגמה מבורכת, והיא מראה שהחברות הגדולות הפנימו את הסכנות הכרוכות בחדירה למערכות המחשוב שלהן והן מוכנות להוציא משאבים רבים על מניעה ובחינת החוסן שלהן בסייבר". סגלמן סיים באומרו כי "שימוש בחברות שונות, הכוללות מומחים מרקעים שונים וממדינות שונות, מבטיח בדיקה טובה יותר, שמכסה נקודות תורפה רבות יותר. כל האקר, או בודק ברמות האלו, מביא אתו את נקודות המבט הייחודית שלו, דבר שעוזר לחברה לכסות יותר נקודות תורפה".
08/05/19 10:49
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הבעיות שהתגלו במכשירי ה-Galaxy Fold שנשלחו לסוקרים עדיין לא מצאו את פתרונן. בסמסונג לא ממש מצליחים להבטיח מתי הם יושקו בפועל, ומתי הם יהיו זמינים לאלו שכבר ביצעו הזמנות מוקדמות למכשיר - למעשה,
בחברה אפילו מעדיפים כנראה שלמרות ההתעניינות הגדולה יחסית באחד הטלפונים היקרים בהיסטוריה, אם לא היקר ביותר, שהמזמינים יבטלו את ההזמנות שלהם.
סמסונג עצרה את סוסי ה-Fold
סמסונג עצרה את סוסי ה-Fold לאחר שחלק מהמזמינים הראשונים כבר קיבלו את המכשיר שלהם בסוף מרץ. עכשיו, ולאחר עדכון ראשון במהלך אפריל, היא שלחה הודעת דיוור למזמינים בה היא מודיעה במפורש שהיא בסוג של בעיה.
"אם אינכם רוצים לחכות, אתם יכולים לבטל את ההזמנה שלכם לפני שהיא תשלח. אם לא נשמע מכם, ואם המשלוח לא ייצא לדרך לפני ה-31 במאי, ההזמנה שלכם תבוטל באופן אוטומטי. אם לא תרצו שההזמנה תבוטל ב-31 במאי, תוכלו לבקש באתר להשאיר את ההזמנה, שתסופק מאוחר יותר", נכתב בהודעה.
כזכור, מכשירי הטלפון המתקפל הראשונים שסמסונג הוציאה מקו הייצור שלה נשלחו לעיתונאים, ורבים מהם הודיעו על תקלות בתצוגה, בציר, בכיסוי ההגנה ועוד. בסמסונג, לאור ריבוי התלונות, החליטו בסופו של דבר לבטל את ההשקות המתוכננות של המכשיר ברחבי העולם, ולהחזיר אותו לפס התכנון.
08/05/19 11:18
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
היום הראשון של כנס המפתחים של גוגל, I/O 2019, היה עמוס בהכרזות כשאנשי גוגל הציגו על הבמה שילוב של חומרה עם תוכנה בכל היבט כמעט שגוגל מעורבת בו.
הטלפונים החדשים לשוק הביניים של החברה, Pixel 3a והאח הגדול יותר במשפחה, Pixel 3a XL תפסו זמן במה נרחב במיוחד.
אמנם המכשירים נחשפו עוד לפני הכנס באופן מלא, אך בגוגל כמובן לא וויתרו על הבמה, וגם שלחו בדרך סוג של עקיצה לכיוון של אפל כשהראו כיצד המכשיר הזול יחסית, עם מחיר התחלתי של 399 דולרים, ועם מצלמה אחת בלבד מאחור, מצליח להפיק תמונות יותר טובות בצילום בלילה מה-iPhone XR שיקר פי כמה.
המכשירים, מעבר למסכים, 5.6 ו-6 אינץ' בהתאמה, והסוללות, 3,000mAh ו-3,700mAh בהתאמה, זהים. הם מבוססים על Snapdragon 670 ומגיעים עם 4/64 גיגה-בייט זיכרון. המצלמות זהות לאלו שבמכשירי ה-Pixel 3 המקוריים עם כי כיאה לקו מכשירי ה-Pixel, בגוגל לא התפשרו על תחום הצילום ולכן צמד דגמי Pixel 3A ו-Pixel 3A XL מצוידים באותם חיישני צילום של דגם ה-Pixel 3 היקר יותר: מצלמה מאחור ברזולוציה של 12.2 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.8 ומצלמת סלפי עם חיישן 8 מגה-פיקסל. הבינה המלאכותית באפליקציית הצילום מאפשרת את מה שמוגדר בידי גוגל סופר זום, עם יכולת להתמקד באזור מסוים. כמוזכר לעיל יש גם מצב מיוחד לצילום לילה.
הזדמנות להציג על הבמה את Android Q,
השקת המכשירים הייתה גם הזדמנות להציג על הבמה את Android Q, הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה לטלפונים של החברה. אחד הדברים הבולטים שהוצגו היה האפשרות להחיל ערכת כהה על המכשיר באופן רוחבי ומלא כדי לנצל את מסכי ה-OLED שצריכת החשמל שלהם בתצוגה כהה כמעט אפסית, וכדי לשפר את חיי הסוללה.
כמו כן הוצגה האפשרות להגדיר 'מצב התמקדות'. מצב זה מוגדר על ידי גוגל לשימוש ברגעים בהם רוצים להתמקד בעבודה, בכתיבה, בצפייה בסרט, לדוגמה, ורוצים פחות הפרעות. הוא מאפשר משתמשים לקבוע איזה אפליקציות מוגדרות כ-'מציקות' וכל להפחית במידה ניכרת את קבלת ההתראות - עד שמחזירים את מצב העבודה הרגיל.
עוד תכונה חדשה מכונה 'כתוביות חיות' והיא נכנסת לתמונה, תרתי משמע, כשצופים בווידאו. היא מאפשרת הצגת כתוביות על התמונה כשהכתוביות נוצרות תוך כדי צפייה, ללא תלות בחיבור לאינטרנט. רמת הדיוק שהוצגה בכנס הייתה יחסית גבוהה, אבל יש להניח שיש צורך באימון כדי להכשיר את הבינה המלאכותית שעומדת מאחור. ואל תצפו לעברית בקרוב.
גירסאת הבטא השלישית של Q כבר זמינה להורדה, ויש כבר 21 מכשירים שיכולים לבדוק אותה.
אפליקציית החיפוש של גוגל עוברת גם היא שינויים גדולים, וב-I/O 2019 הציג סונדר פיצ'אי, מנכ"ל החברה, את השילוב של המציאו הרבודה בתוך החיפוש עצמו. הוא ציין שהמטרה היא להפוך את גוגל מחברה שעוזרת למצוא תשובות לחברה שגורמת לדברים להתרחש, כשבדרך החיפוש אמור להיות יעיל ושימושי יותר.
ובהיבט של מציאות רבודה, הכוונה היא לאפשר להציג מתוך החיפוש עצמו מודלים תלת-ממדיים כדי לבחון כיצד הוא משתלב בעולם האמיתי. לדוגמה, כיצד יראה הכסא המסוים אם יציבו אותו בפינה המסוימת של החדר. אפשר גם יהיה לבדוק גם מול המראה אם החולצה מתאימה. עם זאת גוגל לא הסבירה כמה מודלים כאלה יוצגו בכל חיפוש, וגם האם מדובר בפלטפורמה פתוחה שכל יצרן יוכל להכין מודלים ויבחר מתי להציג אותם. היא כן מסרה שהמודלים הללו יתחילו להשתלב בחיפוש עוד לפני סוף 2019 ושהיא כבר עובדת מול מספר חברות - כולל New Balance, סמסונג ויצרית הרכב וולוו.
גוגל גם הציגה את העדכונים האחרונים לאפליקציות שלה שכבר הוצגו ברשת לפני כן. כך לדוגמה האפשרות האוטומטית לבטל את ההיסטוריה של המיקומים ושל הפעילות באפליקציות וברשת אחרי 3 או 18 חודשים, ולא רק באופן ידני. כן הוצג היכולת להציג הוראות הליכה על הסך באפליקציית המפות עם ממשק משופר ונקי יותר.
פרטיות הנתונים באפליקציית המפות תקבל חיזוק נוסף מאוחר יתר השנה: המשתמשים יוכלו לבחור לעבור למצב גלישה בסתר, כמו בדפדפן. כל עוד נמצאים במצב אינקוגניטו, האפליקציה לא תבצע מעקב ורישום מיקום ותנועה.
משהו קצר ונחמד נוסף שהוצג ביום הראשון של הכנס, שיסתיים מחר (ה') והוא ישמח את אלו שיש להם מכשיר Google Home ומשתמשים בו כדי שיעיר אותם משנתם: מעכשיו כדי להפסיק את צלצול וההצקה מספיק יהיה לומר Stop במקום Hey Google,stop alarm - ואז לחזור לישון?
מדובר בשינוי שהוא בעצם חלק מהשיפורים של העוזרת האישית Google Assistant שגוגל רוצה שהיא תתפקד יותר מהר ויותר מדויק. למעשה לפי החברה מכשירי ה-Pixel שלה, מאוחר יותר ב-2019, יזכו לראות שיפור של עד פי עשר במהירות העבודה, עד כדי תגובות מיידיות , ובהרבה מאוד מקרים כבר בלי לומר, כאמור, Hey Google.
08/05/19 16:16
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט קיימה השבוע את אירוע המפתחים השנתי הגדול שלה, Build 2019, והציגה מגוון רחב של שינויים ושיפורים לאורך ולרוחב כל שדרת המוצרים שלה. אחד מהם הוא סדרת משחקי המיינקראפט, שאמורה בקרוב לקבל אחות חדשה בדמות גרסה לטלפונים, שתהיה מבוססת על מציאות רבודה בשילוב עם בינה מלאכותית. הגרסה הזו תוצג כנראה באירוע ב-17 במאי, שיחגוג עשור לאחר ממשחקי הווידאו הכי מיוחדים שיש בשוק.
ההכרזה על האחות החדשה של מיינקראפט הייתה רק מתאבן להכרזות קצת יותר משמעותיות (במחילה מהגיימרים), ואחת המעניינות ביותר הייתה ההכרזה שקרנל מלא של לינוקס ישולב החל מאחד העדכונים הגדולים הקרובים של Windows 10 - עוד צעד שעושה מיקרוסופט לעבר עולם הקוד הפתוח. מדובר בליבה מותאמת, שתשמש כבסיס עבור הגרסה החדשה של Windows Subsystem for Linux, והיא מבוססת על גרסה 4.19, שהיא הגרסה היציבה הנוכחית, עם תמיכה לטווח ארוך. במיקרוסופט מבטיחים לעדכן את הליבה בהתאם לעדכונים לגרסה היציבה, ואנשי Windows Insiders יקבלו את התוספת הזו כבר בגרסת האביב של חלונות. מיקרוסופט הוסיפה שהמפתחים יוכלו ליצור קרנל משלהם לשימוש ב-WSL והיא גם תאפשר להם לתרום שינויים למערכת כולה.
בנוסף לכך, הציגה מיקרוסופט גרסה חדשה של Windows Terminal. אפליקציית שורת הפקודה החדשה אמורה להיות, לפי התכנון, נקודת המוקד לגישה לסביבת WSL, ל-PowerShell ועוד. המפתחים יוכלו ליצור פרופילים שונים עבור כל אפליקציה, מעטפת או כלי שמייבאים לתוך חלונות, וגם Ubuntu היא אחד הכלים הללו. הכלי יציע בנוסף תמיכה בתצוגת טקסטים, המבוססת על שימוש בשבבים גרפיים, וניתן יהיה לשלב תצוגת סמלים, כולל אימוג'ים.
ענן, IoT ומחשוב קצה
בהיבט של מחשוב הענן, האינטרנט של הדברים ומחשוב הקצה סיפרה מיקרוסופט על שיתוף פעולה עם רד-האט ליצירת תוסף התאמת גודל לשימוש עם קוברנטיס של KEDA. את התוסף, שזמין כפרויקט ב-Github, ניתן להריץ בכל סביבת קוברנטיס, כדי להקטין או להגדיל את סביבת העבודה בהתאם למשתנים חיצוניים כמו, לדוגמה, מספר ההודעות שמחכות בתור.
Azure SQL DB Edge הוא גרסה של המנוע שעומד מאחורי פלטפורמת בסיס הנתונים של מיקרוסופט, וכמו ששמו מציע, הוא ארוז כמיכל שניתן לפרוס בהתקני קצה שמבוססים על x86, אבל גם על מעבדי ARM. הוא מיועד לשילוב קל עם מודולים של מיקרוסופט עצמה או של חברות צד שלישי. בסופו של דבר הוא יהיה זמין ב-Azure Market Place, ובינתיים הוא זמין כסקירה מוקדמת בהזמנה בלבד.
כלי נוסף עליו דיברה החברה בהקשר זה הוא IoT Plug and Play, שהוא שפת מידול פתוחה, שמטרתה לאפשר חיבור קל ומהיר של התקני אינטרנט של הדברים לענן. במיקרוסופט טוענים שהשימוש בשפה הזו יאפשר למפתחים לבצע זאת אפילו מבלי לכתוב שורת קוד משובץ אחת. התקנים שיופיעו ב-Azure IoT Device Catalog יוכלו להתחבר לפלטפורמת ה-IoT של Azure מבלי שיהיה צורך בכלל בקוד ייעודי.
חידושים בקורטנה
קורטנה, העוזרת האישית של מיקרוסופט, קיבלה גם היא זמן במה כדי להציג מקצה שיפורים לקראת מה שמצטייר כדור חדש של עוזרות טובות יותר, אם מכניסים לתמונה גם את ההכרזות של גוגל מכנס המפתחים שלה, שנפתח אחרי ש-Build 2019 יצא לדרך. המטרה המרכזית של מיקרוסופט הייתה להפוך את העוזרת הפרטית שלה לכזו שיכולה לנהל שיחות טובות יותר, בעיקר כדי לעזור לאנשי עסקים לעבוד טוב יותר. על הבמה הוצגו דוגמאות ליכולת שלה להגיב לשיחות, וגם לארגן פגישות ותזכורות באופן פרו-אקטיבי.
ניהול השיחות המשופר מבוסס על הטכנולוגיה שרכשה מיקרוסופט עם קניית Semantic Machines בשנה שעברה ובניית מערכת בינה מלאכותית המשלבת יכולות והקשרים כדי לגרום לקורטנה לבצע באמת את מה שמבקשים ממנה, כולל חיבור שירותים של מיקרוסופט אבל גם של צד שלישי. המנוע המחודש יהיה זמין למפתחים באמצעות תבנית הבוטים.
לסיום, אחד הדברים החדשים שהציגה מיקרוסופט נקרא Fluid Framework, והוא אמור לאפשר למפתחים לבנות שירותים יותר אינטראקטיביים וברי שיתוף. סביבת העבודה החדשה תאפשר עבודה בשיתוף פעולה, כולל בכתיבה בו זמנית, בהיקף ובמהירות בקנה מידה שלא הושג עדיין בתעשייה, אליבא דמיקרוסופט. מדובר בעוד כלי שמצביע על ההתמקדות של הענקית מרדמונד ברשת, ולאו דווקא במוצרים שלה בלבד. לכך ניתן לחבר את כתיבת הדפדפן Edge מחדש, עם הכרזה קצת מפתיעה על שיתוף פעולה עם גוגל. הדוגמאות שהציגה מיקרוסופט לשימוש ב-Fluid כללו תרגום חי ב-Word עבור כל משתתף ואפשרות לכלול בזמן אמת טבלאות באופן ישיר בסביבת השיחה של Teams.
08/05/19 20:00
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בשנים האחרונות היה לנו את ווייז, היה לנו את מובילאיי, והיו עוד כמה אקזיטים גדולים ומשמעותיים שהסבו לנו גאווה ישראלית של ממש. אומת הסטארט-אפים לא מפסיקה להצמיח עוד ועוד מיזמים פורצי דרך ולכבוש יעדים ופסגות. מה יהיה המיזם הישראלי הגדול הבא שיעשה זאת בגדול? ימים יגידו. הנבואה הרי ניתנה לשוטים. אבל עד אז, הנה עשרה סטארט-אפים בולטים שבחרה מערכת אנשים ומחשבים שכדאי לשים לב אליהם במיוחד. אולי אחד מהם יעשה את זה ובגדול, עד ליום האצמעות הבא?
D-ID: טכנולוגיה למניעת זיהוי פנים
שם הסטארט-אפ, D-ID, מבוסס על קיצור המילים "אי-זיהוי", או De-identification. החברה הוקמה בתחילת שנת 2017 ופיתחה טכנולוגיה שמונעת זיהוי פנים ושימוש לא נאות במידע הביומטרי
את החברה הקימו גיל פרי, סלע בלונדהיים ואלירן קוטה. פרי וסלע שירתו יחדיו בסיירת מובחרת, שם נולד הרעיון להקמת החברה, ואילו קוטה שירת במשך כעשור בתפקיד פיקודי ביחידה 8200. השלושה הם בוגרי תוכנית היזמות של יוצאי 8200, EISP, והאקסלרטור הנחשב Y Combinator.
[caption id="attachment_286351" align="alignnone" width="600"] הסטארט-אפ D-ID. צילום: יח"צ[/caption]
לדברי פרי, "כל העולם הולך לכיוון של טכנולוגיות לזיהוי פנים, וישנן כבר 170 חברות בתחום. הידע שלנו בראיית מחשב היה יכול להוביל גם אותנו לפתח מערכת זיהוי פנים מהטובות בעולם. למרות זאת, החלטנו ללכת לכיוון ההפוך, של מניעת זיהוי פנים, כי אנחנו רואים פוטנציאל עצום בצורך של שמירת הפרטיות, בעיקר כאשר תמונת הפנים הפכה למעשה להיות הסיסמה שלנו. בזמן שחברות עושות כסף מאיסוף מידע אישי על הגולשים, אנו פועלים בכיוון הנגדי. הדרך שבחרנו להוביל מגובה ברגולציה, שמתחזקת במספר הולך וגדל של מדינות. גם חברות כמו אמזון ומיקרוסופט תומכות ביישום מגבלות שימנעו שימוש לא נאות בטכנולוגיית זיהוי פנים".
[caption id="attachment_290396" align="alignnone" width="600"] למגר מחלות עם בינה מלאכותית. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
Senecio Robocs: לרפא את העולם ממחלות קשות
הסטארט-אפ Senecio Robotics פועל על מנת למגר מחלות קשות שנגרמות על ידי יתושים, כמו קדחת דנגי ומלריה. הוא פיתח פלטפורמה לאוטומציה בעזרת בינה מלאכותית של זיהוי ושחרור מיליארדי יתושים אחרים – סטריליים, זכרים ולא עוקצים, על מנת לדכא ולמנוע את יכולת ההתפשטות של מחלות אלו.
בראש החברה עומד המנכ"ל חנן לפק. המיזם זכה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים של אנשים ומחשבים למיזמים פורצי דרך בתחום הבינה המלאכותית, שנערכה במרץ השנה.
[caption id="attachment_285677" align="alignnone" width="600"] הראל טייב, מנכ"ל קריון. צילום: שי שבירו[/caption]
קריון: מייעלים ארגונים באמצעות פתרונות רובוטיים
הסטארט-אפ קריון מציע פתרונות אוטומציה רובוטיים לתהליכים ארגוניים. השנה סיימה החברה סבב גיוס שלישי, שבמסגרתו גייסה 40 מיליון דולר.
החברה מפתחת פתרונות אוטומציה רובוטיים (RPA) ארגוניים, מבוססי ראייה ממוחשבת ולמידת מכונה. היא מספקת פתרונות רובוטיים לאתגרים עסקיים, מתוך ההבנה שתשואות תפעוליות של פתרונות ארגוניים הם שמאפשרים שינוי דיגיטלי אמיתי.
בקריון מאמינים כי רובוטים וירטואליים ;מייעלים את עבודת כל מערכות המידע וניהול הייצור, מחליפים עבודה "שחורה" שעושים העובדים האנושיים ומשחררים אותם למשימות של יצירת חדשנות וערך שרק בני אדם יכולים לייצר. על לקוחות קריון נמנות חברות כגון HP, אלביט, AT&T ומיקרוסופט.
[caption id="attachment_289703" align="alignnone" width="600"] יזמי Sisterhood לירון מוניץ ועומר שמיע. צילום: רלי כהן -[/caption]
SIsterhood: רשת ביטחון לנשים מהנייד
הסטארט-אפ SIsterhood פיתח אפליקציה המקנה רשת ביטחון לנשים שהולכות לבד בלילה ברחוב ומעוניינות להרגיש יותר בטוחות באמצעות ליווי פיסי או דרך הסמארטפון על ידי נשים אחרות. כמו כן מאפשר המיזם לתאם הליכות משותפות במסלולי הליכה מוגדרים מראש.
המיזם הוא פרי יוזמתם של לירון מוניץ ועומר שמיע, ולאחרונה השתתף בתכנית מאיץ הסטארט-אפים בתחומי הכלכלה השיתופית של עיריית תל אביב.
מוניץ אמרה אז בראיון לאנשים ומחשבים כי "נשים חוות הטרדות וחוסר תחושת ביטחון כשהן הולכות ברחוב באופן קבוע וזה פתרון מאוד קל שמאפשר להתגבר על בעיה זו. בניו יורק למשל, נשים מוציאות על מוניות כ-200 דולר יותר מאשר גברים כי הן חוששות ללכת לבד".
[caption id="attachment_290397" align="alignnone" width="600"] אילוסטרציה: BigStock[/caption]
נייבור: ניהול אוטומטי של וועדי בתים
אלישע כהן, בוגר ישיבת רש״י, הוא מייסד ומנכ״ל הסטארט-אפ נייבור המפתח מערכת טכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית לניהול אוטומטי של ועדי בתים ובניינים מרובי מגורים.
המיזם צמח במסגרת תמיכת ארגון קמאטק לשילוב חרדים בהיי-טק ואף נבחר מבין עשרות סטארט-אפיסים שיזמו בני ובנות המגזר החרדי למקום הראשון בתחרות יזם השנה החרדי שערך הראגון באוקטובר השנה בכפר המכבייה.
https://www.pc.co.il/featured/276246/
[caption id="attachment_279004" align="alignnone" width="600"] קניות אונליין. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
LABEB: אמזון של המזרח התיכון
LABEB הינו סטארט-אפ שפיתח פלטפורמה המבקשת להעלות את החנויות הפיסיות במזרח התיכון אונליין, דוגמת עליאקספרס ואמזון של המזרח התיכון.
"משמעות המילה LABEB בערבית היא חכם", אמר מוחמד סימרי, מייסד ומנכ"ל החברה. "מדובר במנוע חיפוש אונליין למוצרים למכירה. אנו מבקשים לתת מענה לבעלי עסקים ולהיות פלטפורמת המסחר האלקטרוני הראשונה במזרח התיכון", הוא הוסיף.
בין השאר משתמשת LABEB גם בבינה מלאכותית. לדברי סימרי, הפלטפורמה כבר החלה לעבוד בערב הסעודית ובירדן והיא צפוייה להתרחב למדינות נוספות. "החזון שלנו הוא להיות מרקט-פלייס לשוק החנויות המקומיות במזרח התיכון", אמר. [caption id="attachment_277036" align="alignnone" width="600"] מיכל מאירי ורותם לב-צביקל, מייסדות משותפות של אגמון. צילום: עזרא לוי[/caption]
אגמון: לשדרג את מערכת הבריאות באמצעות נתונים
אגמון הינו סטארט-אפ המציע פלטפורמת מידע בתחום הרפואי, המספקת כלים ושירותים לגישה מהירה ויעילה למידע רפואי איכותי. הפלטפורמה מקשרת בין גופי רפואה – בתי חולים, קופות חולים וקליניקות – לשותפים מכל קצוות מערכת הבריאות. שם החברה מהדהד עם המונח "אגם הנתונים".
בראש החברה עומדות מיכל מאירי ורותם לב-צביקל. לדבריהן, "80% מהמידע הרפואי הוא מידע לא מובנה ולא ניתן להפיק ממנו תובנות. אנחנו הופכות אותו למידע מובנה, שניתן לנתחו. כך אנחנו מספקות לבית החולים יכולת גישה למידע שקיים אצלו – שכיום אין לו גישה נוחה אליו".
מאירי ולב-צביקל השתתפו השנה בכנס Oracle Open World 2018, שנערך במרכז הכנסים מוסקונה בסן פרנסיסקו.
[caption id="attachment_283289" align="alignnone" width="600"] מייסדי היילו. משמאל: אור דנון, המנכ"ל; הדר צייטלין, מנהלת הפיתוח העסקי; ואבי באום, מנהל הטכנולוגיות. צילום: ערן טיירי[/caption]
היילו: מעבד למידה עמוקה
היילו הינו סטארט-אפ תל אביבי שפיתח מעבד מבוסס למידה עמוקה. השנה הרחיב המיזם את סבב הגיוס הראשוני שלו וגייס 21 מיליון דולר.
החברה פיתחה מעבד ללמידה עמוקה עבור יישומי קצה שלדבריה, מספק להם ביצועים של דטה סנטר. המעבד תוכנן להתאים למכשירים משובצים, על מנת לאפשר להם לעבד זרמי וידיאו ברזולוציה גבוהה בזמן אמת, תוך שימוש באלגוריתמים של למידה עמוקה, וכל זאת בצריכת הספק, גודל ועלות מופחתים.
ביוני שעבר הכריזה היילו על סבב גיוס בסך של 12.5 מיליון דולר והשנה, כאמור, הודיעה על הרחבתו ל-21 מיליון.
היילו הוקמה בפברואר 2017, על ידי אור דנון, שמשמש כמנכ"ל החברה, אבי באום, סמנכ"ל הטכנולוגיות, והדר צייטלין, מנהלת הפיתוח העסקי – כולם יוצאי יחידות מודיעיניות בצה"ל. החברה מתמקדת אמנם בשוק הרכב, אבל לדבריה, המעבד שלה יכול לשרת גם חברות בתעשיות אחרות, כגון מצלמות חכמות, בתים חכמים, אינטרנט של הדברים באופן כללי, תעשייה מסורתית, רובוטיקה, פלטפורמות מציאות רבודה או וירטואלית ומחשוב לביש.
[caption id="attachment_287202" align="alignnone" width="600"] מייסדי פיבו, רועי קמחי, דנה מיולגאי ואיתמר אפלבלט. צילום: יח"צ[/caption]
פיבו: הבייבי החדש של מייסד ווייז
הסטארט-אפ פיבו פיתח פלטפורמה חדשה להחזרת מיסים באמצעות טכנולוגיה המדמה את פעילותם של רואי חשבון
החברה הוקמה לפני פחות משנה וכיום משתמשים באפליקציה אלפי משתמשים המקבלים החזר של 5,800 שקלים בממוצע. בין המשקיעים בה נמצאים אורי לוין, מייסד Waze, ומשקיעים פרטיים נוספים.
בפיבו סיפרו כי מנתונים שפורסמו על ידי מבקר המדינה והערכות נוספות עלה שבקופת המדינה נמצאים כיום מעל לשמונה מיליארד שקלים ששייכים לציבור השכירים, אך אין להם כל דורש, בגלל מודעות נמוכה בקרב ציבור השכירים לצד תהליך ביורוקרטי מסורבל. האפליקציה נועדה לטפל בסוגייה זו.
[caption id="attachment_276135" align="alignnone" width="600"] רועי דויטש, מנכ"ל ומייסד שותף של ג'ולט. צילום: עומר הכהן[/caption]
ג'ולט: הסטארבאקס של הלימודים
ג'ולט מציעה למידה בקבוצות עם מרצים מרחבי העולם. מטרת החברה היא ללמד את מקצועות העולם החדש - ולא רק לאנשי היי-טק.
ג'ולט הוקמה לפני שלוש שנים במסגרת אקסלרטור בפאלו אלטו על ידי שלושה ישראלים – רועי דויטש, שמשמש גם כמנכ"ל החברה, ניצן כהן ארזי ונדב לשם. היא מחזיקה בשני קמפוסים בתל אביב – בשדרות רוטשילד ובשרונה, וקמפוס נוסף בלונדון.
לדברי דויטש, החברה מציעה למשתתפיה ללמוד את "כישורי המאה ה-21, אלה שדרושים להצלחה ולעבודה פרודוקטיבית, כמו משא ומתן, מיתוג אישי, תקשורת אפקטיבית, ניהול ובניית צוותים, מתודולוגיות עסקיות נפוצות בסטארט-אפים ובהיי-טק, כלים דיגיטליים וכדומה. המשתתפים בג'ולטים (כך נקראים השיעורים שמציעה החברה) לומדים על מקרים בולטים וטרנדים בתחומים עדכניים", מפרט דויטש.
הלמידה נעשית במתכונת של חדר כושר. כלומר: הלקוח נרשם כמנוי לג'ולט, משלם סכום חודשי קבוע ומגיע לאילו הרצאות שהוא רוצה.
08/05/19 10:36
5.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יותר מ-437,000 גולשים, נכון להיום בבוקר (ד'), הנציחו את חללי מערכות ישראל - והדליקו נר זיכרון וירטואלי לזכר הנופלים. זאת, במסגרת פרויקט ההנצחה הלאומי של משרד הביטחון בפייסבוק.
[caption id="attachment_290364" align="alignnone" width="600"] אתר ההנצחה הוירטואלית ליום הזיכרון. צילום מסך[/caption]
אתר יזכור, לכבוד יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, מאפשר לכל גולש וגולשת להדליק נר לזכר הנופלים, לכתוב הקדשה אישית ולשתף את חבריו בפייסבוק. ממשרד הביטחון נמסר כי "יום הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל מבטא את השותפות בכאבן של המשפחות השכולות, ואת החובה המוסרית לזכור ולהנציח את הנופלים".
באמצעות האפליקציה יכולים הגולשים להדליק נר אישי ליקיריהם, לפי רשימת חיפוש מתוך כלל הנופלים, או להדליק נר זיכרון כללי, לזכר כלל הנופלים. עוד ניתן לכתוב הקדשה אישית, ולשתף ברשת את מחשבותיהם, ולהעלות זיכרונות.
אריה מועלם, סמנכ"ל וראש אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הביטחון, אמר כי "אני קורא לאזרחי ישראל להמשיך ולהדליק נר זיכרון באתר ולהנציח את יקיריהן ואת כלל חללי מערכות ישראל".
08/05/19 13:22
5.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
רד-האט הכריזה שלשום (ב'), בכנס Red Hat Summit 2019 שמתקיים בבוסטון, על Red Hat Enterprise Linux 8 - הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה מבוססת הלינוקס של החברה, שתוכננה לספק מענה לכל טווח ההטמעות ברחבי ה-IT הארגוני. RHEL8 מצליחה לספק חווית לינוקס ארגונית אחידה, בכל סביבה ועומס עבודה, כדי לענות על צרכי הטכנולוגיה הייחודיים של ארגונים בצמיחה. הדור הבא של ארגונים יכול לבסס את עצמו על פלטפורמת הלינוקס הארגונית של רד-האט, תוך קבלת מענה לכל שלבי התהליך - מפריסת עומסי עבודה חדשים, דרך ייצור ועד להשקת אסטרטגיות טרנספורמציה דיגיטלית.
RHEL8 תוכננה מחדש עבור עידן הענן ההיברידי, כדי לתמוך במגוון עומסי עבודה ופעילויות - מדטה סנטרים ארגוניים ועד לעננים ציבוריים רבים. נראה שרד-האט מבינה שמערכת ההפעלה צריכה לעשות יותר מאשר להיות חלק ממערך טכנולוגי - עליה להיות מנוף לחדשנות, כך שהמהדורה החדשה בנויה לא רק לתמוך ב-IT הארגוני בענן ההיברידי, אלא גם לסייע לאסטרטגיות טכנולוגיה חדשות, בהן קונטיינרי לינוקס, עננים היברידיים, DevOps ובינה מלאכותית, שמשמעותן במושגים עסקיים יכולה להיות צמיחה מואצת.
עם הגידול בחשיבות של הטמעות הענן ההיברידי וריבוי העננים (Multi Cloud), גם מערכת ההפעלה חייבת להתפתח. לפי IDC, כ-70% מהארגונים כבר פורסים סביבות ריבוי עננים ו-64% מהיישומים במערך IT טיפוסי ממוקמים בסביבת ענן, בין אם ציבורי או פרטי. ברד-האט מציינים כי הם רואים את מערכת ההפעלה כאבן הפינה לחדשנות IT, ומחקר שביצעה IDC, בהזמנתה מעלה ש-RHEL עומדת להשפיע על הכנסות עסקיות גלובליות של יותר מ- 10 טריליון דולר.
מערכת לינוקס חכמה עבור הענן ההיברידי
RHEL8 מגיע עם Red Hat Insights, שעוזר לזהות בעיות IT - מפרצות אבטחה ועד לבעיות יציבות - באופן יזום, ולטפל בהן. הפתרון משתמש באנליטיקה חיזויית המבוססת על הידע של רד-האט בטכנולוגיות פתוחות לסיוע למנהלי מערכת למנוע בעיות והשבתות לא מתוכננות בסביבות ייצור. בחברה מציינים כי תוסף Red Hat Smart Management עבור RHEL מאפשר לצוותי ה-IT ליהנות מיתרונות מחשוב הענן ההיברידי תוך צמצום מורכבויות הניהול למינימום.
עוד אומרים ברד-האט כי RHEL8 מפשטת רבות מהמורכבויות של משימות נקודתיות שמוטלות על מנהל המערכת, ומספקת ממשק גרפי אינטואיטיבי ועקבי עבור ניהול וניטור של מערכת ההפעלה - החל מתקינות מכונות וירטואליות ועד לביצועי מערכת כוללים. כדי להקל עוד את השימוש, תומכת RHEL8 בשדרוגים המתבצעים במקום ומספקת למשתמשים נתיב יעיל להסבת התקנות RHEL7 ל-RHEL8.
בתחום האבטחה, RHEL8 תומכת בתקנים קריפטוגרפיים, הניתנים להטמעה ברחבי המערכת דרך פקודה יחידה - מה שמצמצם את הצורך במדיניות ובכוונון ליישומים ספציפיים.
סטפני צ'יראס, סגנית נשיא ומנהלת כללית של Red Hat Enterprise Linux ברד-האט, אמרה כי "חדשנות ולינוקס הן בלתי נפרדות. מבניית עמוד השדרה של האינטרנט עד ליצירת העצבים הראשונים של בינה מלאכותית, לינוקס מקדמת את ההווה והעתיד של טכנולוגיית המידע. Red Hat Enterprise Linux 8 מאמצת את התפקיד של לינוקס כמנוע חדשנות של IT ומגבשת אותו לפלטפורמה נגישה, אמינה ומאובטחת יותר. כשהיא מקיפה במלואו את הענן ההיברידי, פלטפורמת הלינוקס הארגוני מספקת זרז לארגוני IT כדי לעשות יותר מאשר רק לענות על אתגרים קיימים. היא נותנת להם את היסוד והכלים להשקת העתיד שלהם, בכל מקום שהם רוצים להיות בו".
08/05/19 20:05
5.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחד האירועים הבולטים, והמרגשים יש לומר, של יום העצמאות הוא טקס הדלקת המשואות המסורתי. מדי שנה, מדינת ישראל נותנת כבוד לאנשים שתרמו תורמה נכבדת למדינה ולחברה, או שהצליחו מאוד ברמה האישית. בכל שנה מכריז מרכז ההסברה על נושא אחר שסביבו נבחרים מדליקי המשואות, כאשר הפעם מדובר בהצדעה לרוח הישראלית.
לכבוד יום העצמאות השנה החלטנו, באנשים ומחשבים, לערוך "טקס" הדלקת משואות משלנו, במתכונת הטקס המסורתי בהר הרצל, עם 12 משואות (במקור זה כנגד 12 שבטי ישראל). כל אחת מהמשואות מוקדשת לפן אחר שקשור לענף, והאדם או האנשים שבחרנו ש-"ידליקו" אותה בלטו בקטגוריה הזו לאורך השנים. לצד ה-"מדליק" או ה-"מדליקים" של כל משואה, בחרנו מועמדים אלטרנטיביים לזכייה בכבוד הזה.
בנקודה זו יש לציין שאת ההיי-טק הישראלי ואומת הסטארט-אפ עשו ועושים א.נשים וגופים רבים, ויש לא מעט מהם שזכאים להוקרת כבוד ולא נכנסו לרשימה. זאת, מאחר שמפאת קוצר היריעה, החלטנו שכל משואה תודלק על ידי אדם או גוף אחד, לכל היותר מספר בודד - כמו בטקס המסורתי, ושרשימת המועמדים האלטרנטיביים בכל קטגוריה תהיה מצומצמת יחסית. לכן, אי הכללתו של אדם או גוף זה או אחר לא אומרת כלום לגבי מידת התרומה שלו להיי-טק הישראלי ולמדינת ישראל.
מי ברשימה?
אלה המשואות, והאנשים והגופים שנבחרו להדלקתן. לחיצה על הלינק של כל משואה תוביל לנימוקים שבגינם הם נבחרו.
משואת הסייבר: גיל שויד. מועמדים נוספים: בנימין נתניהו ומערך הסייבר הלאומי.
משואת המגוון: SheCodes, צופן, קמא טק ו-LGBTech.
משואת היזמות: דב מורן וד"ר אראל מרגלית. מועמדים נוספים: ד"ר יוסי ורדי וראובן ושי אגסי.
משואת החלוציות: ד"ר ארנה ברי. מועמדים נוספים: אסתר לבנון ומולי אדן.
משואת הפריפריה: מקסין פסברג. מועמד נוסף: עימאד תלחמי.
משואת הפרויקט השאפתני: מערכת השו"ב של כיפת ברזל. מועמד נוסף: פרויקט החלפת תשתיות המחשוב בבנק יהב.
משואת המגזר הציבורי: יאיר פראנק. מועמדת נוספת: ליאורה שכטר.
משואת צה"ל: אגף התקשוב. מועמדים נוספים: אלוף (מיל') שלמה ענבר ואל"מ (מיל') טליה גזית.
משואת האקזיטים והרכישות: פרופ' אמנון שעשוע ואיל וולדמן. מועמדים נוספים: מייסדי Waze.
משואת הסטארט-אפים: רשות החדשנות. מועמד נוסף: סטארט-אפ ניישן סנטרל.
משואת ההצלחה האישית בחו"ל: ג'וני סרוג'י ודדי פרלמוטר. מועמדים נוספים: ניר צוק ואדם נוימן.
משואת המגזר הפיננסי: לוי הלוי. מועמדים נוספים: אילה חכים ואבי כוכבא.
הרשימה, כאמור, יכולה הייתה לכלול עוד רבים וטובים, כך שיש לנו עוד הרבה מועמדים לטקס הדלקת המשואות של ההיי-טק הישראלי ביום העצמאות הבא.