זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
16/08/21 12:32
22.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
CT1 – הרכב החשמלי העירוני המתקפל הראשון מסוגו בעולם של סיטי טרנספורמר (CT), שהוא תוצר של חדשנות ישראלית ואיכות ייצור גרמנית – יושק רשמית לעולם בעוד כשלושה שבועות, בתערוכת IAA, שתתקיים ב-6 בספטמבר במינכן.
CT הוקמה בשנת 2014, כשמטרתה פיתוח רכבים עירוניים חשמליים זעירים, לייעול התניידות אישית, שיתופית ומסחרית בערים ברחבי העולם. המניע המרכזי של החברה היה מציאת פתרון לערים המתאפיינות בעומסי תנועה, מחסור במקומות חנייה, נתיבים צרים וזיהום אוויר, הפוגע בבריאות ובאיכות החיים.
כעת החברה מבשרת כי השלימה בהצלחה, וכמתוכנן, את מה שהיא מגדירה כ"אבן דרך משמעותית" – ייצור ראשוני לדגם החדש של הרכב העירוני החשמלי המתקפל, אשר יעבור אישור לתקינה אירופית עוד בשנת 2021.
סיטי טרנספורמר הודיעה על תחילת מכירה מוקדמת ל-2,000 מכוניות, לפי מחיר מוערך של 45 אלף ₪ (לפני מיסים), כשמכוניות ראשונות צפויות בישראל ב-2023.
ד"ר אסף פורמוזה, מנכ"ל סיטי טרנספורמר. צילום: יח"צ
לדברי ד"ר אסף פורמוזה, מנכ"ל CT, מדובר ב"דור הרכבים החדש, בעיצוב חיצוני ופנימי חדשניים ועדכניים ובביצועי נסיעה משופרים מהותית מדגם אב-הטיפוס שכבר הוצג". הוא הדגיש כי החשיפה בישראל היא לפני שהמוצר "מוצג לעולם כולו בתערוכת הרכב העולמית".
"אני נרגש לבשר שלאחר שנים רבות של מחקר ופיתוח, אנחנו חושפים את הדור החדש של הרכבים שלנו, פרי שילוב ייחודי של חדשנות ישראלית עם איכות ייצור גרמנית", הוסיף ד"ר אסף פורמוזה. "בחרנו לחשוף בפעם הראשונה את הרכב המהפכני הזה דווקא בישראל, כי עבורנו, זו בראש ובראשונה גאווה לאומית: רכב כחול לבן ישראלי ראשון מסוגו בעולם, אשר מתאים את ממדיו כדי להתמודד עם אתגרי החנייה והתנועה בעיר".
הרכב מתרחב ומתכווץ – ולכן מאפשר חנייה בקלות בעיר
לפי החברה, הדגמים החדשים של הרכב החשמלי המתקפל יוצרו בתקני איכות מהגבוהים בעולם, במפעלי היצרן הגרמני, ונבחנו מזה תקופה בתנאי סביבה ומזג אוויר מגוונים, בכדי להבטיח עמידה בתהליך התקינה האירופי. הדגמים מיטיבים לנסוע בכל מזג אוויר, מאיצים למהירות של 90 קמ"ש במצב "פתוח" ובעת הצורך, מסוגלים "להתכווץ" לרוחב מטר בודד, המאפשר להם לחנות במרווחים בהם רכבים רגילים אינם מסוגלים לחנות.
"כלי הרכב שאנחנו מפתחים בסיטי טרנספורמר", הסביר ד"ר אסף פורמוזה, "יעניקו למיליארדי אנשים, החיים ועובדים בעיר, אלטרנטיבה חדשה לניידות אפקטיבית וירוקה: כזו המשלבת בין יתרונות הבטיחות והנוחות של נהיגה במכונית, עם יתרונות החנייה, התמרון והחיסכון של שימוש באופנוע. זאת, ללא החסרונות הקיימים במכונית ובאופנוע".
כדי לענות על פונקציות אלו, הפלטפורמה התחתונה של CT1 משלבת מנגנון קיפול ייחודי ומוגן בפטנט, המסוגל להתרחב ולהצר עצמו בלחיצת כפתור (בגרסות המשך – בצורה אוטונומית), כדי להתמודד בצורה מיטבית עם אתגרי התנועה והחנייה בעיר ובאזורים צפופים.
במצבו "הפתוח" בעת נהיגה עירונית, רוחבו של הרכב עומד על כ-1.4 מטר – לשם השוואה, צר יותר מרכב הסמארט. אולם כאשר נהג ה-CT1 מעוניין לחנות או לתמרן במרווח צר במיוחד (לדוגמה, בין שני רכבים הנעים או חונים בנתיבים סמוכים), פלטפורמת הרכב "מתכווצת" לרוחב המאפשר לרכב לחנות בנוחות בחנייה המתאימה לאופנוע, או להחנות ארבעה רכבי CT1 בשטח חנייה של מכונית רגילה – חיסכון של עד 75% בשטח החנייה.
אלא שבעוד שהפלטפורמה מתכווצת ומתרחבת דינמית, תא הנוסעים עצמו נותר ללא שינוי. הפלטפורמה הטכנולוגית החכמה של הרכב מספקת מודולריות וגמישות יוצאי דופן בעיצוב תצורת תא הנוסעים. תא הנוסעים עצמו מתוכנן לניצול מרחב מירבי, כך שגם במצבים המכווצים מסוגל הרכב להסיע נהג ונוסע בוגר מאחור, נהג ושני ילדים מאחור, או לשאת מטען בנפח של כ-1,000 ליטרים. גמישות זו מאפשרת להתאים את תא הנוסעים למגוון יישומים, לדוגמה לצורך רכבי הצלה, רכבי לוגיסטיקה, רכבים שיתופיים, רכבים פרטיים, רכבי שילוח והפצה ועוד.
מרכז המו"פ של החברה נמצא בישראל, ובו צוות רב-תחומי הכולל מומחה גרמני בעל מוניטין עולמי בתעשיית הרכב העולמית וממציא רכב הסמארט, דוקטורים להנדסת מכונות, מהנדסי רכב ומכונות, מעצבי רכב והנדסת-אנוש זוכי פרסים בינלאומיים, פיזיקאים, מומחי חדשנות בוגרי אוניברסיטת הסינגולריות (Singularity) של נאס"א, ובכירים במערכת הביטחון לשעבר.
16/08/21 14:28
17.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סיילספורס (Salesforce), המתמחה בטכנולוגיית ענן ושירותי CRM, הודיעה היום על מינויו של איתי מרגלית לסמנכ"ל המכירות של סיילספורס ישראל. במסגרת תפקידו, יהיה מרגלית אחראי על אסטרטגיית המכירות והעסקים של החברה בישראל. למרגלית (51) ניסיון של למעלה מ-20 שנים בהובלת שינויים ארגוניים ובבניית מערכי שיווק ומכירות בחברות טכנולוגיות גלובליות. לפני הצטרפותו לסיילספורס, שימש מנכ"ל חברת סייברינט (Cyberint) ולפני כן שימש מנכ"ל חברת סטארהום (Starhome) והוביל את הרכישה שלה על ידי חברת ויסטה (Vista). כמו כן, מרגלית מילא תפקידי ניהול בכירים בחברות אוויה (Avaya), רדויז'ן (Radvision) ו-NICE. למרגלית תואר שני במימון ועסקים בינלאומיים מאוניברסיטת קנזס סטייט, כמו כן סיים תוכנית מנהיגות עולמית באינסיאד (INSEAD).
16/08/21 14:34
15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת המילטון השיקה היום (ב') בישראל את ה-Poco X3 GT, הדור השלישי במשפחת דגמי X שזכתה להצלחה. סיומת ה-GT היא ר"ת של Gaming Turbo, והמשמעות היא שהחברה משפרת בדגם הזה את הרכיבים החשובים לחוויית גיימינג טובה.
אלה כוללים את מעבד ה-Dimensity 1100 של מדיה-טק, מעבד גרפי Arm Mali G77 MC9, מערך קירור מתקדם ומערכת הפעלה MIUI 12.5 המבוססת על Android 11.
כמו כן, המכשיר מציע זיכרון RAM של 8 גיגה-בייט, ו-128 או 256 גיגה-בייט של זיכרון אחסון פנימי מהיר מסוג 3.1 UFS המאפשרים עבודה חלקה גם בעומס גבוה. בנוסף, המכשיר תומך בשני כרטיסי NanoSim מדור 5.
ל-X3 GT מסך 6.6 אינץ' בעל פאנל DynamicSwitch DotDisplay בעל קצב רענון גבוה של 120 הרץ וברזולוציית +FHD, עם חיפוי זכוכית גורילה Victus, וזוג רמקולים סטריאופוניים עם תמיכה ב-Dolby Atmos.
סוללת המכשיר היא בנפח מרשים של 5000 מילי-אמפר לשעה, עם תמיכה בטעינה מהיר של 67 ואט (מטען תואם כלול בערכה), ולפי היצרן היא מאפשרת טעינה ל-100% תוך 42 דקות.
עוד תומך המכשיר בקישוריות WiFi6, NFC ו-Bluetooth 5.2 לצד חיישן טביעות אצבע הממוקם על גבי לחצן ההדלקה של המכשיר,
מערך הצילום של ה-X3 GT כולל שלושה חיישנים – חיישן ראשי של 64 מגה-פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.79 ותמיכה בפוקוס אוטומטי, חיישן שני של 8 מגה-פיקסל בעל זווית צילום רחבה, וחיישן מקרו שלישי של 2 מגה-פיקסל. מצלמת הסלפי הקדמית היא בת 16 מגה-פיקסל.
ה-POCO X3 GT יהיה זמין בצבעים כחול, לבן ושחור, וישווק עם 24 חודשי אחריות של היבואן הרשמי, קבוצת המילטון.
המחירים המומלצים הם 1,499 שקלים לדגם של 128 גיגה-בייט, ו-1,699 שקלים לדגם הה-256 גיגה-בייט, ו-3,000 הקונים הראשונים יזכו גם לערכה הכוללת אוזניות.
16/08/21 15:01
12.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המכון לחקר התחבורה והיחידה ללימודי חוץ ולימודי המשך בטכניון יפתחו בשיתוף רכבת ישראל ומשרד התחבורה תכנית לימודים ראשונה מסוגה בהנדסת מערכות רכבתיות בהתמחות נייד (Rolling Stock).
התכנית – שתיפתח לראשונה באוקטובר 2021 בקמפוס הטכניון בשרונה, תל אביב – תהיה הראשונה והיחידה בישראל בתחום, תימשך כשנה, ותיערך בהובלת מרצים מהטכניון, מהתעשייה, מאוניברסיטת דלאוור (ארה"ב) ואוניברסיטת ברמינגהם (אנגליה).
התכנית נועדה כדי לענות על הצורך הגובר באנשי מקצוע בתחום הנדסת נייד, זאת לאור תנופת הפיתוח האדירה בתחום הרכבות הקלות והכבדות בישראל. נכון להיום חסרים מהנדסים בתחומים השונים הקשורים לתחום המערכות הרכבתיות.
התכנית תכשיר מהנדסים שיפעלו בתחום הנדסת נייד, ויפתחו מיומנויות אחזקת ציוד רכבתי. בין יתר הנושאים שילמדו יהיו: פתרונות לבעיות יסודיות בתחום אחזקת רכבות, מערכות איתות ובקרה, מערכות הנעה וחישמול, הנדסת מערכת הכוללת דינמיקה של רכבת ומערכותיה, בקרה, איכות ואמינות ועוד. בוגרי התכנית יהיו בעלי הכשרה בינתחומית מעמיקה בנושאים אלו, הנדרשת כיום כדי להוביל בקדמת הפיתוח בתחום מתפתח ודינמי זה.
התכנית החדשה בהובלת פרופ' תומר טולדו, ראש המכון לחקר התחבורה וחבר סגל בפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון, מיועדת לבעלי תואר ראשון בהנדסה, העובדים בתחום, או למהנדסים המעוניינים להתמחות בו.
בתכנית ירצו מגוון מומחים מובילים בארץ ובעולם: ד"ר אלן זרמבסקי (אוני' דלאוור ארה"ב); פרופ' פליקס שמידט (אונ' ברמינגהם); אינג' נועם פלג (סמנכ"ל נייד ברכבת ישראל); אינג' אלכס דובוב, ראש מנהלת איתות וטכנולוגיה ברכבת ישראל לשעבר; אינג' כמאל קייס, מנהל אגף הנדסה רכבות, הרשות הארצית לתח"צ במשרד התחבורה; ד"ר אלון סנה אור, מרצה להנדסת מערכת RAMS; אינג' גבריאל דוידיאן, מנהל תחום הנדסת אחזקה באגף אחזקה ותפעול דרום ברכבת ישראל; אינג' עמוס גוטמן, מהנדס בכיר בצוות תכנית אב לתחבורה בירושלים – פרויקט הרכבת הקלה בירושלים; שמחה אורינשטין, יו"ר ועדת המומחים לעדכון תקן ישראלי 5350 לבנייה ותפעול של מערכות רכבת קלה ויועץ לחברות; אינג' עקיבא רום, יועץ בתחומים רכבתיים, ומרצים נוספים.
"להגדיל את מספר הנוסעים לכ-100 מיליון בשנה בחומש הקרוב"
שיתוף פעולה זה מתווסף לתכנית קיימת שפועלת בהצלחה מזה כשנתיים בין מוסד הטכניון לרכבת ישראל ומשרד התחבורה. תוכניות אלו באות לתת מענה לצורך בהכשרת אנשי מקצוע לשנים קדימה, בתחום שאינו משופע בכוח אדם מיומן.
ברכבת ישראל מציינים כי "עם הצמיחה המבורכת במספר הנסיעות, ושילובן של רכבות חדישות עם טכנולוגיות מתקדמות כגון חישמול ומערכות בקרה אוטומטיות לניטור ומניעת תקלות, מודגש עוד יותר הצורך בכוח אדם מיומן לביצוע פרויקטים, ניהול ותחזוקת צי הקרונות והקטרים. התכנית תסייע בהכשרת מהנדסי העתיד בחטיבת הנייד של רכבת ישראל, ותאפשר לנו להגדיל את מספר הנוסעים לכ-100 מיליון בשנה בחומש הקרוב. אנו שמחים על התגייסותם של משרד התחבורה, הטכניון והגופים האחרים לנושא".
פרופ' תומר טולדו, ראש התכנית להנדסת מערכות רכבתיות בהתמחות נייד: "המכון לחקר התחבורה בטכניון, בשיתוף יחידה ללימודי המשך בטכניון, ממשיכים בתנופת הפיתוח להכשרת מהנדסים בתחום התשתיות התחבורתיות. תחום הנדסת הנייד ואחזקת הרכבות הוא תחום מתפתח ודינמי, שדורש כוח אדם מיומן רב. לכן, אני שמח להיות שותף לתכנית הראשונה מסוגה בישראל, שתכשיר בוגרים בהתמחות זו".
16/08/21 17:01
12.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסטארט-אפ אימיוביט (Imubit) הודיעה היום (ב') על גיוס סבב B בסך 30 מיליון דולר, בהובלת הקרן של אורן זאב, זאב וונצ'רס (Zeev Ventures), וקרן אינסייט (Insight Partners), עם השתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, קרן אפווסט לאבס (UpWest Labs) וקרן ספיידר (Spider Capital).
בין משקיעיה הראשונים של החברה ניתן למצוא גם את דן שיינמן, המשקיע הראשון בזום (Zoom) ובסנטינל וואן (SentinelOne).
לחברה הכנסות משמעותיות, ומטרת גיוס ההון הנוכחי היא הגדלת מצבת כוח האדם (בפרט בתחומי ההנדסה והבינה מלאכותית), לקראת פיתוח דור חדש של המוצר שלה, כניסה לשווקים גיאוגרפיים שונים, וחדירה לסוגי מפעלי יצור נוספים.
גלעד כהן, מנכ"ל אימיוביט, אמר היום: "שליטה אופטימלית בזמן אמת על מפעלי יצור דורשת התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים ועסקיים רבים. לאורך עשרות שנים, הפתרונות העיקריים לאופטימיזציה של מפעלים מבוססים על תכנון לינארי. אנחנו החברה הראשונה אשר פיתחה ושילבה מערכת למידה עמוקה, מחיזוקים במפעלי הייצור הגדולים בעולם. סיימנו את שלב היתכנות המוצר, אך התרחבות השוק מציבה בפנינו אתגרים טכנולוגיים משמעותיים, הן בהיבטים אלגוריתימיים (בינה מלאכותית) והן בהיבטים הנדסיים (תוכנה, תשתיות, ענן וכדומה). אנחנו שמחים שזאב וונצ'רס ואינסייט הצטרפו למסע שלנו לביצוע מהפכה בעולם הייצור".
אימיוביט הוקמה בשנת 2016 על ידי האחים, היזמים הסדרתיים, גלעד כהן (מנכ"ל החברה) וד"ר נדב כהן (המדען הראשי), אליהם הצטרף מאיר צייטלין. מקימי החברה שירתו יחדיו ביחידת הסייבר הצה"לית מצו"ב. לאחר שירותם הצבאי הקים גלעד את חברת סיגול (Cigol), אשר נמכרה למלאנוקס (Mellanox). נדב הוא חבר סגל בכיר בבית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, וחוקר בעל שם עולמי בלמידה עמוקה (Deep Learning).
להפוך את התעשייה ליעילה, בטוחה ויציבה יותר
המוצר של אימיוביט שולט בזמן אמת במפעלי יצור ומשפר את פעולתם, על ידי העלאת רווחים, הפחתת זיהום סביבתי ומניעת תקלות. החזון של החברה הוא להפוך את התעשייה ליעילה, בטוחה ויציבה יותר, על ידי שליטה בזמן אמת בכל מפעלי הייצור בעולם.
מרכז הפיתוח של החברה ממוקם בעיר מודיעין, ולה מרכז שיווק, תמיכה ומכירות בארצות הברית. בחברה כיום כ-120 עובדים, מחציתם מהנדסי תוכנה ובינה מלאכותית בישראל. הפתרון של אימיוביט משולב במפעלי יצור מהגדולים בעולם, וכעת מייצר ערך כולל בקצב של מיליוני דולרים ביום (מאות מיליוני דולרים בשנה). בין לקוחותיה כמה מחברות התעשייה הגדולות בעולם (Fortune 500).
בליבת הטכנולוגיה של אימיוביט מערכת למידה עמוקה מחיזוקים, שפותחה על פני שנים של מחקר. מבין כל סוגי הבינה המלאכותית, למידה עמוקה מחיזוקים היא המתקדמת והמורכבת ביותר, שכן היא כוללת לא רק ניתוח מידע אלא גם שליטה בזמן אמת. כיום, למידה עמוקה מחיזוקים מהווה תחום אקדמי בעיקרו, עם מעט מאוד יישומים מעשיים. יישומים קיימים, מלבד המערכת של אימיוביט, כוללים תוכנות המשחקות משחקים, למשל אלפא-גו של גוגל – תוכנה שלא מכבר ניצחה את אלוף העולם במשחק גו.
16/08/21 11:27
10% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מייסד ומנכ"ל באטמ (BATM), ד"ר צבי מרום, יקבל השנה את פרס התעשייה ל-2021, שמעניקה מדי שנה התאחדות התעשיינים.
"ד"ר מרום הוא מדען ורופא במקצועו, שבחר לפנות לתחום התקשוב בתעשייה, והצליח להוביל את החברה שייסד להישגים יוצאי דופן ולאחת החברות המובילות בתחום", נאמר בנימוקי ההחלטה להענקת הפרס.
התאחדות התעשיינים
עוד צוין כי ד"ר מרום פעל שנים רבות לקידום התעשייה הישראלית, כיו"ר איגוד ההיי-טק בהתאחדות, והצליח לקדם את הענף, ובפרט את תחום המחשוב הקוונטי והסייבר וכן סייע בדחיפת ההיי-טק כמנוף לקידום כלל האוכלוסייה. כמו כן הוזכר כי החברה שייסד פועלת למען הקהילה, ומעודדת את עובדיה להתנדב בארגוני צדקה וחינוך בישראל.
יחד עם ד"ר מרום יקבלו השנה את פרס התעשייה התעשיינים והתעשייניות הבאים: מנכ"ל אורבונד תעשיות גבס ומוצריו בע"מ, אודי בן אורי; מנכ"לית טחינה אל-ארז, ג'וליה זהר; מייסדת ובעלים של חברת עמיסל-עמית תעשיות בע"מ, חנה מנור; מנכ"לית ומייסדת חשמל מארי הנדסה בע"מ, מארי ליבס. בנימוקי הפרס לכולם צוינה הפעילות שלהם בתחום החדשנות במפעליהם.
פרס מפעל חיים מטעם ההתאחדות יוענק לקן לוי, מייסד חברת ההיי-טק KLA העולמית והישראלית. לוי נחשב לאחד מאבות תעשיית ההיי-טק בישראל, וכמי שייסד בארץ את תעשיית המוליכים והשבבים.
איש חזון, אשר ראה כבר לפני עשורים רבים את החשיבות בהכשרת כוח אדם טכנולוגי וניהולי בישראל, ליצירה והובלה של חברות עתירות ידע להצלחה גלובלית, ופעל ליצירתן, תוך תרומה מניסיונו העשיר. כיום החברה שייסד היא אחת החברות הגדולות בתחומה בעולם, והיא נסחרת בבורסה לפי שווי של 50 מיליארד דולר.
לראשונה השנה – חצי מהפרסים הוענקו לנשים.
16/08/21 13:12
10% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הקריה הרפואית רמב"ם תהיה המרכז הרפואי הראשון בישראל לשלב מציאות מדומה ומציאות רבודה לתכנון וביצוע של ניתוחים במחלקת נוירוכירורגיה, באמצעות טכנולוגיה של חברת סרג'יקל תיאט'ר (Surgical Theater) הישראלית-אמריקנית. המערכת תשמש את מומחי מחלקת הנוירוכירורגיה ונוירוכירורגיה ילדים של בית החולים לתכנון ניתוחים ולניווט במהלך ניתוחים, באמצעות טכנולוגית תלת-ממד במהלך הניתוחים, במקום להסתמך על צילומי דו-ממד ממערכות CT ו-MRI.
המערכת של סרג'יקל תיאט'ר מעבדת סריקות הדמיה דו-ממדיות של המטופל, ובונה מהן מודל מציאות מדומה בתלת-ממד, 360 מעלות, ובאמצעותה, יחד עם משקפי מציאות רבודה, יכול המנתח "לטוס" בתוך ראשו של המטופל, להבין את המבנה האנטומי של המטופלים ולתכנן את מודל הניתוח והגישה הניתוחית בטרם הניתוח. באמצעות המידע בטרם הניתוח, ובעיקר כאשר מדובר באנטומיה מסובכת, ניתן לתכנן את הגישה הניתוחית, על מנת להימנע מפגיעה במבנים קליניים קריטיים או בכלי דם.
בזמן הניתוח מאפשרת סרג'יקל תיאט'ר למנתחים לשלב טכנולוגית מציאות רבודה, כאשר המודל שנבנה בשלב התכנון מוצג לרופאים המנתחים בצורה מיטבית במהלך הניתוח. ניתן לקחת את תכנון הניתוח ולהלביש את התכנון באמצעות ממשק בזמן אמת של המערכת, למערכות הניווט של מדטרוניק ולמיקרוסקופ.
הטכנולוגיה של סרג'יקל תיאט'ר אושרה על ידי מינהל התרופות והמזון האמריקני ואושרה לשימוש על ידי משרד הבריאות בישראל.
מסימולטור הטיסה להדמיה בחדר הניתוחים
סרג'יקל תיאט'ר, הפועלת מקליפורניה, הוקמה על ידי שני יוצאי חיל האוויר: מוטי אבישר, קצין הנדסה בכיר במערך הטכני של חיל האוויר, ואלון גרי, ששירת כטייס מסוקים. השניים הובילו יחד את פיתוחו וקליטתו של סימולטור הטיסה המתקדם למטוס ה-F-16.
פרופ' גיל סוירי, מנהל מחלקת נוירוכירורגיה ברמב"ם. צילום: דוברות רמב"ם
לדברי פרופ' גיל סוירי, מנהל מחלקת נוירוכירורגיה ברמב"ם, "אני שמח וגאה להיות בית החולים הראשון בישראל להשתמש במערכת מציאות מדומה ומציאות רבודה בביצוע ניתוחים נוירוכירורגיים. מדובר במהפכה של ממש בחדר הניתוח. באמצעות המערכת אנו יכולים לתכנן את הגישה למוח בניתוח בצורה ברורה ומוחשית יותר, באמצעות מבט תלת-ממדי של 360 מעלות. זאת בהשוואה ליכולות שיש לנו כיום בעבודה עם צילומי CT או MRI, המספקים תמונה דו-ממדית בלבד. למערכת מאפיינים של סימולטור, המאפשרים תכנון מתקדם של ההליך הכירורגי. בנוסף, המערכת מסייעת בזמן הניתוח ומספקת תמונות תלת-ממד של המוח והגידול המוחי במהלך הניתוח, תוך הדמיה עם מציאות רבודה, ומאפשרת אף לצפות דרך עדשות המיקרוסקופ בתמונת התלת-ממד, ולנווט בתוך ראשו של המטופל".
פרופ' סוירי הוסיף: "המערכת של סרג'יקל תיאט'ר תסייע גם לרופאים צעירים, שעדיין לא עשו ניתוחים רבים, לתרגל ולתכנן ניתוחים ביעילות רבה יותר, ולהבין טוב יותר את האנטומיה של המוח. לימוד באמצעות סימולציה הוא מרכיב מאוד חשוב באימון ותרגול של רופאים מנתחים.
פרופ' מוני בניפלא, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים ברמב"ם. צילום: דוברות רמב"ם
פרופ' מוני בניפלא, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים ברמב"ם: "המערכת של סרג'יקל תיאט'ר משפרת ללא ספק את ההבנה של כל מקרה, האנטומיה של המטופל, ומחזקת למנתחים את הביטחון ויכולת הדיוק. מערכת זו צפויה לשפר את יעילות הניתוחים, משום שהיא מציגה את הפרטים באמצעות תמונה ברורה יותר, ב-360 מעלות. אין לי ספק שבעתיד הלא רחוק המערכות הללו יהפכו להיות הסטנדרט בכל חדר ניתוח, והן ישפרו את סיכויי ההצלחה, בעיקר כאשר מדובר בניתוחים מורכבים דוגמת ניתוחים נוירוכירורגיים".
אלון צוקרמן, סמנכ"ל התפעול העולמי ונשיא חטיבת המציאות המדומה הרפואית (MVR) ב-סרג'יקל תיאט'ר. צילום: סרג'יקל תיאטר
לדברי אלון צוקרמן, סמנכ"ל התפעול העולמי ונשיא חטיבת המציאות המדומה הרפואית (MVR) ב-סרג'יקל תיאט'ר: "אנו שמחים על בחירת מחלקת נוירוכירורגיה בקריה הרפואית רמב"ם לשלב לראשונה מערכות מציאות מדומה ורבודה בחדרי הניתוח. זהו צעד משמעותי להתפתחות הרפואה בישראל, באמצעות שילוב טכנולוגיות פורצות דרך, ואנו מאמינים שהשימוש בטכנולוגיה זו יתרחב למחלקות נוספות במרכז הרפואי. רמב"ם מצטרף לעשרות מרכזים רפואיים בעולם, אשר הטמיעו את המוצרים שלנו בחדרי הניתוח ובמרפאות, ביניהם: George Washington DC, Mayo Clinic, UCSF, Mount Sinai, אוניברסיטת סטנפורד, אוניברסיטת ניו יורק, ועוד רבים. עד היום מוצרי החברה שולבו בלמעלה מ-15,000 ניתוחים מורכבים, וכן למעלה מ-100,000 ייעוצים למטופלים בוצעו באמצעותה".