זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:56 | 18:09 |
תל אביב | 17:10 | 18:10 |
חיפה | 17:01 | 18:09 |
באר שבע | 17:14 | 18:12 |
The headlines that made most buzz on this page
12/02/25 14:44
6.67% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נטסקופ (Netskope) הודיעה על מינוי של קובי בן רפאל (45) למנהל המגזר הציבורי בישראל בחברה. במסגרת תפקידו החדש יוביל בן רפאל את פעילות החברה מול ארגונים ממשלתיים וציבוריים, יעמיק את שיתופי הפעולה עם גופים אסטרטגיים ויקדם פתרונות מתקדמים של גישה מאובטחת, ניהול נתונים והגנה מפני איומים בסביבה מרובת עננים.
לבן רפאל ניסיון של יותר מ-20 שנה בעולם אבטחת הסייבר והתקשורת, והוא מביא עימו רקע מקצועי עשיר בניהול לקוחות אסטרטגיים במגזר הציבורי.
לפני הצטרפותו לנטסקופ ניהל במשך שש שנים את תחום המגזר הציבורי והוביל את הטמעת פתרונות אבטחת ענן ורשתות היברידיות בגופים ממשלתיים ובארגונים ציבוריים בפאלו אלטו נטוורקס. לפני כן ניהל לקוחות אסטרטגיים במשך ארבע שנים בפורטינט והיה אחראי על פיתוח פתרונות אבטחה מותאמים לארגונים גדולים.
לפני פורטינט עבד בן רפאל 11 שנים בבזק בינלאומי, ובתפקידו האחרון בחברה ניהל את התחום הציבורי. במסגרת תפקיד זה, היה אחראי על שיתופי פעולה אסטרטגיים עם ארגונים ממשלתיים והובלת פתרונות תשתית מתקדמים למגזר הציבורי.
12/02/25 10:00
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אל עמיתי הכבוד החדשים של מכללת אפקה הצטרף בימים אלה אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל ויו"ר לשכת המסחר ישראל-אמריקה.
סיבות ונימוקים לא חסרו לוועדה, שציינה, כי "מתוך הוקרה לפועלו רב השנים בקידום תעשיית ההיי-טק הישראלית ובהובלת חדשנות טכנולוגית, על תרומתו המשמעותית לצמצום הפערים בידע ומיומנויות טכנולוגיות בחברה הישראלית, ועל היותו מודל להשראה בהטמעת ערכים של מצוינות, מוסר וחדשנות בתעשייה הישראלית".
לצידו זכו בתואר גם יהודה עדר, מוזיקאי ומייסד בית הספר למוזיקה רימון, וסטודנטיות וסטודנטים משרתי מילואים וקבע במלחמת "חרבות ברזל".
ציפי אומרת: מברוק וכל הכבוד!
12/02/25 10:44
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
צ'ק פוינט (Check Point) ו-וויז (Wiz) עורכות שיתוף פעולה מסחרי וטכנולוגי, לאספקת פתרונות אבטחת ענן.
במסגרת שיתוף הפעולה, שתי ענקיות האבטחה הישראליות יספקו "מענה כולל לאתגרי אבטחת הענן בסביבות רשת מבוזרות, באופן שיגשר על פערים של צוותי אבטחת מידע שנדרשים להגן על רשתות בענן וגם על אפליקציות בענן (CNAPP)".
בהודעת שתי החברות "נעדרו" שני שמות: פאלו אלטו (Palo Alto Networks), והמייסד וה-CTO שלה, ניר צוק. וויז הצעירה היא מהמובילות בהגנת המידע והסייבר בענן, ולצ'ק פוינט, הפועלת בשוק האבטחה זה יותר משלושה עשורים, יש בסיס לקוחות רחב. אלא שההכנסות שלה בתחום אבטחת הענן מהוות 10% או פחות מתוך כלל הכנסותיה. שיתוף הפעולה עם וויז, מהמובילות באבטחת הענן, יגדיל את נתח השוק שלה בתחום. פאלו אלטו, יריבה ותיקה של צ'ק פוינט, מציעה את אחד מפתרונות אבטחת הענן המקיפים ביותר בענף.
לפי הודעת השתיים, ארגונים כיום פועלים בסביבות מורכבות, בהן אבטחת הרשת והענן מתפקדת לעתים קרובות בנפרד, מה שיוצר פערי נראות ובקרה קריטיים: צוותי האבטחה של רשתות הענן חסרים הקשר לגבי סיכונים ספציפיים לענן, בעוד שצוותי אבטחת ענן מתקשים להבין כיצד בקרות אבטחה ברשת שבענן מגינות על נכסים. כך, הסבירו, נוצר פיצול המוביל לחוסר יעילות, תצורות שגויות וסיכוני סייבר מוגברים.
נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט, ואסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ"ל וויז. צילום: עיבוד ממוחשב. עדי לם ועומר הכהן (בהתאמה)
מה מציעות החברות בשותפות?
השותפות בין השתיים מציעה כמה שירותים ומוצרים ללקוחות הארגוניים: תובנות אבטחה מאוחדות – בקרות אבטחת הרשת בענן של צ'ק פוינט משולבות בפלטפורמה של וויז, ומאפשרות לצוותי האבטחה בענן למנוע מתקפות באופן אוטומטי, לקבל תובנות על מצב הרשת בזמן אמת, ולתעדף סיכונים באופן מושכל יותר; הקשר סיכונים משופר – עדכוני ניתוח הסיכונים של וויז משתלבים בפלטפורמה של צ'ק פוינט, ומספקים לצוותי אבטחת הרשת המלצות מעשיות למיטוב כיסוי האבטחה ותצורות האבטחה; תעדוף של נכסים לא מאובטחים – צוותי האבטחה בענן יוכלו לזהות נכסים לא מאובטחים ולטפל בהם בצורה יעילה יותר, תוך מינוף נתוני אבטחת הרשת לטובת קבלת החלטות; תפעול אבטחה ממוטב – צוותי אבטחת רשת יקבלו המלצות מותאמות אישית, שמופקות על ידי הפלטפורמה של וויז, ומשפרות את היעילות התפעולית בסביבות היברידיות.
השותפות בין שתי החברות, נמסר, כוללת אינטגרציה משותפת, לצד סיוע להעביר את הלקוחות של צ'ק פוינט המאבטחת את היישומים שלהם בענן – לפלטפורמה של וויז. עוד נמסר כי "צ'ק פוינט תקצה משאבים ותבצע השקעות נוספות בעסקי אבטחת הענן שלה, כולל אבטחת רשת ענן, פיירוול ליישומי אינטרנט, WAF, וכן GenAI וטכנולוגיות ענן מרכזיות אחרות".
"השותפות נבנתה כדי ליצור פרדיגמת אבטחה חדשה – המשלבת את מומחיות שתי החברות, כדי לספק הגנה מקיפה בסביבות היברידיות", אמר נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט. "יחד, אנו משנים את האופן שבו ארגונים מנהלים סיכונים, ומאפשרים לצוותים לשתף פעולה ביעילות ובשליטה רבות יותר". זהו שיתוף הפעולה הראשון של צפריר כמנכ"ל. הוא החליף באחרונה את המייסד-המשותף גיל שוויד, שעבר לתפקיד היו"ר.
"שילוב הטכנולוגיות של שתי החברות משפר את הנראות ומתעדף סיכונים בצורה יעילה יותר", אמר אסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ"ל וויז. "כך, ארגונים יוכלו להגן בצורה חלקה על סביבות הרשת והענן שלהם, עם פתרון משולב ומוביל בתעשייה, תוך המשך הדמוקרטיזציה של אבטחת הענן".
12/02/25 12:07
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מאת: צור סגל, מנהל פיתוח עסקי אזורי לתחום ה-OT בפורטינט
תחום התשתיות הקריטיות – הכולל חשמל, מים, דלק וגז – הוא אחד המותקפים ביותר במרחב ה-OT. לצד זאת, גם תחומים נוספים כמו בתי חולים, מחסנים אוטומטיים ודאטה סנטרים זקוקים להגנה מתקדמת. נזק למחסן אוטומטי לתרופות, תקלה במערכות חדרי ניתוח או מערך מיזוג האוויר בדאטה סנטר עלולים לשתק תהליכים קריטיים ולהוביל להשלכות רחבות היקף ואף הרסניות.
התעשייה עברה דרך ארוכה מתעשייה מסורתית, דרך Industry 3.0 ל-Industry 4.0, וכיום הבינה המלאכותית, המשולבת בענן, משנה את פני התעשייה. יישומי תעשייה רבים משולבים בתפעול כמו אחזקה חזויה (Predictive Maintenance), מערכת מידע לניהול רצפת הייצור (MES) ותוכנות ERP. החיבור בין IT לרצפת הייצור של ה-OT הכרחי לשיפור התפוקה ולניהול תהליכים והוא צורך יום-יומי לכל מנהל.
תדרש וביתר שאת גם השנה. אבטחת תשתיות OT. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock
האתגרים הצפויים בשנת 2025 בתחום ה-OT
המטרה המרכזית בתחום ה-OT היא שמירה על בטיחות, המשכיות הייצור, רווחיות ומוניטין החברה. עם זאת, גם השנה, אנחנו צפויים לראות שלושה אתגרים עיקריים בתחום:
עדכון קושחות (Firmware) – עדכון Firmware בבקרים נדחה לעיתים קרובות, בשל אילוצי עבודה סביב השעון או חוסר יכולת לאתר גרסאות מעודכנות של יצרנים כל כך רבים במתקן.
Visibility ואבטחת גישה – בשנים האחרונות, Visibility הייתה מטרה מרכזית באפיון ותכנון מערכות OT, אך ב-2025 יש להתקדם מעבר לכך. אני ממליץ להקשיח את הגישה למערכות קריטיות, לפתח מראש תהליכים אוטומטיים ולהטמיע תגובות יזומות לאירועי אבטחה, כדי לחסוך במשאבי זמן יקרים. לדוגמה, נטרול סיכון אבטחתי באופן אקטיבי לפני פגיעה משמעותית במתקני הייצור והמבנים.
גישה מאובטחת מרחוק – עדיין מהווה אתגר, במיוחד כאשר המשתמשים עוברים את ה-Firewall המרכזי ויש להם גישה לכל מרחבי ה-OT, משתמשים בסיסמאות שאינן מוחלפות או מבצעים פעולות ללא הקלטה ובקרה וללא אפשרות לחקר תקלות.
שיטות העבודה המומלצות של פורטינט בתחום ה-OT. צילום: פורטינט
שיטות העבודה המומלצות בתחום ה-OT השנה
כדי להתמודד עם אתגרים אלו ואחרים, מומלץ להתמקד בארבע שיטות עבודה עיקריות:
מודיעין איומים בתחום ה-OT של FortiGuard – השירות של FortiGuard מספק מודיעין המתעדכן על בסיס יומי וכולל יותר מ-1,000 חולשות CVE’s ידועות, אכיפה של למעלה מ-3,000 פקודות בפרוטוקולי ICS ותמיכת DPI במעל ל-80 פרוטוקולים. ניתן לשלב את השירות ב-Firewall של פורטינט ובתוכנות נוספות.
בקרות מפצות ועדכונים וירטואליים בנוסף ל-Visibility – יצירת נקודת ייחוס ברורה (Base Line) במערכות OT מקלה על הקשחת אירועי אבטחה באמצעות בקרות מפצות (Compensating Controls), כמו עדכונים וירטואליים (Virtual Patching), בעיקר בשל הקשרים הקבועים והידועים בין רכיבים כגון MES, SCADA ובקרי OT.
סגמנטציה ומיקרו-סגמנטציה – יישום סגמנטציה בהתאם להנחיות תקן IEC62443 יוצר חלוקה והפרדה יעילה של רשת ה-OT. ניטור DPI יתבצע בשלושה וקטורים עיקריים: בין הסגמנטים, בין תתי-סגמנטים ובתוך ה-Conduits.
פלטפורמה אחודה ואוטומטית לניהול תהליכי אבטחת מידע במערכות ה-OT – שילוב תוכנות כמו FortiManager ו-FortiAnalyzer מאפשר תגובה אוטומטית לאירועים, חקירה יעילה וחיסכון בשעות עבודה. שילוב תוכנות SecOps יאפשר אוטומציה מלאה מקצה לקצה ותובנות במערכות גדולות במיוחד. כיום, ה-AI משולב כמעט בכל תוכנת SecOps ותובנות מיוחדות של OT, כמו שיחה ב-ChatGPT.
שומרים על מערכות ה-OT מאובטחות
מטעמי הגדלת רווחיות, שיתוף מידע בארגון וניהול מתקדם חוצה תחומים במתקן – עולמות התשתיות הקריטיות, התעשייה ומערכות הביטחון מתחברים יותר ויותר לענן, כאשר אין דרך מעשית לשמר את ה-Air Gap. מאחר שלא ניתן להתנגד לשינויים ומגמות חיוביות בכל התעשיות ובכל העולם, יש לתת מענה יעיל לכל אזורי התפעול של הלקוח באמצעות פתרון אחוד והוליסטי, שיסייע לקצר את זמני הטיפול באירועי אבטחה. חשוב לשים דגש על חוסר הידע והאנשים החסרים במתקנים, מה שמגדיל את הצורך לספק מענה אוטומטי, מהיר, יעיל, המבוסס על צרכי הארגון.
תחום ה-OT משלב כיום אבטחת מידע הוליסטית – החל מרמת הרשת, רמת החיבור מרחוק למתקן והכי חשוב, ברמת הניבול והאוטומציה של תהליכים. תחום ה-OT דואג להגן על רציפות העבודה והתפעול ושמירה על רווח גבוה בייצור. הפתרונות בתחום ה-OT מנהלים סיכונים בתצורת עבודה המשלימה את המערכות התפעוליות ולא מפריעה להן, תוך שמירה על פרודוקטיביות ובטיחות העובדים, הציוד והסביבה.
12/02/25 12:35
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לרגל ט"ו בשבט, יצאו השבוע עובדי בזק בינלאומי ליום נטיעות מיוחד ביער שמשית, ליד נצרת. הפעילות שנערכה בשיתוף קק"ל, שמה לה למטרה לשקם את היערות והטבע בצפון אחרי המלחמה.
עובדי החברה שהשתתפו קיבלו מטעם נציג הקרן סקירה על האזור ועל העצים שנבחרו עבור הנטיעות, בטרם הפשילו שרוולים ושתלו את העצים, בתקווה שיצמיחו עתיד טוב יותר לאזור.
בפעילות השתתפה גם מיטל אילוז, מנהלת קשרי קהילה בבזק בינלאומי, שאמרה: "אנחנו גאים להשתתף בפעילות קרן קיימת לישראל, שמובילה את אירועי ט"ו בשבט ואת כלל הפעילויות, שמטרתן לשקם את אזור הצפון שנפגע כתוצאה מהמלחמה. בכל מקום בו צומחים עצים, צומחת גם תקווה לעתיד ירוק, נעים ומזמין יותר. אנחנו בטוחים שהחוסן שהפגינו תושבי הצפון בתקופה האחרונה יצמיח שורשים של עתיד משגשג ופורח".
דיילי ציפי השתתפה, נטעה וחזרה עם תקווה, ותמונות
עובדי בזק בינלאומי באירוע נטיעות של קק"ל. צילום: בזק בינלאומי
12/02/25 14:02
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מהלך אחרון הקשור בקרב המשפטי המתמשך בין בינאנס (Binance) – בורס הקריפטו הגדולה בעולם – לבין רשות ניירות ערך האמריקנית, ה-SEC, יכול לבשר על שינוי משמעותי הולך וקרב סביב תחום הנכסים הווירטואליים כולו.
באחרונה הגישו ה-SEC ובינאנס בקשה משותפת לבית המשפט המחוזי של קולומביה, להשהות את ההליכים המשפטיים שמתקיימים ביניהן ל-60 יום. בקשה זו מגיעה על רקע שינויים בהנהגת ה-SEC והקמת צוות משימה ממשלתי חדש, שמטרתו ליצור מסגרת רגולטורית אמריקנית ברורה לתחום הקריפטו.
המהלך הזה מצביע על אפשרות לשינוי כיוון ביחס של ארצות הברית לתעשייה הקריפטוגרפית בכללותה, במיוחד לנוכח חזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן. ????♂️ https://t.co/SwsGNzxclh
— CZ ???? BNB (@cz_binance) February 11, 2025 מה כללה הבקשה ומהן הנסיבות שהובילו אליה?
בבקשה המשותפת מופיעים שמותיהם של בינאנס ומנכ"לה, צ'אנגפנג ז'או (המכונה CZ); של BAM Trading Service, וכן של BAM Management US כנתבעים בידי ה-SEC. בפנייה מבקשים הצדדים הפסקה בת חודשיים בהליכים ביניהם. לדבריהם שני הצדדים מאמינים שההפסקה הקצרה מוצדקת, בהתחשב בנסיבות החדשות שיוצר שינו הממשל האמריקני. לדבריהם, בסוף תקופת 60 הימים, הם יגישו דו"ח סטטוס משותף, שיעריך האם יש צורך בהמשך ההשהיה אם לאו.
נזכיר כי הסכסוך המשפטי בין בינאנס ל-SEC החל ביוני 2023, כאשר הרשות האשימה את הבורסה בהפרת חוקי ניירות הערך האמריקניים. ה-SEC טענה שבינאנס פעלה כבורסת ניירות ערך לא רשומה, ובכך הטעתה משקיעים. כמו כן עלו חששות לגבי הצעות לא רשומות וחוסר שקיפות בפעילותה של בינאנס.
בינאנס טענה לאורך כל ההליך המשפטי כי היעדר הנחיות רגולטוריות ברורות בארה"ב הוא אתגר מרכזי המקשה על פעילותה.
מימין: מארק אויידה, היו"ר הזמני שמונה לרשות ניירות הערך האמריקנית, ה-SEC. משמאל: גארי גנסלר, היו"ר היוצא שהוביל את הרשות תחת ממשל ביידן. צילום: ויקיפדיה. במקור מה-SEC
"התיק של ה-SEC תמיד היה חסר בסיס"
לפי הדיווחים במדיה האמריקנית, ההפוגה מתבקשת לנוכח הקמתו של צוות משימה מיוחד שיזם הנשיא טראמפ, ושבראשו יעמוד מארק אויידה, יו"ר ה-SEC הזמני המכהן כעת בתפקיד עקב פרישת גארי גנסלר ממנו אחרי החלפת הממשל. גנסלר היה ידוע ביחסו הביקורתי לתחום, ואויידה מצייג תפישה הפוכה מזו שעל פיה נוהלה הרשות עד כה. הצוות הייעודי החדש עתיד לגבש הסדרי רגולציה ברורים לתחום הקריפטו, וייתכן שלמעשה הדבר יביא לפתרון הסכסוך המשפטי בין בינאנס לרשות.
דובר מטעם בינאנס אמר: "אנו אסירי תודה ליו"ר הזמני אויידה על הגישה המחושבת שלו להבטחה כי נכסים דיגיטליים יקבלו את המיקוד החקיקתי והרגולטורי המתאים בעידן הזה של הבלוקצ'יין". הוא הוסיף: "התיק של ה-SEC תמיד היה חסר בסיס, ואנו להוטים להשאיר זאת מאחורינו ולהמשיך להתמקד בשמירה על בינאנס כבורסה המאובטחת, המורשית והמהימנה ביותר בעולם".
הסטר פירס, נציבת ה-SEC, אמרה כי מוקדם מדי להתחיל לקבוע סדר יום רגולטורי לקריפטו ללא יו"ר קבוע שאושר על ידי הסנאט. עם זאת, היא ציינה כי "היו"ר בפועל אויידה עושה עבודה מצוינת, וסדר היום עובד – לא הפסקנו לעבוד".
השיק מטבע קריפטו מסוג מם, ויש לו תכניות רבות לתחום. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. צילום: Shutterstock
השלכות רוחב על רגולציית הקריפטו
המאבק המשפטי בין בינאנס ל-SEC הוא סמלי למאבק רחב יותר בארה"ב בנוגע לרגולציית הקריפטו. התביעה של ה-SEC נגד בינאנס העלתה שאלות לגבי הבהירות של החוקים הקיימים, המבדילים בין ניירות ערך וסחורות במרחב הדיגיטלי. חוסר בהירות זה השפיע לא רק על בינאנס, אלא גם הוביל לסכסוכים עם בורסות אחרות, כמו קוינבייס (Coinbase) – שגם היא עמדה בפני ביקורת רגולטורית דומה.
ממשל טראמפ צפוי לאמץ מדיניות שתהיה יותר פרו-קריפטו במובהק. ראשית, הגדרת הנחיות מקיפות לתחום נתפשת כצעד מכריע לקראת טיפוח חדשנות והשקעות בשוק זה המתפתח במהירות. שנית, טראמפ הבטיח במהלך קמפיין הבחירות שלו להפוך את ארה"ב ל"בירת הקריפטו של העולם". לפי פרשנים, אפשר שלשם כך יחולל ממשל טראמפ שינוי משמעותי באופן שבו המטבעות הווירטואליים מפוקחים במדינה.
ה-SEC כבר החלה לבחון מחדש את מדיניותה, ונציבת ה-SEC, פירס, אישרה ממש באחרונה כי היחס של הרשות לתחום הקריפטו עומד להשתנות. לדבריה, ה-SEC תפסיק להשתמש בפעולות אכיפה כתחליף למדיניות רגולטורית. The crypto Task Force webpage is live. Join us for the drive (toward crypto clarity): https://t.co/o2jzNUhJ5D and https://t.co/9AwTYkmOCw
— Hester Peirce (@HesterPeirce) February 4, 2025 הסתבכויות העבר ושינוי המדיניות העתידי
נזכיר כי בעבר בינאנס הסתבכה עם רשויות החוק האמריקניות, ובנובמבר 2023 הגיעה להסדר עם משרד המשפטים בתמורה ל-4.3 מיליארד דולר, בגין האשמות בהלבנת הון והפרת סנקציות. בנוסף, מנכ"לה ז'או נידון לארבעה חודשי מאסר בפרשה זו.
כעת, עם חילופי השלטון בארה"ב, ולנוכח כך שצפויה מדיניות חדשה בתחום הקריפטו – טראמפ אף השיק מטבע קריפטו מסוג מם על שמו עם כניסתו לבית הלבן – אפשר שרוב הצרות של בינאנס ישארו מאחור.
ולא רק בארה"ב – ההחלטה של בית המשפט לגבי הבקשה להשהיה יכולה להוות תקדים לאופן שבו גופים רגולטוריים בעולם כולו יתקשרו עם בורסות קריפטו בעתיד. לפיכך מה שיקרה בהמשך הדרך בתיק זה צפוי להשפיע לא רק על בינאנס, אלא גם על הנוף הרחב יותר של רגולציית הקריפטו העולמית.
12/02/25 14:17
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הרכב היפנית מאזדה תסתייע לצורך פיתוח הדור הבא של מערכות נהיגה אוטונומיות (AD) ומערכות עזר לנהג (ADAS) בשיתוף פעולה חדש בין פורטליקס (Foretellix) הישראלית, המפתחת כלי פיתוח מבוססי דאטה לנהיגה אוטונומית, ומאת'וורקס (MathWorks) האמריקית, ספקית של תוכנה לחישובים מתמטיים (MATLAB). לדברי החברות, שיתוף הפעולה יאיץ את הפיתוח וההשמשה של מערכות אוטונומיות בטוחות וחסונות יותר.
האינטגרציה בין פלטפורמת Foretify של פורטליקס לבין הכלים Simulink ו-Automated Driving Toolbox של מאת'וורקס מאפשרת למפתחים לייצר, לבצע ולנתח תרחישי נהיגה בקנה מידה גדול בסביבה וירטואלית. הפתרון הטכנולוגי המשולב של שתי החברות מאפשר למאזדה להעביר נתוני נהיגה של העולם האמיתי לסביבת סימולציה וירטואלית כדי לבדוק תרחישים בסקייל גדול. השילוב העוצמתי הזה עוזר לצוותי ההנדסה לזהות מקרי קיצון, לחשוף פערים בכיסוי ולבדוק את ביצועי המערכת כבר בשלב מוקדם יותר של הפיתוח, כדי לקצר את זמן היציאה לשוק. זאת, תוך שיפור האיכות והבטיחות של המערכת.
מאזדה עושה שימוש בפתרון המשולב של פורטליקס ומאת'וורקס כדי לבדוק ולאמת את מערכות ה- AD/ADAS שלה בסביבה וירטואלית, ובכך מאפשרת למהנדסים שלה להמיר נתוני נהיגה מהעולם האמיתי לתרחישי סימולציה שניתן לפעול לפיהם. התרחישים עוברים אנליזה אוטומטית לגילוי פערים בכיסוי, ביצועי בטיחות ועמידות המערכת.
יאסוהידה יאנו, סגן מנהל כללי בחטיבת פיתוח מערכות בקרה משולבות במאזדה, אמר: "בפיתוח הדור הבא של מערכות AD/ADAS, שהופכות למורכבות יותר ויותר, חשוב מאוד לזהות סיכונים פוטנציאליים ולשפר את איכות המערכת כבר מהשלבים הראשוניים של הפיתוח, כדי להגיע ליעד של אפס תאונות. באמצעות Foretify של פורטליקס ו-Simulink ו-Automated Driving Toolbox של מאת'וורקס, אנחנו יכולים לבצע אימות יעיל ומקיף בסביבה וירטואלית ולהשיג את מטרותינו בפרק זמן קצר. כמו כן, השימוש במפות כיסוי מאפשר לנו לבצע וריפיקציה ובמקביל תורם ליעדים שלנו בתחום הקיימות, של אפס פליטות פחמן".
זיו בנימיני, מנכ"ל ומייסד שותף של פורטליקס, ציין: "אנו שמחים לשתף פעולה עם מאת'וורקס כדי להציע פתרון טכנולוגי אחוד, שמאפשר למפתחים של יצרניות הרכב, ספקי Tier-1 וספקי תוכנה של רכבים אוטונומיים, להשיק בביטחון תוכניות AD/ADAS. האינטגרציה בין התוכנות של פורטליקס ומאת'וורקס תאפשר למאזדה להאיץ את הפיתוח של רכבים אוטונומיים בטוחים, לשפר את יעילות הבדיקות ולהפחית את עלויות הפיתוח".
"עם העלייה במורכבות של מערכות ADAS ומערכות נהיגה אוטונומית, חשוב שלמפתחים יהיו כלים שמאפשרים בדיקות יעילות, סקאלביליות ומקיפות כבר בשלב מוקדם בתהליך התכנון", אמר נאגה פמראג'ו, מנהל מוצר למערכות אוטונומיות במאת'וורקס. "השילוב של יכולות הסימולציה ופיתוח האלגוריתמים של MATLAB ו-Simulink Automated Driving Toolbox יחד עם פלטפורמת יצירת התרחישים והאימות המתקדמת של פורטליקס, מאפשר לצוותי ההנדסה שלנו להאיץ חדשנות, לצמצם את עלויות הפיתוח ולשפר את הבטיחות של המערכת".
12/02/25 15:30
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"אם התביעה הממשלתית למניעת עסקת הרכישה של HPE את ג'וניפר תצליח, המרוויחים האמיתיים לא יהיו הלקוחות, שיאבדו את היתרונות של החברה הממוזגת – אלא המתחרה, סיסקו. היא תמשיך להיות במצב שבו היא יכולה לשמר את המשך השליטה שלה בשוק הרישות", כך נכתב בתגובתן בת 21 העמודים של HPE וג'וניפר לתביעה שהגיש משרד המשפטים האמריקני בתחילת החודש, במטרה לסכל את העסקה.
בתביעה פירט המשרד את ההתנגדויות שלו לאישור העסקה, בטענה שהיא "תפחית את התחרות ותחליש את החדשנות". לפי HPE וג'וניפר, אם המהלך של משרד המשפטים יצליח, התוצאה שלו תהיה הפוכה, ומובילת שוק הרשתות, סיסקו, תהיה "המרוויחה האמיתית" ממנו – על חשבונן. כלומר, לפי מה שהן אומרות, זה לא יגביר את התחרות, אלא יצמצם אותה.
לטענת HPE, "אם הממשלה תצליח לחסום את העסקה, תהיה לכך השפעה מעוותת, שתספק הגנה נוספת על סיסקו ותקבע את מעמדה כחברה הדומיננטית". מומחים הסבירו ש-HPE וג'וניפר טוענות שהמהלך של משרד המשפטים מחזק את "הסטטוס קוו" בכך שהוא מיטיב עם סיסקו, ששלטה ברשת האלחוטית במשך עשרות שנים.
האם ביטול עסקת HPE-ג'וניפר תיטיב עם סיסקו? צילום: Shutterstock
"בניגוד לטענות הממשל, עסקת הרכישה מגבירה את התחרות, על ידי בנייה של שחקן 'אימתני' יותר, עם היכולות והגודל הנדרשים כדי להתמודד בצורה יעילה יותר נגד סיסקו – עבור לקוחות שרוצים One-stop-shop", כתבו הצדדים לעסקה.
HPE מבקשת מבית המשפט לדחות את התביעה, ולפסוק לטובתה ולטובת ג'וניפר – ונגד משרד המשפטים. בנוסף, היא מבקשת מבית המשפט לפצות אותה בגין עלויות ההכנה של כתב ההגנה נגד התביעה.
סיסקו ומשרד המשפטים סירבו להגיב לדיווח.
"מיזוג קריטי לקידום התחרות"
לטענת HPE, המיזוג בינה לבין ג'וניפר "קריטי לקידום התחרות בשוק הרשתות". החברה התייחסה לטענת משרד המשפטים שעסקה בנתח השוק של סיסקו. לדבריה, "לגרסת הממשל, לסיסקו, ל-HPE ולג'וניפר יש נתח שוק מצטבר של יותר מ-70%. אבל, סיסקו לבדה מהווה יותר ממחצית משוק ה-WLAN, ונתח השוק שלה בארצות הברית ב-10 השנים האחרונות בעקביות הוא יותר מ-50%. החלק המצרפי של הנתבעות (HPE וג'וניפר – י"ה) בשוק הוא פחות מ-25% – הרבה מתחת לרמות שבהן בתי המשפט אישרו עסקאות בכפוף לרגולציות למניעת מסחר לא הוגן ויצירת מונופולים. כך, נתח השוק של HPE נע בין 14%-17% וחלקה של ג'וניפר נמצא בטווח של 5%-7% בשלוש השנים האחרונות".
לפי IDC, חלקן של HPE וג'וניפר יחדיו היווה רק 20.4% מההכנסות העולמיות בשוק ה-LAN האלחוטי בתשעת החודשים הראשונים של 2024. זאת, בהשוואה ל-41% של סיסקו ול-7.9% של וואווי הסינית.
"קומץ הצהרות שהוצאו מהקשרן"
ב-HPE טוענים ש-"משרד המשפטים מסתמך על קומץ הצהרות, שהוצאו מהקשרן, כדי לרמוז שהתחרות בין HPE לג'וניפר היא חריפה במיוחד. אלא שלמעשה, שתי החברות מתמודדות עם תחרות עזה בשוק ה-LAN האלחוטי – לא רק מצד סיסקו, אלא גם מצד יותר משבע מתחרות אמינות אחרות בארצות הברית, ביניהן פורטינט וראקאס. שווי השוק של חלק מהמתחרות הללו מאפיל על זה של HPE וג'וניפר גם יחד".
"כולן מתחרות באגרסיביות", צוין. "כמעט כל המתחרות הללו השיגו זכיות גדולות אצל לקוחות אמריקניים בתחומים קריטיים כמו קמעונאות, בתי חולים והשכלה גבוהה – לקוחות שלטענת התביעה מסתמכים במידה רבה על תשתית אלחוטית ויש להם צרכים מורכבים, ולכן, לכאורה, נפגעים במיוחד מעסקה זו".
בתגובתה, HPE ציטטה ארבעה אנליסטים בשוק, שלא הסכימו עם הנאמר בתביעה של משרד המשפטים – ותקפו אותה בטענה שאינה מבוססת. "אם משרד המשפטים יצליח, זה יהיה רע לשותפים, ללקוחות ול-HPE וג'וניפר", אמר אחד מהם. "המרוויחה היחידה מהתביעה הזו היא סיסקו, שהיא מאוד דומיננטית בשוק הרשתות. HPE משתפת פעולה עם ג'וניפר כדי לבנות את הרשת העתידית, מבוססת בינה מלאכותית. כל הרגולטורים ברחבי העולם ב-14 תחומים כבר אישרו את העסקה – רק לא בארצות הברית. זה לא הגיוני בכלל".
אנליסט אחר ציין כי "האירוניה בתביעה של משרד המשפטים היא שכמה מהתומכים הגדולים ביותר ברכישת ג'וניפר על ידי HPE הם לקוחות סיסקו, שמחפשים חלופה חזקה לרשתות שלהם".