זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
04/08/20 12:38
11.59% of the views
מאת אנשים ומחשבים
במקביל לשלב התיחור הראשון של מכרז תדרי דור 5 שהחל היום, קיימה פלאפון אירוע לתקשורת, שבו הפתיעה והכריזה על השקת רשת דור 5 מבצעית שלה, תחת המיתוג פלאפון+.
במהלך החודשים האחרונים שדרגה החברה את ליבת הרשת באמצעות חברת אריקסון ופרסה כ-200 אתרים בישראל בתחום התדר 3.5 גיגה-הרץ, המשמש לטכנולוגיית הדור ה-5, זאת לצד מאות אתרים הפועלים כבר היום על תדר 700 מגה-הרץ, בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. מיד עם סיום המכרז, בעוד מספר ימים ועד ה- 1.9 בכפוף לקבלת התדר, הצהירה החברה, יוכלו לקוחות פלאפון עם ציוד קצה תומך לגלוש על הרשת החדשה והמתקדמת. לדברי רן גוראון, מנכ"ל פלאפון, "ליבת הרשת שלנו כבר פעילה, והטכנולוגיה מוטמעת בה. הרשת פרוסה במאות אתרים מדן ועד אילת, וברגע שנזכה במכרז ויוקצו לחברה התדרים – די יהיה ב'הרמת השאלטר', והלקוחות בעלי מכשירים תומכים יוכלו ליהנות מחוויית הגלישה בדור 5".
בנוסף, הכריזה החברה על זמינות מיידית של שלושה מכשירים תומכים – שני דגמים של שיאומי ומכשיר של וואווי, כשבהמשך יוספו למגוון מכשירים נוספים, בהם מכשירים מבית סמסונג, LG ו-אפל. לדברי גוראון, בשנהה באה צפוי, כי אחד מכל שני מכשירים שיושקו בעולם יתמוך בדור 5.
עוד ציין גוראון, כי לפי משאל שערכה החברה בישראל, 75% השיבו כי הם מעוניינים בחבילות דור 5.
לקוחות החברה הרשומים בכל אחת מתוכניות החברה ובעלי מכשיר תומך יוכלו ליהנות מרשת דור 5 ללא תוספת תשלום. בנוסף, החברה פתחה היום להרשמה מוקדמת חבילות ייעודיות לדור 5, בעלות נוספת, בהן חבילת גיימינג, חבילת MAX עם נפח גלישה מורחב וחבילת סטרימיניג.
על רקע ההשקה, פלאפון הקימה תערוכת מיצגים, המדגימה את היכולות של רשת דור 5 בכל ההיבטים, וכיצד תשדרג את אורחות החיים של כולנו. חלק מהמיצגים מוצגים בישראל ובעולם לראשונה, לאחר שהיו צפויים להיחשף בתערוכת הסלולר הבינלאומית השנתית בברצלונה, שבוטלה עקב התפשטות נגיף הקורונה. באירוע גם הודגמה מהירות גלישה במכשיר סמסונג של יותר מ-1.5 ג'יגה-ביט. בין המיצגים הבולטים ניתן לראות נהיגה מרחוק ברכב אוטונומי, מיצג מציאות רבודה המשלב דיגיטל במרחב האורבני, פתרון רשת פרטית מאובטחת לעסקים ולארגונים, רפואה חכמה – היכולת להעביר מידע, כדוגמת העברת צילום סקירת אולטרסאונד מאמבולנס בזמן אמת לצוותים רפואיים מרוחקים בחדר ניתוח, וסביבה וירטואלית במציאות מדומה ללמידה ועבודה מרחוק מכל מקום בעולם.
[caption id="attachment_320463" align="alignnone" width="600"] רן גוראון, מנכ"ל פלאפון, מתנסה בנהיגה מרחוק ברכב אוטונומי. צילום: רפי דלויה[/caption]
אילן סיגל, סמנכ"ל השיווק של פלאפון, אמר, כי "הדור החמישי מהווה שלב נוסף ומשמעותי בהתפתחות הטכנולוגית העולמית ועומד לשנות את הדרך שבה אנו עושים שימוש בסלולר שלנו. המיצגים שהבאנו יחד עם חברת אריקסון מדגימים את האיכויות המתקדמות של הטכנולוגיה, אשר תשפיע על איכות חיינו בכל התחומים, בהם: תחבורה, רפואה, לימודים, משק בית ועוד. אנו גאים להמשיך ולעמוד בחזית הטכנולוגיה ולהביא את הבשורה המתקדמת ביותר בשוק הסלולר, שתביא לאיכויות גלישה יוצאות דופן ולפתרונות טכנולוגיים חדשניים שטרם נראו כמותם".
נמרוד בן טוב, סמנכ"ל ההנדסה בפלאפון, ציין, כי "אנחנו נמצאים בפתחו של מכרז התדרים לדור 5, אליו נערכנו מבעוד מועד בפריסת אתרים בכל רחבי הארץ, החל ממאות אתרים שתומכים בתדרי 700 הפועלים כבר עתה, ובנוסף, מערכות דור 5 הנפרסות בימים אלה. לצד זאת, שדרגנו את מערכות הליבה של הרשת, ונהיה מוכנים לספק ללקוחותינו גלישה מהירה בדור 5 מיד עם סיום המכרז וקבלת התדרים".
04/08/20 14:15
11.59% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בית המשפט העליון, בשבתו כבית הדין הגבוה לצדק, הורה אתמול (ב') לפרקליטות המדינה להציג את "מקור הסמכות להפעלת מנגנון הדיווח לרשתות החברתיות, המוביל להסרת פרסומים בלא הליך משפטי", משמע – על פי איזה חוק היא מצנזרת תכנים ברשת.
ההנחיה ניתנה לאחר הדיון, שהתקיים בעתירה שהגישו מרכז עדאלה והאגודה לזכויות האזרח נגד "דיווחי יחידת הסייבר בפרקליטות אל רשתות חברתיות, כדי שיסירו פרסומי גולשים".
נשיאת העליון, השופטת אסתר חיות, ועימה השופטים חנן מלצר ואלכס שטיין, קבעו כי "נדרשת המדינה להציג את מקור סמכותה לפעולות אלו - באמצעות 'מנגנון האכיפה האלטרנטיבית במסלול הוולונטרי'". על פי העותרים, "באמצעות מנגנון זה מתבצעת צנזורה של אלפי תכנים בלא כל הליך משפטי, ולרוב גם בלא ידיעת המפרסם. הפנייה אל ספקיות התוכן, ביניהן פייסבוק (Facebook) וגוגל (Google), מובילה להגבלת גישה אליהם, וכן להשעיית משתמשים ולעיתים אף להרחקתם".
"מעין הפרטה של הליך שיפוטי שמתבצעת במעמד צד אחד"
במהלך הדיון אמר עו"ד רביע אגבריה ממרכז עדאלה, כי "המדינה אינה מכחישה כי הפגיעה בזכויות יסוד נעשית בלא כל הסמכה חוקית. המדינה אינה חולקת על כך שיש כאן פגיעה בזכויות יסוד, בחופש הביטוי, בהליך הוגן, בעקרונות של השיטה המשפטית של הפרדת רשויות, ואינה מצביעה על מקור סמכות כלשהו, גם לא לפי הכללים שהם אומרים שהם פועלים מכוחם. הטענה מרחיקת הלכת של המדינה היא שכל הפעילות הזו של האכיפה האלטרנטיבית אינה מצדיקה הפעלת סמכות שלטונית. יחידת הסייבר בפרקליטות קמה על פרקליטיה, בודקת תכנים, מנתחת אותם, ופונה באופן יזום אל ספקיות התוכן, וכל זה – לא הפעלת סמכות שלטונית?"
עורכי הדין עמרי אפשטיין ושי כהן, שהשיבו בשם המדינה, אמרו כי "המדינה איננה מפעילה סמכות. היא מיידעת. זו פעולה שתכליתה יידוע - באותם מקרים שיש פגיעה באינטרסים חשובים. הרשתות החברתיות הן אלו שמבצעות את ההסרה על דעת עצמן".
עוד הורו שופטי בג"צ למדינה להוסיף להשלמת הטיעון סקירה השוואתית על הסדרים דומים במדינות אחרות בעולם, בהם גוף ממשלתי מדווח על פרסומים לרשתות חברתיות, תוך התייחסות להסמכה החוקית שעל בסיסה הם פועלים.
[caption id="attachment_320494" align="alignnone" width="600"] עו"ד רביע אגבריה ממרכז עדאלה. צילום: מרכז עדאלה[/caption]
עו"ד אגבריה אמר לאנשים ומחשבים כי "התמונה שעלתה בדיון ברורה: פרקליטות המדינה מצנזרת פרסומים באופן עקיף, היכן שלדבריה היא חושדת לכאורה בפלילים. זו מעין הפרטה של הליך שיפוטי שמתבצעת במעמד צד אחד, ואפילו בלא ידיעתו. החלטת בג"צ מאשרת למעשה כי יש כאן משהו בסיסי פגום, שכן אין רשות שלטונית כלשהי רשאית להשעות זכויות יסוד חוקתיות כמו חופש הביטוי, מבלי שהמחוקק נתן בידיו הסמכה מפורשת לכך, ומבלי שיש מנגנון בקרה שמפקח כי הפגיעה נעשתה באופן שקוף, מידתי וסביר. אין לצפות שהמדינה תוסיף להשלמת הטיעון הסמכה כזו, מהסיבה הפשוטה שהיא לא קיימת".
שופטי בג"צ קבעו למדינה את התאריך 14 בספטמבר למתן תשובה ולעותרים את 14 באוקטובר למענה לתשובת המדינה.
04/08/20 10:12
8.7% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הממשל בארה"ב פרסם אתמול (ב') הודעה חריגה, ובה מידע החושף נוזקה המשמשת את מאמצי הפריצה של האקרים הפועלים בחסות סין במשך יותר מעשור.
ממשלת סין משתמשת בנוזקה המכונה טאידור (Taidoor), כדי לתקוף סוכנויות ממשלתיות, גורמים במגזר הפרטי וקבוצות חשיבה – ועושה זאת מאז 2008; כך לפי הודעה משותפת של CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות במשרד להגנת המולדת, משרד ההגנה, וה-FBI.
על פי השלושה, המפלגה הקומוניסטית הסינית השתמשה בנוזקה, בשילוב עם שרתי פרוקסי, "כדי לשמור על נוכחות ברשתות של הקורבנות, וכדי להמשיך ולנצל את הפרצות ברשתות שלהן". הנתונים הופקו מ-MAR, malware analysis report, דו"ח ניתוח נוזקות של הממשל.
על פי הממשל, נוזקת טאידור נשלחה באופן ממוקד לארגונים ממשלתיים ופרטיים המתמקדים בטייוואן, כך על פי ניתוח מוקדם יותר של פייראיי (FireEye). בהודעה לא אוזכר הנושא הגיאו-פוליטי: בינואר השנה צ'אי אינג-וון, נשיאת טייוואן, זכתה בניצחון מוחץ בבחירות לכהונה שנייה. אינג-וון תומכת בעצמאות האי. בתגובה, סין איימה על טייוואן כי הכרזה רשמית על עצמאות עלולה לגרור תגובה צבאית.
הנוזקה הופצה בדרך כלל לקורבנות באמצעות דיוג חנית (spearphishing) – משלוח מיילים המכילים צרופות עם נוזקות. משקיפים העריכו כי ייתכן שהפרסום בא על רקע עימותים הנמשכים זה שבעה עשורים בין סין וטייוואן.
"לשפר את ההגנות מפני פריצות סייבר סיניות"
פיקוד הסייבר בצבא האמריקני, וכן יחידת הסייבר ההתקפית של הפנטגון, שיתפו גם הם דוגמאות לפעילות של טאידור, ועשו זאת דרך פלטפורמת שיתוף הנוזקות VirusTotal, כך שאנשי אבטחת המידע יוכלו לבחון אותה לעומק.
פיקוד הסייבר מעלה דגימות של נוזקות ל- VirusTotal מאז 2018, במטרה לסייע למגזר הפרטי להתגונן טוב יותר כנגד יריבים זרים, כמו גם להרתיע את היריבים מלנהל קמפיינים לפריצה. אך נראה כי זו הפעם הראשונה מזה שנתיים, בה הפנטגון בחר לזהות נוזקה שנראה כי היא סינית. הפנטגון חשף בפלטפורמה לעתים קרובות פריצות צפון קוריאניות, כמו גם קמפיינים הקשורים לפריצות רוסיות ואיראניות.
[caption id="attachment_227476" align="alignleft" width="300"] האם מדובר בחלק מהקמפיין שלו? נשיא ארה"ב, דונאלד טראמפ. צילום: BigStock[/caption]
לא ניתן היה להבין מההודעה החריגה האם מדובר בחלק מהקמפיין של נשיא ארה"ב, דונאלד טראמפ, נגד סין, או שזהו צעד עצמאי של סוכנויות הממשל. עוד לא היה ברור האם נעשה שימוש בטאידור בקמפיין ריגול בסייבר שנערך באחרונה, או במתקפה מתמשכת מסין. אולם, מבין ארבע הדוגמאות של הנוזקות שפיקוד הסייבר העלה לפלטפורמת השיתופיות, רק שתיים מהן התגלו על ידי מנועים כלשהם. מומחי אבטחה ציינו כי אפילו במקרים בהם יש למגזר הפרטי הגנות הקשורות לקמפיינים של הנוזקה טאידור, ההגנות הללו אינן נפוצות – רק לפייראיי ול-BitDefender יש הגנה חלקית מפניה.
גורם ב-CISA אמר כי ההכרזה המשותפת "נועדה לשפר את ההגנות מפני פריצות סייבר סיניות". שגרירות סין בארה"ב לא הגיבה לפרסום.
04/08/20 14:37
8.7% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אתמול (ב') אושרה כניסתם של 17,000 סטודנטים ותלמידי ישיבות לישראל מחו"ל – מהלך שיקרה בחודשים הקרובים.
פרופסור רוני גמזו, פרויקטור הקורונה הלאומי, הוא זה אשר קיבל את ההחלטה, לאחר דיון שערך עם יצחק הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית, פרופ' שלמה מור יוסף, ראש רשות האוכלוסין, ונציגי משרד הבריאות והמל"ג.
על פי ההחלטה, הסטודנטים ותלמידי הישיבות יורשו להיכנס רק אל מוסדות אשר אושרו על ידי משרד הבריאות. הם יתחייבו לעמוד בתנאי הבידוד למשך שבועיים.
[caption id="attachment_204296" align="alignnone" width="600"] ברק עילם, מנכ"ל נייס. צילום: CRC Media[/caption]
ברק עילם, מנכ"ל נייס (NICE), פרסם אמש פוסט בעמוד הפייסבוק (Facebook) שלו ובו כתב: "חברת נייס פנתה אתמול במכתב לבנימין נתניהו, ראש הממשלה, בנוגע להחלטתו לאשר כניסה לישראל של 17,000 תלמידים שאינם אזרחי ישראל - עקב החשיבות העליונה שהוא רואה במפעל זה. אנו בטוחים שראש הממשלה ירחיב את ההחלטה הזו עוד השבוע: לאשר כניסה של מנהלות ומנהלים שאינם אזרחי ישראל, אך עובדים בחברות היי-טק ישראליות. זאת עקב החשיבות העליונה של ההיי-טק למדינת ישראל".
לא התקבלה תגובת משרד ראש הממשלה לפניית אנשים ומחשבים.
04/08/20 12:36
7.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
וינטו טכנולוגיות סיימה באחרונה פרויקט בן חצי שנה להטמעת פתרון התקשורת FabricConnect של אקסטרים נטוורקס בקיבוץ רמת רחל. הפרויקט החל בינואר האחרון והסתיים בחודש שעבר, והיקפו הכספי מוערך ב-160 אלף שקלים.
במסגרת הפרויקט הוטמעו בקיבוץ שני מתגי ליבה מדגם VSP7400, כאשר כל מתג כולל 48 פורטים של 1/10/25 ג'יגה ועוד שמונה פורטים של 100 ג'יגה. מתגי הליבה הוגדרו בתצורת שרידות מלאה, בכדי לספק תקשורת מהירה ואמינה לכלל הפעילות והענפים בקיבוץ.
לקיבוץ רמת רחל, הממוקם בסמוך לירושלים, מספר פעילויות עסקיות, דוגמת בית מלון ומרכז ספורט. הוא מחובר בתשתיות אופטיות לכל אורכו ורוחבו, מה שמאפשר העברה של כלל הפעילות למרכז מידע אחד ואספקת רמת שירות גבוהה לנקודות הקצה. השירותים ניתנים לכלל הגורמים בקיבוץ 24 שעות ביממה ועל כן, יש חשיבות רבה לזמינות ולאמינות תשתיות התקשורת והמחשוב. הצוות הטכנולוגי של הקיבוץ הוא מצומצם ולכן, פתרון תקשורת מבוסס SDN הינו קריטי לניהול השוטף ולקלות ההפעלה.
"פתרון לאחד האתגרים הגדולים של צוות המחשוב"
אסף שכטר, מנמ"ר קיבוץ רמת רחל, אמר כי "לאורך השנים אנחנו רואים עלייה מתמדת ברוחבי הפס - גם לעסקים וגם לחברי הקיבוץ. הצורך בתקשורת מהירה ואמינה מהווה בסיס קריטי לפעילות השוטפת של הקיבוץ. הוספת מערכות כגון IPTV במלון, חיבור תקשורת אלחוטית לאורחים, מצלמות במעגל סגור בכל שטח הקיבוץ וכמובן גישה לאינטרנט מעלים את הצורך ברוחבי פס בהתאמה".
"בנוסף", ציין, "הניהול של רשת גדולה מהווה אחד האתגרים הגדולים של צוות המחשוב שלנו. הפעלת מנגנון ה-FabricConnect מורידה את המורכבות והתקלות בסדרי גודל, עם הגדרה אחת פשוטה לכל קישור בין מתגים - וזהו, ללא לופים ברשת ובלי צורך להגדיר את כל המתגים בדרך בכדי לספק שירות בנקודה מסוימת. מגדירים את הפורט – וזהו".
"בקיבוץ קיים ציוד תקשורת של יצרנים שונים, ובעיקר של אקסטרים נטוורקס", הוסיף שכטר. "פתרון ה-FabricConnect מאפשר לעבוד בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ליהנות מכל היתרונות ועדיין להשתמש בציוד ישן גם של יצרנים אחרים".
אלי מלמד, ה-CTO של וינטו טכנולוגיות, ציין כי "פרויקט ה-SDN ברמת רחל מיועד לספק את צרכי התקשורת הקיימים והעתידיים של הקיבוץ לשנים הקרובות. המטרה היא להביא לכל ריכוז לפחות שני קישורים אופטיים במהירות של 10 ג'יגה לצורך ביצועים ושרידות ממרכז המידע. המערכת כוללת יכולות וטכנולוגיות מתקדמות ביותר ותמיכה מלאה לאחור לעבודה עם ציוד קיים של מגוון יצרנים גדול. בנוסף, נושא אבטחת המידע הינו חשוב, וכבר בשלב התכנון ובחינת הטכנולוגיות היה ברור ש-FabricConnect מספק את הקישוריות והאבטחה בפתרון אחד".
"כבר התחלנו בדיקת היתכנות למערכת הניהול XMC כמרכז מידע אחיד ומלא לכל רכיבי התקשורת ברשת, של כל היצרנים", ציין מלמד.
אלי קנדל, מנהל אזורי באקסטרים נטוורקס, אמר ש-"טכנולוגיית ה-Extreme Fabric Connect היא הטכנולוגיה המתאימה ביותר לקמפוסים מפוזרים בשטחים נרחבים, מאחר שהטכנולוגיה הינה Topology Agnostic, כלומר - ניתן לחבר אתרים וריכוזים מרוחקים בכל תצורה, כגון Hub and Spoke, Ring ו-Spine and leaf ללא חשש של לולאות ותחלואות שקיימות ברשתות מסורתיות".
הוא הוסיף כי "בין היתרונות הרבים שלה, יש לטכנולוגיית ה-Fabric Connect יכולת הקמת שירותים חדשים בקמפוס בדקות בודדות, על מנת לספק את השירות הנדרש לקיבוץ. כמו כן, פתרונות ה-Multicast Native שמהווים חלק מהמוצר מאפשרים חיבור כמעט אין סופי של מצלמות CCTV לרשת הקמפוס מבלי להגדיר פרוטוקולי תקשורת מסובכים, כגון PIM ו-BCR. פתרונות משלימים של מערכת ניהול כוללים תכונות נוספות, כגון קבלת חיווי בזמן אמת על בעיות ברשת ומתן מענה מהיר, קבלת מידע אפליקטיבי ברשת על ידי פתרונות אנליטיקה ועוד. פתרונות Fabric connect ניתנים ליישום בכל סביבת עבודה, תוך דגש על פשטות, אבטחת הרשת ואוטומציה".
04/08/20 12:44
7.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חקירה חדשה של נציבות הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC, עלולה להביא אל טוויטר (Twitter) קנס בגובה של עד 250 מיליון דולר. החשדות הן שהרשת החברתית המצייצת - שאיכשהו השתייכה בקונוטציה המיידית תמיד ל"טובים" - עשתה שימוש במספרי טלפון ובכתובות דוא"ל, שמשתמשיה הכניסו לפלטפורמה שלה מטעמי אבטחה, לצורך מיקוד פרסומות.
טוויטר חשפה בהגשה שלה לוועדה לניירות ערך ובורסות של ארצות הברית, ה-SEC, בדו"ח שהתייחס לרבעון השני, כי ב-28 ביולי היא קיבלה טיוטת תלונה מה-FTC על טענה להפרות של צו ההסכמה, שעליו חתמה מול הנציבות בשנת 2011. על פי הרישומים בהגשה, החברה צופה שהתלונה עלולה לגרום לה להפסד של בין 150 ל-250 מיליון דולר.
אם יתגלו כנכונות, ההאשמות גורסות כי בתקופה שבין השנים 2013 ל-2019 נעשה שימוש על ידי טוויטר בנתוניהם האישיים של המשתמשים, ובעיקר במספרי הטלפון שלהם, לצורך פרסום ממוקד. על פי הדיווחים, החברה הודתה באוקטובר האחרון כי היא כיוונה "בשוגג" פרסום למשתמשים באמצעות פרטי קשר שמסרו למטרות אבטחה.
"הנושא נותר בלתי פתור ולא יכול להיות שום ביטחון לגבי העיתוי או התנאים של תוצאה סופית כלשהי", ציינה החברה בהגשתה ל-SEC, כהסתייגות שמתייחסת לחששה לספוג את הקנס המדובר.
נזכיר כי ביולי 2019 הטילה ה-FTC על פייסבוק (Facebook) קנס עתק של חמישה מיליארד דולר בגין הפרת פרטיות הצרכנים, בכל הנוגע בפרשיית קיימברידג' אנליטיקה (Cambridge Analytica) המפורסמת, שם הועברו נתוני המשתמשים האישיים של לפחות 87 מיליון ממשתמשי פייסבוק, כולל תשובות פרטיות של חלקם לשאלון פסיכולוגי, לידי חברת מחקר וייעוץ פוליטי. החברה השתמשה בנתונים אלו לצורך טִרגוט מצביעים פוטנציאליים בעבור מי שהיה אז מועמד לנשיאות, דונלד טראמפ, על בסיס מידע שנלמד מהדטה וללא רשותם.
[caption id="attachment_298116" align="alignnone" width="600"] חוקרת את טוויטר בחשד להפרת נתוני משתמשים. ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC. צילום: BigStock[/caption]
פריצת הענק והנזקים שעוד עלולים להפציע
החודש האחרון לא היה חודש חיובי במיוחד בעבור טוויטר - פריצת ענק לחשבונות של חברות ומפורסמים מתחומי הפוליטיקה, המוזיקה והטכנולוגיה הוליכה שולל כמה וכמה ממשתמשיה. ג'ו ביידן, ברק אובמה, אילון מאסק, ביל גייטס, ג'ף בזוס ואפל היו בין הנפגעים.
הפורצים, שכבר נלכדו ככל הנראה ושהתגלו כשלושה צעירים שמנהיגם הוא רק בן 17, הצליחו לחטוף חשבונות ולפרסם בהם ציוצים, לכאורה מטעם בעלי החשבון, שבהם הצהיר המצייץ כי אם ישלחו אל כתובת דוא"ל שמסר תרומות, בביטקוין, לצורך סיוע לקורבנות הקורונה, הוא יכפיל אותן. מדובר בתרמית קלאסית שבכל זאת הפילה בפח אנשים עקב מהימנות הפלטפורמה והמפרסמים לכאורה, והניבה לפורצים כ-110 אלף דולר, בעיקר משום שאותרה וסוכלה כמעט מיד.
טוויטר התייחסה גם להיבטים שונים של הפריצה הזו בהגשה שלה, בכדי לשקף את ההשפעה האפשרית של הפרת האבטחה האחרונה על הכנסותיה. החברה ציינה כי ההפרה עלולה לפגוע ביכולתה להגדיל את בסיס המשתמשים שלה, ויכולה גם להשפיע על המותג והמוניטין שלו בקרב מפרסמים. "הפרת האבטחה הזו עלולה לפגוע באנשים ובחשבונות שנפגעו ממנה", צוין בהגשת החברה. "היא יכולה להשפיע גם על תפישת השוק של יעילות אמצעי האבטחה שלנו, ואנשים עלולים לאבד את האמון והביטחון בנו, להפחית את השימוש במוצרים ובשירותים שלנו, או להפסיק להשתמש במוצרים והשירותים שלנו בשלמותם".
04/08/20 11:22
5.8% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בניגוד לענפים שנגיף הקורונה הביא בהם לטלטלות, הרי שמסתבר כי שוק מחשוב הענן חסין מפני נגיף הקורונה. חברת המחקר סינרג'י (Synergy Research) ניתחה את התוצאות הכספיות של ענקיות הענן, ומהניתוח עולה כי התחום עמד ברבעון השני השנה על יותר מ-30 מיליארד דולרים.
שלוש ספקיות הענק הגדולות בענן המשיכו לשמור על פער ניכר לעומת שאר השחקניות בשוק. AWS ממשיכה להוביל ומחזיקה בכשליש מהשוק, מיקרוסופט (Microsoft) שמרה על נתח של 18% מהשוק, ואילו גוגל (Google Cloud) הגדילה את אחיזתה ל-9% מהשוק.
גם שאר שחקניות הענן נותרו באותו סדר: עליבאבא (Alibaba) עם 6%; יבמ (IBM) עם 5%; סיילספורס (Salesforce) עם נתח שוק של 3%; טנסנט (Tencent) ואורקל (Oracle) - כל אחת עם 2%. במצטבר, שמונה החברות המובילות בשוק מחשוב הענן אוחזות ב-77% ממנו.
"המגיפה סייעה להדגיש כמה מהיתרונות העיקריים של הענן הציבורי"
מחשוב הענן הוכיח עצמו כחסין מפני המשבר הכלכלי שהביא המשבר הבריאותי, בשל עובדת היות הענן גמיש, וככזה, הוא מסייע לארגונים להתמודד עם אתגרים תפעוליים וכלכליים שהביא המשבר. "אם בכלל, המגיפה סייעה להדגיש כמה מהיתרונות העיקריים של הענן הציבורי", אמר ג'ון דינסדייל, האנליסט הראשי של סינרג'י.
הוא הסביר כי היתרונות הללו - גמישות, יכולת הסתגלות, מהירות, עלויות משתנות – כל אלה מאפשרים דרכים חדשות לנהל עסקים מחד, ומאידך לפעול בלא להגיע לחצר הבית ולטפל באתר המחשוב. "מדובר בנושאים קריטיים עבור ארגונים המעוניינים למתן את השיבושים הנגרמים כתוצאה מההנחיות לעבודה מהבית, ביקוש בלתי צפוי ותקציבים מקוצצים", ציינו החוקרים. לדברי דינסדייל, "בזמן שהמגיפה 'נושכת' והחברות צריכות להסתגל במהירות לשינויים ולהשתנות, כל היתרונות הללו מהווים משקל עוד יותר גדול".
ברבעון שעבר חברת המחקר העריכה כי "המגיפה תהיה בעלת השפעה חיובית קלה" על מכירות הענן, וכעת הרבעון השני אישש את התחזית: קצב הצמיחה ירד מעט מהרבעון הראשון, מ-37% ברבעון הראשון ל-33%.
[caption id="attachment_320456" align="alignleft" width="300"] "הצמיחה המצטברת רק ממשיכה להיות גדולה יותר". סינרג'י[/caption]
"קצב הצמיחה נמצא כעת במגמת ירידה, כפי שצריך להיות בשוק כה מסיבי, אבל במונחים דולריים מוחלטים, הצמיחה המצטברת רק ממשיכה להיות גדולה יותר", אמר דינסדייל.
המכירות העולמיות ברבעון השני, של שירותי הענן הציבורי ואירוח בענן פרטי, עמדו על 30.5 מיליארד דולרים. זהו גידול של 7.5 מיליארד דולרים יותר מאשר ברבעון המקביל בשנה שעברה. במהלך תריסר החודשים האחרונים, היקף המכירות של תחום הענן עמד על 111 מיליארד דולרים.
החוקרים ציינו כי ספקיות הענן הסיניות מותירות חותם גדול על הענף. כך, עליבאבא, טנסנט, באידו (Baidu) ויריבות קטנות יותר מסין הביאו ל-12% מהמכירות העולמיות.
הניתוח מתייחס לתשתיות כשירות, IaaS, פלטפורמה כשירות, PaaS, ועננים פרטיים באירוח. רק רכיבים אלה בענן הציבורי – משמע בלא תוכנה כשירות, SaaS – הופכים את חמש הספקיות המובילות לעוד יותר דומיננטיות, אשר שולטות ביותר מ-80% מהשוק העולמי.
"הנתונים מעלים תמונה לפיה כמעט וכאילו לא נפוצה מגיפת קורונה ברחבי העולם", נכתב בדו"ח סינרג'י. החברה צופה כי הצמיחה תעמוד השנה על הרבה יותר מ-30%.
04/08/20 14:31
5.8% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אפקט הקורונה הוביל לא מעט חברות לפורמט חדש של עבודה היברידית - שילוב של עבודה מהבית ומהמשרד. בעקבות כך הודיעו מספר חברות על מעבר למשרדים חדשים, המותאמים לצרכיהן בעידן החדש, ויש אף חברות שוויתרו לחלוטין על המשרדים. די אם אזכיר את צ'ק פוינט, שכבר עובדת במודל היברידי, ואת לייב פרסון, שהייתה הראשונה בארץ לעבור למודל מלא של עבודה מרחוק ושפרויקט ההעברה שלה בוצע על ידינו. מגמה זו צפויה להמשיך ואף להתגבר בעתיד הנראה לעין. כאן עולה השאלה: איך נערכים למעבר לעבודה במשרדים חדשים, כולל גולת הכותרת - העברת חדר השרתים ללא תקלות?
ככל שהצעד של מעבר משרדים נראה פשוט וכמעט יומיומי, פרויקט שכזה, ובעיקר העברת מערך המחשוב, הוא לא אחד כזה שנעשה כלאחר יד, אלא פרויקט שחייב להיעשות באופן מאורגן, על פי שלבים מוגדרים מראש. פרויקט שכזה חייב לכלול את הכנת האתר שאליו החברה עוברת ופינוי המשרדים הישנים תוך זהירות מקסימלית שלא לאבד נתונים בדרך.
דין מעבר חדר שרתים אינו כדין מעבר חדר ישיבות או אופן ספייס. חברה שמעוניינת להעביר את הדטה סנטר שלה חייבת להצטייד בנוהל שלם ערב המעבר, וליישם אותו במהלך הפרויקט באופן מדויק מאוד. אחרת, היא תשלם על התקלות ותאבד כסף רב בדרך. למעשה, במקרה הטוב זה יעלה רק כסף. במקרה הגרוע זה יעלה בלקוחות שינדדו למתחרים.
לאורך השנים, אני נתקל בארגונים שלא ביצעו בצורה מאורגנת ונכונה את המעבר של חדר המחשב למשרדים החדשים, והתוצאה הייתה חיבור לא נכון של השרתים ואובדן המידע הקיים. כל טעות בדרך עלולה לעלות לארגון בהפסד ימי עבודה במקרה הטוב ולאובדן בלתי ניתן לתיקון של נתונים ומידע חשוב במקרה הגרוע.
איך עושים את זה נכון?
לפניכם כמה טיפים מהירים, שיסייעו לכל ארגון להמשיך לתפקד בלי הפרעה בעת מעבר הדטה סנטר:
עוברים משרד או למתכונת של עבודה מהבית? קחו מספיק זמן מראש להתארגנות. מעבר שכזה הוא כמו ניתוח לב פתוח לכל ארגון, ומומלץ לא לבצע אותו בחופזה ובלי תכנון מראש. בשלב הראשון יש למפות את כל הציוד הקיים שצריך לעבור: מחשבים, ציוד תקשורת ואבטחת מידע, שרתים וציוד אחסון וגיבוי. בשלב הבא, יש לבצע תכנון מסודר של השלבים השונים במעבר, תזמון מדויק ותיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים.
כבר בשלב התכנון הראשוני, קבלו החלטה בנוגע למעבר של הדטה סנטר, שהוא הלב הפועם של כל ארגון. זה נכון יותר ויותר ככל שהארגון גדול יותר. אם המטרה היא להעבירו למשרד חדש, שריינו מקום ותשתיות ייעודיים. האופציה השנייה היא להעביר את הדטה סנטר למיקור-חוץ באחת מחברות האירוח, שמעניקות שירות למספר ארגונים בו זמנית. גם במקרה זה יש לבצע הגדרות מדויקות ומסודרות של הדרישות.
אל תעשו את זה לבד, וחשוב יותר - אל תבנו על מובילי בתים שיעבירו לכם את המשרדים. חפשו חברה פרויקטלית עם ליווי מקצועי, שמתמחה במעברים טכנולוגיים שיידעו לטפל בכל המרכיבים הלוגיסטיים והטכנולוגיים של המעבר, כך שהוא יתבצע בצורה המקצועית ביותר, ובכלל זה ניתוק מערך המחשוב בצד אחד ולאחר זמן קצר החזרתו לעבודה מלאה באתר החדש. הדבר האחרון שאתם רוצים במשרד החדש הוא לדעת שחדר השרתים ומערך המחשוב שלכם לא מתפקדים כראוי.
הכותב הוא מנכ"ל תיפ-אול.