The headlines that made most buzz on this page
29/03/21 14:14
28.57% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת סולבו (Solvo) בישרה באחרונה על השקה של פתרון אבטחת ענן המתמקד בצרכי המפתחים, לכלל הלקוחות. פתרון זה נועד לתת מענה לאתגרי אבטחת המידע שאיתם מתמודדים כיום הן צוותי הפיתוח והן צוותי האבטחה.
הפתרון משתלב עם תהליכי העבודה הקיימים, במקום לנסות לשנות אותם, ונותן מענה לאתגרי האבטחה ההולכים ומתגברים, בכך שהוא מייצר ומתחזק הרשאות אבטחה המבוססת על עיקרון ההרשאות המינימליות (least-privileged) ליישומים מבוססי ענן.
הפיתוח השיתופי והדינמי בענן – מגביר את החובה באבטחה
ככל שמתרחב הפיתוח השיתופי והדינמי בענן, כך גובר הצורך לשמור על האבטחה אצל כל השותפים המעורבים. Security Genie של סולבו מבצע סריקת אבטחה חינמית עבור חשבונות AWS; המשתמשים מקבלים דו"ח אבטחה מרוכז המדגיש את הנושאים הבאים: בעיות קונפיגורציה משמעותיות בניהול זהויות וגישות בענן (IAM); הרשאות עודפות; הרשאות אדמין או הרשאות גישה מלאה; גורמים שלישיים עם גישה לחשבון המשתמש.
מוצר ה-freemium של סולבו מנתח נכסי ענן ומגבש הרשאות אבטחה חדשות וגרנולריות, המבוססות על עקרון ההרשאות המינימליות. הפתרון של סולבו עושה זאת באופן אוטומטי, דינמי ורציף, ובכך נותן מענה לשינויים עתידיים ולפריסת רכיבים של יישומים חדשים (deployments). הוא מציע שלוש רמות של התראות על תצורת האבטחה וגם עדכונים אוטומטיים להרשאות.
"לבנות פלטפורמת אבטחה המייצרת הצלחה עבור כולם"
"אנו מרוצים מאוד מהאופן שבו סולבו משלבת טכנולוגיות חדשות ומתפתחות. מנקודת המבט של אבטחה, הם מקיימים את ההבטחה לשפר את מערכת היחסים בין המפתחים לצוותי האבטחה ועוזרים להם לשתף פעולה ולשפר את הפרודוקטיביות", אמר דניאל נטו, מנהל אבטחת המידע בחברת Ame Digital. "שימוש בנתונים הנאספים בשלבי הפיתוח השונים מאפשר לנו לוודא שאנו מעניקים את ההרשאות ההכרחיות בלבד באפליקציות שלנו".
"בתור אשת מקצוע בתחום אבטחת מידע, אני מבינה את האתגרים שעמם מתמודדים צוותי פיתוח וצוותי אבטחה שעובדים ביחד. אנחנו רוצים שכולם יצליחו, והחזון שלנו בסולבו הוא לבנות פלטפורמת אבטחה המייצרת הצלחה עבור כולם", אמרה שירה שמבן, מנכ"לית ושותפה מייסדת בסולבו.
"אנו מאמינים שהעתיד של מוצרי אבטחה הוא בתמיכה בתהליכי מו"פ בצורה קלה וחלקה. אפילו בלתי מורגשת עבור המשתמשים. אנו מתאימים את קונפיגורציות האבטחה בהתאם לצרכים הייחודיים של כל אפליקציה. כך, לאחר תהליך הצטרפות קל וקצר, תוכלו ליהנות מאבטחת האפליקציה, התשתיות והמידע שלכם בכל השלבים, החל מהאינטגרציה ועד הפרודקשן".
29/03/21 12:49
17.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סנטריקל (Centrical) – מפתחת פלטפורמת AI שמציבה את העובד במרכז ההצלחה העסקית, ומספקת לו מעטפת שלמה שמשביחה את ביצועיו והצלחתו בארגון – הודיעה באחרונה על השלמת סבב גיוס הון בהיקף של 32 מיליון דולר בהובלת אינטל קפיטל (Intel Capital) וקרן JVP – המשקיעה הגדולה בחברה. הסבב כלל משקיעים חדשים – C4 Ventures ו-Citi Ventures כמו גם את השתתפותתם של משקיעים קיימים Aleph, 2B Angels, CE Ventures ו-La Maison Compagnie d'Investissement.
סנטריקל תשתמש בהון שגויס להעמקת הפעילות בשוק האמריקני ולצורך כניסה לשווקים חדשים. בנוסף, החברה תשקיע בפיתוח פתרונות חדשים שיגדילו את הערך ללקוח, ויתמכו בעובדים ובצרכים ארגוניים שמתעוררים עם המעבר המואץ לסביבות עבודה היברידיות (עבודה משולבת במשרד ובבית).
שיפור ביצועי עובדים במערכי מכירות ובמוקדי שירות בסיוע AI
פלטפורמת ה-AI של סנטריקל מתמקדת בשיפור הביצועים של עובדים במערכי מכירות ובמוקדי שירות, שמלווה את העובד מיומו הראשון בעבודה.
הפלטפורמה מספקת לעובד הדרכה מותאמת אישית, ומנווטת אותו בבטחה לביצוע משימותיו על הצד הטוב ביותר, מגדירה לו יעדים, עוקבת בזמן אמת אחר ביצועיו, מזהה נקודות חולשה בביצוע המשימות ומנתבת אליו הדרכה ממוקדת (Micro Learning), שמתקנת ליקויים ושגיאות. כל זאת בסביבת משחוק (Gamification) שמספקת לו תמריצים ומוטיבציה להצליח. בנוסף, המערכת מנגישה את המידע למנהלים הישירים של העובד, וממליצה להם באופן פרואקטיבי כיצד לסייע לו ולאמן אותו להצלחה.
לפלטפורמה יש השפעה ישירה על השורה התחתונה של לקוחות החברה כולל: שיפור של 18% בהכנסות של ארגוני מכירות, שיפור של 12% בפריון, וקליטת עובדים חדשים בקצב מהיר יותר בשיעור של 30%. "תחושת הקשר שבין העובד למנהל האישי שלו נחוצה היום יותר מתמיד"
"סנטריקל מחוללת מהפיכה בחייהם ובביצועיהם של העובדים הנמצאים בחזית ארגונים גדולים", אמר אראל מרגלית, מייסד ויו"ר קרן JVP, שמונה ליו"ר הדירקטוריון של סנטריקל. "לעתים קרובות, עובדים חיוניים אלו חשים שהם לא זוכים לתשומת הלב הראויה, לא מתחברים ליעדי הארגון, לא מקבלים הכשרה רלוונטית והם לא תמיד מצליחים במשימה".
אראל מרגלית, יו"ר ומייסד קרן JVP, וכן יו"ר דירקטוריון סנטריקל. צילום: פלי הנמר
לדבריו, "סנטריקל משנה את חוקי המשחק. בעזרת הפלטפורמה שפיתחה, עובדים יכולים לצמוח באמצעות יצירת שפה ועבודה משותפת עם המנהלים שלהם, שמעצימים אותם ותומכים בהם תוך הצבת מטרות אישיות שעולות בקנה אחד עם יעדי הארגון ואבני הדרך שלו. מאז התפרצות הקורונה, והגידול במספר האנשים שעובדים מהבית, תחושת הקשר שבין העובד למנהל האישי שלו נחוצה היום יותר מתמיד. כדי לנצח צריך עבודת צוות: מסירה, חסימה, שמירה וקליעה – אלה מהלכים קריטיים לקבוצה, והם אלה שיכריעו אם הקבוצה תנצח בעבודת צוות. זו פריצת הדרך שסנטריקל מביאה, אשר הופכת אותה למובילת קטגוריה".
"להתמודד עם צרכי ארגונים בסביבה עולמית יותר ויותר היברידית"
"אינטל קפיטל השקיעה בסנטריקל כיוון שהיא מאמינה שפלטפורמת ההצלחה ממוקדת עובד (Employee-Centric Success Platform) שלה פורצת דרך ביכולתה להתמודד עם הצרכים של ארגונים הפועלים בסביבה עולמית, שנהיית יותר ויותר היברידית. חדשנות מתמשכת והרחבת הפתרונות שלה יאפשרו לרבים מהארגונים הגדולים בעולם לחולל תפנית בפעילותם ולשפר את תוצאותיהם העסקיות", מסרה טרינה ואן פלט, סגנית נשיא בכירה באינטל קפיטל ודירקטורית בכירה.
עם פרוץ מגיפת הקורונה הכריזה סנטריקל (לשעבר Gameffective) על מודולים חדשים כולל 'בינה אנושית רבודה' (Augmented People Intelligence), תוך שימוש בתובנות ואנליטיקה מבוססות AI כדי לעזור לעובדים ומנהלים לשפר ביצועים ולחזק את הקשר לארגון ולמטרותיו.
התגובה המהירה אפשרה לסנטריקל לסייע לחברות ענק לעבור בין לילה לתהליכים עסקיים חדשים שנדרשו להם בעקבות הקורונה.
על פי לקוחות החברה, הפלטפורמה מילאה תפקיד מרכזי ביכולת שלהם להתמודד עם השלכות המשבר בהצלחה. בנוסף דווח כי הפלטפורמה הצליחה לספק לכל עובד חוויה מותאמת אישית, שכיוונה אותו להצלחה במשימותיו באמצעות שילוב כלי משחוק, ניהול ביצועים ויעדים, מעקב ומשוב בזמן אמת, ומקטעי למידה יעודיים, וכן כלי מנהל מתקדמים לבקרה ותמיכה בעובד.
"מגדירת ומובילת השוק המתהווה של הפלטפורמות להצלחה ממוקדת-עובד"
"במהלך 2020 השימוש בפלטפורמה של סנטריקל צמח פי 6. זה סימן מובהק לכך שאנחנו מרכיב מרכזי ביצירת תרבות ממוקדת ביצועים עסקים", אמר גל רימון, מייסד ומנכ"ל סנטריקל.
"סנטריקל מגדירה ומובילה את השוק המתהווה של הפלטפורמות להצלחה ממוקדת-עובד (Employee-Centric Success Platform). היכולת שלנו להבין את התפקיד שממלאים עובדים בהצלחת הארגון ולהציע את הדרך הנכונה לחבר אותה למטרות הארגון ולהגביר מחוברות וצמיחה, יוצרת מצב שבו כולם מרוויחים. גיוס ההון יאפשר לנו להביא לשוק פתרונות חזקים ויעילים יותר לארגונים, במאמץ להפוך את עובדיהם למרכז ההצלחה העסקית".
מעל 130 חברות ענק אימצו את הפלטפורמה של סנטריקל בהן: בריטיש טלקום, מיקרוסופט, נוברטיס, HP, BMW
בין לקוחותיה של סנטריקל שמדווחים על שיפור ביצועים משמעותי נמנות כמה מהחברות המובילות בעולם. מיקרוסופט דיווחה על שיפור של 10% בתפוקה של סוכני השירות שלה וצמצום של 12% בהיעדרויות מהעבודה שנובעים לדברי העובדים מקשר עמוק יותר עם החברה ותחושה של העצמה ומחוברות עם העבודה. יתירה מזאת, בסקרים פנימיים של החברה ציינו 89% מסוכני השירות שכתוצאה מהעדכונים והזדמנויות האימון שהם מקבלים מהפלטפורמה, הם מרגישים מוכנים יותר ליישם ידע נלמד בעבודה. גם חברת Cellular Sales, רשת השיווק הקמעונאית הגדולה ביותר של וורייזון, הגדילה את מכירות הטלפונים ב-53% הודות לכלי המשחוק וחיזוק הקשר של העובד לארגון ומטרותיו שמאפשרים לכל איש מכירות להצליח ולהיות יעיל יותר
סנטריקל מתכוונת להרחיב את סל פתרונותיה לשווקים ורטיקליים, ולפתח פתרונות נוספים שיאפשרו לארגונים להיות ערוכים למציאות העסקית המשתנה תדיר. בחציון השני של-2020 גדלה מצבת העובדים בחברה בכ-40 עובדים, מתוכם כ-20 במרכז המחקר והפיתוח בישראל. ב-2021 מתכננת החברה לגייס עוד כ-80 משרות בעולם (בניו יורק, לונדון וישראל), מתוכם 40 ברעננה.
29/03/21 11:31
14.29% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסייבר הישראלית מורפיסק – שפיתחה פתרון לאבטחת נקודות קצה ושרתי ענן – דיווחה על השלמת סבב גיוס בסך 31 מיליון דולר. הגיוס הובל על ידי קרן JVP ובהשתתפות משקיעים קיימים, בין השאר אורנג', דויטשה טלקום קפיטל פרטנרס ואאורקראוד.
מדובר בחלק ממהלך נרחב של החברה, שמיועד להרחבת פעילותה בישראל ובארה"ב. המימון מיועד לגיוס עובדים נרחב, הגדלת ההשקעה בשיווק ומכירות, להרחבת הפיתוחים הטכנולוגיים של מוצרי החברה, כמו גם להגדלת הערך עבור חברות בינוניות באמצעות מערכת מניעת האיומים האוטומטית והפשוטה לניהול של מורפיסק, מבוססת ענן, המיועדת לנקודות קצה בארגון ובענן.
בנוסף הודיעה החברה על הצטרפותו של סטיב בנט לדירקטוריון שלה. בנט, שימש בעבר כמנכ"ל חברות תוכנה ואבטחה מובילות, ובכללן סימנטק ואינטואיט. לפני כן, בנט כיהן במשך מעל 20 שנה בתפקידי ניהול בכירים רבים בג'נרל אלקטריק.
מגיפת הקורונה הביאה שינוי משמעותי בעולם העבודה – מעבר לעבודה מרחוק. ארגונים וחברות בכל הגדלים מחפשים מערכות שיבטיחו הגנה מפני התקפות סייבר על הארגון, ללא קשר למיקום הפיזי של העובד או יחידת הקצה. מורפיסק, שכבר ביססה את עצמה כחברה מובילה בתחומה, פיתחה טכנולוגיה חסכונית, ופשוטה להטמעה וניהול, ואפקטיבית במניעת איומי סייבר, שכבר מותקנת ביותר מ-7 מיליון נקודות קצה, במטרה לעצור באופן אוטומטי את ההתקפות המסוכנות ביותר כנגד תחנות עבודה, שרתים, מכונות וירטואליות ומשימות עבודה בענן (cloud workloads).
שלא כמו פתרונות נקודת קצה אחרים מהדור הקודם, המבוססים על איתור ותגובה, מורפיסק מעצימה את יכולת האבטחה של יישומים קריטיים בכל ארגון, ללא צורך בצוותי אבטחה ייעודיים שנדרשים להגיב, לסנן, להבין ולחקור את התקפות.
"עצירת התקפות בניסיון החדירה, ובטרם יצירת נזקים משמעותיים"
"התפתחות איומי הסייבר הביאה לכך שחברות רבות אינן מוגנות מפני התקפות סייבר ונותרות מאחור בהיעדר כלים מתאימים, עלויות ואנשי צוות ייעודיים לכך", אמר רונן יהושע, מנכ"ל מורפיסק. "האתגרים של ארגונים אלה רק גברו בשנה האחרונה, עם העלייה המשמעותית במספר העובדים מהבית שמשתמשים במכשירים לא מאובטחים ומתחברים למערכות הארגון או בענן הפרטי או הציבורי. הטכנולוגיה של מורפיסק הוכיחה את עצמה כפתרון אבטחת הסייבר היחיד שמסוגל להעניק לעובדי הארגון העובדים מהבית הגנה פשוטה אך יעילה בפני כל עומס עבודה, המותאמת גם לתקציב מוגדר וחסכוני. אנחנו מתכוונים לתעל את ההשקעה החדשה לקידום המחויבויות שלנו, ולאפשר לארגונים להתמודד ביעילות עם מניעת איומי סייבר שיעצרו התקפות בניסיון החדירה, ובטרם יצירת נזקים משמעותיים ופגיעה עסקית קשה".
מערך הפתרונות של מורפיסק עבור נקודות קצה, שרתים ועומסי עבודה בענן, מתבסס על הפטנט המהפכני שהחברה פיתחה בתחום אבטחת נקודות קצה בשיטת המטרה הנעה – Moving Target Defense.
התפישה המנחה את הפתרון משנה את כללי המשחק – במקום לנסות לאתר ולהתמודד עם התקפות סייבר לאחר חדירה ופגיעה כשהנזק כבר נוצר, מורפיסק מספקת הגנה על מערכות הפעלה, באמצעות גישה המבוססת על הקדמת צעדי התוקף ומניעת התקפות סייבר, עוד בטרם הן נוצרות או מתחילות את תהליך התקיפה, וכל זה באופן אוטומטי, ללא צורך בידע מקדים, איתור, ניהול או פיקוח – מה שהופך אותה ליעילה ביותר כנגד כל מתקפת סייבר.
"נקודות קצה מכל הסוגים – תחנות עבודה ושרתים, בארגון ובענן, פיזיות ווירטואליות הם קו ההגנה האולטימטיבי האחרון של מגני הסייבר. ארגונים כיום מסתפקים בסט פתרונות שיעילותם נמוכה, עלותם גבוהה, אינם דטרמיניסטיים, משפיעים לרעה על הביצועים, ומחייבים משאבי ניהול רבים, כדוגמת EDR, ופתרונות מבוססי ניתוח התנהגות או חתימות מכל סוג. אלו גורמים לאי-ודאות, לעלויות גבוהות ולקושי בניהול מרחוק, ופחות רלוונטיים לסביבות ענן וסביבות וירטואליות", אמר יואב צרויה, שותף כללי ב-JVP. "על רקע זאת, מורפיסק בולטת לחיוב ומועדפת על-ידי ארגונים רבים. הגישה הייחודית שלה מספקת ערך מדיד, דטרמיניסטי, בעלות נמוכה, תוך יצירת ההגנה הטובה ביותר, המשרתת את הארגונים ומאפשרת מעבר בטוח של הארגון לענן. היכולת הייחודית של מורפיסק למנוע התקפות ללא צורך במידע מקדים על האיום, ממצבת את החברה כפתרון האולטימטיבי לאבטחת סייבר בענן".
29/03/21 11:57
14.29% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"Power Edge הופך למנוע האמיתי לתשובה עבור הצורך לחדשנות של הלקוחות שלנו, וההתאמה הזו שאנחנו מדברים עליה היא היכולת שלנו לעטוף את הלקוחות בטכנולוגיה שהם זקוקים לה. אנחנו רואים את המגמה משתנה הלכה למעשה גם בשוק הישראלי באופן ספציפי, וזה שוק שמאמץ טכנולוגיות רבות הרבה לפני שאר העולם, ואנחנו מובילים אותה עם התמקדות בדיוק במה שצריך", כך אמר ניר גולדשמיד, מנהל קבוצת עומסי עבודה בדל טכנולוגיות ישראל בשבוע שעבר, באירוע שבו הציגה החברה את 17 שרתי PowerEdge 15 החדשים שלה.
גולדשמיד טען שיש למחשוב בר התאמה שלושה היבטים: ביצועים, התאמה לצורך עסקי וגמישות. "אנחנו מציעים מודרניזציה שמאפשרת ביצועים גבוהים. אנחנו בסופו של דבר עוסקים במידע, והוא חייב לזרום מכל מקום בצורה חלקה, אל הדטה סנטר ובין השרתים עצמם, כדי לספק את הביצועים להם זקוק הארגון. אחת הדוגמאות לכך היא שבשרתים החדשים אנחנו עובדים עם ממשקי PCI דור רביעי, המספקים את היכולת לעבוד מהר יותר מתמיד", הוא אמר.
ההיבט של ההתאמה בא לידי ביטוי במרחב הגדול של סוגי השרתים שמוצעים כעת. "זה אומר התאמה לצורך האפליקטיבי של הלקוחות, כולל עולמות שדורשים עוצמת עיבוד חזקה במיוחד. הרעיון הוא לספק כוח מחשוב בזמן קצר בדיוק לפי מה שצריך, כולל אם צריך לבחור שרתים עם פחות מרכיבים, אם אני רוצה לחסוך", הבהיר גולדשמיד.
הדור ה-15 של PowerEdge – גמיש לדרישות הלקוחות
הוא הסביר שזה מתחבר גם לגמישות. "אנחנו מאפשרים שילוב של הטכנולוגיות החדשות על גבי הפלטפורמות שלנו. שאלנו את הלקוחות שאלה מאוד פשוטה: מה אתם רוצים לראות? והדרישות האלה באות לידי ביטוי בדור ה-15 של PowerEdge. לדוגמה, יישום של NVME Raid, עבודה מול שני מעבדים ביחד, OCP 3.0 וכן קירור משופר, במיוחד עבור תרחישי מחשוב עתיר ביצועים", הוא סיכם.
הדור החדש של שרתי ה-PowerEdge, כך נטען, מציע שירותים אוטונומיים שמהווים בפועל את הדור הבא של האוטומציה, והם עושים זאת על ידי שימוש מושכל בבינה מלאכותית.
דני בלדרמן, מומחה שרתים בדל טכנולוגיות. צילום מסך מסרטון הווידיאו של אנשים ומחשבים
"אפילו יידעו לשדרג את עצמם"
"אנחנו מספקים תכונות אוטומציה מזה שנים רבות, דרך מערכת ניהול השרתים המרכזית שלנו Openmanage, והיא זו שמאפשרת ללקוחות דל לבצע שינויים בקלות. מה שהוספנו כעת בתוך מערכת הניהול זה את היכולת להזרים מידע, טלמטריה, באופן רציף. המידע הזה צריך להגיע להיכן שהוא, וב-Cloud IQ הבא יוכלו בקרוב המהנדסים שלנו להשתמש גם בשרתים שלנו, כך שהמנהלים יקבלו מערכת אחודה בענן עבור כל מה שאנחנו מספקים לדטה סנטר", הסביר דני בלדרמן, מומחה שרתים בחברה.
"בשלב הראשון הארגון יקבל בעיקר מידע, אבל בשלב הבא תיכנס הבינה המלאכותית לתמונה, כדי לספק תובנות כמו שינוי פרמטרים להשגת ביצועים טובים יותר או זיהוי בעיות. אבל עדיין בשלב הזה מי שיבצע שינויים יהיה המנהלן עצמו. בשלב השלישי כבר השרתים יבצעו את כל העבודה, ללא כל מגע אדם, כמו שינוי הגדרות באופן עצמאי לטובת ביצועים משופרים, בהתאם לעומס העבודה שהם מפעילים, והם אפילו יידעו לשדרג את עצמם", סיפר בלדרמן על העתיד שטמון במערכת החדשה.
אבנר פליגמן, מהנדס מערכות בדל ישראל. צילום מסך מסרטון הווידיאו של אנשים ומחשבים
אוטונומיה – אולי אחד ההיבטים החשובים
אבנר פליגמן, מהנדס מערכות בדל ישראל, הוסיף כי השרתים החדשים מריצים גם מערכת ניהולית שמקלה על התחזוקה. "זו מערכת שמאפשרת לפתוח קריאות אוטומטיות לפי הצורך, ואוטונומיה, כפי שכבר הוזכר, היא אולי אחד ההיבטים החשובים".
"אנחנו רוצים שמנהלי הרשתות והתקשורת יתעסקו במה שבאמת חשוב. המערכת חוסכת להם את הצורך לפתוח קריאות באופן ידני. היא יודעת לנתח את הלוג ולפתוח קריאה בהתאם לתנאי הלקוח, ואז גם מקבלים את מה שצריך, כולל חלקים להחלפה אם מזוהה תקלה מהסוג הזה, וזה חוסך המון זמן. זה חלק מהתמונה הכוללת שמאפשרת לנו להיות דומיננטיים בשוק הזה, וגם בעתיד", הוא אמר.
29/03/21 14:13
14.29% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המנהיגים העומדים בראש ענקיות הטכנולוגיה גוגל, פייסבוק וטוויטר – סונדר פיצ'אי, מארק צוקרברג וג'ק דורסי (בהתאמה) – השתתפו בשבוע שעבר בדיון (וירטואלי) בקונגרס האמריקני. הנושא של הדיון שקיימה ועדת האנרגיה והמסחר של בית הנבחרים, ושנערך ביום ה' האחרון, היה המאבק במידע כוזב באינטרנט, והוא זכה לכותרת: "אומת הדיסאינפורמציה: תפקיד המדיה החברתית בקידום קיצוניות ומידע מוטעה".
במהלך הדיון ניתן היה לזהות את השאלות ועיניינן או את הגישה של השואל.ת על פי השתייכות מפלגתית ותפישה פוליטית. הדמוקרטים האשימו את הפלטפורמות בהיותן נרפות מדי בטיפול במידע כוזב אודות נגיף הקורונה ותוצאת הבחירות לנשיאות ארצות הברית. הרפובליקנים מהצד השני דיברו על דיכוי דעות שמרניות, ואף האשימו את השירותים אונליין בגידול בדיכאון בקרב בני נוער. לכאורה ניכר היה מחקירת המחוקקים שעולם כמנהגו נוהג, וזאת על אף ששנת הקורונה עשירת הקונספירטורים והדיעות לכאן או לכאן הציבה מצבי קיצון בפני הרשתות החברתיות, ושתקופת הבחירות בארה"ב ותגובתו של הנשיא היוצא טראמפ להן, לקראתן ואחריהן, הייתה אף היא מאתגרת. כזכור, טראמפ סולק לבסוף לצמיתות מכל פלטפורמות המדיה החברתית הגדולות ולמעשה הודמם, בשל החשש שהוא ליבה ואולי חלילה ילבה שוב התפרעויות של תומכיו כנגד המדינה והחוק.
המחוקקים רוצים ליישם שינויים בסעיף 230
למרות העמדות הלכאורה שונות של שני הצדדים, הדמוקרטי והרפובליקני, שניהם רוצים ליישם שינויים בתקנה חוקית המגינה על פלטפורמות מקוונות מפני השלכות ותביעות בגין תכנים שהועלו אליהן על ידי המשתמשים. התקנה, המכונה "סעיף 230" (Section 230) במתכונתה הקיימת לא רק ששומרת על חברות הטק מתביעות אלא גם נותנת לשירותי המדיה החברתית אונליין את האפשרות לנקוט בפעולות נגד תוכן ומשתמשים בודדים.
מנכ"ל גוגל פיצ'אי הדגיש בדיון כי "סעיף 230" הוא דרישה מרכזית למאבק במידע כוזב, בין היתר.
צוקרברג, האיש שייסד ומוביל את פייסבוק, נשאל על ידי המחוקקים אם ילדיו יכולים להשתמש בשירותי הרשת המקוונת. "הבנות שלי הן בנות שלוש וחמש והן לא משתמשות במוצרים שלנו", ענה צוקרברג תחילה – אך לאחר מכן הוסיף כי הבת הגדולה שלו הורשתה לנהל שיחה קולית באמצעות גרסת הילדים לשירות המסנג'ר של פייסבוק. פחות לחץ פוליטי בדיון שאחרי בחירת ביידן
נזכיר כי שלושת הבוסים של ענקיות האינטרנט התייצבו בפעם האחרונה לשימוע באותו עניין סביב סעיף 230 והאחראיות שלהן לתכנים המועלים אל השירותים שבהובלתם באוקטובר האחרון, שישה ימים לפני הבחירות לנשיאות. גם אז בליבת הדיון עמדה הרפורמה לחוק הגינות התקשורת שמגולמת בסעיף 230 כך שהיא מגוננת על חברות אינטרנט מתוכן שמשתמשים מפרסמים דרכן. אלא שהדיון הקודם, שהתקיים כאמור ממש בסמוך לבחירות, עסק בסופו של דבר בעיקר בשאלה האם הרשתות החברתיות מצנזרות במכוון תכנים פוליטיים או לאו, כשרפובליקנים רבים בוועדה ניצלו את ההזדמנות על מנת "לצלות על הגריל" את המנכ"לים, בגלל החשד שלהם כי החברות שלהם ועובדיהם מוטים נגד השמרנים – תלונה שנשמעת תכופות בימין האמריקני, למרות שאין לה ראיות וודאיות.
הופיע או לא הופיע במדיה החברתית? מידע כוזב על הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock
גם הפעם, כמו בדיונים הקודמים סביב תפקיד המדיה החברתית בשלל עניינים שברומו של עולם, חברי הוועדה ניסו לאלץ את מנכ"לי הטכנולוגיה לספק תשובות מובהקות של 'כן' או 'לא' – אך לעתים קרובות הם התחמקו. למשל, כשמדובר בשאלה האם הפלטפורמות מכירות באחריות משותפת להסתערות תומכיו של הנשיא לשעבר, דונלד טראמפ, על גבעת הקפיטול בוושינגטון בינואר השנה – כשהליך העברת השלטון לנשיא הנבחר, ג'ו ביידן הדמוקרט, היה בעיצומו – רק דורסי השיב ב"כן" ישיר, אבל אפילו הוא התייחס מיד בהמשך לסביבה הפוליטית שיצרה את המצב והנסיבות להתפרעות החמורה.
מנכ"ל הרשת המצייצת אמר למחוקקים שיש לקחת בחשבון את "המערכת האקולוגית הרחבה יותר". מאידך דורסי הרחיב ואמר: "אני לא חושב שאנחנו צריכים להיות פוסקי האמת ואני לא חושב שגם הממשלה צריכה להיות".
פיצ'אי, שהוא קודם כל מנכ"ל חברת האם של גוגל אלפבית, אמר כי החברה שאותה הוא מוביל תמיד מרגישה תחושת אחריות, אך שבמקרה הספציפי מדובר בשאלה מורכבת.
וצוקרברג ענה כי חברתו אחראית לבניית "מערכות יעילות". הוא גם אמר כי על הפורעים והנשיא לשעבר טראמפ לתת דין וחשבון על מעשיהם באותו יום.
האם הם הוסתו דרך המדיה החברתית? תומכי טראמפ במחאת "הבחירות נגנבו". צילום: BigStock
"נחוקק ונטיל עליכם את האחריות"
המחוקקים הטיחו בשלושת הבכירים שאלות נוקבות וביקורתיות אודות גישתם של השירותים בהובלתם אל פייק ניוז או אל תוכן שעלול להיות מסוכן. נציגיהם הגבוהים ביותר של שלוש החברות טענו בהתמדה כי הם נקטו בצעדים בכדי לרסן מידע מוטעה, אך השואלים הראו להם ולציבור הצופים בדיון דוגמאות שאיתרו חוקרים לכך שתכנים שכאלו עדיין קיימים באופן נרחב בפלטפורמות שלהם.
על פי דיווחי התקשורת האמריקנית, ניכר כי יש תמיכה הולכת וגוברת בקונגרס בחקיקה שתרסן את חברות הטק הענקיות. הסנאטור פרנק פאלון הדמוקרט, יו"ר הוועדה, אף הכביר וקבע כי "תם הזמן לוויסות עצמי. הגיע הזמן שנחוקק ונטיל עליכם את האחריות".
29/03/21 11:04
10.71% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת דוגית, המייבאת ומשווקת בישראל מגוון מותגים מובילים בתחום הכושר, השחייה והצלילה, והיבואנית הרשמית של מותג שעוני הספורט והכושר החכמים סונטו (Suunto), תעניק חסות לנבחרת ה-טאף מאדר למען גדולים מהחיים, במסגרתה שעון סונטו ישמש כשעון הרשמי של הנבחרת.
דוגית תעביר לעמותת גדולים מהחיים תרומה כספית, תתרום 10 שעוני סונטו לצעירים אשר מחלימים מסרטן וחוזרים לעסוק בספורט, כחלק מתכנית המנטורים של גדולים מהחיים, ובנוסף, תתרום לעמותה חלק מהכנסותיה ממכירת שעוני סונטו ואוזניות 1MORE, המגיעות מארגונים הקשורים לנבחרת. שווי התרומות של חברת דוגית מוערך בכ-25,000 שקל.
נבחרת הטאף מאדר הישראלית מורכבת מבעלי תפקידים בכירים בעולם הטכנולוגיה, שמתחרים בכל שנה בתחרות הספורט האתגרי הבינלאומית Tough Mudder, ויחד מתרימים כסף למען עמותת גדולים מהחיים – המסייעת לילדים חולי סרטן ולבני משפחותיהם.
בין היתר, התרומות שאוספים חברי הנבחרת מסייעים להקים 'גני חלומות' עבור הילדים. בשנה שעברה הצליחה הנבחרת לגייס 1.6 מיליון שקל למען הקמת גן החלומות. את הנבחרת הישראלית מפיקה אנשים ומחשבים, בניצוחה של נטלי גבאי, סמנכ"לית השיווק.