The headlines that made most buzz on this page
09/02/20 13:35
9.68% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בדרך להיסטריה? אחרי ש-LG הודיעה שלא תשתתף בתערוכת MWC 2020 שתתקיים בסוף החודש בברצלונה, וכש-ZTE אומרת פעם אחת כן ופעם אחת לא, עוד שתי חברות הודיעו בסוף השבוע, שהן מתכוונות לדלג על התערוכה בגין מגיפת הקורונה: חברת התקשורת אריקסון ויצרנית השבבים אנבידיה.
"אריקסון מעריכה את כל מה ש-GSMA עשתה כדי לשלוט בסיכון. עם זאת, כאחת המציגות הגדולות ביותר, אריקסון מארחת אלפי מבקרים באולם שלה בכל יום, ואפילו אם הסיכון נמוך, החברה אינה יכולה להבטיח את בריאותם ואת בטיחותם של עובדיה ומבקריה", נכתב בהודעה לעיתונות ששחררה החברה, שהפכה לחברה המערבית הראשונה שמודיעה על ביטול השתתפותה.
אבל כאמור, היא לא נשארה לבד הרבה זמן, כי אנבידיה הצטרפה לרשימה ההולכת ומתארכת במהירות. "בהתחשב בסיכונים לבריאות הציבור סביב נגיף הקורונה, הבטחת שלומם של עמיתנו, שותפינו ולקוחותינו היא הדאגה הגבוהה ביותר שלנו. אנבידיה רוצה לציין כי MWC ברצלונה היא אחת הוועידות החשובות בעולם וכי החברה ציפתה לשתף את הקהל בפיתוחי הבינה המלאכותית, ה-5G וה-vRAN שלה, אך גם מאמינה שזו ההחלטה הנכונה", נכתב בבלוג הרשמי של החברה, אחרי שהיא הודיעה ל-GSMA על פרישתה.
למרות הזרם המתגבר, ב-GSMA הודיעו, שהתערוכה תתקיים כסדרה במועדים שנקבעו. במקביל הודיעו כבר כמה חברות על הגעתן הוודאית. הרשימה הזאת כבר כוללת את לנובו ומוטורולה, את קוואלקום וגם את שיאומי - אם כי באופן מוגבל משהו, את המותג הונור של וואווי וכן את ויבו.
09/02/20 14:09
8.06% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ארגונים בסדרי גודל שונים עוברים טרנספורמציה דיגיטלית, בין אם מרצון ובין אם מכורח המציאות. הטכנולוגיה מתקדמת ומחייבת להתאים את עצמנו, את הארגון ותהליכי העבודה. איך עושים זאת בתבונה? כיצד משיגים תועלות לארגון ולשורת הרווח? מנהלי הארגון מובלים על-ידי כוחות השוק או נדרשים להוביל את השינוי בארגונם?
על מנת לצלוח את מסע הטרנספורמציה הדיגיטלית בזמן, בתכולות ובתקציב נדרש, נדרשת אסטרטגיה וחזון ארגוני - לאן אני רוצה להגיע ואיך אני עושה זאת?
על מנת לסייע ללקוחותיה במסע זה, חברת אנרג'י טים מרחיבה את תחומי הפעילות ומקימה יחידה עסקית חדשה בתחום הדיגיטל. הקמת היחידה העסקית הינה הרחבה אסטרטגית לנושאי הפעילות בחברה. את היחידה מקים ומנהל דרור רייך, אשר הצטרף לפעילות בחברה.
דרור, מנתח מערכות מידע, ובעל תואר שני במנהל עסקים, מגיע עם ניסיון רב בתפקידי ניהול בכירים בחברות טכנולוגיות. במסגרת תפקידיו הקים וניהל חברות, פעילויות ופרויקטים טכנולוגיים מורכבים ומאתגרים.
שאלנו את רייך על התחזית שלו לתחום בשנים הקרובות, והוא הבהיר כי: "הקמת היחידה הינה תולדה של הבנה שלנו, שארגון היוצא למסע הטרנספורמציה הדיגיטלית נדרש לגורם אובייקטיבי, אשר יוכל להובילו במסע ארוך, הדורש טיפול בכל המחלקות, התהליכים והממשקים".
"בעבודתי", סיפר, "אני פוגש עסקים ממגוון ענפי המשק ובסדרי גודל שונים. כולם מבינים שטרנספורמציה דיגיטלית הינה בבחינת להתקיים או לחדול. ברור לכולם שעל מנת ליישם זאת, נדרשים מהלכים משמעותיים לארגון, גורם הממוקד בביצוע התהליך ולא עוד משימה בגדר 'נוסף על תפקיד'.
אני מזהה חמישה אתגרים המהווים את גורמי המפתח להצלחת מסע הטרנפורמציה הדיגיטלית: הגדרת החזון; ניתוח התהליכים והפערים הדיגיטליים; גיבוש תכנית אסטרטגית במבט רחב 360°; פיתוח שיח וחשיבה דיגיטליים; ורתימת ההנהלה והעובדים למימוש בשלבים של התכנית האסטרטגית.
יחידת הדיגיטל תעסוק בתחומי הטרנספורמציה הדיגיטלית תוך גיבוש סל שירותים רחב, הכולל: גיבוש תוכניות מחשוב אסטרטגיות, ייעוץ וליווי מקבלי ההחלטות, ראיה רחבה בהיבטי מבנה ארגוני והתאמת תהליכים, גיבוש והתאמת נהלי עבודה, בחינה ובחירת הטכנולוגיות המתאימות, וניהול תהליכי התקשרויות. כמו כן מספקת היחידה שירותי מערכות מידע ואינטגרציית מערכות מקצה לקצה. ניתוח תהליכים ומערכות, גיבוש ארכיטקטורה ומדיניות, ליווי פיתוח מערכות מידע, הטמעה והכנסה לתפעול שוטף. לקוחות היחידה הינם ארגונים מכלל ענפי המשק וכולל את כל מחלקות הארגון, שכן התהליך נוגע בכל מחלקות הארגון".
לדברי דרור: "אני נרגש להוביל את יחידת הדיגיטל, אני רואה בהזדמנות זאת להיות יד ימינם של מקבלי החלטות בארגונים, להוביל אותם במסע השינוי המתבקש לייעול תהליכים והתאמת הארגונים לתהליכים ושירותים דיגיטליים תוך מתן פתרונות 360º להבטחת הצלחת המסע והטבעת חותם משמעותי בשוק ה-IT בישראל".
רועי פולניקוויאט, מנכ"ל Energy Team, ברך על המינוי החדש ומסר כי: " אני בטוח שעם היכולות והניסיון שדרור מביא עימו נקדם את תחום הדיגיטל בחברה באופן משמעותי. אנו גאים בצוות העובדים המדהים שעובד בחברה! מעבר לידע המקצועי והניסיון הנרחב, משותפת לכולם ההכרה כי האתגר הגדול בפרויקט/פתרון טכנולוגי אינו הטכנולוגיה. האתגר הגדול הוא האנשים והארגון. שם החברה באה לידי ביטוי בכל פעילות. אנו מביאים אנרגיה, חיוניות וחיוביות, מחברים אנשים ובונים צוותים מנצחים. יחידת הדיגיטל החדשה בהובלתו של דרור רייך, תאפשר לנו להביא את הערך המוסף שלנו לתחומי עניין נוספים של לקוחותינו".
אנרג'י טים היא חברת ייעוץ, מוצר ושירותים בתחום טכנולוגיות המידע. החברה מובילה פרויקטים גדולים ומורכבים בתעשייה בתחום אסטרטגיית מערכות מידע, טרנספורמציה דיגיטלית, פיתוח מערכות, תשתיות IT, תהליכי, ניהול פרויקטי וניהול מוצר.
החברה זכתה, מאז ההקמה ב-2008, ללוות בעשייתה מעל 100 מהלקוחות הגדולים והמובילים במשק הישראלי, לרבות: בנקים, חברות כרטיסי אשראי, חברות ביטוח, יחידות טכנולוגיות במגזר הביטחוני, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, קופות חולים, חברות תעשייה ועוד.
09/02/20 11:45
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוספוט מבצעת שינוי גדול בתפקוד בחטיבת החוויות וההתקנים שלה. ברה-ארגון שהיא מבצעת בחטיבה שבראשה עומד סגן הנשיא הביצועי, ראג'ש ג'ה, היא למעשה מחברת אלמנטים מקבוצת החוויות של Windows (לקוחות) עם יחידות שונות מקבוצת החומרה ובונה קבוצה חדשה.
הקבוצה החדשה תיקרא Windows and Devices (חלונות והתקנים) ומי שיעמוד בראשה יהיה מנהל המוצר הראשי, פנוס פאנאי, וזה יקרה החל ב-25 בפברואר. במסגרת סבב הארגון מחדש יועבר סגן הנשיא התאגידי, ג'ו בלפור, שכרגע עומד בראש קבוצת החוויות שנמחקת בקרוב, אל התחום העסקי: יחד עם אלס הולק הוא יעמוד בראש קבוצת החוויות של Office.
המטרה של מיקרוסופט בסבב הזה היא לחזק את הקשר בין מערכת ההפעלה לבין קו מוצרי ה-Surface שלה, ואולי בעקבות כך להרחיב את ההיצע של הסדרה שרובה נחשבת יוקרתית ויקרה מדי עבור המשתמשים הממוצעים בשוק. אנליסטים בשוק אומרים שהמינוי של פאנאי לראש הקבוצה החדשה הוא רק כדי לחזק את העובדות בשטח שכבר קיימות מזה זמן והוא תכנון מהודק יותר של Windows יחד עם Surface.
"המהלך הזה יעזור לנו לייעל את תהליכי קבלת ההחלטות שלנו, להיות ברורים יותר לגבי סדר העדיפויות שלנו ולספק את חוויות המשתמש הטובות ביותר מהסיליקון דרך מערכות הפעלה וכל היישומים והמכשירים המחוברים לשירותי מיקרוסופט. אנו מאמינים שהדבר יהפוך את חוויית הלקוחות לטובה יותר בכל האקו-סיסטם. תכנון חומרה ותוכנה ביחד יאפשר לנו לבצע עבודה טובה יותר לטווח הארוך, וקביעת נקודת התייחסות יחידה עבור חווית הלקוחות של Windows תניע סדרי עדיפויות ומשאבים שיעזרו לכולנו להאיץ את החדשנות ולשפר את הביצועים", כתב פאנאי בהודעת דואר פנימית ששלח לעובדי הקבוצה לגבי התפקיד החדש שלו.
09/02/20 12:47
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מנמ"רים מתמודדים עם לחצים מכמה כיוונים להעביר את מערכת ה-ERP לענן. יצרני התוכנה דוחפים ליישום מתווה ענן. המנהלים העסקיים דורשים יכולות ענן כדי להשיג צמיחה ויתרון תחרותי, אך חלק מהמנמ"רים מרגישים שמבקשים מהם להעביר את מערכת ה-ERP לענן בלי שום צידוק עסקי, אלא רק כדי לעבור לענן. מנמ"רים צריכים להבין את התפיסות המוטעות הבאות ולהעביר את מערכת ה-ERP לענן משיקולים של טובת הארגון בלבד:
1. העברת ה-ERP לענן בתצורת תוכנה כשירות (SaaS) היא אפשרות טובה יותר מאשר תוכנה "טובה מסוגה" במודל SaaS.
המציאות: תפעול ERP במודל תוכנה כשירות לא מבטל את המורכבות שלה ולא משפר את היתרונות הגלומים באינטגרציה החזקה שלה. מעבר של רישיונות ERP למודל תוכנה כשירות יכול להיות יקר, מסוכן ומשבש לארגון, והשיפור עסקי שינבע ממנו יהיה קטן, אם בכלל. עלות החלפת חבילות תוכנה ברישוי בתוכנה כשירות עצומה אף היא.
המלצתנו: לפני שאתם מחליפים את חבילת ה-ERP של הארגון בצעו הערכה של אסטרטגיית היישומים שלכם וודאו שניתן לענות על הדרישות באמצעות תוכנת ERP כשירות. שקלו היכן תוכנה טובה מסוגה במודל תוכנה כשירות היא המתאימה וההגיונית ביותר.
2. רכישת אפליקציות SaaS מספק ה-ERP הנוכחי היא האסטרטגיה הטובה ביותר.
המציאות: ספקי ERP מפתחים מוצרים שמתאימים למכנה המשותף הרחב ביותר, לכן ייתכן שהפתרונות שלהם אינם הבחירה הטובה ביותר עבור התחום שלכם או הדרישות העסקיות המותאמות שלכם בהשוואה לתוכנות הטובות מסוגן.
המלצתנו: אפליקציות SaaS רבות מתאימות יותר להתמודדות עם צרכים עסקיים מורכבים בהשוואה לאלו שמוצעות לכם על ידי ספקי ה-ERP הנוכחיים. האסטרטגיה הטובה ביותר היא לבחור אפליקציות על בסיס הצרכים העסקיים. יש לבצע הערכה של המאפיינים והפונקציונליות של הטכנולוגיות הטובות מסוגן בהשוואה להיצע של ספק ה-ERP ולהחליט מה הוא הפתרון המתאים.
3. עלינו לעבור לתשתית הענן של יצרן ה-ERP שלנו.
המציאות: אימוץ תשתית הענן של יצרן ה-ERP שלכם יכול לכלוא אתכם בפלטפורמה שתגביל את מבחר הפתרונות והשירותים שיעמדו לרשותכם. במקום לבחור בתוכנה טובה מסוגה שמתאימה למורכבות העסקית של הארגון תהיו מוגבלים לאפליקציות שרצות במערם הטכנולוגי של היצרן.
המלצתנו: מומלץ לשקול תשתית ופלטפורמות של ספקים שתומכים בכל מערכת ERP, כמו AWS או Azure, שישמרו על הגמישות והאג'יליות שלכם. בחירה כזו תסייע לארגון להתמודד עם שינוי. מומלץ לוודא שהבחירה שלכם במערם טכנולוגיית ענן תתמוך במפת הדרכים העסקית שלכם, כיוון שהעלות והשיבוש הכרוכים בחזרה למצב הקודם עלולים להיות גבוהים.
4. אם לא נעבור לפתרון תוכנה כשירות של יצרן ה-ERP שלנו, לא נקבל תמיכה ממנו.
המציאות: אין צורך להעביר את מערכת ה-ERP שלכם לפתרון תוכנה כשירות אם אין בכך ערך עסקי. המעבר יכול להיות יקר, מסוכן ומשבש לארגון. אסטרטגיית יצירת הערך של היצרן היא להכריח לקוחות לעבור לפלטפורמות חדשות באמצעות תכנון תאריכי יעד לפקיעת התמיכה המלאה.
המלצתנו: ניתן לנצל את חלופות התמיכה של חברות צד ג' כדי להמשיך לקבל את התמיכה. המשיכו להריץ את ה-ERP היציב והמוכח שלכם בזמן שאתם מחכים שפתרון תוכנת ERP כשירות ענן יתבגר, שהעלות והסיכון יופחתו ושה-ROI יעלה.
5. הפונקציות של התוכנה כשירות תואמות למערכת ה-ERP הנוכחית שלנו.
המציאות: במקרים מסוימים, חלק מהמודולים של תוכנת ERP כשירות מספקים התאמה טובה או מספיק טובה. ברוב המקרים, הם לא הגיעו לרמת פונקציונליות זהה לזו של תוכנת ה-ERP המותקנת בארגון והם גם לא יכולים להחליף את ההתאמות המיוחדות ששולבו בה.
המלצתנו: ודאו שהפונקציונליות הבסיסית, במכנה המשותף הנמוך ביותר של תוכנתERP כשירות – טובה דיה. אם לא, הדרך העדיפה היא להמשיך להריץ את חבילת ה-ERP המותאמת שלכם, שמספקת את צורכי ההווה וצורכי השנים הבאות.
6. ERP כתוכנה כשירות עולה פחות.
המציאות: המעבר ל-ERP במודל תוכנה כשירות הוא לא תמיד אסטרטגיה טובה להפחתת עלויות. לדוגמה, רישוי אורקל בענן עולה פי שלושה יותר בהשוואה להתקנה מקומית פלוס עלויות התמיכה.
המלצתנו: כאשר מעריכים עלות בעלות כוללת של פתרון ERP במודל תוכנה כשירות, הוסיפו את עלויות ההסרה וההחלפה כולל אלה של החלפת מרכיבים מותאמים וממשקים. כאשר מעריכים חלופות של תשתית כשירות ענן יש לכלול עלויות תפעוליות של ה-ERP, כמו הפחתה או הוספה של עומסים, שירותי ניטור ואבטחה שיספקו אומדן מציאותי של ה-TCO.
7. עדכונים במודל ERP כשירות הם פשוטים וקלים.
המציאות: הדבר נכון בהקשר של התקנות קטנות או פשוטות, שבוצע בהן מספר קטן של התאמות וממשקים. במקרים אחרים, עדכונים דחופים ידרשו ביצוע עבודה שחורה בתכיפות גבוהה. זו תכלול: ניתוח, קביעת תצורות, בדיקה והתקנת העדכונים.
המלצתנו: כיוון ששיבוש שנובע משדרוגים הוא אירוע כמעט שכיח לאור העובדה שאין לכם שליטה על התזמון ועל הביצוע, בחנו את תהליכי השדרוג ושפרו אותם כדי להסתגל לשינוי הבעלות על השדרוגים ועל תכיפותם.
8. כדאי להעביר את כל ה-ERP שלנו לענן.
המציאות: זהו צעד חכם עבור חלק מהארגונים. על פי ניסיוננו, התוצאות משתנות על פי שכבת הענן ומראות, כי גישה היברידית לרכש פתרונות ERP מניבה במקרים רבים את הטוב ביותר משילוב שני העולמות: הענן וההתקנות המקומיות.
המלצתנו: אל תעברו לענן רק בשביל לעבור לענן. תנו לארגון העסקי להניע את המהלך. במקום להניע את כל ה-ERP לענן, התחילו עם שכבות ה-IaaS (תשתית כשירות) וה-PaaS (פלטפורמה כשירות). הדבר יגביר את הגמישות והאג'יליות של מערך ה-IT ויאפשר לארגון להתמודד טוב יותר עם השינוי. מומלץ לשקול יצרני IaaS ו-PaaS שתומכים בכל חבילות ה-ERP.
הכותבת היא סגנית נשיא לתחום מחקרי שוק, רימיני סטריט.
09/02/20 15:46
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת לנו לעשות פעולות רבות מהכורסה הנוחה של הבית. פעולות בנקאיות, רכישת מוצרים ודומה - כולן פעולות שניתן לבצע מרחוק ובנוחות. עכשיו הטכנולוגיה מאפשרת לנו לבצע השקעות בחברות סטארט-אפ פרטיות ולקבל תמורתן מניות באותה חברה, וכל זה באמצעות פלטפורמה שנקראת ExitValley.
חברת אקזיטוואלי הוקמה בשנת 2015 על ידי יניב שריון, שחר שרגא, יואל אטדגי, ניר מיטל, ירון אדלר ועודד פדרבוש - כולם עם ניסיון בתעשיית ההשקעות וההיי-טק בישראל.
[caption id="attachment_309972" align="alignnone" width="600"] ExitValley[/caption]
בשיחה עם אנשים ומחשבים, הסביר מנכ"ל החברה, שריון, איך העניין עובד. "הפלטפורמה מאפשרת לקהילת המשקיעים הפרטיים להשקיע בחברות טכנולוגיה פרטיות, בתמורה למניות, ולקחת חלק בהצלחת ה-סטארט אפ ניישן", אמר שריון.
"הרעיון שעמד בבסיס הקמת הפלטפורמה הוא לאפשר לקהילת המשקיעים הפרטיים להשקיע בחברות טכנולוגיה ולקחת חלק בהצלחת ההיי-טק הישראלי, עלייה כבר התרגלנו לשמוע בגופי התקשורת מדי שבוע. לשם כך, אקזיטוואלי פיתחה מנגנון השקעה מתקדם, שנותן לקהילת המשקיעים פתרון כולל - החל משלב איתור הזדמנויות השקעה אטרקטיביות, דרך פיזור הסיכון והסדרת תנאי העסקה ועד קבלת הדיווחים השוטפים לאורך חיי החברה"
האם תוכל להסביר לי בקשה איך המערכת עובדת?
"אנחנו פוגשים מאות חברות סטארט-אפ מדי חודש, אנחנו בודקים את ההיתכנות הטכנולוגית ואת הפוטנציאל העסקי, ומתוכן אנחנו מכניסים לפלטפורמה שלנו, כלומר באפשרויות ההשקעה, רק את אותן חברות שנראות לנו הטובות ביותר למשקיעים. כל חברה שעולה לאתר גם עוברת בחינה משפטית, שבמסגרתה מוסדרים תנאי ההשקעה באמצעות חוזי השקעה אחידים ומבוקרים, המבטיחים את זכויות המשקיעים (בין היתר הבטחת נזילות המניות והסדרת חובות הדיווח מצד החברות). אקזיטוואלי מאפשרת למשקיעים לפזר סיכונים באמצעות השקעת סכומים קטנים במספר חברות מתחומים שונים, ואף בענפים שונים.
כמו כן, כחלק מתפישת ה'להשקיע ביחד', שנגזרת מחכמת ההמונים, אקזיטוואלי מאפשרת לקהילת המשקיעים שלה לעקוב אחר חברות שעלו לקמפיין גיוס, לבחון את מידת האמון שמשקיעי הפלטפורמה מביעים בהן (באמצעות קצב התקדמות ההשקעה, מספר המשקיעים ועוד), ולהצטרף להשקעה בהתאם. מרכיב נוסף הנגזר מתפישת ה'להשקיע ביחד' הוא היכולת ליצור קשר עם משקיעים אחרים בפלטפורמה, בין אם אונליין, באמצעות פיצ'רים על גבי הפלטפורמה, ובין אם אופליין, דרך אירועי המשקיעים החודשיים שעורכת החברה".
איך אתם מגיעים לסטארט-אפים, הרי בישראל נפתחים סטארט-אפים חדשים מדי יום?
"ששת המייסדים הם בעלי וותק בעולם ההיי-טק, ויש לנו קשרים משלנו לצד שיתופי פעולה עם הרשות לחדשנות, החממות הטכנולוגיות, מתחמי העבודה, ועוד. יותר מכך, אקזיטוואלי מובילה את תחום ההשקעות בסטארט-אפים, עם למעלה מ-100 מיליון שקל שהושקעו עד כה, קהילת משקיעים גדולה, מנגנון השקעה מתקדם, סיכויי הצלחה גבוהים בגיוס - ולכן אנו מקבלים פניות רבות ממאות סטארט-אפים מדי חודש.
בנוסף, אנחנו מעודדים השקעות במסגרת חוק האנג'לים, ומבצעים סבבי השקעה רבים בשיתוף קרנות הון סיכון. במסגרת שיתופי פעולה אלו אנו מאפשרים למשקיעים להצטרף לגופי השקעות מובילים, בתנאי השקעה מועדפים.
נכון להיום אנחנו פלטפורמת ההשקעות המצליחה בישראל בישראל, עם 70 השקעות מוצלחות. לפלטפורמה שלנו רקורד יוצא דופן של הצלחות, בהן ייסוד תעשיית ההשקעות הפרטיות בסטארט-אפים בישראל. בין השאר היינו גורם מרכזי ואף מוביל בכל הקשור לחקיקת השקעות ההמונים בישראל.
יש לנו את קהילת המשקיעים הגדולה בארץ, עם למעלה מ-17,000 משקיעים רשומים, מגוון חברות פורטפוליו מצליחות, שהשלימו סבבי גיוס מתקדמים עם עליית שווי משמעותית, מספר אקזיטים, ואפילו הנפקה.
האם תוכל לספר על כמה מחברות הסטארט-אפ הרושמות בפלטפורמה?
"בין חברות הפורטפוליו של ExitValley, ניתן למנות את HeraMed - חברת סטארט-אפ מצליחה, אשר פיתחה מערכת לניטור הריון המאפשרת מעקב ביתי רציף אחר בריאות העובר, תוך כדי מתן מענה לזיהוי מוקדם של סיבוכים אפשריים; VRHealth - החברה הראשונה בעולם שעושה שימוש במערכות VR כמוצר רפואי שיקומי מאושר; SolCold, אשר פיתחה חומר שממיר את הקרינה הסולארית שנפלטת מהשמש לקור; ו-Hargol FoodTech, אשר מספקת מענה לצורך העולמי במאגרי חלבון חדשים באמצעות טכנולוגיה חקלאית פורצת דרך לגידול מתועש של חגבים למאכל.
מאז השלמת סבבי הגיוס ב-ExitValley, מציגות החברות הללו הישגים מרשימים: HeraMed הונפקה בבורסה האוסטרלית, VRHealth ו-SolCold השלימו Round A (סבב גיוס מתקדם) של כחמישה מיליון דולר במצטבר, בגידול שווי חברה משמעותי, ו-Hargol FoodTech, שכבר השלימה Round A באמצעות ExitValley, ממשיכה להגדיל את קיבולת הייצור של החברה, על מנת לעמוד בביקוש למוצרי החברה בשווקים בארה"ב ובאירופה".
09/02/20 17:30
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ברכות, לפייסבוק יש רכישה חדשה - סקייפ טכנולוגיות. המדובר בסטארט-אפ שמבוסס על יוזמה לאיתור מיקום באופנים שמעבר לאפשרויות ה-GPS. הטכנולוגיה שפותחה על ידי החברה הלונדונית מיועדת בעיקר לשימוש ביישומי מציאות רבודה.
על הרכישה של הענקית ממאנלו פארק את Scape Technologies ניתן היה ללמוד ממסמכים שהוגשו לרשויות בבריטניה. אף על פי שתנאי העסקה טרם ידועים, על פי דיווחי Companies House, רשם החברות הבריטי, נודע כי לפייסבוק יש שליטה גבוהה בסטארט-אפ , והיא מחזיקה ב-75% מעסקי הנרכשת כעת. בנוסף, לפי דיווחים וספקולציות בתקשורת העולמית, פייסבוק רכשה את סקייפ טכנולוגיות תמורת כ-40 מיליון דולר.
[caption id="attachment_309981" align="alignnone" width="600"] סקייפ טכנולוגיות[/caption]
הסטארט-אפ נוסד ב-2017, כחברה שושקדת לפי הגדרתה על "שירות מיקום חזותי". טכנולוגיה זו, שמבוססת על ראיית מחשב, אפשרה למפתחי יישומים לזכות ברמת דיוק גבוהה יותר מאשר בהתבסס על יכולות GPS. הטכנולוגיה, המיועדת בעיקר ליישומי מציאות רבודה, תוכננה לשימוש בתחומים כמו רובוטיקה ולוגיסטיקה. ליתר דיוק, התפקיד העיקרי שלה היה לאפשר למכשירים עם המצלמה לפעול באופן מוצלח יותר בהתייחס לסביבת הקרובה.
אדוארד מילר, מייסד משותף ומנכ"ל חברת סקייפ טכנולוגיות, תיאר בעבר את המנוע החזותי של סקייפ כ"צינור בקנה מידה גדול", שיוצר מפות תלת-מימדיות מצילומים וסרטונים. הכלי הזה איפשר בין היתר למשל איתור מפורט של חפצים.
הרכישה החדשה הזו, בשילוב יכולות פייסבוק, צפויה להועיל לענקית הרשתות החברתיות בפלטפורמות הדור החדש, ובעיקר בפיתוח טכנולוגיות AR ו-VR שיוצעו ללקוחותיה במתכונות שונות בשנים הבאות.
09/02/20 11:13
4.84% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חשבונותיהם הרשמיים של פייסבוק, מסנג'ר ואינסטגרם - שבבעלות פייסבוק - בשירות המתחרה, טוויטר, נפגעו בסוף השבוע על ידי OurMine. קבוצת ההאקרים לקחה את האחריות למעל על ידי שליחת ציוץ מהחשבונות הרשמיים הפרוצים.
בכך חזרה למעשה OurMine לזירה האהובה עליה, טוויטר, שבה כבר פעלה בעבר היותר רחוק. הקבוצה פרצה ב-2016 לחשבונות הטוויטר של מגה-בכירים רבים מעמק הסיליקון, ביניהם: מנכ"ל טוויטר בכבודו ובעצמו ג'ק דורסי, סונדר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל, ומארק צוקרברג, מנכ"ל פייסבוק. בעבר ההרבה יותר קרוב לקחה OurMine אחריות על הפריצה לליגת הפוטבול האמריקנית, ה-NFL והדבר קרה בחודש שעבר. כלל הפריצות של הקבוצה הסתכמו במסר דומה שפורסם על ידי OurMine בחשבונות הנפגעים, ובו טענה כי כל כוונת הפורצים היא רק להושיט לנפרצים עזרה בנוגע לביטחונם.
לפי הדיווחים, בזמן הפריצה הנוכחית הייתה לפייסבוק גישה לחשבונות, אבל היא בכל זאת התקשתה למחוק ציוצים שפרסמו ההאקרים. ג'יין מנצ'ון וונג, חוקרת האפליקציות, תיעדה את משחק ה'חתול ועכבר' הזה, שלפי הדיווחים נמשך כ-30 דקות לפני נעילת החשבון.
בהמשך שלחה טוויטר הצהרה המאשרת כי החשבונות נעולים, ואמרה שהיא עובדת על שחזור הגישה אליהם. "ברגע שהתוודענו לנושא, נעלנו את החשבונות שנפרצו ועובדים בצמוד עם השותפים שלנו בפייסבוק בכדי לשחזר אותם", צייצה הרשת החברתית שנמצאת תחת שרביטו של דורסי. בהמשך פירסמה פייסבוק ציוץ ובו בישרה לעולם כי חשבונה בטוויטר כבר "מאובטח ומשוחזר". Some of our corporate social accounts were briefly hacked but we have secured and restored access
— Facebook (@Facebook) February 8, 2020 על פי הדיווחים, ההאקרים הצליחו גם לפרוץ לחשבונות של אינסטגרם דרך הגישה לחשבון של הענקית ממאנלו פארק בטוויטר, כך טוען The Verge. בדומה לכך, ההאקרים קיבלו גישה גם לחשבון של המסנג'ר - שירות של פייסבוק.
גם במקרים האחרונים, כמו בעברה המהולל של OurMine, נראה כי ההאקרים בסך הכל קידמו את שירותי האבטחה שלהם, ולא הייתה להם כל כוונה זדונית מלבד להטריל את המנגנון ולהראות שהחשבונות בטוויטר אינם מאובטחים מספיק.
פייסבוק פרסמה הודעה רשמית המאשרת את הפריצה, אך לא חשפה את הפרטים הקשורים באירוע.
09/02/20 12:13
4.84% of the views
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת עליבאבא, הבעלים של ענקית המסחר עלי אקספרס, הודיעה ביום ה' כי היא משיקה פלטפורמה אשר תסייע באספקה מואצת של ציוד רפואי דחוף, על ידי חיבור ישיר בין ספקי ציוד רפואי ברחבי העולם לבין צוותי רפואה הנמצאים במוקד התפרצות נגיף הקורונה.
עליבאבא אף מכריזה על קרן ייעודית, בהיקף מיליארד יואן סיני, שהם יותר מ-140 מיליון דולר, אשר הוקמה ב-25 בינואר, יומיים לאחר הטלת ההסגר על מוקד התפרצות הנגיף בעיר ווהאן. הקרן תשמש לרכישת ציוד רפואי חיוני מספקיות בכל העולם, כולל ישראל, ואספקתו לצוותי הרפואה בוואהן ובערים נוספות שנפגעו מהנגיף.
[caption id="attachment_309924" align="alignnone" width="600"] צילום מסך של עמוד מהיוזמה. צילום: קבוצת עליבאבא[/caption]
עליבאבא השתמשה ביכולותיה הטכנולוגיות וניסיונה בתחום המסחר המקוון להקמת אתר ייעודי, אשר ישמש כפלטפורמת המנגישה את המידע לספקים, גדולים כקטנים, בכל העולם. הקבוצה תפרסם את המפרטים של הציוד הרפואי הנחוץ - לרבות הסוגים, הדגמים וכמויות המוצרים - וזאת על סמך מידע שנאסף מבתי החולים והרשויות המקומיות. באמצעות הפלטפורמה, הספקים יוכלו להעביר מידע על המוצרים שנמצאים ברשותם, ולאחר תהליך של אישור הספק והסחורה, תחל עליבאבא בתהליך הרכש. המוצרים שיירכשו באמצעות הפלטפורמה, יסופקו לבתי החולים על בסיס רמת דחיפות ועדיפות.
החברה מתחייבת לאספקה מהירה ובטוחה, ופועלת בשיתוף פעולה הדוק עם מרכזי הפצה לוגיסטיים בעולם, על מנת לספק פתרונות שילוח יעילים ומתוזמנים היטב. קייניאו, החטיבה הלוגיסטית של עליבאבא, השיקה את מיזם "הערוץ הירוק", אשר יחד עם גורמי תעשייה בסין, ומחוצה לה, יבטיח משלוח מואץ של הציוד.
במכתב שהפיצה החברה לספקי ציוד רפואי בכל העולם, כולל בארץ, נכתב כי עם סיום חופשת ראש השנה הסיני, הציפייה היא לכמות גדולה של אנשים שחוזרים למקום עבודתם. זאת, על רקע המאבק בוירוס הקורונה אשר נמצא בשלב קריטי. במכתב מפורט, בין היתר, הציוד הנדרש אשר כולל מסכות הגנה (רפואיות ורגילות), חליפות הגנה, כפפות ומשקפיים להגנה על הצוותים הרפואיים, ועוד.
יצוין כי החל מה-3 בפברואר, עליבאבא כבר סיפקה ציוד רפואי שהגיע מ-15 מדינות - כולל סחורות שנרכשו ונתרמו באופן עצמאי - ל-18 בתי חולים במחוזות הוביי, ג'גיאנג ואנחוי.