11:47:05 | ◀︎ | נשים ומחשבים: שלומית עמר-פרקש, קרלון | |
12:00:05 | ◀︎ | נדב ארז'ואן מונה למנכ"ל קבוצת Q-nomy | |
13:26:04 | ◀︎ | לקראת פתיחת שנת הלימודים: ESET ישראל עם טיפים להגנת המחשב החדש | |
13:53:57 | ◀︎ | "מדינת ישראל היא האקזיט של החזון הציוני" | |
14:26:41 | ◀︎ | זום: גידול חד-ספרתי בהכנסות – אך ירידה חדה ברווח התפעולי והנקי | |
16:05:10 | ◀︎ | כחלק משרשרת זימונים: גם דורסי יעיד במשפט מאסק נגד טוויטר |
The headlines that made most buzz on this page
23/08/22 13:26
26.09% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת אבטחת המידע ESET ישראל מצאה לנכון לשתף את הגולשים באינטרנט באמצעים להגנת סייבר ואבטחה, כעת כששנת הלימודים בפתח ורבים רוכשים מחשב חדש לילדיהם או, אם הם סטודנטים, לעצמם.
לפי ESET, סוף אוגוסט וחודש ספטמבר הם נקודת זמן שבה רבים מתחדשים בה במחשב לקראת השיבה ללימודים. החברה מספרת כי מניסיונה, ההאקרים יחפשו את הנתונים שלכם מהרגע שתחברו את המחשב לאינטרנט, ויש להם דרכים רבות לעשות זאת. זאת הסיבה לכך שאתם צריכים לחשוב על אבטחת סייבר עוד לפני שחיברתם והדלקתם את המחשב החדש.
"קחו הפסקה קלה כדי לרענן את הזיכרון שלכם ולהפוך את היגיינת הסייבר לעדיפות העליונה. כדי ליהנות מהמחשב לטווח הארוך ישנם כמה דברים שחשוב לעשות: גיבויים, עדכונים, שדרוגים והגדרות יסייעו לכם ליהנות יותר מהמחשב החדש שלכם", כך הסבירה ESET.
לפי החברה, "ברגע שתתחברו לאינטרנט, גורמים זדוניים ינסו לגנוב את הנתונים שלכם, להצפין את המחשב ולהחזיק את המידע תמורת כופר, לגנוב פרטים פיננסיים, להשתמש במחשב כדי לכרות מטבעות דיגיטליים ועוד. הם יעשו זאת באמצעות שיטות מנוסות ובדוקות, שלרוב מסתמכות בפריצה, גניבה ו/או ניחוש של סיסמאות, או ניצול חולשות בתוכנות".
מה הם האיומים הגדולים ביותר כיום?
פישינג – פישינג הוא אחד מהטריקים הישנים ביותר בספר. פושעי סייבר מתחזים לגורמים לגיטימיים ואמינים (בנקים, ספקי שירותים טכנולוגיים, קמעונאים וכדומה) ומנסים לשכנע משתמשים ללחוץ על קישורים או לפתוח קבצים מצורפים במייל. לחיצה על הקישור או הורדת הקובץ יובילו את המשתמש לאתר מזויף שיבקש ממנו להזין פרטים אישיים (כמו פרטי התחברות, כתובת או פרטים פיננסיים) או להורדה נסתרת של נוזקה.
הורדות ופרסומות זדוניות – לפעמים רק הכניסה לאתר שהודבק, או לאתר שמציג פרסומת זדונית, יכולה לגרום להורדת נוזקה. אנחנו עשויים לחשוב שבאתרים ידועים הסיכוי לסכנה כזאת נמוך יותר, מכיוון שהמשאבים שלהם גדולים יותר והם יכולים להשקיע יותר באבטחה. עם זאת, ישנן דוגמאות סותרות רבות מהשנים האחרונות, שמראות שזה לא תמיד נכון. לכן חשוב להשקיע בתוכנת אבטחה ממקור מהימן, ולוודא שהגדרות האבטחה של הדפדפן מוגדרות כהלכה.
גניבת נתונים דיגיטלית – האקרים עלולים להדביק את דפי התשלום של אתרי סחר מקוון בנוזקות, שתוכננו לאסוף באופן חשאי את פרטי כרטיס האשראי ברגע שהוזנו באתר. קשה להתגונן מפני סוג מתקפה כזה, מכיוון שמקור הבעיה הוא בספק עצמו. עם זאת, קנייה באתרים מוכרים יותר יכולה לצמצם את הסיכון.
אפליקציות וקבצים זדוניים – פושעי סייבר עלולים להסתיר נוזקות בתוך אפליקציות וקבצים להורדה, שנראים לגיטימיים. רבים מהם מפורסמים בפורומים, אתרי הורדות ופלטפורמות צד שלישי אחרות. לכן חשוב להוריד קבצים ואפליקציות רק ממקורות אמינים, ולהשתמש בכלי אבטחה אמין כדי לאתר תוכנות זדוניות.
ESET
עשרה טיפים שיעזרו לכם להגן על המחשב
רבים מהצעדים שתקראו בהמשך הכתבה כבר מבוצעים באופן אוטומטי על ידי יצרן המחשב או מערכת ההפעלה, אך כדאי להיכנס לעומק הדברים כדי לוודא שכל ההגדרות הן אכן בטוחות בהתאמה לצרכים שלכם.
הנה עשרה הטיפים המובילים של חברת אבטחת המידע ESET להגנה על המחשב:
1 – הפעילו עדכונים אוטומטיים עבור מערכת הפעלה והתוכנות המותקנות על המחשב.
2 – הסירו תוכנות זבל שמגיעות עם המחשב בדרך כלל. לפני שאתם מסירים תוכנות כאלה, וודאו שהסרתן לא תפגע בביצועי המחשב. ככל שיש פחות תוכנות על המחשב, כך לתוקפים יש פחות הזדמנויות לנצל פרצות בתוכנה.
3 – התקינו תוכנת אבטחה רב-שכבתית מספק חיצוני מהימן ועדכנו אותה באופן קבוע.
4 – הגדירו גיבויים ובמיוחד עותק נוסף ששמור על כונן חיצוני שלא מחובר לרשת.
5 – אבטחו את הדפדפן באמצעות התאמת הגדרות הפרטיות והאבטחה, ועדכנו אותו לגרסה האחרונה שלו.
6 – הפעילו והגדירו את חומת האש במערכת ההפעלה והראוטר הביתי, והגנו עליו עם סיסמה חזקה.
7 – הורידו אפליקציית אימות רב-שלבי, כדי להגן על החשבונות של מפני פריצה באמצעות מתקפות פישינג ומתקפות מסוגים אחרים.
8 – הימנעו משימוש בהתקני USB שאינם שלכם, שעלולים להיות מודבקים בנוזקות.
9 – השתמשו במנהל סיסמאות כדי לוודא שהסיסמאות שלכם ייחודיות, חזקות וקשות לפיצוח.
10 – הורידו אפליקציות וקבצים רק ממקורות אמינים והימנעו מהורדות פיראטיות, שבדרך כלל מודבקות בנוזקות
החברה הדגישה עם זאת כי מיותר לציין שגם ביצוע הצעדים האלה לא מונע כליל את הסיכון במהלך הגלישה ברשת וסיכמה: "היו זהירים תמיד, אל תענו להודעות דוא"ל או הודעות אחרות מגורמים לא מוכרים, והפעילו את הצפנת המחשב באופן קבוע".
23/08/22 11:47
21.74% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: שלומית עמר-פרקש, סמנכ"לית מדע ומחקר נתונים במרכז הגלובלי לשותפויות טכנולוגיות של קרלון (Carelon) בישראל. Carelon היא זרוע הטכנולוגיות של ענקית הבריאות האמריקאית Elevance Health, (חברת פורצ'ן 20).
ותק בתפקיד: 10 חודשים.
השכלה ושירות צבאי: בוגרת מגמה מתמטית פיסיקלית בתיכון ובצבא. שירתתי בחיל מודיעין בתפקיד מסווג, גם כאחראית משמרת. סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב וביולוגיה חישובית באוניברסיטה העברית, ולאחר מכן מסטר ודוקטורט (PhD) בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בתחום הביולוגיה החישובית. בנוסף, עשיתי פוסט דוקטורט של שנתיים במכון ויצמן.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי את המקצועות המדעיים וגם הצלחתי בלימודים במקצועות האלו. בתואר הראשון ששילב בין מדעי המחשב לביולוגיה היו הרבה ששאלו אם בחרתי במדעי המחשב בשביל השכר ובביולוגיה בגלל העניין, והאמת היא שכמשוחררת טרייה מהצבא לא באמת ידעתי או הבנתי מספיק ובחרתי בשילוב שנשמע לי מעניין. בפועל, מאוד נהניתי ואפילו בעיקר מהקורסים החישוביים, קורסי המתמטיקה המתקדמים, אלגוריתמים וכדומה.
כשהחלטתי לצאת מהאקדמיה לתעשייה חיפשתי תפקידים שהעיקר בהם יהיה שימוש בשיטות החישוביות שלמדתי, שימוש במידע כדי לייצר תובנות ומוצרים, וכך הגעתי לתפקידים של מדענית נתונים (Data scientist), תחילה כ-IC ובהמשך כמנהלת צוות. את הידע שצברתי בתפקידים השונים, אני מיישמת בתפקידי הנוכחי במרכז הגלובלי לשותפויות טכנולוגיות של קרלון.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני חושבת שיש סיבות רבות מדוע, בעוד שלמדתי עם כמות זהה של נשים וגברים בתואר הראשון במדעי המחשב, בתעשייה אני לא רואה כמות שווה של נשים בתפקידי פיתוח, וודאי שלא בתפקידי ניהול. חלק מזה ודאי נובע מהחלטות שונות שעושות הנשים, לאור הדרישות בתפקידים האלו והרצון להקים משפחה, אבל יש ללא ספק פן תרבותי, וחברות היי-טק שבהן יש עדיין חוסר מודעות ונוצרת אפליה, בין אם זה משום שהקבוצות פיתוח הן על טהרת המין הגברי, או נשים שלא רואות כלל נשים בעמדות ניהול ומפתח בחברה, ומסיקות מסקנות.
לבסוף, בעיניי, יש עוד עבודה לעשות בכל התחום של גיוס עובדים ועובדות, ופנייה בלשון לא של זכר בלבד, שכן גם זה לבדו עלול להרחיק מועמדות טובות וראויות – לא מזמן נתקלתי בהודעה צורמת מטעם חברה ענקית שלא אנקוב בשמה שפרסמה מפגש שאליו יגיעו 'מגייסות ומהנדסים' – בהחלט יש עוד דרך לעבור…
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? אני חושבת שאני אישית נהניתי ממקומות עבודה בהם לא נתקלתי באפליה נגד נשים. במרכז הגלובלי לשותפויות טכנולוגיות של קרלון יש רוב נשי, גם בתפקידי פיתוח ומוצר, וזו ודאי הייתה אחת הסיבות שעזרו לי בהחלטה לבחור במשרה הנוכחית. אני אישית נוכחתי בניסיון אמיתי לקדם נשים גם לתפקידי ניהול, תוך תמיכה ועידוד, וגם את תפקיד הניהול הראשון שלי קיבלתי מהמנהל שלי, למרות שהייתי די חדשה וחסרת ניסיון ניהולי. הוא כנראה צדק, כי אחרי פחות משנה קבלתי פרס הצטיינות על התפקיד שעשיתי, ובהמשך קודמתי לתפקיד Director.
23/08/22 12:00
13.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נדב ארז'ואן מונה למנכ"ל קבוצת Q-nomy, המספקת פתרונות תוכנה לניהול חווית לקוח רב-ערוצית בארגוני ממשל, רפואה וריטייל. ארז'ואן, שהצטרף לקבוצה לפני שלוש שנים, שימש כמנהל התפעול של כל חברות הקבוצה, שכוללת את החברות Callflow, Q-nomy והמותגים Q-Flow, myVisit ו-cubu. מוצרי Q-nomy פועלים באלפי ארגונים בעולם בשורה של מגזרים, ובעיקר ברפואה, בממשל, בבנקאות ובחברות תקשורת. בין היתר פועלים מוצרי החברה בכל הממשל האמריקני והבריטי, ובחברות כגון AT&T, וודאפון ו-Santander Bank. אבי בר-יהודה, יו"ר קבוצת Q-nomy, הכריז על מינוי המנכ"ל החדש לכל עובדי הקבוצה בשיחת Teams. ארז'ואן, המנכ"ל הנכנס, מסר: "מהפכת ניהול מסע הלקוח שהובלנו בארגוני השירות הגדולים בישראל ובעולם הבשילה. אני גאה להוביל את הקבוצה ולקדם את המוצרים שלנו לשיתופי פעולה ושווקים חדשים ולמנופי צמיחה נוספים".
23/08/22 13:53
13.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אתמול (ב') התקיים ערב הוקרה מיוחד מטעם עמותת האלוף וראש המוסד לשעבר מאיר דגן ז"ל במוזיאון הפלמ"ח. באירוע השתתפו רה"מ לשעבר אהוד אולמרט, רא"ל (במיל.) גדי אייזנקוט, תא"ל שמעון חפץ, לשעבר המזכיר צבאי לנשיאי המדינה עזר ויצמן ושמעון פרס, ואחרים.
בין הדוברים המכובדים שלקחו חלק באירוע נשא דברים גם דורון אמיר, יזם הטובים לסייבר, שדיבר באירוע בנושא מנהיגות וקידום פעילות של פרויקט חברתי לשילוב לוחמים ולוחמות משוחררים לתעשיית ההיי-טק.
באירוע ציין אמיר כי הוא מקדם את הקמת הפרויקט המשלב את הלוחמים והלוחמות עם כישורי המנהיגות והניהול שלהם להובלת צוותים ועובדים, באופן שאינו מצריך ידע בסייבר, ועדיין משלב אותם בסביבת העבודה עם תנאי השכר המקובלים בהיי-טק.
בנוסף, במידה שלוחמים מסוימים יבחרו להעמיק לתחום הסייבר, אז כמו שאמר הרצל, "אם תרצו אין זו אגדה". אמיר עצמו עשה את המסלול מלוחם בצבא ליזם מוביל בתחום הסייבר, ואף קידם מיזמים שונים בעבר בנושא תעסוקה להיי-טק, כולל אוכלוסיות שונות ביניהן גם אוכלוסיות ללא רקע טכנולוגי, כגון חרדים, גברים ונשים, אשר עובדים כיום בתעשייה.
"למנוע את בריחת המוחות של האנשים הכי מוכשרים שיש"
אמיר הסביר: "בכדי לראות את הקשר בין ציונות ליזמות אפשר להקביל את המרכיבים הבאים לסטארט-אפ מצליח. הרצל היה היזם ובן גוריון המנכ"ל, את האופרציה ניהלו האצ"ל והפלמ"ח, ומוצר הדגל שלהם הוא צה"ל. הדבק שמאחד אותנו זה אהבת ישראל והאקזיט היא מדינת ישראל, לכן כל יזם, גם בהיי-טק, ממשיך במנהיגות שלו את ה-DNA של הציונות – מחזון למעשים ותוצאות".
אמיר הוסיף: "מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה שלא להיות בחזית אנשי הסייבר בעולם. 'הטובים לסייבר' זאת הדרך להשאיר את המוחות הטובים ביותר כאן בישראל ולשמש כמודל הצלחה לתחומי עשייה נוספים כגון: רפואה, כלכלה, חינוך ועוד".
לדבריו, "יוזמה היא דבר מבורך, ולא משנה אם זה בסייבר, רפואה, חינוך, כלכלה או כל תחום אחר. צריך ליזום, להאמין ותמיד לשפר. מגיעים אלינו מהעולם ללמוד איך אנחנו עושים את זה, בביטחון, בחקלאות, ברפואה, בהיי-טק ובסטארט-אפים. הדבר החשוב שאנו צריכים לשמר ולמנוע זה את בריחת המוחות של האנשים הכי מוכשרים שיש, וכל זאת בגלל תנאי שכר טובים יותר בחו"ל. אני רואה בזאת שליחות אישית להמשיך את החזון הציוני, לפעול להבאת הטובים ביותר לישראל ולחזק את המשאב הכי יקר לנו – לא ההיי-טק ולא הסייבר, אלא האנשים. כי בסופו של דבר It's all about people".
23/08/22 14:26
13.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת זום (Zoom) פרסמה את התוצאות העסקיות שלה למחצית הראשונה ולרבעון השני של שנת 2022. הדיווח מעיד על גידול חד-ספרתי בהכנסות בשתי התקופות, אך ירידה חדה ברווח התפעולי והנקי, גם זאת בשתי התקופות, בגלל עלייה חדה ודו-ספרתית בהוצאות הכלליות בפרק הזמן הנתון.
במהלך המחצית הראשונה של השנה, ההוצאות הכלליות גדלו ב-33.31%, ל-1.94 מיליארד דולר – עלייה של 452.37 מיליון דולר. ההכנסות גדלו פחות, ב-195.53 מיליון, ל-2.17 מיליארד ד' – עלייה של 9.9%. הרווח התפעולי והרווח הנקי, כאמור, קטנו – התפעולי ב-38.37%, ל-308.81 מיליון, ואילו הרווח הנקי הכללי ירד ב-70.73%, ל-159.41 מיליון דולר.
הרווח הנקי צנח ביותר מ-85 אחוזים
במהלך הרבעון השני, ההוצאות הכלליות גדלו ב-36.88%, ל-977.72 מיליון – עלייה של 268.82 מיליון דולר. ההכנסות גדלו פחות, ב-7.79 מיליון ד', ל-1.1 מיליארד – עלייה של 7.63%.
במהלך הרבעון, ההוצאות הגולמיות גדלו ב-4.73%, ל-273.61. הרווח הגולמי עלה ב-8.63%, ל-825.85 מיליון – רווח גולמי שולי של 75.4%, לעומת 74.42% ברבעון המקביל אשתקד.
בשלושת חודשי הרבעון השני, ההוצאות התפעוליות גדלו ב-51.21%, ל-704.1 מיליון ד' ואילו הרווח התפעולי הצטמק ב-58.68%, ל-121.74 מיליון דולר.
הוצאות המימון נטו גדלו ב-7.05%, ל-31.34 מיליון. חבות המס גדלה בפי 5.6, ל-44.65 מיליון ד', לעומת 6.8 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הנקי הכללי פחת ב-85.57%, ל-45.75 מיליון, לעומת 317.084 ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי שמיוחס לבעלי מניות החברה פחת גם הוא, ב-85.57%, ל-45.746 מיליון לעומת 317.084 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי למניה מדולל פחת ב-85.58%, ל-0.15 דולר.
"ברבעון השני, המשכנו לצבור כוח כפלטפורמה המועדפת עבור ארגונים המעוניינים לספק פתרונות גמישים ופרודוקטיביים לשיתוף פעולה ומעורבות לקוחות", אמר מייסד ומנכ"ל זום, אריק יואן. "עסקים נמשכים לפלטפורמת זום בגלל החדשנות והארכיטקטורה המודרנית שלנו. באחרונה השקנו את Zoom Contact Center ומוצרי Zoom IQ for Sales, שראו כבר כמה ניצחונות מוקדמים נהדרים, בעוד ש-Zoom Phone השיג למספר שיא של רישיונות שנמכרו ברבעון, ולכמעט 4 מיליון מנויים – עלייה של יותר מ-100% משנה לשנה".
23/08/22 16:05
13.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
האם ג'ק דורסי, מייסד שותף ומנכ"ל טוויטר עד שנטש אותה בנובמבר 2021, עומד להפוך למי שיחשוף בפני העולם את האמת על מספר הבוטים והחשבונות המזויפים הפעילים בה? דורסי זומן באחרונה לתת עדות במשפט של ידידו, היזם התזזיתי והמאוד מפורסם, אילון מאסק, מול טוויטר.
כזכור, מאסק הציע להשתלט על טוויטר באפריל השנה, אולם לאחר שבדירקטוריון שלה הסכימו לעסקת ההשתלטות הפרטית, מנכ"ל ומייסד חברות הענק טסלה, SpaceX ואחרות בישר כי הוא נסוג בו מההצעה, בתוך שהאשים את טוויטר באספקת נתונים כוזבים אודות מספר החשבונות המזויפים (הידועים גם בכינוי חשבונות בוט) הפעילים בשירות שלה.
על הפרק בשני המשפטים: נפח חשבונות הבוט בטוויטר
מאסק גורס כי החברה שיקרה בנוגע למספר זה, כולל במסמכי ה-SEC שלה. טוויטר טענה כי מדובר בכ-5% חשבונות בוט ואילו מאסק ואנשיו העריכו כי המספר המדויק קרוב יותר ל-20%-25%, ולכן מאסק ביטל את כוונתו להיות הבעלים החדש של טוויטר, משום שהחישוב הכלכלי שלפיו הציע את סכום הרכישה – 44 מיליארד דולר – היה שגוי בשל המידע הלא מדויק שקיבל, לדבריו.
אחרי הביטול, טוויטר הגיבה ותבעה את מאסק בבית המשפט המיניסטריאלי של דלאוור, כדי להבטיח שהעסקה תצא לפועל כפי שהובטח, ושהיזם ירכוש אותה בעבור 44 מיליארד דולר. מאסק מצידו הגיש תביעת נגד, כלפיה ממש בשלהי יולי האחרון.
המחלוקת שעומדת להיות במרכז העיסוק המשפטי ברכישה – הן במשפט של טוויטר מול מאסק והן במשפט הנגד שיזם האיש העשיר בתבל – היא לגבי מספר המשתמשים הפעילים היומיים, החשוב לקביעת שווי החברה, וגם בעצם על החשדות שטוויטר עסקה בניפוח כמות המשתמשים שלה.
לפי מסמכים משפטיים שפורסמו אתמול, עורכי הדין של מאסק עומדים לבקש מ-דורסי מסמכים ותקשורת בנוגע לאופן שבו טוויטר מזהה, מתייגת וסופרת חשבונות מזויפים, וכיצד היא משתמשת במשתמשים פעילים יומיומיים כמדד מרכזי בגילויים הפיננסיים שלה.
מעוניין במימוש העסקה. פרג אגרוואל, מנכ"ל טוויטר. צילום: ויקיפדיה
מה דורסי ומזומנים אחרים יודעים?
נחזור להודעת הזימון של דורסי, שהוגשה אתמול (ב') – זימון זה הגיע אחרי שרשרת זימונים ששלח מאסק ביום ו' האחרון לגורמים שונים, שיידרשו להעיד במשפטו מול החברה. בין המזומנים שכבר אושר כי יתייצבו במשפט נכללים שמות כמו ברוס פאלק, לשעבר אחראי על מוצר ההכנסות של טוויטר, וקייבון בייקפור, לשעבר ראש תחום מוצרי הצריכה בטוויטר, שיתבקשו להעיד נגד מי שהייתה המעסיקה שלהם בעבר.
בייקפור כיהן כמנהל המוצר הבכיר ביותר בטוויטר במשך שנים, לפני שפוטר במפתיע על ידי המנכ"ל שהחליף את דורסי, פרג אגראוול. צוות המוצרים שלו היה זה שפעל כאחראי הישיר ביותר להרחבת בסיס המשתמשים של טוויטר – אותו בסיס שאסק הטיל בו ספק ושגרם לו להחליט לסגת מהרכישה, לטענתו.
למעשה, על פי הדיווחים במדיה העולמית, שני הצדדים – טוויטר ומאסק – הגישו עשרות בקשות להזמנה לדין, וביקשו מבנקים, מחברות השקעה, מבכירים בתעשייה ומגורמים ידועים בעמק הסיליקון לספק את הידע שלהם על טוויטר והמתרחש באחורי הקלעים שלה.
דורסי ומאסק – האם היחסים החיוביים יסייעו להכרעה במשפט?
דורסי ומאסק נחשבים מקורבים וכן הם רואים עין בעין בנוגע לכמה עקרונות יסוד של רשתות חברתיות. כך למשל, כשנודע כי מאסק קנה את הפלטפורמה, דורסי התלהב מהבשורה ואמר ש-מאסק הוא "הפתרון היחיד" לעתיד החברה, זאת מכיוון שלא הסכים מזה תקופה עם הכיוון שבו פעלה טוויטר. גם דורסי, כמו מאסק, הבהיר כי הוא סבור שטוויטר צריכה לאפשר יותר חופש ביטוי לכל, ולא לעסוק בצנזורה של תכנים באופן אינטנסיבי מדי.
עניין נוסף שבנוגע אליו הסכימו השניים הוא הטעות שבסילוקו של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, מטוויטר. I do agree. There are exceptions (CSE, illegal behaviour, spam or network manipulation, etc), but generally permanent bans are a failure of ours and don't work, which I wrote about here after the event (and called for a resilient social media protocol): https://t.co/fQ9KnrCQGX
— jack (@jack) May 10, 2022 במאי האחרון, בתגובה לציוץ של דן פרימק מ-Axios, כתב דורסי שהוא מסכים עם מאסק בנוגע לצורך בהחזרת טראמפ לטוויטר.
"יש מקרים חריגים (CSE, התנהגות בלתי חוקית, ספאם או מניפולציה ברשת וכדומה), אבל בדרך כלל חרמות קבועים הם כישלון שלנו, ולא עובדים", צייץ המנכ"ל לשעבר של טוויטר, שכיום מתמקד בחברת התשלומים שלו, בלוק (Block).
לאחר מכן, דורסי קישר לכמה מהציוצים הקודמים שלו מהרגע שבו הוכרזה הרחקת טראמפ לראשונה אחרי התפרעות אוהדיו בגבעת הקפיטול, ואז הוסיף בתגובה: "זו הייתה החלטה עסקית שגויה, זה לא היה צריך להיות. ואנחנו צריכים תמיד להרהר על ההחלטות שלנו ולהתפתח לפי הצורך".
אז האם דורסי יספק לעורכי הדין של מאסק את המידע הפנימי שיצדיק את המהלך של היזם הטכנולוגי שהוביל לביטול התחייבויותיו כלפי טוויטר? נמתין ונגלה בקרוב, כשהמשפט יחל.
משפטה של טוויטר נגד מאסק יפתח גם הוא בקרוב – מפאת הדחיפות, בשל מצבה הלא ברור של טוויטר, התיק נקבע למשפט בן חמישה ימים שיצא לדרך ב-17 באוקטובר.