The headlines that made most buzz on this page
22/03/22 19:12
12.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט נמצאת כל הזמן בחיפוש אחר כלים שיעזרו לה להתמודד עם אלה שמוצאים דרכים להריץ את Windows 11 גם במערכות שלא עומדות בדרישות המערכת שקבעה החברה להרצת מערכת ההפעלה הנוכחית שלה.
אחת העקיפות הפופולריות ביותר היא של הדרישה שהמחשב יכיל את שבב האבטחה TPM 2.0, וברשת אפשר למצוא כמה כלים שמאפשרים להתקין את Windows 11 גם במחשבים מיושנים שלא כוללים את השבב הזה, ולא עומדים בדרישות אחרות, כמו מעבד.
מהדורת ניסיון ששחררה מיקרוסופט זה מכבר לציבור בוחני הבטה הראשוניים שלה, 22000.588, מכיל תכונה חדשה שאמורה "להציק" למשתמשים שהתקינו את Windows 11 במחשב שלא עומד בדרישות המערכת. על המסך מופיעה, במקרה שכזה, הודעה שניתן להבחין בה היטב, שאומרת שזהו המצב – כלומר, שהמחשב לא עומד בדרישות.
עם זאת, מדובר בהודעה ותו לא, אם תרצו – סוג של התראה שמציקה לעיניים ולא יותר מכך. עד עתה, לפי הדיווחים, אין מעבר לכך מגבלה על התפעול של מערכת ההפעלה. אבל כפי שהודיעו במיקרוסופט בעבר, החברה לא תספק תמיכה עבור מערכות כאלה.
22/03/22 19:31
7.41% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסייבר ננולוק הזמינה באחרונה את דיילי ציפי לטקס החנוכה של המשרדים החדשים שלה בבניין AMY בהוד השרון. כשהגיעה לאירוע, שמחה וטובת לב, היא הופתעה לגלות שלושה מפורסמים שהיא אוהבת: דביר בנדק, יאיר ניצני ואורי גוטליב – שלושתם קומיקאים, אבל לא רק. הם פשוט באו לפרגן לחבר שלהם – ערן פיין, מנכ"ל החברה.
בנדק הצליח, כהרגלו, להפיל את הקהל מצחוק עם ההומור הציני והשנון שמאפיין אותו, ניצני העניק לעובדי החברה זווית ראייה מצחיקה וייחודית על חיי היום יום שלו ושל כולנו בעצם, וגוטליב הדגיש, בהומור שלו, שלמרות הדמיון הרב, הוא לא גידי גוב.
לא גידי גוב, אבל מצחיק לא פחות ממנו. אורי גוטליב. צילום: רמי זרנגר
ננולוק מציינת השנה את יום הולדתה החמישי: החברה הוקמה ב-2017 ופיתחה טכנולוגיית Zero-Trust, במטרה להגן על האמינות והיציבות התפעולית של תשתיות קריטיות ומכונות תעשייתיות ממתקפות סייבר חיצוניות ופנים ארגוניות. בחברה מציינים שהדבר חיוני במיוחד להתקני אינטרנט תעשייתי של הדברים (IIoT), לרצפות ייצור ולמכשירים בתשתיות קריטיות, כגון מונים חכמים של חשמל, מים וגז. ננולוק עובדת עם חברות תשתיות ותעשייה ועם ספקיות שירות ביפן, הודו, ספרד, שווייץ, איטליה, הולנד, ארצות הברית, וגם אצלנו, בישראל.
יאיר ניצני וערן פיין, מנכ"ל ננולוק (משמאל). צילום: רמי זרנגר
פיין אמר באירוע כי "אנחנו חוגגים היום ציון דרך הן עבור ננולוק והן עבורי. יש לי התרגשות גדולה להפגיש בין עובדים, משקיעים ואנשי בידור, שהם חלק בלתי נפרד מהחיים ומהקריירה שלי לאורך השנים".
22/03/22 12:58
5.56% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מרבית שירותי אפל הושבתו אתמול (ב') בשעות אחה"צ (שעון ארה"ב) לכמה שעות.
דיווחים החלו לצוץ ברשת על משתמשים שחווים בעיות עם iMessage, iCloud ושירותים נוספים של ענקית הטק החל מהצהריים. אפל הכירה בסופו של דבר בלפחות 11 הפסקות בדף תמיכת המערכות שלה החל מהשעה 13:30, כולל בעיות המשפיעות על שירותי ה-App Store, שירות המוזיקה, שירות הטלוויזיה, שירות הענן (אייקלאוד), לוח השנה, שירות המפות, שירות המשחקים (אפל ארקייד), חנות iTunes, שירות הפודקאסטים ועוד.
עד השעה 16:00 דווחו אלפי הפסקות מצד משתמשים, ובשעה זו עודכן דף שירותי המערכות של אפל וצוין בו כי כל ההפסקות נפתרו.
לפי דיווחים של משתמשים, לבד מההשבתה של השירותים, גם בחנויות החברה העובדים לא הצליחו לעבוד עם המערכות שלה ונאלצו להשתמש בדפים ועטים כדי לתעד פעולות. בנוסף, כתב בלומברג מארק גורמן צייץ בטוויטר, כי "בנוסף לשירותים המקוונים של אפל – מוזיקה, מפות, פודקאסטים ועוד – שמושבתים, נאמר לי שגם המערכות הפנימיות הארגוניות והקמעונאיות של אפל מושבתות, מה שמגביל עבודה מרחוק ופעולות קמעונאיות כמו איסוף ותיקון של מוצרים".
החברה לא חשפה את סיבת ההשבתה בדף שירותי המערכות שלה.
22/03/22 14:00
5.56% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זכות כולנו לפרטיות ברורה ואלמנטרית, אך לצד החשיבות של השמירה על פרטיותו תמיד, יש מי שנדרש לעיתים לניקוי עקבות מיידי בסמארטפון שלו וגוגל מבינה זאת.
כעת אפליקציית גוגל (Google App) תתחיל לאפשר למשתמשיה במכשירים מבוססי אנדרואיד למחוק את היסטוריית החיפושים שלהם מרבע השעה האחרונה במהירות שיא – בלחיצה אחת.
מעניין לציין כי באפליקציית גוגל הפועלת במכשירים מבוססי iOS התכונה הזו משולבת כבר מיולי 2021, אך דווקא במערכת ההפעלה של החברה המפתחת, היא בוששה להגיע. הפיצ'ר הוכרז במאי 2021 בכנס המפתחים של החברה, Google I/O, והתכונה הייתה אמורה לצאת במקור עד סוף 2021. הענקית ממאונטיין וויו לא אמרה מדוע לקח לה כמעט שנה להביא את התכונה הזו לפלטפורמת אנדרואיד.
לא ידוע אם הפונקציה למחיקת היסטוריית החיפושים מרבע השעה הקודמת למהלך תהיה זמינה עבור מערכות הפעלה אחרות, שכן כשהוכרזה במאי 2021 נאמר שתהיה זמינה רק מערכות ההפעלה אנדרואיד ו-iOS. עם זאת דובר גוגל, נד אדריאנס, אמר כי: "אנחנו עדיין מחפשים דרכים להביא את הפונקציה המועילה הזו לממשקים אחרים".
ומה בנוגע למחשב הביתי? לא ברור אם הפונקציה תגיע לשולחן העבודה, שם היא עדיין לא זמינה כלל. לפי גוגל, העבודה על הגעתה למחשבים הנייחים והניידים כבר מתבצעת.
התכונה נפרסת כעת בהדרגה ותגיע לאט לאט לכל המשתמשים באנדרואיד, כך אמרה גוגל ל-The Verge. תוכלו לבדוק אם היא כבר קיימת ביישום המותקן במכשיריכם בהגדרות חשבון גוגל באפליקציה של הענקית לאנדרואיד – בלחיצה על תמונת הפרופיל אמורה להופיע האפשרות למחוק את 15 הדקות הקודמות של היסטוריית החיפושים שערכתם במכשיר.
נזכיר עם זאת כי ניתן גם להגדיר מחיקה אוטומטית של היסטוריית החיפושים בגוגל. ואולם הגדרה כזו יכולה לקבוע שהחיפושים ימחקו אוטומטית רק בפרקי זמן קבועים – לאחר שלושה חודשים, 18 חודשים או לאחר שלוש שנים.
22/03/22 12:07
4.63% of the views
מאת אנשים ומחשבים
״הסביבה העסקית והמקצועית השתנתה״, אומר דוד יונגמן, מייסד ומנהל תחום תשתיות ו-DevOps ב-וויזארדס ישראל, לאנשים ומחשבים לקראת VMware vForum 2022, שייערך בישראל בשבוע הבא. ״VMware Tanzu האיץ שינויים ושיפורים משמעותיים באופן שבו חברות מעצבות, מפתחות, מספקות ומתפעלות אפליקציות״, אומר יונגמן ומוסיף, כי ״ממחקר גרטנר שפורסם לאחרונה עולה ההערכה, כי עד שנת 2025 אחוזי הפריסה של ה-Digital Workloads החדשים בתצורת Cloud Native יעמדו על כ-95%, לעומת 30% ב-2021. זהו אחד השינויים הגדולים ביותר של הכלכלה הדיגיטלית בעשור האחרון, והוא צפוי רק להתגבר״.
לאחרונה הוסמכה וויזארדס כשותף ברמת VMware Master Services Competency, ההסמכה הגבוהה ביותר של חברת VMware לתחום ה-Cloud Native. ״וויזארדס ו-VMware משתפות פעולה באופן הדוק מזה שנים רבות, כדי לעזור לארגונים לתכנן, לבנות ולנהל אפליקציות מודרניות בסביבות ענן ציבוריות, פרטיות או היברידיות״, אומר יונגמן ומוסיף, ״ההתמחות שלנו במודרניזציה של אפליקציות, תשתיות, מחשוב ענן ושירותים מנוהלים ברמת הארגון יוצרת ערך שלם לארגון, הגדול מסך חלקיו״.
הטרנספורמציה הדיגיטלית של ה-DevOps ארגונים רבים מדווחים על שיפור פרודקטיביות באחוזים ניכרים הודות להטמעת VMware Tanzu בארגון ושימוש בפלטפורמת ניהול מרכזית מקצה לקצה של כלל התשתית והאפליקציות באופן מאובטח. עם יכולות פריסה בלתי מוגבלות וסלקביליות בכל מקום שבו נמצא המידע, ארגונים גלובליים, כמו מרצדס, BMW, City Bank, או ארגונים ישראליים כמו הראל חברה לביטוח ועוד חברות נוספות כבר אימצו את VMware Tanzu.
לדברי יונגמן, VMware Tanzu עוזר לבנות אפליקציות חדשות, לחדש את הקיימות ולהאיץ את תהליך הפיתוח במודל Cloud Native. הארגון מקבל יכולות מודרניות ליישומים ולתשתיות, על מנת לספק תוכנה טובה יותר, לשפר את Time to Market שלו ולהביא לתוצאות עסקיות תחרותיות. כך ניתן להאיץ את מחזור חיי הפיתוח, לקבל נראות משופרת על תהליך הפיתוח, לפתור בעיות קוד בזמן אמת ואף לייצר אוטומציה של תהליכים בסביבות הרצה של קוברנטיס ובמגוון סביבות ענן, דטה סנטרים ובנקודות הקצה. חברת וויזארדס מתמחה, בין היתר, במודרניזציה של אפליקציות, DevOps, תשתיות וענן, אבטחת מידע וסייבר ומעניקה ושירותים מנוהלים לארגוני Enterprise בישראל ובעולם".
ה-ROI הנכון לארגון
ארגונים מכירים את העלות הגבוהה שיש כיום לפיתוח אפליקציות מודרניות, כמו, למשל, בניית סקריפטים מורכבים על מנת לנהל אפליקציות בקונטיינרים, או ביצוע קונפיגורציה ידנית של רכיבי תקשורת ואבטחת מידע כדי לנתב בקשות לקונטיינרים הנכונים וכיוצ״ב. השימוש ב-VMware Tanzu מספק פתרון לכל האתגרים הללו באמצעות פלטפורמה נוחה יותר, שתומכת בצוותי הפיתוח ומפנה אותם ליצירת חדשנות במקום טיפול במינהלות והתאמת מערכות. כך, למשל, עדכון אפליקציות מתבצע בצורה מרכזית על כלל הסביבות בפעולה אחת.
"המומחים של וויזארדס מתמחים בייעוץ ויישום של תהליכי מודרניזציה למערכות ה-legacy של הארגון", מוסיף יונגמן. "מערכות אלו לרוב מכילות מיליוני שורות קוד, והן חיוניות לפעילות העסקית של הארגון. המומחים של ויזארדס עוזרים לארגון לבצע מעבר חלק ונקי של אפליקציות אלו לקונטיינרים על גבי VMware Tanzu תוך כדי שיפור רמת האבטחה, הפריסה והיציבות של המערכות".
העשורים האחרונים הביאו התקדמות גדולה בתשתיות, מסכם יונגמן, "ועכשיו הגיע הזמן לבנות אפליקציות עם פלטפורמת VMware Tanzu, אפליקציות שמפיקות את המרב מהכלים החדשים האלה".
22/03/22 14:56
4.63% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"מנהלי התשתיות והאחסון בארגונים ניצבים מול לא מעט אתגרים שמסבים להם כאבי ראש: הם נדרשים למערכות המתאפיינות בפשטות תפעולית ועמידות, עם יכולות הגנה על המידע. זאת, לצד שקיפות ובנייה של מנגנוני חיזוי חכמים להבנת טרנדים, חיזוי שגיאות ויכולת של טיפול פרו-אקטיבי", כך אמרה אורית הרלב, סמנכ"לית המכירות של טרה סקיי.
הרלב דיברה בפתח כנס שערכה טרה סקיי ללקוחותיה. הכנס, Pure Launch Israel 2022, נערך היום (ג') במלון הרודס בהרצליה פיתוח, בהפקת אנשים ומחשבים. באירוע הוצגו למשתתפיו פתרונות פיור (Pure Storage), שאותה טרה סקיי מייצגת בישראל מאז השנה שעברה ומטמיעה את פתרונות האחסון שלה בשוק המקומי.
לדבריה, "אתגרי היומיום של מנהלי התשתיות והאחסון הם רבים: עליהם לחדש את האפליקציות המסורתיות, שנבנו באופן מונוליטי; לבחור פלטפורמות לעולמות ה-IT החדשים, לרבות קוברנטיס ומיקרו-שירותים; להעביר יכולות שנבנו בסביבת הרישוי המסורתית, און-פרמיס – לענן; לנהל תשתיות שהופכות למורכבות יותר ויותר, לרבות שינוע הנתונים מהדטה סנטר לענן, ומשם לסביבות מרובות עננים; ולטפל בהיבטי אבטחה בכלל ואבטחה בעולמות הפיתוח בפרט, עם יכולות ל-DevOps ול-DevSecOps".
צמצום הוצאות, חוויית אחסון דינמית והתאמה לרגולציות
"טרה סקיי", אמרה הרלב, "רואה בשותפות עם פיור יכולת לתת ערך רב ללקוחותיה במסע הדיגיטלי. פיור מספקת מגוון רחב של פתרונות, לחברות מכל הסוגים והגדלים – מעסקים מסורתיים ועד לסטארט-אפים שנולדו בענן ועומדים בפני אתגרי התרחבות. החברה מסייעת ללקוחות הארגוניים לצלוח את הטרנספורמציה הדיגיטלית בצורה חלקה, בטוחה וחסכונית, תוך שמירה על אבטחת מידע ושלמות הנתונים, ללא הפרעה".
"השותפות שלנו עם פיור, בשילוב יכולות ומומחיות האינטגרציה, מספקת רמת אחסון אחרת לארגונים", ציינה. "אנחנו מציעים חוויית לקוח חזקה עם פתרונות שיעצימו ארגונים, וחוויית אחסון דינמית, מבוססת ענן, גמישה, מאובטחת ולפי דרישה".
היא הוסיפה כי "יש לנו כבר לקוחות בישראל: ארגונים מסורתיים, חברות היי-טק, סטארט-אפים וחדי קרן. כיום, כאשר ארגונים עובדים באופן מקוון מלא, לא ניתן לסבול השבתה ולו לפרקי זמן קצרים. נכפיל ואף נשלש את היקף הפעילות שלנו בתחום, לאור הביקוש למענה טכנולוגי מתקדם ו-'משבש' בעולם האחסון. ישראל היא מובילה עולמית בטכנולוגיות דיגיטליות, ובכל זאת, עסקים רבים לא עברו במלואם למודלים של תוכנה כשירות. יחד עם פיור נוכל לעזור לחברות לצמצם הוצאות בזמן המעבר ולהבטיח טכנולוגיות מתקדמות ללקוחות. הודות לשותפות שלנו אתה, חברות ישראליות יוכלו כעת לעמוד בכל הרגולציות המקומיות, בעת שילוב יכולת ליבה זו בתשתית הנתונים שלהן".
22/03/22 15:18
4.63% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"האתגר הניצב כיום בפני מנהלי התשתיות והאחסון הוא משולש: לשפר את היעילות התפעולית, להנפיק שירותים מבוססי נתונים מהר יותר, ולעבוד בסביבה מרובת עננים והיברידית, בצורה קלה ופשוטה. אסטרטגיות הטיפול בנתונים המאוחסנים מעולם לא היו מרכזיות יותר להצלחה העסקית כפי שהן כיום", כך אמר ג'וואו סילבר, סגן נשיא לאזור EMEA בפיור (Pure Storage).
סילבר היה דובר המפתח בכנס שערכה היום (ג') טרה סקיי תחת הכותרת Pure Launch Israel 2022 במלון הרודס בהרצליה פיתוח. באירוע, שהתקיים בהפקת אנשים ומחשבים, הוצגו למשתתפיו פתרונות פיור, שאותה טרה סקיי מייצגת בישראל מאז השנה שעברה ומטמיעה את פתרונות האחסון שלה בשוק המקומי.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
הוא ציין כי פיור הוקמה ב-2009 והשיקה את מוצרי האחסון שלה ב-2011. "אינדיקציה להצלחתה העתידית הייתה כבר ב-2013, כשהיא חתמה על הסכם להשקעה ופיתוח טכנולוגי עם In-Q-Tel – זרוע הון-הסיכון של ה-CIA", אמר סילבר. "החברה צמחה מאז בהכנסותיה בקצב של כ-50% מדי רבעון ומ-2016 היא רווחית. היא גייסה יותר מחצי מיליארד דולר מקרנות הון-סיכון, בטרם הונפקה ב-2015. ב-2017 ההכנסות שלה חצו את הרף של מיליארד דולר".
"ב-2018", הוסיף, "פיור ביצעה את הרכישה הראשונה שלה, תמורת 25 מיליון דולר, של StorReduce, שעסקה במניעת כפילויות של נתונים. ב-2020 היא רכשה את פורטוורקס, ספקית של פתרון אחסון מבוסס תוכנה לניהול נתונים, המתממשק באופן מלא וטבעי לפלטפורמת קוברנטיס, תמורת 370 מיליון דולר".
"הרעיון: פישוט כלל תהליכי האחסון עם ייעול תפעולי"
לדברי סילבר, "הרעיון שעמד בפניהם של מייסדי פיור היה פישוט של כלל תהליכי האחסון עם ייעול תפעולי, וזה נעשה, בין השאר, על ידי כתיבת כל שורות הקוד של מוצרי החברה מאפס. פיור נוסדה על ידי ותיקים בעולם האחסון: ג'ון 'קוז' קולגרוב, ממייסדי החברה ולשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיה שלה, היה מהמהנדסים הראשונים ב-וריטאס, וכך גם הנשיא לשעבר, דיוויד הטפילד. ג'ון הייז, ממייסדי החברה ולשעבר האדריכל הראשי שלה, עבד קודם לכן במשרד הטכנולוגיה הראשי של יאהו!. סקוט זייצן, לשעבר מנכ"ל החברה, היה סמנכ"ל הטכנולוגיה והנשיא של זימברה".
סילבר ציין כי "יש לפיור יותר מ-10,000 לקוחות ארגוניים ברחבי העולם, בהם ניתן למנות את דומינו'ס פיצה, טי-מובייל, וריטאס וסרוויס נאו. רק בשנה החולפת נוספו לה כ-1,500 לקוחות".
"בניגוד לכלל החברות, שמשקיעות במו"פ כ-5% מכלל ההשקעות שלהן", אמר, "אנחנו מתהדרים בהשקעה שנתית במו"פ בשיעור חסר תקדים של 19%, וזה מניב ערך ללקוחותינו".
"החברה מובילה מזה שמונה שנים ברביע הקסם של גרטנר לתחום, והיא אף דירגה אותה כמובילה בתחום שביעות רצון הלקוחות – הן ברמת המוצרים והן בשירות ובתמיכה שהיא מעניקה ללקוחותיה", הוסיף.
בהמשך דבריו מנה סילבר את היתרונות שלדבריו יש בפיור ובמוצר שלה: "החברה נותנת פתרון לאתגרי המחר, בעוד ששאר החברות עוסקות באתגרי ההווה ובמענה לבעיות נפח וביצועים. פיור עונה לאתגרים החשובים, עם פתרונות אחסון מבוסס קוברנטיס, אחסון מוגדר תוכנה ויכולת להעברת נתונים לעננים הציבוריים. מערכות החברה אגנוסטיות בהרצת עומסי עבודה שונים, בסביבות השונות – מהדטה סנטר ועד לענן. פיור מספקת לארגונים יכולת אחסון באופן עקבי, עם שכבה של אחסון מוגדר תוכנה – מה שאין למתחרות. שילוב הפתרונות של פיור מעניק לארגונים את הכוח להגיב מהר לחדשנות, באמצעות חוויית אחסון דינמית, וגם בענן – שהיא גמישה ומסופקת בקוד לפי דרישה".
לסיכום הוא אמר ש-"פיור מעניקה לארגונים את המומחיות והביטחון הדרושים להם, כדי שיוכלו לפעול בעולם האחסון כשירות – ולעשות זאת בסביבה מרובת עננים".
22/03/22 08:32
3.7% of the views
מאת אנשים ומחשבים
עובד לשעבר של אפל הואשם בהונאת ענקית הטק בסכום של יותר מ-10 מיליון דולר.
דירנדרה פראסאד, בן 52, עבד במשך 10 שנים במחלקת הרכש הגלובלית של החברה, ולפי התביעה הפלילית שהוגשה נגדו, הוא מואשם כי ניצל את מעמדו כדי לעשות יד אחת עם ספקים ולהונות את החברה במספר דרכים, בהן גניבת ציוד ולקיחת שוחד.
לפי הנטען, פראסאד זייף טופסי תיקון כדי לגנוב את הציוד ובכך גרם לחברה לשלם עבור מוצרים ושירותים שמעולם לא קיבלה. הוא מואשם בקשירת קשר לביצוע הונאה, קשירת קשר להלבנת הכנסות מהונאה ובהעלמת מס.
בית משפט אפשר לממשלה הפדרלית לתפוס נכסי נדל"ן וחשבונות פיננסיים שבבעלותו בשווי של כחמישה מיליון דולר. משרד התובע הכללי של ארה"ב בסן חוזה אמר שהממשלה מבקשת לשמור על הנכסים שנתפסו כהכנסות מפשע.
בעליהם של שניים מהספקים שפראסאד עבד איתם הודו בביצוע קשירת קשר איתו לביצוע הונאה והלבנת כספים בתיקים פדרליים נפרדים.