זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
18/09/23 14:38
17.25% of the views
מאת IsraelDefense
הרכב עוצב בהדרכתו של בן סקוט-גדס, מהנדס לשעבר המזוהה עם פרארי ומקלרן The Fering Pioneer is an electric all-terrain vehicle capable of a range of 7000 km (Picture source: Fering Technologies)
פרינג (Fering), סטארט-אפ בריטי, השיג בהצלחה חוזה לפיתוח גרסה צבאית של רכב חשמלי Pioneer 4X4 המסוגל לטווח פוטנציאלי של 7,000 ק"מ. הם יעבדו בשיתוף פעולה עם יחידה טקטית מתמחה, שזהותה נותרה עלומה. פרסום של armyrecognition.
פרינג אמורה לייצר דגמי אב טיפוס להערכה לפני שתעבור לייצור בקנה מידה מלא. ראוי לציין כי ההתאמות הצבאיות הללו ייוצרו לצד הגרסאות האזרחיות.
הרכב עוצב בהדרכתו של בן סקוט-גדס, מהנדס לשעבר המזוהה עם פרארי ומקלרן. ה-Fering Pioneer מתהדר במידות קומפקטיות, בדומה לטנדר משלוחים סטנדרטי. הוא משתרע על פני 5526 מ"מ אורך, ו-2,000 מ"מ רוחב, עם גובה מתכוונן שנע בין 1974 מ"מ ל-2,354 מ"מ.
בהסתכלות עמוקה יותר על המפרט, המבנה של הפיוניר משלב חומרים וטכניקות מתקדמים מתעשיית מכוניות העל, וכתוצאה מכך המשקל היבש הוא כ-1,500 ק"ג.
הליבה שלו כוללת מסגרת מאלומיניום בתוספת אלמנטים מרוכבים ולוחות חיצוניים מבד חזק, המעניקים לו קיבולת עומס של 1,500 ק"ג.
הפיוניר מסוגל לעבור שקעים בעומק עד 1400 מ"מ, ניווט שיפועים של עד 60%, להשיג זוויות חציה של 50°, ועליות מדרגות של 500 מ"מ. ה-4X4 החשמלי הזה יכול להגיע למהירות מרבית של 125 קמ"ש.
הוא מופעל על ידי שני מנועים חשמליים, עם תאי תחמוצת ליתיום טיטנאט במקום סוללות ליתיום-יון קונבנציונליות, שנועדו לעמוד בתנאי מזג אוויר מאתגרים.
בנוסף, הוא משלב מנוע בעירה 800 סמ"ק מאריך טווח של שלושה צילינדרים, הפועל על ביודיזל, המשמש כגנרטור מובנה עם קיבולת של 70 קילוואט.
הגנרטור לא רק מפעיל את המנועים אלא גם טוען מחדש את הסוללות במהלך הפעולה, מה שמבטיח ביצועים אופטימליים, במיוחד במהלך משימות תובעניות כמו טיפוס על גבעות. מערך אנרגיה זה מעניק לפיוניר טווח פעולה של 7,000 ק"מ (כאשר מצויד במכלים ארוכי טווח) ויכולת לפעול בשקט עד 80 ק"מ.
אחת התכונות הבולטות של הפיוניר היא יכולת ההסתגלות שלו. הוא תוכנן לשינוי או שדרוג בקלות כדי לתת מענה לצרכי לקוחות מגוונים, להכיל סוללות גדולות יותר או מרחיבי טווח חלופיים כגון מנועים מונעי אלכוהול או תאי דלק.
יתר על כן, ה- Pioneer נבנה מתוך מחשבה על אורך חיים, ומבטל את הצורך בגריטה בתום מחזור חייו. הוא תוכנן לתיקון ושדרוג פשוטים, והוא כולל חישוקי 22.5 אינץ' המסוגלים להכיל צמיגי משאיות סטנדרטיים, מה שמבטיח זמינות צמיגים גם במקומות מרוחקים.
18/09/23 09:51
15.79% of the views
מאת IsraelDefense
גורמים צבאיים פנו ביום ראשון בפוסטים מקוונים לכל עזרה מהציבור באיתור המטוס תמונה: לוקהיד מרטין פרסום של apnews חושף פרשה מוזרה. במהלך טיסה בארה״ב, טיס F-35 נטש את המטוס מעל צפון צ'רלסטון, אך המטוס המשיך, כנראה בטיס אוטומטי - ועקבותיו נעלמו.
״הטייס פלט וצנח בשלום לתוך שכונת צפון צ'רלסטון בערך בשעה 14:00. הוא נלקח לבית חולים מקומי, שם מצבו יציב, אמרה רס"ן מלאני סלינס. שמו של הטייס לא פורסם.״, לשון הפרסום.
״בהתבסס על מיקומו ומסלולו של המטוס הנעדר, החיפוש אחר מטוס ה-F-35 Lightning II התמקד באגם מולטרי ובאגם מריון. שני האגמים מצפון לצפון צ'רלסטון.״
מסוק של מחלקת אכיפת החוק של דרום קרוליינה הצטרף לחיפושים אחר ה-F-35 לאחר שמזג אוויר גרוע התבהר באזור.
גורמים צבאיים פנו ביום ראשון בפוסטים מקוונים לכל עזרה מהציבור באיתור המטוס.
גורמים רשמיים עדיין חוקרים מדוע הטייס נפלט, אמרו הרשויות.
18/09/23 08:13
7.31% of the views
מאת IsraelDefense
כנף 350 של חיל האוויר האמריקאי מתאימה מטוסים חדשים ללחימה בספקטרום U.S. airmen assess the defensive system readiness of an F-16 Fighting Falcon at Misawa Air Base, Japan, on Aug. 8, 2023. (Staff Sgt. Ericka A. Woolever/U.S. Air Force)
חיל האוויר של ארה"ב פועל לפתח יכולות במלחמת ספקטרום שיאפשרו לקלוט איומי אויב בשדה הקרב במהירות, להפעיל אמצעי נגד ל"א לסיכול האיום, וכל זה תוך שימוש בכלים דיגיטליים מתקדמים בלוחמת ספקטרום.
קולונל ג'וש קוסקוב, מפקד כנף 350 של חיל האוויר, העוסקת בלוחמת ספקטרום, אמר לאחרונה בכנס בנושאי חלל וסייבר במדינת מרילנד: "יש לאויב שורה של איומים זדוניים. לוקח לנו זמן להפעיל את המהנדסים ואת אנשי המודיעין שלנו כדי לפצח את הקודים של האויב. יש לקצר את הלו"ז הזה".
כנף 3590 ללוחמת ספקטרום מפתחת שיטות לתקיפה באמצעות שיבוש וחסימת שידורים ובאמצעות גלים אלקטרו-מגנטיים.
ציוד כזה מותקן במטוסי קרב חמקניים F-35. הכנף פועלת כשנתיים ולדברי חיל האוויר חלה התקדמות בפיתוח תקיפות ספקטרום וערכות ריגול אלקטרוני עבור משרד ההגנה.
קולונל קוסקוב הבהיר בהרצאתו כי המשימה היא לסגור מעגל, כלומר לבצע גילוי, איתור, זיהוי ותקיפת מטרה באמצעי ספקטרום תוך כשלוש שעות. מדובר בין היתר בהעברת מידע ונתונים למטוסי קרב, למפציצים ולמערכות נשק.
מפציצי B-21 ומטוסי קרב F-35 כבר עודכנו ביכולות ספקטרום אלו ודיפנס ניוז מסביר כי צבאות מודרניים מסתמכים על ספקטרום לצורכי ניווט, תקשורת והנחיית נשק למטרתו.
קולונל קוסלוב אמר ששיטות לחימת ספקטרום הופעלו כבר בימי המלחמה הקרה, אך בימים אלו הנושא זוכה לעדיפות עליונה בהתמודדות עם רוסיה באירופה ועם סין באינדו-פסיפיק.
כנף 350 מוצבת בבסיס אלגין בפלורידה והצוותים מטפלים בתוכנות המתקדמות ביותר ובמערכות קודים, בסך כל עוסקים ב-70 מערכות לחימת ספקטרום.
18/09/23 16:17
7.02% of the views
מאת IsraelDefense
המתקפה בוצעה על ידי קבוצה הידועה בשם RedFly, שעל פי ההערכות קשורה ל-APT41, קבוצת האקרים סינית ידועה לשמצה Photo by Jinyang Liu on Unsplash המתקפה החלה בפברואר השנה ונמשכה לפחות שישה חודשים כשהאקרים הרחיבו את דריסת הרגל שלהם ברחבי רשת ה-IT של חברת החשמל
האקרים הקשורים לסין פרצו את רשת החשמל של מדינה באסיה, כך חשפו חוקרי אבטחה של חברת סימנטק. פרסום של wired.com.
המתקפה בוצעה על ידי קבוצה הידועה בשם RedFly, שעל פי ההערכות קשורה ל-APT41, קבוצת האקרים סינית ידועה לשמצה. ידוע כי הקבוצה פרצה למגוון ארגונים בעבר, כולל סוכנויות ממשלתיות, מוסדות פיננסיים וחברות תקשורת.
מתקפת RedFly התגלתה על ידי חוקרים בחברת האבטחה סימנטק בבעלות ברודקום. החוקרים סירבו לנקוב בשמה של המדינה האסייתית, אך אמרו כי המתקפה הייתה "ממוקדת ומתוחכמת ביותר".
המתקפה החלה בפברואר השנה ונמשכה לפחות שישה חודשים כשהאקרים הרחיבו את דריסת הרגל שלהם ברחבי רשת ה-IT של חברת החשמל הלאומית במדינה, אם כי לא ברור עד כמה היו קרובים ההאקרים להשיג את היכולת לשבש את ייצור החשמל או הפצה.
החוקרים אמרו גם כי התוקפים השתמשו במגוון טכניקות כדי לקבל גישה לרשת החשמל, כולל התקפות דיוג, ניצול פגיעויות תוכנה ושימוש בתוכנה זדונית.
לאחר שהתוקפים קיבלו גישה לרשת, הם יכלו לנוע לרוחב דרך הרשת ולקבל גישה למערכות קריטיות. החוקרים אמרו כי התוקפים הצליחו לגנוב נתונים ולהתקין תוכנות זדוניות במערכות הרשת.
המדינה האלמונית שהרשת שלה נפרצה היא מדינה שסין "מתעניינת בה מנקודת מבט אסטרטגית", רומז דיק אובריאן, מנתח מודיעין ראשי בצוות המחקר של סימנטק.
אובריאן מציין שלסימנטק אין ראיות ישירות לכך שההאקרים התמקדו בחבלה ברשת של המדינה, ואומר שזה אפשרי שהם רק ביצעו ריגול.
חוקרים אחרים בחברת האבטחה Mandiant מצביעים על רמזים לכך שההאקרים הללו עשויים להיות אותם ההאקרים שהתגלו בעבר כשהם מכוונים לתשתיות חשמל בהודו.
התגלית של סימנטק מגיעה בעקבות אזהרות של סוכנויות ביון ומיקרוסופט בארה"ב, כולל הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA) והסוכנות לביטחון לאומי (NSA) כי קבוצת פריצה אחרת בחסות מדינה סינית הידועה בשם Volt Typhoon חדרה לחברות חשמל בארה"ב. כולל בשטח ארה"ב בגואם.
ה"ניו יורק טיימס" דיווח מאוחר יותר כי גורמי ממשל מודאגים במיוחד מכך שהתוכנה הזדונית הוצבה ברשתות אלו כדי ליצור את היכולת לנתק את החשמל לבסיסי צבא ארה"ב.
18/09/23 12:02
6.14% of the views
מאת IsraelDefense
ניאולוג'יק פיתחה ספרייה ראשונה של תאים סטנדרטים עבור תהליכי ייצור ב-16 ננומטר המשלימה את ספריית התאים הקיימים מבוססי CMOS Credit - Aviv Kurt חברת הסטארט-אפ NeoLogic מדגימה לראשונה ב-16 ננומטר טכנולוגיית תכנון מעבדים חדשה אשר תביא לצמצום דרמטי של צריכת ההספק, העלויות והשטח
חברת סטארט-אפ טכנולוגיית המעבדים ניאולוג'יק (NeoLogic) מנתניה חושפת טכנולוגיית תכנון שתחולל שינוי מרחיק לכת בתכנון מעבדים. החברה מתכננת tapeout של מעבד ARM ב-16 ננומטר בדצמבר הקרוב לצורכי הדגמה. הטכנולוגיה והמעבד שייוצר זמינים ללקוחות אסטרטגיים ונבחרים של החברה.
טכנולוגיית Quasi-CMOS של החברה מהווה פלטפורמה תשתיתית לתכנון מעבדים שמצמצמת את מספר הטרנזיסטורים במעגלים דיגיטליים ומאפשרת לפתח מעבדים בעלי עוצמת עיבוד גבוהה יותר, תוך חיסכון משמעותי בצריכת ההספק שלהם והוזלה משמעותית של מחירם.
ניאולוג'יק פיתחה ספרייה ראשונה של תאים סטנדרטים עבור תהליכי ייצור ב-16 ננומטר המשלימה את ספריית התאים הקיימים מבוססי CMOS. התאים הסטנדרטים של ניאולוג'יק הם חדי-דרגה מרובי כניסות (עד 16 כניסות) או תאים עם מספר טרנזיסטורים מוקטן המורידים את צריכת ההספק עד כדי 50% בהשוואה לתאי CMOS המתקדמים ביותר הקיימים כיום ב-16 ננומטר תוך חיסכון שטח של עד 40%.
הטכנולוגיה פותחה כדי לתת מענה לעומסים הגוברים במרכזי נתונים כמו גם לסופו של חוק מור ולצורך הורדת העלויות הגבוהות הכרוכות בפיתוח מעבדים בטכנולוגיות טרנזיסטורים מתקדמות של 16 ננומטר ומטה אם כי הינה מתאימה גם לטכנולוגיות ייצור ישנות יותר.
תכנון מעבדים עם תאי ספריה של Quasi CMOS מאפשר הגדלת עוצמת החישוב לוואט ובכך נותן מענה לעומסים הגוברים של יישומי בינה מלאכותית, למידת מכונה, ניתוח נתונים, וידאו זורם ועוד במרכזי נתונים.
טכנולוגיית CMOS, המשמשת כיום כ"סוס העבודה" של פיתוח וייצור מעבדים, לוטשה עד כדי שלמות ב-40 השנים האחרונות ולכן קשה מאוד לשיפור.
טכנולוגיית Quasi CMOS שנאולוג'יק פיתחה פורצת את מגבלות הטכנולוגיה הקיימת על ידי הגדלה משמעותית של מספר הכניסות המירבי של תאים סטנדרטים כמו גם על ידי שינוי הטופולוגיה שלהם לצורך הקטנת מספר הטרנזיסטורים. פריצת דרך זו באה לידי ביטוי משמעותי החל משלב הסינתזה הלוגית ועד לשלב התכנון הפיזיקלי.
ד"ר אבי מסיקה, מייסד משותף ומנכ"ל NeoLogic, ציין: "השימוש ב-Quasi CMOS לצורך פיתוח מעבדים מאפשר קפיצה טכנולוגית בביצועים. טכנולוגיית התכנון שלנו מאפשרת לפתח מעבד ב-16 ננומטר ולקבל שווה ערך ביצועים של טכנולוגיית טרנזיסטורים מתקדמת יותר ובכך לחסוך עלויות פיתוח (NRE) וייצור (OPEX). הורדת צריכת ההספק של מעבדים במרכזי נתונים תאפשר להוריד עלויות בחוות שרתים (מיזוג אויר, חשמל, תשתיות) ובכך לחסוך גם את העלויות שנדרשות להתרחבות מהירה של חוות השרתים".
ניאולוג'יק נוסדה בשנת 2021 על ידי ד"ר אבי מסיקה (המנכ"ל) וזיו לשם (סמנכ"ל הטכנולוגיה), שניהם בעלי ניסיון של עשרות שנים בניהול ובפיתוח טכנולוגי של מעבדים. ד"ר אבי מסיקה (מכון וייצמן למדע) הוא מומחה בפיזיקה של התקני מצב מוצק בכלל ושל טרנזיסטורים מהירים בפרט, בעל ניסיון ניהולי של 25 שנים במגוון חברות היי-טק.
מסיקה שימש בעבר כמנהל קבוצת ההתקנים בטאוואר סמיקונדקטורס והוא בעל ניסיון מעשי בתכנון וייצור של התקני CMOS. לאחר מכן שימש כסמנכ"ל הנדסה של חברת שלקייס, והקים ושימש כמנכ"ל של שלוש חברות מוליכים למחצה בתחומי חיישני תמונה, מתגים אופטיים מבוססי MEMS ושבבים פוטוניים.
ניאולוג'יק, שהשלימה לאחרונה גיוס סיד של 8 מיליון דולר, מעסיקה כיום 14 עובדות ועובדים, מהם שניים בחו"ל ומגייסת בימים אלה עובדים נוספים שיתמכו באתגרי הפיתוח.
18/09/23 13:57
5.56% of the views
מאת IsraelDefense
מדוע ממשלת ישראל פועלת לאשר מעקב המוני ביומטרי, בעוד היא פוסלת שימוש בסוס למעקב ממוקד? ליריב לוין התשובות Photo by Michał Jakubowski on Unsplash ביד אחת, שר המשפטים, יריב לוין, מקים וועדה לבחינת השימוש של המשטרה בסוס לסלולרי. ביד השנייה, אותו יריב לוין, מקדם חקיקה שתתיר למשטרה מעקב ביומטרי המוני באמצעות מצלמות עם יכולות כאלו.
רגע סדר: סוס טרויאני הוא כלי ממוקד, אותו רוכשת המשטרה לפי מכסת הדבקות שנתית בהתאם לחבילה. זהו כלי שנועד לבצע מעקב ממוקד אחרי חשוד מסוים. הוא אינו נועד למעקב המוני.
מצלמה ביומטרית לעומת זאת, מותקנת באזור ציבורי מסוים, וכל מי שעובר באותו אזור מוקלט ומנותח (ניתוח = זיהוי ביוטרי מול מאגר קיים).
מדוע ממשלת ישראל פועלת לאשר מעקב המוני ביומטרי, בעוד היא פוסלת שימוש בסוס למעקב ממוקד? ליריב לוין התשובות. בהיבט פרטיות ופגיעה בחפים מפשע, עדיף כלי ממוקד - מאשר מעקב ביומטרי המוני.
כתבתי בעבר כי ״וועדת פגסוס״ הנוכחית, כמו ״פרשת פגסוס״ שהחלה בכלכליסט, הם עוד מאותו דבר. דחיפת הנרטיב נגד סוס סלולרי שאינו קשור לשמירה על פרטיות או חופש ביטוי - כי אם מטרה אחת - פגיעה במוניטין החקירות של המשטרה לטובת זיכוי נתניהו. להוכיח שהמשטרה פעלה שלא כדין או באופן שאינו אתי בתיק נתניהו. זהו.
בהיבט מבצעי, המשטרה צריכה כל כלי טכנולוגי שאפשר לתת לה. סוס סלולרי למעקב ממוקד. ניטור המרחב הציבורי באמצעות מצלמות, כולל ביומטריות לזיהוי פושעים או חשודים. יכולות איכון סלולריות ועוד.
כל עוד ישנה מסגרת משפטית שמפקחת על השימוש בכלים האלו - אין בכך פגיעה באופי הדמוקרטי של מדינת ישראל.
כמובן שברגע שמערכת המשפט תהיה מריונטה של ראש הממשלה, כי אז, מדובר בכלים שיכולים לשמש משטר דיקטטורי. כולל למעקב אחרי מתנגדי משטר או מפגינים נגד המשטר.
״הנוסח המעודכן יקבע כי לא יותר שימוש במצלמות הללו לאכיפת אירועי חופש ביטוי״, כותב איתמר בן גביר, השר לביטחון לאומי. ״בנוסף קובעת ההצעה המעודכנת עונש בחוק שלוש שנות מאסר למי שיעשה שימוש לא חוקי בתיעודי המצלמות הללו.
על פי בן גביר, השימוש במצלמות יוגבל לשימוש במקרים חמורים של פשע חמור ואירועי פרוטקשן. אחלה. רק שאלה: אם המצלמה מותקנת במרחב ציבורי ומקליטה ומנתחת את הצילומים באופן אוטומטי, כיצד היא יודעת מתי זה ״פשע חמור״ או ״פרוטקשן״?
כחלק מהליך החקיקה, אמור להתפרסם תזכיר חוק באתר משרד המשפטים להערות הציבור.
18/09/23 07:33
4.68% of the views
מאת IsraelDefense
ערוץ טלגרם הרוסי דיווח שמאמנים את הטייסים הרוסיים ליירט כטמ"מים ביום ובלילה ובכל תנאי מזג אוויר By Artem Katranzhi - commons.wikimedia, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78037442 הצבא הרוסי הקים יחידות מיוחדות של מסוקים, שתפקידם להפיל ולהשמיד חימושים משוטטים מתקדמים של צבא אוקראינה בשדה הקרב.
בכמה אזורים באוקראינה הוצבו יחידות של מסוקי קרב מסוג MI-28N שתפקידם השמדת כטמ"מים תוקפים-מתאבדים של האוקראינים.
ערוץ טלגרם הרוסי דיווח שמאמנים את הטייסים הרוסיים ליירט כטמ"מים ביום ובלילה ובכל תנאי מזג אוויר. המסוקים חמושים למשימה זו בתותח אוטומטי 30 מ"מ 'שיפונוב', דגם שפותח להשמדת רק"ם.
בשבוע שעבר הודיע המודיעין האוקראיני (GUR) כי שני מסוקים רוסיים ומטוס ניהלו מרדף אחר כטמ"מ תוקף-מתאבד אוקראיני. זה היה מעל חצי האי קרים, ולדברי קייב המרדף הרוסי הסתיים בכישלון.
מסוקי MI-28 טסים בחיל האוויר הרוסי מאז שנות האלפיים ונמכרים לכמה מדינות, כולל לעירק. יש דגם משופר של מסוק זה, למבצעי לילה.
18/09/23 14:18
4.68% of the views
מאת IsraelDefense
דיווח המבוסס על גורמי מודיעין בסיאול, טוען כי נשק צפון קוריאני זורם לאוקראינה כבר מספר חודשים © Vadim Savitsky/Russian Defence Ministry Press Office/TASS
על פי דיווח של donga.com, סוכנויות הביון הדרום קוריאניות קלטו סימנים מסוימים לכך שצפון קוריאה סיפקה לחיילים הרוסיים נשק קונבנציונלי, כולל פגזים ורקטות.
הם אישרו כי נשק צפון קוריאני בכמויות גדולות עבר ברכבת סביב אזור הגבול עם רוסיה. בעוד שמנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין הסכימו לאחד כוחות בזירה הצבאית בשיחת הפסגה בשבוע שעבר, המשטר הצפון קוריאני נתפס מספק נשק לרוסיה, הנאבקת במלחמה המתמשכת באוקראינה.
גורם בכיר בלשכת הנשיאות של דרום קוריאה ציפה שצעדי נגד יידונו ויינקטו במסגרת הסכם הביטחון המשולש של קמפ דייוויד בין דרום קוריאה, ארצות הברית ויפן.
הסכם זה מבטיח את מחויבותן של שלוש הממשלות להתייעץ בצורה מהירה כדי להגיב לאיומים.
על פי הפרסום, מספר סוכנויות מודיעין צבאיות וממשלתיות אישרו כי תמונות לוויין, מידע יומינטי ומערכות ניטור גלובליות אחרות, איתרו את צפון קוריאה שולחת נשק לרוסיה מספר פעמים מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה.
"סביר מאוד שההזמנה של רוסיה נשלחה לקים כדרך להעריך את אספקת הנשק של המשטר שכבר סופק", אמר מקור.
קירילו בודאנוב, סגן גנרל אוקראיני, אמר בראיון לסוכנויות הידיעות המקומיות כי רוסיה מקבלת נשק מצפון קוריאה במשך החודש וחצי האחרונים לכל הפחות.