The headlines that made most buzz on this page
07/03/21 12:24
12.79% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נסו להיזכר מתי החזקתם לאחרונה ביד סמארטפון עם סוללה נשלפת? נראה שסמסונג רוצה לחזור לעבר ולהשיק אחד שכזה. באחרונה פורסם כי הסמארטפון Galaxy XCover 5 אמור להגיע בקרוב. המידע נתגלה עקב טעות פרסומית של סמסונג, ובכך החברה אישרה שיש כזה דגם והוא עתיד להגיע לשוק בקרוב.
כעת נחשף של-XCover 5 עומדת להיות סוללה של 3,000 מילי-אמפר/שעה, אשר תגיע עם טעינה מהירה של 15 ואט ועם אפשרות לשלוף אותה מחוץ לגוף המכשיר. בעבר, כל הסמארטפונים הגיעו עם האפשרות לפרק את גב המכשיר ולשלוף את הסוללה החוצה. עם השנים סגנון הבנייה הזה נעלם, והסוללות הוטמעו בתוך המכשירים ללא יכולות שליפה. כעת נראה שזה עומד לחזור אלינו.
בשנת 2017 השיקה סמסונג את XCover 4 ולקח לה ארבע שנים עד שהחליטה לשוב ולהמשיך עם הסידרה. הדור החדש יגיע כנראה עם המעבד Exynos 850 יחד עם זיכרון הפעלה של 4 גיגה ונפח אחסון של 64 גיגה. מסך המכשיר יהיה בגודל 5.3 אינץ׳ ברזולוציה של 1480×720 עם גורילה 6. המצלמה הראשית תהיה של 16 מגה-פיקסל, בעוד שמצלמת הסלפי תהיה של 5 מגה-פיקסל. המכשיר יהיה עם עמידות של IP68 ויעמוד בתקינה של MIL-STD 810G.
סמסונג אמורה להכריז עליו בחודש זה, כאשר מחירו הצפוי עומד על כ-350 דולרים.
07/03/21 15:09
10.47% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט עלולה לאבד את חוזה הענק שבו זכתה לאספקת שירותי מחשוב ענן לפנטגון – עסקה שהממשל האמריקני מאיים כעת לבטל לחלוטין, בשל עיכובים משפטיים בני שנים; כך טענו מומחים בסוף השבוע.
הם תולים את ההערכה שלהם בהודעה ששלח משרד ההגנה האמריקני לקונגרס בחודש שעבר, שלפיה הוא עשוי לשקול שלא לממש את פרויקט הענק בענן JEDI עם מיקרוסופט – אם המאבק בבית המשפט על החוזה יוסיף ויימשך יותר.
הרקע לכך הוא הערעור שהגישה אמזון נגד הפנטגון על זכייתה של מיקרוסופט בפרויקט הענק. כך, לפני כחצי שנה יצאה החברה נגד החלטת משרד ההגנה לאשר מחדש את זכייתה בפרויקט של מיקרוסופט – שבו חברת הענן שלה, AWS, הפסידה. לדברי החברה, "מדובר בלא יותר מאשר ניסיון לתת תוקף להחלטה לקויה, מוטה ומושחתת פוליטית".
משרד הגנה נחוש בדעתו: מיקרוסופט – המתאימה ביותר
פרויקט JEDI הוא חלק ממאמצי הפנטגון לחדש את התשתית הטכנית שלו. אמזון ומיקרוסופט הגיעו לשלב הסופי במכרז, כשחברות נוספות שהתמודדו בשלבים שונים שלו היו יבמ, גוגל ואורקל. לאחר תלונות שהתקבלו בעקבות הודעת הזכייה הראשונה, משרד ההגנה האמריקני בדק בשנה שעברה שוב את ההצעות של המתמודדים והודיע שהוא נחוש בדעתו שהצעת מיקרוסופט מייצגת בצורה הטובה ביותר את המענה לצרכי הממשל.
אלא שאמזון חלקה על טענה זו בחריפות, תוך שהיא מציינת ליקויים, טעויות וכן "הטיה שאי אפשר לטעות בה", לטענתה, בתהליך ההערכה של המתמודדות במכרז. החברה טענה שאת ההטיה הוביל לא אחר מאשר מי שהיה אז נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שיש לו יריבות עמוקה עם אמזון ועם המייסד והמנכ"ל שלה, ג'ף בזוס. בכובעו האחר, בזוס הוא הבעלים של הוושינגטון פוסט – שמהווה חלק מ-"תקשורת הפייק ניוז", לפי הנשיא האמריקני לשעבר. כמו כן, טראמפ טען שאמזון לא משלמת מספיק מיסים. בחומרים שהגישה החברה לבית המשפט באחרונה היא ציטטה את טראמפ, שאמר באופן פרטי לשר ההגנה דאז, ג'ים מאטיס, "לדחוק את אמזון" מהחוזה.
כל זה בגללו? דונלד טראמפ, לשעבר נשיא ארצות הברית. צילום: BigStock
ההחלטה הראשונה על הזכייה של מיקרוסופט פורסמה באוקטובר 2019, ואמזון הגישה את הערעור חודש לאחר מכן. הענקית מסיאטל טענה כבר אז כי בחירת מתחרתה מרדמונד נעשתה באופן לא הוגן – בגלל, כאמור, דעתו של טראמפ על בזוס. שלושה חודשים לאחר מכן, בפברואר 2020, קבע שופט פדרלי שלנוכח הגשת הערעור, על הפנטגון לעצור את יישום הפרויקט. הוא לא חודש מאז, מאחר שטרם התקבלה החלטה בערעור.
בנייר העמדה שהגיש הפנטגון לקונגרס בחודש שעבר נכתב כי "האפשרות לתהליך התדיינות כה ארוך עלולה להעמיד בסימן שאלה את עתיד רכש הענן של המשרד, ובתרחיש זה, מנמ"ר משרד ההגנה יעריך מחדש את האסטרטגיה בהמשך".
מומחים: יותר מדי דיונים משפטיים עלולים להביא לביטול המכרז
מומחים ציינו בסוף השבוע כי בהודעה של משרד ההגנה לקונגרס טמון איום מרומז כלפי בית המשפט, שלפיו יותר מדי דיונים על כשרות הליכי המכרז יביאו לעיכוב ארוך מדי בפרויקט, שלא לומר לביטול המכרז. עוד הם ציינו כי האזהרה היא תפנית נוספת בתהליך שנוי במחלוקת, שכלל שנים של בעיות משפטיות, שתדלנות מאחורי הקלעים וקמפיין יחסי ציבור של יריבים טכנולוגיים, שכל מטרתו להביא לכך שאמזון, שנחשבה כמובילה המועדפת לזכייה, לא תזכה בחוזה הענן. משקיפים אחרים העריכו שהפנטגון כבר המשיך הלאה, ואין בכוונתו לממש את החוזה מול מיקרוסופט, אלא שהוא לא מעוניין להצהיר על כך בשלב זה – בין השאר כדי שלא להראות שהליכים במכרז זוהמו על ידי ממשל טראמפ. לדבריהם, משרד ההגנה כבר עוסק בחוזי הענן האחרים שלו, מעבר ל- JEDI.
עומדת לאבד את זכייתה בפרויקט JEDI? מיקרוסופט. צילום: BigStock
גם מיקרוסופט היא מהספקיות שעימן הפנטגון משוחח בנושא. כך, באחרונה אמר בראיון טום קין, סגן נשיא מיקרוסופט ל-Azure, כי "אנחנו יודעים בבירור שמשרד ההגנה זקוק לפרויקט JEDI על מנת לתמוך במשימות שמוטלות עליו, אבל אנחנו לא מחכים ל-'כלי רכב' ספציפי אחד, אנחנו משתמשים בכל 'כלי הרכב' שאנחנו יכולים, כדי לשתף פעולה עם הפנטגון".
חיזוק לעמדה זו התקבל בעבר מהפנטגון עצמו, שמסר שיש לו 13 פרויקטים נוספים בענן, לרבות כאלה של אורקל, AWS, ג'נרל דיינמיקס ואפילו מיקרוסופט. צוותים של הענקית מרדמונד פעלו בשנה שעברה, במהלך מגפת הקורונה, להרחבת הגישה של עובדי הפנטגון לכלי הווידיאו והצ'ט שלה. עוד אשתקד, ה-CIA שכר חברות רבות שיציעו שירותי ענן לפרויקט משותף של קהיליית המודיעין האמריקני, שכולל כמה סוכנויות, לרבות הפנטגון – שמונה שנים לאחר שהסוכנות חתמה על עסקת ענק בענן עם אמזון בסך 600 מיליון דולר.
יש לציין ש-AWS לא לבד בטענות נגד תוצאת המכרז: כבר בשנים 2018-2019, עם פרסום המכרז הראשוני של הפנטגון, חברות כמו אורקל ויבמ, שכאמור, פרשו או הודחו בשלבים מוקדמים שלו, לחצו על הפנטגון לבחור כמה ספקים לחוזה. לדבריהן, הוא היה תפור במיוחד עבור AWS, כהמשך לזכייתה בחוזה ה-CIA. מפה לשם, בכירי הממשל שדגלו בדעה שלפיה את מכרז הפנטגון צריכה לממש ספקית ענן אחת בלבד עזבו את משרד ההגנה.
07/03/21 12:13
9.3% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יותר מ-20,000 ארגונים בארצות הברית ועשרות אלפי ארגונים באירופה ובאסיה נפגעו מהנוזקה שהוטמנה בעדכון התוכנה של מיקרוסופט – כך התברר בסוף השבוע. את מספר הארגונים הנפגעים בארצות הברית חשף מומחה אבטחה המקורב לממשל האמריקני. הנוזקה הותקנה כדלת אחורית בתיקונים לשרת המייל Exchange של מיקרוסופט, והיא התפשטה יותר מאשר פריצת הענק הרוסית בסייבר, שנחשפה בדצמבר.
בשל הפריצה האחרונה נוצרו ונותרו ערוצים לגישה מרחוק עבור ההאקרים שעשו זאת לחברות אשראי והלוואות, רשויות ממשלתיות ועירוניות, כמו גם עסקים בינוניים וקטנים רבים – כך עולה מסיכום ביניים של החקירה. הפריצות נמשכו בסוף השבוע, למרות עדכוני ההטלאה שמיקרוסופט הנפיקה בנוהל חירום בשבוע שעבר.
התיקון לעדכון הותקן רק על 10% מהמכשירים שנפגעו
מיקרוסופט, שבתחילה אמרה שהפריצות היו "מתקפות מוגבלות וממוקדות", סירבה למסור פרטים על היקף הבעיה, אך מסרה כי היא עובדת עם סוכנויות ממשלתיות וחברות אבטחה כדי לספק עזרה ללקוחות. הענקית מרדמונד הוסיפה כי "לקוחות שהושפעו (מהפריצה ומהפרצה – י"ה) צריכים לפנות לצוותי התמיכה שלנו לקבלת עזרה ומשאבים נוספים".
אחת מהסריקות שנעשו על מנת לאמוד את היקף הבעיה העלתה כי רק על 10% מהמכשירים שנפגעו מעדכון התוכנה המזוהם הותקן התיקון לעדכון, נכון לסוף השבוע האחרון, אולם הנתון נמצא במגמת עלייה. כיוון שהתקנת התיקון לא פותרת את בעיית הדלתות האחוריות, פקידי ממשל בארצות הברית מנסים להבין כיצד ביכולתם להודיע לכל הקורבנות ולהדריך אותם מה הם צריכים לעשות.
מומחים שניסו לאפיין את פרופיל הארגונים שנפגעו ציינו כי נראה שאלה מריצים גרסאות אאוטלוק מקומיות ומארחים אותן במחשבים שלהם. זאת, במקום להסתמך על ספקיות ענן. הם ציינו כי ייתכן שכיוון שמדובר בגרסה מקומית ולא עננית, וכי למרות ההיקף הנרחב – הפרצה הסבה הרבה פחות נזק עבור החברות הגדולות ביותר וכן עבור סוכנויות ממשל פדרליות.
מזכירת העיתונות של הבית הלבן, ג'ן פסקי, אמרה בתדרוך היומי ביום ו' כי הפגיעות והפגיעויות שנמצאו בשרתי ה-Exchange הרבים של מיקרוסופט היו "משמעותיות" ו-"ייתכן שיש להן השפעות מרחיקות לכת". הדוברת הוסיפה כי "אנחנו מודאגים מכך שיש מספר רב של קורבנות".
האם גם ארגונים בישראל הושפעו מהמתקפה?
בשבוע שעבר מסרה מיקרוסופט כי האקרים סיניים, שלוחי הממשל בבייג'ינג, ניצלו באג ב-Exchange – שרת המייל של מיקרוסופט – כדי לתקוף באופן ממוקד ארגונים בארצות הברית. מומחים הזהירו שהתקיפה עלולה להשפיע גם על מאות אלפי ארגונים בעולם, כולל בישראל.
חוקרי הענקית מרדמונד ציינו שהקבוצה "מיומנת ומתוחכמת מאוד", ושהיא ניסתה לגנוב מידע מכמה יעדים אמריקניים, ביניהם אוניברסיטאות, קבלני ביטחון, משרדי עורכי דין וחוקרי מחלות זיהומיות. מומחי אבטחה ציינו שגופים נוספים כוללים ארגוני סיוע ופיתוח בינלאומיים, פורומים וגופי חשיבה לא ממשלתיים, ומכוני מחקר בנושאים שונים.
Exchange של מיקרוסופט
מיקרוסופט פרסמה עדכוני אבטחה לתיקון הפגיעות ב-Exchange, המשמשת לשירותי למייל לעבודה ולוח שנה, בעיקר עבור ארגונים גדולים – שיש להם שרתי מייל פרטיים משלהם. היא ציינה כי הפגיעות לא משפיעה על חשבונות דוא"ל אישיים או על השירותים מבוססי הענן של מיקרוסופט. לפי החברה, קבוצת הפריצה, שאותה היא מכנה Hafnium, הצליחה להערים על שרתי ה-Exchange כדי לקבל גישה אליהם. לאחר מכן התחזו ההאקרים כמי שאמורה להיות להם גישה, ואז הם יצרו דרך לשלוט בשרת מרחוק, כדי לגנוב נתונים מרשת הארגון. מהענקית מרדמונד נמסר כי קבוצת ההאקרים ממוקמת בסין, אולם היא פועלת באמצעות שרתים פרטיים וירטואליים מושכרים בארצות הברית – מה שעוזר לה להימנע מזיהוי.
כאמור, מומחי אבטחה העריכו שלאור הפריסה הנפוצה של השרתים, היקף הגופים העלולים להיפגע מכך עומד על מאות אלפים רבים, עם עשרות מיליוני משתמשים. יצוין שבישראל יש 19,933 שרתים כאלה. בסוף השבוע הזהירו מומחים שמתקפות נוספות צפויות מכיוונם של האקרים אחרים, תוך שהם מנצלים את הנוזקה להשתלטות על שרתי הדואר. אחרים הוסיפו כי "כמה מאות בחורים (כך בלשונם. הכוונה היא האקרים צעירים – י"ה) מנצלים את הפרצה כמה שיותר מהר, גונבים נתונים ומפלסים לעצמם דרכים אחרות לחזור אחר כך".
את מתווה המתקפה הראשונית גילה חוקר הסייבר הטייוואני הבולט צ'נג-דה צאי, שלדבריו דיווח על הפגם למיקרוסופט כבר בינואר השנה.
07/03/21 12:49
8.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
על אף משבר הקורונה ולקראת חזרת המשק לשגרה, סלופארק הודיעה בסוף השבוע על שלושה מינויים בכירים של נשים: קרן שיף מונתה למנהלת ההכנסות הראשית (CRO) הראשונה בתולדות החברה, לירון עובדיה – לסמנכ"לית משאבי האנוש, ורו"ח הגר אמזלג – לסמנכ"לית הכספים. סבב המינויים הופך את סלופארק לחברה שמנוהלת על ידי צוות שרובו המוחלט נשי – נתון מעודד לקראת יום האישה הבינלאומי, שיחול מחר (ב').
קרן שיף, מנהלת ההכנסות הראשית של סלופארק. צילום: יח"צ
שיף מביאה איתה ניסיון רב בעולמות השיווק והמכירות. ב-3.5 השנים האחרונות היא שימשה כסמנכ"לית לתחום זה בגו טו גלובל, שמציעה פתרונות של תחבורה שיתופית. את הקריירה שלה היא החלה במשרד הפרסום אדלר חומסקי, ובהמשך שימשה כמנהלת השיווק ומוקד המכירות של סקודה, לצד פרויקטים שיווקיים רוחביים של צ'מפיון מוטורס, שבהם היא השתתפה. משם עברה שיף לנהל את השיווק ומוקד המכירות של קבוצת לובינסקי.
מתוקף תפקידה החדש, שיף תהיה אחראית על כלל הכנסות החברה מלקוחות ותטפל בכל ממשקי הלקוח – שיווק, שירות ומכירות.
לשיף תואר ראשון בתקשורת וניהול ותואר שני במנהל עסקים ושיווק, והיא מרצה בקריה האקדמית אונו על מקצועות השיווק.
לירון עובדיה, סמנכ"לית משאבי האנוש של סלופארק. צילום: יח"צ
עובדיה היא בעלת ניסיון של מעל לעשור בתחום משאבי האנוש. בתפקידה הקודם היא שימשה כמנהלת ה-HR בקומסקופ (CommScope) במשך שלוש שנים, וקודם לכן עבדה ב-West Pharmaceutical Services ובאפלייד מטריאלס. היא בעלת תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני.
רו"ח אמזלג היא בעלת ניסיון רב בתחום הפיננסי. בתפקידה הקודם היא כיהנה במשך כחמש שנים כמנהלת מחלקת כספים במועדון הנוסע המתמיד וכרטיס האשראי פליי קארד של אל על. קודם לכן עבדה אמזלג במשך שש שנים בתפקידי חשבות בקוקה קולה, ולפני כן כרואת חשבון בארנסט אנד יאנג. היא בעלת תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בראיית חשבון מהמכללה למנהל.
רו"ח הגר אמזלג, סמנכ"לית הכספים של סלופארק. צילום: יח"צ
גיוס עובדים
סלופארק מציעה אפליקציית תשלום על חניה מהנייד בכחול לבן וחניונים בכל הארץ. האפליקציה מתאימה אוטומטית את החניה לבעל תו תושב, מציגה את היסטוריית החניה לצרכי בקרה ויוצרת פרופיל אישי עם תמונה לכל רכב. כמו כן, היא מאפשר לחפש חניון לפי אזור טרם ההגעה ליעד.
גיא סלוק, מנכ"ל החברה, ציין כי "כחלק מהרחבת פעילות סלופארק וצמיחתה אנחנו נמצאים בתהליך מואץ של גיוס עובדים. באחרונה השלמנו את בניית מערך צוות ההנהלה שיוביל את האסטרטגיה של הפעילות ויצמיח את נתח השוק של החברה, תוך הכנסת שירותים חדשים לקהל הנהגים בישראל".
07/03/21 15:58
8.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חיפוש עבודה בהיי-טק זה תהליך לא קל – באופן כללי ובמיוחד בשנה קשה כמו שנת הקורונה. הרבה מכם.ן, קוראי.ות האייטם הזה, חוו את זה מתישהו על בשרם.ן. הוא קשה על אחת כמה וכמה כשמדובר בחסרי.ות ניסיון. אולם, המקרה הבא מוכיח שעם קצת קרייאטיביות – הכול כנראה אפשרי.
לירון בן זקן, עד לפני שנה מנהלת פרויקטים בקבוצת זאפה, החליטה שהיא רוצה לעבור מעולם התרבות, שנכנס עם פרוץ מגפת הקורונה לתרדמת עמוקה שממנה הוא מתעורר רק בימים אלה, לעולם ההיי-טק. אלא שהיא נתקלה בשלל תגובות – מחוסר תגובה ועד לתשובות ש-"את מהממת, אבל החלטנו להתקדם עם מישהו אחר, בעל ניסיון". אולם, במקום להתייאש, באה לה הברקה, בעקבות שיר שהתנגן לה באוזן באחת מהריצות שלה – Part of the world מתוך הסרט בת הים הקטנה.
Part of the world הוא שיר שבו מביעה בת הים הקטנה – שהיא הכלאה בין אישה לדג – להיות לגמרי בעולם של בני האדם. "השיר והקונטקסט – של מישהי שנמצאת במקום אחד ושואפת להיות במקום אחר – התחבר לי למצב שלי", אמרה בן זקן לאנשים ומחשבים. "אז חשבתי לעצמי: למה שלא ארתום חברים ואעשה שיר עם אותו הלחן, אבל עם מילים שמתאימות לסיטואציה?"
ואמנם, א-פרופו גיוס כוח אדם, בן זקן גייסה לפרויקט כמה חברות וחברים שלה: את שחר סגל ועדי קשי, נשות כוח אדם בפייבר ובפאנדבוקס, שיחד אתן היא כתבה את השיר; הזמרת והשחקנית ענבל מילוא-בכר, שביצעה אותו; אחיה של ענבל, מעין מילוא, שהיה אחראי על ההקלטה והסאונד; ואלמוג זכאי, שעשה את עריכת הווידיאו, ושאותו הכירה בקורס שבו השתתפה בג'ולט ומעולם לא נפגשה אתו פנים מול פנים.
בן זקן החליטה להמיר את שם השיר, בגרסה שלה, ל-Part of the tech world. לפני כמה ימים היא העלתה את השיר ליוטיוב וקידמה אותו בפוסט בפייסבוק שלה. מאז היא מקבלת שלל תגובות: פרגון, פניות מא.נשים אחרים.ות שמחפשים.ות עבודה בהיי-טק והביעו תסכול מהמצב, ואולי הכי חשוב – הצעות עבודה קונקרטיות. "קיבלתי לא מעט הצעות עבודה, הסרטון פתח לי דלתות ואני נמצאת באמצע תהליכים – כי החברות ראו אותי במקום לראות עוד קורות חיים", אמרה.
לא נותר לנו אלא לאחל לה בהצלחה. ומה אתכם.ן, או יותר נכון עם שאר אלה שמנסים למצוא עבודה בהיי-טק בימים לא קלים אלה? לכם.ן יש לבן זקן עצה: "ברור שצריך לעבוד קשה בתהליך חיפוש העבודה, בפרט כשרוצים לעשות שינוי מקצועי. במקום להתבאס מהסיטואציה, כדאי לאגור אנרגיות ולצאת לדרך שוב ושוב, כי המשחק הזה לא נגמר עד שהוא לא נגמר. ובעיקר, כדאי להיות קרייאטיביים".
07/03/21 14:08
6.98% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ג'ק דורסי העמיד בסוף השבוע בפלטפורמה הקרויה "חפצי ערך" (Valuables) למכירה פומבית כנכס דיגיטלי ייחודי – (non-fungible tokens – NFT). את הציוץ הראשון שלו ברשת החברתית טוויטר (Twitter) שהקים
הציוץ הראשון, "מקים עכשיו את חשבון הטוויטר שלי", מ-21 במרץ 2006, כבר זכה למבול הצעות, ונכון לאתמול, שבת אחר הצהריים, ההצעה הגבוהה ביותר, של סינה אסטאבי, מנכ"ל Bridge Oracle, עמדה על 2.5 מיליון דולר.
ההצעה הגבוהה ביותר עד כה. צילום מסך מאתר Valuables
בעליהם של הנכסים האלה רשומים בבלוקצ'יין – יומן דיגיטלי דומה לזה של הבטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים, אך בהבדל אחד: שלא כמו המטבעות, בעליו של נכס NFT לא יכול להמירו בנכס NFT אחר כמו שאפשר לעשות עם מטבעות. כל נכס הוא ייחודי, מוגדר כנדיר ומתנהג כפריט אספנות שאי אפשר לשכפלו.
באחרונה חלה עלייה בפופולריות של נכסי קריפטו, כשגורמים מפורסמים רבים, כמו אמנים, להקות רוק רוק וידוענים, בהם אילון מאסק, לברון ג'יימס ובריטני ספירס, יוצרים מהתוכן שלהם נכס. בחודש שעבר, למשל, נמכר המם של Nyan Cat מ-2011 תמורת כמעט 600 אלף דולר במכירה פומבית מקוונת.
אלה שרוכשים נכסים כאלה מאמינים שיוכלו להבטיח את בעלותם על נכסים וירטואליים באמצעות טכנולוגיית הבלוקצ'יין.
דורסי מצידו הוא גם חסיד שח מטבעות קריפטו, ומציג בפרטים שלו את התג bitcoin#. גם Square, החברה לתשלומים דיגיטליים שבבעלותו, רכשה כ-3,318 מטבעות ביטקוין בחודש שעבר נוסף על 4,709 שרכשה באוקטובר האחרון.
07/03/21 13:06
5.81% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"הצבא צועד על קיבתו", האמרה המפורסמת המיוחסת לנפוליאון בונפרטה, עדיין תקפה ללא ספק, אך כידוע, שדה הקרב והסביבות המבצעיות שינו את פניהם פעמים רבות וללא הכר מאז ימי המנהיג הצרפתי הדגול, ובמיוחד בעידן הדיגיטלי. מערכות ביטחון, יצרני נשק ומערכות ריגול, וצבאות רבים ברחבי העולם אימצו טכנולוגיות דיגיטליות מתקדמות, שמספקות יתרון בשדה הקרב, בדומה ליתרון התחרותי שהן מספקות בשווקים מסחריים. מערכת הביטחון הישראלית, על כל זרועותיה, היא מהמתקדמות בעולם בתחום זה.
"רחפן צילום שמצלם פעילות מבצעית של אויב אוגר מידע קריטי שהוא חיוני ליחידות רבות ושונות ולדרגים רבים בשטח ובמפקדות – והנגשתו בזמן אמת מהענן לכל ה-'לקוחות' הללו היא המפתח לניצחון מבצעי", אמר ארז גל-חן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של נט-אפ (NetApp) ישראל. "בה בעת, מכשירים שונים, לרבות מכשירים שנושאים חיילים בשטח, יודעים להזרים לענן נתונים שגם אותם יש לעבד ולהנגיש לכל מקבלי ההחלטות".
"שדה קרב, או כל סביבה מבצעית אחרת, רוויים, אם כן, בזרמים אדירים של נתונים שיש לעבד בזמן אמת ולהנגיש בזמן אמת ללקוחות השונים, על מנת שיוכלו להפעיל באופן היעיל ביותר את מערכות הנשק ולנצח. זהו אתגר טכנולוגי ממדרגה ראשונה ואנחנו התמודדנו אתו בשנים האחרונות עם המערכות של נט-אפ לאיסוף נתונים בענן, עיבודם המהיר באמצעות כלי בינה מלאכותית והפצתם המיידית מהענן לכל בעלי העניין", ציין גל-חן.
מה עושה מערכת NetApp AI Control Plane?
מערכת NetApp AI Control Plane יוצרת צינור של נתונים לעיבוד בכלי בינה מלאכותית (AI Pipeline), המונגשים למדעני הנתונים ביחידות הקצה באמצעות ממשק נוח וידידותי. האוטומציה שמספקת המערכת היא חלופה יעילה מעין כמותה בהשוואה לעבודה הידנית הרבה שנדרשה בעבר לאיסוף כל הנתונים, עיבודם על ידי צוותים גדולים של מדעני נתונים ואנליסטים והנגשתם ליחידות, וכן צוותים שהתקשו להתמודד עם כמויות המידע הגדלות בקצב מהיר יותר מקצב האיסוף והניתוח שלהם. כל זאת ללא צורך בתכנון או הקמת תשתיות ייעודיות נוספות.
"NetApp AI Control Plane מתמודדת עם כל האתגרים האופייניים לסביבות עתירות נתונים, המחייבות עיבודי זמן אמת בכלי AI מתקדמים, לרבות: תמיכה רחבה ובלתי מוגבלת בעומסי עיבוד (Scalability), ובכלל זה פטה-בייטים של נתונים, פריסה ידידותית ונוחה וזמינות נתונים בזמן אמת", ציין גל-חן. "הפתרון פותח על ידי נט-אפ העולמית בשיתוף אנבידיה, שתרמה את מעבדי ה-GPU שלה, וכן בשיתוף עם סטארט-אפים ישראליים המתמחים בתחום".
מערכת NetApp AI Control Plane משלבת תהליכים מבוססי קונטיינרים ואת פלטפורמת Kubeflow, יחד עם מארג נתונים (Data Fabric) של נט-אפ. הקונטיינרים מאפשרים פריסה של אפליקציות טבעיות בענן ותומכים בהרחבה בלתי מוגבלת של עומסי עיבוד ובניידות נתונים. Kubeflow היא פלטפורמת קוד פתוח ללמידת מכונה, המפשטת את הניהול והפריסה של תהליכי העיבוד ומאפשרת לצוותי הנתונים לבצע יותר בפחות זמן. מארג הנתונים של נט-אפ מציע זמינות וניידות גבוהים מסוגם של הנתונים, שמאפשר גישה בלתי מוגבלת אליהם לכל אורך צינור הנתונים – מנקודת הקצה (כגון מכשיר בשטח) דרך מערכת הליבה וכלה בענן. הפתרון כולל תהליכי אבטחת נתונים ברמת Zero Trust, לרבות מנגנוני הזדהות ותהליך הצפנה אוטומטי.
"NetApp AI Control Plane הוכיחה את עצמה במגזר הארגוני והעסקי ברחבי העולם כמערכת עיבוד והנגשת נתונים מעובדים שמספקים יתרון תחרותי. המגזר הביטחוני ברחבי העולם לא נשאר מאחור בהקשר זה, וממנף את היתרונות הגלומים במערכת", הוסיף ארז גל-חן. לסיכום הוא אמר כי "הצבא ימשיך לצעוד על קיבתו, אך ינצח באמצעות נתוניו".
מתעניינים במחשוב לתחום הצבאי-ביטחוני? רוצים לשמוע? הירשמו כאן לכנס IT for IDF 4 של אנשים ומחשבים.
07/03/21 14:40
5.81% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ותק בתפקיד: "שלוש שנים".
תפקידים קודמים: "ניהול פרויקטים מורכבים להטמעת תוכנה וניהול לקוחות באדוויס אלקטרוניקה".
השכלה ושירות צבאי: "בעלת תואר .B.Sc בהנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע משנקר. בצה"ל, מנהלת רשת מחשוב במודיעין בבה"ד 15 גלילות".
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? "את התחום גיליתי תוך כדי הלימוד לתואר בהנדסה בתעשייה וניהול, שבו התמחיתי, כאמור, במערכות מידע. מצאתי בו עניין וסיפוק. אני אוהבת שהתפקיד שלי מגוון – בתפקידי אני פותרת אתגרים לבתי חולים באמצעות הטכנולוגיה, וזה דבר מופלא בעיניי".
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? "לא. ולא רק אני – יש לי הרבה חברות בתפקידים בכירים וכולן מעידות שאין אפליה. הנשים של היום מוצלחות מספיק על מנת שיכבדו אותן על בסיס מקצועיותן ולא מגדרן. נכון שברמה הכספית תמיד יש מקום לשיפור, אבל זה מתחיל בממשלה".
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? "לא. בכל מקום שבו הייתי כיבדו את היותי אישה ושאני, כאימא, מנהלת בית ומשפחה במקביל לעבודה. תמיד בחרתי להיות במקומות שמקדמים נשים ולא מחביאים אותן. אם הייתי מגיעה לראיון עבודה ורואה נשים בקבלה וגברים בחדרי הישיבות – הייתי מתרחקת".